Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 14:21   #181
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ale same globulki to kiepska metoda zazwyczaj stosuje się je razem z gumkami.
Serio?To troche dla mnie bez sensu bo jak juz gumki to po co globulki?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość

Myślałam, że można w ogóle, jak się zdecydujesz...
Nie wiem czy bym sie zdecydowala, bo jak sie mowi tylko krowa nie zmienia zdania moze mi sie za 6-7 lat odwidzi wiec calkiem bezplodna zostac nie chce.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:22   #182
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
mi się imię Maciek nie podoba znam kilku i dla mnie to są ciapki, niemoty, niedorajdy.. ale najważniejsze że wam się podoba ..
hehe na szczescie moj bedzie barankiem, wiec mu nie grozi zadna z tych cech
Ja znam samych fajnych zaradnych Mackow, od kapitana do wlasciciela firmy poprzez flmowca, a na imie wpadlismy, bo film z Mackiem Stuhrem ogladalismy, ktorego uwielbiam bezwarunkowo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:23   #183
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Gadalam z Tż ma temat anty jak już piszecie o tym i on powiedział że nic nie będziemy stosować tylko tak jak wcześniej gstosunek przerywany udawało się przez onad trzy lata więc chyba teraz też się uda
No my przez 6 lat na przemian z prezerwatywami, ale czasami nie bylo wiec przerywany. Ale teraz to ja juz temu chlopu nie ufam, bo jemu srednio zalezy na tym zeby nie bylo wiecej dzieci.Wiec jeszcze nie wrobi
Stary 2015-01-03, 14:24   #184
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Nie wiem czy bym sie zdecydowala, bo jak sie mowi tylko krowa nie zmienia zdania moze mi sie za 6-7 lat odwidzi wiec calkiem bezplodna zostac nie chce.
Jasne, rozumiem Ale moim zdaniem taka opcja powinna być dostępna dla chętnych i nie rozumiem, dlaczego jest to nielegalne. Skoro jestem na tyle dorosła by rodzić i wychowywać dzieci powinnam też móc świadomie podjąć decyzję o ich nie posiadaniu. Ale to tylko taka mała dygresja odbiegając od tematu w ogóle
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:24   #185
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

poparte cytatem
Cytat:
Skuteczność metod antykoncepcji określa się za pomocą tzw. skali (wskaźniku) Pearla. Określa on ilość ciąż, które pojawiły się w ciągu jednego roku u 100 par stosujących określoną metodę antykoncepcji. Im niższy wskaźnik Pearla, tym dany środek zapobiegający ciąży jest skuteczniejszy. W przypadku globulek wynosi on 2-30, co oznacza, że ryzyko zajścia w ciążę jest stosunkowo wysokie. Dlatego też globulki dopochwowe antykoncepcyjne najlepiej połączyć z innym środkiem, np. prezerwatywą.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:28   #186
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Jasne, rozumiem Ale moim zdaniem taka opcja powinna być dostępna dla chętnych i nie rozumiem, dlaczego jest to nielegalne. Skoro jestem na tyle dorosła by rodzić i wychowywać dzieci powinnam też móc świadomie podjąć decyzję o ich nie posiadaniu. Ale to tylko taka mała dygresja odbiegając od tematu w ogóle
Zgadzam sie z toba.
Czlowiek powinien miec prawo o tym zdecydowac.A jak mu sie kiedys odwidzi to juz jego sprawa.
Stary 2015-01-03, 14:28   #187
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
mi się imię Maciek nie podoba znam kilku i dla mnie to są ciapki, niemoty, niedorajdy.. ale najważniejsze że wam się podoba ..
hehe na szczescie moj bedzie barankiem, wiec mu nie grozi zadna z tych cech
Ja znam samych fajnych zaradnych Mackow, od kapitana do wlasciciela firmy poprzez flmowca, a na imie wpadlismy, bo film z Mackiem Stuhrem ogladalismy, ktorego uwielbiam bezwarunkowo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:29   #188
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Gadalam z Tż ma temat anty jak już piszecie o tym i on powiedział że nic nie będziemy stosować tylko tak jak wcześniej gstosunek przerywany udawało się przez onad trzy lata więc chyba teraz też się uda
Możecie się bardzo zdziwić

Pamiętajcie dziewczynki że karmienie piersią też nie zabezp.przed ciążą. Znajoma jest teraz w 15 tyg.a zaszła karmiąc piersią pierwsze dziecko
Stary 2015-01-03, 14:29   #189
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
nie w zasadzie prawie zrezygnowałam z ochraniacza Minky, bo strasznie drogo wychodzi chociaż mam zapisany u Makaszki za 99zł + kocyk za 45zł i może na to się zdecyduje

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

a tak swoją drogą - gdzie masz ofertę na ochraniacz na całe łózeczko w takiej cenie? bo to tanio
na fb znalazłam stronkę, mogę Ci wysłać na PW

Cytat:
mąż ogarnął kuchnię, ja salon i łazienkę i się byczymy
zabieram się za wybranie ostatecznie wypełnienia do łóżeczka - ochraniacz, kocyk lub pościel

aaa zjem sobie parę mini snickersów wczoraj w Tesco były przecenione z 25zł na 9zł za kg
a mini bounty też były w promce??
ostatnio mam fazę na nie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja myśle że to dobra cena i poprosiłabym o link ?
Zgłębiłam teraz temat i jak patrzę na innych stronach to wychodzi koło 400 zł
wysyłam link na PW

aha i pytałam o różnicę w pościeli bawełnianej i z dodatkiem minky, czy na koniec kwietnia i dalej nie było by za ciepło bobasowi i taką dostałam odpowiedź:

szczerze powiem że odradzałabym minky do pościeli pod którą maluszek ma spać to jednak nie jest do końca naturalny materiał i maluszek może się pod nim pocić ...do kocyków na spacery i ochraniaczy jak najbardziej ale jako pościel raczej sugerowałabym 100% bawełnę

oczywiście te pościele z minky są droższe, więc dobrze się składa
także ja biorę pościel bawełnianą a z minky kocyk, ochraniacz i śpiworek do wózka pościel z ochraniaczem z jednej parafii, kocyk i śpiworek z innych, żeby nie przynudzać małej jednym wzorem

padłam wzięliśmy się z mężem za wywalanie gratów i mamy już wolną część pokoju, w której urządzimy córci kącik
już się nie mogę doczekać aż będzie tam stało jej łóżeczko
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:29   #190
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
No my przez 6 lat na przemian z prezerwatywami, ale czasami nie bylo wiec przerywany. Ale teraz to ja juz temu chlopu nie ufam, bo jemu srednio zalezy na tym zeby nie bylo wiecej dzieci.Wiec jeszcze nie wrobi
Hahaha nie no ja swojemu akurat w tym ufam bo on chce mieć dziecko następne jak mały będzie miał ze 3, 4 lata ja tak samo

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:35   #191
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Możecie się bardzo zdziwić

Pamiętajcie dziewczynki że karmienie piersią też nie zabezp.przed ciążą. Znajoma jest teraz w 15 tyg.a zaszła karmiąc piersią pierwsze dziecko
wiem tez mu o tym mówiłam
przez pierwszy rok będą na pewno prezerwatywy bo za bardzo się boję o wpadkę po roku możemy już przerywany a jak nie będzie chciał to pozostanie mu abstynencja roczna

Stary 2015-01-03, 14:36   #192
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chcę tu wychodzić na znawce ale przerywany to nie metoda i nigdy nie będzie mogło ci sie udawać bo miałaś etap mniej plodny, ja bym teraz po drugim nie ryzykowala a pisze tak ponieważ mój pierwszy synek wydawalo mi sie nierealne ale byl wlasnie z takiej wpadki, pół roku przed ślubem, bardzo go kocham i ciesze sie ze tak wyszło ale bylismy baaaardzo ostrożni a jednak, teraz chcialam naturalne spróbować ale też bede sie bała jednak jedno dzieciatko po drugim to ooooogromne wyzwanie
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:36   #193
kordelka85
BAN stały

Zastanawia mnie z czego wynika ta niska skutecznosc globulek.
Ale mozna je moze polaczyc z metoda naturalna, w dni plodne dodac jeszcze prezerwatywe, albo tylko prezerwatywe.
Stary 2015-01-03, 14:38   #194
FlightlessBird
Zakorzenienie

Madzixx podeslij linka na PW
ochraniacze poprzeglądam

http://pl.dawanda.com/product/735012...KOLOROWE-WAeSY
ale fajna dla chłopaka

Stary 2015-01-03, 14:38   #195
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Nie chcę tu wychodzić na znawce ale przerywany to nie metoda i nigdy nie będzie mogło ci sie udawać bo miałaś etap mniej plodny, ja bym teraz po drugim nie ryzykowala a pisze tak ponieważ mój pierwszy synek wydawalo mi sie nierealne ale byl wlasnie z takiej wpadki, pół roku przed ślubem, bardzo go kocham i ciesze sie ze tak wyszło ale bylismy baaaardzo ostrożni a jednak, teraz chcialam naturalne spróbować ale też bede sie bała jednak jedno dzieciatko po drugim to ooooogromne wyzwanie
Co najdziwniejsze my nie wpadlismy na tym przerywanym, a jak zaczelam brac pigulki(zapomnialam dwoch).
Ale tak, zgadzam sie to nie metoda.
Stary 2015-01-03, 14:39   #196
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
edytowalam pozniej tamten post i dodalam jeszcze drugiego linka.

ja ogladalam takie przytulanki szmatki sensoryczne:
http://allegro.pl/przytulanka-sensor...947522514.html

http://allegro.pl/przytulak-gryzak-s...926755563.html

http://allegro.pl/szmatka-szelescik-...935997808.html

sowka dla chlopca:
http://allegro.pl/sowa-metki-przytul...940252191.html

a dla dziewczynek taki kroliczek, jest piekny! :
http://allegro.pl/kroliczka-szelesci...935971488.html
super wszystkie
też chcę taką szmatkę sensorka i są jeszcze kostki

Cytat:

ja się rozglądam za robotem kuchennym bo po porodzie planujemy kupić i chce mieć rozeznanie
ja polecam z boscha

coś mi wizaz swiruje, tylko 2 posty mogę cytować
Stary 2015-01-03, 14:39   #197
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha nie no ja swojemu akurat w tym ufam bo on chce mieć dziecko następne jak mały będzie miał ze 3, 4 lata ja tak samo
Rosario sorry ale stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji. To że akurat wam sie udalo przez tyle czasu to tylko szczęście.
Mam nadzieję ze stosując taka metodę liczysz sie z tym ze w każdej chwili możesz zajść w ciaze zaraz po porodzie?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:47   #198
kamilove
Zakorzenienie

Znalazłam Pana szmatkę za 30zł u siebie nawet niedaleko śmieszne to jest, kupię
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:47   #199
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

http://allegro.pl/ochraniacz-z-podus...946045507.html ale cudo ciekawe, czy to bezpieczne, ale chyba to wezmę ( i moje oszczędzanie poszło sruuu)

A co do anty ja nie stosowałam nic przez ostatnie chyba 2 lata, najpierw chciałam prowadzić metodę obserwacyjno - kalenarzykową ale nie jestem systematyczna, uznaliśmy, że jesteśmy jakby co dorośli, więc daliśmy spokój. I tak powstała dzidziulka

A stosowałam tabletki i krążki, krążki są całkiem spoko, ale to jednak hormony i skutek uboczny w postaci spadków libido był jak najbardziej widoczny po czasie, do tego humory, bóle głowy. Dlatego teraz chcę spiralę, zobaczymy.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:47   #200
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Rosario sorry ale stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji. To że akurat wam sie udalo przez tyle czasu to tylko szczęście.
Mam nadzieję ze stosując taka metodę liczysz sie z tym ze w każdej chwili możesz zajść w ciaze zaraz po porodzie?
Podejrzewam, ze sie liczy.

My kilka tygodni po pologu sie nie zabezpieczalismy wcale.Troche szkoda, ze nie zaszlam w ciaze bo bym miala juz to z glowy.Synek byl leciutki wiec lzej go by bylo nosic i tak nie szalal i nie wlazil wszedzie jak teraz.
Stary 2015-01-03, 14:48   #201
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
wiem tez mu o tym mówiłam
przez pierwszy rok będą na pewno prezerwatywy bo za bardzo się boję o wpadkę po roku możemy już przerywany a jak nie będzie chciał to pozostanie mu abstynencja roczna
To dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę, bo już myślałam że piszesz poważnie o stosunku przerywanym jako metodzie antykoncepcji
Stary 2015-01-03, 14:51   #202
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/ochraniacz-z-podus...946045507.html ale cudo ciekawe, czy to bezpieczne, ale chyba to wezmę ( i moje oszczędzanie poszło sruuu)

A co do anty ja nie stosowałam nic przez ostatnie chyba 2 lata, najpierw chciałam prowadzić metodę obserwacyjno - kalenarzykową ale nie jestem systematyczna, uznaliśmy, że jesteśmy jakby co dorośli, więc daliśmy spokój. I tak powstała dzidziulka

A stosowałam tabletki i krążki, krążki są całkiem spoko, ale to jednak hormony i skutek uboczny w postaci spadków libido był jak najbardziej widoczny po czasie, do tego humory, bóle głowy. Dlatego teraz chcę spiralę, zobaczymy.
ładne ale dziewczyny kiedyś pisały, że te poduchy z grube, mogą być niebezpieczne jak dzidzia się wtuli
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:51   #203
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Ja sie czulam dobrze, ale te zylaki mi sie tak narobily w tej ciazy i przez to ryzyko zakrzepicy wzrasta wiec nie powinnam
Stary 2015-01-03, 14:52   #204
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
ufff 3 typy już wybrane wstępne opinie poczytane, trzeba się zagłębić

http://bosch.strefamarek.allegro.pl/...h-mcm5529.html
http://allegro.pl/robot-kuchenny-bos...947642943.html
http://allegro.pl/robot-kuchenny-bra...934785500.html

skłaniam się ku temu z Brauna - pewnie dlatego, że jest czarny
Ja mogę z całego serca polecić siemens Mk 55400, mamy go już ponad rok i eksploatujemy dość mocno i sprawdza się super

Pavlinecka - nawet mi nie mów,nie dość że ciężko się skupić,to jeszcze kot mi non stop kradł artykuły i co chwilę musiałam go gonić po mieszkaniu,jak się zdrzemnal w końcu to po pół godzinie wstał i przyszedł się na kolana lasic jak dziecko i tyle z pisania...napisalam niecałe 2 strony ale muszę dzisiaj skończyć jedną część więc po obiedzie zamykam się w pokoju (wcześniej nie chciałam bo Tżta nie było i żal mi futra było ) i nie wychodzę póki tego nie skończę,bo po weekendzie chcę mieć cały wstęp gotowy,czyli jakieś 14 stron mi brakuje

A jeszcze przed chwilą zaliczyłam porządne
Synek mi chyba żołądek skopal...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 14:52   #205
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kiedyś pisały, że to niebezpieczne, ale podpytałam w klubie w którym jestem na wizażu i dziewczyny mają i nic się nie dzieje
sama mam dalej w zakładkach pościel z tym ochraniaczem zapisaną
o tą:
http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-d...913293003.html

Stary 2015-01-03, 14:54   #206
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
powiedz to mojemu tz ;/ ja myślałam o spirali... jak pisałam wyżejj przez pierwszy rok będą prezerwatywy, albo tż będzie miał abstynencje :P nie chce zajść w ciążę drugą tak szybko

Stary 2015-01-03, 14:55   #207
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ja mogę z całego serca polecić siemens Mk 55400, mamy go już ponad rok i eksploatujemy dość mocno i sprawdza się super

A jeszcze przed chwilą zaliczyłam porządne
Synek mi chyba żołądek skopal...
ooo dzięki, zapisuję i poczytam o nim tzn o jego funkcjach
biedulka

Stary 2015-01-03, 15:00   #208
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U mnie też wieje strasznie!!

Miałam wstawić moje łupy, więc wrzucam

Pepco: bluzki po 5.99 i komplet za 9.99zł.
C&A bodziaki 19.90
Skarpetki ze Smyka 12zł i jeszcze zestaw Fisher Price z Biedry który kupiłam już jakiś czas temu właściwie za 27zł
super zakupy

Cytat:
\
śliczne

co do antykoncepcji to ja na pewno będę się zabezpieczać, bo przed ślubem stosowałam tabletki, po ślubie 2 miesiące przerywany i na podróży poślubej parę razy do końca poszaleliśmy no i w ciązy jestem także zabezpieczenie musi być, nie ufam żadnemu karmieniu piersią i innym takim
pewnie tabsy będę brać, bo chwaliłam je sobie bardzo, przy kp można też brać.

dobra idę smażyć naleśniki, bo umieram z głodu
Stary 2015-01-03, 15:02   #209
gosiak0512
Zakorzenienie

NIEZAWSZE kilku znam ze szkoly i ciapy a szwagier to juz w ogole, a on z pazdziernika polowy ale nie pamietam znaku zodiaku.. myslisz ze to ma wplyw?

MAJKA mam takich w rodzinie co wierza w antykoncepcje przy karmieniu piersia 4 dzieci maja

Ja pewnie w tabletki pojde po urodzeniu ale to tez nie od razu tylko dopiero po karmieniu skonczonym a tak to gumka.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 15:04   #210
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz to mojemu tz ;/ ja myślałam o spirali... jak pisałam wyżejj przez pierwszy rok będą prezerwatywy, albo tż będzie miał abstynencje :P nie chce zajść w ciążę drugą tak szybko
Ja nie chce sie faszerowac hormonami. U nas przez 7 lat gumki dały rade takze teraz tez pojda w ruch. Jak szliśmy na całość to sie liczyłam z ciaza.
Wiesz ja to bym tz powiedziala że albo zabezpieczamy sie albo ja nie chce seksu bo zamiast przyjemności to boje sie ze zajde w ciaze ;-)
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości