Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 23. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-14, 11:12   #181
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 23.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
W piatek byłamz Seba u mnie w pracy bo mislismy ,,Christmas jumper party '' Wszyscy w sweterkach swiatecznych, Seba byl zachwycony Dostałam prezent, bo robilismy sobie sekretnego Mikołaja, wiec było milo
Wczoraj byli u Nas nowi znajomi z 2 dzieci i tez fajnie spedzilismy wieczór

Wczoraj kupiłam sobie szpilkimam Christmas Part w czwartek, a zadnych butow nie mogłam znalezc do sukienki, same wysokie...ciekawa jestem czy w nich wytrzymam...na chwile wydaja sie wygodne, ale zobaczymy jak dłuzej...

Ide do Koscioła...
Urlop mi sie konczy, jutro wracam do pracy a głos mi nie mijaeh...byłam w piatek u lekarza, to powiedział,z e to wirusowe i nic mi nie da...mam sobie robic inhalacje olbasem Do 7 dni moze mnie tak trzymac to gardło...
super,
ja w szpilkach rzadko chodze, obys dala rade
wspolczuje bolu gardla, zdrowka
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 11:23   #182
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 23.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Ana co do szczepien to ja nic nie czytam , ktos moze powiedziec ze to glupie ale uwazam ze głupota jest czytanie wszystkiego o szczepieniach, sa zwolennicy i przeciwnicy i tak bedzie

e tam, moje ani jedno (4 m-ce) ani drugie (4,5 m-ca) nie plakalo i z kosciola tez nie kojarze placzacych dzieci, wiec moze tak nie bedzie

Baobabek
super, ze Iza taka mądra dziewczynka, zdrowka dla Kuby,
Metko, mam podobne zdanie co do szczepień.
Ja znalazłam pediatrę prywatnie, której ufam i ona mi ustaliła co i jak mam szczepić. I tego się trzymam.

Mieliśmy jedną akcję poszczepienną, że Hania na 2 dni zamilkła kompletnie. Na szczęście przeszło samo.

No to kolejne niepłaczące dzieci
Zaczynam się wstydzić za swoje dziecko

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a wszystkim mnie zaskakuje jak mam porównanie do Kubusia w jej wieku, to zupełnie inna bajka
Nie, za rok już na pewno pójdzie do przedszkola musi iść, żeby potem nie weszła w zgraną już grupę z resztą p.Jadzia też jest za tym, żeby poszła, bo nabędzie inne umiejętności - uspołeczni się, bo tego p.Jadzia czy my to jej nie zapewnimy musi nauczyć się życia w grupie, pracy, zabawy itd. Panie będą miały z nią mało kłopotu, bo ona w wc od dawna sama się obsługuje, sama wszystko je, nożyczki, kredki, wyklejanki, wydzieranki, przybijanki i inne manualne sprawy są dla niej pryszczem Obawiam się tylko rozstania, bo one się baaaardzo kochają

oj tam, większość chyba jednak płacze w kościele
tak na marginesie - Twoje dekoracje na stołach mnie powaliły ja to bym chyba tylko widelce rozłożyła nie mam talentu do takich rzeczy absolutnie, a widzę, że Ty masz ogromny
Super, że Iza się tak ładne rozwija.

Dziękuję za komplement Bardzo mi zależało, żeby było ładnie

Cytat:

A co do szczepien to wszystko moze byc ich skutkiem, a moze wcale i nie...niestety nie dojdziemy do tego...
Seba miał problemy z napieciem miesniowym, wyginał sie, mial upodobana jedna strone i ,,cwiczylismy,, metoda NDT Bobath. To taka pielegnacja a nie cwiczenia. No ale i tak wszystko robił pozniej, takze co na to mialo wpływ to niewiadomo, moze i szczepienia...moze i nie...

