![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Cytat:
ja slyszalam ze chodzi o to ze ta lyzeczka "szuka" sie na dziaselkach czy zabek juz wyrasta i kto znajdzie to rodzice kupuja jakis upominek. ale to wydaje mi sie troche smieszne i absurdalne... ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Ja mam zostać Mamą chrzesną chłopca [praawdopodobnie, bo tak wyszło na usg]
![]() I tu pojawia się problem... bo łańcuszek kupuje ojciec chrzesny, ten smoczek bardziej mi pasuje do dziewczynki, a łyżeczka nie zbyt mi przypadła do gustu ![]() Ubranka nie wchodzą w gre, bo maluszek dostane po swoim starszym bracie, jak i swoich kuzynach ![]() Może coś doradzicie kochane ? Chciałam kupić coś, co będzie pamiątką przez dłuższy czas, a np. zabawką pobawi się 2 latka i koniec...
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
Ja mam zostać Mamą chrzesną chłopca [praawdopodobnie, bo tak wyszło na usg]
![]() I tu pojawia się problem... bo łańcuszek kupuje ojciec chrzesny, ten smoczek bardziej mi pasuje do dziewczynki, a łyżeczka nie zbyt mi przypadła do gustu ![]() Ubranka nie wchodzą w gre, bo maluszek dostane po swoim starszym bracie, jak i swoich kuzynach ![]() Może coś doradzicie kochane ? Chciałam kupić coś, co będzie pamiątką przez dłuższy czas, a np. zabawką pobawi się 2 latka i koniec...
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Chrzest - co kupic chrzesniakowi ?
Witam!
mam nie lada problem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chrzest - co kupic chrzesniakowi ?
Chrzestna kupuje ubranko do chrztu. Ja swemu chrześniakowi kupiłam gajerek i pamiatkowy łańcuszek z krzyzykiem ale srebrny nie złoty, uważam, że złoto wyszło z mody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Witaj
Nie szalej !! wystarczy że dasz co masz bez kasy no może łańcuszek z krzyżykiem jeszcze czeka cię mikołaj,roczek itd.A co będzie z 18-stką?? a niestety dzieci czekają na bardzo bogate prezenty i kase.Mam dzieci jedno po komunii a drugie nie wie co to pieniądze,naprawde zgadzam się z izka11 pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze nadzieja. Zawsze ta k**wa w zielonej sukience. Edytowane przez miss no nick Czas edycji: 2008-09-29 o 09:25 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
jestem swieżutko po chrzcinach więc powiem że chrzestni dla mojej córki dali kasę (już nie pamiętam, 100 czy 200zł), chrzestny jeszcze pamiątkę, chrzestna buciki i koszulkę do chrztu (strój już mieliśmy)
aha, widziałam na alegro takie świete srebrne np smoczki, albo łyżeczki - jako prezent, po prostu super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
ja bylam z TZtetm tydz temu na Chrzcinach. TZ byl chrzestnym. kupilismy swiece do chrztu, kojec i pamiatke
Kocham mojego SIERŚCIUSZKA ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200305183338.png Zareczyliśmy się ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200808020929.png Powiemy "TAK" http://s6.suwaczek.com/20100619310113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Fajny pomysł z pieniędzmi, ubrankami do chrztu, albo takimi normalnymi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Jezęli chodzi o ubranka do chrztu to ja nie ubieram dziecka - juz wczesniej rozmawiałam na ten temat z matką dziecka i on powiedziala ze to ona bedzie je ubierać, a ja mam kupic szatke do chrztu tylko - więc kupiłam z wyhaftowana data chrztu i imieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
ja z kolei kupiłam srebrną łyżeczkę (koszt od 80 w górę, ja dałam 120 za naprawdę ładną) i u grawera wygrawerowałam (masło maślane:P) imię, datę urodzenia, godzinę na takim zegarku na rączce łyżeczki, ile ważyła mała. jak będzie miała ustaloną grupę krwii to będzie jeszcze grupa krwii.
rodzicom się podobało ![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
rodzicom się podobało ale i jaka pamiatka dla dziecka jak juz bedzie duże/dorosłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
potrzebuję porady
![]() za 2 miesiące będę szczęśliwą chrzestną dziewczynki. myślałam o zamówieniu smoczka z allegro. czegoś w stylu http://allegro.pl/item545010994_chrzest_smo czek_srebrny_chs2.html problem mam jedynie z tym, co mam wygrawerować ![]() ![]() mam 2 opcje. albo dane dziecka : wzrost, waga, imię, na zegarze godzina albo: "pamiątka chrztu świętego" - do tego bardziej się skłaniam, data chrztu, miejscowość (?) i na zegarze godzina chrztu?? ![]() ten pierwszy kojarzy mi się ewidentnie z prezentem na urodziny... a w drugim ten zegar mi nie pasi ![]() co byście wygrawerowały?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym Ci bardziej polecała taki kocyk z poduszeczką, wyhaftują Ci na nim co chcesz
![]() Wg mnie taki taki kocyk to lepsza pamiatka nic smoczek ![]() I ja bym wybrała drugą opcję ![]() Ps. Co do mojego ostatniego postu, jestem szczęśliwą mamusią chrzestną Lenki ![]()
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm... sama nie wiem. smoczek jest chyba "trwalszą" pamiątką... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
My nie dostaliśmy pamiątek, a same praktyczne rzeczy, wtedy uważałam, że tak jest lepiej. Teraz, gdy mała jest juz większa, żałuję, ze nie było nic na pamiątkę. Ja np. chciałabym takie coś dla malutkiej: http://www.smykolandia.eu/index.php/...category_id=18 albo taki medalion z pozytywką http://www.smykolandia.eu/index.php/...category_id=24
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Cytuje przeczytane:
![]() „Moj synek na chrzest dostal bardzo fajny prezent-taka ciuchcie srebna czy posrebrzana z wagonikami -pudeleczkami na pierwszy zabek i pierwszy obciety loczek. teraz ide na roczek do kolezanki i jej tez chce to kupic.” „Przede wszystkim jest to święto dziecka nie rodziców. Ja osobiście na taką okazję pieniążków nie daję, pieniążki szybko się "rozejdą" Chrzest to ważny dzień w życiu dziecka i fajnie byłoby mieć pamiatkę, dziecko dorośnie i napewno ucieszy się, że ma coś cennego z tak ważnego dnia oprócz zdjęć i filmu. Dwa razy zostałam matką chrzestną i kupiłam właśnie pamiątkę na całe życie. U jubilera można kupić specjalne na taką okazję srebrne łyżeczki (cena to ok. 80-120zł) można na niej wygrawerować imię, datę urodzin, wagę i dł. z urodzenia, dedykację. Do tego fajne etui na łyżeczkę + ładna kartka lub w księgarni można kupić małe książeczki np. "Szczególny dar dla waszego synka" z pięknymi wierszykami, wkleja się tam zdjęcie na okładkę + dedykacja, do całości mały bukiecik z margaretek. Rodzice moich chrześniaków byli mile zaskoczeni i obiecali dbać o łyżeczkę i dać ją dziecku jak będzie w stosownym wieku. Ja osobiście chciałabym dostać taką pamiatkę. Moj synek na chrzest dostal bardzo fajny prezent-taka ciuchcie srebna czy posrebrzana z wagonikami -pudeleczkami na pierwszy zabek i pierwszy obciety loczek. teraz ide na roczek do kolezanki i jej tez chce to kupic.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Ja jako chrzestna daje 200 zł + ładny album na zdjęcia za 50 zł.Nie pracuje więc myślę, że to nie jest jakoś bardzo ''biednie''.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Ja też idę na chrzciny za miesiąc... i już od dłuższego czasu zastanawiam się nad prezentem. Rozważałam piękny album z dedykacją, jakąś pięknie wydaną książkę z bajkami. Bo sądzę, że z pieniędzmi bywa różnie.
Sama dostałam od babci srebne kolczyki i piękną bransoletę, bardzo je lubię. Kuzynki synek dostał od chrzesnej obrazek z Aniołkami- ze srebra( bardziej to płaskorzeźbą można nazwać), a na tylnej stronie była dedykacja z datą i miejscowością. Bardzo im się ten prezent spodobał. Widziałam ostatnio w witrynie u jubilera podobne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Witam! Mam podobny problem - mój TŻ ma byc chrzestnym, chrzciny sa w najblizsza niedziele (myslalam ze pozniej, wczoraj narzeczony mi rozjasnil ze jednak teraz) i kompletnie nie mam pomyslu co kupic malemu - Chlopczyk 3-miesieczny. Myslalam o jakims ubranku i zabawce,bo w sumie jeszcze nie mialam okazji go poznac. Chyba ze Bibla dla dzieci albo cos innego w tym guscie? Pomóżcie, bo mam metlik w glowie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Ubranek ma na pewno od groma i trochę.
Powiem ci, co ja bym chciała dla maluszka dostać - płytę z utworami klasycznymi dla dzieci (mam taką kompilację, 3 płyty to są) i z fisher price zabawki do kąpieli - szalenie mi się to podoba ![]() http://www.kolporter.pl/378017,Muzyk...usypianki.html Nie sugeruj się sklepem, ja to w empiku widziałam normalnie A zabawkę taką chcę: http://bajkowykuferek.bazarek.pl/opi...her-price.html Kuzynka dla swojego synka ma, super rzecz ![]() Uważam, że skoro nie jesteś rodziną, to nie jesteś też zobowiązana do szalenie drogich prezentów czy prezentów religijnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
zielony stworek
|
Chciałam kupić bratanicy Biblię dla dzieci, ale wydaje mi się teraz,że to zbyt wcześnie, na Komunię to ok,dziecko już czyta,a taki maluch
![]() Liczę na Waszą pomoc,zwłaszcza doświadczonych mam ![]() Co zamiast takiej Biblii lub jeszcze innego typu książki można kupić maluchowi, podkreślam maluchowi,nie chcę robić prezentu rodzicom (więc pieniądze wykluczam). szajajaba, świetny pomysł z tą muzyką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
Maluchowi - kupiłabym pięknie wydane książeczki Brzechwy, Tuwima - Świat Książki prowadzi taką limitowaną edycję, ze starymi ilustracjami. Ale - jeden mały haczyk... Kupiłam 2 razy taki prezent, w pierwszym przypadku mama oszalała, uradowana, książki sama czyta swojemu niespełna rocznemu dziecku. W drugim - niestety rodzice bezmyślnie na dzień dobry dali małej lekturę, dziewczynka roczna wówczas, no i od razu potargane. No jakoś dla mnie jest oczywiste, że "prawdziwa" książka to nie do wsadzenia w ręce takiego szkraba - było mi autentycznie przykro.
A płyty naprawdę polecam, super są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Można też kupić np. na Allegro pięknego szydełkowego aniołka jako dodatek do prezentu,z tyłu jest miejsce , aby napisać życzenia od kogo,np. takiego:
http://www.allegro.pl/item993382049_...b_komunia.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-07
|
Ja daję złoty łańcuszek z medalikiem i takiego pięknego aniołka:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=16881933 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
BAN stały
|
Dobrym prezentem na chrzciny będzie także kocyk z naprasowanym imieniem chrześniaka. Koszt około 150zł ale myślę ze to ładny i zarazem praktyczny prezent.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
Podbijam wątek
![]() Za ok miesiąc będę chrzestną dziewczynki. Oczywiście jak każda mam problem z prezentem, ale czytając ten watek przyszło mi do głowy kilka pomysłów. Co powiedziałybyście na złote kolczyki, pamiątkę chrztu, biblię z dedykacją lub tzw. książeczkę malucha i do tego kwiatki? Muszę jeszcze to uzgodnić z bratem ciotecznym który ma być ojcem chrzestnym żeby prezenty nie powtórzyły się. Znalazłam też taki torcik z pieluch na all. ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Zależy od Babci, moja lubi kwiatu, książki lub prezenty, które wykonuje się dla niej samemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.