Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 11:24   #181
skrzatek24
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Niteczka - ja ostatnią miesiączkę 28 lutego. Wg moich kalendarzyków na telefonie (mam trzy ) dzisiaj mam 16tc6d... skoro między nami dwa dni różnicy z miesiączką, jak to jest możliwe?
ps
dwie z tych aplikacji pokazują termin porodu na 5 grudnia. w trzeciej nie znalazłam
Wszystko ok z tym liczeniem. Ja jestem między wami (Om miałam 27.02) i dziś mam 17tc za sobą czyli zaczym nabijać 18.

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Co do porodów nie będę mówić o tych strasznych historiach które słyszałam bo aż sama się boję i nie pojmuję, że poród może tak wyglądać. Ale ostatnio rodziła znajoma (dziewczyna lat 17), urodziła w godzinę po tym jak dostała pierwszych skurczy. Akcja expresowa. Była nacinana ale mówili, że to żadna tragedia.
Ja też byłam nacinana i nie miałam z tego powodu jakiejś traumy. miałam zaufanie do położnej i wolałam, żeby mnie nacięła (nie czuje sie przy tym bólu) niż miałoby mnie porozrywać. Później czułam lekki dyskomfort przez jakies 3-4 dni, po czym zapomniałam, że coś takiego miało miejsce.
Ale pamiętam, że przed porodem, jak rozmowy z koleżankami schodziły na nacinanie krocza, to wzdrygało mną na samą myśl. Kojarzyło mi się z jakims mega rozcięciem, bólem, długo gojącą się raną, a to nic z tych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość

A jak u Was z wagą?
Jestem jakieś 3 kilo na plusie.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Jagoda

Hej Dziewczynki Jestem po wizycie i dostalam po uszach "Bo mialam nie mowiz TZ ze chyba dziewczynka" A teraz za kare nic mi nie powie az do polowkowego Ale ogolnie wszystko dobrze,malenstwo akurat spalo podczas badania,dostalam 3 sliczne zdjecia Co moja przyjaciolka stwierdzila ze na nich ani sladu siusiaka nie widac Aczkowliek dzisiaj mi przeszlo parcie na spelnianie marzen TZ i na przekor mialam ochote zeby doktor powiedzial ze synus W kazdym razie z babelkiem wszystko dobrze 17 lipca mam miec polowkowe
To może jednak będzie chłopiec, skoro po uszach dostałaś

Linka duzy masz brzusio. Ja mam taki dopiero wieczorem, rano niewiele większy od Twojego w 7 tygodniu.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:28   #182
19Inka90
Wtajemniczenie

To moja perelka poki co jest Kesją Ale jesli cos tam jednak wyrosnie to bedzie Milanem

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:28   #183
alekaz1
Zakorzenienie

A no i mam 3,8 na plusie a juz zaraz zaczne 20 tydzien
u mnie ma byc dziewucha wiec Amelia lub Natalia dla chlopca podoba mi sie strasznie Nikodem ale tz stwierdzil ze po jego trupie.
Stary 2014-06-26, 11:33   #184
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Linka duzy masz brzusio. Ja mam taki dopiero wieczorem, rano niewiele większy od Twojego w 7 tygodniu.
duzy duzy..nie wiem czy sie cieszyc czy płakac..ale nalezy pamietać ze dziecko ma juz ok 20 cm i wazy swoje..3 tygodnie temu wazyła 200 gram juz ja na wadze dalej + 0kg

Cytat:
To moja perelka poki co jest Kesją Ale jesli cos tam jednak wyrosnie to bedzie Milanem
Kesja? nie słyszalam takiego imienia jeszcze

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
u mnie ma byc dziewucha wiec Amelia lub Natalia dla chlopca podoba mi sie strasznie Nikodem ale tz stwierdzil ze po jego trupie.
ja mam + 0kg póki co..ale mysle ze ze 2 juz na wizycie bedą w 20tc moja przyjaciołka ma +10 kilo w 24tc i przy niej czuje sie piękna i szczupła bo ja mam tylko brzuś a ona cała jakaś szeroka

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:36   #185
sofia_the_first
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Według polskiego prawa cesarka na życzenie jest kategorycznie zakazana. Lekarz może co prawda wpisać cokolwiek w kartę co będzie wskazaniem do cesarki, więc da się to "załatwić". Dlatego w prywatnych szpitalach robią z pocałowaniem ręki ale w kacie zawsze wpiszą jakieś wskazanie a nie "na życzenie".

Bimbunia, to wszystko zalezy od interpretacji szpitala, ja w prywatnym szpitalu w wypisie mialam napisane porod rozwiazany cieciem cesarskim na zyczenie pacjentki

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:39   #186
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
U mnie i u męża w rodzinie same chłopaki się rodziły i wszystkie imiona mi pozabierali.

Linka to zależy jak kobieta dba o siebie. Bo w ciąży tak naprawdę nasze zapotrzebowanie zwiększa się o 300-500 kcal a nie o 1500

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:41   #187
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczynka w rodzinie u mojego ojczyma ma na imie Kesja I zawsze strasznie mi sie podobalo,jeszcze musze tz do konca przekonac ale to sobie zalatwimy w lozku
Co do samego imienia jest to imie bardzo stare bo Biblijne jedna z trzech corek Hioba miala na imie wlasnie Kesja

Emilka
Stary 2014-06-26, 11:42   #188
PaprikaDzika
Rozeznanie

Linka to ty chyba chudniesz! Przecież samo dziecko, łożysko, wody, większa macica - już swoje waży....
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:45   #189
Basjenia
Zadomowienie

ja narazie 0,5kg na plusie w stosunku do wagi sprzed ciąży..

Blow śliczne te zdjęcia faktycznie...nie macie wrażenia że jest sporo z porodu domowego?szkoda że u nas nie jest to popularne. co za tym idzie takie drogie:/
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:52   #190
sofia_the_first
Raczkowanie

Mój brzuś w 16 tygodniu... jak na razie 2 kg do przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16 tc.jpg (69,2 KB, 72 załadowań)

Sara
Laura
Stary 2014-06-26, 11:58   #191
Basjenia
Zadomowienie

sofia jaki okrągluszek maszteż jestem w 16 więc porównuje w lustrze

dziewczyny jak udało się wrzucić fotkę? przez spinacz w pasku zadaniowym?mi cały czas odrzuca bo sesja wygasa.
Stary 2014-06-26, 12:00   #192
19Inka90
Wtajemniczenie

Sofia Ty chudzielcu

Ogolnie widzialam dzisiaj urocza pania w ciazy Byla taka szczuplutka i tylko brzuszek taki duzy odstajacy

Co do mojej wagi to w tym momencie jestem 4kg na +

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Basjenia wchodzisz w zaawansowane potem zjezdzasz pod edytor tekstowy i tam masz "dodaj zalacznik" wchodzisz w to dodajesz a potem juz normalnie wszystko

Emilka
Stary 2014-06-26, 12:01   #193
sofia_the_first
Raczkowanie

aaa zakochałam się

https://www.facebook.com/vancouverbi...type=1&theater

basenja, musisz kliknąc zaawansowane i później załaduj plik i zapisz zmiany

Sara
Laura
Stary 2014-06-26, 12:08   #194
19Inka90
Wtajemniczenie

Sofia zakochalam sie w tym samym zdjeciu Mi tez sie marzy taki wlochaty bobasek ale mala sznasa Bo i Ja i TZ prawie lysi sie urodzilismy

Emilka
Stary 2014-06-26, 12:09   #195
sasia25
Rozeznanie

Linka fajny masz ten brzucholek

Sofia chudzinko, Ty masz już jedno dziecko?

My z TŻ juz wybraliśmy imię i o ile nic się z płcią nie zmieni, to zostanie Laila chyba, że jak ją po porodzie zobaczymy i nam się odwidzi, to zmienimy
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:11   #196
Basjenia
Zadomowienie

nie wiem czy się uda...ale mój bobek w 16

udało się. czyli jednak rozmiar ma znaczenie:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC0963.jpg (7,6 KB, 66 załadowań)
Stary 2014-06-26, 12:18   #197
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny, te zdjęcia mogłybyście wrzucać do klubu, tam nie trzeba zasłaniać twarzy. Już piszemy tu troche czasu i fajnie byłoby wiedzieć z kim piszemy
Stary 2014-06-26, 12:21   #198
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te zdjęcia mogłybyście wrzucać do klubu, tam nie trzeba zasłaniać twarzy. Już piszemy tu troche czasu i fajnie byłoby wiedzieć z kim piszemy
akurat fakt że mam zasłoniętą twarz to efekt wygłupów przy zdjęciach

ale w sumie masz rację... boż to może ja do fryzjera się umówię bo już taki wyciuras jestem?:P
Stary 2014-06-26, 12:25   #199
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia no Ja nie wiem Ponoc wygladam na wredna :P

Emilka
Stary 2014-06-26, 12:25   #200
blow_ya_mind
Raczkowanie

Sofia, Basjenia bardzo fajne brzuszki, to takie śmieszne, że każda z nas ma zupełnie inny brzuch a w sumie tygodnie podobne To ja też muszę wrzucić, a najpierw zrobić
Jak stoję bez ubrania to juz na całkiem ciążowy wygląda, jak Twój Basjenia, a jak w ubraniu to wygladam jak grubas
Niestety czuję już rośnięcie i napinającą się powoli skórę - moje stare rozstępy się pojawiają spowrotem Dziewczyny smarujcie brzuchy koniecznie! Mi wszystkie rozstepy na brzuchu pojawily sie 8-9 miesiąc... Na biodrach trochę wcześniej...
Stary 2014-06-26, 12:26   #201
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
akurat fakt że mam zasłoniętą twarz to efekt wygłupów przy zdjęciach

ale w sumie masz rację... boż to może ja do fryzjera się umówię bo już taki wyciuras jestem?:P
wyciuras Wszystkie teraz jesteśmy piękne
a brzuszek masz bardzo ładny, jak wszystkei zresztą

Co do zdjęć, to właśnie ja jestem bardzo za tym, zebyście się pokazały w klubie, bo ciągle gadamy tak anonimowo, a przecież poza brzuszkami, mamy też twarze

Inka nei wiem czemu wydawało mi się, ze wrzucałaś fotkę do klubu? może to jakaś inna mamusia. Ja wrzucałam, nawet z moim TŻ a co tam, przecież brzuchol też jest jego

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:32
Stary 2014-06-26, 12:31   #202
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja też to zauważyłam, w ogóle nie moge narzekać na moje włosy

Chcemy chcemy

Ja nastawiam się na naturalny poród, ale jak trzeba będzie cc, to tak będzie. Raczej nie chce rodzić w ogóle

Nie chcesz znieczulenia??

Ty to chyba już jesteś w pełni gotowa na przyjście dziecka na świat wózek, łóżeczko, ubranka ja mam tylko skarpetki dla małej

Dziewczyny, a Wy będziecie brały znieczulenie zewnętrznooponowe??
Ja na pewno tak, to jedyny ratunek dla moich złych myśli o tym strasznym porodzie. W PL wciąż jest ono płatne?
Tak chce bez znieczulenia, mam nadzieje, ze dam rade

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Sofia - nie wiedziałam. Ale z tego co wiem w szpitalu w którym planuję rodzić nie ma wykupnego cc (żadnego cennika) ale tam nawet znieczulenia nie mają I są mocno na sn. Choć jak coś się dzieje niedobrego to szybko reagują z cc.
Mnie gin niby ze względu na niedawne cc pytał się czy nastawiam się na cc czy próbujemy sn - wybrałam to drugie, sn

Część szpitali nawet stosuje się do takiego programu nie nacinania krocza. Mnie osobiście wydaje się, że dużo młodszych położnych dąży do nie nacinania, tak samo jak cześciej pozwalają rodzić w różnych pozycjach. Jak chodziłam na szkołę rodzenia to mówili nam o jakimś masażu szyjki - żeby samemu sobie robić jakimś specjalnym olejkiem, i że to pomaga potem się dobrze rozciągnąć i uniknąć nacięcia. Nie stosowałam.

TheN4ti - widzisz, nie zauważyłam dopiero jak zwróciłaś uwagę, z automatu przeczytałam dobrze - uśmiechałam się tylko w kwestii tego kolegi że taki ma niby rentgen. I nie patrz tak na pisownię bo ja piszę na szybko, chaotycznie, niegramatycznie i często robię błędy.
Słyszałam, że jak ktoś tam u Was nie chce znieczulenia to jest dla nich takie dziwne, że jak to bez znieczulenia. Tylko nie wiem ile w tym prawdy.

Padłam z tego "Raczej nie chce rodzić w ogóle"
W szpitalu w którym planuję rodzić nie dają znieczulenia przy sn. Nie ma - nawet płatnie.

A pewnie, że można karmić po cc. I to tylko piersią Leżałam z dziewczyną, która miała zaplanowane cc i normalnie po 8 godz z niej leciało. Do tego 3 doby nawału dostała. Jedyne co to niby mówią, że pokarm może poprostu pojawić się troszkę później np. dobę po. Ale równie dobrze może być szybko.
Ja miałam problem ale to nie miało nic wspólnego z cc.
Niteczka tutaj raczej chca jak najbardziej naturalnie, wiec jak sie chce bez znieczulenia to polozne zachecaja. Wszystko zalezy od kobiety, jak chce znieczulenie to nie ma zadnego problemu, mozesz wybierac i przebierac. W ksiazke ciazy wpisujesz jakbys chciala aby Twoj porod wygladal i sie w szpitalu do tego stosuja, o ile nie ma przeciwskazan. Znieczulenia tez sa za darmo.
Stary 2014-06-26, 12:32   #203
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Sasia no Ja nie wiem Ponoc wygladam na wredna :P
spokojnie brzuszek wszystko neutralizuje. o mnie też zawsze mówili że dobrze że włosy z daleka widać to już wiadomo:P

Kod:
poza brzuszkami, mamy też twarze
Sasia- polewam ci bavarie pięknie powiedziałaś

Kod:
Niestety czuję już rośnięcie i napinającą się powoli skórę - moje stare rozstępy się pojawiają spowrotem :(  Dziewczyny smarujcie brzuchy koniecznie! Mi wszystkie rozstepy na  brzuchu pojawily sie 8-9 miesiąc... Na biodrach trochę wcześniej...
z tym smarowaniem to na dwoje babka wróżyła ale ja od kiedy się dowiedziałam to kremuje....rano krem wieczorem oliwka.. a rozstępy póki co białe na biodrach i tak mam. ale chyba sprzed ciąży jeszcze:/
peelinguj bo to podobno połowa sukcesu-wyrównanie naskórka
Stary 2014-06-26, 12:40   #204
madziqqq
Rozeznanie

matko jedyna jakie wy jesteście gaduły, 2 dni mnie nie było a nadrabiam od rana.
tyle stron o porodzie, że aż mnie cipka boleć zaczęła na samą myśl o tym nacinaniu itd. No ale teraz wyjścia już nie ma i chcąc nie chcąc dziecko urodzić trzeba
Powiedzcie mi jak wejść na ten klub bo ja ciemna masa jestem i nie wiem
we wtorek w nocy miałam nieprzyjemną przygodę bo wjechałam do rowu samochodem przez głupią sarnę i na wszelki wypadek wylądowałam na pogotowiu ale z dzidziuśkiem na szczęście wszystko porządku a wczoraj normalna wizyta i tak samo potwierdzone, że wszystko ok a wychodzi że od pierwszej wizyty przytyłam niecałe pół kilo co prawda na poprzedniej pokazywało +1,5 ale nie wiem czemu schudłam kilogram co prawda wcześniej na wizytę poszłam objedzona jak bąk bo się powstrzymać nie mogłam i to zapewne dlatego
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:52   #205
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
matko jedyna jakie wy jesteście gaduły, 2 dni mnie nie było a nadrabiam od rana.
tyle stron o porodzie, że aż mnie cipka boleć zaczęła na samą myśl o tym nacinaniu itd. No ale teraz wyjścia już nie ma i chcąc nie chcąc dziecko urodzić trzeba
Powiedzcie mi jak wejść na ten klub bo ja ciemna masa jestem i nie wiem
we wtorek w nocy miałam nieprzyjemną przygodę bo wjechałam do rowu samochodem przez głupią sarnę i na wszelki wypadek wylądowałam na pogotowiu ale z dzidziuśkiem na szczęście wszystko porządku a wczoraj normalna wizyta i tak samo potwierdzone, że wszystko ok a wychodzi że od pierwszej wizyty przytyłam niecałe pół kilo co prawda na poprzedniej pokazywało +1,5 ale nie wiem czemu schudłam kilogram co prawda wcześniej na wizytę poszłam objedzona jak bąk bo się powstrzymać nie mogłam i to zapewne dlatego
Dobrze, ze z Wami wszystko ok!
Ja musze sprawdzic ile jestem na plusie, bo na pewno jestem.
Aneczka Twoja historia mnie strasznie rozbawila, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. Jestes mistrz nad mistrzami
Dziewczyny wszystkie macie takie piekne brzuszki
Stary 2014-06-26, 12:54   #206
basiabasia989
Rozeznanie

Inka gratuluję wizyty

Sofia, Basjenia, Linka brzuchole macie super też się moim pochwalę bo aż sobie strzeliłam fotkę wczoraj przed wizytą

Obecnie jestem na plusie 3 kg chyba powinnam mniej jeść ale co robić jak ja ciągle głodna chodzę chociaż nie wiem bo każda waga co innego pokazuje

Ja chce mieć Kacperka gorzej jak dziewczynka będzie bo zupełnie pomysłu nie mam. Mój TŻ się upera przy Nikoli dlatego urodzę mu syna

Edytowane przez basiabasia989
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:56
basiabasia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:59   #207
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Linka to ty chyba chudniesz! Przecież samo dziecko, łożysko, wody, większa macica - już swoje waży....
Bardzo mocno zmieniłam diete jak zawszlam w ciąże , nie jem juz fastfoodów , słodyczy a zajadam codziennie 2-3 porcje owoców w sumie chyba dostarczam tyle samo kalorii co wczesniej ale zdrowymi rzeczami

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
nie wiem czy się uda...ale mój bobek w 16

udało się. czyli jednak rozmiar ma znaczenie:P
piękny bobek

[

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:00   #208
aneczka2238
Zakorzenienie

Jak się tak chwalicie brzuszkami, to ja też się pochwale, a co mi tam
Może kiedyś dołączę do Waszego klubu Póki co tutaj

14tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6231952.jpg (32,5 KB, 46 załadowań)

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:03   #209
madziqqq
Rozeznanie

mnie też odrzuciło od słodyczy co prawda nie całkowicie bo zdarza mi sie podjadać ale nie na taka skalę jak wcześniej że potrafiłam zagryzać czekoladę batonem i każdego dnia musiało obowiązkowo być coś słodkiego, ostatnio mam fazę na nektarynki
powie mi któraś o tym klubiku
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:04   #210
basiabasia989
Rozeznanie

I mój brzuszek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403780658232.jpg (84,2 KB, 58 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości