|
|
#181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Fanatycy ideologiczni i religijni
Dziadka można zrozumieć, bo jest stary, umysł nie ten. Za to młodego człowieka, stwierdzającego coś takiego?
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku ktoś mówi, że nie zagląda nikomu do łóżka, a potem zabrania przychodzenia komuś na wigilię tylko z powodu tego co i z kim robi w łóżku.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem to jest coś więcej, bo to jest wspólne życie, miłość itd. No ale tak czy siak deklasowanie kogoś z takiego powodu, że kocha romantycznie kogoś tej samej płci jest zwyczajnie bezsensowne.
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Buc
|
aha. nie lubienie gejów to uważanie ich za gorszych ludzi. fajne to nie lubienie.ciekawa semantyka.
|
|
#186 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Ok, no to patrz. Matka, czy ojciec, mają prawo mieć w dupie swoje dziecko i tylko na nie łożyć kasę. Taki kraj, demokracja. Co nie znaczy, że to jest właściwe zachowanie. I analogicznie do Twojego stosunku do homoseksualizmu. Skala nieco mniejsza, ale analogia identyczna.
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zwyczaj również nakazuje zakopać tego dnia wszelkie topory wojenne i radować się a nie żyć nienawiścią bo brat został gejem i przyszedł z partnerem. |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie zmienisz swojego podejścia to pewnie niedługo właśnie tak będziesz spędzał święta
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Wigilia to taki czas, w którym należy zawiesić spory, sprzeczne światopoglądy itp. I każdy jest mile widziany przy wigilijnym stole. Nie widzę nic złego w parze lesbijek/gejów wymieniających zwyczajowe pocałunki przy oplatku. Poza tym- człowieka nie ocenia się po orientacji seksualnej.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
nie być zaproszonym na święta, ze względu na inną orientację. Bo komuś się ta orientacja nie podoba. Bo wnuczek nie ma kobiety tylko mężczyznę. Nieważne, że wnuczek nikogo nie krzywdzi, nie podoba się, bo tak. Boże, jakie to musi być przykre.
Jak czytam niektóre posty na forum i artykuły, to zaczynam doceniać swoją rodzinę. Nie jest idealna, ale przynajmniej tolerancyjna. |
|
|
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
Znam wielu homo, z różnych rodzin i choc ujawnianie sie było ciezkie nikt im niczego nie zabranial, nie wyrzucal partnera z domu ani od stołu. Także jestem raczej spokojna o tę kwestię, ludzie nie są aż tak zli gdy to sie przytrafia ich bliskim. Z czasem daja sobie z tym radę.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy ma prawo wierzyć w co chce i żyć według swojej religii. Jak Ci się nie podoba to zawsze możesz grzecznie podziękować albo nie otwierać drzwi.. nie musisz szydzić z innych ludzi..
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
nikt ich nie wyszydza, ale ich religia każde im chodzić i nawracać zagubione owieczki, a grzeczne podziekowanie albo unikanie ich, często nic nie daje.
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio wymieniasz jednym tchem seks oralny obok zoofilii? Chyba popłynąłeś sobie trochę, to się nie składa w żadną logiczną całość. Co innego homoseksualizm, co innego zamiłowanie do orala, jeszcze co innego zoofilia. A jaki Ty widzisz jeszcze aspekt społeczny homoseksualizmu? O co Wam chodzi- serio sądzicie, że to jest zaraźliwe, wybuchnie epidemia i ludzie wymrą, bo wszyscy zaczną kopulować tylko w obrębie swojej płci? Zejdźcie na ziemię tam po prawej, bo robicie z igły widły i zajmijcie się prawdziwymi problemami, a nie kozłami ofiarnymi na których możecie wyładowywać swoją nienawiść do całego świata. Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-12-20 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą... zlinczujcie mnie, ale jak dla mnie to ludzie mogą sobie uważać, że czarni, geje, transseksualiści i blondynki (czyli ja na przykład ) to podludzie. W sumie zdziwić się można, ilu ludzi w naszym do porzygu politycznie poprawnym świecie tak uważa, ale się do tego nie przyznaje. O ile ograniczają się do samego "uważania" to mnie nic do tego, mam to szczerze mówiąc bardzo głęboko w zadku.
|
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Buc
|
Cytat:
no widzisz masz to w zadku a ja dostaję szału. kwestia mentalności, ot co.
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poglądy mamy chyba podobne - ja jestem za związkami partnerskimi i małżeństwami (mieszane uczucia mam co do adopcji, ale ostatnio coraz bardziej w stronę na tak) dla homoseksualistów, nie miałabym nic przeciwko, gdyby gejem okazał się ktoś z moich bliskich (poza ojcem i facetem of kors ), ale nie mam zamiaru rzucać się na każdego, kto ma z tym jakiś problem. O ile nie nęka nikogo z powodu orientacji seksualnej, to niech sobie dyskryminuje w myślach, kogo chce. Nawet i mnie może dyskryminować.
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() w myślach to każdy sobie może, sure, póki ich nie wyjawi na forum publicznym. jak pisałam wcześniej, czasem może mnie ponieść ale jakoś słowo przepraszam w tym wypadku nie wyjdzie z pod moich palców.
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Ogólnie to uważam, że łatwiej kogoś społecznie uświadomić poprzez rozmowę, niż wyzywanie się, chociaż rozumiem, że każdego mogą ponieść emocje, zwłaszcza jeśli ma to dla niego personalny wydźwięk.
|
|
|
|
|
#209 |
|
Buc
|
dla mnie to nie ma żadnego wydźwięku, nienawidzę po prostu dyskryminacji i nietolerancji a może przy okazji jestem chamem. nie ma co do tego ideologi dorabiać.
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
Nie. Po prostu myślę, że więcej dobrego zrobi rozmowa, niż wzajemne wyzywanie się
).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

taki tam nowy, kosmetyczny blog 
Każdy ma prawo wierzyć w co chce i żyć według swojej religii. Jak Ci się nie podoba to zawsze możesz grzecznie podziękować albo nie otwierać drzwi.. nie musisz szydzić z innych ludzi..
).