|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od wakacji 2014 sie staramy, by w 2015 śliczne bobaski sie do nas uśmiechaly :)
Cytat:
Zlosnica, a co u Ciebie, jesteś po czy przed owulką, jak się w ogóle miewasz? Nic o sobie nie piszesz.. Cytat:
Uwielbiam robić sobie takie domowe spa Już chyba masz trochę dość wizyty teściów co?
|
||
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od wakacji 2014 sie staramy, by w 2015 śliczne bobaski sie do nas uśmiechaly :)
Margotka no to
lubię takie dni Italiana a co jest nie tak z Twoimi wynikami ? Przepraszam, musiało mi coś umknąć. ![]() Ja to raczej ani przed ani po W tym miesiącu nawet nie idę na żaden monitoring, bo żaden poprzedni nie wykazał jakoby miała być w ogóle owu.
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(sorrki, ale 3 miesiące strict veggie i bez jajek to nie dla mnie ) ale zaciskam poslady bo to juz niebawem hehe A póki co drogie panie, nadal cierpię z bólu pleców i mam nadzieje, ze ten ból to na cześć jakiegoś gościa w moim brzusiu, ale zanim sie dowiem to umrę z niecierpliwości hehe dziś miałam spadek ogromny tempki (7 dcPO jakby na zagniezdzenie, hmm wróży dobrze) ale chyba lepiej sie nie napadać co ? Buziaki
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Margotka mam nadzieję, że to fasolek
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane
![]() U mnie wielka a nawet ogromniasta du...pa Tak jak pisałam wcześniej zjechał mój TŻ, więc nóżki na boczki jak w przepisie podano co drugi dzień i oczekiwanie a nóż widelec... No i owszem nóż to mi się wbił ale w same plecy...poszłam w poniedziałek do ginka bo miałam już wyniki TSH (0,67 niby w normie) a poza tym skończył mi się duphaston, a od wtorku miałam zacząć go przyjmować, więc wbiłam się do niego na wizytę i proszę żeby mi zrobił USG, bo czułam w sobotę późnym wieczorem ból lewego jajnika i byłam przekonana że to była owulka ( 13 dc) więc z bananem na twarzy rozpostarłam swe nóżęta na kozetce oczekując pozytywnych wiadomości o pękniętym pęcherzyku i owszem potwierdził płyn w zatoce dauglasa więc powiedział, że jestem świeżo po pękniętym pęcherzyku, ale pogmyrał, pogmyrał tym usg i zobaczył ....polipa edometrialnego 1,25 mm na 1,7 mm więc nóż mi się wbił w plecy a widelcem dołożył, bo powiedział że marne szanse na zajście w ciążę przy polipie, więc trzeba będzie go usunąć. Nigdy w życiu nie miałam żadnego zabiegu, ani tym bardziej znieczulenia ogólnego, wypytałam go co mogłam i poryczałam się wieczorem w domu, bo wszystko ciągle pod górę, albo urea, albo nie ma mojego Tż w domu, a jak już jest w domu to zaś polip. Gin był zdziwiony bo przy przyjmowaniu duphastonu polipy się nie powinny robić, no ale widocznie u mnie to nie działa. W każdym razie stan na dzień dzisiejszy jest taki że jutro mam umówioną wizytę u mojego drugiego ginekologa, do którego chodzę w przypadkach już wyższego rzędu , czyli taka jak ta, zobaczę co mi powie. Mam całą listę pytań do niego niech mnie utoruje co dalej robić. Ten pierwszy gin powiedział żebym postymulowała się na Clo, tylko pytanie po co? jak mojego TŻ nie będzie w domu do grudnia? Narazie jest do 3 października ale 4 powinnam dostać @ i pojedzie, więc cykl poszedł w diabły...ehhhh. doszukuje się tylko iskierki nadzieji że A / może nam się nie udało w wakacje bo właśnie był ten polip, napewno nie było go w maju bo miałam wtedy USG i było ok, a kiedy się zrobił to nie wiadomo i może jak go usunę i przy okazji oglądną moje szlachetne wnętrze od środka to jakoś lepiej pójdzie. ![]() B/ przy okazji zabiegu histero sprawdzą mi drożność za jednym zamachem i może ewentualnie (tfu tfu tfu ) udrożnią jakby co C/ łudzę się że jutro usłyszę coś optymistycznego ![]() ale trzęsę gaciami okropnie na samą myśl o tym zabiegu, juz bym wolała chyba na żywca, przez dwie noce bardzo źle spałam, miałam jakieś okropne sny, boję się że się nie obudzę po narkozie i 100 innych lęków . Jutro zobaczę co będzie dalej, po wizycie. sorry kobitki za takie rozpisanie, ale trochę mi przez to ulżyło. PS. Ale ogromnie się cieszę że przynajmniej mam owulki pękające co miesiąc, pytanie tylko czy z jajkiem w środku ![]()
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Margotka trzymam kciuki z całych sił żeby się udało
Oczywiście powiadamiaj nas na bieżąco ![]() Bona przykro mi.. Daj znać jutro po wizycie co nowego się dowiedziałaś
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Bona przykro mi
daj znać co się jutro dowiesz |
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wpadłam tylko na chwileczkę, bo padam ze zmęczenia.
Zlosnica, mam hashimoto, dopiero od tego cyklu się leczę. Jednej dziewczynie z ovu lekarz ostatnio stwierdził brak owulacji,a teraz właśnie się okazało, że jest w ciąży. Wiem, że u Ciebie grubsza sprawa, ale zawsze jest jakaś nadzieja, macie jakiś plan działania co o leczenia? Margotka podziwiam Cię za tą cierpliwość i wyrzeczenia podczas obecności teściów. 3mam kciuki oby to był ból z powodu gościa ![]() Bona okropnie mi przykro, ale wiesz dużo jest takich akcji, że gin się myli, dobrze, że pójdziesz do tego drugiego, pamiętaj, że wiara czyni cuda, może jednak się Wam udało
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej
A mnie rozłożyło przeziębienie, mam nadzieję że do środy mi trochę przejdzie i nie pojawię się na uczelni z czerwonym nochalem
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Czy mogę się dołączyć do staraczek ? ![]() Co prawda starania o dzidzię mamy w planach rozpocząć dopiero w przyszłym roku ale miło by mi było wbić się w wątek i być w nim od początku Mam 25 lat, mamy już synka prawie rocznego i będziemy starać się o siostrzyczkę dla niego Jakby co służę radą
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-09-29 o 13:44 |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Czy ja też mogę się przyłączyć? Podoba mi się to, że wątek świeży i rozmowy jeszcze są nt. starań Zawsze się bałam dołączyć do starszych wątków![]() Chciałam tak na wstępie Was wykorzystać ponieważ mam pewną sytuację i chciałam się kogoś poradzić ![]() Miałam dostać w sobotę okres (w 98% mam regularny, 1 dzień spóźnienia zdarza się bardzo rzadko). Wczoraj wróciliśmy do domu ok 17. Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Z tego wszystkiego nie poczekałam nawet 3 minut ponieważ wskazówka testu zaczęła rosnąć i pokazała się tylko jedna kreska. Test wyrzuciłam. Po kąpieli okazało się, że mam okres. Tzn. jakby to ująć.. sprawdzałam i wewnątrz było trochę krwi. Później trochę pobolał mnie brzuch ale to tyle. Dzisiaj ani śladu na bieliźnie, brzuch mnie nie boli. Żadnych oznak krwawienia czy nawet skrzepu. Tak mnie coś tknęło dzisiaj i spojrzałam jeszcze raz na test. (dodaję zdjęcia) Wiem, że nie powinno się tym sugerować, bo po takim czasie mogą zachodzić różne reakcje w teście ale jak już napisałam-nawet nie czekałam tych paru minut żeby sprawdzić dokładnie test.. Co sądzicie? ![]() Jutro jak mi się uda pójdę zrobić betę.
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że ![]() Mój test pokazywał tak samo bladą drugą kreseczkę dosłownie cień cienia i okazało się że jestem w ciąży , moim zdaniem ciąża ![]() Zrób jeszcze jeden test najlepiej z rana z pierwszego moczu
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-09-29 o 14:25 |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, rozgośćcie się u nas
![]() Masija być może to ciąża, skoro jesteś już po terminie @, to nawet możesz spróbować zrobić test nie z porannego moczu, tylko nie pij litra wody przed , ale oczywiście rano na pewno wyjdzie intensywniejszy, a dwukrotnie zrobiona beta rozwieje wszelkie wątpliwości Kciuki za wyniki |
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to ciąża Z chęcią zrobiłabym teraz test ale niestety został mi tylko jeden więc zostawię go na jutro rano![]() Krwawienia nadal nie mam
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Oh widzę same radosne nowiny
gratki dziewczynki i byście przesłaly trochę tych dzidziusiowych wirusów U mnie chyba klops z tego cyklu temperatura stoi niczym jak u umarlaka, ani drgnie. Do tego +5 kg niczym jak przed @ ... Eh, powinna przyjść w czwartek, wiec chyba nie ma juz co sie łudzić nadzieja. Plus napisałam dziś do lekarki ze chce skierowanie do ginekologa (trochę tu inny system niż w PL) to mi odpisała, ze NIE, to ona mnie zbada, nosz kuzwa nie dam sie macac lekarce co w encyklopedii lekarskiej szuka co dolega jak sie z katarem przychodzi, do tego żeby sie dostać do lekarza bez choroby nagłej czeka sie miesiąc (cudownie!!!!) a do tego wyniki krwi mam kiepskie, leukocyty bardzo zaniżone, dodam ze Nie, nie choruje, wszystkie inne wyniki sa super jak u chodzącego ideału tylko te leukocyty, myślicie ze mogą mieć wpływ na zajście ? Eh nie mam dziś humoru
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła przez 9 msc, ja mam termin na piątek lub sobotę.
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie nie mam, i jestem chodzącym ideałem zdrowia 0% chorobowego w pracy! ani jednego dnia opuszczonego! żadnych smarkow ani nic 365 dni w roku .... Miałam robione rozszerzone wyniki, HIV itc, wszystko jak najbardziej OK, nic nie wskazuje na jakieś dolegliwości, jedynie leukocyty i neutrofile dość sporo zaniżone. Ekhm, czekam na ten czwartek jak na skazanie, ale testowałam juz bo wytrzymać nie mogłam i niestety, nie ma dwóch kreseczek
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-09-29 o 22:32 |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje kochane
pozytywne słowa zawsze sa budujące i podtrzymującą na duchu Tylko, ze moje wyniki sa takie juz od 2 lat (od tylu bynajmniej zostały zauważone) czytałam, ze to moze mieć podłoże genetyczne (i rzeczywiście mój tato tez ma te dwa pomiary zaniżone) ale lekarka mi żyć nie daje i kłują mnie co. 2-3 tyg zamiast cos z tym zrobic to oni ino "sprawdzają" czy wzrastają czy maleją ... Testować juz nie będę, dziś tempka jeszcze sie obniżyła a wiec @ jest w drodze Eh obiecałam sobie następny cykl sumiennie obserwować i mierzyć temperaturę (czekam nawet na mój termometr zamówiony z podwójna liczba po przecinku ) i brać wit B6 na poprawienie sluzu. Nie wiem, moze jeszcze to spowodowane odstąpieniem tabsow, w końcu to dopiero drugi cykl po nich, ale tak by juz sie chciało .... Italiana trzymam kciukasy aby @ nie przyszła, sio sio
Where the beauty of nature meets excellence in craft, only perfect things result.Like diamonds.Like us... 27.03.2009 1+1=3 Edytowane przez Margotka_ Czas edycji: 2014-09-30 o 03:25 |
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Margotka dzięki, eh zobaczymy jak to będzie...
![]() Masija, powtarzałaś test?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Masija pisz jak tam teścior
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to pewnie nic nie znaczy ale nie martw się tak. Wiem, ciężko. Ale ważne jest pozytywne nastawienie ![]() Organizm musi się na nowo wyregulować, z tego co napisałać brałaś tabletki więc daj sobie chwilę ![]() Jak to moja mama mówi : pozytywne myślenie ma kolosalną przyszłość I mówię to ja, największy pesymista świata![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Druga kreska była dosyć mocno widoczna. Jednak nie tak bardzo jak pierwsza ![]() Zrobiłam już betę i ok 15/16 będę jechała po wyniki-powinny już być ![]() Mam nadzieję, że pokażą to, co chcę zobaczyć. A, umówiłam się na jutro na wizytę do nowego gin. Ma same dobre opinie. Planowałam już iść do niego wcześniej, żeby znaleźć kogoś dobrego do prowadzenia ew. ciąży. Mam nadzieję, że się nie zawiodę
Edytowane przez masija Czas edycji: 2014-09-30 o 09:45 |
||
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję
![]() Italiana wiem, ale i tak chciałam się do niego umówić a że teraz tak się jakoś złożyło ![]() Dam znać od razu jak będę coś wiedziała. Mierzyłam sobie temp-wczoraj wieczorem miałam 36,7. Dzisiaj 36,9. Wiem, że nie ma się co sugerować bo musiałabym mierzyć przez dłuższy okres czasu ale..
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Italiana_ Czas edycji: 2014-09-30 o 12:09 |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do mierzenia to prawda, zawsze rano, o tej samej godz i zawsze w tym samym miejscu. Ojoj ja na Twoim miejscu już bym ścieżki w mieszkaniu wydreptała z niecierpliwości
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

u mnie dziś 7dpo, 21dc ... Jeszcze tydzień, który mi sie pewnie bedzie dluuuuuuuzyl i testowanie, strasznie mnie krzyż boli od paru dni ....

W tym miesiącu nawet nie idę na żaden monitoring, bo żaden poprzedni nie wykazał jakoby miała być w ogóle owu.
17 maj 2014
daj znać co się jutro dowiesz 

. Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła przez 9 msc, ja mam termin na piątek lub sobotę.