Do wysokich :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-08, 12:53   #181
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Dot.: Do wysokich :)

Dziewczyny nie ma co się smucic. Taki wzrost to szczęście i atut. Smukła i wysoka bardzo ładnie się prezentuje w każdym ubraniu.Wystarczy dobrac.
Nie wiem dlaczego niektóre z was mają problemy ze znalezieniem ubrań przecież jest taki wybór w sklepach, a spodnie to robią właśnie długie już.

mam 178 i noszę obcasy i nie wyglądam jak żyrafa, bo liczą się proporcje
Stary 2008-02-08, 13:16   #182
Tequillaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość

mi tez to nie przeszkadzaloby ale mojemu tż przeszkadza

Może ubierz kiedyś takie szpileczki i zrób mu niespodziankę, może jesli zobaczy jak ładnie wygladasz w szpileczkach wtedy zmieni zdanie

Dzień mocno chwycić nim on złapie mnie...
Tequillaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 13:52   #183
miu_miunia
BAN stały

a ja mam 170cm i szczerze mówiąc dziwnie czuję się w obcasach jak żyrafa chciałabym mieć 165cm...no ale cóż ostatnio zauważyłam że 170 to całkiem przeciętny wzrost bo przechodząc w sklepie obok luster widzę że nie jestem wcale wysoka (porównując się do innych osób)
a co do ciuchów to nie mam takich problemów tz zawsze mam dobrą długość rękawa czy nogawki powiem nawet więcej coraz częściej zdarza mi się trafić na za długie
miu_miunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 16:30   #184
Bandziu
Przyczajenie

melduje się kolejna wysoka. ;]

jak czytam wasze odpowiedzi widzę, że większość dziewczyn ma problemy z ubraniami.
ja osobiście spodnie kupuje w Big Starze lub tego typu sklepach (naprawdę warto, ostatnio kupiłam sobie spodnie, są nawet za długie ! rzadko kiedy mi się to zdarza. )
a jeśli chodzi o bluzki, bluzy itp. najlepiej jest pochodzić po sklepach i przymierzać, przymierzać i jeszcze raz przymierzać. lub jeśli komuś się nie chce. zmierzyć się zapisać i chodzić z centymetrem po sklepach. ;]
a buty. hmm. łatwo jest znaleźć jakieś adidaski, ale jeśli wybieramy się na jakieś wesele lub tego typu imprezę już jest troszkę gorzej. :P

szperając po tym temacie nie zauwarzyłam wiadomości ' jak mają ubierać się wysokie ? '. może ktoś wie jak można ' optycznie się skrucić ? '

dodając . mam 185 cm i noszę buty w rozmiarach 40 -41
Pozdrawiam.
Bandziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 19:17   #185
Gonia
Zakorzenienie

ja mam 174 i nie chciałabym być ani milimetra niższa....
Noszę wysokie obcasy i czuję się bardzo kobieco.....
Z butami nie mam problemu , bo noszę 38 , zresztą taki sam rozmiar noszę ciuchów

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 21:18   #186
Bandziu
Przyczajenie

no ale widzisz, to już jest to 10 cm różnicy.
z resztą 174 cm wzrostu to nie jest tak dużo. w tłumie pewnie jesteś troszkę wyższa niż reszta, ale nie tak bardzo. znam dużo osób mniej więcej Twojego wzrostu i też chodzą one w szpilkach. ;]
ja tam nie chodzę w takich ' wynalazkach '
bo po pierwsze to nie w moim stylu ( ubieram się bardziej na sportowo ),
po drugie nawet nie miałabym gdzie w nich wyjść ( mój harmonogram tygodnia to : dom - szkoła - trening - dom - szkoła - trening . . . )
a po trzecie nie umiem w nich chodzić. ;D wywalałabym się co 2 krok pewnie.
Bandziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 21:09   #187
kofik
Przyczajenie

Hej dziewczyny, ja mam 178 cm wzrostu, dlugie nogi i trochę szerszą pupę. Nie mam ostatnio czasu ganiac po sklepach czy lumpkach i zastanawiałam się nad zakupami na allegro. Moze któraś z Was sprzedaje takie długie spodnie albo inne rzeczy, albo buty w rozmiarze 39, raczej płaskie.
pozdrawiam
kofik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 22:45   #188
kasiulek13
Raczkowanie

Dołączam do klubu wysokich Mam 178 cm wzrostu...i nosze buty w rozmiarze 41....makabra. Doskonale znam problem przykrótkich rękawów i nogawek...
kasiulek13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 15:20   #189
KarolinaKawon
Przyczajenie

Witajcie
Z moim 178 cm wzrostu i rozmiarem obuwia 40/41 z chęcią do Was dołącze. Znane mi są te przykrótkie spodnie i rękawy. Bluzki, swetry to nie problem, zawsze można podwinąć rękaw i będą wyglądać jak 3/4 ...ale wkurza mnie i to bardzo, bardzo jak nie udaje mi się znaleźć normalnej kurtki czy żakietu z długimi rękawami. Zima jest najgorsza:/
zauważyłam ostatnio np. że w pewnym sklepie w mojej miejscowości jest miejsce dla krawcowej która skraca spodnie gdy są za dłygie ( ale...ale... żeby nie było tak pięknie dla mnie i tak są za krótkie) skoro dla niższych osób takie udogodnienia, szkoda że nikt kto porjektuje spodnie nie wpadł żeby i o nas wysokich pomyśleć. Ale i tak stwierdzam że w obecnych czasach udaje mi się bez problemu dostać spodnie długie i buty odpowiednie...hehe przypomina mi się jak byłam na mieście kupić baleriny i w chyba 8 sklepach pod rząd: " Czy jest rozmiar 41?" " nie ma", "nie ma" , "nie ma" w 9 były!!, z tym że moja babcia by je z radością ubrala do Kościółka, tak więc nie poddawajmy sie. " Duże jest najpiękniejsze" :P
KarolinaKawon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 18:27   #190
zoya
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Mam co prawda 172 cm i tak mi odpowiada, ale mój chłopak ma 198 cm... I tu moja prośba do was - może jeśli macie wysokich Tż to moglibyście mi podpowiedzieć, gdzie znajdujecie do nich ciuchy. Może jest jakiś sklep internetowy? Mój Piotrek ma zawsze problem z rękawami i długością bluzy/koszuli. W brzuchu jest raczej szczupły i standardowy
zoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości