|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piosenki zimowe i świateczne dla dzieci
Dziewczyny proszę korzystajcie z wyszukiwarki.
Jest już wątek (ten z którym połączyłam) o kolędach/piosenkach świątecznych. Nawet jeśli nie dotyczy konkretnie tego tematu, który chcecie poruszyć można go "podbić" i uściślić pytanie. Poza tym jest wiele wątków sezonowych. Nie chcemy chyba, żeby na forum panował bałagan. Pozdrawiam
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Świąteczne piosenki
Uwielbiam tą piosenkę! Szczególnie w tym wykonaniu.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam piosenkę Chrisa Rea : I'm driving home for christmas " ( jak tą piosenkę słyszę odrazu czuję święta ) i jeszcze piosenka :" Z kopyta kulig rwie " o jeee...to jest to!!
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam sie do zapytania Atalienki, znacie może jakieś świąteczne rockowe kawałki, zwłaszcza takiego porządnego rocka? Ja sie wogóle nie orientuje a takie kawałki to byłaby super niespodzianka dla mojej siostruni
Dla mnie najważniejsze "nie kolędy" to "Last chritmas" Wham (zawsze gdy widze teledysk myśle o zmianie fryzurki ![]() i oczywiście Bon Jovi "Please come home for christmas" Rozśpiewane pozdrówki
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Wizażystki!!!!
![]() Zwracam Się Do Was Z Wielką Prośbą I Z Góry Proszę O Wyrozumiałośc!!! ![]() Szukam Pewnej Piosenki (nie Znam Tytułu Ani Wykonawcy), Pamiętam Tyle, że Była Puszczana Na Vivie Jakies 4-5 Lat Temu. Klip Dotyczył świąt. Było Kilka Wątków - 1. żołnierze Walczący Na Wojnie, W Dzien Wigilii Usiedli Razem I Każdy Trzymal Zdjęcie Bliskiej Osoby Albo O Niej Myslał(niby Atmosfera świąt) W Tym Momencie Spada Na Nich Bomba I Zabija Wszystkich. 2. Smutni Aniołowie W Kościele A Z Oczu Płyną Im łzy W Postaci Krwi. 3. Jadący Saniami Po Niebie św. Mikołaj, Który Zostaje Namierzony Przez Radary I Zestrzelony. 4. Na Końcu Po Tych Wszystkich Nieżywych Ciałach Biega Były Prezydent Usa W Wielkim Kapeluszu Z Flagą Stanów(chyba Washington - Już Nie Pamiętam) Krzyczący Marry Christmas!!! Mam Nadzieje, że Sie Nie Ośmieszyłam I Zrozumiecie, Bo Kogo Mam Zapytac, Jak Tylko Tu Roi Się Od Tylu Pomysłow??!! : ![]() Szukałam Tej Piosenki Wszędzie - Z Nadzieją, że Przypomni Mi Się Wykonawca, Ale Nic T Tego!!!
|
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
MAM NADZIEJE żE KTORAS Z WAS KOJARZY Tę PIOSENKę - BYłA TAKA SMUTNA!!!
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
najpiekniejsze swiateczne piosenki to np Bon Jovi"come home for christmas" czerwone gitary"jest taki dzien" takze mariah carrey"all i want...", piosenka "do they know..." spiewana przez wielu artystow bardzo wzruszajaca dla mnie, szczegolnie teledysk... i oczywiscie "last christmas" ktory jest dla mnie nieodlacznym elementem swiatecznym od wielu lat
|
|
|
|
|
#188 |
|
xxyy
|
ja najbardziej lubie oczywiscie "last christmas" whama, nie wyobrazam sobie swiat bez tej piosenki...
a w tamtyk roku wpadla mi w ucho "kolęda dwóch serc" Piaska. tez sliczna.. a teraz sciagam sobie piosenki ktorych tytuly tutaj napisalyscie ( nie wszystkie oczywiscie )
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Piosenki świateczne
Potrzebuje tytuły polskich piosenek światecznych ( bożenarodzeniowych )
z gory dziekuje
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piosenki świateczne
Cytat:
Łączę.
|
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
chodzi mi tylko i wylacznie o POLSKIE !
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcześnie w tym roku zaczynają się tematy świąteczne
.Wygrzebałam swoją składankę świąteczną, oto moje propozycje:
Mam nadzieję, że pomogłam . Pozdrawiam ![]() Edit: Chyba jednak nie pomogłam, bo widzę, że potrzebne są tylko polskie . Ale nic, może komuś innemu się przydadzą.
Edytowane przez kate1991 Czas edycji: 2007-11-09 o 17:00 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukam takiwj piosenki,może ktoś zna tytuł i wie skad moge ja ściągnąć
Oto niecały tekst:: Za kilka dni, gdy spadnie śnieg, zapłonie pierwsza gwiazdka, spotkamy się, by spędzić czas w rodzinnych, ciepłych gniazdkach. Usiądziemy przy stole, pod choinką iglastą, wszystkie świeczki zapłoną, będzie ciepło i jasno. Święta, święta, święta, święta, czas kolędowania, święta, święta, święta, święta, narodziny Pana. Przez jakiś czas zostanie w nas świąteczny zapach ciasta, by tak jak ptak, gdy minie rok, w rodzinne wrócić gniazda. Gdy zaświeci choinka, odnowimy wspomnienia, łamiąc kruchy opłatek, wypowiemy życzenia.
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
E. Górniak i K. Antkowiak - Pada śnieg
Pin- Święty czas K. Skrzynecka - Oszaleli anieli Quligowscy - Z kopyta kulig rwie Czerwone Gitary - Dzień jeden w roku Ha dwa o - Magia świąt Z. Wodecki i C. Klimaczak - Magia świąt Roan - Ten zimowy czas BTW: uwielbiam te piosenki |
|
|
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ją uwielbiam, tata zawsze puszczał mi ją jak byłam mała,gdy ubierałam choinke ,,, mam gdzieś ją na kaseci , ale nie moge znalezc !
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez LyraPotter Czas edycji: 2007-11-09 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od siebie mogę jeszcze polecić: Kasia Kowalska "Magia tych świąt" Lady Pank "Zimowe graffiti" Lady Pank "Nie mów mi teraz dobranoc" Lady Pank"Miejsce przy stole" Andrzej Piaseczny"Kolęda dwóch serc" |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam "The Little Drummer Boy" Trans Syberian Orchestra
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
A kto wie kto śpiewa piosenkę Magic moment i taką w której w refrenie są słowa let it snow let it snow let it snow? One często lecą w reklamach podczas świąt
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
O ile dobrze kojarzę to śpiewa ją Dean Martin.
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki dzięki za tytuł ! zaraz sobie ściągne
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
a ja lubię 'Ten czas" verby pozdrawiam
|
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Wasze ulubione świąteczne piosenki:D
Szukam świątecznych piosenek. Może się trochę śpieszę, ale mam już ochotę ich posłuchać:P
Macie jakieś swoje typy? Oprócz oczywiście słynnego Last i White Christmas Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]()
"Moje serce obawia sie cierpien. Powiedz mu, ze strach przed cierpieniem jest straszniejszy niz samo cierpienie. I ze zadne serce nie cierpialo nigdy, gdy siegalo po swoje marzenia, bo kazda chwila poszukiwan jest chwila spotkania z Bogiem i Wiecznoscia." /Paulo Coelho "alchemik"/ |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze ulubione świąteczne piosenki:D
A jest już taki wątek
Łączę je Też lubię Last Christmas Takie specyficzno-świąteczno-nastrojowe
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Madziessek wybacz ale mnie się kojarzy ze świętami George Michael i jego ''Last Christmas''
Jak coś sobie jeszcze przypomne to napisze
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
moja to bezapelacyjnie wham - "last christmas". była jeszcze jedna taka starsza piosenka. kilku wykonawców. pokazywali w teledysku ludność afryki. ktoś wie o co mi chodzi??
|
|
|
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje ulubione
![]() The Darkness- Christmas time (Don't let the bells end) Band Aid- Do they know it's christmas Skaldowie- Z kopyta kulig rwie Aż chce się świąt
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Chyba chodzi o 'Do they know it's Christmas' Band Aid.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Jest taka jedna piosenka, co prawda nie znam tytułu, ale tekst jest taki- "Krok po kroku, krok po kroczku najpiękniejsze w całym roczku idą święta"
![]() Aha, jeszcze piosenka Misia i Margolci - "Gdy upieką się słodkie makowce i głos dzwonka z daleka zawoła- to znaczy że już święta"![]() No i jeszcze jedna, pamiętam ją od dziecka, chyba w 'Ciuchcii" telewizyjnej ją śpiewali...albo może u pana Tic Taka? "Za kilka dni, gdy spadnie śnieg Zapłonie pierwsza gwiazdka Spotkamy się w Wigilii czas w rodzinnych ciepłych gniazdkach. usiądziemy przy stole pod choinką iglastą, wszystkie świeczki zapłoną,będzie ciepło i jasno..."
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

z gory dziekuje