|
|
#181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co jest teraz w modzie...
wiekszosc wfu mialam z facetami, ktorzy nie bardzo czaili baze, ze dziewczynki sa troche slabsze, potem byla zawodowa gimnastyczka a na studiach erotoman, takze tego... a multisporta caluje codziennie i wydaje ostatnia kase na karnety
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a multisport to cudo na ziemi, całe szczęście mam za grosze
|
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kolezanka to robi, ma liste klientow i siedzi na necie, na wszelakich forach, szuka negatywnych komentarzy i je 'neutralizuje', czyli pisze ze g prawda, ale w taki sposob, zeby to nie bylo chamsko oczywiste, dostaje tam X zl za postadlatego trzeba uwazac z recenzjami, pelno tam klamstw |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
jak już udało Ci się zauważyć nieprzypadkowo użyłam koloru szarego \
btw. uwaga o wielkich tyłkach to tylko stwierdzenie faktu (no bo nie wiem jak inaczej nazwać pupę a'la kardashian), a ty wyjeżdżasz z tym, że czepiam się noszenia legginsów, nie wiem jak z tym dyskutować. EOT |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Co do wf to ja lubilam siatkowke. W liceum mielismy i silownie i zajecia na sali czyli sporty grupowe i co wiecej moglismy wybrac z tym ze ja wolalam gry zespolowe od fitnesu. Przed studniowka uczylismy sie poloneza na wf. I byly same dziewczyny, u mnie w klasie bylo malo dziewczyn, bo chodzilam do mat fizu jednak na wfie dolaczali nas do humana. Jeden semestr mielismy basen a i w szkole dzialala wypozyczalnia nart mozna bylo pozyczyc na cala zime za jakies grosze cos kolo 10pln. Takze u nas bylo ok. Na studiach z kolei chodzilam na tenis jeden semestr, drugi na basen a trzeci siatkowke, bo zapisywalismy sie na sporty. |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Do szkoly chodzilam zagranico i tez nienawidzilam wf. Naprawde nienawidzilam. Deszcz, snieg, czy upal- zawsze na dworze, zawsze albo bieganie na kilometr albo jakies durne gry zespolowe których szczerze nienawidze. Nigdy nie zapomne jak przy -13 stopniowej pogodzie wuefistka pogonila nas przez szkolne blonie. Byla tam wielkie, zamarzniete bloto. Biegnac, wskoczylam do blota i wyskoczylam... bez butów. Kolega zaniósl mnie z powrotem do budynku. Brrrr... nigdy wiecej gier zespolowych.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stwierdziłabym, że to nie tyle moda, co duch naszych czasów Można na tym bardzo ładne pieniądze zarobić, ale w sumie ja się zastanawiam, ile to wszystko potrwa? Ludzie od social media, wbrew pozorom, mają bardziej złożoną pracę, niż tylko klepanie postów na fb. Poza tym fb to nie jest jedyne miejsce, w których marki mają swoje profile (kto wie, ile z nich jest na Wizażu)
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co jest modne? To wszystko co jest w sieciówkach, bo to one kreują sztucznie te wszystkie mody. Ja zauwazyłam wielki powrót kurtek dżinsowych na wiosnę.
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie przepadam. Spodnie, tak. Inne rzeczy tego typu - juz nie.
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Hit zeszłego sezonu - zamki, pikowane pseudoskorzane rekawy, czeste polaczenie czarne rekawy + szara reszta, czesto plaszcz o fasonie w ksztalcie litery A, bez talii:
http://blog.fashionavenue.pl/wp-cont...zod_resize.jpg http://img.szafa.pl/ubrania/1/014186...uwaki-zara.jpg http://cdn16.glamka.smcloud.net/t/ph...3-kolorowe.jpg - środkowy http://www.cogdziezaile.pl/fotki/skorawstawki.jpg Hit tego sezonu - parki, najczesciej zgnilozielone, czasem granatowe, czerwon, czesto wariacja: parka z rekawami jak w zeszlym sezonie. Laski masowo nosza parki nie patrzac na to, ze czesto nie pasuja im ani do reszty ani do figury ![]() Wystarczy wpisać https://www.google.pl/search?q=parka...ed=0CAYQ_AUoAQ |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie te płaszcze ze "skórzanymi" rękawami są okropne. Te wstawki zresztą są wszędzie, bierze się do ręki ładny żakiet, a tam ups, lamówka z tej skórki
![]() Bierze się ładną sukienkę, dekolt obwiedziony skórką ![]() Ale dużo osób to nosi. |
|
|
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
Przy okazji szperania w internetach przypomniała mi się jedna sprawa (choć to może bardziej pasuje do wątku zdziwieniowego). Ludzie się chyba wstydzą nazwania po imieniu swojej pracy (aczkolwiek obstawiam, że w umowie tak mają :d), np. moja koleżanka jest naganiaczem telefonicznym na tmobile czy inny shit i na fejsiku ma wpisane 'doradca biznesowy' firmy XYZ (firma XYZ zatrudnia naganiaczy właśnie na jakiegoś tam operatora). Druga znajoma pracowała na kasie w sklepie/warsztacie samochodowym i twierdziła, że szkoli tam pracowników (wtf w ogóle?)
, do czasu, aż ją ziomek wyśledził na kasie. Plus masę innych pojedynczych przypadków, w których ludzie uważają za wstyd napisać 'sprzedawca' (a wiadomo, że jak dużo osób studiuje to nie da rady robić nie wiadomo czego).Plus cała masa biznesmenów od piramid. Przyznaję, zauważam modę na uczestniczenie w jakiejś piramidzie i robienie z siebie biznesmena chodzącego na spotkania w McDonald's (ostatnio nawet na wizażu pisałam, jak byłam świadkiem super profesjonalnego spotkania, masakra, co za pranie mózgu, dodam, że nie było to związane z kosmetykami). |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez sieciowki robia tansze podrobki znanych projektantow. Na tym opiera sie caly sukces zary i h&m. Ta ostatnia siec to nawet podpisuje umowy z szefem Chanel, bo dla nich to tez reklama.
|
|
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
Jak ja nie cierpię tych wszystkich pikowań.
|
|
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
modne są listonoszki Kazara - wszedzie ich pelno
|
|
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Aktualnym hitem są buty z lakierowanymi wstawkami, bądź też całe lakierowane... często ze złotymi dodatkami.
Białe meble, napisy na ścianach, minimalizm w mieszkaniu. Złote bransoletki, zegarki, małe pierścionki (chyba wiecie o co chodzi )Małe tatuaże, najczęściej na nadgarstku typu: znaku nieskończoności; napisów: hope, love, belive, free; latających ptaszków bądź piórek. Migdałowe paznokcie w szpic. Modelowanie twarzy, brązery, rozświetlacze, gąbki do podkładu w kształcie jajeczka. Mocne, często dość przerysowane brwi. Szminki w intensywnych kolorach, szczególnie w kolorze bordowym bądź pochodnym. Fitnessy - szczególnie do zdjęcia, w tym endomondo, zdjęcia w lustrze z siłki, swoich sportowych butów itd. Coaching, rozwój osobisty, pozytywne myślenie. Czytanie książek. Krótkie bluzki, body. Lansiarskie obudowy na iphona bądź innego smartfona. Selfie. Czyli wszystko to co zostało wyżej napisane.
Niektórzy ludzie uważają, że mogą wejść i wyjść z naszego życia. Pewnego dnia będą zaskoczeni zamkniętymi drzwiami. Edytowane przez oxoxoxoxox Czas edycji: 2015-03-31 o 19:56 |
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
mnie najbardziej rozwala to jak ludzie reagują na trendy.
Jak parę lat temu na jakimś polskim forum hiphopowym napisałem "fajnie, że wracają snapbacki, bo są bardziej praktyczne od fullcapów", to przeważnie odpowiadali mi postami w stylu "nigdy tego nie założę, tylko fullcapy wchodzą w grę". Przyszłą moda na snapy i zaczęli je nosić. Tak samo było z bucket hat, parę lat temu straszny hejt teraz każdy z tych krytyków ma jedną taką czapkę w swojej kolekcji. nie rozumiem też jak można kupić ciuch tylko dlatego, ze jest modny, by po sezonie wystawić je na allegro. Kobiety jesteś jeszcze wstanie zrozumieć, bo noszą dopasowane ciuchy, a ich figura ciągle się zmienia. Ale facet? Nie lepiej kupić ciuchy ponadczasowe? Modę na joggery też nie łykam, pewnie dla tego że nosze tylko proste czarne buty. |
|
|
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko jeszcze nie rozumiem, czemu w co drugim poście nie ma o sztybletach
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ona ma 600 stron a z tego co widzialam sa az 3 czesci. Takze 1800 stron lektury mimo wszystko. Nawet sieczki i zachwytow nad conversami czy okularami rayban u bogatego i dziwacznego Greya, to jednak chwile trzeba spedzic. Zwlaszcza jak ktos nieprzyzwyczajony.
|
|
|
|
|
#205 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja nie wiem. Ze wsi jestem. Ale mam kablówkę i czasem oglądam programy o metamorfozach i tak się dziwię, jak z ładnej kobiety (choć niemodnej) da się zrobić modne dziwadło. Bo modnie ma być. Wizażyści, pożal się Boże.
Z modą mi wybitnie nie po drodze. Wolę sama sobie zaprojektować sukienki (mam totalnego bzika na punkcie sukienek), kupić materiały i ozdoby i dać do szycia koleżance. Nie wiem, czy jestem modna, czy niemodna ale dobrze się czuję we własnych projektach. I nie zamierzam zmieniać istniejącego stanu rzeczy. Czy koniecznie muszę nosić to samo, co połowa Trójmiasta, by być modną? Dla mnie liczy się indywidualność, własny styl, choćby stu wizazystów ganiało za mną z maczetami i jęczało: "ach, jaka ta Mija niemodna". Trudno, przeżyję. Mija nie dolar, nie każdemu musi się podobać ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Tego się nie da czytać....albo może to ja nie dorosłam jeszcze do tego typu ambitnych dzieł literackich.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie i u wiekszosci moich znajomych byla siatka, siatka i raz na ruski rok cos innego.
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Raróg
|
Modne dla mnie jest to, co mi się podoba. Koniec, kropka.
|
|
|
|
#208 |
|
nyan nyan ^^
|
Olej arganowy jest modny
|
|
|
|
|
#209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli znacie Radzke z Youtube, obejrzyjcie sobie jej filmiki. Ostatnio mowila o tym, ze obecnie nie mamy prawdziwej mody. Wszystko jest przeplacane reklamami, gazety promuja sieciowki, jest coraz mniej indywidaulizmu w nas. w Sumie jestesmy odbiciem marketingowcow. Musze miec smarfona, tableta, dzinsy ze sklepu X, kurtke z Y. Wszystko takie same na wszystkich. Malo kto sie juz wyroznia. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- raczej juz wychodzi z mody. teraz jest moda na olej MARULA ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
ja jestem dosyc zacofana nie wiedzialam, ze jest Taki zawod ale w sumie, teraz rozumiem cala ta polityke FB.... ile razy wysweitla mi sie jakas sponsorowana reklama i nawet czesto klikam bezmyslnie na "Lubie to".... ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
wspaniale podsumowanie i jakie trafne
|
|||
|
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
Argan powoli odchodzi w zapomnienie, hitem zaczyna być wyciąg z manuka/manuki(nie wiem jak to się odmienia
)mięta i pastele też idą precz. Wszystkie rzeczy miętopodobne będą już passe. Nadchodzą nowe kolory, w tym szalenie(podobno)modny w tym sezonie kolor marshalla, modnisia będzie musiała mieć choć jeden ciuszek w tej barwie ![]() poza tym modne będą spódnice lub sukienki z koła, koniecznie na sztywnej halce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

a multisport to cudo na ziemi, całe szczęście mam za grosze 

U mnie na zajęciach (a odnoszę się tylko do nich i we wcześniejszej wypowiedzi miałam na myśli dziewczyny z mojej grupy) siatkówka czy kosz stanowią 10% ćwiczeń. Reszta to jakiś fitness, rowerki, ćwiczenia z piłkami itepe itede.
)