![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Ale smutaśne tematy dziś leciały
![]() ![]() ![]() Rozwój osobisty u mnie też by się przydał ale jakoś brak samozaparcia ![]() Jeżeli chodzi o zarobek dodatkowy to myślałam właśnie dorywczo jako niania dorobić ale moja miejscowość za mała na takie pomysły i raczej nie wypali. Praca hmm hmm powrót mam nawet od jutra ale chyba nie będzie kto miał z maleństwem zostawać a żłobek to chyba niezbyt dobry pomysł, ze względu na koszty i chyba zostanę "kurą domową" ![]() Martwiłam się o spacer po szczepieniu ale wyszło że dopiero po południu był lekarz. Dzidzia zaszczepiona a krzyczała tak okropnie że mi serducho się rozpadało, ale spokój trzeba było zachować ![]() ![]() Ale płucka to ma tak rozwinięte że co popatrzyła na pielęgniarke to na takie wysokie tony wchodziła że myślałam czy przypadkiem szyby nie popękają.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wspólczuje że musiałyście przez to przejść, ale najważniejsze że macie teraz zdrowe dzieciaczki ![]() ja osobiście sama takiej tragedi nie przeżyłam, ale miałam wyrzuty sumienia, że moja ciąża dobrze sie rozwija a koleżanka która własnie też była zapłodniona in vitro poroniła(miała termin na koniec sierpnia) Ja nawet bym sie nie obraziła jak by do mnie nie przyjechała zobaczyć małęgo..Jednak przyjechała...Powiem szczerze nawet jak chodziłam w ciaży nie poruszałam tematu ciazy przy niej..Ale ona sama sie mnie pytała jak sie czuje i jak mały...Ona już sie poddała i chca adoptować dziecko...Ale jak opowiadała ile trwaja te procedury to masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sporo mniej..Ja pracowałam w grupie żłobkowej i miałam najniższa krajową...Wiec czasem sobie myślę że po zawodówce w sklepie więcej bym zarobiła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
melduje sie i ja
![]() ![]()
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie składałam, bo wiem, ze nie dostalabym. Nigdy nie bralismy zadnych benefitow, a to jeden z warunkow. Poza tym za wysokie zarobki
![]() Szkoda, ze to nie dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak bym wiedziała o tym to mgr też bym zrobiła z wczesnoszkolnej i przedszkolnej, ale nie chciałam iść na łatwiznę, tylko chciałam jednak zdobyć nową wiedzę,a na mgr większość to była powtórka z licenjata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Moni bo licencjat starczy, to już przecież wyższe. Tylko mniej się zarabia, mgr dostaje wyższą pensję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Lilka ale z tego co widzę to PARP jest dla przedsiębiorców? Ja nie mam działalności, więc to chyba nie dla mnie? Czy się mylę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
my tez nigdy nie braliśmy ale teraz zlozylismy o tax credit i o becikowe ale z tego co slyszalam to w tym roku znowu obniżyli prug wiec raczej nie dostaniemy ale zobaczymy, czekamy na odp bo na razie ani pozytywnej ani negatywnej nie dostalismy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
A ja z wyksztalcenia jestem...geologiem
![]() A robie od 4 lat cs zupelnie innego ![]() ![]() ![]() ![]() Mykam spac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale na pracę w zawodzie nie mam szans, musiałabym wyjechać do Norwegii i przejść operację zmiany płci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() Ale myślę, że kobietę chętnie przygarną na tym odludziu ![]() to powyżej to do Ciebie H4linka :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Karoseria no właśnie głupia sprawa bo akurat w tym zawodzie nie chcą kobiet. Próbowałam coś u siebie w mieście szukać kierunkowego to mi mówili wprost, że kobiety się nie nadają bo to jest często gęsto wyjazdówka i ciężki fizyczny zapieprz. Szkoda, że nikt nam tego na pierwszym roku studiów nie powiedział...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Nie musisz byc przedsiebiorca, by z kursow PARP skorzystac, choc chyba trzeba miec w plansch chocby prowadzenie wlasnej dzialalnosci, nie pamietam dokladnie. W kazdym razie, ja sie zapisalam chyba ze 4 lata temu i kilka kursow zrobilam. Nadal co miesiac dostaje maile z propozycjami nowych kursow, ale na razie brak mi czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
ale jak to o child benefit tez nie skladalas przecież to dostaniesz bo to chyba wszyscy dostają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
tzn ten 20 Funtów tyg to tak, chodziło mi o ten child tax credit- to sie chyba tak nazywa i wysokość zależy od zarobków. Wiesz o co mi chodzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wy tu o dziurach w karierze, a moja trwa juz 3 rok ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, kupowalyscie juz nowe ubrania po ciazy? Pytanie do tych, co podobnie jak ja maja co nieco na plusie ![]() ![]() ![]() Na koniec szybkie pytanie, czy jtoras z Was piekla kiedys kaczke i moze podzielic sie ponyslem, jak takiego ptaka przygotowac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
odkad mamy synka to moja cioteczna ktora ma adoptowane dzieci dziwnie sie do mnie odnosi, ale jej tata a moj wujek to normalnie wrogosc przejawia z zazdrosci, gnoi mnie teraz na kazdym kroku a nawet oczernia byle postawic swoje wnuki w lepszym swietle ![]() ![]() Cytat:
musisz miec mgr pedagogiki i specjalizacje wczesnoszkolna czyt. np. licencjat Kasia piszesz o sytuacji gdy sie nie ma mgr lub mgr z innego kierunku. Cytat:
![]() ja od ciazy juz 2x zmienilam rozmiar ubran a teraz musze znow kupic kolejne. Mam dosc chodzenia w wiszacych lumpach a w te sprzed ciazy nie wchodzi mi mleczny biust i biodra ktore sie rozeszly, ubrania kupione po ciazy wisza na mnie Kaczka pieczona nadziewana jablkami z majerankiem mniaam ale mi narobilas smaka U nas robi sie ja na swieta Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-11-13 o 05:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie kupuje bo się we wszystko mieszczę, momo kg na plusie ![]() ![]() No i u mnie kg zaczęły lecieć w dół, przez tydzień poleciały mi 2 kg ![]() w moim wypadku choroba trochę mi sie przydała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 tyg o porodzie a karmie piersia i jestem na takiej diecie...choc ostatnio zauwazylam ze waga e rosnie przynajmniej' bo wczesniej mi chyba ze 2 kg przybylo a teraz jestem znow 3-4 na plus a nie 5!oze i u mnie leci w dol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mlodemu znowu wyskoczylo uczulenie i muszę byc tydzien na diecie :-( ostatnio bylo dobrze i szalalam z jedzeniem. Czesto robilam salatki z majonszem i podejrzewam, że to on jest winowajcą. Pomidory i jablko, mleko i masło uczulają w naszym przypadku...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.