|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Dzięki za odpowiedzi
ja jeszcze nie wiem czy się zapisywać czy nie mam czas na decyzję do piątku
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Poza tym to USG 3d najpóźniej do 30tc bo później może już być za mało wód płodowych żeby dobrze wyszło (znajomi mieli taką sytuację)
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- a te wcześniejsze prenatalne robiłaś?
|
#183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jeny już 3 z przodu Cytat:
dobrze że to tylko sen ja też dziś paskudną noc miałam nie mogłam spać gorąco mi było nogi rwały. synek się do tego obudził o 3.30 z pytaniem: mamusiu wstawamy już? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo faceci rozwijają się do 5 roku życia potem już tylko rosną......![]() mój zawsze powtarza że ja, nasz syn, drugi syn i jego ukochana konsola jesteśmy dla niego najważniejsi ![]() ![]() ja mam 28.10. mój gin standardowo robi takie usg po 30tygodniu i wtedy jest 3d i nagranie filmu na płytkę. koszt 30zł więcej niż zwykle płacę. więc idziemy. choć parę zdjęć 3 d już mam ale to młody mniejszy był ![]() Cytat:
potem mamy rehabilitację powodzenia u dentysty ![]() lecę się położyć aaa najpierw kawkę sobie zrobię - od początku 7 miesiąca przeprosiłam sie w końcu z kawą - ale mogę tylko czarną rozpuszczalną do tej pory mnie mdliło
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie oglądanie ![]() Ale mnie Klientka wkurzyła ![]() Głupie babsko, dzwoni wydziera sie na mnie (jakby miała podstawy
|
|
#187 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
U mnie jest połozenie główkowe i mały cały czas mi po żebrach jeździ ![]() Cytat:
Co do ceny to nie wiem ile kosztowało (mam wykupiony pakiet w Medicover i tam mam 3 bezpłatne skierowania na USG) i byłam u innego gina
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Karoloo dzięki za odpowiedź
![]() oglądam "Porody" i położna stwierdziła, że życie rodziców zmieni się o 360 stopni |
|
|
|
#189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() woda, która została w spłuczce czeka na grubszą sprawę, jakby co tylko głupia żadnych owoców sobie nie umyłam wcześniej,a teraz to szkoda mi tej wody staram się mało pić... Cytat:
i śniło mi się , że Montanka na chwilę do szpitala pojechała, a jak wracała, to się z Nią minęłam w szpitalu Cytat:
to już pół dziecka ![]() Cytat:
chyba zaraz pójdę spać, bom nieżywa mąż wziął urlop, żeby pilnować tych robotników, bo jakby trzeba było coś decydować, to ja zielona jestem możliwe, że nie będą u nas akurat kuć kafli-tylko dostaną się do rur od strony sąsiadów, oby! Lilijka-jak Twoja migrena? Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-10-13 o 10:13 |
||||
|
|
|
#190 |
|
<3 <3 <3
|
|
#191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile Ty tych pieluch kupowałaś? wszystkie takiego samego rozmiaru? my w listopadzie śmigamy do Ikei Cytat:
![]() no właśnie muszę troszkę wyluzować bo aż mąż mi się zestresował biedny.Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj też miałaś ciekawy sen skąd one się biorą w naszych głowach? powiedzcie mi? Eirene, ojej synek szybko się wyspał ![]() i kawka bardzo dobry pomysł
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo super
Bajlaga ja nie idę na 3D. Doszłam do wniosku, że bez sensu ,bo wole te pieniądze przeznaczyc na cos dla dziecka po drugie nacykam się zdjęc jak się urodzi i nie raz będę miała dość jeszcze tej buzki a po trzecie mloda nie miala. Więc to trochę byłoby niesprawiedliwe.
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle mąż do mnie dzwonił bo do mechanika pojechał, wczoraj nam auto gasło, i się okazało że coś od klimatyzacji czy coś tam i min 1400zł nie nasze
no jak nie urok to sr...---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- a co do 3D to ja też nie idę bo mi przełącza lekarz podczas badania a że i tak za to płacę to bezsensu jeszcze specjalnie iść
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
na TVN style temat szczepionek ...
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Karloo: Gratki dzidziusiowi i mamusi oczywiście
![]() TOMOrROW: pół dziecka? mi dr powiedział w 14 czy 16 tyg że już jest gotowe dziecko i teraz tylko w siłę rośnie ![]() Dziewczyny zostawić was na 3 dni bez kontroli i już.....spodziewałam się kolejnego wątku, ale to tempo macie zastraszające :P Dzisiaj w nocy spania nie miałam...jakaś durna deprecha albo cuś sie przyplątało masakra jakaś...o 5.40 śniadanie składające się z gruszki, a teraz mnie naszło na płatki owsiane na mleku ale jeszcze z kakao żeby było słodkawe mniamuuuuśne :PKinqaa: nastepna moja wiz. 23.10 (a co, przeglądnęłam sporo stron poprzedniego wątku to może się załapię na dopiskę :P ) |
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga a dlaczego tragedia maxi cosi mura 4? Ma dobre opinie.
Odpuszczam to 3usg -sam lekarz który robił dwa poprzednie mówił ze to takie pamiątkowe bardziej, a moja gin to wszystko co napisała Karoloo sprawdza co wizytę. Ewka a nie 29t1d?;p bo ja jutro mam dokładnie 29t0d ;p Ellyunia patrzyłam jeszcze na mutsy 4rider ale nie wiem jakos chyba te koła pompowane mnie troche przerażają ze nie bede miała do nich cierpliwości i non stop bede łapała gumę;/ a charliss pisała ze w maxi sa jakies "lepsze piankowe" czy cos. W minie były kauczukowe to w sumie najlepsze z tych wszystkich. Ciężka decyzja.. A Ty jakie opinie o swoim wybranym wózku słyszałaś? bo zaczęłam sie kierować bardziej rozsądkiem niz wyglądem ;d---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Napewno zachwalać beda;d ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Co do 3d to ginka mi tez nieraz przełączy i wydrukuje zdj wiec mam Mała
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie spodziewałąm się, ze już będzie nowy watek ![]() ale jest i mam sporo do nadrobienia hiih. Byliśmy w smyku pytać o wózki, to na ten co chcemy czeka się do 4 tygodni, wię w połowie grudnia trzeba by zamówic i spałąm w moim kojcu już mega wygodnie, tylko trzeba się przywyczaić A mój mąż jakiegoś kataru dostał. Nie wiem czy zmarzł w chłodni w Makro, bo poszliś,y tak jak bylismy w krótkich rękawkach, czy co ale spał dziś w salonie bo nie chciał mnie zarazić heh. Chyba kupie mu prenalen, bo mnie postawił na nogi, to moze i jemu pomoze, bo gorączki nie ma ani nic, tylko ten katar straszny. AAA, w internetowym smyku są wyprzedaże do -70% z okazji urodzin ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Dziewczyny co kupujecie na all, a co w aptece?
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam pare rzeczy przez weekend : rozek,zestaw do manicure (;d) ,szczotkę z naturalnego włosia plus grzebyk w komplecie,smoczek taki w razie czego,butelkę avent mała ze skoczkami imitującymi piers matki i zestaw ubraniowy ;p rozek i zestaw opłaciła mamusia ;d
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ma.ko dopiero w połowie grudnaj chcesz wozek zamawiać?;p Panie w sklepie zalecają zawsze "wietrzenie" wozka zeby troche pooddychał zanim sie wsadzi dziecko |
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie musze rozek kupic...
ale jeden typowo polski sztywny, a drugi mieciusi ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- dusiolka ja kupie w grudniu wózek, ale mam termin na koniec stycznia
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
eh, no tak, ale to zależy jak kto liczy.
moja gin liczy tygodniami nie skończonymi, tylko ten, który obecnie trwa, w którym jestem to tak jak dziewczyny pisały, że zaczynają 3trym, 7msc a były w 27t1d... i ja też liczę tydzień, który obecnie trwa więc dzisiaj zaczął mi się 30 tydzien
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
ellyunia przelaczylas? bo o facetach do wynajecia gadali
i o szekszie ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Jezu 13nascie lat dla mnie to przegiecie zajsc wtedy w ciaze
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za slowa otuchy. Musza mnie polozyc na 3dni bo inaczej nfz nie zaplaci. Wiec ide w czwartek a w sobote wychodze.
Ja juz w pracy. Nic mi sie nie chce |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka a gdzie robiłaś teraz zakupy?
ja sie zastabnawiam czy np smoczki, butelki itp zamawiać na all czy na gemini jest jakaś różnica, jesli cena podobna? ![]() Tak myślałąm, bo przecież w styczniu i tak na spacer raczej nie pójdziemy myślisz, ze za późno? łóżeczko chcemy w listopadzie![]() kinqaa ja na szczęście dostałam dwa rożki. Tylko wypiore i juz
|
#204 | ||
|
Zadomowienie
|
Już tyle stron, a ja dopiero się witam w nowej części
Łączę się w bólu z dziewczynami, które miały ciężką noc. Ja nie dość, że spać nie mogłam to też mi się śniło, że zaczęłam krwawić. Też nie wybieram się na to usg 3d trzeciego trymestru, mój lekarz chyba sprawdza to wszystko na normalnej wizycie, przynajmniej ostatnio sprawdził, a byłam u niego pierwszy raz Cytat:
Jakie łóżeczko wybraliście? Cytat:
Przeglądam stronę smyka i kilka rzeczy mnie kusi, a miałam przystopować z zakupami w tym miesiącu i jak dotąd mi się to nawet udaje
|
||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko w mieście rodzinnym bo akurat bylismy u moich rodzicow,maja tam taki dosyć spory sklep i duzy wybor.
a dlaczego w styczniu nie wyjdziesz na spacer?;p ja tam zamierzam;p nie bede sie miesiac kisila w mieszkaniu. |
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa mi chodzi o to trzecie USG
niekoniecznie w 3d ![]() dusiolka ten wózek, co ona ma to tragedia, coś jej strzelało, gondola jakaś śmieszna, regulacja rączki była tam tragiczna chyba, że ona miała takiego pecha ja prowadziłam ten wózek i nie podobało mi sięsmerfetka ja mam rozmiar pieluch wszystkich 80x80, mam 5 flanelowych, 20 tetrowych białych (nie chcę kolorowych) ![]() a położna zabłysnęła wiedzą ![]() ![]()
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
A ta przecena w smyku to tylko internetowa?
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Bajlaga no nie wiem ,ja tylko w sklepie sie nim bawiłam i jest ok jak dla mnie. Gondola jak gondola,taka z tych nowoczesnych.. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Jak to pani w sklepie powiedziała ze jednak wozki z wyższa cena maja mniej reklamacji ale oczywiscie nie mówiła ze to reguła tylko taka mała obserwcja.. |
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oglądałam to - to z wellmanową? kłócili się tam trochę. zero argumentów zero jakiś podstaw.... taka sobie dyskusja. ja sama nie wiem co teraz robić. poprzednio szczepiliśmy 6w1 ale teraz coraz bardziej skłaniam się do standardowej tradycyjnej szczepionki.
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co tam u was dziś na obiad?
Ja rozmyslam nad kwaśnica. Co do szczepień to nasza malutka będzie szczepiona bo jak słyszę ze dzieciaki zaczynają chorować na choroby o których kiedyś słyszało się tylko z książek to włosy mi stają na rękach.
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga aaaaaaa to tu nie ma trzeciego usg
, ale moze pojde na zwykle prywatnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

mam czas na decyzję do piątku

udało mi się na chwilę 7-8 zamknąć oko
dobrze że to tylko sen 

dla mnie to przegiecie zajsc wtedy w ciaze 

jest jakaś różnica, jesli cena podobna?