Seba mial 5 miesiecy na chrzcie i był spokojny
Za to roczniaka sobie nie wyobrazam

Czesc

W piatek byłamz Seba u mnie w pracy bo mislismy ,,Christmas jumper party '' Wszyscy w sweterkach swiatecznych, Seba byl zachwycony Dostałam prezent, bo robilismy sobie sekretnego Mikołaja, wiec było milo
Wczoraj byli u Nas nowi znajomi z 2 dzieci i tez fajnie spedzilismy wieczór

Wczoraj kupiłam sobie szpilkimam Christmas Part w czwartek, a zadnych butow nie mogłam znalezc do sukienki, same wysokie...ciekawa jestem czy w nich wytrzymam...na chwile wydaja sie wygodne, ale zobaczymy jak dłuzej...

Ide do Koscioła...
Urlop mi sie konczy, jutro wracam do pracy a głos mi nie mijaeh...byłam w piatek u lekarza, to powiedział,z e to wirusowe i nic mi nie da...mam sobie robic inhalacje olbasem Do 7 dni moze mnie tak trzymac to gardło...
Wiesz, ja myślę, że neurolog może dojść do tego, co jest skutkiem szczepienia, a co nie. Dlatego ja jestem zwolenniczką wybrania się z dzieckiem do neurologa w ogóle przed rozpoczęciem szczepień.

Zdrówka

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 15:31   #183
kaska87
Zakorzenienie

Dziewczyny teraz będzie mnie wiecej bo zdalam kurs dzisiaj na 5 takze oficjalnie jestem ksiegowa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 16:44   #184
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to kolejne niepłaczące dzieci
Zaczynam się wstydzić za swoje dziecko

Hania jest po prostu wyjątkowa
Byłam dziś na mszy "chrzcielnej" i była cisza

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny teraz będzie mnie wiecej bo zdalam kurs dzisiaj na 5 takze oficjalnie jestem ksiegowa
Grtaulacje taka praca Ci się marzyła?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:

Bika, przykro mi Jak się dziadek czuje?
Nie wiem..... dziadek raczej nie mówi.... wiec raczej bez zmian....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 16:57   #185
kaska87
Zakorzenienie

Bika tak mam nadzieję, że się uda zmienić pracę

Stary 2014-12-14, 18:13   #186
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Powodzenia mój kolega w piątek dostał pracę w księgowości w Katowicach, w sumie nie musiał zmieniać, bo pracował w branży tylko w BB. No i nie wiem jak u Was, ale i w BB, i w Katowicach, stawki marne

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Seba miał problemy z napieciem miesniowym, wyginał sie, mial upodobana jedna strone i ,,cwiczylismy,, metoda NDT Bobath. To taka pielegnacja a nie cwiczenia. No ale i tak wszystko robił pozniej, takze co na to mialo wpływ to niewiadomo, moze i szczepienia...moze i nie...
Polecam też stosowałam, co prawda profilaktycznie, ale przecież nie zaszkodzi
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-12-14, 19:09   #187
metkaa
Zakorzenienie

Kasia
Stary 2014-12-14, 19:11   #188
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde zdrówka. Pokaż szpilki

Butter chodzi o te usg przez ciemiączkowe aby zrobił, czy o jakies inne badania robione przez neurologa?

Kaśka gratulacje

Ja zaraz muszę sobie pazurki pomalować Jutro fajny dzień się zapowiada. Lekcje mamy skrócone (co prawda ja mało to odczuję, bo mam na rano) ale potem jest wigilia szkolna. W tym roku z gwiazdami Mają być aktorzy teatrów warszawskich, reżyser Zanussi itp. Może uda mi się zdjęcie z kimś ciekawym cyknąć hehe. W ogóle jak weszłam na salę gimnastyczną w piątek to padłam. wielka scena (ale scena jest zawsze), te , ze do niej prowadził czerwony dywan, dookoła 20 żywych wielkich choinek, anioły wielkie i w ogóle super dekoracja.... no bosko.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 21:05   #189
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Hania jest po prostu wyjątkowa
Byłam dziś na mszy "chrzcielnej" i była cisza

Nie wiem..... dziadek raczej nie mówi.... wiec raczej bez zmian....
Oj już mnie nie dołuj, że wszystkie dzieci cicho, tylko Hania zrobiła aferę.
A prawda jest też taka, że ona była śpiąca, bo to pora jej spania...

Przykro mi z powodu dziadka

Cytat:
No to oby się udało

Cytat:
Powodzenia mój kolega w piątek dostał pracę w księgowości w Katowicach, w sumie nie musiał zmieniać, bo pracował w branży tylko w BB. No i nie wiem jak u Was, ale i w BB, i w Katowicach, stawki marne

Polecam też stosowałam, co prawda profilaktycznie, ale przecież nie zaszkodzi
Bika, ale pracuje teraz w biurze rachunkowym?
Bo chyba stawki są inne jak pracuje się jako księgowy bezpośrednio w jakiejś firmie?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Butter chodzi o te usg przez ciemiączkowe aby zrobił, czy o jakies inne badania robione przez neurologa?

Kaśka gratulacje

Ja zaraz muszę sobie pazurki pomalować Jutro fajny dzień się zapowiada. Lekcje mamy skrócone (co prawda ja mało to odczuję, bo mam na rano) ale potem jest wigilia szkolna. W tym roku z gwiazdami Mają być aktorzy teatrów warszawskich, reżyser Zanussi itp. Może uda mi się zdjęcie z kimś ciekawym cyknąć hehe. W ogóle jak weszłam na salę gimnastyczną w piątek to padłam. wielka scena (ale scena jest zawsze), te , ze do niej prowadził czerwony dywan, dookoła 20 żywych wielkich choinek, anioły wielkie i w ogóle super dekoracja.... no bosko.
Madziu, nie no, usg przezciemiączkowe nie. To się robi tylko, jak jest potrzeba. Mówię o normalnym badaniu u neurologa - sprawdza odruchy, napięcie mięśniowe, czy nie ma asymetrii itp.
Wiele dzieci ma niezdiagnozowane problemy z napięciem mięśniowym, czy asymetrię, a to są przeciwwskazania do szczepień czasami.

Hania

Stary 2014-12-14, 21:48   #190
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja nie byłam w sumie u neurologa, ale byłam dwa razy na kontroli w poradni ryzyka okołoporodowego i tam takie rzeczy sprawdzali, choć pewnie przez pediatrę a nie neurologa. Moja pediatra też sprawdzała.

Stary 2014-12-14, 22:51   #191
Ana***
Zakorzenienie

Nadrabiam z tel wiec na szybko
Co do szczepień, to ja jestem dusza dociekliwa i raczej dziwi mnie to że ktoś woli nie wiedzieć, no ale każdy robi jak uważa. Jakby co to mam w pdf. A książki serdecznie polecam.
madziu tak chrzest w swieta
butteri tu się mylisz kochana. Typowy bezdech rzeczywiście nie jest tak groźny ale one występują powyżej 3 miesiące życia chyba że wczesniacze. Tak, byłam u neurologa, kardiologia, na eeg i u dwóch rehabilitantek i sama nie wiem gdzie. Neurolog powiedziała ze bez mojej pomocy mała by nie wróciła.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 06:02   #192
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Spać. ..... mam na godzinę później do pracy ale ledwo co patrze na oczy. Siedzę przy kawie. Maja śpi. Mąż przed chwila wrócił z nocy i tez śpi.
Siedziałam do 1 dziś w nocy ale za to udało mi się sprzedać sporo ubranek po Mai

Stary 2014-12-15, 07:25   #193
kaska87
Zakorzenienie

hej ho, witam się poniedziałkowo ale odliczam do piątku, bo mam później wolne 9 dni już się nie mogę doczekać tego czasu z Mikosławem

wiecie, że nadal nie wiem co kupić młodemu na gwiazdkę? on wszystko praktycznie ma
póki co mam na liście: lego duplo (ale nie pociąg bo dostał od brata na mikołaja), kosiarka zabawkowa, laptop vtech masakra, pomóżcie

Stary 2014-12-15, 09:48   #194
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
super,
ja w szpilkach rzadko chodze, obys dala rade
wspolczuje bolu gardla, zdrowka
wezme sobie jakies palsie do torebki, bo ja w wysokich nie chodze

Dzis mi juz lepiej

Cytat:
Brawo

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Buty kupiłam takie:
http://www.newlook.com/shop/shoe-gal...els-_325323314

Milego dnia

Cytat:
Madziu, nie no, usg przezciemiączkowe nie. To się robi tylko, jak jest potrzeba. Mówię o normalnym badaniu u neurologa - sprawdza odruchy, napięcie mięśniowe, czy nie ma asymetrii itp.
Wiele dzieci ma niezdiagnozowane problemy z napięciem mięśniowym, czy asymetrię, a to są przeciwwskazania do szczepień czasami.
no to prawda

Cytat:
hej ho, witam się poniedziałkowo ale odliczam do piątku, bo mam później wolne 9 dni już się nie mogę doczekać tego czasu z Mikosławem

wiecie, że nadal nie wiem co kupić młodemu na gwiazdkę? on wszystko praktycznie ma
póki co mam na liście: lego duplo (ale nie pociąg bo dostał od brata na mikołaja), kosiarka zabawkowa, laptop vtech masakra, pomóżcie
ale Ci fajnie

Laptop v tech mielismy
A namiot z kulkami?
albo scuttle bug:

albo jakies auta- grajace, na sznurku by ciagnac za soba itp.
Jak nie macie pomyslow to chyba lepiej nic na siłe, zostawic pieniazki i cos sie kupi pozniej

Czesc

Jutro od 10 Seba ma wystepy swieteczne w szkole
W domu cos sobie podspiewuje

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2014-12-15 o 09:56
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 10:04   #195
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Ana moze kompletna niewiedza w temacie szczepien jest nie dobra ale za duzo czytania na pewno tez dobrze nie dziala,

blonde bardzo ladne butki,

Madzia udanej Wigilii,

zawiozlam Szymka do przedszkola ale w nocy mial taki atak kaszlu ze masakra, myslalam ze rano bedziemy do lekarza jechac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-15, 10:19   #196
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ana moze kompletna niewiedza w temacie szczepien jest nie dobra ale za duzo czytania na pewno tez dobrze nie dziala,

zawiozlam Szymka do przedszkola ale w nocy mial taki atak kaszlu ze masakra, myslalam ze rano bedziemy do lekarza jechac
to prawda, ale to w kazdym temacie
A im wiecej czlowiek sobie czyta tym wiecej sobie wkreca...znam to
Chociaz ja lubie duzo wiedziec w temacie który mnie dotyczy, ale wiem, ze czasem to nie jest dobre...

Dziekuje, akurat pasuja mi do sukienki i zakietu

A rano dobrze bylo?
Stary 2014-12-15, 10:47   #197
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda, ale to w kazdym temacie
A im wiecej czlowiek sobie czyta tym wiecej sobie wkreca...znam to
Chociaz ja lubie duzo wiedziec w temacie który mnie dotyczy, ale wiem, ze czasem to nie jest dobre...
A rano dobrze bylo?
dokładnie,
rano bylo ok, nie narzekal na nic, nie kasłał
Stary 2014-12-15, 11:08   #198
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Kasiu, gratuluje zdanego egzaminu I powodzenia w znalezieniu pracy

Madzia, pytałaś o to co kupiłam kupiłam powietrzny hokej i w smyku taki pojemnik na drugie śniadanie z bidonem z motywem angry birds

Ja mam dzisiaj i jutro urlop. Dzisiaj dentyste już zaliczyłam , jutro mam endokrynologa. Poza tym ogarniam troszeczke mieszkanie
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 11:55   #199
metkaa
Zakorzenienie

mysia az musialam sobie sprawdzic co to jest powietrzny hokej
jak dzis pęcherz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-15, 12:13   #200
Ana***
Zakorzenienie

Blonde chyba Ty pisałaś o metodzie bobath. Własnie my Ją stosujemy-przynajmniej elementy. W zasadzie to chyba bardzo bezpieczne podchodzenie do dziecka i ogolnie powinno się Ją stosować, profilaktycznie. Niestety dzieci ogólnie są źle podnoszone, noszone itp.
Mieliście odroczone szczepienia?

Metko to poznanie drugiego punktu widzenia. I świadomego wyboru... duzo faktów jest ukrywanych przed społeczeństwem. A pójście za ogółem, bo wszyscy tak robią nie zawsze jest dobrym pomysłem.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-12-15 o 12:21
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 12:34   #201
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie,
rano bylo ok, nie narzekal na nic, nie kasłał
to dobrze

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj i jutro urlop. Dzisiaj dentyste już zaliczyłam , jutro mam endokrynologa. Poza tym ogarniam troszeczke mieszkanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Blonde chyba Ty pisałaś o metodzie bobath. Własnie my Ją stosujemy-przynajmniej elementy. W zasadzie to chyba bardzo bezpieczne podchodzenie do dziecka i ogolnie powinno się Ją stosować, profilaktycznie. Niestety dzieci ogólnie są źle podnoszone, noszone itp.
Tak dokładnie, to taka pielegnacja dziecka
Nie, nikt mi wtedy tego nie zalecal a konsultowalam tez w PL. Z czego tu nieco inne podejscie maja, dla mnie niezrozumiałe, bo zwykly katar to nie jest powod by przełozyc szczepienie
Stary 2014-12-15, 12:55   #202
asiuk
Zakorzenienie

Hej!

Butter, rokowanie jest kiepskie. Lekarz nie daje nadziei, ale żyjemy dniem bieżącym. Dziś mama dzwoniła i jest ciut lepiej, ale wczoraj też było niby o 12 lepiej, a jak przyjechaliśmy, to kierownik oddziału kręcił głową. Tata jest w śpiączce farmakologicznej. Ja się jakoś trzymam. W szpitalu nie pozwalam sobie na emocje, gorzej wieczorem. Ale chyba jestem dzielna.

Dziewczyny, metoda NDT Bobath to nie pielęgnacja, tylko rodzaj rehabilitacji. Pewne elementy są propagowane na co dzień, w domowym użytku, ale generalnie to są ćwiczenia, dla dziecka to spory wysiłek. Ewa była w ten sposób rok rehabilitowana, zaczęła w 3 tygodniu życia.
Jak byłam na pierwszej kontroli u neurologa, to lekarz pozwolił szczepić, ale nie tymi szczepionkami z NFZ

Bika, przykro mi. Czy to rak?

Byłam przed chwilą na szybkiej kontroli w szpitalu, czy Jaś żyje jeszcze.Od 4 dni kompletnie nie czułam ruchów. Ale jest ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 13:03   #203
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Hej!

Butter, rokowanie jest kiepskie. Lekarz nie daje nadziei, ale żyjemy dniem bieżącym. Dziś mama dzwoniła i jest ciut lepiej, ale wczoraj też było niby o 12 lepiej, a jak przyjechaliśmy, to kierownik oddziału kręcił głową. Tata jest w śpiączce farmakologicznej. Ja się jakoś trzymam. W szpitalu nie pozwalam sobie na emocje, gorzej wieczorem. Ale chyba jestem dzielna.

Dziewczyny, metoda NDT Bobath to nie pielęgnacja, tylko rodzaj rehabilitacji. Pewne elementy są propagowane na co dzień, w domowym użytku, ale generalnie to są ćwiczenia, dla dziecka to spory wysiłek. Ewa była w ten sposób rok rehabilitowana, zaczęła w 3 tygodniu życia.
Jak byłam na pierwszej kontroli u neurologa, to lekarz pozwolił szczepić, ale nie tymi szczepionkami z NFZ

Byłam przed chwilą na szybkiej kontroli w szpitalu, czy Jaś żyje jeszcze.Od 4 dni kompletnie nie czułam ruchów. Ale jest ok

ale jest oparta na prawidlowej pielegnacji, uczy jak prawidłowo , nosic, przewijac itd...

Trzymam kciuki za tate

Dobrze ze wszystko sparwdzone i jest ok
Stary 2014-12-15, 15:13   #204
kaska87
Zakorzenienie

Bika Metka siły Was życzę, ciężkie chwile

Ja właśnie wracam z pracy.. w piątek jadę na zastępstwo

Stary 2014-12-15, 16:08   #205
mysia1986
Zakorzenienie

Metko, no młody siostry miał fazę na tą gre jak bylismy w górach. To kupiłam mu wersje mini A pęcherz ok, dziekuje

Asiuk, dobrze, ze z Jasiem wszystko w porządku

Madzia, to gruba impreza Na pewno będzie super!

Zrobiłam sobie barszczyk czerwony , taką miałam ochotę , ze musiałam
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:55   #206
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika, ale pracuje teraz w biurze rachunkowym?
Bo chyba stawki są inne jak pracuje się jako księgowy bezpośrednio w jakiejś firmie?
Tak, pracuje teraz w biurze rachunkowym. A jak jest ze stawkami w innych firmach to nie wiem

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Hej!

Tak, rak, ale niby operacja była ale nic nie pomogła, a wręcz przeciwnie.... wszyscy mamy wrażenie że jakby chodziło o młodszą osobę to zupełnie inaczej by się nim zajęli.....

Nie wiem czy zauważyłaś, ale pisałąm Ci, że ładnie imię wybraliście
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-12-15, 17:29   #207
kaska87
Zakorzenienie

o u Asi faktycznie też Jaś będzie- będą dwa Jaśki

Stary 2014-12-15, 17:40   #208
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabiam z tel wiec na szybko
Co do szczepień, to ja jestem dusza dociekliwa i raczej dziwi mnie to że ktoś woli nie wiedzieć, no ale każdy robi jak uważa. Jakby co to mam w pdf. A książki serdecznie polecam.
madziu tak chrzest w swieta
butteri tu się mylisz kochana. Typowy bezdech rzeczywiście nie jest tak groźny ale one występują powyżej 3 miesiące życia chyba że wczesniacze. Tak, byłam u neurologa, kardiologia, na eeg i u dwóch rehabilitantek i sama nie wiem gdzie. Neurolog powiedziała ze bez mojej pomocy mała by nie wróciła.
To jakie ona ma te bezdechy?

Cytat:
wezme sobie jakies palsie do torebki, bo ja w wysokich nie chodze

Dzis mi juz lepiej

Brawo

Buty kupiłam takie:
http://www.newlook.com/shop/shoe-gal...els-_325323314

Milego dnia

no to prawda

ale Ci fajnie

Laptop v tech mielismy
A namiot z kulkami?
albo scuttle bug:

albo jakies auta- grajace, na sznurku by ciagnac za soba itp.
Jak nie macie pomyslow to chyba lepiej nic na siłe, zostawic pieniazki i cos sie kupi pozniej

Czesc

Jutro od 10 Seba ma wystepy swieteczne w szkole
W domu cos sobie podspiewuje
Śliczne buty. Będę wiosną musiała pomyśleć o jakichś szpilkach nowych, bo po ciąży mam większą stopę i wszystkie buty za małe

Cytat:
czesc

Madzia udanej Wigilii,

Ja też tak myślę. Szczególnie jesli człowiek jest lakiem w danym temacie, a nie lekarzem. Nie masz szansy porównać najnowszych doniesień z wiedzą, a poza tym nie wiadomo, które źródło jest rzetelne.

Zdrówka dla Szymka...może to alergia?

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej.

Kasiu, gratuluje zdanego egzaminu I powodzenia w znalezieniu pracy

Madzia, pytałaś o to co kupiłam kupiłam powietrzny hokej i w smyku taki pojemnik na drugie śniadanie z bidonem z motywem angry birds

Mysiu, a jak u Was ogólnie? Jak starania? Jakaś dalsza diagnostyka?

Cytat:

Metko to poznanie drugiego punktu widzenia. I świadomego wyboru... duzo faktów jest ukrywanych przed społeczeństwem. A pójście za ogółem, bo wszyscy tak robią nie zawsze jest dobrym pomysłem.
Ana, Ty z tego co pamiętam zawsze tak miałaś, że miałaś swoje zdanie słuszne, nawet jak lekarz miał inne. Ufałaś tylko sobie i temu co wyczytałaś

Ja dla odmiany, jak przy ginekologu, tak i przy pediatrze, znalazłam sobie pediatrę, której ufam i kieruję się jej zdaniem. Omówiłam z nią plan szczepień, przy każdej wątpliwości go zmieniamy itp. Nie obchodzi mnie, co mówi mi pediatra z przychodni. Mam dla Hani lekarkę, której ufam i trzymam się tego, co mówi.
Nie jestem w stanie zgłębić wszystkich tematów, co więcej, nie mam wiedzy, żeby weryfikować, co czytam.

Hania jako, że jest wcześniakiem, jest pod stałą opieką neurologa, więc wiem, że rozwija się dobrze. A pediatra, do której chodzimy bardzo pilnuje wszystkiego, konsultuje z nią wszystko od rodzaju kaszki, przez chodzenie na basen do szczepień itp.

Cytat:
Hej!

Asiuk, tak bardzo mi przykro. Dobrze, że się trzymasz w miarę!

Byłaś w szpitalu tam, gdzie ja rodziłam? Też będziesz tam rodzić?
Pani dr nie uważa Cię za panikarę? Mnie uważała

Ja się nie dziwię, że pozwolił szczepić, ale nie tymi na NFZ.

My z tytułu wcześniactwa mamy darmowe te acelularne, ale nie brałam ich, tylko 6w1 i za darmo mamy pneumo.

Cytat:
Tak, pracuje teraz w biurze rachunkowym. A jak jest ze stawkami w innych firmach to nie wiem
Jak mąż mi mówił, ile zarabia główna księgowa u nich w firmie, to aż się włos jeży na głowie

Hania

Stary 2014-12-15, 18:26   #209
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Jak mąż mi mówił, ile zarabia główna księgowa u nich w firmie, to aż się włos jeży na głowie
Daj koniecznie znać jak będzie wakat
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-12-15, 18:48   #210
metkaa
Zakorzenienie

Ana ale ja nie ide za ogolem bo ide, rozmawialam z pediatra, polożna, pielegniarka srodowiskowa, wszystkie powiedzialy jakie szczepienia bylyby najlepsze, polozna powiedziala nawet na co "nie warto" szczepic i tak wybralam, nie zamierzam przed kazdym szczepieniem zastanawiac sie czy dobrze robie szczepiac dziecko, a jesli naczytalabym sie jakis dziwnych rzeczy to pewnie tak bym miala,

asiuk trzymaj sie jakos,
fajnie, ze wybraliscie Jasia

Bika moj dziadek choruje na raka i niestety mamy takie samo wrazenie jak Wy, jesli bylby mlodszy pacjent inaczej by do niego podeszli,

Cytat:
Zdrówka dla Szymka...może to alergia?
Szymek jest alergikiem ale teraz to chyba przeziebienie (mam nadzieje),

Cytat:
Mysiu, a jak u Was ogólnie? Jak starania? Jakaś dalsza diagnostyka?
tez o to chcialam zapytac ale sie balam Wy tam rozmawiacie sobie na fb a ja juz kiedys babola strzelilam i bylo mi bardzo głupio, wiec teraz nie wiem o co sie pytac a o co nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości