|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
To moj brzuch w prawie 14 tyg. Dzis sie dowiem jak tam na usg sie wiek ciazowy przedstawia
Eee...chyba sie z kom.nie wstawia. Wstawie z domku z komputera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Magiusa oh mi też się wydawało że nie rośnie brzuch , a teraz spory
![]() ![]() Dopiero wstalam.na 8.30 bylam w szpitalu u endo.tsh 0.05 , a tsh4 pieknie w normie.takze chyba z niedoczynnosci ide w nadczynność :/ Dopytalam o to moje lozysko.babka mowi ze wszystko w porzadku.mam tylko nie dźwigać. Jest na scianie przedniej wiec wcale jej nie dziwi ze ruchow jeszcze nie czuje bo lozysko amortyzuje ![]() Konsternacja to za 2 miesiace ruszasz pelna para ![]() Mleb, Buu co u Was ? Sonius zaraz Twoja wizyta juhuuuu
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Agnes czujemy sie ok, ale duzo lezymy bo mała gmerdali mi tam na/dole. Maz wszystko robi bo na nic mo nie pozwala
![]()
#184 |
Zakorzenienie
|
No mialam szybkie usg bo nawet bez tego nie chciała w sumie L4 dać.
Generalnie wg usg to obecnie trochę dzieciaczek zwolnił i urósł z usg cofnął się do swojego pierwotnego terminu, ale się nie przejmuje bo z doświadczenia pierwszej ciąży wiem, że to dosć normalne, że raz na usg dziecko wyprzedza swój wiek, a innym razem bywa kilka dni czy tydzień do tyłu. Pewno każda z Was też to przeżyła. Póki co Maleństwo ma niecałe 6 cm. Teraz wzięłam L4 do 08,09, a 08.09 mam wizytę u mojej ginekolog i już z nią gadałam, że bez problemu mi wystawi. A to mój brzuszek w 13 tc. 13tc.jpg 13tcv2.jpg
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Brawurka mam nadzieję, że zacznę działać ale na razie nie mam jeszcze okresu. Wprowadzam pokarmy stale i mam zamiar ograniczyć kp ale jak będzie to Bąbel zadecyduje a nie ja. Właśnie zjadłam ponad połowę czekolady milka 300 g
![]() Magiusa super ten brzuszek. Może Maluszek wykorzystał "nadwyżkę", którą mówiłaś, że miałaś. Czyli ostatecznie zostajesz w domu? Daro będzie szczęśliwy ![]() I fakt, masz rację z tą kupą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Magiusa no ja ostatnio tez mialam wrazenie ze mi brzuch wssyslo ale juz z powrotem mnie wybrzuszylo
![]() 6cm to chyba niezle?ja jakos po 13 tygodniu mialam dziecia 7,24 chyba Brawurka dobrze dziekuje ![]() bylam dzis u kolezanki,jaki ten jej synek kochany ![]() a mala go bawila,tulila,calowala,gl askala,ale jak wzielam go na rece koniec przyjemnosci ona chce do mamy w tej chwili heh balam sie ze rozwali kolezance lozeczko i bujaczek,bo sie tam pakowala,na szczescie lekka jest ale mnie nastraszyla,po wrocilysmy i zrobila mi kupke z krwia :/ to byly takie pasma chyba krwi,i sluz,ale bardziej chyba krew,kupka normalny kolor miala-sory ze tak obrazowo to opisuje dumam co z tym faktem zrobic,maz mnie uspokaja zeby jeszcze ja obserwowac i jak sie powtorzy to isc do lekarza,sama nie wiem mala mowi raz ze ja pupa boli raz ze nie boli,a ze dluugo tam dzialala na nocniku to moze jakies naczynko peklo?no sama nie wiem i mam dylemat sonius jak sie czujesz? ![]() dziewczyny macie pepco u was? bylam dzis,sliczne rzeczy-kocyki sliczne ubranek duzo,jakos wiecej mi wpadlo w rece dla dziewczynek niz chlopcow,ja nic nie bralam jeszcze,ale jak macalam to wydawaly sie gatunkowo nie zle kupilam dwa bodziaki dla kolezanki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauwazylam ze ciagle w sumie mi niekomfortowo na zoladku, jak zjem jest lepiej ale tylko na chwile ;/ Cytat:
kurde nie kus mnie pepco bo musze tam wpasc i zrobic rozpierduche;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pepco mam i lubie. Niby mowia ze tam srednie ciuxhy ale nam sie sprawdzaja i nic sie z nimi nie dzieje. A ja dzis pieke eksperyment. Ciasto ze szpinakiem posypane malinami. Nie jadlam go nigdy ale na zdj.wyglada super i podobno jest dobre...mysle ze moze byc dobre bo np.marchewkowe lubie albo czekoladowe z cukinia mniam. Nie znam z reszta ani jednej osoby ktorej by czekoladowe z cukinia nie smakowalo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-08-27 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
![]() wlasnie ja nie wiedzialam na co tam patrzec,dobrze ze nie mialam za duzo kasy przy sobie bo by byly zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
czekamy kochana
![]() buu ja czekam na wyplate-bede placic wizyte u gina i chyba 11-13tydzien genetyczne wiec kolejny koszt i badania krwi..wiec nic nie kupie,tym bardziej ze M pracy jeszcze nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam Pepco w mieście rodzinnym. Moja ukochana Ciocia obkupuje w nim Bąbla. Praktycznie ubranek z innego sklepu nie mamy. Potrafi upolować okazję. Typu dres polarwowy za 5 PLN! Czapka za 2 PLN! Nie wiem jak ona to robi ale jest w tym świetna. A ubranka nam bardzo pasują ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze nigdy nie jadłam czekoladowego z cukinią ![]() Sonia M na pewno niedługo znajdzie pracę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
no oby bo w tym mcu badania, lekarz itd to wyjdzie nas z 600-700zl
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Trochę późne, ale cześć
![]() ![]() Pooglądałam fotki Waszych brzuchów- my chcieliśmy robić co tydzień wspólne zdjęcia, żeby mieć pamiątkę, ale jeszcze żadnego nie mamy ![]() Po weekendzie, gdzie ciągle jadłam (urodzinowy obiad, ciasto, gril itd.) urósł mi chyba brzuch, bo spodnie zaczęły być lekko ciasne ![]() ![]() JALOUSE- doskonale rozumiem słowa "brak kontroli nad swoim ciałem", myślałam, że z dnia na dzień będzie lepiej- jest inaczej ![]() ![]() SONIA- moje kosmetyki są ubogie w składy i jest ich za nie wiele- żaden nie ma na szczęście nic szkodliwego- kiedyś widziałam już tę listę. A nie masz możliwości pójścia do ginekologa na nfz? Chociaż, żeby badania zrobić ze skierowania? Po podliczeniu tego wszystkiego to robi się ogromna kwota. Mam też nadzieję, że szybko tż znajdzie pracę... KONSTERNACJA- miło, że chrzciny udane. ![]() Ciasto czekoladowe z cukinią z bloga moje wypieki jest PRZEPYSZNE ![]() BUU- myślę, że dobrze, że odwiedziłaś znajomą z dzieckiem, bo widziałaś reakcji Małej. Wiesz na co zwrócić uwagę i nad czym popracować, żeby oswoić ją z nowym członkiem rodziny. Co do kupy z krwią to ja się nie znam ![]() PEPCO- jest też u mnie w mieście i czasem kupuję siostrzenicy ubrania, albo takie puzzle- matę na podłogę też chyba stamtąd. Myślę, że przy szybkim wzroście nawet jak jakościowo nie są jakieś niesamowite to i tak nie zdążą się zużyć. Zwłaszcza za tę cenę ![]() Ale aż takiej taniości, jak napisała Konsternacja to nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Aggo czekamy na zdjecia w takim razie
![]() kochana na nfz to u nas tragedia jest uwierz mi,balabym sie zeby ktorykolwiek mnie dotykal;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ciasto zrobione , polecam. Pyszne
Oto przepis ( ja robię z malinami zamiast owocami granatu) http://przyjemnosczpieczenia.blogspo...tem-lesny.html
#197 |
Zakorzenienie
|
kochana bede musiala sprobowac
![]() lece spac,dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
magiusa ja w koncu nie napisalam ze brzusi ladny,a jeszcze urosnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() my dzis po poludniu mamy gosci-przyjedzie moja mama i zabierze nas do babci i tam posiedzimy troche wszyscy. przywiezie mi ruskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja nie umie. Za to tesciowa robi wszelkie pierogi recznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
sonia to poczestuj
hehe udalo mi sie wszystko pozalatwiac co chcialam,ciesze sie moze jutro jak bede miala wiecej czasu to skocze do jakiegos lumpka na zakupy ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- tez bym zjadla pierogi,ale moja tesciowa nie robi bo nie umie,choc ona wszystko umie ![]() a mama za daleko ma zeby mi przywiezc |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to bede czestowac jutro na obiad;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
właśnie wróciłam z wymazów z cewki - nie wiedziałam, że chlamydia jest taka droga! 100 pln!
myślałam, że się zleje jak pani pobierała materiał - zdecydowanie nie polecam tego badania w ciąży |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Mleb brrr jak piszesz o tym badaniu U mnie dzisiaj na obiad krokiety z serem i pieczarkami ![]() Niedawno dopiero zjadlam sniadanie , wypilam szklane mleka i nic mi się nie chce .za oknem ponuro i mam ochotę zostać w domu i zaszyc się pod kocem z ksiazka ![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
ja też chce krokieta.....
w Pl ładna pogoda |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
mlebi o rany
brawurka u nas pieknie,wreszcie,cieplo-to mi chociaz pranie wyschnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Hm...chlamydia...a czemu miałaś pobierany wymaz? Ja prawie na 100% takiego badania nie miałam w pierwszej ciąży
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.