Rossmann cz. XXV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-24, 08:27   #181
201605061000
Konto usunięte

Dot.: Rossmann cz. XXV

Byłam w innym rosmanie, nic nie kosztuje 1grosz. Ludzi tłumy, więc taka akcja dziś byłaby średnio opłacalna.
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 08:33   #182
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
dziewczyny, poszukuje szamponu do włosów, który doda objętości , uniesie włosy u nasady i będzie dobrze współpracował z prostownicą. Mam włosy puszące się, ale po wyprostowaniu prostownicą wyglądam jak zmokła kura, włosy wyglądają jakby były tłuste, są przyklapnięte. Obecnie używam z Welli Pro do włosow farbowanych, a myślałam o Dove Oxygen. Co o tym sądzicie?
Też mam włosy puszące i też używałam tego szamponu i po tym szamponie właśnie wyglądały jakby były tłuste ;/ o ile odżywki z tej serii są wspaniałe to szampony beznadziejne. A farba z Welli była moją ulubioną a teraz zmienili opakowanie i skład i efekt taki, że farba nie pokryła mi odrostów ;(
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 09:32   #183
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, poszukuje szamponu do włosów, który doda objętości , uniesie włosy u nasady i będzie dobrze współpracował z prostownicą. Mam włosy puszące się, ale po wyprostowaniu prostownicą wyglądam jak zmokła kura, włosy wyglądają jakby były tłuste, są przyklapnięte. Obecnie używam z Welli Pro do włosow farbowanych, a myślałam o Dove Oxygen. Co o tym sądzicie?
Ja mam włosy puszące się i bardzo suche i jestem zadowolona z Oxygena. Włosy są bardziej wygładzone, co do objętości nie spodziewaj się cudów, to tylko szampon moje nie wyglądają po tym szamponi jakby były przetłuszczone, są ładne, świeże, jak zawsze p szamponie tylko nie wyglądam jak ze strzechą na głowie
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 10:14   #184
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Ja mam włosy puszące się i bardzo suche i jestem zadowolona z Oxygena. Włosy są bardziej wygładzone, co do objętości nie spodziewaj się cudów, to tylko szampon moje nie wyglądają po tym szamponi jakby były przetłuszczone, są ładne, świeże, jak zawsze p szamponie tylko nie wyglądam jak ze strzechą na głowie
ja po umyciu, mam włosy dookoła głowy, wyglądam jak krół lew ale jak wyprostuje to są strasznie ulizane, przyklapnięte, jakby tłuste. Wyglądam jak zmokła kura. Taki kontrast
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 10:19   #185
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym się skupiła na tym, aby szampon odpowiadał za oczyszczenie, zaś od pielęgnacji typu wygładzenie, zmiękczenie, nawilżenie, trzeba odżywki
Ja polecam Ci szampony Green Pharmacy, w dwóch myciach(bo tak zaleca producent) pięknie oczyszczają włosy, które są lekkie, puszyste i takie świeże. Zaś potem odżywka-tu polecam Ci słynną Alterrę z granatem, Niveę Long Repair lub Timotei Precious Oil
Ja mam włosy przetłuszczające się, skłonne do obciążenia, a do tego puszące się końce(które nadają się tylko pod nożyczki) i po takich produktach jest fajnie, włoski gładkie, błyszczące, a do tego lekkie i sypkie
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 10:27   #186
kasia1608
Zakorzenienie

Ja wczoraj upolowa"lam kubek za niecale 2 zł i renifera,
sporo tego było u mnie
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 12:00   #187
201612060923
Konto usunięte

Radosnych, udanych Świąt spędzonych w miłej, ciepłej atmosferze!
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 12:08   #188
Cytruskowa6
Zakorzenienie

U mnie nie było kubków
Stary 2014-12-24, 14:05   #189
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj upolowa"lam kubek za niecale 2 zł i renifera,
sporo tego było u mnie
U mnie nie było ani kubków ani innych fajnych dekoracji ani zestawów świątecznych ;p
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 14:06   #190
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Ja nakupiłam bombek i zawieszek
Stary 2014-12-24, 14:13   #191
Linanna
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dziewczyny!
Linanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 14:54   #192
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
Ja nakupiłam bombek i zawieszek
Szczęściara

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Linanna Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!
Wzajemnie!!! Dużo szczęścia i miłości.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 15:18   #193
Smerfetka696969
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;49458394]Ja bym się skupiła na tym, aby szampon odpowiadał za oczyszczenie, zaś od pielęgnacji typu wygładzenie, zmiękczenie, nawilżenie, trzeba odżywki
Ja polecam Ci szampony Green Pharmacy, w dwóch myciach(bo tak zaleca producent) pięknie oczyszczają włosy, które są lekkie, puszyste i takie świeże. Zaś potem odżywka-tu polecam Ci słynną Alterrę z granatem, Niveę Long Repair lub Timotei Precious Oil
Ja mam włosy przetłuszczające się, skłonne do obciążenia, a do tego puszące się końce(które nadają się tylko pod nożyczki) i po takich produktach jest fajnie, włoski gładkie, błyszczące, a do tego lekkie i sypkie[/QUOTE]

Fakt odżywka Timotei fajna szampon też lubię tylko mam troszkę inne włosy puszace nie tylko na końcówkach,niektóre rozdwojone wiec pod maszynkę

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Nivea Lr tez spoko i ta diamentowa też może być

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Alterrę musze kupić bo zazwyczaj od niej uciekałam i od tak o brałam mini wersje :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 21:44   #194
Czarna2000
Inez

Już po wigilii to trzeba wracać na wątek!
Szczoteczki Oral-B są na prawdę dobre i jeśli nie miałaś wcześniej elektrycznej na pewno będziesz zadowolona. Nie wiem czy rozmawiamy o konkretnej wersji ile ich tam jest, ale wszystkie są godne polecenia. I bardzo długo trzymają baterię, aż zaskakujące.

Na ozdoby żadne się nie załapałam i raczej nie narzekam. Pamiętam, że rok temu zostawiały wiele do życzenia, bo w moim Rossmannie a) były poniszczone b) nie było tego co chciałam c) jakość była słaba

Przychodzę z pytaniem czy macie jakieś godne polecenia produkty na rozszerzone pory? Ostatnio mam z nimi spory problem, śnią mi się po nocach. Wolałabym coś w niskiej cenie. Nie ważne co, dla skóry młodej, przetłuszczającej się.

Wesołych świąt, dziewczyny!
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 22:07   #195
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Już po wigilii to trzeba wracać na wątek!
Szczoteczki Oral-B są na prawdę dobre i jeśli nie miałaś wcześniej elektrycznej na pewno będziesz zadowolona. Nie wiem czy rozmawiamy o konkretnej wersji ile ich tam jest, ale wszystkie są godne polecenia. I bardzo długo trzymają baterię, aż zaskakujące.

Na ozdoby żadne się nie załapałam i raczej nie narzekam. Pamiętam, że rok temu zostawiały wiele do życzenia, bo w moim Rossmannie a) były poniszczone b) nie było tego co chciałam c) jakość była słaba

Przychodzę z pytaniem czy macie jakieś godne polecenia produkty na rozszerzone pory? Ostatnio mam z nimi spory problem, śnią mi się po nocach. Wolałabym coś w niskiej cenie. Nie ważne co, dla skóry młodej, przetłuszczającej się.

Wesołych świąt, dziewczyny!

Ja używam regularnie tego http://www.rossnet.pl/Produkt/Soraya...-150-ml,108973 i jestem zadowolona bo widzę efekty Czasem przyglądam się w lustrze i szukam tych rozszerzonych wielkich porów których jeszcze nie dawno były miliardy, a teraz są ledwo widoczne a jeszcze nie tak dawno ten peeling kosztował jedyne 6zł

Niech się spełnią wszystkie te dalekie i bliskie, bo wszystkie życzenia są przecież do spełnienia! Wesołych świąt
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 22:11   #196
sarraa
Zakorzenienie

a polecacie coś punktowego na pryszcze? ogólnie nie mam z nimi problemu, ale zawsze wyskakują mi ze stresu i potrzebowałabym czegoś co przyspiesza gojenie

Wesołych świąt dziewczyny
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 22:14   #197
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
a polecacie coś punktowego na pryszcze? ogólnie nie mam z nimi problemu, ale zawsze wyskakują mi ze stresu i potrzebowałabym czegoś co przyspiesza gojenie

To zależy czy chcesz stosować na dzień czy na noc. Jeśli drugą opcję to polecam maść Benzacne dostępną w aptece bez recepty Przetestowałam kilka drogeryjnych kosmetyków tego typu, ale jednak maść spisuje się najlepiej

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-24, 22:28   #198
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
To zależy czy chcesz stosować na dzień czy na noc. Jeśli drugą opcję to polecam maść Benzacne dostępną w aptece bez recepty Przetestowałam kilka drogeryjnych kosmetyków tego typu, ale jednak maść spisuje się najlepiej
zdecydowanie wolę na noc, bo parę razy mi się przy nakładaniu podkładu takie środki pokulkowały
Stary 2014-12-24, 22:47   #199
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
U mnie nie było kubków
u mnie też nie

Cytat:

Ja jeszcze rok temu kiedy pojawiały się jakieś pojedyncze wypryski używałam serum punktowego z siarkowej mocy, po nocy pryszczyk był już prawie zagojony, ropa znikała ,wystarzyło tylo nawilżyć, zeby ostatecznie odszedł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-24, 22:51   #200
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
u mnie też nie

Ja jeszcze rok temu kiedy pojawiały się jakieś pojedyncze wypryski używałam serum punktowego z siarkowej mocy, po nocy pryszczyk był już prawie zagojony, ropa znikała ,wystarzyło tylo nawilżyć, zeby ostatecznie odszedł
dzieki poczytam o nim też
Stary 2014-12-24, 22:54   #201
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki poczytam o nim też
Tylko jakby co to ja używałam go tak, że nakładałam grubiej i zostawiałam na całą noc, nie zmywałam tak, jak jest to napisane w sposobie użycia, bo wtedy nie działał
Stary 2014-12-24, 23:01   #202
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Jaką odżywkę z SH polecacie bez f w składzie?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-12-25, 00:29   #203
martuunia
Zadomowienie

Cytat:

może pasta cynkowa? Acnefan też powinien pomóc, wszystko w aptece.

Wesołych Świąt Kochane !! u mnie w tym roku Mikołaj wyjątkowo dopisał, chyba byłam grzeczna
Stary 2014-12-25, 07:59   #204
britnay
Zakorzenienie

kupiłam ten szampon Dove oxygen i rewalacja
Chyba pierwszy raz w życiu miałam włosy uniesione od nasady. Drogi ten szampon, ale warto było
Stary 2014-12-25, 08:34   #205
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba pierwszy raz w życiu miałam włosy uniesione od nasady. Drogi ten szampon, ale warto było
Ja bym chciała z olejkiem :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-12-25, 08:38   #206
katrintheevil
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie zdenerwuje Cię mój komentarz, ale ten szampon zdecydowanie nie jest wart swojej ceny, za to ma bardzo dobry marketing. Spojrzałam na skład- przede wszystkim woda, silny detergent w dużej ilości, potem już sól, trochę konserwantów i oblepiaczy. Identyczny efekt otrzymasz po najtańszym szamponie familijnym za frakcję ceny. Lubiana przez Ciebie lekkość i puszystość wiąże się z mocnym oczyszczeniem włosów z płaszcza lipidowego i zmyciem oblepiaczy , jakie miałaś wcześniej na włosach (np produkty termoochronne). Jak kojarzę z wcześniejszych Twoich wpisów, Twoje włosy mają tendencję do puszenia, dlatego lubisz je prostować. To błędne koło ;P Dalsze stosowanie szamponów tego typu oraz brak regularnego nawilżania, natłuszczania i zabezpieczenia (odżywki, maski, oleje, serum silikonowe) spowoduje, że włosy będą do ścięcia. Jest też bardzo możliwe, że Twoje niesforne włosy są pięknymi falami lub lokami, które bardzo potrzebują nawilżenia.
Przepraszam, wiem, że brzmi to przemądrzale, ale mówię z własnego doświadczenia. Serdecznie zapraszam na wątki włosowe, w szczególności te, gdzie nauczysz się czytać składy, do tego np blog Anwen i BlondHairCare.

Dziewczyny, nie dajcie zarobić koncernom z dobrym marketingiem, piękne włosy można mieć i bez "profesjonalnych" produktów.

Wesołych Świąt

Edytowane przez katrintheevil
Czas edycji: 2014-12-25 o 10:22
katrintheevil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 08:48   #207
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrintheevil Pokaż wiadomość
Pewnie zdenerwuje Cię mój komentarz, ale ten szampon zdecydowanie nie jest wart swojej ceny, za to ma bardzo dobry marketing. Spojrzałam na skład- przede wszystkim woda, silny detergent w dużej ilości, potem już sól, trochę konserwantów i oblepiaczy. Identyczny efekt otrzymasz po najtańszym szamponie familijnym za frakcję ceny. Lubiana przez Ciebie lekkość i puszystość wiąże się z mocnym oczyszczeniem włosów z płaszcza lipidowego I zmyciem immediacy , jakie miałaś wcześniej na włosach (np produkty termoochronne). Jak kojarzę z wcześniejszych Twoich wpisów, Twoje włosy mają tendencję do puszenia, dlatego lubisz je prostować. To błędne koło ;P Dalsze stosowanie szamponów tego typu oraz brak regularnego nawilżania, natłuszczania i zabezpieczenia (odżywki, maski, oleje, serum silikonowe) spowoduje, że włosy będą do ścięcia. Jest też bardzo możliwe, że Twoje niesforne włosy są pięknymi falami lub lokami, które bardzo potrzebują nawilżenia.
Przepraszam, wiem, że brzmi to przemądrzale, ale mówię z własnego doświadczenia. Serdecznie zapraszam na wątki włosowe, w szczególności te, gdzie nauczysz się czytać składy, do tego np blog Anwen i BlondHairCare.

Dziewczyny, nie dajcie zarobić koncernom z dobrym marketingiem, piękne włosy można mieć i bez "profesjonalnych" produktów.

Wesołych Świąt
niestety moje włosy nie są lokami, ani falami. Są totalnym sianem, które nawet nie da związać się w kucyka po ich umyciu i wysuszeniu, bo każdy kosmyk wywija się w inną stronę.
Odżywki i maseczki używam tylko na końcówki, bo niestety tego typu kosmetyki strasznie obciążają mi włosy, zaraz po umyciu wyglądają na tłuste, a dodatkowo mam problem z podrażnieniem a w konsekwencji swędzeniem skóry głowy.

Chciałam zapytać czy w Rossmannie dostępny jest również spray i suflet z tej serii?
Czy spray nakłada się u nasady włosów i czy dobrze współpracuje z prostownicą? Czy nie powoduje to efektu, ze prostownica nie chce później ślizgać się po włosach?
Kusi mnie reszta serii, ale nie wiem czy na moich włosach się sprawdzą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-25, 09:08   #208
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
niestety moje włosy nie są lokami, ani falami. Są totalnym sianem, które nawet nie da związać się w kucyka po ich umyciu i wysuszeniu, bo każdy kosmyk wywija się w inną stronę.
Odżywki i maseczki używam tylko na końcówki, bo niestety tego typu kosmetyki strasznie obciążają mi włosy, zaraz po umyciu wyglądają na tłuste, a dodatkowo mam problem z podrażnieniem a w konsekwencji swędzeniem skóry głowy.

Chciałam zapytać czy w Rossmannie dostępny jest również spray i suflet z tej serii?
Czy spray nakłada się u nasady włosów i czy dobrze współpracuje z prostownicą? Czy nie powoduje to efektu, ze prostownica nie chce później ślizgać się po włosach?
Kusi mnie reszta serii, ale nie wiem czy na moich włosach się sprawdzą.
Siano, które łatwo przeciążyć... Dziwne. Jakich odżywek używasz? Może zamiast silikonowych zalepiaczy warto sięgnąć po oleje i odżywki/maski z nimi.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 09:33   #209
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Siano, które łatwo przeciążyć... Dziwne. Jakich odżywek używasz? Może zamiast silikonowych zalepiaczy warto sięgnąć po oleje i odżywki/maski z nimi.
Nie warto rezygnować z silikonów jeżeli regularnie prostuje się włosy. Silikony zawsze dają jakąś ochronę i troche spowolnią powstawanie zniszczeń. Dlatego warto żeby były chociaż w odżywce i serum na końcówki Jedynie radziłabym zmienić szampon na jakiś z prostym składem, bez silikonów
czekoladka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 09:52   #210
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Nie warto rezygnować z silikonów jeżeli regularnie prostuje się włosy. Silikony zawsze dają jakąś ochronę i troche spowolnią powstawanie zniszczeń. Dlatego warto żeby były chociaż w odżywce i serum na końcówki Jedynie radziłabym zmienić szampon na jakiś z prostym składem, bez silikonów
Z tego, co zrozumiałam, to britnay prostuje włosy, bo się puszą. Nie demonizuję silikonów, chodziło mi o to, że może warto zmienić pielęgnację, żeby ograniczyć częstotliwość używania prostownicy - zamiast zalepiać zniszczenia, może warto spróbować "podkarmić" trochę czuprynę.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Edytowane przez zoila
Czas edycji: 2014-12-25 o 09:54
zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości