|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prawdopodobienstwo ciazy
Ech, dlaczego zawsze znajdzie się jakaś wypowiedź, która zasieje we mnie ziarenko niepewności...?
Zaczęłam brać pigułki, ponieważ nie mam problemów z problemami żałądkowymi i jestem sumienna, a po tabletkach świetnie się czuję- wreszcie całowicie zabezpieczona(wiem, nie ma 100%pewności), ale jeśli żadne z w/w zdarzeń się nie zdarzy, nie mam podstaw przypuszczać, by coś ''poszło nie tak''. Ja jestem bardziej jak Scully, wierzę nauce, badaniom i statystykom
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Małe pytanko...
wiec chciala bym sie dowiedziec czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w przypadku gdy: chlopak i dziewczyna kochaja sie z prezerwatywa i on przed wytryskiem "wyjdzie" ? tak z ciekawosci pytam..
ps.bo duzo osob stosuje prezerwatywy jako jedyny sposob zabezpieczania..ale jakos nie moze do mnie dotrzec ze nic sie nie stanie (chodzi o niechciana ciaze) ![]() dziekuje za odp
|
|
|
|
#183 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąża?? - prezerwatywa w dni płodne
Ja też mam problem. Wczoraj się z nim kochałam, mam dni niepłodne, pękła nam prezerwatywa, a była ona jednym naszym zabezpieczeniem. Jakie może byc prawdopodobieństwo ciąży?? Zastanawiam się czy nie pójść do ginekologa po tabletki po.. ale nie wiem nawet czy mnie na nie stać
pomóżcie proszę
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym u mnie jest ten problem że jestem uczulona na środki nawilżające prezerwatywy więc siłą rzeczy musiałam sę przekonać do tabletek.Cytat:
|
||
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża?? - prezerwatywa w dni płodne
Cytat:
ps. w takich przypadkach nalezy od razu udać sie do lekarza, nawet do szpitala jeśli przychodnia jest nieczynna (gabinet). |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym (cytkując z ulotki): "przy stosowaniu dokładnie wg zaleceń bez pominięcia jakiejkolwiek tabletki, prawdopodobieństwo zajścia w ciąże wynosi poniżej 1% (tzn. mniej niz 1 ciążą na 100 kobiet stosujących preparat przez rok) |
|
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Hm...Hm... Jak na moje oko to troche dziwne... Nie chce Cie urazić, ale wydaje mi się, że powinnaś poczekać troche ze współżyciem... Poczytaj troche o tym, wybierz odpowiednią metode antykoncepcji, etc. O Twojej małej wiedzy na ten temat świadczy to, że piszesz, że to by Twój drugi raz- w ciąże można zajść tak samo za pierwszym razem jak i za setnym
Co to testu... Test wykonuje się 14 dni po stosunku w którym mogło dojść do zapłodnienia... W tedy wynik testu bedzie wiarygodny... No coż moge więcej napisać... Przez internet nie zdiagnowzuje ciąży
|
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
zamiast bez sensu trzasc portami idz po test ciazowy. mowiec szczerze dla mnie jedyna metoda antykoncepcyjna, ktorej ufam sa tabletki. gumki...po pierwsze sa ohydne w uzyciu po drugie dosc stresujace.
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli nadal jestes tak ciekawa tego jak ja sie zabezpieczam (choc spoko ze od razu zalozylas ze wspolzyje...) to poszukaj, a znajdziesz.pozdrawiam. |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
OD PARU DNI Zastanawiam sie czy przypadkiem nie bede miala dziecka.mam takie przeczucie...jak nigdy dotad.oczywiscie tu nie chodzi tylko o przeczucie
wiec po kazdym posilku jest mi niedobrze,mam klucia jajnikow,parcie na pecherz,nawet jak nci nie pije to musze ,zmiany nastrojow,ale dziwne jest to ze nie bola mnie piersi ani nie mam uderzen goraca.jak myslicie czy to moze byc to czy sobie cos ubzduralam p.s.czekam ba termin miesiaczki.
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: hm....czyżby???TO MOZLIWE??
Cytat:
![]() Z samych objawów zdiagnozować ciaży raczej sie nie da- zajrzyj do wątku o ciaży urojonej chociażby. |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jestem w ciąży?
W ciązy nie byłam, ale z tego co wiem, objawy zewnętrzne są najgorszym sposobem na "wykrywanie" ciąży. Przecież to może być każda inna choroba. Może faktycnie przejrzyj sobie wątek o ciąży urojonej. Już nie pierwszy raz widzisz u siebie ciąże. Przede wszystkim należy się zastanowić czy mogło dojść do zapłodnienia. To jest najważniejsza wskazówka. A jeżeli masz podejrzenia, że mogło to zrób test i tyle. Lepiej nie wmawiaj sobie niczego.
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
boshe,co wy tak z tymi urojeniami
1 raz po prostu mam takie przeczucie... Ech....zal uje ze pytalam
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
A nie prościej i szybciej zrobić test???
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) kiedy bardzo pragnęły ciaży a mimo starań do niej nie dochodziło; wiele z dziewczyn ma praktycznie co miesiąc objawy ciąży, ale później się okazuje,że nic z tego, 2) kiedy ciąża jest w danym czasie "mało oczekiwana" - dziewczyny z niepokojem czekają na okres i w międzyczasie "zauważają" u siebie objawy ciaży. O tamtym watku napisałam, gdyż jest akurat widoczny na górze strony - po prostu gdybyś do niego zajrzała, to poczytałabyś o objawach ciaży (nawet w przypadku, gdy nie miało miejsce współżycie) |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam po prostu twój wątek z przed dwóch dni kiedy też myślałaś, że możesz być w ciąży. A pytać zawsze można, ale naprawdę najłatwiej jest zrobić test
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Czyzby to aluzja do mojego wątku ? :P
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Katalino17 rozumiem ze sie martwisz, ale ja bym proponowala szukac odpowiedzi robiąc test lub u ginekologa. to raczej lepszy sposob niz sieganie opinii od wizazanek ...
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Na poczatku stycznia podczas stosunku pekla prezerwatywa. Bylo to w 5 dniu miesiaczki. Po 7 dniach od staosunku zrobilam test. Nie pojawila sie czerwona linia,co oznaczalo brak ciazy
Miesiaczka spozniala sie (jakies 3 dni) wiec powtorzylam test, ale znow wyszlo, ze nie jestem. Na nastepny dzien po zrobieniu testu pojawila sie. Trwala jednak nieco dluzej i byla mniej obfita. Teraz znow spoznia mi sie okres (3-4dni).Bola mnie piersi tak jak przed kazda. Bol odczuwam od srody-w tym dniu powinna byla sie pojawic. Zaczynam sie zastanawiac, czy moze jednak.. Poza tym, praktycznie po kazdym posilku jest mi niedobrze, mam zmienne nastroje, chodze czasem przybita, wydaje mi sie, ze przytylam. Nawet chlopak stwierdzil, ze mam nastroje jakbym byla w ciazy.. Czy jest mozliwosc, ze test wykazal bledny wynik? Z gory dziekuje za wasze odpowiedzi.. |
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza?.. moze jednak?
Możliwości są dwie: albo jesteś albo nie jesteś w ciąży.
Masz dwa wyjścia: iść do lekarza albo czekać, aż ci brzuszek urośnie (lub nie )Żeby sobie i chłopakowi oszczędzić nerwow radziłabym odwiedzić swojego ginekologa. A jest możliwe, że zaburzenia miesiączkowania i te inne objawy są wywołaniem np. dużym stresem? |
|
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lub, jesli wolisz, udac sie do ginekologa, choc ponowne wykonanie testu powinno cie uspokoic i rozwiac watpliwosci.
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Droga Intuicjo, ale ja juz robilam dwa testy
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Powinnaś isc do lekarza aby rozwiać wątpliwości.Ale ten 3 test pozytywny daje duzo do myślenia .
powodzienia asia26 |
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Myśle że nie jesteś w ciąży. Objawy które opisujesz występują przed miesiączką.
|
|
|
|
#208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży?
Witam
Od niedawa staramy się z chłopakiem o dziecko. Miesiączke mam co 28 dni, kochaliśmy się w dni płodne strasznie bolą mnie jajniki na przemian sa to raczej skurcze, piersi są normalne ale bolą mnie sutki. Byłam u ginekologa powiedział że jest wszystko ok mam czekać na miesiączke a gdy nie wystąpi w ciągu 7 dni zrobić test ciażowy. Okres powinnam dostać 27 lutego i mysle że dostane ponieważ dzisiaj wystąpiły u mnie upławy lekko brazowe nigdy wcześniej tego nie miałam. Czy ktos z was np. będąc w ciąży był w podobnej sytuacji. |
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem, nie masz w takim razie powodu do zmartwien, przynajmniej w kwestii ciazy. Byc moze opoznienie spowodowane jest przeziebieniem,zmiana diety, martwieniem sie czy nie jest sie w ciazy przyczyn moze byc kilka.Tak jak wspominiala Fresa, ginekolog stwierdzic moze ciaze (juz 4 tygodniowa) dzieki USG, lub na podstawie testu z krwi (wykonywanego laboratoryjnie)
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

Zaczęłam brać pigułki, ponieważ nie mam problemów z problemami żałądkowymi i jestem sumienna, a po tabletkach świetnie się czuję- wreszcie całowicie zabezpieczona(wiem, nie ma 100%pewności), ale jeśli żadne z w/w zdarzeń się nie zdarzy, nie mam podstaw przypuszczać, by coś ''poszło nie tak''. Ja jestem bardziej jak Scully, wierzę nauce, badaniom i statystykom

więc siłą rzeczy musiałam sę przekonać do tabletek.

Co to testu... Test wykonuje się 14 dni po stosunku w którym mogło dojść do zapłodnienia... W tedy wynik testu bedzie wiarygodny... No coż moge więcej napisać... Przez internet nie zdiagnowzuje ciąży
jesli nadal jestes tak ciekawa tego jak ja sie zabezpieczam (choc spoko ze od razu zalozylas ze wspolzyje...) to poszukaj, a znajdziesz.