|
|
#181 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Cytat:
Ale pamiętam, że przed porodem, jak rozmowy z koleżankami schodziły na nacinanie krocza, to wzdrygało mną na samą myśl. Kojarzyło mi się z jakims mega rozcięciem, bólem, długo gojącą się raną, a to nic z tych rzeczy. Jestem jakieś 3 kilo na plusie. Cytat:
Linka duzy masz brzusio. Ja mam taki dopiero wieczorem, rano niewiele większy od Twojego w 7 tygodniu. |
|||
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
To moja perelka poki co jest Kesją
Ale jesli cos tam jednak wyrosnie to bedzie Milanem
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
A no i mam 3,8 na plusie a juz zaraz zaczne 20 tydzien
u mnie ma byc dziewucha wiec Amelia lub Natalia dla chlopca podoba mi sie strasznie Nikodem ale tz stwierdzil ze po jego trupie.
|
|
#184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na wadze dalej + 0kg Cytat:
Cytat:
moja przyjaciołka ma +10 kilo w 24tc i przy niej czuje sie piękna i szczupła bo ja mam tylko brzuś a ona cała jakaś szeroka
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bimbunia, to wszystko zalezy od interpretacji szpitala, ja w prywatnym szpitalu w wypisie mialam napisane porod rozwiazany cieciem cesarskim na zyczenie pacjentki
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka to zależy jak kobieta dba o siebie. Bo w ciąży tak naprawdę nasze zapotrzebowanie zwiększa się o 300-500 kcal a nie o 1500
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynka w rodzinie u mojego ojczyma ma na imie Kesja
I zawsze strasznie mi sie podobalo,jeszcze musze tz do konca przekonac ale to sobie zalatwimy w lozku Co do samego imienia jest to imie bardzo stare bo Biblijne jedna z trzech corek Hioba miala na imie wlasnie Kesja
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Linka to ty chyba chudniesz! Przecież samo dziecko, łożysko, wody, większa macica - już swoje waży....
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
ja narazie 0,5kg na plusie w stosunku do wagi sprzed ciąży..
Blow śliczne te zdjęcia faktycznie...nie macie wrażenia że jest sporo z porodu domowego?szkoda że u nas nie jest to popularne. co za tym idzie takie drogie:/ |
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Mój brzuś w 16 tygodniu... jak na razie 2 kg do przodu
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
sofia jaki okrągluszek masz
też jestem w 16 więc porównuje w lustrze![]() dziewczyny jak udało się wrzucić fotkę? przez spinacz w pasku zadaniowym?mi cały czas odrzuca bo sesja wygasa. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofia Ty chudzielcu
Ogolnie widzialam dzisiaj urocza pania w ciazy Byla taka szczuplutka i tylko brzuszek taki duzy odstajacy Co do mojej wagi to w tym momencie jestem 4kg na + ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Basjenia wchodzisz w zaawansowane potem zjezdzasz pod edytor tekstowy i tam masz "dodaj zalacznik" wchodzisz w to dodajesz a potem juz normalnie wszystko
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
aaa zakochałam się
https://www.facebook.com/vancouverbi...type=1&theater basenja, musisz kliknąc zaawansowane i później załaduj plik i zapisz zmiany
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofia zakochalam sie w tym samym zdjeciu
Mi tez sie marzy taki wlochaty bobasek
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Linka fajny masz ten brzucholek
Sofia chudzinko, Ty masz już jedno dziecko? ![]() My z TŻ juz wybraliśmy imię i o ile nic się z płcią nie zmieni, to zostanie Laila chyba, że jak ją po porodzie zobaczymy i nam się odwidzi, to zmienimy
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy się uda...ale mój bobek w 16
![]() udało się. czyli jednak rozmiar ma znaczenie:P |
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, te zdjęcia mogłybyście wrzucać do klubu, tam nie trzeba zasłaniać twarzy. Już piszemy tu troche czasu i fajnie byłoby wiedzieć z kim piszemy
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie masz rację... boż to może ja do fryzjera się umówię bo już taki wyciuras jestem?:P |
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia no Ja nie wiem
Ponoc wygladam na wredna :P
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Sofia, Basjenia bardzo fajne brzuszki, to takie śmieszne, że każda z nas ma zupełnie inny brzuch a w sumie tygodnie podobne
To ja też muszę wrzucić, a najpierw zrobić ![]() Jak stoję bez ubrania to juz na całkiem ciążowy wygląda, jak Twój Basjenia, a jak w ubraniu to wygladam jak grubas ![]() Niestety czuję już rośnięcie i napinającą się powoli skórę - moje stare rozstępy się pojawiają spowrotem Dziewczyny smarujcie brzuchy koniecznie! Mi wszystkie rozstepy na brzuchu pojawily sie 8-9 miesiąc... Na biodrach trochę wcześniej...
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a brzuszek masz bardzo ładny, jak wszystkei zresztą ![]() Co do zdjęć, to właśnie ja jestem bardzo za tym, zebyście się pokazały w klubie, bo ciągle gadamy tak anonimowo, a przecież poza brzuszkami, mamy też twarze ![]() Inka nei wiem czemu wydawało mi się, ze wrzucałaś fotkę do klubu? może to jakaś inna mamusia. Ja wrzucałam, nawet z moim TŻ a co tam, przecież brzuchol też jest jego
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-06-26 o 12:32 |
|
|
|
|
#202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
spokojnie brzuszek wszystko neutralizuje. o mnie też zawsze mówili że dobrze że włosy z daleka widać to już wiadomo:P
Kod:
poza brzuszkami, mamy też twarze pięknie powiedziałaśKod:
Niestety czuję już rośnięcie i napinającą się powoli skórę - moje stare rozstępy się pojawiają spowrotem :( Dziewczyny smarujcie brzuchy koniecznie! Mi wszystkie rozstepy na brzuchu pojawily sie 8-9 miesiąc... Na biodrach trochę wcześniej... peelinguj bo to podobno połowa sukcesu-wyrównanie naskórka |
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
matko jedyna jakie wy jesteście gaduły, 2 dni mnie nie było a nadrabiam od rana.
tyle stron o porodzie, że aż mnie cipka boleć zaczęła na samą myśl o tym nacinaniu itd. No ale teraz wyjścia już nie ma i chcąc nie chcąc dziecko urodzić trzeba ![]() Powiedzcie mi jak wejść na ten klub bo ja ciemna masa jestem i nie wiem we wtorek w nocy miałam nieprzyjemną przygodę bo wjechałam do rowu samochodem przez głupią sarnę i na wszelki wypadek wylądowałam na pogotowiu ale z dzidziuśkiem na szczęście wszystko porządku a wczoraj normalna wizyta i tak samo potwierdzone, że wszystko ok a wychodzi że od pierwszej wizyty przytyłam niecałe pół kilo co prawda na poprzedniej pokazywało +1,5 ale nie wiem czemu schudłam kilogram co prawda wcześniej na wizytę poszłam objedzona jak bąk bo się powstrzymać nie mogłam i to zapewne dlatego
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja musze sprawdzic ile jestem na plusie, bo na pewno jestem. Aneczka Twoja historia mnie strasznie rozbawila, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. Jestes mistrz nad mistrzami ![]() Dziewczyny wszystkie macie takie piekne brzuszki
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Inka gratuluję wizyty
![]() Sofia, Basjenia, Linka brzuchole macie super też się moim pochwalę bo aż sobie strzeliłam fotkę wczoraj przed wizytą ![]() Obecnie jestem na plusie 3 kg chyba powinnam mniej jeść ale co robić jak ja ciągle głodna chodzę ![]() Ja chce mieć Kacperka gorzej jak dziewczynka będzie bo zupełnie pomysłu nie mam. Mój TŻ się upera przy Nikoli dlatego urodzę mu syna
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-06-26 o 12:56 |
|
|
|
#207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie chyba dostarczam tyle samo kalorii co wczesniej ale zdrowymi rzeczami Cytat:
[
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się tak chwalicie brzuszkami, to ja też się pochwale, a co mi tam
![]() Może kiedyś dołączę do Waszego klubu Póki co tutaj ![]() 14tc
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
mnie też odrzuciło od słodyczy co prawda nie całkowicie bo zdarza mi sie podjadać ale nie na taka skalę jak wcześniej że potrafiłam zagryzać czekoladę batonem
i każdego dnia musiało obowiązkowo być coś słodkiego, ostatnio mam fazę na nektarynkipowie mi któraś o tym klubiku
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
I mój brzuszek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Aczkowliek dzisiaj mi przeszlo parcie na spelnianie marzen TZ i na przekor mialam ochote zeby doktor powiedzial ze synus 

Póki co tutaj