plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-25, 17:29   #181
keira24
Zadomowienie

Dot.: plastry antykoncepcyjne

Dzieki serdeczne Ooliwko

Ja dokonczylam juz opakowanie i zrobilam przerwe. Wezme normalnie pigulke w niedziele (8 dzien).

"albo poprostu pez przerwy wez 20tabletek a potem juz po staremu"

Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale chodzilo Ci o to, bym wziela po prostu 2 opakowania bez robienia przerwy?
keira24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-27, 14:54   #182
ceyda
Raczkowanie

Wink Dot.: plastry antykoncepcyjne-wnioski po 3 m-cach

otóz...Spróbowałam.Dałam im 3 mieiące, aby byc w miarę obiektywna.i tak:Plusy:1. nie trzeba pamętać o nich codziennie- jedynie o dniu zmany plastra raz na tydzień 2. omija układ pokarmowy 3.Brak obaw o działanie w przypadku wymoitów i biegunek
Minusy:1. trzeba bardzo dbać o estetykę plastra, który juz następnego dnia może być brusny pod wpływem np.dzinsów lub sweterków
2.Niestety pod plastrem skóra zostaje odparzona i czasami z krostkami.
3. odklejają się brzegi
4. podchodzi pod nie woda na basenie, choc potem można je dokleić i sie trzymają
Z obiektywnych uwag- tyle.
subiektywne:przerwałam ich stosowanie, bo kombinacja hormonów w nich zawarta najwyraźniej mi nie odpowiadała.Ok. 2 tygodnia cyklu:bóle głowy i bardzo obolałe i twarde piersi.
Przeszłam na Yasmine.Zobaczymy jak będzie....
pozdrowionka
ceyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-27, 14:57   #183
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez keira24
Dzieki serdeczne Ooliwko

Ja dokonczylam juz opakowanie i zrobilam przerwe. Wezme normalnie pigulke w niedziele (8 dzien).

"albo poprostu pez przerwy wez 20tabletek a potem juz po staremu"

Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale chodzilo Ci o to, bym wziela po prostu 2 opakowania bez robienia przerwy?
tak dokładnie to będzie pewnijszczy sposób oczywiscie wez tylko 20tabletek

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-27, 14:59   #184
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooliwka
tak dokładnie to będzie pewnijszczy sposób oczywiscie wez tylko 20tabletek
To nie jest pewniejszy sposób (skąd to stwierdzenie?), oba sposoby są bezpieczne.

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-30, 19:23   #185
Mona Lisa
Zadomowienie

Stosowałam plastry Evra przez jeden cykl. Po każdym z nich na ciele zostawał mi gorący (dosłownie), purpurowy, idealny kwadracik, który po trzecim plasterku nie schodził przez ponad 3 tygodnie - lekarka stwierdziła, że jestem uczulona na klej mocujący i nie mogę stosować żadnych plastrów. Poza tym drapałam się jak szalona po całym ciele, szczególnie po udach, choć ciało miałam zupełnie gładkie i nie zaczerwienione. Znacznie urosły mi piersi, wzmógł apetyt i ogrrrrromnie zwiększyła się ochota na sex . Potwierdzam również wszystkie wcześniejsze uwagi dotyczące faktu, że plaster jest absolutnie nieestetyczny, łatwo się brudzi i niemiłosiernie marszczy. Widziałam też kiedyś odklejony plasterek najspokojniej dryfujący sobie w basenie, co przy tej cenie jest totalną katastrofą.
Mona Lisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-30, 19:50   #186
ceyda
Raczkowanie

jestem w właśnie przed okresem.normalne i przy stosowaniu evry biust miałam o numer większy i bolący.teraz przy jasmine...nic.zobaczymy jak bedzie dalej.
ceyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-31, 21:59   #187
czarnuska
Raczkowanie

GG do czarnuska

Cytat:
Napisane przez samsung
pomoxcy!!!!! od tygodnia uzywam plastrow evra..tak jak pisalo przykleilam w pierwszym dniu miesiaczki...teraz zmienilam na drugi plaster minelo juz 9 dni a okres jak byl tak jest(co orbic((???

Powiem Ci, że będziesz to miała norme :/ Jak ja stosowałam te plastry to nie dość, że okres zamiast przes 6 to miałam przez 9 dni... potem niby się skończył na jeden dzień...i znowu zaczęłam krwawić.. :/ Powinnaś się skontaktować ze swoim ginekologiem i ustalić czy plastry są odpowiednią formą antykoncepcji dla Ciebie... Pozdrawiam
czarnuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-01, 10:02   #188
anytsuj
Zadomowienie

jeżeli to są pierwsze plastry w twoim życiu to ja też tak miałam przez pierwszy miesiąc poszłam do ginekologa i powiedział że to normalne że organizm musi się przystosowac. I rzeczywiście po pierwszym miesiącu to zniknęło.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-01, 22:31   #189
nelll
Przyczajenie

Stosuje plastry i jestem zadowolona, oprocz lekkiego bolu piersi, nic mi nie dolega. Zadnego plamienia, zadnych bolesnych okresow(na reszcie).. Czasem rzeczywiscie moga byc nieestetyczne, ale jak przed naklejeniem przetrze sie skore wacikiem ze spirytusem, a nastepnie od razu po przyklejeniu lekko przetrze sie brzegi, to wyglada to calkiem niezle. Zadnych podraznien skory nie mam i w sumie znalazlam takie miejsce na posladku, ze plasterek marszczy sie minimalnie.

Wiec mysle, ze warto sprobowac, bo na prawde mozna sie z nimi jakos "dogadac"
nelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-08, 13:10   #190
lamia05
Przyczajenie

hej dziewczyny

czytam te wasze wypowiedzi i wyglada na to, ze jestem prawdziwa weteranka bo tabletki przymuje juz prawie 10 lat...z niewielkimi przerwami i rozne tabletki, ale przez ten czas podszkolilam sie troche wiec moge tu rozwiac kilka watpliwosci ktore sie ciagle przewijaja
plamienie moze sie przedlozyc prze caly pierwszy miesac na nowych tabletkach, to nic nadzwyczajnego
jest sie bezpiecznym od pierwszej polknietej tabletki (jezeli oczywiscie byla przyjeta w pierwszym dniu cyklu)
po odstawieniu okres sie moze poczatkowa bardzo rozregulowac, ale powinnien wrocic do normy po 2-3 cyklach
naprawde nie trzeba ich brac z dokladnoscia co do minuty...kiedys tez swirowalam, ale teraz mam zakodowane ze wieczoerm po umyciu zebow, i to moze byc o 22 w tygodniu, albo o 3 nad ranem w weekend

absolutnie nie twierdze ze pigulka jest zdrowa, ale na zachodzie europy, gdzie mieszkam, jak i w stanach, kobiety biora ja latami...odstawiaja zeby zajsc w ciaze a potem do nich wracaja...nie sadze zeby lekrze byli gorsi, bardziej lekkomyslni czy niedouczeni i swiadomie narazali swoje pacjentki na jakies straszne ryzyko...nie slysze tez wsrod moich znajomych opowiesci o "kolezance kolezanki ktore dostala raka", tymczasem polskie fora pelne sa roznych strasznych historii i przerazonych nimi mlodych dziewczym...mysle, ze strach przed choroba moze byc tak duzy jak strach przed ciaza, wiec nie widze tu jakos miejsca na radosc z seksu
wszystkim zycze zdrowia i wiecej optymizmu
Stary 2005-09-13, 17:56   #191
monalisa01
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!! Czytałam z wielkim zainteresowaniem wasze wątki, ponieważ ma problem z dobraniem dla siebie odpowiedniej metody antykoncepcyjnej. Trzy tygonie temu spróbowałam z EVRĄ i nie jestem przekonana , że to co się zktualnie ze mna dzieje jest zupełnie normalne, może którtaś z Was pomoże mi rozwiać moje wątpliwości, w ten czwartek< czyli za dwa dni > rozpocznę czwarty tydzień, czyli tydzień bez plastra. Ale jak narazie krwawię od samego poczatku ich stosowania, martwie się tym, w zeszłym tygodniu byłam na Usg i lekarz powiedział, że nic się nie dzieje złego i wszystko jest w porzadky, ale to i tak nie daje mi do końca spokoju, czy któraś z Was miała podobne doświadczenia stosują plastry lub tabletki hormonalne?? Bardzo proszę, o pomoć, Pozdrawiam Monalisa
monalisa01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-14, 19:55   #192
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

diane 35 nie są takie złe w skutkach ubocznych,przynajmniej ja stosowałam je b.długo bo jakieś 2 ,5 roku i nic mi po nich nie jest.Ból podczas miesiączki też sie uregulował zniknął prawie do minimum.Teraz jednak przeszłam na plastry evra i okaże się co było najlepsze.Mam nadzieję ,że to dobry produkt ,choć najgorsze jest to,że te plastry po brzegach sie odklejają i rzeczywiście ich wygląd nie jest za najlepszy ale cóż coś za coś
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-14, 21:53   #193
Oleeeńka
Raczkowanie

Angry Dot.: plastry antykoncepcyjne

Kobitki!Używam plastrów Evra od 1,5 roku i jak na razie nie zamierzam zmieniać ich na inną metodę antykoncepcji.Na samym początku nieco sceptycznie do plasterków podchodziłam (mało o nich wiedziałam),ale teraz wiem,że to genialny wynalazek.Żadnych skutków ubocznych,małe prawdopodobieństwo zapomnienia o naklejeniu.Denerwuje mnie jednak jedno.Nagonka na dziewczyny noszące plastry.Sama spotkałam się nieraz z nieprzyjemnymi komentarzami typu "Po co się z tym tak obnosić??" "Tylko ŁATWE dziewczyny noszą plastry" .Ludzie przecież mamy XXI wiek a nie średniowiecze i nikt nie ma prawa nam dyktować co powinnyśmy robić a czego nie.Plasterek najczęściej naklejam na ramieniu(najwygodniej, najlepiej sprawdzić czy wszystko ok,nic się nie odlepia),rzadziej na plecach.Próbowałam przylepić Evrę na podbrzuszu,ale moje "fałdki" na brzuszku troszkę przeszkadzały.Raz miałam nawet nieprzyjemną scysję z jakąś kobietą w autobusie, która zauważyła plaster na ramieniu i skomentowała to dosadnie : "Na d*** se to przylep szmatławcu"Czy to nie szczyt chamstwa??Jeśli miałyście podobne przygody to piszcie!POzdrawiam
Oleeeńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 06:55   #194
asia26
Zadomowienie

Niestety masz rację co do ludzi reagujących na plastry. Jednych wcale to nie interesuje natomisat inni są wścibscy i min.dopytują o co z tym plastrem chodzi i po co nam on!!!!!!!!!!Ale cóć żyjemy w takim społeczeństwie.To mnie pocieszyłaś,że uważasz te plastry za dobrą metode.Ja tez przyklejam go na ramieniu, bo tylko wtedy można kontrolować rzeczywiście w jakim jest stanie!!!
A może mi powiesz czy z tym plastrem można chodzić na solarium, bo tu tez słyszałam zdania podzielone , choć wierzyć mi sie nie chce że to na prawde niemożliwe,że plastra nie można naświetlać.Czyto prawda??
Pzdr Asia26
Stary 2005-09-17, 14:06   #195
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oleeeńka
.Raz miałam nawet nieprzyjemną scysję z jakąś kobietą w autobusie, która zauważyła plaster na ramieniu i skomentowała to dosadnie : "Na d*** se to przylep szmatławcu"Czy to nie szczyt chamstwa??Jeśli miałyście podobne przygody to piszcie!POzdrawiam

Jezuuuuu, a czy miala by cos przeciwko temu ze bierzesz tabletki antykoncepcyjne??

To ze przyklejasz plaster w takim a nei innym miejscu spowodowane jest pewnie wygoda i pewnoscia skutecznosci

a ta babe nie powinno to obchodzic, bo chyba lepiej ze sie ktos zabezpiecza anizeli pozniej np. mialby usuwac ciaze,

Nie rozumiem takich ludzi [jak ta kobieta] i chyba nigdy nie uda mi sie ich zrozumiec, echhh...
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-17, 17:33   #196
Oleeeńka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia26
Niestety masz rację co do ludzi reagujących na plastry. Jednych wcale to nie interesuje natomisat inni są wścibscy i min.dopytują o co z tym plastrem chodzi i po co nam on!!!!!!!!!!Ale cóć żyjemy w takim społeczeństwie.To mnie pocieszyłaś,że uważasz te plastry za dobrą metode.Ja tez przyklejam go na ramieniu, bo tylko wtedy można kontrolować rzeczywiście w jakim jest stanie!!!
A może mi powiesz czy z tym plastrem można chodzić na solarium, bo tu tez słyszałam zdania podzielone , choć wierzyć mi sie nie chce że to na prawde niemożliwe,że plastra nie można naświetlać.Czyto prawda??
Pzdr Asia26
A więc-ja generalnie nie chodzę do solarium,ale spytałam mojego lekarza i on stwierdził,że nie ma żadnych przeciwskazań do opalania się zarówno w solarium czy też normalnie.Muisisz pamiętać,że istnieje ryzyko pojawienia się przebarwień na skórze po opalaniu,ale jest to naprawdę rzadkością.Tak więc bez problemu możemy się smażyć czy to na plaży czy solarium Pozdrawiam
PS:KasiuKatarzynko dziękuję za zrozumienie.Plasterkowicz ki do boju !!!
Stary 2005-09-17, 18:09   #197
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Oleńka, nie wiem jak bym zareagowala na taki text jaki ty uslyszalas ale pewnie na chamstwo odsyknelabym chamstwem i powiedziala babie ze " na dupie tez mam przlepione"
Stary 2005-09-18, 19:26   #198
Oleeeńka
Raczkowanie

Ale żem się uśmiała!!!Niestety nie pomyślałam o tym w trakcie scysji...Ograniczyłam się do zdawkowego"A co to panią obchodzi.."Ale będę pamiętała na przyszłość,bo zapowiada się na to,że jeszcze nie raz coś takiego usłyszę.Dzięki za dawkę zdrowego śmiechu!:cmok :
Stary 2005-09-18, 23:17   #199
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

nei ma za co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-19, 19:15   #200
asia26
Zadomowienie

Ja jestem załamana trochę bo stosuje te plastry od m-ca i co nic dobrego się nie dzieje mam plamienie duże, dostałam brzydką cerę i na dodatek mam bolesny brzuch wcześniej brałam długi czas diane 35 !!! Nie wiem sama co robić!
Mam nadzieje ,że to sie ureguluje tylko kiedy???
Ktoś to może wie???
pzdr
Stary 2005-09-20, 09:33   #201
wioletta26
Przyczajenie

GG do wioletta26 Send a message via Skype™ to wioletta26

Witajcie dziewczyny !! właśnie szukam apteki w której mogę kupić plastry "evry" (mieszkam w Bytomiu) podobno te plastry są u nas na rynku już od 2 lat, a wyobraźcie sobie że w żadnej aptece do której zawitałam nie ma ich,mam przynieść recepte i wtedy dopiero mi je sprowadzą. A nie ukrywam że chodzę po aptekach bo szukam żeby kupić je jak najtaniej, słyszałam że jak się dobrze poszuka to można je kupić już za 45zł, tak więc mam prośbe jeżeli jest jakaś dziewczyna z Bytomia która używa plastrów to może by mi podpowiedziała gdzie je można zakupić. Dzięki i pozdrawiam.
wioletta26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-24, 18:24   #202
asia26
Zadomowienie

Spokojnie nie denerwuj sie ja te tabletki stosowałam prze ponad 1,5 roku a może i wiecej i nic mi nie jest!czułam sie też nawet po nich dobrze, choć lekarz mi mówił ,że stosunkowo dawka hormonów w nich zawarta jest wieksza aniżeli w cilescie czy jakis innych.
Teraz stosuje Evra plastry i na prawdę sa wygodne i jestem zdowolona.
Pzdr Asia

Jak je kupisz za 45 zł w Bytomiu to masz ogromne szczęscie tez bym tak chciała ale niestety mieszkam w Poznaniu i u mnie najtaniej znalazłam je za 58zł , no chyba ,ze jakaś dziewczyna tu jest z Poznania i zakupiła gdzieś taniej to niech da jakies namiary , bo rzeczywiście plasterki ,ów sa troszkę za drogie tak mi sie wydaje, szczególnie, gdy lekarz daje zapas recept na ok 6 m-cy!!!
Pzdr i czekam jakby co Asia

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2005-12-14 o 12:29
Stary 2005-09-25, 17:36   #203
wioletta26
Przyczajenie

GG do wioletta26 Send a message via Skype™ to wioletta26

witajcie dziewczyny!!
apel do dziewczyn z Bytomia, plastry "evry" można kupić w aptece która jest w hipermarkecie "real" za jedyna 49 zł, byłam i kupiłam. A wyobraźcie sobie że w aptece która mieści się w hipermarkecie w "Tesco" plasterki są po 68 zł (oszaleli). Pozdrawiam.
wioletta26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-26, 09:50   #204
dioska
Rozeznanie

Postanowilam wlaczyc swoj glos w sprawe. Czytam watek z zainteresowaniem od poczatku, bo sama niedawno zaczelam stosowac plastry. Jestem po pierwszym cyklu i zaobserwowalam co nastepuje: ze skutkow ubocznych odczuwalam tylko bol piersi, mialam wrazenie, ze byl silniejszy co 2-gi dzien. Zadnych plamien, depresji, migren. Teraz w czasie tygodnia przerwy i okresu zauwazylam troche wiecej problemow na buzi, ale nie jest to jakas zmiana drastyczna i licze na to, ze po 3-4 cyklach wszystko sie unormuje, organizm sie przyzwyczai do innej dawki hormonow. Co do samego plastra i jego estetyki oraz miejsc przyklejania...poki co przetestowalam dwa plastry na plecach (rewelacja, prawie w ogole sie nie brudzi i nie odkleja) i jeden na posladku (nie sprawdzil sie - jesli masz posladki jedrne jak sportowiec i twarde jak kamien - to jak najbardziej, ale przy moich normalnych, wzglednie jedrnych i lekko obfitych posladkach plaster sie marszczyl, zginal i odklejal). Przy pierwszym plastrze sprawdzalam co chwile czy aby sie nie odkleil, ale kiedy nadszedl dzien zmiany plastra i moj TŻ zaczal go odklejac - myslalam, ze wyrwie mi skore chociaz robil to bardzo delikatnie Wtedy przekonalam sie jak mocno plaster jest przyklejony i ile ma kleju. Jednym slowem - uwazam, ze nie ma sily, aby plaster sie sam odkleil. Owszem, brzegi odchodza, ale dawka hormonow jest na srodku, wiec nie ma sie czym martwic. To chyba tyle najwazniejszych informacji z mojej strony. Wybaczcie, ze sie tak rozpisalam. Aha! Place za plastry 52zl w moim rodzinnym miasteczku, ale w Warszawie i Krakowie jeszcze sie nie orientowalam.
dioska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-28, 14:15   #205
aaniaa11
Przyczajenie

GG do aaniaa11

Hej dziewczyny. uzywam plastrów evra od dwóch miesięcy i póki co jestem zadowolona. Odczuwam tylko niekiedy lekki ból piersi, ale poza tym jest jak najbardziej okej. A jesli chodzi o cene plastrów to są przeróżne. Mam szczęście, bo mieszkam w Gorzowie i tu w jednej aptece plastry są dostępne nawet już za niecałe 44 zł. Pozdrawiam bardzo serdecznie, papa
aaniaa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-29, 13:51   #206
dioska
Rozeznanie

Dziewczyny, a czy ufacie plastrom calkowicie? Stosujecie dodatkowe zabezpieczenie czy korzystacie z urokow seksu do konca, bez lateksu i innych chemikaliow?(oczywiscie plasterek to tez chemia...) Dla mnie plaster jest o tyle pewniejszy od tabletek, ze niestraszne mu zadne rozstroje zoladkowe i biegunki. Jednak z drugiej strony tabletke polykasz codziennie i wiesz, ze musi zadzialac...a co do plastrow - niekiedy mam dziwne mysli, ze nie wiadomo co tam sie pod nim dzieje i czy wszystko na pewno uwalnia sie w odpowiednich ilosciach Dodatkowo rozne zagiecia i marszczenie sie plastra (szczegolnie po 5-6-7 dniach noszenia) nie nastrajaja pozytywnie, chociaz hormony sa na srodku...
Jak do tego wszystkiego podchodzicie?
Stary 2005-09-30, 23:01   #207
Oleeeńka
Raczkowanie

Hmmm.. Ja ufam plastrom, chociaż na samym początku ich stosowania miałam małego stracha, ale teraz wszystko jest ok.No może czasami, kiedy po 5-6 dniach plasterek zaczyna się niesmacznie marszczyć, albo leciuchno się odlepi,wtedy zastanawiam się nad jego skutecznością.Jednak żeby plaster przestał działać musiałby odkleić się całkowicie.A co do dodatkowego zabezpieczenia-nie ma mowy .Nie po to wydaję 49 zł (ehhhh, ta cena..) żeby zmagać się z jakimiś paskudztwami.No chyba, że biorę antybiotyk, wtedy dla pewności i świętego spokoju zarzucimy jakiegos lateksa (ależ obleśnie to zabrzmiało).
Jak na razie widzę tylko jeden minus stosowania plastrów--uporczywe migreny.Może któraś z was tez ma ten problem ???
Stary 2005-10-01, 11:47   #208
dioska
Rozeznanie

Jak na razie widzę tylko jeden minus stosowania plastrów--uporczywe migreny.Może któraś z was tez ma ten problem ???

Mnie migrena przy plastrach na szczescie nie dopada (a tego obawialam sie najbardziej, bo miewam migreny niezaleznie od antykoncepcji). Przy pierwszym cyklu mialam za to powiekszone piersi i prawie "nie-do-dotkniecia" (bolaly!!!), za to przy tym cyklu na przyklad mialam 2-dniowe niewielkie plamienie (a piersi z kolei nie bola Zastanawiam sie czy jak tak dalej pojdzie, to nie przerobie po kolei wszystkich najczesniej spotykanych skutkow ubocznych poki co jestem zadowolona i tez ufam plastrom pozdrawiam!
Stary 2005-10-03, 18:11   #209
asia26
Zadomowienie

ja jak na razie nie narzekam i muszę powiedzieć ,że samo odklejenie plastra nawet nie boli więćjestem ogólnie zadowolona
pzdr

ja ufam póki co na razie i nic juz dodatkowo niestosuję , mam nadzieję ,że nie ryzykuje!!pzdr

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2005-12-14 o 12:32
Stary 2005-10-04, 15:57   #210
...Okraglina
Przyczajenie

Smile Dot.: plastry antykoncepcyjne

Czesc dzewczyny. Ja ogolnie jeszcze nie mialam do czynienia z antykoncepcją. Choc szykuje sie na to. Takie pytanie mam do Was...czy oprocz stosoania tabletek czy tez plastrow...stosujecie jakas dodatkową ochrone w zbilżeniach..?? Bo o to własnie najbadziej mi chodzi. Zeby stosowac jedno i zeby dzialalo....:/ Co Wy o tym sadzicie lub tez jakie doswiadczenia heh. Prosze o odp:/ Buziaczki i pozdro papaa
...Okraglina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości