![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Popisy waszych "światowych" znajomych:D
Moja ciotka wszystko kanceluje i nigdy nie pyta czy ktoś czuje się w porządku tylko jesteś ok?
![]() |
#182 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
niekoniecznie zmysla, w takiej dżungli jaka jest Londyn zyje mnóstwo desperatów, którzy zaczepiają dziewczyny na ulicy i tylko nowoprzyjezdne guły, które chcą się dowartosciowac umawiają się z takimi "lowcami", bo nie zdaja sobie chyba sprawy z tego, ze normalny pewny siebie facet zazwyczaj zyje już w związku i poznal kobiete swojego zycia w innej sytuacji. Nie lazi po Baker Street i nie pyta się z jakiego państwa jesteś i czy jest to Polska ![]() To w ogole pewien nałogowo powtarzający się schemat, kiedy przyjezdza naiwna Miss Sfornych Gaci, po tygodniu już jest na randce ze swoim przelozonym z pizzerni, w której jej kolezanka prace zalatwila i opowiada na Skypie koleżankom jakie to branie ma w tym UK. Potem umawia się z każdym, kto ja zaczepi, po to przecież angielscy książęta. Po roku zachodzi w ciaze i zostaje sama na benefitach i tak zapuszcza korzenie w Anglii, i staje się kolejnym przykładem na to, ze Polki daja na lewo i prawo, choć do Brytyjek się nie umywają nawet w swojej seksualnej rozwiazlosci... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
jakoś nie bardzo rozumiem takie zarzuty, że Polacy są brzydcy. zgodzę się, że może nie dbają o siebie tak jak angielscy rówieśnicy ale to nie oznacza że można ich nazwać brzydkimi
![]()
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie zalezy kto na jaka klase spoleczna patrzy xd bo ja widze duuuzo przystojnych polakow, ale tylko w miejscu pracy. Na ulicy juz nie.
Wyslane przez tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Tak samo jak angielki z wyzszej klasy nie sa takie jak te zwykle co sie kazdy smieje xd Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W gimbazie to mnie omal nie wywalili jak się przepychali przede mną, a jeszcze z ryjem wyskoczyli że gdzie ja w ogóle stanęłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jechałam wczoraj z tobołami to musiałam poprosić gościa żeby zsiadł to się jeszcze obraził |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Coś takiego powinno trafić na profil zagranico, autentyk, moja znajoma:
ja zaspalam na flight na 6 rano w sobote bo piatek night byl zbyt fajny...inny friend juz na lotnisku bedac konsumowal hamburgera zbyt dlugo...a inny nie odnalazl lotniska na czas, bo mgla za duza byla...dajcie zyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą ciapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest cos bardzo nieatrakcyjnego w twarzach większości Polakow, zwłaszcza tych z zagranicy. Proszę, weźcie trochę na dystans, to co napisze, ale kiedys naukowcy uznali, ze ludzie, którzy maja brzydkie twarze sa albo życiowymi nieudacznikami albo przestępcami, a w przypadku emigrantow się to tez potwierdza :-P w końcu z UK większość jest dlatego, ze w PL rady nie dali ![]() Oczywiście wyjątki potwierdzają regule ![]() Takie offtop :-P Polki sa ladne, ale nie uważam, ze ladniejsze od innych narodowości, maja pewien specyficzny blysk w oku ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Black_Rose Czas edycji: 2014-08-13 o 08:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią invisible_01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Litości. Nawet jakby na podejście Lombroso spojrzeć z dystansem to i tak jestem w szoku, że można takie głupoty wypisywać. Dla Ciebie Brytyjczycy sa przystojniejsi, dla mnie niekoniecznie. Jeśli chodzi o wygląd Brytyjczyków i Brytyjek to to, co mnie razi jest zaniebanie zębów (łacznie z kosmicznymi wadami zgryzu) i generalie zaniedbanie ciała. Pacykowanie mają opanowane dość dobrze (zwłaszcza młodsze pokolenie), ale dbanie o swoje ciało jest dla nich koncepcją często obcą.
![]() |
![]() |
#197 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Zwyczajnie. Nie rozumiem szału na Balea, Alverde tez mnie nie zachwyca. Peelingi do ciała praktycznie nie istnieją, jedyne balsamy maja konsystencje wody, a ja wole gęste. W Pl jest o wiele większy wybór kosmetyków pielęgnacyjnych. Lubie DM, ale jak mam okazje byc w Naturze to sie obkupuje w zapasy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To mimo to na siłę trzeba używać polskiej nazwy jeśli już się ją po jakimś czasie pozna? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byś zawsze mówiła 'włanczać' i 'wziąść', bo myślałaś że to jest poprawnie, a potem ktoś by cię oświecił, że jednak 'włączać' i 'wziąć', to dalej mówiłabyś niepoprawnie, bo tak mówiłaś wcześniej i na tym się wychowałaś? Polski język nie jest tak ubogi, żebyśmy nie mieli nazw własnych miast. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak samo mówię Filips, Kaszarel, Oszą, Bodi Szop, Burżua itd. bo oryginalne nazwy marek powinny mieć swoją wymowę, podobnie jest z imionami i nazwiskami. Tak jest po prostu poprawnie. Zgodzę się natomiast, że śmieszne i snobistyczne jest używanie oryginalnych nazw geograficznych, podczas gdy w języku polskim od lat funkcjonują ich polskie odpowiedniki. Drugim tematem do uciechy jest korporacyjna nowomowa w stylu: "Rifresz dizajnu po dedlajnie i fokusowanie iwentu na nowym targecie". Choć muszę przyznać, że pracując w korporacjach od lat kilkunastu wiem, że większość pracowników tak mówią nie po to, żeby zrobić wrażenie czy zabłysnąć, ale to stało się szarą codziennością służbowych mitingów i telkosów ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie znam niemieckiego, więc przy okazji zapytam -jak jest z Deichmanem - jest to dajśman z "ś" w środku czy jakoś inaczej ? Edytowane przez Margarita Czas edycji: 2014-08-13 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
yyy od kiedy i według kogo? nie ma takiego słowa w naszym języku jak włanczać, a to że jest super hiper popularne to nie znaczy, że jest dopuszczalne... nie chcę być złośliwa, chętnie się dowiem dlaczego jest dopuszczalne, bo dla mnie jest okropny i rażący błąd językowy.
Ale jedno i drugie jest w polskim języku niepoprawne. Tak samo jak nie mówisz, że jadłaś kanapkę z tomato. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.