![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 11
Pragnę przypomnieć, że ja urodziłam 18 dni przed terminem
![]() Generalnie to przed porodem organizm może się oczyszczać... Goni nas na 2 i można też ![]() ![]() A skurcze... Szło od góry brzucha w dół, i przy tym wyglądało to tak jakby opinalo mnie coś dookoła. A na dole w podbrzuszu i w krzyżu najbardziej bolało. Ból był rosnący.... Potem chwile trwało równo i powoli puszczało...razem trwało to około minuty
#182 |
Zadomowienie
|
Odkryłam w książeczce ciąży że nie miałam badania na hpv i na hiv. Strasznie mnie stresuje ta opryszczka bo jest strasznie agresywna. Dobrze że jutro do lekarza idę :-(
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Nadziejo moją powiem ci że kiedyś nawet co dwa tygodnie miałam opryszczke ale ta jest wyjątkowo upierdliwa i okropnie boli :-( samej mi jest siebie szkoda. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej :-(
#185 |
Wtajemniczenie
|
No i wlasnie sie zheftalam
![]() Cale szczescie, ze do lazienki zdazylam ![]() Od razu lepiej jak tak nie muli... tylko teraz przez to przyszla zgaga ![]() No 2tyg zostaly wiec na legalu rodzic jak cos moge ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Truskawka juz sama końcówka ciąży jest męcząca a co dopiero gdy dochodzą inne poboczne dolegliwości... bardzo Ci współczuje
![]() Tak jak u mnie hemoroidy... ![]() normalnie wychodził mi jeden raz na pół roku, tak 3-4 dni przed porodem pojawiły mi się 2 naraz. Nie mogłam siedzieć na tyłku. Zdążyłam je trochę zaleczyc i po porodzie wyszło mi ich 5! 5 sztuk! Normalnie się załatwić nie mogłam przez nie... Pierwsze 2 dni po porodzie jechałam na czopkach glicerynowych do momentu ich podleczenia. Całe szczęście dali mi maść w szpitalu na to dziadostwo. ![]() Rusia, może coś ci stanęło na żołądku? ![]() No nic synuś zjadł i śpi, wiec pora na matkę. Dobranoc dziewczyny, owocnej nocy życzę! ![]()
#187 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czestuje budyniem
![]() Nie mogłam spać bo znów glodna byłam, ale budyń wchodzi jak głupi ![]() ![]() Dobrej nocy!! ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dołączam do tych, które mają wszystko w domu ogarnięte, makijaż pełny i czas dla siebie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
![]() widzę, ze nie tylko mi było wczoraj ![]() ale mi to chyba od paluszków, nażarłam się po 12 w nocy wczoraj ![]() ![]() co do peselu, tez mi sie wydaje, ze tam sie składa, gdzie dziecko bd zameldowane, a meldujemy przy tzcie. znaczy tu. bo ja tutaj nie mam jeszcze meldunku. jak były jeszcze stare dowody to planowałam najpierw wziac slub i potem załatwic meldunek i dopiero dowód wyrabiac, zeby 20 razy nie latac.. ![]() na karcie ciazy mam wpisany normalnie adres zamieszkania. a ani zwykłego meldunku tu nie mam ani czasowego... na skierowaniu tez mi wypisała ten adres. i jakos nikt się nie czepia. ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- co do porodu - coś czuję, ze sie przeterminuje... ![]() takze nie zanosi się u mnie chyba.... ciekawe jak tam Strzałka i czy ktoś niespodziankowo do pary urodził? liczę moje zaskórniaki i mam jedyne 160 zł zachomikowane... nowy telefon bd mnie kosztował 360. poczekam moze na wypłate ![]() teraz jakos funkcjonuje na złomiastej nokii, choc i ten sony od bidy jakos działa, choc denerwuje mnie bo mu się dotyk zrobił dziwny, wczesniej smigał na cacy a teraz jakos takie zacinki ma, ze niby działa itp. ale potrafi np,. nie przesunąć karty w bok i włączyc jakas aplikacje.. ![]() wykoncze sie. najlepsze jest to, ze tzowi jeszcze nie powiedziałam, ze rozgraciłam Sonego ![]() muszę mu wkręta jakiegos zarzucić , ze sie zamoczył czy coś. ![]() no bo teraz to nawet nie wiem jak mu wytłumaczyc dlaczego się zezłomił... ![]() po prostu złapał zawieszkę i nawet po czyszczeniu w programie i ustawieniu ustawien fabrycznych nie chodzi fantastycznie.. ot tak sam się tak zrobił a miałam dwie apki tylko zainstalowane. ehhh. no nic, muszę kupić nowy i tyle. nie wytrzymam bez telefonu bez neta ![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- HALO CZY WSZYSTKIE ŚPIĄ? ![]() ![]() ja pół nocy nie mogłam. ![]() teraz tez juz nie zasne, jak tza do roboty wygnałam .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Dziś 2 razy się budziłam w nocy... O dziwo nie po to żeby iść do toalety ale upewnić się że nie rodzę ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
ja wstaje bardzo czesto, bo kurde mam ten śluz jak woda, ciągle wkładki wymieniam...
juz mnie bozena piecze ![]() musze chyba sobie tu w domu ta tantum rose zrobić.. ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- pytanie za 100 pkt. u kogo kupić komplet do wózka minky? gdzie zamawiałyście? miałam zamówić sam kocyk ale w sumie moze od razu z poduszką coś zamówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię od 5.40
![]() A minky to Makaszka ma fajne i dużo wzorów i kolorów ![]() Ciekawe jak strzalka - pewnie odpoczywa już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
donoszę, żem w ciąży
![]() pełnia nie działa ![]() ale nie spałam całą noc - małą bolało ucho i płakała. Zasnęła o 4.40. Mój zakręcvony tż wziął ją wczoraj na spacer. Nałożyłam jej płaszczyk i lekką czapkę, bo ogólnie jest przeziębiona - kaszel poprzedniej nocy, zielone gile. U nas wczoraj było słońce, ale ok 17 stopni. I ona wróciła ze spaceru tylko w bluzce ![]() W nocy doszedł ból ucha i kaszel na maksa. Jak mój mąż myśli, że pojedzie do pracy, a ja zostanę z chorym dzieckiem dzień przed terminem, to się grubo myli. Muszę odespać drugą z rzędu noc zarwaną, bo jak przyjdzie do rodzenia, to nie będę miała siły. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie spie i wiram sie jeszcze w dwupaku.. ale nie mam weny do pisania...
Noc tragiczna...wymiotowalam kilka razy, najgorsze pozniej zolcia..meka straszna... dwojki tez kilka... Maly byl aktywny wiec pewnie bidusiem rzucalo tak jak mna ![]() Widac pelnia fajnie na mnie zadzialala ![]() Nie dosc, ze ciezko mi sie wstaje przez ta rwe bo bol mega tak dzis w nocy latalam do lazienki ![]() Wlasnie wypilam herbatke, leze a syn mi brzuch rozwali widac noc mu nie straszna :P Ola ja juz wrzucalam.. jak bd na kompie to wrzuce. Strzalka jak tam ?
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() niech teraz siedzi z dzieckiem jak tak doprawił i racja, Ty musisz miec siły na poród ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- wgl mój tz wczoraj system rozwalił przyjechali do nas jego trzej kumple. no i walneli po dwa piwa. no i zbierają się później na koniec i tz mówi do nich - " no to za tydzien pijemy " a ja taki w☠☠☠☠ i mówię ze co? to ja bede rodzic a Ty bd pił? ooooo nie, mówię, ze nie ma chlania zadnego. a on " ale kochanie, pępkowe " ![]() w ![]() i mówię, ze najpierw urodzę , potem będziemy myślec o Twoim pępkowym. no ale uśmiali sie z niego na koniec. a jaki zdziwiony był, ze nie bd mógł od razu poleciec opić z nimi syna ![]() pewnie ja urodzę a ten poleci wódkę pić, pffff... przemyśle to pepkowe jak juz wrócimy ze szpitala. tak to ma byc w stanie gotowości ![]() i tak ze mu te 2 piwa pozwoliłam wypić, mówię aaaaa nie zanosi się raczej zeby się cos zaczeło. ale tak patrzylam na ten księżyc i panikowałam w głębi duszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
ola - on mnie tak tym w.urwił, że z podniesionej adrenaliny głownie nie spałam, nawet jak H już zasnęła.
Umówiłam ją do lekarza - niech jedzie osłuchać i po jakieś leki na ucho. i opiekę na dziecko. Najweselej, że jak coś się ruszy, to on zostanie z chorym dzieckiem, a ja sama na porodówce, nawet mi nikt nic nie dowiezie, bo nie będzie jak - może wieczorem przyjaciółki coś podrzucą. Normalnie czuję, że mi się ryczeć chce - pojadę do porodu taksówką z torbami, bez męża i nawet mnie nie odwiedzi, bo dziecko nie będzie w przedszkolu, tylko chore w domu- jak jakaś patologia będę się czuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
hmm ale nierozsądnie postąpił, bo wczoraj nawet mi było zimno w sweterku, palilismy grilla.
no i myślalam, ze bd mi w miarę ciepło, ale jednak chłodek zacinał... wiec jak miało się dziecko nie przeziębić? jeszcze pewnie jak trochę pobiegała czy coś, spociła sie, za chwile zawiało... czapkę zdjęła to i uszy moment zawiało... nikt nie mówi, ze miał ją opatulić jak przy -30 stopniach no ale do bluzeczki rozebrac to przesada |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Heej. Na mnie pelnia tez nie działa. Za to cos mnie leb napierd...
#199 |
Zakorzenienie
|
Eh widze ze nie tylko u mnie kiepsko... wczoraj caly dzien mialam bole brzucha i plecow. A po lamingu wzmocnily sie. Ale nikomu nic nie mowilam zeby nie zapeszyc. Ok 20 zaczelo sie bolesne twardnienie brzucha, czy to skurcze? Chyba tak, taka obrecz.mnie zaciskala. Tak co pol godziny. Polozylam sie spac i ppwoedzialam tztowi zeby szedl spac bo bedziemy moze jechac. I w nocy mialam 3 razy takie bolesne ze sie spocilam miedY cyckami i o 5 koniec. Nosz kur wa! Nie spalam.cala noc. Jak mnie wkur wia w szpitalu z tym usg to nie recze za.siebie!
Ruska kochana bardzo Ci wspolczuje. Ciekawe co to sie przyczepilo.. Sylwia no.tz.bardzo madrze postapil... bylo cieplo ale bez przesady. Ola ale sie wkurzylam na twojego tz. Kurde najpoerw musisz urodzic a potem niech pije! Aaaaa ale jestem zla!
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
mimi
![]() moglybysmy juz urodzic |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, melduje się wciąż w dwupaku
![]() Ruskaa jak się teraz czujesz? Współczuję nocnych ekscesow ![]() Sylwia zdrówka dla córeczki :-* a tż miech teraz się nią opiekuje za swoją głupotę, ty musisz odespac te moce no i żebyś od małej nic nie chwyciła
#202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Widzę ze każdy jakieś ekscesy mocne.
Mimi szkoda ze się coś więcej mie rozkręciło ![]() Ja w mocy miałam atak drgawek, tak mi się nagle zimno zrobiło...
#204 |
Zakorzenienie
|
Ruska masakra jak Cię wymeczy :/ współczuję
![]() Ja się czuję extra w sumie, jakbym nie była w 3 a w 2 trymestrze. Spojenie i pachwiny nie bolą, dzisiaj rano miałam lekkie bóle okresowe tylko. A tak to super. Lili przespała całą noc u siebie, więc też super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
ciekawe jak strzałka?
Ja już też nie daję rady - na dziś się nie zapowiada, a jutro termin. Przeterminuję się na bank. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Donosze ze i ja w 2paku. Wczoraj dlugi spacer przttylanka noc ciezka i dalej nic. Dzis brzuch boli maly kopie jak najety. Dzis wizyta zobaczymy co sie tam dzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja juz zaliczyłam wszystkie imprezy rodzinne, które chciałam zaliczyc przed porodem i mogę rodzić ![]() ![]() W ogóle dziewczyny z rozwarciami- wczoraj sie dowiedziałam od jednej laski, że chodziła przed porodem z rozwarciem na 5 cm a i tak rodziła 19 godzin-także te rozwarcia to też nie muszą oznaczać czegoś konkretnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jadę na KTG i szczerze-nie chce mi się... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hej, ja średnio wyspana bo mi coś wlazlo do dołu kręgosłupa i miałam w nocy okropny problem by zmieniać boki ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Witam się po leniwym weekendzie.
Tż mnie irytuje i czasami piska boli a tak to jest ok. Jutro KTG to zobaczymy co tam. Widziałam się z projektantkom i sama nie wierzę, że będę miała tak cundną łazienkę ![]() Cały czas bym jadła. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Hej
od rana mi niedobrze, jakby mi ktoś ścisnął wszystkie bebechy bleee w ogóle mam jakiś awers do jedzenia, nie mam w ogóle apetytu. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- widzę niektórzy mają inaczej ![]() dzisiaj chyba nic nie robię, słaba pogoda to i poleżeć można, chociaż z drugiej strony znając siebie zaraz nie wytrzymam i zacznę coś robić, potem nie będzie już takiej niezależności ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Matti Czas edycji: 2015-05-04 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.