|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
Cytat:
Rozne ludzie maja fetysze
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedyś niechcący mamy stare testy ciążowe znalazłam, niesmak mam choć niby nie powinnam :p
|
|
#183 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Dżem wiśniowy.
![]() Cytat:
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez musze sobie cos wybrac na urodziny co chce dostac hm...
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Ale pięknie jest za oknem . Planuje wyskoczyć za niedługo na zakupy, lumpka zalicze i spożywkę przy okazji skocze gdzieś z tż na obiad (bar mleczny ) bo nie chce mi się gotować no i lody sobie kupie ![]() Kiepską noc miałam co pare godzin wstawałam do wc ciągle o czymś myślałam a mały tak kopał że w duchu przeklinałam
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doczytałam, że po 48 h dopiero unieważniają rozgrywkę. Troszkę długo...
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
mąż mi kupił coś u Tiffaniego
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak mogę wysterylizowac laktator? Myślicie, ze wygotowanie wszystkich części załatwi sprawę?
|
#191 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Lepiej faktycznie odinstaluj, bo lepiej żebyś sie nie wkurzała ![]() Cytat:
A jaka różnica wieku bedzie? U mnie tez parka - starsza siostrYczka czeka na braciszka Cytat:
No to zdrowiejesZ !! Całe szczęście ![]() Cytat:
Trzymam kciuki!! Antonek rośnie, TP coraz bardziej sie przesuwa. Wg OM 2 lipca, wg USG I trymestru 28/06, wg USG II trymestru 25/06 i wg piątkowego USG III tr - 22/06. Szczerze mówiąc, wolę, aby tak jak w przypadku Gabi, złapało mnie z zaskoczenia (córeczka wyszła dokładnie 2tyg przed terminem), niż czekać na rozpakowanie juz po terminie i siedziec jak na bombie ![]() No ale wiadomo, to tylko moje pobożne życzenie ![]() Cytat:
Oglądałam ostatnio zdj dzidzi urodzonej przez CC (ze wzgl zdrowotnych matki) w 32tc. Dziewczynka 37cm i 1300g. Oddycha samodzielnie, ale wiadomo do tp musi byc w inkubatorze. Wyglada juz jak każdy inny noworodek, tylko drobinka mała ![]() Także my tez juz takich małych człowieczków mamy w brzuszkach ![]() Oczywiście porodu w 8msc nikomu nie życzę ![]() Cytat:
Rany amputacja szyjki i odnoszona ciaza? Swietnie! Fajnie, ze to możliwe. Mówisz, ze olejek nuxe i ELDW idzie dobrze w parZe? Ten podkład tp także mój ulubieniec, ale nuxe stoi i nie wiem co z nim robic ![]() Cytat:
Fuuuuj... Tez takich zdj nie lubie, jednak dla kogoś moze to odbić sie trauma. Co gorsza, umieszczanie np takich fotel na FB. No nie kumam. Macham do Was znad owsianki ![]() Od jutra pogoda systematycznie ma sie pogarszać
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ale pędzicie! Tak, że nie zdążyłam nic napisać w 3 części hehe ![]() Na szczęście czytałam was cały czas i wiem co się u was dzieje ![]() To bardzo fajne was czytać i wiedzieć, że w moich dolegliwościach, dodatkowych kilogramach i zmierzłości nie jestem sama Fajnie, że wy też tak macie heheMoże napiszę trochę co u mnie i Zośki. No więc ważę już +10kg, czuję się średnio, boli mnie brzuch bardzo często, biorę nospę na to, ale nie wiem czy mogę ją brać tak dużo. Poza tym zgaga przeokropna i ból pachwin przeokropny. Ale daję radę i cieszę się, że jeszcze ok 10 tygodni i po wszystkim! Mówiłam tż że jak będę marudzić po CC, że mnie coś boli to, żeby mi przypomniał jak się czułam w ciąży i jak bardzo chciałam już koniec mam nadzieję, że zadziała
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sie witam w nowej czesci. U nas ciag dalszy remontu,ale dopiero od jutra,bo Hania przyniosla do domu jelitowke... mam nadzieje,ze mnie nie zlapie,bo jutro mam isc na krzywa cukrowa. Mloda dzis juz nie wymiotuje wiec jest spokojniej. Najchetniej bym poszla spac,ale Hania chce czytac ksiazeczki wiec nie ma bata.
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że po wygotowaniu części laktator będzie sterylny.
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no weeź, nawet tak nie strasz! dzis jest tak pięknie!
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
hahahahahahhhahhahahhaahh aha Cytat:
nooo mąż gotuje, prezenciki robi. Brawo Kojarzę z instrukcji, że 5min gotować ale to lepiej ściągnij z neta instrukcję jak nir masz bo może niektóre części nie nadają się do gotowania
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to idę wieszać pranie, a potem leżak, gazetka i opalanko
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze wam napiszę, że:
1. byłam na weselu w sobotę ( co prawda całe wesele przesiedziałam przy stole, bo mam nakaz leżenia i niestety nie mogłam potańcować )Ale było dosyć fajnie. Miałam fajną kieckę! Kupiłam na ASOSie Polecam tą stronę. Ja korzystałam wiele razy i zawsze jestem zadowolona.http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...453&gridsize=3 2. Ja mam wózek dla Zosi po Franku. Roan Marita Widziałam, że któraś się zastanawiała nad nim. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jest duży, wygodny, dziecko się nie ciśnie. Koła świetne. Każda część jest fajna i nie mogę narzekać. Jedyny minus to jest ciężki i zajmuje cały bagażnik w aucie... Ale coś za coś 3. Wczoraj o 18 wypuściliśmy naszego kota Filemona na dwór i jeszcze nie wrócił zawsze wracał na noc Mam nadzieję, że nikt go nie zabrał, ani że nie stało mu się nic złego. Przez to mam dzisiaj dzień do d... i cały czas patrzę przez okno czy nie idzie. On jest najfajniejszym kotem na świecie ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tylko posmaruj się filtrem, bo się zjarasz
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Ach wracam do życia po glukozie. Jem kanapeczki i bagietę, popijam hetbatką mniam mniam
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro powtorka. ciekawe co tam wyjdzie?
|
|
|
#202 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedys trza zaczac wreszcie moglam sobie wyciagnac dlugie kiecki ![]() Moj Tz od kilku miesiecy wie co ma mi kupic na imieniny (lipiec - pokrywa sie z porodem, wiec prezent ma byc wypasiony), urodziny (sierpien) i juz wiem co bede chciala pod choinke Cytat:
moj nawet chyba nie wie co to Tiffany Cytat:
Tz dzis ma mi wyprac hamak, ale jak za tydzien bede miala czas lezec to bedzie zimno ![]() Cytat:
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Uważaj z opalankiem, mnie niestety zaczęła wyłazić ostuda ciążowa, już zakupiłam krem Babydream z ochroną 50 żeby się nie pogarszało ..
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, u nas 30 tydzień
Jednak kiepsko się zaczyna Choróbsko, mimo antybiotyku średnio mi przechodzi kaszel dusi i w ogóle słabo się czuję Jeszcze od wczoraj dość znacznie podniosło mi się ciśnienie Normalnie się trzymałam w granicach 135/85 (to tak maksymalnie), a od wczoraj 140/90 138/91 i nawet 143/95 Dzwoniłam wczoraj do lekarki o 22 i pytałam się co robić? Mam zwiększyć ilość magnezu do 4x2 i leku na nadciśnienie I mam przed oczami wizję szpitala i wcześniejszego porodu ![]() A żeby było weselej, to jeszcze mnie mega dusi w klatce piersiowej (normalnie jakby mi ktoś na niej siedział ), ale podejrzewam, że to już z nerwów Mam dość I przepraszam, że smucę, ale musiałam się wyżalić jak mi źle
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
ej jakie pięknie...u mnie leje :/
Palinka pocieszę Cię - od 3 miesięcy mam kaszel... katar już nie pamiętam kiedy mi się zaczął - powodując ciągłe podrażnienia gardła. Do tego od 3 tygodni mam nerwobóle międzyżebrowe od kaszlu (tak więc przez to nie mogę leżeć na lewym boku). Lekarze mnie leczą i pomaga to...na 2-3 dni i nawrót. Do tego stan zapalny mi się włączył ... dolny. Żyć nie umierać A.....na domiar "dobrego" jak idę na spacer, to po 5min muszę zawrócić bo mam ciągnące bóle brzucha. Więc 5min spaceru kosztuje mnie potem 2h leżenia.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-04-27 o 11:20 |
|
|
|
#206 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście w weekend!
nie było mnie dwa dni i nowej części musiałam szukać ja spędziłam ten czas bardzo intensywnie, zaliczyliśmy wypad w góry i wracając w niedziele skoczyliśmy do naszych przyjaciół z dwuletnią córeczką słodka dziewczynka. Jest teraz na etapie że jak coś zje to mówi każdemu, że ma to w brzuszku, i jak jej mama mówiła że ciocia ma w brzuszku dzidziusia to patrząc na mnie z przerażeniem pytała "ciocia zjadła dzidziusia???" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może jak byłoby coś nie tak, to by wspomniała, a jak jest dobrze to po co będzie mi głowę zawracać![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
|
#208 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gorzej tylko jak się trafi partia która nie robi sobie jakiś dzikich przerw ![]() Cytat:
córcia z początku lipca. A u Ciebie? Przygotowujesz jakoś na (jak to określił mój mąż bo tylko facet mógł to tak określić ) konkurencję? Cytat:
akurat szukam czegoś na komunie 24 maja :/Cóż może wieczorem spróbuj go zawołać. Po za tym nie wiem czy to nie jest okres marcowania się kotów. Jeśli był kastrowany może być narażony na inne koty jeśli nie może lata za jakąś lalunią Ja pierdu ile mam roboty to tylko ja wiem, tyle wczoraj zrobiłam i dziś a i tak końca nie ma :/ nie kapuje tego ehh Czy któraś porywa się na mycie okien na tym etapie ciąży? Niby moja mama obiecała je pomyć ale założyłam wczoraj moskitiery i mega mnie drażni ten brud, wstyd przyznać ale na Wielkanoc nie były myte z racji choroby mojej córci wiec pi razy oko były szorowane ostatni raz jakoś w grudniu :/ |
|||
|
|
|
#209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekstra kiecka! kuurcze oby kotek szybko wrócił! pamiętam jak nasza kotka tak przepadła na cały wieczór, aż ryczłam za nia.... Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję 30tc! ![]() a z choróbskiem - duużo odpoczywaj i na razie nie martw się tak tym ciśnieniem, na pewno bedzie dobrze
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
la_gata juz wiem gdzie widziałam sukienkę z linku
)))W C&A jest, ba wczoraj próbowałam ją wcisnąć na siebie ale rozmiaru już nie było :/ Jest jeszcze w jaśniejszym kolorze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

trzeba wykorzystywac czas, kiedy jeszcze jestem w formie

z nutella do tego 

bedzie dobrze

ale dziś cieszmy się wiosną!
moj nawet chyba nie wie co to Tiffany
kaszel dusi i w ogóle słabo się czuję
), ale podejrzewam, że to już z nerwów 
może jak byłoby coś nie tak, to by wspomniała, a jak jest dobrze to po co będzie mi głowę zawracać