|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Push upy a zniekształcenie piersi
Fakt, staniki w sieciówkach to jakaś kpina, i te kobiety kupujące staniki w HM czy Reserved, aż czasem kusi, żeby powiedzieć, żeby dała se spokój z takim ustrojstwem i poszła do porządnego sklepu.
|
|
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
jak mojej mamie pierwszy raz dobrałam dobry stanik z bra fitterką to jej koleżanka w pracy powiedziała że tragedia i koszmar bo nie ma rowka między piersiami a przecież TAK WYGLĄDA BIUST
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kolezanke ktora wyglada jakby sie dusila wlasnym biustem (niewielkim w gruncie rzeczy) i robia sie jej obtarcia. Wrrr
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, jak mam rowek to zle?
Obtarcia w zlym staniku to masakra. Zanim zaczelam kupowac dobry rozmiar to nosilam za szerokie pod biustem i stanik ruszal sie ze mna. Cala bylam obtarta od tego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety. Cycki ponizej brody to nie cycki
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
W każdym razie będę wdzięczna za polecenia dobrych sklepów, wiem już o Outlet w Factory i Lawendowych Wzgórzach na katowickiej, szkoda tylko że do obu sklepów mam daleko, fajnie jakby coś było w centrum miasta, albo w King Crossie czy generalnie: Sołacz, Grunwald, Junikowo, Smochowice i te rejony.
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
kretka666 rowek jest dobry jeśli stanik to np. plunge czy inne modelujące "na seksowno" ale brak rowka to żadna anomalia i nieprawidłowość xd
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie kiedys ruszaly. Maasaaakraaaa. A potem lepszy rozmiar i sie okazalo ze po zalozeniu rano, do wieczora mozna zapomniec o staniku. Ba nawet cwiczyc mozna bez efektu stanik w gore cyce w dól
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
w gimnazjum przezywalam horror na wuefie, to nie były czasy uświadomionych staników i nosiłam 85DD z h&m...
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej mamie tak kobita dobrala stanik ze... zal
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano, juz myslalam, ze jak jest rowek to stanik zly
w takim gleboko wycietym staniku mam go, w zabudowanym nie. Nie znam sie na nazwach ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
potem stanik 20 cm mniejszy pod biustem... chyba sobie wyobrażacie co się z moimi piersiami działo
20 cm za luźne XD
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a biust ma wiec tym bardziej powinna miec dobrze dopasowany
|
|
#196 |
|
BAN stały
|
Za mojej młodości gdy był czas na pierwszy stanik to w sklepach były głownie różowe staniki. Nie wszystkie miały regulowane ramiączka i czasem samemu trzeba było sobie je skrócić, podwinąć i przymocować igłą i nitką.
Białe rzadko i nie w każdym sklepie, tak samo czarne też rzadkość rozchwytywana momentalnie.. Pierwszy jasnoniebieski stanik kupiłam od koleżanki, która przywiozła go z obozu letniego w NRD i na nią był za mały. Bardotka, z koronką , z gipiurą. Błękitne cudo. |
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio znalazłam stanik z gimbazy. Prawie cała miseczka to gąbeczki
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
ja miałam problem że z tych... ładnych, nie było żadnego bez gąbek....
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie spokoj. W niektorych stanikach brakuje miejsca na cycki.
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Only Her kiepski? Na dniach miałam się wybrać ale mam daleko i boję się, że nic na mój rozmiar nie będzie...
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E! jak to brzmi! Powiedziałam o tym dwóm osobom w luźnej rozmowie i słowo Wam daję, jedna mi nie uwierzyła i uważa mnie za "ściemniarę". Powiedziała, weź nie ściemniaj. Młoda osoba, ciągle chodząca po sklepach, lubiąca zakupy, nowinki o modzie. To jednak nadal pozostaje tajemna wiedza, jak widać. |
|
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
Ja do dzis sie nie przyznaje do mojego rozmoaru tyle razy zostalam objechana ze nie mam sily ciemnej masie tego tlumaczyc
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wszyscy wierzą, więc nie muszę się tłumaczyć, że nie ściemniam, bo to widać. Tzn. jak powiem, że mam FF/G to nikt mi nie zarzuca, że sobie wymyślam, tylko "no, są duże".
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
No jo ale wiesz 60G a 70G jest wizualnie roznica bo dalej ludzie nie widza zwiazku stosunek obwodu pod biustem do stosunku obwodu w biuscie tylko widza piersi duze i nieduzs
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
Ja noszę 65d i nikt mi nie wierzy, bo przecież "D to są wielkie cycki! Masz max małe B".
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;47282928]Ja noszę 65d i nikt mi nie wierzy, bo przecież "D to są wielkie cycki! Masz max małe B".
[/QUOTE] noo zapewne 75B z big wkladką.
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka ma 60D bodajże i jest praktycznie bezbiuściasta. Na co dzień chodzi bez stanika, bo nie czuje takiej potrzeby.
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Po lekturze całego tematu powiem tak - żal i ból, jestem zniesmaczona. Do tej pory miałam OnlyHer za firmę naprawdę solidną, a tu taki babol. Staniki firmowe ogólnie rzecz biorąc robią niezłe (choć na mniejsze biusty, ja się ledwo mieszczę w rozmiarówkę to raz, a dwa, mają za wąskie fiszbiny jak dla mnie, więc nie jestem klientką), w ich sklepie byłam tylko raz, w Krakowie, przymierzyć sobie Freyę Deco, ale ja znam się na rzeczy, więc mi żadna pseudo-brafitterka niczego nie wciśnie, wszystko wybieram sama, także trudno mi ocenić, ale normalnie jestem w szoku i przeraża mnie to, w jakim stanie jest wiedza niektórych "brafitterek" w naszym pięknym kraju, widać tendencja jak w każdym zawodzie, zawsze się znajdzie ktoś, kto się na rzeczy kompletnie nie zna i próbuje Ci za wszelką cenę wciskać bubel. Natomiast post tutaj i przede wszystkim tekst od osoby pracującej w sklepie z brafittingiem, która powinna się orientować w branży, że trudno o staniki bez push-upów to po prostu dla mnie największy skandal. To mi się w głowie po prostu nie mieści, naprawdę, gdybym usłyszała w sklepie coś takiego, to chyba bym babę obśmiała solidnie i prędziutko opuściła taki lokal. Niestety już nie pierwszy raz słyszę o takich brafitterkach od siedmiu boleści, dlatego radzę, żeby na taką wizytę zabrać ze sobą koleżankę, która zna się na rzeczy, albo przynajmniej dużo wcześniej o tym poczytać i zdobyć jak najwięcej informacji, żeby się potem nie dać naciągnąć.
TakaSobie, czy mogłabym Cię poprosić żebyś przesłała mi na PW linka do zdjęć? Bo się nie załapałam, a sama jestem ciekawa jak to wyglądało. Jeśli chodzi o rozmowę o obwodach, dziewczyny, jak wy chcecie osobę z 76/80 cm pod biustem wciskać w 65-tki? o.O Już jakiś czas temu skończyła się era zbytniego zaniżania obwodów. W balkonetki Freya faktycznie pewnie wskoczy bez problemu, ale już w Gossardy, Cleo, czy Effuniaki (szczególnie Effu!) to się nawet nie dopnie, no ludziska. Te firmy szyją akurat na w miarę realne obwody i często ścisłe w dodatku, mam bardzo podobne wymiary pod biustem i Effu noszę 75 (przy jednym bardzo, bardzo ścisłym modelu nawet 80), Cleo również 34 (75). Fakt, że czasem zdarzają się modele Gossarda, Cleo, czy Panache, gdzie wskoczę w 32 (70), no ale na pewno nie wszystkie i na pewno nie doradzałabym, zwłaszcza na początku, takiego ściskania, ani to wygodne, ani ładne, ani zdrowe. Cóż, ja co prawda mam już na swoim koncie dwie uświadomione kobiety, w tym moją mamę, i z nadzieją działam dalej, ale czasami jak słyszę hasła w stylu "No co Ty mi tutaj ściemniasz, MISECZKA DEEEEE to już ogromna mleczarnia, ja mam pełne BEEEEE, a najbardziej uwielbiam staniki z "Trjumfa"" to nóż mi się w kieszeni aż otwiera i sił brak A już najlepsze jest to, że na gównianego Triumpha, który nie dość, że w złym rozmiarze, to jeszcze źle dobrany, są w stanie wydać stówkę, albo i więcej, ale już na Panache, czy Effu już nagle pada hasło "Nieee, bo za drogie" ![]() Coś jeszcze o rowkach wspominałyście, no cóż, zależy od modelu i rozmiaru, ja mam rowek (rowek, nie ściśnięte ze sobą gąbką ciasno cycki) w każdym z moich staników i tego efektu również poszukuję (już pomijam to, że budowa mojego biustu temu sprzyja) No ale ja noszę głównie S i SM Effu, czasem plunge Gossarda i balkonetki Cleo (te dają najmniejszy efekt przez wyższe, minimalnie dla mnie za szerokie mostki, ale wybaczam, bo kształtują cudne kulki), które oprócz wygody dają taki właśnie efekt. Przy bardzo dużym/bardzo małym biuście może być z tym problem, ja akurat jako osoba średniobiuściasta mam komfort.
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-07-13 o 11:47 |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47283461]
Jeśli chodzi o rozmowę o obwodach, dziewczyny, jak wy chcecie osobę z 76/80 cm pod biustem wciskać w 65-tki? o.O Już jakiś czas temu skończyła się era zbytniego zaniżania obwodów. W balkonetki Freya faktycznie pewnie wskoczy bez problemu, ale już w Gossardy, Cleo, czy Effuniaki (szczególnie Effu!) to się nawet nie dopnie, no ludziska. Te firmy szyją akurat na w miarę realne obwody i często ścisłe w dodatku, mam bardzo podobne wymiary pod biustem i Effu noszę 75 (przy jednym bardzo, bardzo ścisłym modelu nawet 80), Cleo również 34 (75). Fakt, że czasem zdarzają się modele Gossarda, Cleo, czy Panache, gdzie wskoczę w 32 (70), no ale na pewno nie wszystkie i na pewno nie doradzałabym, zwłaszcza na początku, takiego ściskania, ani to wygodne, ani ładne, ani zdrowe. [/QUOTE] Ktoś tutaj wciskał 80-tkę w 65-tkę?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

no niestety. Cycki ponizej brody to nie cycki 

20 cm za luźne XD
a biust ma wiec tym bardziej powinna miec dobrze dopasowany