|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łódzkie przyszłe mamusie :)
witam się po długiej przerwie
![]() Nasza Mała ma już 6 tygodni i rodziłam w Madurowiczu, gdyby ktoras chciała się cos dowiedzieć, to chętnie odpowiem
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście że chcemy! Ja jestem bombą zegarową, skurcze mnie budzą w nocy ale ciągle mijają
chcę wiedzieć, hmm... wszystko? a najbardziej ze do przeżycia i nie boli hihi
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ostatecznie miałam cc ze względu na infekcje wewnątrzmaciczna i zatrzymanie porodu, wody nie do końca odplynely i za dużo czasu już minelo od pierwszego chlusniecia, ze tak powiem... na opieke nie narzekałam, milo, sympatycznie, choć wiadomo, ze zawsze ktoś na zmianie lepszy ktoś gorszy.
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
A jak się czujesz teraz 6 tygodni po cesarce? Ja też się trochę boje, że tak się skończy bo dzieciak duży
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kto Ci robił cc? ja też tam rodziłam cc.
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy któraś z Was robiła prywatnie GBS???
Ja nie mogę znaleźć żadnego lablatorium, w którym pobraliby ten wymaz |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarz pobrał i kazał to w recepcji zostawić... a mój chłopak kiedyś też robił badanie podobne to mu dali z laboratorium opakowanie i wytłumaczyli jak ma sobie pobrać sam
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przejdę się do diagnostyki obok siebie z ciekawości po Świętach, może też mi dadzą instrukcję i samej każą się obsłużyć
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie wiem ile kosztowało, ale było to laboratorium na tatrzańskiej/dąbrowskiego gdzieś. Ja płaciłam za to badanie chyba ze 40 zł w alab
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem juz po. W medeorze. Moje odczucia co do szpitala są super, byłam tam 6 dni bo mały miał infekcje... I nie mam na co narzekać
dzieciaczek cały czas ze mną. Poród nie był idealny bo zaczęło sięod tegoze wody odeszły o 12 w nocy tam pojechaliśmy, nie spałam całą noc. Chcieli podać oksy ale się nie zgodziłam, czekałam, o 8 się zaczęły skurcze a o 12 zaczęły być naprawdę bolesne. O 13.30 byłam już naprawdę zmęczona po prostu. Lekarz mi zaproponował znieczulenie, uspokoił ze dadzą dawkę taka ze na parte juz nie będę go miała. Zgodziłam się i to było najlepsze co mogłam zrobić znieczulenie było cudowne, zasnęłam nawet na ponad godzinę. Rozwarcie się samo robiło. Po trzech godzinach podali mi drugą dawkę i oksy żeby znieczulenie minęło jak będzie rozwarcie. I tak się stało, powoli zaczęłam czuć skurcze, rozwarcie było 10 cm no i trochę bolało, nie powiem ze nie, ale przeżyłam po pół h był już z nami Oskar ja będę każdemu polecać znieczulenie nie bój się niczego, jeżeli będziesz czuła że bardzo boli to bierz a poza tym podejdź do tego bez stresu, teraz jak jest już po to żałuję że się tak stresowałam bo nie ma czym. Aha i jeżeli chodzi o Nacięcie to mi akurat nic nie pękło i nie nacinali, ale Rozmawiałam z położną i mówiła ze dbają o to żeby nie nacinać i nacinają delikatnie, więc też wiedz ze będziesz w dobrych rękach
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
A i pociachali mnie konkretnie ![]() Na szczescie wszystko z czasem sie goi i mija
|
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- to już zaraz
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Jak narazie w domku jeszcze. Dzis bylam na ktg i wszystko jest w porzadku.
Irmmm gratki. Ja zapomnialm napisac. Bylam na tej wizycie w medeorze i sie "dostalam" . Pan doktor stwierdzil przy badaniu ze glowka jest nisko i powinien byc szybki porod |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Mi też tak powiedział i od tej pory minęło jeszcze 3 tygodnie. Tego chyba naprawdę nie da się przewidzieć
ja czekałam gotowa całe święta, każdemu mówiłam ze to już i dupa. Potem odpuściłam i nagle się zaczęło 29go... I to w najmniej oczekiwany przeze mnie sposób więc najlepiej nie licz dni i się relaksuj, moja rada jest taka żebyś była wypoczeta i wyspana. I nie bój się nic, nie ma czego. Poboli i przestanie a będziesz miała fajnego skrzata obok siebie ja bardzo odzyskałam energię po porodzie, bo męczyło mnie moje dodatkowe 20 kg! Dzisiaj już jest 11 mniej i ćwiczę z chodakowską powodzenia i daj znać *
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Juz cwiczysz?? Slyszalam ze 3msc to trzeba odczekac
W czwartek bylam u swojego doktorka to powiedzial ze szyjka do tylu poszla i cos niedlugo powinno zaczac sie dziac. A tu prosze sobota rano a ja sluz z krwia widze
|
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Jak z krwią to może zadzwoń do lekarza? Chyba jak jest krew to trzeba to obejrzeć... żeby potem infekcji nie było jak u mnie
![]() 3 miesiące? Chyba bym oszalała a tłuszcz by się wrósł w mój organizm na zawsze dzisiaj drugi raz skalpel zrobiłam, nie jest bardzo wymagający i daje kopa energii
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Czop niby powinien zawierac nitki krwi...
3msc to tez dla mnie za dlugo, ale mysle ze chociaz te 6tygodni do wizyty kontrolnej po porodzie ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Powiem Ci ze dla mnie Ewka jest taka monotonna. Wole Mel B. Przy niej jak cwiczylam to sie ze mnie lepiej lało niz przy E.Ch |
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie też nie jest szczytem marzeń ćwiczyć z tymi filmikami, zawsze na siłownię latałam, ale lepsze to niż nic
chodaka robie i mel b na zmianę ja też myślałam że odczekam, ale nie wytrzymałam, mam dzięki temu poczucie ze robię coś dla siebie
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Irmm gratuluję!
ja mam dzisiaj na 19.00 wizyte, ciekawe czy to juz ostatnia czy jeszcze jakas będzie. U nas ok, przed świętami Mała ważyła 2 kg i jest długa, dwa tygodnie do przodu z długości, główka do dołu. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. I strasznie kopie... cały czas walczymy z bakteriami w moczu, nie pomógł furagin, leki ziołowe też nie i obawiam się , że dzisiaj już się skończy na antybiotyku... Olena no to już chyba na dniach się zacznie! powodzenia i daj znać. u nas na lutówkach pojawił się wczoraj pierwszy dzieciak
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
W plecy, za darmo jest
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj byłam na wizycie, wyszła mi jeszcze jakaś infekcja i dostałam globulki
poza tym ok, podobno przenoszę i wcześniej niż 18.02 nie urodzę... Mała waży już 2720g i ma się dobrze
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Olena widziałam na styczniówkach, gratuluję
Mała śliczna |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ale u nas cisza..
W kwietniu są warsztaty z mamo to ja ja już się zapisałam Mała jest na mm bo ja straciłam pokarm. Karmiłam tylko 4 tygodnie a jak u Was?? To moja księżniczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

chcę wiedzieć, hmm... wszystko? 

*