|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Cytat:
ja slyszalam ze chodzi o to ze ta lyzeczka "szuka" sie na dziaselkach czy zabek juz wyrasta i kto znajdzie to rodzice kupuja jakis upominek. ale to wydaje mi sie troche smieszne i absurdalne...
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Ja mam zostać Mamą chrzesną chłopca [praawdopodobnie, bo tak wyszło na usg]
![]() I tu pojawia się problem... bo łańcuszek kupuje ojciec chrzesny, ten smoczek bardziej mi pasuje do dziewczynki, a łyżeczka nie zbyt mi przypadła do gustu ![]() Ubranka nie wchodzą w gre, bo maluszek dostane po swoim starszym bracie, jak i swoich kuzynach ![]() Może coś doradzicie kochane ? Chciałam kupić coś, co będzie pamiątką przez dłuższy czas, a np. zabawką pobawi się 2 latka i koniec...
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
Ja mam zostać Mamą chrzesną chłopca [praawdopodobnie, bo tak wyszło na usg]
![]() I tu pojawia się problem... bo łańcuszek kupuje ojciec chrzesny, ten smoczek bardziej mi pasuje do dziewczynki, a łyżeczka nie zbyt mi przypadła do gustu ![]() Ubranka nie wchodzą w gre, bo maluszek dostane po swoim starszym bracie, jak i swoich kuzynach ![]() Może coś doradzicie kochane ? Chciałam kupić coś, co będzie pamiątką przez dłuższy czas, a np. zabawką pobawi się 2 latka i koniec...
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Chrzest - co kupic chrzesniakowi ?
Witam!
mam nie lada problem Poproszono mnie na chrzestną chlopczyka , po raz pierwszy bede pelnic ta funkcję Co prawda jestem studentka, no i wiadomo że kase dadza rodzice, troche to chore że w dzisiejszych czasach niestety się patrzy kasą;/ no ale mniejsza z tym. Kompletnie nie wiem co mogłabym kupic, co prawda mam już wielki taki jakby album -segregator w ktorym wypisuje sie i wkleja zdjęcia od narodzin , bardzo fajnie to wyglada (koszt 60zł), dodatkowo kupilam tez kartke- ale jest ona w tubie ktora jest przyozdobiona specjalnie na chrzest swiety (koszt 25zł) , no i narazie mam tyle;/ + kasa 500zl . Mysliscie ze to wystarczy?;/ nie wiem czy powinnam kupic cos typu medalik ze zlota czy cos takiego? czy jakas świetą figurke np Matki Boskiej. Prosze o rade Pozdrawiam Was laseczki!
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chrzest - co kupic chrzesniakowi ?
Chrzestna kupuje ubranko do chrztu. Ja swemu chrześniakowi kupiłam gajerek i pamiatkowy łańcuszek z krzyzykiem ale srebrny nie złoty, uważam, że złoto wyszło z mody
. Chyba więcej nie trzeba, takie jest moje zdanie, złoto jest już nie modne, przynajmniej tak mi sie wydaje, a srebro zawsze było i będzie uniwersalne i na czasie
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Witaj
Nie szalej !! wystarczy że dasz co masz bez kasy no może łańcuszek z krzyżykiem jeszcze czeka cię mikołaj,roczek itd.A co będzie z 18-stką?? a niestety dzieci czekają na bardzo bogate prezenty i kase.Mam dzieci jedno po komunii a drugie nie wie co to pieniądze,naprawde zgadzam się z izka11 pozdrawiam |
|
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze nadzieja. Zawsze ta k**wa w zielonej sukience. Edytowane przez miss no nick Czas edycji: 2008-09-29 o 10:25 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
jestem swieżutko po chrzcinach więc powiem że chrzestni dla mojej córki dali kasę (już nie pamiętam, 100 czy 200zł), chrzestny jeszcze pamiątkę, chrzestna buciki i koszulkę do chrztu (strój już mieliśmy)
aha, widziałam na alegro takie świete srebrne np smoczki, albo łyżeczki - jako prezent, po prostu super |
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
ja bylam z TZtetm tydz temu na Chrzcinach. TZ byl chrzestnym. kupilismy swiece do chrztu, kojec i pamiatke
Kocham mojego SIERŚCIUSZKA http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200305183338.png Zareczyliśmy się http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200808020929.png Powiemy "TAK" http://s6.suwaczek.com/20100619310113.png |
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny pomysł z pieniędzmi, ubrankami do chrztu, albo takimi normalnymi
). Medalik to jakaś głupota, moim zdaniem- ma leżeć? Przecież takiemu maluchowi nie zakłada się biżuterii.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Jezęli chodzi o ubranka do chrztu to ja nie ubieram dziecka - juz wczesniej rozmawiałam na ten temat z matką dziecka i on powiedziala ze to ona bedzie je ubierać, a ja mam kupic szatke do chrztu tylko - więc kupiłam z wyhaftowana data chrztu i imieniem
Co do prezentu to jeszcze zastanawiam się nad kupnem złotego krzyżyka jako zawieszki.hmmm...
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
ja z kolei kupiłam srebrną łyżeczkę (koszt od 80 w górę, ja dałam 120 za naprawdę ładną) i u grawera wygrawerowałam (masło maślane:P) imię, datę urodzenia, godzinę na takim zegarku na rączce łyżeczki, ile ważyła mała. jak będzie miała ustaloną grupę krwii to będzie jeszcze grupa krwii.
rodzicom się podobało
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
rodzicom się podobało ale i jaka pamiatka dla dziecka jak juz bedzie duże/dorosłe
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuję porady
![]() za 2 miesiące będę szczęśliwą chrzestną dziewczynki. myślałam o zamówieniu smoczka z allegro. czegoś w stylu http://allegro.pl/item545010994_chrzest_smo czek_srebrny_chs2.html problem mam jedynie z tym, co mam wygrawerować ceny graweru wahają się w granicy 2-5 zł za znak. chyba każdy smoczek ma zegar ![]() mam 2 opcje. albo dane dziecka : wzrost, waga, imię, na zegarze godzina albo: "pamiątka chrztu świętego" - do tego bardziej się skłaniam, data chrztu, miejscowość (?) i na zegarze godzina chrztu?? ![]() ten pierwszy kojarzy mi się ewidentnie z prezentem na urodziny... a w drugim ten zegar mi nie pasi ![]() co byście wygrawerowały?? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym Ci bardziej polecała taki kocyk z poduszeczką, wyhaftują Ci na nim co chcesz
![]() Wg mnie taki taki kocyk to lepsza pamiatka nic smoczek ![]() I ja bym wybrała drugą opcję ![]() Ps. Co do mojego ostatniego postu, jestem szczęśliwą mamusią chrzestną Lenki
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm... sama nie wiem. smoczek jest chyba "trwalszą" pamiątką... |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
My nie dostaliśmy pamiątek, a same praktyczne rzeczy, wtedy uważałam, że tak jest lepiej. Teraz, gdy mała jest juz większa, żałuję, ze nie było nic na pamiątkę. Ja np. chciałabym takie coś dla malutkiej: http://www.smykolandia.eu/index.php/...category_id=18 albo taki medalion z pozytywką http://www.smykolandia.eu/index.php/...category_id=24
|
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Cytuje przeczytane:
![]() „Moj synek na chrzest dostal bardzo fajny prezent-taka ciuchcie srebna czy posrebrzana z wagonikami -pudeleczkami na pierwszy zabek i pierwszy obciety loczek. teraz ide na roczek do kolezanki i jej tez chce to kupic.” „Przede wszystkim jest to święto dziecka nie rodziców. Ja osobiście na taką okazję pieniążków nie daję, pieniążki szybko się "rozejdą" Chrzest to ważny dzień w życiu dziecka i fajnie byłoby mieć pamiatkę, dziecko dorośnie i napewno ucieszy się, że ma coś cennego z tak ważnego dnia oprócz zdjęć i filmu. Dwa razy zostałam matką chrzestną i kupiłam właśnie pamiątkę na całe życie. U jubilera można kupić specjalne na taką okazję srebrne łyżeczki (cena to ok. 80-120zł) można na niej wygrawerować imię, datę urodzin, wagę i dł. z urodzenia, dedykację. Do tego fajne etui na łyżeczkę + ładna kartka lub w księgarni można kupić małe książeczki np. "Szczególny dar dla waszego synka" z pięknymi wierszykami, wkleja się tam zdjęcie na okładkę + dedykacja, do całości mały bukiecik z margaretek. Rodzice moich chrześniaków byli mile zaskoczeni i obiecali dbać o łyżeczkę i dać ją dziecku jak będzie w stosownym wieku. Ja osobiście chciałabym dostać taką pamiatkę. Moj synek na chrzest dostal bardzo fajny prezent-taka ciuchcie srebna czy posrebrzana z wagonikami -pudeleczkami na pierwszy zabek i pierwszy obciety loczek. teraz ide na roczek do kolezanki i jej tez chce to kupic.” |
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Ja jako chrzestna daje 200 zł + ładny album na zdjęcia za 50 zł.Nie pracuje więc myślę, że to nie jest jakoś bardzo ''biednie''.
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Ja też idę na chrzciny za miesiąc... i już od dłuższego czasu zastanawiam się nad prezentem. Rozważałam piękny album z dedykacją, jakąś pięknie wydaną książkę z bajkami. Bo sądzę, że z pieniędzmi bywa różnie.
Sama dostałam od babci srebne kolczyki i piękną bransoletę, bardzo je lubię. Kuzynki synek dostał od chrzesnej obrazek z Aniołkami- ze srebra( bardziej to płaskorzeźbą można nazwać), a na tylnej stronie była dedykacja z datą i miejscowością. Bardzo im się ten prezent spodobał. Widziałam ostatnio w witrynie u jubilera podobne...
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Mam podobny problem - mój TŻ ma byc chrzestnym, chrzciny sa w najblizsza niedziele (myslalam ze pozniej, wczoraj narzeczony mi rozjasnil ze jednak teraz) i kompletnie nie mam pomyslu co kupic malemu - Chlopczyk 3-miesieczny. Myslalam o jakims ubranku i zabawce,bo w sumie jeszcze nie mialam okazji go poznac. Chyba ze Bibla dla dzieci albo cos innego w tym guscie? Pomóżcie, bo mam metlik w glowie...
|
|
|
|
|
#203 |
|
Konto usunięte
|
Ubranek ma na pewno od groma i trochę.
Powiem ci, co ja bym chciała dla maluszka dostać - płytę z utworami klasycznymi dla dzieci (mam taką kompilację, 3 płyty to są) i z fisher price zabawki do kąpieli - szalenie mi się to podoba ![]() http://www.kolporter.pl/378017,Muzyk...usypianki.html Nie sugeruj się sklepem, ja to w empiku widziałam normalnie A zabawkę taką chcę: http://bajkowykuferek.bazarek.pl/opi...her-price.html Kuzynka dla swojego synka ma, super rzecz Uważam, że skoro nie jesteś rodziną, to nie jesteś też zobowiązana do szalenie drogich prezentów czy prezentów religijnych. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
zielony stworek
|
Chciałam kupić bratanicy Biblię dla dzieci, ale wydaje mi się teraz,że to zbyt wcześnie, na Komunię to ok,dziecko już czyta,a taki maluch
Obrazki może co najwyżej oglądać.Liczę na Waszą pomoc,zwłaszcza doświadczonych mam ![]() Co zamiast takiej Biblii lub jeszcze innego typu książki można kupić maluchowi, podkreślam maluchowi,nie chcę robić prezentu rodzicom (więc pieniądze wykluczam). szajajaba, świetny pomysł z tą muzyką
|
|
|
|
|
#205 |
|
Konto usunięte
|
Maluchowi - kupiłabym pięknie wydane książeczki Brzechwy, Tuwima - Świat Książki prowadzi taką limitowaną edycję, ze starymi ilustracjami. Ale - jeden mały haczyk... Kupiłam 2 razy taki prezent, w pierwszym przypadku mama oszalała, uradowana, książki sama czyta swojemu niespełna rocznemu dziecku. W drugim - niestety rodzice bezmyślnie na dzień dobry dali małej lekturę, dziewczynka roczna wówczas, no i od razu potargane. No jakoś dla mnie jest oczywiste, że "prawdziwa" książka to nie do wsadzenia w ręce takiego szkraba - było mi autentycznie przykro.
A płyty naprawdę polecam, super są
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Można też kupić np. na Allegro pięknego szydełkowego aniołka jako dodatek do prezentu,z tyłu jest miejsce , aby napisać życzenia od kogo,np. takiego:
http://www.allegro.pl/item993382049_...b_komunia.html |
|
|
|
|
#207 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-07
|
Ja daję złoty łańcuszek z medalikiem i takiego pięknego aniołka:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=16881933 |
|
|
|
|
#208 |
|
BAN stały
|
Dobrym prezentem na chrzciny będzie także kocyk z naprasowanym imieniem chrześniaka. Koszt około 150zł ale myślę ze to ładny i zarazem praktyczny prezent.
|
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Podbijam wątek
![]() Za ok miesiąc będę chrzestną dziewczynki. Oczywiście jak każda mam problem z prezentem, ale czytając ten watek przyszło mi do głowy kilka pomysłów. Co powiedziałybyście na złote kolczyki, pamiątkę chrztu, biblię z dedykacją lub tzw. książeczkę malucha i do tego kwiatki? Muszę jeszcze to uzgodnić z bratem ciotecznym który ma być ojcem chrzestnym żeby prezenty nie powtórzyły się. Znalazłam też taki torcik z pieluch na all.
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Zależy od Babci, moja lubi kwiatu, książki lub prezenty, które wykonuje się dla niej samemu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

05.06.2015
Poproszono mnie na chrzestną chlopczyka , po raz pierwszy bede pelnic ta funkcję
. Chyba więcej nie trzeba, takie jest moje zdanie, złoto jest już nie modne, przynajmniej tak mi sie wydaje, a srebro zawsze było i będzie uniwersalne i na czasie
). Medalik to jakaś głupota, moim zdaniem- ma leżeć? Przecież takiemu maluchowi nie zakłada się biżuterii.
ceny graweru wahają się w granicy 2-5 zł za znak. chyba każdy smoczek ma zegar