![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak i święta
Scisk pupala wyczuwam.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakładam, ze było tak: ty napisałaś, ze widujesz sie z chłopakiem codziennie, jakas wizażanka napisala, ze "autorka widuje sie z chłopakiem i jego matka codziennie" i ktoś nie sprawdza czy to prawda tylko dopisuje swoją historie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no jak to skad ? napisalas, ze widujesz go codziennie po szkole wiec koleżanka jak zwykle dopowiedziała swoje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i bez przesady, codziennie to ona widuje się z chłopakiem, jego matkę pewnie widzi w przelocie, nie są rodziną, nie muszą się przyjaźnić i spędzać razem świąt. Zaraz się okaże, że autorka w ogóle w czasie spotkania byla pijana jak bela, a na pytanie teściowej rykneła "no chyba k***a sobie żartujesz", oplułą ją, po czym rzuciła krzesłem w okno aby je rozbić i nim wyszła. Zaczęło się od "dziękuję, ale nie mogę przyjść" i jesteśmy przy odburknięciu "nie bo nie" XD Wyobraźcie sobie brać od lekarza zwolnienie aby móc je zanieść mamie chłopaka, żeby na pewno wiedziała, że nie mozesz przyjść, bo źle się czujesz ![]() No nie mogę z tego wątku, nie spodziewałam się niektórych wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ale ja jej nie kaze isc. Tylko elegencko odmowic.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Widujesz ją jak rozumiem na mieście, a nie u niej w domu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
O Jezu, skąd wiesz czy pije z nią herbatę? Może z reguły zamieniają ze dwa słowa "co u ciebie jak tam w szkole" i już, do widzenia. Wcale to jej nie zobowiązuje do zmiany planów spędzenia świąt z rodziną. Siostra jest jej bliższa, a rzadziej się z nią widuje, więc wyżej stawia dwa dni spędzone u niej niż 2 godziny z uprzejmości u rodziców chłopaka (to nawet ni jest jej teściowa przecież).
Autorko, następnym razem napisz piosenkę z przeprosinami dla mamy chłopaka i śpiewaj ją pod jej oknem dzień i noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Majac 18 lat powinno sie wiedziec jak sie zachowac. Skoro sie tego nie robi to co to znaczy? Dziewczyna jest niekulturalna i tyle. A ty juz zbastuj z tym pejczykiem bo chybankolejny raz piszesz to samo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A to, ze dla Ciebie ktoś sie nie umie zachować, bo sie nie tłumaczy przed obca kobieta 20 minutowa wymówka, tylko grzecznie dziękuje za zaproszenie i odmawia- to nie znaczy, ze tak jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Co ja paczę
![]() ![]() Po pierwsze nie wyobrażam sobie obrazy majestatu w przypadku, gdy nastoletnia dziewczyna mojego syna, choćby nią była od żłobka, mówi, że nie może przyjść do nas w czasie świąt. Jako dorosła kobieta chyba może się domyślić, że nie robi tego przez złośliwość ![]() Jeśli już by mnie to bardzo uwierało, to bym zapytała ją czemu albo zapytała syna, ale nie naskakując na niego i dziewczynę przy okazji. Po drugie nie widzę niczego niekulturalnego w odpowiedzi: nie, dziękuję, niestety nie będę mogła przyjść. Wynika z niej, że jest wdzięczna za zaproszenie, ma powód, żeby odmówić i jest jej przykro, bo w innych okolicznościach chętnie by przyszła. Czy tylko ja jestem tak domyślna, czy może wiele osób lubi szukać dziury w całym i jest przewrażliwione.
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie dziwię, że jest tyle problemów na tle rodzina partnera- dziewczyna, skoro taką potwarzą jest kulturalne odmówienie i ustalenie alternatywnego wyjścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
Przecież minimum kultury jest - "nie, dziękuję, niestety nie bedę mogla przyjść". Serio, minimum kultury to dla ciebie poświęcenie dwoch dni z siostrą, którą się widuje rzadko dla 2h obiadu z matką chlopaka? To jak wygląda maksimum kultury, zafundowanie im domu w którym go odwiedza?
Zresztą, podejrzewam, że on do niej też przychodzi, to nie tak, że ona tam namiot w przedpokoju rozbiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Kulturalne by było, jakby podała powód odmowy. I tak ona powinna zaproponować inny termin. Matka pokazała, że zależy jej na spotkaniu poprzez zaproszenie. Skoro autorce nie pasuje termin to ona powinna zaproponować inny.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
Jooo, tam problemów, matka sobie pomarudziła, dziewczyna jest młoda i nieopierzona w sztuce olewania ludzi, to się przejęła, to tylko wizaż przeżywa brak podania powodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie zproponowala innego terminu, zaproszono mnie na konkretną uroczystość konkretnego dnia, nic się nie stanie jak nie przyjdę. Przecież nie urządzają świąt aby się z nią spotkać, zaprosili ją przy okazji.
Chyba logiczne, że jak ktoś nie moze przyjść do ciebie w święta, to znaczy, że spędza je najpewniej z rodziną, po co podawać powód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie nie, bez przesady, minimum kultury to dokładne wytłumaczenie dlaczego nie moze, gdzie jedzie, z kim, po co i niech pokaże bilet na dowód. ![]() Mnie szokuje jedna rzecz- wizażanki, które tak walczą o kulturalne synowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
Generalnie nie wiem po co spina na podanie powodu, no PO CO, nie może to nie może, po co mi wiedza czem, jakby chciała powiedzieć, to by powiedziała, może nie mówi, bo się wstydzi, bo ma kolonoskopię tego dnia czy coś, po co w to wnikać. Co to za wielka obraza, że ktoś nie poda powodu?
A już w tej sytuacji świątecznej, to w ogóle absurd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Nie no nie wierze, autentycznie. Zaproponować inny termin? Świątecznego obiadu? Wizaz nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
Ja wolę usłyszeć np "nie moge, przepraszam" niż "przepraszam, nie przyjdę, będę wtedy robić irygację pochwy", nie chciała to nie podała, powodu, przeprosiła, wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
po drugiej stronie szafy
|
Dziewczyny, nie emocjonujcie się tak, bo poziom absurdu jest skrajnie wysoki z obu stron
![]() Cytat:
I o ile rozumiem, że dla kogoś okazaniem szacunku i kultury by było jednak dodanie tego "jadę na Święta do rodziny 300km stąd", o tyle nie rozumiem nazwanie autorki "dziękuję, niestety nie mogę" brakiem nawet minimum kultury. Przecież to właśnie jest to konieczne minimum kultury ![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
oj chcialam atmosfere rozluznic xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
W przypadku odmowy przyjścia na imieniny spoko ale żeby się nie domyśleć że dziewczyna w święta ma zobowiązania rodzinne to naprawdę trzeba być twardogłowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.