|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: być razem po zdradzie - potraficie?
Cytat:
Dlatego radzę czasami dziewczynom za szybko nie konczyc związku (nie w tym przypadku jednak ;P) gdy pojawiają się problemy. Niektóre mozna pokonać, z rozsądkiem i poczuciem humoru. Zgodzę się z Tobą co do tego, ze niektórych związkow nie ma sensu ratować, coz, nie pierwszy raz z zyciu jestem zakochana. Tez miałam złamane serce gdy mi zależało bardziej, wiem jak trudno jest odejść, zmienić swoje życie. I wiem też, że warto, więc rozumiem Twój punkt widzenia. Choć jestem pare krokow do przodu i wierzę w szczęście, nie ideały
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Jestem przerażona wypowiedziami pań, które zostały zdradzone i zdecydowały się zostać z partnerem. Jakieś romantyczne pierdy o tym, że po zdradzie nauczyły się rozmawiać z partnerem i w ogóle odświeżyło ich związek... To, co piszą brzmi jak jakaś sekta w ogóle
Tyle wartościowych zapewne kobiet robi z siebie męczennice zamiast po prostu znaleźć godnego siebie mężczyznę. Nie ogarniam. |
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jesli jest odwrotnie-to kobieta zdradzila, to facet powinien stwierdzic, ze jest k**a i ja zostawic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Nie, powinien ją po rękach całować za stworzenie sposobności, by wreszcie nauczyć się komunikować i wprowadzić jakieś nowe elementy w związku.
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() ale się już przestaje tu udzielać bo zaraz dalej bedzie rozpracowywanie mojego zwiazku i uświadamianie mi, że nie mam kontaktu ze światem realnym i żyje w iluzji.
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Każdy ma takie rzeczy, których nie jest w stanie tolerować, bez względu na okoliczności. Dla mnie to jest zdrada. Ja znam siebie i wiem, że nie potrafiłabym zapomnieć i zaufać bezwzględnie znowu.
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
być razem po zdradzie - potraficie?
Jesli następstwem zdrady jest choroba przenoszona m.in. Drogą płciową, o nazwie wirus HIV - to według mnie jest KONIEC świata... Znam kogos, komu się to przytrafiło... Możecie teraz pisać o tym, jakie to skrajne przykłady przytaczam... Ale niestety - która z Was-zdradzonych dziewczyn przebadała się po określonym czasie? ... I ktora pilnowala, by do tego czau powstrzymac się od współżycia bez zabezpieczenia? |
|
|
|
|
#189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zobacz Ty przynajmniej miałaś okazje sprawdzić swoje założenia, masz jakieś doświadczenie nie jest to gadanie dla gadania. I takie coś jestem w stanie spokojnie przyjąć, chociaż sama mam w temacie inny pogląd- jak wspomniałam nie lubię się deklarować bo każdą sytuację oceniam indywidualnie, nie stworzyłam tez sobie założeń, których planuję się trzymać. Ale już dziewcząt głoszących swoją najświętszą rację w temacie, z którym nie maja osobistych doświadczeń- nie rozumiem. Edytowane przez 201608191619 Czas edycji: 2014-09-25 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Buc
|
Cytat:
Sure, w takiej sytuacji mozna rozpatrywać zdradę jako koniec swiata. Dla mnie każdy myślący człowiek utrzymujący kontakty seksualne co najmniej raz do roku robi test na HIV. I nie istotne czy został zdradzony czy nie. I jasne warto sie przebadać szczególnie po zdradzie partnera ale po pierwsze trzeba zacząć od przebadania jego - bo to ze laska jest zdrowa nie mówi o tym ze i facet jest zdrowy.
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
Nie każda zdrada to "przedymanie" kogoś na boku. U wielu osób jest to pocałunek czy zdrada emocjonalna, zakochanie, flirt.
Patrząc też z drugiej strony, wielu osobom będzie łatwiej powalczyć trochę o związek, by potem już było dobrze, niż rozstać się i cierpieć bez tej osoby. A ta osoba to często nie byle chłopaczek, a na przykład mąż czy długoletni partner, który wiele lat był tym jedynym i idealnym. Różne są też powody zdrady. Nikogo nie usprawiedliwiam, broń Boże. Ale zdarzają się różne sytuacje, w których ktoś może czuć się źle w związku, aż tu nagle pojawi się ktoś inny, kto nagle nas rozumie. Czasem po prostu wina leży po obu stronach. Chyba że osoba zdradzająca jest totalną świnią i zdradza ot tak, dla fanu, nawet jeśli ma cudowną partnerkę czy partnera. Sytuacja sytuacji nierówna
|
|
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=93f3798e881f84a2d27604f d91409608e23d92eb;4829055 9]Nie każda zdrada to "przedymanie" kogoś na boku. U wielu osób jest to pocałunek czy zdrada emocjonalna, zakochanie, flirt.
Patrząc też z drugiej strony, wielu osobom będzie łatwiej powalczyć trochę o związek, by potem już było dobrze, niż rozstać się i cierpieć bez tej osoby. A ta osoba to często nie byle chłopaczek, a na przykład mąż czy długoletni partner, który wiele lat był tym jedynym i idealnym. Różne są też powody zdrady. Nikogo nie usprawiedliwiam, broń Boże. Ale zdarzają się różne sytuacje, w których ktoś może czuć się źle w związku, aż tu nagle pojawi się ktoś inny, kto nagle nas rozumie. Czasem po prostu wina leży po obu stronach. Chyba że osoba zdradzająca jest totalną świnią i zdradza ot tak, dla fanu, nawet jeśli ma cudowną partnerkę czy partnera. Sytuacja sytuacji nierówna [/QUOTE]Dokładnie. Sprawa sprawie nie równa. Np. dla porównania kilkunastoletnie małżeństwo, z dziećmi, kryzysem, żona się nie stara od dłuższego czasu, rozmowy nie skutkują, i bach pojawia się ktoś nowy, co się interesuje, i idą do łóżka, ale np. mąż żałuje, czasami taka sytuacja może uratować małżeństwo, pozwolić się obudzić (wiem, że to co teraz piszę jest kontrowersyjne). A porównajmy to do chłopczyka, co w ciągu pierwszego roku znajomości zdradza 2 razy swoją dziewczynę (bez obrazy jeśli kogoś urażę w tym wątku), dla mnie to du*ek do kwadratu. |
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I, przepraszam bardzo, ale znów te pierdy o obudzaniu się i ratowaniu związku... To jest tak masochistyczne tłumaczenie zdrady, że aż mi się w głowie nie mieści. Moja mama do tej pory ma zrywy po niewierności swojego męża, po przeszło 20 latach, dalej potrafi to do niej wrócić i musi się wypłakać, chociaż została z nim i są jako tako względnie dobrym małżeństwem. Ja bym nie została. |
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. To nie pierdy tylko samo życie z problemami na tle finansowym, seksualnym itp.Moim zdaniem zdrada zdradzie nierówna, chociaż jedno i drugie zdrada i jak najbardziej może to być powód do zakończenia związku.Co nie zmienia faktu, że ja nie mam takich dylematów, nawet flirt przez internet i pan jest do odstrzału ,bo nie dam rady być z kimś kto spadł w moich oczach do zera, a coś wiem w tym temacie. Kiedyś twierdziłam, że raz mogłabym wybaczyć, ale wtedy mało wiedziałam. |
|
|
|
|
|
#195 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dla Ciebie to pierdy, dla innych realia, świadome decyzje, z których podjęcia są zadowoleni. Jeśli człowiek jest szczęśliwy, to nie nam oceniać, czy dobrze zrobił wybaczając.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz widze mezatki z dlugim stazem, ktore lataja co roku sie badac na hiva a jak tego nie robicie to nie jestescie myslace, zrozumiano? |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Buc
|
Cytat:
wyobraź sobie, że byłam z normalnym partnerem (bo teraz jestem z nienormalnym) i też się badałam przy okazji morfo na HIV. ale co kto lubi - najlepiej to nigdy w życiu nie zrobić sobie testu na HIV - bo przecież jesteśmy w normalnym związku. ale jak mówię - co kto lubi.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-09-26 o 12:05 |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jakby osoba zdradzająca nie mogla długi czas ukrywać zdrady.
|
|
|
|
|
#199 |
|
Buc
|
no mniej więcej o to chodzi, ale zaraz rozpęta się gorąca dyskusja, że wszystkie normalne dziewczyny we wszystkich normalnych związkach są na 100000% pewne swojego partnera, że nie zdradził czy nie zdradzał wiec po co się przebadać.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-09-26 o 12:43 |
|
|
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno poczułabym się świetnie gdybym usłyszała od mojego TŻ "Kochanie, jak co roku idę się przebadać na obecność HIV, tak wiesz, gdybyś przypadkiem dawała na prawo i lewo"
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48296993]Na pewno poczułabym się świetnie gdybym usłyszała od mojego TŻ "Kochanie, jak co roku idę się przebadać na obecność HIV, tak wiesz, gdybyś przypadkiem dawała na prawo i lewo"
[/QUOTE]no co ty?? to nie badasz sie??? mloda jestes, zycia nie znasz. przeciez kazdy myslacy wie, ze psu i chlopu sie nie wierzy |
|
|
|
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ciągłe zrzucanie winy na zdradzonego partnera, bo "się nie starał, w związku nam się nie układało" tak, wtedy trzeba szybko wskoczyć komuś innemu do łóżka |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4829730 8]
i ciągłe zrzucanie winy na zdradzonego partnera, bo "się nie starał, w związku nam się nie układało" tak, wtedy trzeba szybko wskoczyć komuś innemu do łóżka biedaczek, musial sie jakos pocieszyc... ale dzieki temu nauczyli sie rozmawiac! fuj
|
|
|
|
|
#204 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja się nie badam... Życia chyba nie znam.
|
|
#205 |
|
zuy mod
|
ja też nie (pomijając jak oddawałam krew, ale to było 2 lata temu). Morfologii też nie robię bo nikt mnie nie kieruje. Ups
|
|
|
#206 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Bez skierowania też można, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to nie majątek. Ja się badam, lubię wiedzieć co mi w środku siedzi
|
|
|
#207 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
![]() PS spojrzałam na ceny badań na HIV i się przeraziłam.
|
|
|
|
#208 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() a tak serio, ja wolę sprawdzać regularnie zdrowie (i uwaga nie tylko choroby weneryczne ) niż później leczyć.btw, HIV możesz zrobić bezpłatnie we wskazanych punktach. i już nie głoszę swej wizji, ze raz na rok, ale uważam, że dobrze sobie taki test przynajmniej raz zafundować jak się jest aktywnym seksualnie.
|
|
|
#209 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja uwazam, ze to dobra rzecz, bo w koncu hiv'em zarazic sie mozna nie tylko przez seks.. Chyba nawet latwiej zarazic sie przez krew.. Wiec czemu mezatki mialyby sie nie badac? A pozatym nigdy nie mozna byc w 100% pewnym, ze sie nie jest zdradzanym.. Zreszta nie tylko na hiv'a, klamydia jest "najpopularniejsza" choroba przenoszona seksualnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.