![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Monsieur...
"Wspomniał po powrocie, że przeprasza za brak odzewu, że miał problem z ładowarka. Ja odparlam, że nie ma za co przepraszac i ze to duża sztuka odciąć się od telefonu na urlopie. Bardzo mu się spodobała ta odpowiedź. "
"Wspomniał też, że przeprasza, że nie odpisał na moją wiadomość, ale był ekstremalnie skupiony na pracy. Odparłam, że ja się tak samo zachowuję, jak mam pracę i że rozumiem go. Powiedział, że wie że ja to rozumiem i dziękuje mi za to (?). " Salalina, a jak Ciebie nastraja ta "kolacja z byłą"? Czy to wpłynie na Twoje zachowane wobec niego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jest to po prostu zdawkowy sms, na którego moznaby odpowiedzieć stojąc np na czerwonym świetle, w kolejce do bramki na autostradzie, przed check-inem na lotnisku, czy choćby siedząc na sedesie z gazetą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
3metrynadniebem, wiszę Ci browara, albo nawet butelkę Cabernet Suvignon
![]() ![]() Jak się zmieni moje nastawienie do niego po tym spotkaniu z była? Nie wiem jeszcze, najpierw go wyslucham. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-09-21 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie łyknęła kolacji z eks dziewczyną, a tym bardziej tłumaczeń, że w końcu trzeba z nią unormować relacje. W końcu jakie relacje, skoro jedną z nich zerwali?
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jako jedyna przedstawiła ''interpretację'' po twojej myśli, autorko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Relation po francusku znaczy zwiazek. I nie uzywa tego w kontekscie relacji z kolezankami. Dla kolezanek jest inne okreslenie, a dla przyjaciol jeszcze inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
O, to już w ogóle stawia sprawę w jeszcze innym świetle, bo jestem pewna, że nawet jeśli Autorka i Francuz rozmawiają po angielsku to on myśli po francusku i tak właśnie dobiera słowa.
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
No ale ja nie wiem, interpretujemy tutaj jego słowa a autorka napisała że prawie nic nie zrozumiała, i że możliwe że powiedział coś zupełnie innego jak sama przyznała, moim zdaniem to trochę bez sensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Połowy rozmowy nie znamy i sama Autorka jej nie zna ![]() Sytuacja wygląda dalej tak samo, jak przedtem, czyli dalej nic nie wiadomo i jakie są intencje Monsieura. Cytat:
Tak więc mówię, dalej nic nie wiemy tak naprawdę. No, jedyne do czego można się przyczepić, to fakt, że nie powiadomił Cię, że wyjeżdża, tylko ot tak sobie pojechał i nawet nie wiedziałaś, że go już nie ma w Polsce. Z drugiej strony zadzwonił z zagranicy, a wcześniej tego nie robił, więc... ![]() Edytowane przez 3metrynadniebem Czas edycji: 2014-09-17 o 12:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
No ale przecież mógł wcale nie wspominać o kolacji z ex, prawda? Przecież autorka i tak by się nie dowiedziała. Moim zdaniem szczerość zawsze jest na plus- niezależnie co z tego wyniknie. ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie jak Wy wszystkie ulozylyscie sobie zycie skoro tak Wam wszystko smierdzi i tak strasznie podejrzliwe jestescie. Bo juz tego jak kpicie z autorki i jak wysmiewacie to szkoda komentowac.
Autorko mam nadzieje, ze sie nie rozczarujesz choc oczywiscie badz ostrozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
A to juz najmniej wazne dlaczego akurat tak sie zachowujecie
![]() Co kto lubi, mnie tam troszke smieszy bieganie boso wsrod kwiatow, a juz jak sobie wyobraze mojego tz to za kazdym razem parskam smiechem. No ale kazdy ma swoj gust. A tak serio, to moze jak juz poswiecasz czas na udzielanie sie w watku to czemu nie postarasz sie napisac czegos sensownego tylko ciagle tak kpisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze najlepiej jak sobie to wyjasnia miedzy soba jeszcze raz skoro nadal jest tyle watpliwosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
lokalna gwiazda
|
Naprawdę tłumaczycie się ze swoich podróży komuś, z kim luźno się spotykacie?
Jedziecie do innego kraju, poznajecie w knajpie faceta i jak macie chwilę luzu to spotykacie się, usiłując się porozumieć w obcym języku. Ale wiecie, że nadejdzie czas powrotu, więc nie robicie nic, żeby on sobie za dużo nie pomyślał. Bo wy jesteście ze wspaniałej Polski, a on z ... Azerbejdżanu. ![]() Usiłowałam wejść w skórę cudzoziemca na obczyźnie. Ja myślę, że gdyby ten facet poczytał, jakie emocje budzi, to byłby mocno zdziwiony, bo na moje oko on nie robi nic. Nie jest zainteresowany autorką jako kobietą. Dlatego nie widzi potrzeby tłumaczenia się z czegokolwiek. Jeżeli zacznie się tłumaczyć, to już inna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Tu bede jednak autorke bronic. Pisala, ze facet bajerowal, ze mieszka w Wawie 4 lata i nawet planuje zakup mieszkania. Abstrahujac od kosztow to sugeruje ze z danym krajem jest zwiazany bardziej niz tylko wizyta w muzeum.
Natomiast sama autorka zwrocila uwage, ze nie ma pl nr tel. czy nigdy nie byl zima w polskiej stolicy. Co nie pasuje do wczesniejszych opowiesci juz samej autorce. Wiec nie jest to jakas usilna chec intryg wizazanek, ktorym ciagle cos nie gra. A teraz zastanawia sie gdzie jest jego dom. Zeby moc byc razem nie trzeba od razu razem zamieszkac, ale fajnie by bylo by mieszkali w jednym miescie jak cos z tego ma wyjsc. Takze nie dziwie sie autorce i jej rozterkom. Jedyne co mozna doradzic to pogadac jeszcze raz z facetem a nawet kilka razy az cos sie rozjasni. Moze tez pisac listy jak jej tekst pisany latwiej zrozumiec. Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywistym jest ze takie watpliwosci czy rozterki powstaja wowczas gdy cos nie gra, jak to jedna z Wizazanek okreslila energia nie przeplywa swobodnie tylko powstaje jakis zgrzyt ![]() A pozniej czlowiek chce sie uspokoic, zapewnic siebie i innych, ze to wcale nie wyglada tak jak wyglada, bo przeciez jest tyle powodow na wyyjasnienie zachowania czy jego postawy. Ja to rozumiem, bo sama przeszlam przez to raz i w sumie uwazam, ze doswiadczenie, ktore zdobywa sie dzieki takim sytuacjom jest naprawde bezcenne. A tutaj coz... mamy do czynienia nie z jednym zgrzytem, lecz z kilkoma , ktore mozna by bylo wyjasnic dopiero w toku rozwoju tej znajomosci. ROzwoj jaki jest kazdy widzi, ze dalej nie wiadomo o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#200 |
BAN stały
|
no zaraz.
spotkali się kilkanascie razy, w większości w szerszym gronie. Na wizażu autorka prezentuje postawę, że chociaż facet fantastyczny i zaszczycający ![]() ![]() No to sorry, on ma za nią latać a ona nie musi się wysilać? ![]() Po 2 czemu miałby się nie spotkać z eks dziewczyną, jeśli rzeczywiście miałoby to być bez podtekstów. To jakieś tabu? Rozumiem, że można nie chcieć komuś sprawić przykrości, ale odmówiłybyście spotkania byłemu chłopakowi (rozstanie w zgodzie) gdyby coś chciał czy okłamywałybyście aktualnego faceta? ![]() Po 3 czemu od razu ''kosz'' - powiedział jej o tym spotkaniu być może bo a) rzeczywiście chce sprawdzić, ile autorka zaakceptuje z jego wyluzowanego stylu życia b) chce jej dać znać, że nawet jeśli będą razem, to on z pewnych nawyków nie zrezygnuje np. ze znajomości z koleżankami c) był po prostu szczery i nie planuje z tamtą niczego poza zwykłą rozmową d) chce sprawdzić, czy autorka nie będzie go ograniczać nadmierną nieuzasadnioną zazdrością e) uważa, że panna go olewa, i chce w niej wzbudzić zazdrość? ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- aha i po 4 - skoro w poprzednim 5 letnim związku jak mniemam chyba też z Francuzką (zatem może pani była na miejscu i dobrze się rozumieli ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-09-18 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Dobrej nocy Dziewczyny. Fajnie, że to ze mną mielicie
![]()
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-09-19 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ja się wciągnęłam
![]() (i postanowiłam nie oceniać pochopnie po tym, co piszesz, bo sama się przekonałam na własnej skórze, że interpretacje mogą być różne i to że większość wizażanek mówi A, nie znaczy, że faktycznie wrzeczywistości jest to A.. Ja raz pisałam o jednym gościu, jego zachowanie wg wizażanek wskazywało jedynie na to, że chce seksu, według facetow, których pytałam to nie było wiadomo o co chodzi i nie ma co na razie oceniać gościa, bo nie wiadomo co nim kieruje, a inny mówił że gość chce związku, ale nie umie sie do tego zabrać.. Ja sama po rozkminieniu po raz x wszystkich sytuacji doszłam do wniosku, że on był nastawiony poztywnie, a to ja nie wiedziałam, czego chcę i się wystraszył. I okazało się, że moje przeczucia były jak najbardziej słuszne. (Od jego przyjaciela (który jest..hmm.. typem prostolinijnym) a mojego zwykłego kolegi dowiedziałam się właśnie, że tamten był nastawiony na tak, ale ja swoim zachowaniem mieszałam mu w głowie, więc tak mu zorałam banię, że postanowił się wycofać).. także tego. Nie ma co oceniać po wpisach na wizażu, bo okazuje się, że faceci w ogóle inaczej interpretują sytuacje i męskie zachowania, niż kobiety.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam na ciąg dalszy! Serio, mam nadzieję, że napiszesz, jak się potoczy Wasza znajomość
![]()
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
chyba wszystkie czekamy
![]() czy monsieur P okaże się draniem czy księciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Póki co +10 do drania, bo się nie odzywa. Napisałam mu maila przedwczoraj, takiego codziennego, jak zawsze. I cisza. Tym razem mnie to dziwi. Jadę do mamy na weekend, nie czekam na niego
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#206 |
lokalna gwiazda
|
Może do byłej wrócił, podły drań?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nawet najbardziej zapracowany człowiek świata chyba znajdzie te 20-30 sek na klepnięcie paru słów.ot tak zdawkowo-dojechałem ,żyję ,tęsknię/ew pozdrawiam.sorry że tak krótko ale coś tam coś tam i już człowiek czuje się mało zlany |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróżę Ci karierę pisarską ![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale on jest pewien, że autorka nie ma mu tego za złe, bo przecież powiedziała, że ''rozumie''. tak juz abstrahując od monsieur P, ale miałam 2x taki przypadek - umówiłam się kolesiem na randkę. Było miło i w ogóle, ale jakoś nie zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Potem była jakaś zdawkowa wymiana smsów itp, ale generalnie na kontakcie mi nie zależało, więc go podtrzymywałam na siłę. Jeden odezwał się po 3 miesiącach jakby nigdy nic, a drugi po roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
A nie mozesz mu wyslac smsa ze nie zrozumialas tego co mowil prze tel. bo wial wiatr i zeby napisal Ci raz jeszcze bo to wazne? Wiesz frenchglish jest ogolnie ciezko strawny.
![]() Skoro chcialo Ci sie chodzic poznym wieczorem do niego to smsa wyslesz nie wstajac z fotela. No i u mnie sie mrozi szampan piccolo czekajac na dalsze newsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.