Co jest teraz w modzie... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-28, 18:35   #181
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Co jest teraz w modzie...

wiekszosc wfu mialam z facetami, ktorzy nie bardzo czaili baze, ze dziewczynki sa troche slabsze, potem byla zawodowa gimnastyczka a na studiach erotoman, takze tego... a multisporta caluje codziennie i wydaje ostatnia kase na karnety
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 19:45   #182
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
wiekszosc wfu mialam z facetami, ktorzy nie bardzo czaili baze, ze dziewczynki sa troche slabsze, potem byla zawodowa gimnastyczka a na studiach erotoman, takze tego... a multisporta caluje codziennie i wydaje ostatnia kase na karnety
Ja przez 12 lat edukacji tylko rok mialam w miarę ok wfistkę, ale w sumie dobrze że tylko rok, bo u niej wymagania były coraz większe i w 3 klasie już bym nie dała rady im sprostać a multisport to cudo na ziemi, całe szczęście mam za grosze
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 19:47   #183
_matrioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy już to było, ale mnie rozwala moda na coaching (źle rozumiany). Najczęściej sprowadza się to wrzucania na fejsiku cytatów mądrych ludzi, którzy zrobili hajsy i są za☠☠☠iści. Że niby jak wrzucą taki cytat to powinny polecieć oklaski, bo słowa takie mądre, czyny takie nieważne. I ktoś, kto docenia, bo wrzucił na fejsiku mądre słowa jest zwycięzcą
Mnie rozwala moda a w zasadzie to chyba zawod jest- mam na mysli zawod social media manager czyli osoba, ktora siedzi caly czas na fejsue xD

Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym?

Bridget Jones

_matrioszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 22:28   #184
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _matrioszka Pokaż wiadomość
Mnie rozwala moda a w zasadzie to chyba zawod jest- mam na mysli zawod social media manager czyli osoba, ktora siedzi caly czas na fejsue xD
nie siedzi na fejsie caly czas kolezanka to robi, ma liste klientow i siedzi na necie, na wszelakich forach, szuka negatywnych komentarzy i je 'neutralizuje', czyli pisze ze g prawda, ale w taki sposob, zeby to nie bylo chamsko oczywiste, dostaje tam X zl za posta
dlatego trzeba uwazac z recenzjami, pelno tam klamstw
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 22:39   #185
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
No Ty chyba też...patrz tekst na szaro i uwagi o wielkich tyłkach
jak już udało Ci się zauważyć nieprzypadkowo użyłam koloru szarego \

btw. uwaga o wielkich tyłkach to tylko stwierdzenie faktu (no bo nie wiem jak inaczej nazwać pupę a'la kardashian), a ty wyjeżdżasz z tym, że czepiam się noszenia legginsów, nie wiem jak z tym dyskutować. EOT
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 10:37   #186
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Z moich obserwacji wynika, że szare płaszcze na zamek z pikowanymi rękami były przebojem sezon temu. Dopiero w tym roku - parki z pikowanymi rękawami. Czy Poznań jest jakis zacofany? Ani jednego ani drugiego modelu w życiu bym nie kupiła, fuj.
jak wygladaja takie plaszcze? jakies foto?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Co do wf to ja lubilam siatkowke. W liceum mielismy i silownie i zajecia na sali czyli sporty grupowe i co wiecej moglismy wybrac z tym ze ja wolalam gry zespolowe od fitnesu. Przed studniowka uczylismy sie poloneza na wf. I byly same dziewczyny, u mnie w klasie bylo malo dziewczyn, bo chodzilam do mat fizu jednak na wfie dolaczali nas do humana. Jeden semestr mielismy basen a i w szkole dzialala wypozyczalnia nart mozna bylo pozyczyc na cala zime za jakies grosze cos kolo 10pln. Takze u nas bylo ok. Na studiach z kolei chodzilam na tenis jeden semestr, drugi na basen a trzeci siatkowke, bo zapisywalismy sie na sporty.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 16:24   #187
Hetka
Raczkowanie

Do szkoly chodzilam zagranico i tez nienawidzilam wf. Naprawde nienawidzilam. Deszcz, snieg, czy upal- zawsze na dworze, zawsze albo bieganie na kilometr albo jakies durne gry zespolowe których szczerze nienawidze. Nigdy nie zapomne jak przy -13 stopniowej pogodzie wuefistka pogonila nas przez szkolne blonie. Byla tam wielkie, zamarzniete bloto. Biegnac, wskoczylam do blota i wyskoczylam... bez butów. Kolega zaniósl mnie z powrotem do budynku. Brrrr... nigdy wiecej gier zespolowych.
Hetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 21:43   #188
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _matrioszka Pokaż wiadomość
Akurat ja wierzę w siłę "internetów" - mediów społecznościowych w marketingu, w sumie się tym interesuję Stwierdziłabym, że to nie tyle moda, co duch naszych czasów Można na tym bardzo ładne pieniądze zarobić, ale w sumie ja się zastanawiam, ile to wszystko potrwa? Ludzie od social media, wbrew pozorom, mają bardziej złożoną pracę, niż tylko klepanie postów na fb. Poza tym fb to nie jest jedyne miejsce, w których marki mają swoje profile (kto wie, ile z nich jest na Wizażu)
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 11:24   #189
Wieszczka
Zadomowienie

Wiecie co jest modne? To wszystko co jest w sieciówkach, bo to one kreują sztucznie te wszystkie mody. Ja zauwazyłam wielki powrót kurtek dżinsowych na wiosnę.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 19:53   #190
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wieszczka Pokaż wiadomość
Wiecie co jest modne? To wszystko co jest w sieciówkach, bo to one kreują sztucznie te wszystkie mody. Ja zauwazyłam wielki powrót kurtek dżinsowych na wiosnę.
Podobno w tym sezonie wraca dżins. W jakimś babskim programie stylistka przytachała dżins we wszelkich postaciach: kurtki, płaszcze, spodnie, mini, maxi, ogrodniczki, koszule, torebki... Ja kojarzę jeans z katanami, które mosiłam jako nastolatka. Męska katana była moim znakiem rozpoznawczym :P
Teraz nie przepadam. Spodnie, tak. Inne rzeczy tego typu - juz nie.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 20:20   #191
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
jak wygladaja takie plaszcze? jakies foto?
Hit zeszłego sezonu - zamki, pikowane pseudoskorzane rekawy, czeste polaczenie czarne rekawy + szara reszta, czesto plaszcz o fasonie w ksztalcie litery A, bez talii:
http://blog.fashionavenue.pl/wp-cont...zod_resize.jpg
http://img.szafa.pl/ubrania/1/014186...uwaki-zara.jpg
http://cdn16.glamka.smcloud.net/t/ph...3-kolorowe.jpg - środkowy
http://www.cogdziezaile.pl/fotki/skorawstawki.jpg

Hit tego sezonu - parki, najczesciej zgnilozielone, czasem granatowe, czerwon, czesto wariacja: parka z rekawami jak w zeszlym sezonie. Laski masowo nosza parki nie patrzac na to, ze czesto nie pasuja im ani do reszty ani do figury
Wystarczy wpisać https://www.google.pl/search?q=parka...ed=0CAYQ_AUoAQ
Stary 2015-03-30, 20:42   #192
mabi27
Wtajemniczenie

Dla mnie te płaszcze ze "skórzanymi" rękawami są okropne. Te wstawki zresztą są wszędzie, bierze się do ręki ładny żakiet, a tam ups, lamówka z tej skórki
Bierze się ładną sukienkę, dekolt obwiedziony skórką
Ale dużo osób to nosi.
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 21:23   #193
201705250955
Konto usunięte

Przy okazji szperania w internetach przypomniała mi się jedna sprawa (choć to może bardziej pasuje do wątku zdziwieniowego). Ludzie się chyba wstydzą nazwania po imieniu swojej pracy (aczkolwiek obstawiam, że w umowie tak mają :d), np. moja koleżanka jest naganiaczem telefonicznym na tmobile czy inny shit i na fejsiku ma wpisane 'doradca biznesowy' firmy XYZ (firma XYZ zatrudnia naganiaczy właśnie na jakiegoś tam operatora). Druga znajoma pracowała na kasie w sklepie/warsztacie samochodowym i twierdziła, że szkoli tam pracowników (wtf w ogóle?) , do czasu, aż ją ziomek wyśledził na kasie. Plus masę innych pojedynczych przypadków, w których ludzie uważają za wstyd napisać 'sprzedawca' (a wiadomo, że jak dużo osób studiuje to nie da rady robić nie wiadomo czego).
Plus cała masa biznesmenów od piramid. Przyznaję, zauważam modę na uczestniczenie w jakiejś piramidzie i robienie z siebie biznesmena chodzącego na spotkania w McDonald's (ostatnio nawet na wizażu pisałam, jak byłam świadkiem super profesjonalnego spotkania, masakra, co za pranie mózgu, dodam, że nie było to związane z kosmetykami).
Stary 2015-03-31, 09:59   #194
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Przeciez sieciowki robia tansze podrobki znanych projektantow. Na tym opiera sie caly sukces zary i h&m. Ta ostatnia siec to nawet podpisuje umowy z szefem Chanel, bo dla nich to tez reklama.
Stary 2015-03-31, 10:06   #195
201607211025
Konto usunięte

Jak ja nie cierpię tych wszystkich pikowań.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 10:59   #196
aleksjaaa
Rozeznanie

modne są listonoszki Kazara - wszedzie ich pelno
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 11:01   #197
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
modne są listonoszki Kazara - wszedzie ich pelno

Ale brzydkie
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 19:17   #198
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Aktualnym hitem są buty z lakierowanymi wstawkami, bądź też całe lakierowane... często ze złotymi dodatkami.

Białe meble, napisy na ścianach, minimalizm w mieszkaniu.

Złote bransoletki, zegarki, małe pierścionki (chyba wiecie o co chodzi)

Małe tatuaże, najczęściej na nadgarstku typu: znaku nieskończoności; napisów: hope, love, belive, free; latających ptaszków bądź piórek.

Migdałowe paznokcie w szpic.

Modelowanie twarzy, brązery, rozświetlacze, gąbki do podkładu w kształcie jajeczka.

Mocne, często dość przerysowane brwi.

Szminki w intensywnych kolorach, szczególnie w kolorze bordowym bądź pochodnym.

Fitnessy - szczególnie do zdjęcia, w tym endomondo, zdjęcia w lustrze z siłki, swoich sportowych butów itd.

Coaching, rozwój osobisty, pozytywne myślenie.

Czytanie książek.

Krótkie bluzki, body.

Lansiarskie obudowy na iphona bądź innego smartfona.

Selfie.

Czyli wszystko to co zostało wyżej napisane.

Edytowane przez oxoxoxoxox
Czas edycji: 2015-03-31 o 19:56
oxoxoxoxox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 21:17   #199
FacetBezTwarzy
Raczkowanie

mnie najbardziej rozwala to jak ludzie reagują na trendy.
Jak parę lat temu na jakimś polskim forum hiphopowym napisałem "fajnie, że wracają snapbacki, bo są bardziej praktyczne od fullcapów", to przeważnie odpowiadali mi postami w stylu "nigdy tego nie założę, tylko fullcapy wchodzą w grę". Przyszłą moda na snapy i zaczęli je nosić.
Tak samo było z bucket hat, parę lat temu straszny hejt teraz każdy z tych krytyków ma jedną taką czapkę w swojej kolekcji.

nie rozumiem też jak można kupić ciuch tylko dlatego, ze jest modny, by po sezonie wystawić je na allegro.
Kobiety jesteś jeszcze wstanie zrozumieć, bo noszą dopasowane ciuchy, a ich figura ciągle się zmienia.
Ale facet? Nie lepiej kupić ciuchy ponadczasowe?

Modę na joggery też nie łykam, pewnie dla tego że nosze tylko proste czarne buty.
FacetBezTwarzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 21:38   #200
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oxoxoxoxox Pokaż wiadomość
Czytanie książek.
Raczej poradników, czyli pseudo-książek. Może kiedyś doczekamy się mody na czytanie prawdziwych książek
Stary 2015-03-31, 22:09   #201
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Raczej poradników, czyli pseudo-książek. Może kiedyś doczekamy się mody na czytanie prawdziwych książek
a grey ? to prawdziwa książka
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 22:18   #202
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oxoxoxoxox Pokaż wiadomość
Aktualnym hitem są buty z lakierowanymi wstawkami, bądź też całe lakierowane... często ze złotymi dodatkami.

Białe meble, napisy na ścianach, minimalizm w mieszkaniu.

Złote bransoletki, zegarki, małe pierścionki (chyba wiecie o co chodzi)

Małe tatuaże, najczęściej na nadgarstku typu: znaku nieskończoności; napisów: hope, love, belive, free; latających ptaszków bądź piórek.

Migdałowe paznokcie w szpic.

Modelowanie twarzy, brązery, rozświetlacze, gąbki do podkładu w kształcie jajeczka.

Mocne, często dość przerysowane brwi.

Szminki w intensywnych kolorach, szczególnie w kolorze bordowym bądź pochodnym.

Fitnessy - szczególnie do zdjęcia, w tym endomondo, zdjęcia w lustrze z siłki, swoich sportowych butów itd.

Coaching, rozwój osobisty, pozytywne myślenie.

Czytanie książek.

Krótkie bluzki, body.

Lansiarskie obudowy na iphona bądź innego smartfona.

Selfie.

Czyli wszystko to co zostało wyżej napisane.
perfekcyjne!

tylko jeszcze nie rozumiem, czemu w co drugim poście nie ma o sztybletach
Stary 2015-03-31, 22:18   #203
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
a grey ? to prawdziwa książka
Przepraszam, zapomniałam o tym poczytnym dziele Rzeczywiście, teraz ludzie czytajooo.
Stary 2015-04-01, 06:55   #204
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, zapomniałam o tym poczytnym dziele Rzeczywiście, teraz ludzie czytajooo.
Ona ma 600 stron a z tego co widzialam sa az 3 czesci. Takze 1800 stron lektury mimo wszystko. Nawet sieczki i zachwytow nad conversami czy okularami rayban u bogatego i dziwacznego Greya, to jednak chwile trzeba spedzic. Zwlaszcza jak ktos nieprzyzwyczajony.
Stary 2015-04-01, 08:03   #205
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ja nie wiem. Ze wsi jestem. Ale mam kablówkę i czasem oglądam programy o metamorfozach i tak się dziwię, jak z ładnej kobiety (choć niemodnej) da się zrobić modne dziwadło. Bo modnie ma być. Wizażyści, pożal się Boże.

Z modą mi wybitnie nie po drodze. Wolę sama sobie zaprojektować sukienki (mam totalnego bzika na punkcie sukienek), kupić materiały i ozdoby i dać do szycia koleżance. Nie wiem, czy jestem modna, czy niemodna ale dobrze się czuję we własnych projektach. I nie zamierzam zmieniać istniejącego stanu rzeczy.
Czy koniecznie muszę nosić to samo, co połowa Trójmiasta, by być modną? Dla mnie liczy się indywidualność, własny styl, choćby stu wizazystów ganiało za mną z maczetami i jęczało: "ach, jaka ta Mija niemodna". Trudno, przeżyję. Mija nie dolar, nie każdemu musi się podobać

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Ona ma 600 stron a z tego co widzialam sa az 3 czesci. Takze 1800 stron lektury mimo wszystko. Nawet sieczki i zachwytow nad conversami czy okularami rayban u bogatego i dziwacznego Greya, to jednak chwile trzeba spedzic. Zwlaszcza jak ktos nieprzyzwyczajony.
Tego się nie da czytać....albo może to ja nie dorosłam jeszcze do tego typu ambitnych dzieł literackich.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-01, 16:11   #206
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
Słaba wymówka U mnie na zajęciach (a odnoszę się tylko do nich i we wcześniejszej wypowiedzi miałam na myśli dziewczyny z mojej grupy) siatkówka czy kosz stanowią 10% ćwiczeń. Reszta to jakiś fitness, rowerki, ćwiczenia z piłkami itepe itede.
To zazdroszcze, ale nie wszedzie jest jak w ciebie U mnie i u wiekszosci moich znajomych byla siatka, siatka i raz na ruski rok cos innego.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 12:23   #207
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Modne dla mnie jest to, co mi się podoba. Koniec, kropka.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 13:46   #208
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Olej arganowy jest modny
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 13:56   #209
emenyx
Zadomowienie

Cytat:

jesli znacie Radzke z Youtube, obejrzyjcie sobie jej filmiki. Ostatnio mowila o tym, ze obecnie nie mamy prawdziwej mody. Wszystko jest przeplacane reklamami, gazety promuja sieciowki, jest coraz mniej indywidaulizmu w nas. w Sumie jestesmy odbiciem marketingowcow. Musze miec smarfona, tableta, dzinsy ze sklepu X, kurtke z Y. Wszystko takie same na wszystkich. Malo kto sie juz wyroznia.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Olej arganowy jest modny
raczej juz wychodzi z mody.
teraz jest moda na olej MARULA

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
nie siedzi na fejsie caly czas kolezanka to robi, ma liste klientow i siedzi na necie, na wszelakich forach, szuka negatywnych komentarzy i je 'neutralizuje', czyli pisze ze g prawda, ale w taki sposob, zeby to nie bylo chamsko oczywiste, dostaje tam X zl za posta
dlatego trzeba uwazac z recenzjami, pelno tam klamstw

ja jestem dosyc zacofana nie wiedzialam, ze jest Taki zawod
ale w sumie, teraz rozumiem cala ta polityke FB....
ile razy wysweitla mi sie jakas sponsorowana reklama i nawet czesto klikam bezmyslnie na "Lubie to"....

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
-wielkie tyłki (i zdjęcia takowych w leggisnach)
-iphony, insta, snapchat, enomondo
-zdrowy styl życia, chodakowska, diety itp.
-air maxy
-te paskudne zielone parki z takimi jakby skórzanymi rękawami (choć to chyba już z dwa sezony temu było modne nadal często je widzę)
-mocno wystylizowane brwi
-brody u facetów
-kapelusze, okrągłe okulary
-te wszystkie "jestem taka alternatywna"/jestem gejmerką, koszulki z batmanami, adventuretime, wielkie okulary, farbowane włosy w kolorach tęczy
-koty

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

właśnie ostatnio zastanawiałam się o co chodzi, czy jakaś promocja w Lidlu była bo w busie widziałam 3 dziewczyny z torebkami MK

wspaniale podsumowanie i jakie trafne
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 15:27   #210
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Olej arganowy jest modny
Argan powoli odchodzi w zapomnienie, hitem zaczyna być wyciąg z manuka/manuki(nie wiem jak to się odmienia)
mięta i pastele też idą precz. Wszystkie rzeczy miętopodobne będą już passe.
Nadchodzą nowe kolory, w tym szalenie(podobno)modny w tym sezonie kolor marshalla, modnisia będzie musiała mieć choć jeden ciuszek w tej barwie

poza tym modne będą spódnice lub sukienki z koła, koniecznie na sztywnej halce
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości