Chłopak i święta - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 15:43   #181
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Chłopak i święta

Scisk pupala wyczuwam.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 15:56   #182
marina_diamond
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Zobacz ile było wątków że ktoś odmówił 'bez powodu' i oburzeń z tym związanych. Czy odpowiedzią nie mogę zadowolisz się jak ktoś tak odmówi przyjścia na Twoje urodziny/wesele/proszony obiad? Zwłaszcza jeśli byłaby to osoba bliska, która przesiaduje u Ciebie całymi dniami? Gdyby tak odmówiła dalekiej koleżance to jeszcze by przeszło, ale matce swojego faceta, której się regularnie zwala na chatę to już jednak buractwem tracą.

P.S. Napisałam jak moim zdaniem powinna wyglądać odmowa.
wybacz ale muszę spytać, w której mojej wypowiedzi wyczytałaś że przesiaduję u nich całymi dniami?
marina_diamond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 15:57   #183
why_so
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Scisk pupala wyczuwam.

Ja tez, u Ciebie. brak wysiłku w odmowie na zaproszenie na świąteczny obiad u matki swojego 18 letniego chłopaka, o ludzie... Zeby sie wysilic to pewnie powinna sięgnąć bo pejczyk i sie zbiczowac, ze rodzina jest dla niej ważniejsza.
why_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 15:59   #184
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez why_so Pokaż wiadomość
Ja tez, u Ciebie. brak wysiłku w odmowie na zaproszenie na świąteczny obiad u matki swojego 18 letniego chłopaka, o ludzie... Zeby sie wysilic to pewnie powinna sięgnąć bo pejczyk i sie zbiczowac, ze rodzina jest dla niej ważniejsza.
ale przecież może poświęcić jeden dzień świąt tłukąc się pociągami 300 kilometrów bo NIE WYPADA odmówić teściowej.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 16:00   #185
why_so
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marina_diamond Pokaż wiadomość
wybacz ale muszę spytać, w której mojej wypowiedzi wyczytałaś że przesiaduję u nich całymi dniami?

Zakładam, ze było tak: ty napisałaś, ze widujesz sie z chłopakiem codziennie, jakas wizażanka napisala, ze "autorka widuje sie z chłopakiem i jego matka codziennie" i ktoś nie sprawdza czy to prawda tylko dopisuje swoją historie.
Stary 2014-11-18, 16:01   #186
nuinek
Raczkowanie

Cytat:

no jak to skad ? napisalas, ze widujesz go codziennie po szkole wiec koleżanka jak zwykle dopowiedziała swoje

ŻADNA ILOŚĆ POCZUCIA WINY
NIE NAPRAWI BŁĘDÓW PRZESZŁOŚCI I
ŻADNA ILOŚĆ NERWÓW NIE JEST W
STANIE ZMIENIĆ PRZYSZŁOŚCI.
nuinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 16:02   #187
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Donatella_Rosa Pokaż wiadomość
Już widzę oczami wyobraźni wątek w stylu "Mam 18 lat, od zawsze spędzamy święta z rodziną 300 km od mojego miejsca zamieszkania. W tym roku postanowiłam spotkać się w święta z chłopakiem i jego mamą, więc po kilku godzinach u rodziny chcę wsiąść w autobus i jechać do niego, żeby siąść przy kawie z mamą i chłopakiem. Rodzice nie chcą się zgodzić. Co robić?" i te odpowiedzi "Masz 18 lat, weź się lepiej za naukę, a nie za związki!! Jesteś niepoważna!"
O to to. To jest JEDYNY wątek na wizażu, w którym 18latka w związku od 14 r.ż. musi wygłaszać poważne deklaracje dotyczące przyszlości + mieć zobowiązania wobec rodziny chłopaka. Normalnie mam ochotę zrobić screeny, wydrukować i zrobić kolaż
No i bez przesady, codziennie to ona widuje się z chłopakiem, jego matkę pewnie widzi w przelocie, nie są rodziną, nie muszą się przyjaźnić i spędzać razem świąt.

Zaraz się okaże, że autorka w ogóle w czasie spotkania byla pijana jak bela, a na pytanie teściowej rykneła "no chyba k***a sobie żartujesz", oplułą ją, po czym rzuciła krzesłem w okno aby je rozbić i nim wyszła. Zaczęło się od "dziękuję, ale nie mogę przyjść" i jesteśmy przy odburknięciu "nie bo nie" XD
Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Może jeszcze usprawiedliwienie od mamy ma przynieść?
Wyobraźcie sobie brać od lekarza zwolnienie aby móc je zanieść mamie chłopaka, żeby na pewno wiedziała, że nie mozesz przyjść, bo źle się czujesz
No nie mogę z tego wątku, nie spodziewałam się niektórych wypowiedzi.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 16:09   #188
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
w tej samej, w ktorej mowisz, ze pani odburknelas, zwalasz jej sie na chate i regularnie u niej stolujesz, co ty, amnezje masz xd
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 16:11   #189
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja jej nie kaze isc. Tylko elegencko odmowic.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2014-11-18, 16:15   #190
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
widuje jego mamę co drugi dzień
Widujesz ją jak rozumiem na mieście, a nie u niej w domu? Wiesz co drugi dzień to jest połowa czasu. No jeśli to nie jest przesiadywaniem u kogoś to ja nie wiem już co nim jest. I ja rozumiem, że musicie się gdzieś podziać, niemniej skoro jesteś u niej co drugi dzień a podejrzewam, że i herbatkę pijasz i coś do przekąszenia dostajesz i tak dajmy na to od dwóch lat nawet (może wcześniej widywałaś się z chłopakiem rzadziej)- jak dla mnie to zobowiązuje do jakiegoś minimum kultury i zaangażowania. Ale co ja tam wiem...
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 16:17   #191
why_so
Rozeznanie

Cytat:
Ale ja jej nie kaze isc. Tylko elegencko odmowic.

Noo chyba o tym mowię? gdzie napisałam ze kazesz jej isc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 16:21   #192
201607231707
Konto usunięte

O Jezu, skąd wiesz czy pije z nią herbatę? Może z reguły zamieniają ze dwa słowa "co u ciebie jak tam w szkole" i już, do widzenia. Wcale to jej nie zobowiązuje do zmiany planów spędzenia świąt z rodziną. Siostra jest jej bliższa, a rzadziej się z nią widuje, więc wyżej stawia dwa dni spędzone u niej niż 2 godziny z uprzejmości u rodziców chłopaka (to nawet ni jest jej teściowa przecież).

Autorko, następnym razem napisz piosenkę z przeprosinami dla mamy chłopaka i śpiewaj ją pod jej oknem dzień i noc.
Stary 2014-11-18, 16:21   #193
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Majac 18 lat powinno sie wiedziec jak sie zachowac. Skoro sie tego nie robi to co to znaczy? Dziewczyna jest niekulturalna i tyle. A ty juz zbastuj z tym pejczykiem bo chybankolejny raz piszesz to samo.
Stary 2014-11-18, 16:29   #194
why_so
Rozeznanie

Cytat:
Majac 18 lat powinno sie wiedziec jak sie zachowac. Skoro sie tego nie robi to co to znaczy? Dziewczyna jest niekulturalna i tyle. A ty juz zbastuj z tym pejczykiem bo chybankolejny raz piszesz to samo.

Cytuj uważniej. Bo nie ja kolejny raz pisze to samo, tylko Ty kolejny raz cytujesz ten sam post, odpowiadając inaczej.

A to, ze dla Ciebie ktoś sie nie umie zachować, bo sie nie tłumaczy przed obca kobieta 20 minutowa wymówka, tylko grzecznie dziękuje za zaproszenie i odmawia- to nie znaczy, ze tak jest.
Stary 2014-11-18, 16:30   #195
a34
Zakorzenienie

Co ja paczę
Po pierwsze nie wyobrażam sobie obrazy majestatu w przypadku, gdy nastoletnia dziewczyna mojego syna, choćby nią była od żłobka, mówi, że nie może przyjść do nas w czasie świąt. Jako dorosła kobieta chyba może się domyślić, że nie robi tego przez złośliwość
Jeśli już by mnie to bardzo uwierało, to bym zapytała ją czemu albo zapytała syna, ale nie naskakując na niego i dziewczynę przy okazji.
Po drugie nie widzę niczego niekulturalnego w odpowiedzi: nie, dziękuję, niestety nie będę mogła przyjść. Wynika z niej, że jest wdzięczna za zaproszenie, ma powód, żeby odmówić i jest jej przykro, bo w innych okolicznościach chętnie by przyszła. Czy tylko ja jestem tak domyślna, czy może wiele osób lubi szukać dziury w całym i jest przewrażliwione.
Stary 2014-11-18, 16:31   #196
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
O Jezu, skąd wiesz czy pije z nią herbatę? Może z reguły zamieniają ze dwa słowa "co u ciebie jak tam w szkole" i już, do widzenia. Wcale to jej nie zobowiązuje do zmiany planów spędzenia świąt z rodziną. Siostra jest jej bliższa, a rzadziej się z nią widuje, więc wyżej stawia dwa dni spędzone u niej niż 2 godziny z uprzejmości u rodziców chłopaka (to nawet ni jest jej teściowa przecież).

Autorko, następnym razem napisz piosenkę z przeprosinami dla mamy chłopaka i śpiewaj ją pod jej oknem dzień i noc.
Na prawdę nie rozumiesz, że jeśli jest się u kogoś w mieszkaniu co drugi dzień to należy się tej osobie pewne minimum kultury?
Ja się nie dziwię, że jest tyle problemów na tle rodzina partnera- dziewczyna, skoro taką potwarzą jest kulturalne odmówienie i ustalenie alternatywnego wyjścia.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 16:32   #197
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Na prawdę nie rozumiesz, że jeśli jest się u kogoś w mieszkaniu co drugi dzień to należy się tej osobie pewne minimum kultury?
Ja się nie dziwię, że jest tyle problemów na tle rodzina partnera- dziewczyna, skoro taką potwarzą jest kulturalne odmówienie i ustalenie alternatywnego wyjścia.
Ale to była kulturalna odpowiedz, przeciez podziekowala za zaproszenie, i to ona miala szukac alternatywy, powiedziec: nie, dziekuje ale chetnie przyjde 28 grudnia?
Stary 2014-11-18, 16:34   #198
201607231707
Konto usunięte

Przecież minimum kultury jest - "nie, dziękuję, niestety nie bedę mogla przyjść". Serio, minimum kultury to dla ciebie poświęcenie dwoch dni z siostrą, którą się widuje rzadko dla 2h obiadu z matką chlopaka? To jak wygląda maksimum kultury, zafundowanie im domu w którym go odwiedza?
Zresztą, podejrzewam, że on do niej też przychodzi, to nie tak, że ona tam namiot w przedpokoju rozbiła.
Stary 2014-11-18, 16:35   #199
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ale to była kulturalna odpowiedz, przeciez podziekowala za zaproszenie, i to ona miala szukac alternatywy, powiedziec: nie, dziekuje ale chetnie przyjde 28 grudnia?
Kulturalne by było, jakby podała powód odmowy. I tak ona powinna zaproponować inny termin. Matka pokazała, że zależy jej na spotkaniu poprzez zaproszenie. Skoro autorce nie pasuje termin to ona powinna zaproponować inny.
Stary 2014-11-18, 16:35   #200
201607231707
Konto usunięte

Jooo, tam problemów, matka sobie pomarudziła, dziewczyna jest młoda i nieopierzona w sztuce olewania ludzi, to się przejęła, to tylko wizaż przeżywa brak podania powodu.
Stary 2014-11-18, 16:37   #201
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Przecież minimum kultury jest - "nie, dziękuję, niestety nie bedę mogla przyjść". Serio, minimum kultury to dla ciebie poświęcenie dwoch dni z siostrą, którą się widuje rzadko dla 2h obiadu z matką chlopaka? To jak wygląda maksimum kultury, zafundowanie im domu w którym go odwiedza?
Zresztą, podejrzewam, że on do niej też przychodzi, to nie tak, że ona tam namiot w przedpokoju rozbiła.
strach pomyśleć, co jest optimum kultury albo maximum xd
Stary 2014-11-18, 16:37   #202
201607231707
Konto usunięte

Ja bym nie zproponowala innego terminu, zaproszono mnie na konkretną uroczystość konkretnego dnia, nic się nie stanie jak nie przyjdę. Przecież nie urządzają świąt aby się z nią spotkać, zaprosili ją przy okazji.
Chyba logiczne, że jak ktoś nie moze przyjść do ciebie w święta, to znaczy, że spędza je najpewniej z rodziną, po co podawać powód.
Stary 2014-11-18, 16:38   #203
why_so
Rozeznanie

Cytat:

Nie nie, bez przesady, minimum kultury to dokładne wytłumaczenie dlaczego nie moze, gdzie jedzie, z kim, po co i niech pokaże bilet na dowód.

Mnie szokuje jedna rzecz- wizażanki, które tak walczą o kulturalne synowe naprawdę nie domyslilybyscie sie, ze jak ktoś nie moze przyjść w czasie świat to pewnie spędza je z rodzina?
Stary 2014-11-18, 16:40   #204
201607231707
Konto usunięte

Generalnie nie wiem po co spina na podanie powodu, no PO CO, nie może to nie może, po co mi wiedza czem, jakby chciała powiedzieć, to by powiedziała, może nie mówi, bo się wstydzi, bo ma kolonoskopię tego dnia czy coś, po co w to wnikać. Co to za wielka obraza, że ktoś nie poda powodu?
A już w tej sytuacji świątecznej, to w ogóle absurd.
Stary 2014-11-18, 16:40   #205
why_so
Rozeznanie

Nie no nie wierze, autentycznie. Zaproponować inny termin? Świątecznego obiadu? Wizaz nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać.
Stary 2014-11-18, 16:42   #206
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no nie wierze, autentycznie. Zaproponować inny termin? Świątecznego obiadu? Wizaz nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać.
Powinna od razu powiedzieć, że za to już rezerwuje w kalendarzu czas na wielkanocne śniadanie
Stary 2014-11-18, 16:44   #207
201604130936
Konto usunięte

Ja wolę usłyszeć np "nie moge, przepraszam" niż "przepraszam, nie przyjdę, będę wtedy robić irygację pochwy", nie chciała to nie podała, powodu, przeprosiła, wystarczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 16:49   #208
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dziewczyny, nie emocjonujcie się tak, bo poziom absurdu jest skrajnie wysoki z obu stron

Cytat:
Generalnie nie wiem po co spina na podanie powodu, no PO CO, nie może to nie może, po co mi wiedza czem, jakby chciała powiedzieć, to by powiedziała, może nie mówi, bo się wstydzi, bo ma kolonoskopię tego dnia czy coś, po co w to wnikać. Co to za wielka obraza, że ktoś nie poda powodu?
Mam podobne zdanie.

I o ile rozumiem, że dla kogoś okazaniem szacunku i kultury by było jednak dodanie tego "jadę na Święta do rodziny 300km stąd", o tyle nie rozumiem nazwanie autorki "dziękuję, niestety nie mogę" brakiem nawet minimum kultury. Przecież to właśnie jest to konieczne minimum kultury A już porównywanie tego do burknięcia "nie bo nie" wydaje się conajmniej fantastyką.
Stary 2014-11-18, 16:51   #209
201604130936
Konto usunięte

oj chcialam atmosfere rozluznic xd
Stary 2014-11-18, 16:57   #210
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Kulturalne by było, jakby podała powód odmowy.
W przypadku odmowy przyjścia na imieniny spoko ale żeby się nie domyśleć że dziewczyna w święta ma zobowiązania rodzinne to naprawdę trzeba być twardogłowym

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości