Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 11:36   #181
lui_89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a spirytus zwykły ten salicylowy?

Ja też nie kupuję rajstopek dla małego
Tez muszę sie zabrać w końcu za pranie ciuszków, jakoś teraz na dniach myślę, bo potem święta i nie będzie kiedy, a później to już mnie poród zastanie
ja mam spirytus ratyfikowany 95% DE LUX się nazywa
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:38   #182
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
Witam,

Mam na imię Agata, termin porodu mam na 24 lutego i właśnie od dzisiaj jestem na L-4 dlatego postanowiłam do Was dołaczyć. Wcześniej dużo pracowałam i razem z mężem remontowaliśmy mieszkanie na przywitanie naszej Alicji dlatego bardzo było by mi miło gdybyście przyjęły mnie do swojego grona na ostatniej prostej Bardzo chętnie poczytam o Waszych wyprawkach ponieważ Alicja jest moim pierwszym dzieckiem i nie mam pojęcia od czego zacząć. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Witamy nową mamusię

Asia nie wiem czy będą potrzebne, ale ja mam 3 pary do sukieneczki
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:40   #183
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no niestety z tą jego nerką bujamy sie od urodzenia. ale daje chłopak radę z jedną

mlebi mój marcin urodzil sie z jedną nerką, i caly czas musimy wykonywac profilaktyczne usg, bo w kazdej chwili moglaby sie gdzies rozwinac ta brakująca. Synek funkcjonuje normalnie, trzeba uwazac z infekcjami i tyle
u mnie w rodzinie też jest maluszek z jedną nerką, ma już chyba 4 lata i funkcjonuje zupełnie normalnie. U Was też z pewnością będzie dobrze

kurcze, musze w koncu włosy iść umyć bo za niewiele ponad godzinę wychodzę, a jeszcze totalnie w proszku jestem...

a i jeszcze odnośnie wyprawki - ja chcę mieć wszystko oprócz łózeczka i może materaca do konca roku. Na andrzejkach była dziewczyna, która ma teraz 3 letnią córkę i też miała termin na luty - na 2 lutego, a urodziła 3 stycznia
łóżeczko kurierem przyjdzie w 2 dni, czyli jakby co to TZ zdąży ogarnąć. Chyba ze kasa się jakaś pojawi po świętach, to wtedy zamówimy
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:40   #184
Alunia79
Wtajemniczenie

Lui czy Tobie w ogóle jeszcze czegoś brakuje?

Logoasia współczuję wędrówek po lekarzach. moja mama też ma tylko jedna nerkę, ale to dla tego że drugą jej wycieli bo obumarła.
Stary 2014-12-01, 11:44   #185
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Panna Migotka właśnie, właśnie, dlatego ja też miesiąc przed tp chce mieć wszystko już kupione, ewentualnie później mogę jeszcze jakieś ciuszki dokupić jak mi coś w oko wpadnie
Stary 2014-12-01, 11:46   #186
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość

Agata witaj u nas gdyby to była dziewczynka to też myślałam o Alicji... ale będzie chłopak iiiiiii nie dogadaliśmy się jeszcze z Tż jak będzie miał synek na imię...mam nadzieję że do lutego dojdziemy do porozumienia

Dziewczyny rano miałam dziwną akcje...wstałam z Tż o 6, stoję w kuchni i robię mu kanapki i nagle czuję że po nodze spływa mi taka spora kropla...
powycierałam się, poschizowałam, ale w końcu usnęłam i spałam do 10..

wcześniej jak zdarzyły mi się takie wodniste upławy to ginka twierdziła że to po prostu wydzielina taka...że lekka infekcja grzybicza i tyle..

a teraz siedzę i myślę czy się tym martwić czy nie.. czytam o tym sączeniu się wód i tak myślę czy taka kropla juz może o tym świadczyć..
Ja od jakiegoś czasu też mam takie lejące upławy, bardzo uciązliwa przypadłość ;-(
Stary 2014-12-01, 11:47   #187
lui_89
Zadomowienie

Ala no jeszcze kosmetyki, proszek do prania, kołderka, poduszka, koszule do karmienia, rożki, smoczek, termometr bezdotykowy, prześcieradła, tetry białe, materac, osłonki na piersi, szczotka do włosków, przewijak, frida, laktator i jakieś tam drobiazgi... ale pewnie i tak jeszcze z 500 zł minimum się uzbiera...

wogóle jest mi dzisiaj strasznie niedobrze... mam nadzieję, że nie będę po raz pierwszy w ciąży w 7 m-cu ...

a zjadłam rano bułkę z serem i pomidorem, a teraz banana... masakra...

i TZ jak wróci z pracy musi zobaczyć do kiedy mamy gwarancję na pralkę, bo coś mi świta, że do końca roku. Jeżeli tak jest to biorę się za pranie i to natychmiast, bo ona ostatnio jakieś dziwne odgłosy wydaje z siebie
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 11:49   #188
Asia1105
Wtajemniczenie

Spirytus zwykly z monopolowego

Daria 11 pralek?
Ja tam ni będę rozdzielać kolorów!
Powrzucam tak jak zwykle color catcher i wsio
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:52   #189
emdzik
Zakorzenienie

Jej.. ja nie chce urodzić 3 stycznia
Chcę urodzić 30 stycznia

Ja kolorów chyba nie będę rozdzielać bo praktycznie mam wszystko jasne. Nawet jak jakiś róż czy coś to myślę, że koloru nie puści... a nic takiego aż ciemnego raczej nie mam. Zresztą jeszcze się zobaczy

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:52   #190
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość

haha

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Lui spiryt najlepszy prezent
My też do pępka będzie y używać tylko spirytusu

Olcia dzięki za cupy k ze Smykiem, już powybierałam kilka rzeczy

Dziewczyny, a czy rajstopki są nam potrzebne? Bo jak jakoś nie mam, i nie wiem czy kupić?!
Asia, ja rajstopki będę dopiero kupować, jak mały podrośnie A też patrzyłam na rajstopki

Cytat:
Dobra więc koniec ze schizami!!! nie ma to jak grupa wsparcia...

Ja mam trochę na 56, bo podobno nawet jak dziec jest troszkę dłuższy to i tak za drobny na 62...

Posortowałam ciuszki kolorami i wyszło mi 11 pralek...a jeszcze kocyki, pościel, rożki...omg biorę się bo do lutego nie skończe..
wow! 11 pralek? akcja wielkie pranie
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:53   #191
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
Witam,

Mam na imię Agata, termin porodu mam na 24 lutego i właśnie od dzisiaj jestem na L-4 dlatego postanowiłam do Was dołaczyć. Wcześniej dużo pracowałam i razem z mężem remontowaliśmy mieszkanie na przywitanie naszej Alicji dlatego bardzo było by mi miło gdybyście przyjęły mnie do swojego grona na ostatniej prostej Bardzo chętnie poczytam o Waszych wyprawkach ponieważ Alicja jest moim pierwszym dzieckiem i nie mam pojęcia od czego zacząć. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
- witam

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no niestety z tą jego nerką bujamy sie od urodzenia. ale daje chłopak radę z jedną

mlebi mój marcin urodzil sie z jedną nerką, i caly czas musimy wykonywac profilaktyczne usg, bo w kazdej chwili moglaby sie gdzies rozwinac ta brakująca. Synek funkcjonuje normalnie, trzeba uwazac z infekcjami i tyle
- słońce dużo zdrowia dla Marcina , będzie dobrze

Cytat:
Dziewczyny, a spirytus zwykły ten salicylowy?

Ja też nie kupuję rajstopek dla małego
Tez muszę się zabrać w końcu za pranie ciuszków, jakoś teraz na dniach myślę, bo potem święta i nie będzie kiedy, a później to już mnie poród zastanie
tak spirytus salicylowy
Mlebi- nie chcę cie martwic ale dieta cukrzycowa do samego końca, a zdarza się że i parę dni po urodzeniu też , tym bardziej że cukry z reguły rosną pod koniec ciąży. moje już dają mi do wiwatu, i nie ma tygodnia abym nie musiała zwiększać dawki insuliny, zaczynałam z 4 jednostkami, a już mam 12

dziewczyny gratuluje nowych tygodni ciąży, u mnie też zmiana tygodni wypada w sobotę, więc mam już 32 tydzień i do porodu wg belli 61 dni , no ale jak wiecie to u mnie już nie adekwatne do sytuacji
Alunia- nie mam jak sprawdzić przesyłki, bo wysyłał ja mąż a on od dzisiaj na 3 dniowym szkoleniu poza miastem, ale postaram się go przycisnąć wieczorem czy aby na pewno wysłał tak jak obiecał . Tz wraca w środę więc jak coś to w czwartek przekopię mu notes i znajdę potwierdzenie nadania
Duszona wózek masz cudowny, kolory super
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 11:56   #192
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Lui

Ja tam też wszystko razem wrzucę
Stary 2014-12-01, 12:01   #193
emdzik
Zakorzenienie

Wstałam z łóżka i się ogarnęłam

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-01, 12:11   #194
d_a_r_i_a
Rozeznanie

No niestety 11...a potem to wszystko wyprasować...

Ja też nigdy nie przesadzam z tym sortowaniem..ale jak wyciągnęłam dziś to wszystko to okazało się że mam białe, zielone, szare, brązowe, fioletowe, granatowe, błękitne, kremowe takie caffe late, czerwone, plus jakieś jeszcze inne ciuszki..normalnie szał
a że ostatnio własną taką cielistą bielizne załatwiłam pozornie jaśniutką błękitną bluzką to wole porozdzielać... żeby mały nie leżał w bliżej nieokreślonych kolorystycznie ubrankach
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:11   #195
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Wstałam z łóżka i się ogarnęłam
- to zazdraszczam , bo ja dalej w łóżku,chyba mnie rodzinka jakimś paskudztwem zaraziła, bo tak niewyraźna jestem.
Zrobiłam ogórkową dzieciakom na obiad i z powrotem wróciłam do łóżeczka
Stary 2014-12-01, 12:16   #196
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
- to zazdraszczam , bo ja dalej w łóżku,chyba mnie rodzinka jakimś paskudztwem zaraziła, bo tak niewyraźna jestem.
Zrobiłam ogórkową dzieciakom na obiad i z powrotem wróciłam do łóżeczka
Ale Ty już coś zrobiłaś a ja... no ogarnęłam się i właśnie pranie wstawiłam... ale nawet nie chcę mi się zdjąć poprzedniego
No i zaraz naczynia pomyje... nic innego mi się chyba nie będzie chciało robic...

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-01, 12:21   #197
Ollllciaaa
Zakorzenienie

a ja lecę robic kluski śląskie na obiad. Mięsko z sosem już mam
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:23   #198
IncognitoNick
Zadomowienie

Ja miałam dzisiaj zebranie w pracy. Teraz już się jednak lenię. Jak przyjedzie M to zjemy obiad (barszcz ukraiński) i jedziemy do galerii handlowej po bliżej nieokreślone zakupy (Rossmann, apteka etc.)

Daria - ja z tymi wodami-nie-wodami też łapię schizy. Kupiłam nawet te wkładki clearblue, ale boję się ich użyć, bo jako wody traktują wszystko z pH powyżej 6.5 a ja mam teraz takie pH moczu, więc panika gotowa. Kupiłam teraz papierki lakmusowe do badania pH moczu i pewnie je użyję do sprawdzania. Czekam właśnie na przesyłkę.
W każdym razie p. Położna mówiła, że wody płodowe mają kolor takiej wody po rozgotowanym makaronie (chyba, że coś jest nie tak, to wtedy są zielonawe) - może to coś pomoże.

Meire - no, chyba tymi ikonkami naprawiłaś swoje winy - brak info

Agata - witaj

Mnie też czeka pranie dzieciowych rzeczy. Mam nadzieję, że z prasowaniem sobie poradzę, chociaż tutaj już i M i Mama ofiarowali się z pomocą!

Wiecie, w ciuchach to mój brzuch jest taki niewielki raczej, ale jak patrzę bez koszulki, to ja nie wiem jak on może jeszcze większy urosnąć! Chyba wtedy pęknę! Póki co jednak spokojnie widzę swoje stopy, nie puchnę i nie zdarzyło mi się nigdy wstać w nocy do toalety.

Aga - Ty jesteś obcykana w Ikei. Kojarzysz może tę serię Nordli? Bo zastanawiam się nad komodą z niej. Nie wiem tylko jak jest wykonana, a najbliższa Ikea w Gdańsku... .

Edytowane przez IncognitoNick
Czas edycji: 2014-12-01 o 12:32
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:30   #199
emdzik
Zakorzenienie

W ogóle z ciekawości zmierzyłam się na brzuchu i mam 98cm...
Ostatnim razem było 95 czyli coś tam urosłam
Ale to było chyba ponad miesiąc temu, bo pod koniec października chyba.

I założyłam te leginsy ocieplane L co wtedy zamówiłam bo myślałam, że będą dobre ... i co... i tak są za duże w ogole w nogach chyba nie tyje bo są całe pomarszczone... Trudno, wyglądają trochę jak spodnie

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-01, 12:31   #200
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra więc koniec ze schizami!!! nie ma to jak grupa wsparcia...

Ja mam trochę na 56, bo podobno nawet jak dziec jest troszkę dłuższy to i tak za drobny na 62...

Posortowałam ciuszki kolorami i wyszło mi 11 pralek...a jeszcze kocyki, pościel, rożki...omg biorę się bo do lutego nie skończe..
No bierz się bierz kochana, powiem Ci że ja się już zabrałam jakieś 2 tygodnie temu i tak po 2 pralki, bo wiadomo nasze rzeczy też jeszcze trzeba wyprać. I z tym prasowaniem to jakaś masakra padam na cycki. I cieszę się, że już się za to zabrałam. Nie wyobrażam sobie siebie np za miesiąc prasującej tego wszystkiego z takim bebzolem wielkim...

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Ala no jeszcze kosmetyki, proszek do prania, kołderka, poduszka, koszule do karmienia, rożki, smoczek, termometr bezdotykowy, prześcieradła, tetry białe, materac, osłonki na piersi, szczotka do włosków, przewijak, frida, laktator i jakieś tam drobiazgi... ale pewnie i tak jeszcze z 500 zł minimum się uzbiera...

wogóle jest mi dzisiaj strasznie niedobrze... mam nadzieję, że nie będę po raz pierwszy w ciąży w 7 m-cu ...

a zjadłam rano bułkę z serem i pomidorem, a teraz banana... masakra...

i TZ jak wróci z pracy musi zobaczyć do kiedy mamy gwarancję na pralkę, bo coś mi świta, że do końca roku. Jeżeli tak jest to biorę się za pranie i to natychmiast, bo ona ostatnio jakieś dziwne odgłosy wydaje z siebie
No to jednak jeszcze nie wszystko

A miałam napisać bo Aggo nie zdałam do końca relacji z orzechów piorących. Dziewczyny polecam wyprałam w nich nasze rzeczy żeby zobaczyć jak piorą "brudne" rzeczy i jestem zadowolona wiadomo nie dopiorą białych skarpetek jak są zajechane, bo nie mają chemii ale są na prawdę dobre i tanie. Zapachu nie mają, ale jak czytałam, Aga pisała że jelp też zanika zapach więc nie widzę różnicy
Stary 2014-12-01, 12:32   #201
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Incognito takie półprzezroczyste? To ja chyba takie mam...
Stary 2014-12-01, 12:33   #202
Alunia79
Wtajemniczenie

A i jeszcze miałam napisać Ewek właśnie dotarła paczka! Ale Ty kobieto chyba też na cycki padłaś, jak zobaczyłam ile tego
Stary 2014-12-01, 12:45   #203
martu_la
Rozeznanie

hejka,

właśnie wstałam jakieś poł godziny temu i próbuję Was nadrobić :P
U mnie pochmurno jak zawsze, musiałabym przez cały dzień mieć światło zapalone.
Dzisiaj muszę zrobić zamówienie z allegro, a wieczorem będzie dostawa z ASDY z proszkiem dla małej to myślę, że jutro puszczę pierwszą partię

Agata witaj

emdzikja mam jakieś 96 prawie 97 cm także gonię Cię

ewekooozdrówka

daria ja też mam takie upławy, ale myślę, że to nie są wody.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:45   #204
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Inco no ja własnie też ostatnio mam wysokie ph moczu 6-7,5, więc z tymi wkładkami lipa... ale kolor niestety to miało taki półprzeźroczysty.. pociesza mnie, że to taka mała ilość i próbuje nie siać narazie paniki..
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:45   #205
Asia1105
Wtajemniczenie

Inco pozwolę sobie się wtrącić :P
Widziałam tą serię Nordli i jak dla mnie to nie za bardzo.
Wykonanie, jak większośc z Ikea... Może być. Nie jest złe.
Ale dla mnie największym minusem jest to, że nie ma uchwytów tylko te szparki czy jak to tam mazwać.
A dla mnie takie coś tworzy wizualny bałagan.
Stary 2014-12-01, 12:47   #206
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Incognito takie półprzezroczyste? To ja chyba takie mam...
Podobno taka mętna woda. Z tym, że mi się wydaje, że ja też takie mam. Na parenting czytałam natomiast, że teraz taka przezroczysta wydzielina jest normalna: http://parenting.pl/portal/biale-uplawy-w-ciazy
Jak przyjdą papierki lakmusowe to zbadam to pH - może się trochę uspokoję. Chyba, że wcześniej wypadnie wizyta u gina niż przyjdą, to może On mnie uspokoi. Chociaż już ostatnio Mu marudziłam i przy badaniu stwierdził, że wszystko OK.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Inco pozwolę sobie się wtrącić :P
Widziałam tą serię Nordli i jak dla mnie to nie za bardzo.
Wykonanie, jak większośc z Ikea... Może być. Nie jest złe.
Ale dla mnie największym minusem jest to, że nie ma uchwytów tylko te szparki czy jak to tam mazwać.
A dla mnie takie coś tworzy wizualny bałagan.
Asia - no mnie właśnie też te szpary trochę irytują, bo boję się, że kurz będzie się przez nie dostawał do środka.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:48   #207
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
A i jeszcze miałam napisać Ewek właśnie dotarła paczka! Ale Ty kobieto chyba też na cycki padłaś, jak zobaczyłam ile tego
-
Ala ja na cycki nie dam rady paść bo one już padnięte są , nie marudź tylko ciesz się bo więcej ci nic nie zrobię i mam nadzieję że ci się podoba
Stary 2014-12-01, 12:49   #208
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Podobno taka mętna woda. Z tym, że mi się wydaje, że ja też takie mam. Na parenting czytałam natomiast, że teraz taka przezroczysta wydzielina jest normalna: http://parenting.pl/portal/biale-uplawy-w-ciazy
Jak przyjdą papierki lakmusowe to zbadam to pH - może się trochę uspokoję. Chyba, że wcześniej wypadnie wizyta u gina niż przyjdą, to może On mnie uspokoi. Chociaż już ostatnio Mu marudziłam i przy badaniu stwierdził, że wszystko OK.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Asia - no mnie właśnie też te szpary trochę irytują, bo boję się, że kurz będzie się przez nie dostawał do środka.
No właśnie, kurz też miałam na myśli.
Mi się takie coś nie podoba.
Stary 2014-12-01, 12:50   #209
ewek000
Zadomowienie

Daria ja też ma takie upławy i mój gin tydzień temu powiedział że w ciąży to norma, a mam tego takie ilości, że bez wkładek ani rusz
Stary 2014-12-01, 12:57   #210
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
-
Ala ja na cycki nie dam rady paść bo one już padnięte są , nie marudź tylko ciesz się bo więcej ci nic nie zrobię i mam nadzieję że ci się podoba
Kochana no normalnie cieszę się jak murzyn blaszką a z królikiem to chyba sama będę spała

A łóżeczko turystyczne na razie kupiłam takie
I jeszcze pajacyk od siorki oczywiście...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01339.jpg (81,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01340.jpg (108,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01341.jpg (63,4 KB, 13 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości