Prezent na Chrzciny - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-16, 22:53   #181
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo
Dot.: prezent na chrzciny

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
a to mi bardzo milo, dziekuje za poparcie. a czy wiecie moze o co chodzi z tymi lyzeczkami? bardzo mnie to intryguje! jak sama sie czegos dowiem, to napisze!

ja slyszalam ze chodzi o to ze ta lyzeczka "szuka" sie na dziaselkach czy zabek juz wyrasta i kto znajdzie to rodzice kupuja jakis upominek. ale to wydaje mi sie troche smieszne i absurdalne...

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 23:35   #182
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14
Dot.: prezent na chrzciny

Ja mam zostać Mamą chrzesną chłopca [praawdopodobnie, bo tak wyszło na usg]
I tu pojawia się problem... bo łańcuszek kupuje ojciec chrzesny, ten smoczek bardziej mi pasuje do dziewczynki, a łyżeczka nie zbyt mi przypadła do gustu
Ubranka nie wchodzą w gre, bo maluszek dostane po swoim starszym bracie, jak i swoich kuzynach
Może coś doradzicie kochane ? Chciałam kupić coś, co będzie pamiątką przez dłuższy czas, a np. zabawką pobawi się 2 latka i koniec...
Stary 2008-08-22, 23:41   #183
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14
Dot.: Prezent na Chrzciny

Ja mam zostać Mamą chrzesną chłopca [praawdopodobnie, bo tak wyszło na usg]
I tu pojawia się problem... bo łańcuszek kupuje ojciec chrzesny, ten smoczek bardziej mi pasuje do dziewczynki, a łyżeczka nie zbyt mi przypadła do gustu
Ubranka nie wchodzą w gre, bo maluszek dostane po swoim starszym bracie, jak i swoich kuzynach
Może coś doradzicie kochane ? Chciałam kupić coś, co będzie pamiątką przez dłuższy czas, a np. zabawką pobawi się 2 latka i koniec...
Stary 2008-09-28, 23:00   #184
Niliessa
Raczkowanie

Chrzest - co kupic chrzesniakowi ?

Witam!
mam nie lada problem Poproszono mnie na chrzestną chlopczyka , po raz pierwszy bede pelnic ta funkcję Co prawda jestem studentka, no i wiadomo że kase dadza rodzice, troche to chore że w dzisiejszych czasach niestety się patrzy kasą;/ no ale mniejsza z tym. Kompletnie nie wiem co mogłabym kupic, co prawda mam już wielki taki jakby album -segregator w ktorym wypisuje sie i wkleja zdjęcia od narodzin , bardzo fajnie to wyglada (koszt 60zł), dodatkowo kupilam tez kartke- ale jest ona w tubie ktora jest przyozdobiona specjalnie na chrzest swiety (koszt 25zł) , no i narazie mam tyle;/ + kasa 500zl . Mysliscie ze to wystarczy?;/ nie wiem czy powinnam kupic cos typu medalik ze zlota czy cos takiego? czy jakas świetą figurke np Matki Boskiej. Prosze o rade Pozdrawiam Was laseczki!
Niliessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 00:00   #185
izka11
Rozeznanie

Dot.: Chrzest - co kupic chrzesniakowi ?

Chrzestna kupuje ubranko do chrztu. Ja swemu chrześniakowi kupiłam gajerek i pamiatkowy łańcuszek z krzyzykiem ale srebrny nie złoty, uważam, że złoto wyszło z mody. Chyba więcej nie trzeba, takie jest moje zdanie, złoto jest już nie modne, przynajmniej tak mi sie wydaje, a srebro zawsze było i będzie uniwersalne i na czasie
izka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 08:22   #186
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niliessa Pokaż wiadomość
Witam!
mam nie lada problem Poproszono mnie na chrzestną chlopczyka , po raz pierwszy bede pelnic ta funkcję Co prawda jestem studentka, no i wiadomo że kase dadza rodzice, troche to chore że w dzisiejszych czasach niestety się patrzy kasą;/ no ale mniejsza z tym. Kompletnie nie wiem co mogłabym kupic, co prawda mam już wielki taki jakby album -segregator w ktorym wypisuje sie i wkleja zdjęcia od narodzin , bardzo fajnie to wyglada (koszt 60zł), dodatkowo kupilam tez kartke- ale jest ona w tubie ktora jest przyozdobiona specjalnie na chrzest swiety (koszt 25zł) , no i narazie mam tyle;/ + kasa 500zl . Mysliscie ze to wystarczy?;/ nie wiem czy powinnam kupic cos typu medalik ze zlota czy cos takiego? czy jakas świetą figurke np Matki Boskiej. Prosze o rade Pozdrawiam Was laseczki!

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 08:59   #187
avon1973
Przyczajenie

Witaj
Nie szalej !! wystarczy że dasz co masz bez kasy no może łańcuszek z krzyżykiem jeszcze czeka cię mikołaj,roczek itd.A co będzie z 18-stką?? a niestety dzieci czekają na bardzo bogate prezenty i kase.Mam dzieci jedno po komunii a drugie nie wie co to pieniądze,naprawde zgadzam się z izka11
pozdrawiam
avon1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 09:24   #188
miss no nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izka11 Pokaż wiadomość
Chrzestna kupuje ubranko do chrztu. Ja swemu chrześniakowi kupiłam gajerek i pamiatkowy łańcuszek z krzyzykiem ale srebrny nie złoty, uważam, że złoto wyszło z mody. Chyba więcej nie trzeba, takie jest moje zdanie, złoto jest już nie modne, przynajmniej tak mi sie wydaje, a srebro zawsze było i będzie uniwersalne i na czasie
....srebro ktore nie jest noszone czarnieje... zloto moze lezec i czekac na zalozenie latami i nic sie z nim nie stanie...

Edytowane przez miss no nick
Czas edycji: 2008-09-29 o 09:25 Powód: literówka
miss no nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 10:21   #189
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

jestem swieżutko po chrzcinach więc powiem że chrzestni dla mojej córki dali kasę (już nie pamiętam, 100 czy 200zł), chrzestny jeszcze pamiątkę, chrzestna buciki i koszulkę do chrztu (strój już mieliśmy)

aha, widziałam na alegro takie świete srebrne np smoczki, albo łyżeczki - jako prezent, po prostu super
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 12:15   #190
natalucha7986
Raczkowanie

ja bylam z TZtetm tydz temu na Chrzcinach. TZ byl chrzestnym. kupilismy swiece do chrztu, kojec i pamiatke
natalucha7986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 12:44   #191
Arethaf
Wtajemniczenie

Fajny pomysł z pieniędzmi, ubrankami do chrztu, albo takimi normalnymi Można kupić łyżeczki (ja dostałam i z tego co wiem, przeznaczono je niedawno do użytku domowego ). Medalik to jakaś głupota, moim zdaniem- ma leżeć? Przecież takiemu maluchowi nie zakłada się biżuterii.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 13:48   #192
Niliessa
Raczkowanie

Jezęli chodzi o ubranka do chrztu to ja nie ubieram dziecka - juz wczesniej rozmawiałam na ten temat z matką dziecka i on powiedziala ze to ona bedzie je ubierać, a ja mam kupic szatke do chrztu tylko - więc kupiłam z wyhaftowana data chrztu i imieniem Co do prezentu to jeszcze zastanawiam się nad kupnem złotego krzyżyka jako zawieszki.hmmm...
Niliessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 14:06   #193
bitter
Zadomowienie

ja z kolei kupiłam srebrną łyżeczkę (koszt od 80 w górę, ja dałam 120 za naprawdę ładną) i u grawera wygrawerowałam (masło maślane:P) imię, datę urodzenia, godzinę na takim zegarku na rączce łyżeczki, ile ważyła mała. jak będzie miała ustaloną grupę krwii to będzie jeszcze grupa krwii.

rodzicom się podobało
Stary 2008-09-29, 15:26   #194
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

rodzicom się podobało ale i jaka pamiatka dla dziecka jak juz bedzie duże/dorosłe, także ja jestem za biżuterią, choć np łańcuszki są oklepane
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 06:53   #195
alufa
Zakorzenienie

potrzebuję porady
za 2 miesiące będę szczęśliwą chrzestną dziewczynki. myślałam o zamówieniu smoczka z allegro. czegoś w stylu http://allegro.pl/item545010994_chrzest_smo czek_srebrny_chs2.html

problem mam jedynie z tym, co mam wygrawerować ceny graweru wahają się w granicy 2-5 zł za znak. chyba każdy smoczek ma zegar

mam 2 opcje. albo dane dziecka : wzrost, waga, imię, na zegarze godzina
albo: "pamiątka chrztu świętego" - do tego bardziej się skłaniam, data chrztu, miejscowość (?) i na zegarze godzina chrztu??

ten pierwszy kojarzy mi się ewidentnie z prezentem na urodziny...
a w drugim ten zegar mi nie pasi

co byście wygrawerowały??
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 15:50   #196
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14

Ja bym Ci bardziej polecała taki kocyk z poduszeczką, wyhaftują Ci na nim co chcesz
Wg mnie taki taki kocyk to lepsza pamiatka nic smoczek

I ja bym wybrała drugą opcję

Ps. Co do mojego ostatniego postu, jestem szczęśliwą mamusią chrzestną Lenki
Stary 2009-02-12, 19:57   #197
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiColQa14 Pokaż wiadomość
Ja bym Ci bardziej polecała taki kocyk z poduszeczką, wyhaftują Ci na nim co chcesz
Wg mnie taki taki kocyk to lepsza pamiatka nic smoczek

I ja bym wybrała drugą opcję

Ps. Co do mojego ostatniego postu, jestem szczęśliwą mamusią chrzestną Lenki
a podrzucisz jakiegoś linka?

hmmm... sama nie wiem. smoczek jest chyba "trwalszą" pamiątką...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 12:50   #198
karla58
Przyczajenie

My nie dostaliśmy pamiątek, a same praktyczne rzeczy, wtedy uważałam, że tak jest lepiej. Teraz, gdy mała jest juz większa, żałuję, ze nie było nic na pamiątkę. Ja np. chciałabym takie coś dla malutkiej: http://www.smykolandia.eu/index.php/...category_id=18 albo taki medalion z pozytywką http://www.smykolandia.eu/index.php/...category_id=24
karla58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 21:28   #199
lukasz123
Przyczajenie

Cytuje przeczytane:

„Moj synek na chrzest dostal bardzo fajny prezent-taka ciuchcie srebna czy posrebrzana z wagonikami -pudeleczkami na pierwszy zabek i pierwszy obciety loczek.
teraz ide na roczek do kolezanki i jej tez chce to kupic.”

„Przede wszystkim jest to święto dziecka nie rodziców.
Ja osobiście na taką okazję pieniążków nie daję, pieniążki szybko się "rozejdą"
Chrzest to ważny dzień w życiu dziecka i fajnie byłoby mieć pamiatkę, dziecko dorośnie i napewno ucieszy się, że ma coś cennego z tak ważnego dnia oprócz zdjęć i filmu. Dwa razy zostałam matką chrzestną i kupiłam właśnie pamiątkę na całe życie.
U jubilera można kupić specjalne na taką okazję srebrne łyżeczki (cena to ok. 80-120zł) można na niej wygrawerować imię, datę urodzin, wagę i dł. z urodzenia, dedykację.
Do tego fajne etui na łyżeczkę + ładna kartka lub w księgarni można kupić małe książeczki np. "Szczególny dar dla waszego synka" z pięknymi wierszykami, wkleja się tam zdjęcie na okładkę + dedykacja, do całości mały bukiecik z margaretek.
Rodzice moich chrześniaków byli mile zaskoczeni i obiecali dbać o łyżeczkę i dać ją dziecku jak będzie w stosownym wieku.
Ja osobiście chciałabym dostać taką pamiatkę.
Moj synek na chrzest dostal bardzo fajny prezent-taka ciuchcie srebna czy posrebrzana z wagonikami -pudeleczkami na pierwszy zabek i pierwszy obciety loczek.
teraz ide na roczek do kolezanki i jej tez chce to kupic.”
lukasz123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 13:56   #200
Ivy123
Zadomowienie

Ja jako chrzestna daje 200 zł + ładny album na zdjęcia za 50 zł.Nie pracuje więc myślę, że to nie jest jakoś bardzo ''biednie''.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 14:31   #201
eweliinek
Raczkowanie

Ja też idę na chrzciny za miesiąc... i już od dłuższego czasu zastanawiam się nad prezentem. Rozważałam piękny album z dedykacją, jakąś pięknie wydaną książkę z bajkami. Bo sądzę, że z pieniędzmi bywa różnie.
Sama dostałam od babci srebne kolczyki i piękną bransoletę, bardzo je lubię.

Kuzynki synek dostał od chrzesnej obrazek z Aniołkami- ze srebra( bardziej to płaskorzeźbą można nazwać), a na tylnej stronie była dedykacja z datą i miejscowością. Bardzo im się ten prezent spodobał. Widziałam ostatnio w witrynie u jubilera podobne...
eweliinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 17:18   #202
Madzionella
Rozeznanie

Witam! Mam podobny problem - mój TŻ ma byc chrzestnym, chrzciny sa w najblizsza niedziele (myslalam ze pozniej, wczoraj narzeczony mi rozjasnil ze jednak teraz) i kompletnie nie mam pomyslu co kupic malemu - Chlopczyk 3-miesieczny. Myslalam o jakims ubranku i zabawce,bo w sumie jeszcze nie mialam okazji go poznac. Chyba ze Bibla dla dzieci albo cos innego w tym guscie? Pomóżcie, bo mam metlik w glowie...
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 18:29   #203
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ubranek ma na pewno od groma i trochę.
Powiem ci, co ja bym chciała dla maluszka dostać - płytę z utworami klasycznymi dla dzieci (mam taką kompilację, 3 płyty to są) i z fisher price zabawki do kąpieli - szalenie mi się to podoba

http://www.kolporter.pl/378017,Muzyk...usypianki.html Nie sugeruj się sklepem, ja to w empiku widziałam normalnie

A zabawkę taką chcę:
http://bajkowykuferek.bazarek.pl/opi...her-price.html

Kuzynka dla swojego synka ma, super rzecz

Uważam, że skoro nie jesteś rodziną, to nie jesteś też zobowiązana do szalenie drogich prezentów czy prezentów religijnych.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 09:55   #204
kaledonia
zielony stworek

Chciałam kupić bratanicy Biblię dla dzieci, ale wydaje mi się teraz,że to zbyt wcześnie, na Komunię to ok,dziecko już czyta,a taki maluch Obrazki może co najwyżej oglądać.

Liczę na Waszą pomoc,zwłaszcza doświadczonych mam

Co zamiast takiej Biblii lub jeszcze innego typu książki można kupić maluchowi, podkreślam maluchowi,nie chcę robić prezentu rodzicom (więc pieniądze wykluczam).

szajajaba, świetny pomysł z tą muzyką

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 11:48   #205
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Maluchowi - kupiłabym pięknie wydane książeczki Brzechwy, Tuwima - Świat Książki prowadzi taką limitowaną edycję, ze starymi ilustracjami. Ale - jeden mały haczyk... Kupiłam 2 razy taki prezent, w pierwszym przypadku mama oszalała, uradowana, książki sama czyta swojemu niespełna rocznemu dziecku. W drugim - niestety rodzice bezmyślnie na dzień dobry dali małej lekturę, dziewczynka roczna wówczas, no i od razu potargane. No jakoś dla mnie jest oczywiste, że "prawdziwa" książka to nie do wsadzenia w ręce takiego szkraba - było mi autentycznie przykro.

A płyty naprawdę polecam, super są
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 18:52   #206
bekii
Rozeznanie

Można też kupić np. na Allegro pięknego szydełkowego aniołka jako dodatek do prezentu,z tyłu jest miejsce , aby napisać życzenia od kogo,np. takiego:
http://www.allegro.pl/item993382049_...b_komunia.html

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 10:57   #207
kalinkii
SPAMER
Nieopłacona reklama

Ja daję złoty łańcuszek z medalikiem i takiego pięknego aniołka:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=16881933
kalinkii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 14:04   #208
TigerANDBear
BAN stały

Dobrym prezentem na chrzciny będzie także kocyk z naprasowanym imieniem chrześniaka. Koszt około 150zł ale myślę ze to ładny i zarazem praktyczny prezent.
TigerANDBear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 12:53   #209
maartuuss92
Wtajemniczenie

Podbijam wątek
Za ok miesiąc będę chrzestną dziewczynki. Oczywiście jak każda mam problem z prezentem, ale czytając ten watek przyszło mi do głowy kilka pomysłów. Co powiedziałybyście na złote kolczyki, pamiątkę chrztu, biblię z dedykacją lub tzw. książeczkę malucha i do tego kwiatki? Muszę jeszcze to uzgodnić z bratem ciotecznym który ma być ojcem chrzestnym żeby prezenty nie powtórzyły się. Znalazłam też taki torcik z pieluch na all.

Nie zamykaj oczu - otwórz umysł.
Żyj. Poszukuj. Podążaj własną drogą.
Drogą szczęśliwego zycia...

maartuuss92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 14:56   #210
Super Fotograf
Raczkowanie

Zależy od Babci, moja lubi kwiatu, książki lub prezenty, które wykonuje się dla niej samemu
Super Fotograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości