![]() |
#181 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeżeli interesują Was kwestie rozwojowe, uważam, że 'Jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka' jest absolutnie najfajniejszą książką, jaką znam: http://www.kreatywa.net/2012/02/jak-...j-dziecka.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaopatrzyłam się nareszcie w wygodny, miękki stanik, szorty, sindbadki 3/4 i ciążowe dresy. Alleluja, bo już nie było w czym chodzić ![]() Z zabawnych sytuacji: rozbroił mnie koleżka obsługujący przymierzalnię w TK Maxx. Szłam mierzyć stanik - obejrzał go ze wszystkich stron, wręczył mi tabliczkę [że jedną rzecz wzięłam] i mówi do małża: 'pan jako gość? Miłego oglądania'. Kurczę ![]() ![]() I jeszcze coś miłego - sterczałam dziś w kolejce w ING i młoda dziewczyna przepuściła mnie w kolejce. Jakiś pan po 50-ce stojący za nią trochę się oburzył, ale dziewczyna mu odpyskowała, że 'chyba widzi, że ciężarna stoi' ![]() ![]()
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-08-13 o 21:10 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Rosali fajnie, że z małą ok i nie ma się czym denerwować
![]() Kasia straszna historia wyobrażam sobie te emocje. Alea opowiadaj co tam u Ciebie dawno się nie odzywałaś? Futbolowa napewno Ci krwi wystarczy ja tez miałam glukozę, morfo i jeszcze toxo. A na pierwszych badaniach w ciąży to już wogólę było sporo ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-08-13 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz AB, a moze maz ma 0? Ja nie do konca ogarniam, kiedy wystepuje konflikt w grupach glownych. Na pewno wtedy, kiedy grupy glowne rodzicow sa rozne; organizm matki moze wytworzyc przeciwciala antyA lub antyB. Ale na chlopski rozum to by bylo wtedy mozliwe, jakby matka miala 0. A mkze istnieja tez przeciwciala anty0? Nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze ze nic powaznego im sie nie stalo ![]() i sa rozne rozmiary? na all znalazlam 5szt. 70x100 za 29zł z przesylka Cytat:
![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa, a jakie dokladnie masz parametry morfologii? Rbc, hgb i htc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#187 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Anuszka ja dziś zaczęłam 25tc a Wy kończycie? To w końcu jak to jest z nami? kiedy miałyście OM? ja 19.02 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niezwykle jesteś pomocna ![]() Byłam dziś w sklepie po raz kolejny. Już teraz wiem, że taki wózek ze skrętnymi kołami o niebo lepiej się prowadzi niz bez takich kół. Generalnie każdy który dzis wałkowałam był bardzo przyjemny w prowadzeniu. Sprzedawca polecał mi: 1,Tako Moonlight Omega 2,Tutek Grander Alu 3,Jedo Fyn memo Z tych trzech najbardziej przemówił co mnie nr 1. Co mnie do niego najbardziej przekonałao to amortyzacja. Boziu ma nieziemska podwójną amortyzację ![]() Musze jeszcze się wybrać do Wawy do większego sklepu i tym razem przyjrzę się dokłądniej Camarelo i Mutsy. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu ![]() Dzięki dzisiejszej Waszej pomocy zdecydowanie rozjaśnił mi się umysł. Bardzo wam dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-13 o 21:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poza tym dobrze wiedziec z tym okulistą. ja tez zauwazyłam u siebie pogorszenie wzroku. Lecz skoro to normlne to nie ma co panikować Cytat:
Podejrzewam, że chłodna może być ta satyna śliska... ale nie daję reki uciąć bo nie posiadam takiej pościeli ![]()
![]() |
#189 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przedtem twadniał mi brzuszek jak sie przeforsowałam lecz teraz bywa, ze juz rano wstaję z twardym. Myślę, że ma na to wpływ fakt iż nie moge sobie miejsca znaleźć... ani wygodnie usiąść ani wygodnie poleżeć... lipa ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poza tym dobrze wiedziec z tym okulistą. ja tez zauwazyłam u siebie pogorszenie wzroku. Lecz skoro to normlne to nie ma co panikować Cytat:
Podejrzewam, że chłodna może być ta satyna śliska... ale nie daję reki uciąć bo nie posiadam takiej pościeli ![]() O Matulu !!!! Co tu się porobiło ?????? Przepraszam za ten bałagan ! Ja edytowalam post a tu mi wskakiwała każda edycja jako osobny post.... Nie wiem jak to teraz uporządkować....
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-13 o 22:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
polecam worki próżniowe! Ciągle z nich korzystam
![]() Justana, My precious dzieki za wyjasnienie. Juz będę wiedziała jak foty wstawiać ![]()
#191 |
Zakorzenienie
|
Paulina ja miałam 20.02 to ty tez kończysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- Cytat:
Ale ja tez nie do konca ogarniam te grupy... ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ---------- Inaczej, nie w ta strone, jak matka ma 0 a ojciec A lub B i dziecko odziedziczy po ojcu to chyba wtedy bo u matki beda przeciwciala A i B.... Eh Niech sie lekarze martwia ![]() Jak kaza zrobic to ja bym zrobila. Zeby potem problemów nie bylo. Ktos pytal, mozna zrobic same przeciwciala ale to chyba niewiele taniej niz razem z grupa.... ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Kasia niezla historia.... kurde to jest najgorsze, jedziesz starasz sie uwazasz a co z tego jsk jakis baran sie trafi. Dobrze ze nic im sie nue stalo sle strachu pewno dużo. ... A ja sie obudzilam w ciuchach..... ![]() Lola gratki zakupow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- Paulinka konczymy 25 a zaczynamy 26 ![]() ---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Dzis jest 25 tydzien i 1 dzien
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-08-14 o 04:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Cześć i czołem!
I ja się tutaj melduję nim zacznę nadrabiać ostatnie cztery dni ![]() nogi mi spuchły, spać od czwartej trzydzieści nie umiem, bo obudził mnie sen o kradzieży w SCC ![]() Zrobiłam cztery słoiki patisonów, osiem słoików ogórków, siedem, a właściwie szesnaście słoików z sokiem malinowym. Padam na twarz, a gdzie tam koniec owoców i płodów ziemi ![]() Dzieć bez imienia tańczy, pranie się pierze, bo trzeba dziecia z imieniem przygotować do wyjazdu w góry z babcią. Im bliżej, tym bardziej się denerwuję. W poniedziałek M jedzie. Planuję dać im tak pożyć do czwartku, a potem do nich dojadę przynajmniej do końca weekendu. Zobaczymy, jak M. będzie funkcjonowała. No a potem po powrocie to zaraz przedszkole i już też ledwo ledwo oddycham na samą myśl. Chyba zaczynam bardziej przeżywać niż ona. Najbardziej mnie jakoś przytłacza, że już sobie nie będziemy mogły pozwolić na to, by pojechać sobie gdzieś tam, do kogoś tam, bo jest przedszkole i dzieć musi tam iść, a nie jechać na przykład na wieś z mamą na kilka dni... No i czuć już jesień w powietrzu. Czuć ![]() Jesień idzie, nie ma na to rady! |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
begie13 właśnie już drugi raz muszę robić, co już jest dla mnie jakąś paranoją, tym bardziej że oboje mamy 0rh+. Zrobię te przecwiciała no bo jak zleciła to się będzie czepiać że nie ma.
Koszul chyba nie kupię, no może jedną- i tak normalnie m/l- czyli praktycznie jak na teraz. Brzuch jeszcze urośnie ale po porodzie trochę sflaczeje więc się będzie mieścił. Muszę w końcu rozejrzeć się za jakimś fotelikiem do samochodu. Chciałam z bazą,ale uświadomiliście mnie, że w moim aucie to nie przejdzie. Dobrze, że jesteście bo bym wydała kupę kasy. |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Kasiu - przykry przypadek
![]() Futbolowa - krwi Ci całej nie pobiorą ![]() ![]() u mnie tez wystarczyło ![]() Kiara - ciesze sie, ze krzywa wyszła dobrze może to początek samych optymistycznych wieści w Twojej ciąży ![]() Indra - jaka pogoda nad morzem? od wczoraj probóje Was nadrobić ![]() dzisiaj mam wizyte u gina, po wszystkich Waszych informacjach o skracających sie szyjkach mam strasznego stresa, że też to usłyszę ![]() i na śląsku zimno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Witam się w 30 tc
![]() Dzisiaj wizyta na 15 i stres jest o dalej z tą szyjką, mam nadzieję, że gorzej nie będzie. I ciekawe ile moja "kruszynka" już waży? ![]() Pozamawiałam rzeczy z allegro i gemini i przez to święto dopiero zaczną dochodzić od poniedziałku, nie lubię tyle czekać. Kostka powodzenia napewno wszystko jest ok ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-08-14 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Za wszzystkie wizytujace dzisiaj trzymam kciuki ![]() Rosalie super, ze z mala wszystko dobrze ![]() Ja od wczoraj mam jakis wisielczy humor...przez ta naprawe samochodu. Ehhhh. Ogolnie jakos smutno mi sie wczoraj zrobilo, poplakalam sie do poduszki i poszlam spac. Dzis musze ogarnac mieszkanko, poprasowac, bo jutro mamy gosci. Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#200 | ||
Raczkowanie
|
Oooj, nie wiem - jak byłam w RCKiK to mi powiedziano, że na dokumencie z grupą krwi musi być stempel serologa (chyba tak się to zwie), więc książeczka odpada (chyba, że masz jakąś inną niż ja) ale dostałam od razu na miejscu zaświadczenie z odpowiednimi podpisami
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, dziś w krynicy pada deszcz, do tej pory mieliśmy super pogodę, oby przestało , mię musi być jakoś bardzo ładnie
Ja mam w legitymacji krwiodawcy, papierowej taką naklejke z grupa krwi A(Rh +) i poprzednio wystarczyło, teraz ginekolog tez tylko z niej spisała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nie wiem jak u Indry, ale u nas leje totalnie, całą noc lało, aż się obudziłam tak waliło o szyby.. Spać nie mogłam od 2.00- 4.30... oglądałam tv... no tak się zestresowałam tym wypadkiem... nic się nie stało, a człowiek się zastanawia, a co gdyby się coś stało :/ no, ale nic, dziś humor lepszy, trzeba się cieszyć, a nie smucić bez powodu... manieczka nie smutaj ![]() sloneczko trzymam kciuki za wizytę!!! ![]() kostka za Ciebie też zaciśnięte ![]() Frau Gizela ja też czuję już jesień! Uwielbiam jesień! ![]() ![]() Kurcze, wiecie co, ja tak się bałam, nawet jeszcze się nie cieszę, bo to jeszcze różnie może być, ale do tej pory nawet troszeczkę nic mi nie spuchło! Stopy przez całe lato miałam chudziutkie, pierścionki mogę nosić normalnie, w szoku jestem, bo w pierwszej ciąży puchły mi nogi masakrycznie... nie powiedziane jeszcze, że w październiku nie spuchnę jak bania ![]() Nic, posprzątam po śniadaniu i usiądę powtórzyć materiał... Miłego Dnia!
#205 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu, u mnie teraz przestało padać, mam nadzieję, że będą takie przerwy, żebyśmy mogli wyjść
![]() Mi też nic nie puchnie, śmiesznie wyglądam, bo stopy i dłonie mam chude, a okolice biodrowo-brzuszne takie okrągłe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia na wizycie i samych dobrych wieści ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
mam nadzieję dziś będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- u mnie dzisiaj zimno, wietrznie....tak prawie jesiennie.... pogoda i nastrój na leżenie pod kocykiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Olya, Beata Marcina, agatkaa1, melleczka, edzka1104, futbolowa, keithlyn, ela dopisać Wam płeć do listy?? Bo tylko Was brakuje
![]() ![]() Indra u nas teraz się przejaśnia, widzę, że nawet gdzieś słońce przebija ...
#208 |
Zakorzenienie
|
U nas też dziś brzydka pogoda, słońca zero.
Sloneczko przeoczyłam, że 30 tc już u Ciebje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Kasia kiedy poprawka? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#209 |
Rozeznanie
|
witajcie,wpadam dzis tylko na chwilke..zapraszam wszystkie na Biala Pavlova,tak na 15.00 zdazycie dojechac?oprocz tego lody i dobra ale niezdrowa pizza..wiecej nie zdaze przygotowac bo wlasnie zbieram sie by z tesciowa pojechac na zmiane opatrunku..trochu sie nie wyspalam bo rodzinka i tz o 24 niespodzianke przygotowali.byl szampan dla dzieci i zimne ognie..ahh...miloo..
Magdula..ja kupilam tydz temu te same chustki pod szyje i nie bylo obnizki.. Kiara..super,ze jakies dobre wiesci Rosalie..a widzisz..z tymi maluchami nic nie wiadomo..ciesze sie ze taka ruchliwa mala Futbolowa..odpoczywaj kochana..juz niedlugo.. Sloneczko i innym/powodzenia na wizytach.. tak wiec kochane po poludniu party party..bez was nie zdmuchne swieczek
#210 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znac po wizycie ![]() Zjadlam sniadanko bo bylam na pobraniu krwi , po drode do sklepu po buleczki i juz mi sie w glowie krecilo z glodu. Na 10 ide do fryzjera ![]() W przyszlym tygodniu musze pojechac z corka kupic jej kapcie do przedszkola i inne ☠☠☠☠☠☠☠ki, no czuc jesien w powietrzu ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
w takim razie Sto lat i spelnienia marzen ![]() ![]() my mamy rocznice w sobote ale malz niestety w pracy.....mowi ze bedzie mial wolny poniedzialek albo wtorek to sobie odbijemy, marzy mi sie pojscie do kina tak rodzinnie z corcia, bo potem to niewiadoo kiedy sie wybierzemy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.