Panny Młode TRÓJMIASTO \ POMORZE - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 17:53   #181
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode TRÓJMIASTO \ POMORZE

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
ładna suknia, ale faktycznie troche sobie licza
Ja tez pod koniec roku bede szukac sukni w tym stylu (tiul, koronki itp) i juz sie boje ze nic nie bedzie w salonach z tego co piszecie ewentualnie jest szansa ze po sezonie troche PM wystawi swoje suknie to moze jakas uzywana mi wpadnie w oko

Co do oprawy uroczystosci to z checia poczytam co inne PM polecaja, bo ja nie mam pojecia jeszcze jak to bedzie u nas wygladalo.
A jaki kosciol macie wybrany?

tez nie wiem po co mu informacja o rodzaju slubu przeciez i po cywilnym i po koscielnym mozna sie tak samo bawic.
A juz postanowiliscie ze go bierzecie? Dla mnie jednak 2,5 tys to za duzo, szukamy czegos do 2 tys i chyba sie zdecydujemy na Piotra Wolfa bo ma dobre opinie na trojmiescie
W Memolii to i tak w miarę tanie suknie. Powiedzmy, że to standardowe ceny za takie suknie. Taniej trudniej coś znaleźć. Raczej już tylko drożej Ale jak na to, że suknie nie jest szyta na wymiar to jednak tanio nie jest.

Bierzemy go a raczej ich, są dwie osoby. Za dwie możemy tyle dać a dobrze wiem, że lepiej jak są dwie osoby Choć podziwiam jak jest tylko jedna osoba i robi za dwóch Wydaje mi się, że to i tak tanio jak na Gdańsk i za dwie osoby.

Cytat:
Napisane przez yasmin24 Pokaż wiadomość
Ja chcialam brac Prawdziwego Wodzireja, ale dzien wczesniej ktos zaklepal nasz termin Z tego co widzialam to swietnie prowadzi wesela i zabawa jest przednia, wiec swietny wybor

Zapytam jeszcze kolezanke, ktorej syn jest w szkole muzycznej, moze ktos tam sobie dorabia w taki sposob. Ja nawet nie wiem jak wyglada/brzmi oprawa tego koscielnego organisty.. ale jak posluchalam demo roznych osob oferujacych oprawe np skrzypaczki, to po zapuszczeniu Ave Maria odlecialam ze wzruszenia i plakalam jakby to byl juz moj slub
Ciekawe wlasnie, jak to bedzie z tym wzruszeniem przed oltarzem. Mierzenie sukni mnie w ogole nie ruszylo, ale muzyka zawsze na mnie dziala, na slubie kolezanki ryczalam jak bobr

PS.Ten drugi salon jest zaraz przy wylocie ul.Szerokiej, skrzyzowanie przy Barze Turystycznym, Tekstyliach, taki po schodkach w starej kamienicy. Wyhaczylam tez jakis komis sukni slubnych w Rumii, ceny kuszace..
Własnie z Twojej listy sobie go wzięłam:P Spojrzałam na stronę i to było to czego oczekujemy od DJ i Wodzireja.

To już wiem co to za salon, właśnie ten o którym myślałam Też chciałam tam zajść ale witryna mnie zniechęciła

W weekend biorę się za papeterię - będę produkować dalej winietki, zawieszki na alkohol i zawiadomienia
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 18:05   #182
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Bierzemy go a raczej ich, są dwie osoby. Za dwie możemy tyle dać a dobrze wiem, że lepiej jak są dwie osoby Choć podziwiam jak jest tylko jedna osoba i robi za dwóch Wydaje mi się, że to i tak tanio jak na Gdańsk i za dwie osoby.

Własnie z Twojej listy sobie go wzięłam:P Spojrzałam na stronę i to było to czego oczekujemy od DJ i Wodzireja.
Ale to jedna osoba puszcza muzyke a druga zabawia gości czy po co dwie osoby?
W sumie ja nie chce za dużo zabaw, ze 2 na oczepinach plus 1-2 na integracje

A myślicie że DJ który nie ma strony internetowej jest wiarygodny?
Jak spytalam o jakies demo w necie i czy ma strone int to napisal ze nie potrzebuje reklamy w internecie bo ma tyle zlecen drogą pantoflowa wyslal jedno zdjecie jak gral w Leszczynowym, a tak to wiecej jego zdjec w necie nie ma, ale ma swoj temat na forum trojmiasta i bardzo go tam polecaja

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 18:28   #183
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jedna osoba puszcza muzyke a druga zabawia gości czy po co dwie osoby?
W sumie ja nie chce za dużo zabaw, ze 2 na oczepinach plus 1-2 na integracje

A myślicie że DJ który nie ma strony internetowej jest wiarygodny?
Jak spytalam o jakies demo w necie i czy ma strone int to napisal ze nie potrzebuje reklamy w internecie bo ma tyle zlecen drogą pantoflowa wyslal jedno zdjecie jak gral w Leszczynowym, a tak to wiecej jego zdjec w necie nie ma, ale ma swoj temat na forum trojmiasta i bardzo go tam polecaja
No jak byłam na takim weselu to wodzirej prowadził zabawy w trakcie wesela (np. wspólny taniec wszystkich), rozdawał jakieś gadżety a z DJ się komunikował kiedy np. zatrzymać muzykę albo kiedyś ją zmienić itd. Wodzirej nie musiał opuszczać gości tylko był z nimi podczas całej zabawy, tańczył z nami a DJ zajmował się muzyką. Też mógł być na bieżąco w kontakcie z Młodymi, czesto coś uzgadniali gdy DJ puszczał muzykę.
Nie byłam jednak na weselu z jedną osobę więc nie wiem jak wygląda to gdy jest jedna osoba więc ja patrzyłam na dwie osoby (pewnie jedna sobie radzi tak samo) Może przepłacam tym samym no ale myślałam, że tak właśnie najlepiej
My chcemy na pewno jakiś taki taniec dla wszystkich (układ dla wszystkich), może coś zapoznawczego też. A oczepin jako takich chyba nie będzie. Chociaż nie wiadomo, nie myśleliśmy o tym w ogóle.

Uważam, że skoro nie ma strony ale ma świetne opinie to chyba nie ma się co zastanawiać

Miałam Wam wstawić baner z paperconcept Nie miałam niczego do porównania więc są moje palce:P Nie mam wielkiej dłoni więc mniej więcej możecie sobie zobaczyć jak duże są literki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0224.jpg (62,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0225.jpg (65,8 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-02-03 o 18:29
Stary 2016-02-08, 08:41   #184
Sophie24
Zakorzenienie

Co tu taka cisza?

Byłam w piątek w Wedding Room - bardzo fajny salon-outlet. Co prawda trzeba się nastawić, że rozmiary sukienek są tam dość małe. Jestem patykiem ( rozmiar 34) a w niektóre ciężko było mi swobodnie wejść. I to serio, niektóre takie kroje, że nie byłoby możliwości tego przeciągnąć gdy ktoś miałby większy biust czy biodra/uda. Ale coś większego też widziałam.
Wszystko to pojedyncze sztuki w miarę znanych i wyszukanych projektantów (Viola Piekut, Vera Wang, Anna Kara, coś chyba z Pronavias było, jeszcze kilka ale nie pamiętam jakie dokładnie). Ceny są różne aczkolwiek spodobała mi się w miarę jedna suknia AK (musiałaby być jednak przerobiona) i koszt całości to jakieś 3tys. Za używaną tyle to jednak szkoda dać. Jeśli chodzi o panią to bardzo miło, salon schludny i ogólnie fajnie. Jedyny minus to duże przeszklenia i widok na ulicę. Oczywiście przebieralnia jest ale jak pani odsłania po założeniu sukni no to z ulicy można wszystko zobaczyć (a ulica w miarę ruchliwa, dojazdowa do tego osiedla).
Asortyment się zmienia no bo dochodzi im to od czasu do czasu.

Poza tym mogę się pochwalić, że działamy
Winietki w 1/3 zrobione. Czeka nas dalsza robota i drukowanie
Zamówiliśmy wczoraj zaproszenia - czekamy na wstępny projekt cyfrowy do zatwierdzenia.
Pisałam do cukierni na Rogu Wojskiego ale torty robią tylko z tymi masami a my chcemy śmietankę z wierzchu. Znalazłam jednak inną cukiernię i tak po zdjęciach widzę, że robią takie jak chcemy. Dziś będę pisać z prośbą o wycenę.
Zapisaliśmy się do poradni (nie wiem czy o tym wspominałam).

Podpisaliśmy umowę z Otominem. Trochę nas jednak koszty zaskoczyły, te za poprawiny i dekoracje kwiatami. Znaczy kwiaty to wiadomo - jak wezmę tanie to i mniej wyjdzie ale jednak chce sama się jeszcze zorientować i w razie czego wziąć kogoś innego. A poprawiny wyszły nam ponad 2 razy tyle, ile mają w ofercie. Ale nie specjalnie jest jak zrobić to inaczej.
Poprawiny będą w godzinach 11-14 czy jakoś tak. Na początek będzie śniadanie (jajka, jakieś parówki etc.) a potem też dołożone obiadowe mięso i wszystko z dnia poprzedniego oraz ciasto, kawa/herbata. No i to śniadanie początkowe jako dodatkowe dania trochę nas wyniosło.
No ale już na dzień dzisiejszy wiemy, że osoby nie dojadą więc koszty będą nam spadać a nie rosnąć
Stary 2016-02-08, 10:30   #185
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Gratuluję że tyle już załatwione! my na razie stoimy w miejscu, bo nie mamy co załatwiać. Suknię chcę używaną bo nie chce zapłacić więcej niż 2 tysiące. Wolę więcej kasy na inne rzeczy przeznaczyć.
Ostatnio z TŻem wymyśliliśmy balony z helem, bo dmuchane powietrzem nie podobają mi się.
Z nowości to TŻa świadek był na sylwestra na naszej sali i mówił że bardzo fajnie
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 11:08   #186
Sophie24
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55331186]Gratuluję że tyle już załatwione! my na razie stoimy w miejscu, bo nie mamy co załatwiać. Suknię chcę używaną bo nie chce zapłacić więcej niż 2 tysiące. Wolę więcej kasy na inne rzeczy przeznaczyć.
Ostatnio z TŻem wymyśliliśmy balony z helem, bo dmuchane powietrzem nie podobają mi się.
Z nowości to TŻa świadek był na sylwestra na naszej sali i mówił że bardzo fajnie [/QUOTE]
Musimy załatwiać bo czasu coraz mniej Wy macie jeszcze dobry rok Teraz będziecie mieli przestój, tak jest

Ja z suknią mam ciągle problem i nie wiem. Raz stwierdzam, że wydam miliony monet a innym razem, że więcej jak 1500 nie ma mowy:P Żadna mnie jeszcze nie powaliła więc może to przez to.

Jakby któraś była zainteresowana to w niedziele odbędą się Alternatywne Targi Ślubne - Sztuka Wyboru w Gdańsku. Będzie tam np. firma Szyjemy sukienki. Są z południa Polski a teraz będzie można ich suknie pomacać na żywo A suknie drogie nie są więc może warto. Będą tam ogólnie takie wyszukane marki, niszowe a więc droższe. Ale zawsze można iść

Balony z helem są dość drogie. Aby napompować ok. 20 zwykłych balonów (o średnicy 30cm) trzeba mieć butle, która kosztuje około 100zł. Mi się też podobają ale uważam, że to trochę jednak za drogo. Choć warto ogólnie poszperać, może firmy jakoś mniej liczą za to.
Stary 2016-02-08, 12:23   #187
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Co tu taka cisza?

Byłam w piątek w Wedding Room - bardzo fajny salon-outlet. Co prawda trzeba się nastawić, że rozmiary sukienek są tam dość małe. Jestem patykiem ( rozmiar 34) a w niektóre ciężko było mi swobodnie wejść. I to serio, niektóre takie kroje, że nie byłoby możliwości tego przeciągnąć gdy ktoś miałby większy biust czy biodra/uda. Ale coś większego też widziałam.
Wszystko to pojedyncze sztuki w miarę znanych i wyszukanych projektantów (Viola Piekut, Vera Wang, Anna Kara, coś chyba z Pronavias było, jeszcze kilka ale nie pamiętam jakie dokładnie). Ceny są różne aczkolwiek spodobała mi się w miarę jedna suknia AK (musiałaby być jednak przerobiona) i koszt całości to jakieś 3tys. Za używaną tyle to jednak szkoda dać. Jeśli chodzi o panią to bardzo miło, salon schludny i ogólnie fajnie. Jedyny minus to duże przeszklenia i widok na ulicę. Oczywiście przebieralnia jest ale jak pani odsłania po założeniu sukni no to z ulicy można wszystko zobaczyć (a ulica w miarę ruchliwa, dojazdowa do tego osiedla).
Asortyment się zmienia no bo dochodzi im to od czasu do czasu.

Poza tym mogę się pochwalić, że działamy
Winietki w 1/3 zrobione. Czeka nas dalsza robota i drukowanie
Zamówiliśmy wczoraj zaproszenia - czekamy na wstępny projekt cyfrowy do zatwierdzenia.
Pisałam do cukierni na Rogu Wojskiego ale torty robią tylko z tymi masami a my chcemy śmietankę z wierzchu. Znalazłam jednak inną cukiernię i tak po zdjęciach widzę, że robią takie jak chcemy. Dziś będę pisać z prośbą o wycenę.
Zapisaliśmy się do poradni (nie wiem czy o tym wspominałam).

Podpisaliśmy umowę z Otominem. Trochę nas jednak koszty zaskoczyły, te za poprawiny i dekoracje kwiatami. Znaczy kwiaty to wiadomo - jak wezmę tanie to i mniej wyjdzie ale jednak chce sama się jeszcze zorientować i w razie czego wziąć kogoś innego. A poprawiny wyszły nam ponad 2 razy tyle, ile mają w ofercie. Ale nie specjalnie jest jak zrobić to inaczej.
Poprawiny będą w godzinach 11-14 czy jakoś tak. Na początek będzie śniadanie (jajka, jakieś parówki etc.) a potem też dołożone obiadowe mięso i wszystko z dnia poprzedniego oraz ciasto, kawa/herbata. No i to śniadanie początkowe jako dodatkowe dania trochę nas wyniosło.
No ale już na dzień dzisiejszy wiemy, że osoby nie dojadą więc koszty będą nam spadać a nie rosnąć
Super, faktycznie sporo juz macie załatwione, no ale czasu do wesela coraz mniej
Z tymi poradniami to jeszcze się nie orientuje co i jak, gdzie można odbyć nauki, ale pewnie po wakacjach ruszymy tez z tym :P

Z tymi poprawinami to nieciekawie, no ale skoro kilka osób odpadnie to może koszty nie wzrosną jakoś drastycznie

A co do kwiatów - to oni gwarantują pewnie jakieś podstawowe, proste i jak chcesz jakieś bardziej w stylu rustykalnym to trzeba doplacic?
Mam nadzieje ze u mnie nie wyjdą takie akcje na sali bo z bukietami chce zaszaleć i powymyslac trochę :P
A co do kwiaciarni to mogę polecić kwiaciarnie na Jasieniu, w Google powinno wyszukać, dobre opinie ma, a podobno ma w miarę tanio plus w dniu wesela może poustawiac na sali bukiety, wazony, itp wiec nie trzeba się rym dodatkowo martwić.

Cytat:
Ja z suknią mam ciągle problem i nie wiem. Raz stwierdzam, że wydam miliony monet a innym razem, że więcej jak 1500 nie ma mowy:P Żadna mnie jeszcze nie powaliła więc może to przez to.

Jakby któraś była zainteresowana to w niedziele odbędą się Alternatywne Targi Ślubne - Sztuka Wyboru w Gdańsku. Będzie tam np. firma Szyjemy sukienki. Są z południa Polski a teraz będzie można ich suknie pomacać na żywo A suknie drogie nie są więc może warto. Będą tam ogólnie takie wyszukane marki, niszowe a więc droższe. Ale zawsze można iść
A co z ta sukienka co zamowilas przez internet? Jednak nie będziesz w niej, czy szukasz jeszcze alternatywy jakiejś?

Na targi chciałam iść, ale oczywiście pracuje wiec niestety znów nie pójdę.

A ja w środę podpisuje umowę z p. Michałem
Wiec zostaje Dj, bo kamery póki co nie chcemy

PM 2017
Stary 2016-02-08, 13:01   #188
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Super, faktycznie sporo juz macie załatwione, no ale czasu do wesela coraz mniej
Z tymi poradniami to jeszcze się nie orientuje co i jak, gdzie można odbyć nauki, ale pewnie po wakacjach ruszymy tez z tym :P

Z tymi poprawinami to nieciekawie, no ale skoro kilka osób odpadnie to może koszty nie wzrosną jakoś drastycznie

A co do kwiatów - to oni gwarantują pewnie jakieś podstawowe, proste i jak chcesz jakieś bardziej w stylu rustykalnym to trzeba doplacic?
Mam nadzieje ze u mnie nie wyjdą takie akcje na sali bo z bukietami chce zaszaleć i powymyslac trochę :P
A co do kwiaciarni to mogę polecić kwiaciarnie na Jasieniu, w Google powinno wyszukać, dobre opinie ma, a podobno ma w miarę tanio plus w dniu wesela może poustawiac na sali bukiety, wazony, itp wiec nie trzeba się rym dodatkowo martwić.

A co z ta sukienka co zamowilas przez internet? Jednak nie będziesz w niej, czy szukasz jeszcze alternatywy jakiejś?

Na targi chciałam iść, ale oczywiście pracuje wiec niestety znów nie pójdę.

Nauki mamy zrobione, we wrześniu robiliśmy. Teraz czas na poradnie ale nie wiem, chcieliśmy jakąś fajną, taką "ludzką" ale nic nie mogłam znaleźć i idziemy w ciemno. Jedna osoba mi podpowiedziała, że w Gdyni jest fajna poradnia ale do Gdyni to nam ciężko dojeżdżać. Trudno, mam nadzieję, że jakoś to przetrwamy.

Koszty już nie powinny wzrosnąć, co najwyżej teraz powinny maleć:P Wiemy, że kilka osób nie dotrze a jak nie dotrze to będą odejmować od całości Ale w sumie to mieliśmy wybór albo robić normalne poprawiny i np. dopłacać do DJa (lub martwić się o muzykę a tego nie chcieliśmy sobie dokładać) albo wykupować śniadanie dla gości... Sądzę, że koszty w każdej opcji wyglądałyby bardzo podobnie. Tu dopłacały 20zł od osoby za to jedzenie plus 400zł za obsługę poprawin.

Oni nie gwarantują kwiatów. W cenie te dekoracje to obrusy, wazony, bieżniki, serwetki, jakieś takie rzeczy jak podkładki (będziemy mieli jakieś drewniane czy inne), kule ratanowe - ale kwiaty nie, żadne. Więc co wymyślę to będą robić z dodatkową opłatą. Chcę tylko lawendę i może trochę gipsówki więc chyba nie powinni mnie mocno skasować. Nie wiem też co ze wstążkami na krzesła. Za to też mieli mi dodatkowo policzyć. Ale to mogę akurat sama kupić bo wiem jakie mają być kolory Zresztą i tak im zrobię na gotowe i niech tylko zawieszą

Dzięki za namiar na kwiaciarnie Na pewno zobaczę co i jak Teraz na targach zobaczę właśnie co tam będzie i zbiorę sobie oferty

Tej sukienki jeszcze nie zamówiłam, po prostu Nie mogę się jakoś odważyć:P Mam jeszcze czas i mogę szperać sobie na miejscu. Mam coraz więcej wątpliwości do niej więc to takie moje wyjście awaryjne. Ciężko mi z tym, że nie mam wymarzonej sukni w głowie, że nic mi nie pasuje na tyle by kupić i, że na dobrą sprawę mam pierwszą lepszą sukienkę z brzegu. Nie tak to sobie wyobrażałam.

O, ja muszę się umówić z Panem Michałem bo nam się trochę zmieniło i też miejsce wesela jest inne.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-02-08 o 13:02
Stary 2016-02-08, 18:44   #189
Konto usunięte

Cytat:
Musimy załatwiać bo czasu coraz mniej Wy macie jeszcze dobry rok Teraz będziecie mieli przestój, tak jest

Balony z helem są dość drogie. Aby napompować ok. 20 zwykłych balonów (o średnicy 30cm) trzeba mieć butle, która kosztuje około 100zł. Mi się też podobają ale uważam, że to trochę jednak za drogo. Choć warto ogólnie poszperać, może firmy jakoś mniej liczą za to.
Ja nie chcę wydać więcej niż 2 tysiące, max myślę 2300. Ale to i tak trochę sporo. Wiem, że potem będzie z nią tylko problem.

Na targi pojedziemy w przyszłym roku, bo ja jestem każdy weekend w pracy, a obecnie mieszkam w innym województwie więc lipa

Patrzeliśmy i zależy czy wynajem butli czy kupno jednorazowej

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Polecam zobaczyć naszego kamerzystę

Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Czas edycji: 2016-02-08 o 18:41
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 18:48   #190
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55361641]Ja nie chcę wydać więcej niż 2 tysiące, max myślę 2300. Ale to i tak trochę sporo. Wiem, że potem będzie z nią tylko problem.

Na targi pojedziemy w przyszłym roku, bo ja jestem każdy weekend w pracy, a obecnie mieszkam w innym województwie więc lipa

Patrzeliśmy i zależy czy wynajem butli czy kupno jednorazowej

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Polecam zobaczyć naszego kamerzystę [/QUOTE]

A przypomnisz kto to i ile bierze?

PM 2017
Stary 2016-02-08, 18:58   #191
Konto usunięte

Cytat:
A przypomnisz kto to i ile bierze?
Salon wspomnień, nie pamiętam ile dokładnie ale chyba 2300 za 1 operatora, a 2700 za dwóch Nie pamiętam już dokładnie. Ale cena do jakości u niego wychodziła chyba najkorzystniej.

Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Czas edycji: 2016-02-08 o 19:18
Stary 2016-02-09, 08:07   #192
yasmin24
Raczkowanie

O czyli dzieje sie!

Dzieki za info o Wedding Room, wynika z tego, ze raczej nie znalazlabym nic taniego, chyba odpuszcze. Odwiedze jeszcze komis w Rumii a jutro jestem umowiona na outletu w Pruszczu.

U nas z nowosci tylko jedna rzecz: zapisalam nas na kurs tanca. Towarzyski, poziom poczatkujacy dla doroslych. Ja tanczylam kilka lat, ale TZ ma problem troche z koordynacja ruchow na parkiecie, wiec przyda sie go podszkolic. Nawet nie opieral sie za bardzo:p
Jeszcze nie wiemy co z naszym pierwszym tancem, czy cos bedziemy wymyslac, czy tez odpuscimy i zatanczymy przytulanca, nie wiem.

Kiedy i jak ogarnia sie nauki i ta poradnie? Jak zaczac bo nie wiem czy to juz?

A poza tym, to u nas nic wiecej nie ruszylo, poza ustaleniem kompromisow jesli chodzi o zaproszenia, tort i oprawe muzyczna w kosciele.

Aaa zapomnialabym! W sobote zrobilismy obiad zapoznawczy dla rodzicow, wypadlo calkiem dobrze, siedzieli 3h, momentami gadali sobie tak, ze my w ogole nie bylismy potrzebni Ale wciaz nie ogarniam tego, ze przez reszte zycia bedziemy razem w komplecie spotykac sie na imprezach rodzinnych..
yasmin24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 09:05   #193
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
O czyli dzieje sie!

Dzieki za info o Wedding Room, wynika z tego, ze raczej nie znalazlabym nic taniego, chyba odpuszcze. Odwiedze jeszcze komis w Rumii a jutro jestem umowiona na outletu w Pruszczu.

U nas z nowosci tylko jedna rzecz: zapisalam nas na kurs tanca. Towarzyski, poziom poczatkujacy dla doroslych. Ja tanczylam kilka lat, ale TZ ma problem troche z koordynacja ruchow na parkiecie, wiec przyda sie go podszkolic. Nawet nie opieral sie za bardzo:p
Jeszcze nie wiemy co z naszym pierwszym tancem, czy cos bedziemy wymyslac, czy tez odpuscimy i zatanczymy przytulanca, nie wiem.

Kiedy i jak ogarnia sie nauki i ta poradnie? Jak zaczac bo nie wiem czy to juz?

A poza tym, to u nas nic wiecej nie ruszylo, poza ustaleniem kompromisow jesli chodzi o zaproszenia, tort i oprawe muzyczna w kosciele.

Aaa zapomnialabym! W sobote zrobilismy obiad zapoznawczy dla rodzicow, wypadlo calkiem dobrze, siedzieli 3h, momentami gadali sobie tak, ze my w ogole nie bylismy potrzebni Ale wciaz nie ogarniam tego, ze przez reszte zycia bedziemy razem w komplecie spotykac sie na imprezach rodzinnych..
Tam są suknie w przedziale 900-3500zł ale podejrzewam, że więcej jest w tej górnej granicy. A jeszcze jak dobrze pamiętam to poprawki krawieckie są dodatkowo płatne (ale tu nie mam pewności). Jedna dziewczyna z wątku pm16 chyba kupiła suknie w Pruszczu właśnie Na pewno warto tam się wybrać.

Kurs fajna sprawa jak nie do końca taniec wychodzi My w ogóle nie myśleliśmy o pierwszym tańcu, dużo czasu do tego:P

Nauki są podobno ważne rok ale nie wiem, słyszałam, że wcale nie i z danym partnerem są ważne bezterminowo. My zrobiliśmy je we wrześniu. Natomiast poradnie chyba też można zrobić szybciej (nie dowiedzieliśmy się mimo, że pytaliśmy księdza) więc postanowiliśmy dla pewności zrobić je w ostatnich 6 miesiącach. Podobno najlepsze to u Dominikanów ale ciężko tam się dostać, szybko się terminy rozeszły. My byliśmy na Przymorzu na naukach a poradnię robimy w centrum, chyba przy kościele św Katarzyny albo Brygidy (oba są koło siebie). Coś czuję, że nie będą fajne ale trudno, trzeba to odbębnić.

My nie będziemy się w takim komplecie spotykać Nie będzie za bardzo ku temu okazji Fajnie, że się Wam spotkanie udało
Stary 2016-02-09, 10:00   #194
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Nauki są podobno ważne rok ale nie wiem, słyszałam, że wcale nie i z danym partnerem są ważne bezterminowo. My zrobiliśmy je we wrześniu. Natomiast poradnie chyba też można zrobić szybciej (nie dowiedzieliśmy się mimo, że pytaliśmy księdza) więc postanowiliśmy dla pewności zrobić je w ostatnich 6 miesiącach. Podobno najlepsze to u Dominikanów ale ciężko tam się dostać, szybko się terminy rozeszły. My byliśmy na Przymorzu na naukach a poradnię robimy w centrum, chyba przy kościele św Katarzyny albo Brygidy (oba są koło siebie). Coś czuję, że nie będą fajne ale trudno, trzeba to odbębnić.
A każda parafia ma jakiś cennik nauk i poradni czy jest to słynne "co łaska"?

Yasmin super że spotkanie się udało nie potrzebny stres, ale rozumiem Cię bo pewnie sama tak bede miala przed spotkaniem rodziców TŻta z moją mama

PM 2017
Stary 2016-02-09, 11:38   #195
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
A każda parafia ma jakiś cennik nauk i poradni czy jest to słynne "co łaska"?

Yasmin super że spotkanie się udało nie potrzebny stres, ale rozumiem Cię bo pewnie sama tak bede miala przed spotkaniem rodziców TŻta z moją mama
Różnie. Standardowo weekendowe nauki są płatne i z góry mają cennik, w tygodniu najczęściej są bezpłatne. My byliśmy na naukach w tygodniu i było można złożyć dobrowolną ofiarę.
Poradnie na ogół są płatne. Trzeba liczyć około 100-150zł za całą poradnię.
Stary 2016-02-09, 14:22   #196
Konto usunięte

Ja w tym roku muszę rozejrzeć się za naukami, żeby już z głowy mieć, potem może czasu nie być.
Stary 2016-02-09, 14:43   #197
Sophie24
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55409701]Ja w tym roku muszę rozejrzeć się za naukami, żeby już z głowy mieć, potem może czasu nie być.[/QUOTE]

Nie ma co odkładać tego na ostatnią chwilę Będą inne rzeczy do załatwiania.

W ogóle budżet jest coraz bardziej przerażający. Niby takie pierdółki dochodzą a w całości tworzą dodatkowo sporą kwotę. Wiedziałam, że tak będzie ale tylko mnie to załamuje. Wiem, że gdzieś tam nam koszty też odpadną (nie dojazdy) ale i tak mnie przeraża to wszystko. Boję się, że nas zapas w budżecie nie starczy i dopiero będzie. Zwłaszcza, że za wesele i wszystko co w hotelu płacimy dzień przed. Chyba pod tym względem dopada mnie stres ślubny.
Stary 2016-02-09, 14:55   #198
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Różnie. Standardowo weekendowe nauki są płatne i z góry mają cennik, w tygodniu najczęściej są bezpłatne. My byliśmy na naukach w tygodniu i było można złożyć dobrowolną ofiarę.
Poradnie na ogół są płatne. Trzeba liczyć około 100-150zł za całą poradnię.
Dzięki za odpowiedź

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55409701]Ja w tym roku muszę rozejrzeć się za naukami, żeby już z głowy mieć, potem może czasu nie być.[/QUOTE]

Ja tak samo, w okolicy września chyba to załatwimy i będzie z głowy

Cytat:
Nie ma co odkładać tego na ostatnią chwilę Będą inne rzeczy do załatwiania.

W ogóle budżet jest coraz bardziej przerażający. Niby takie pierdółki dochodzą a w całości tworzą dodatkowo sporą kwotę. Wiedziałam, że tak będzie ale tylko mnie to załamuje. Wiem, że gdzieś tam nam koszty też odpadną (nie dojazdy) ale i tak mnie przeraża to wszystko. Boję się, że nas zapas w budżecie nie starczy i dopiero będzie. Zwłaszcza, że za wesele i wszystko co w hotelu płacimy dzień przed. Chyba pod tym względem dopada mnie stres ślubny.
Doskonale Cie rozumiem z tym budżetem, mimo że sami finansujemy sobie i wiemy że odłozymy taką kwotę która jest potrzebna, to cały czas dochodzi coś nowego z opłat i już wiem że w moim budżecie 25 tys się nie zmieszcze i coraz droższa to impreza się robi

PM 2017
Stary 2016-02-09, 15:17   #199
Konto usunięte

My jak na razie wszystko liczyliśmy z górką, niektóre rzeczy nawet ze sporą i część już nam zjechała, ale boję się, że na niektórych rzeczach założyliśmy za mało...
Stary 2016-02-09, 15:27   #200
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55413376]My jak na razie wszystko liczyliśmy z górką, niektóre rzeczy nawet ze sporą i część już nam zjechała, ale boję się, że na niektórych rzeczach założyliśmy za mało...[/QUOTE]

Ja liczyłam z małymi górkami też, ale jednak mniej więcej wydaje mi się że policzyłam ok, tylko te sprawy kościelne to nie wiem ile liczyć za całość (nauki, poradnia, zaświadczenia z mojego kościoła - bo w innym biore ślub , zapowiedzi, nie wiem co jeszcze do tego się wlicza ). Ale też mam wrażenie że napewno o czymś zapomniałam i coś przeoczyłam w budżecie

PM 2017
Stary 2016-02-09, 15:29   #201
Konto usunięte

Cytat:
Ja liczyłam z małymi górkami też, ale jednak mniej więcej wydaje mi się że policzyłam ok, tylko te sprawy kościelne to nie wiem ile liczyć za całość (nauki, poradnia, zaświadczenia z mojego kościoła - bo w innym biore ślub , zapowiedzi, nie wiem co jeszcze do tego się wlicza ). Ale też mam wrażenie że napewno o czymś zapomniałam i coś przeoczyłam w budżecie
Nam DJ, foto jak i wideo biorą po kilkaset złotych mniej niż zakładaliśmy więc już trochę jesteśmy do przodu, ale boję się, że niektóre rzeczy wyjdą sporo więcej.
Stary 2016-02-09, 16:09   #202
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55414246]Nam DJ, foto jak i wideo biorą po kilkaset złotych mniej niż zakładaliśmy więc już trochę jesteśmy do przodu, ale boję się, że niektóre rzeczy wyjdą sporo więcej.[/QUOTE]

ja niestety budżet rozpisałam jak już znałam ceny za DJ, foto i sale, więc tu nie będzie pomyłek jedynie jak nam osoby poodpadają to po prostu za sale mniej zapłacimy i więcej alkoholu zostanie

PM 2017
Stary 2016-02-09, 16:15   #203
Konto usunięte

Ja myślę, że nasz ubiór wyjdzie mniej i jedzenie, bo wzięliśmy ze sporą górką.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 17:23   #204
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Ja tak samo, w okolicy września chyba to załatwimy i będzie z głowy

Doskonale Cie rozumiem z tym budżetem, mimo że sami finansujemy sobie i wiemy że odłozymy taką kwotę która jest potrzebna, to cały czas dochodzi coś nowego z opłat i już wiem że w moim budżecie 25 tys się nie zmieszcze i coraz droższa to impreza się robi
Ja pozapominałam o różnych "pierdołach" choć są to raczej rzeczy, których ewentualnie mogę nie kupować. A jak nie zapomniałam to po prostu wynalazłam twierdząc, że muszą być (a nie muszą:P) W sali też nam się zwiększyła cena no ale tam wiemy, że odpadnie.
Na alkoholu też na pewno mniej wyjdzie bo liczymy aż 30zł za butelkę i ogólnie dodaliśmy do tego jeszcze sporą nadwyżkę. Chciałabym chyba żeby już więcej kupić i wiedzieć, że te kwoty maleją
A jeszcze teraz te targi... Chcę iść ale też się boję, że coś mi się spodoba a będzie za dużo kosztować. Ale chce iśc obrączki pomierzyć bo będą takie nietypowe Wstęp za darmo więc zawsze coś

Dziś dzwonił DJ, chciał się umówić, wstępnie w przyszły weekend się widzimy.

Nie podpowiem Wam tak dokładnie co z kościelnymi opłatami. Jedyne co wiem to:
- zaświadczenie z USC to 84zł a gdybyście chciały same załatwić skrócony akt urodzenia, który jest do tego potrzebny to 22zł od aktu (ale lepiej zlecić to urzędowi i oni za darmo go ściągną)
- nauki i poradnia - no to zależy jak zrobicie ale myślę, że już tak maks 250zł wyjdzie.
- u księdza za msze to wiadomo - różnie, od co łaska do tysiaka czy więcej
- organista to zazwyczaj koło 200zł (patrzę po tym co dziewczyny płacą)
- zaświadczenia o chrzcie i bierzmowaniu to też różnie, najczęściej to jeden papierek i powinny to być groszowe sprawy
- zapowiedzi też nie wiem jak to wyjdzie.
My jeszcze musimy załatwić pozwolenie na ślub w innym kościele niż nasza parafia a to czasem też kosztuje.
Stary 2016-02-10, 13:32   #205
yasmin24
Raczkowanie

Ja napisalam wczoraj do naszego ksiedza, to powiedzial, ze wola by nauki robic w ich parafii, poradnia rowniez tam jest. Ale ze mamy zglosic sie w marcu. Takze czekamy, ciekawe jak bedzie.

Bylam dzis w salonie w Pruszczu, tym outlecie, niestety niczego "wow" nie znalazlam. W zasadzie tylko 2 moglabym brac pod uwage. Ceny to jednak w wiekszosci 1900zl, do tego trzeba doliczyc poprawki krawiecki platne. Na przyszly wtorek umowilam sie znow do salonu Beauty we Wrzeszczu, pojade z mama. Tam jak narazie byly najladniejsze suknie, w tym ta, ktorym najbardziej mi sie podobala.
yasmin24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 13:46   #206
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja napisalam wczoraj do naszego ksiedza, to powiedzial, ze wola by nauki robic w ich parafii, poradnia rowniez tam jest. Ale ze mamy zglosic sie w marcu. Takze czekamy, ciekawe jak bedzie.

Bylam dzis w salonie w Pruszczu, tym outlecie, niestety niczego "wow" nie znalazlam. W zasadzie tylko 2 moglabym brac pod uwage. Ceny to jednak w wiekszosci 1900zl, do tego trzeba doliczyc poprawki krawiecki platne. Na przyszly wtorek umowilam sie znow do salonu Beauty we Wrzeszczu, pojade z mama. Tam jak narazie byly najladniejsze suknie, w tym ta, ktorym najbardziej mi sie podobala.
No ceny nie są wcale takie niskie. W ogóle czasem nie rozumie skąd ceny za te suknie:P Jeszcze jak są drogie materiały czy ręczna robota to ok ale czasem to ani jedno, ani drugie a ceny kosmiczne.

W niedziele podpisujemy umowę czy tam nie wiem jak to wygląda na tort w Baccate Zarezerwują nam stelaż i termin a co do ilości tortu to bliżej wesela się dogadamy Będą na targach więc osobiście to ogarniemy
Poza tym załatwiam właśnie dekoracje na salę i wyjdzie taniej niż myślałam Zrezygnuje z kwiatów z Otomina Będę miała wianki z suszonej lawendy a na środku świeca w jakimś słoiki/świeczniku. Pani mi je zrobi i wyśle. Ale to chyba bliżej maja/czerwca. Teraz pewnie jakąś zaliczkę się wpłaci Tylko muszę w Otominie wycofać z umowy te kwiaty
Stary 2016-02-11, 13:59   #207
Konto usunięte

Cytat:
No ceny nie są wcale takie niskie. W ogóle czasem nie rozumie skąd ceny za te suknie:P Jeszcze jak są drogie materiały czy ręczna robota to ok ale czasem to ani jedno, ani drugie a ceny kosmiczne.

W niedziele podpisujemy umowę czy tam nie wiem jak to wygląda na tort w Baccate Zarezerwują nam stelaż i termin a co do ilości tortu to bliżej wesela się dogadamy Będą na targach więc osobiście to ogarniemy
Poza tym załatwiam właśnie dekoracje na salę i wyjdzie taniej niż myślałam Zrezygnuje z kwiatów z Otomina Będę miała wianki z suszonej lawendy a na środku świeca w jakimś słoiki/świeczniku. Pani mi je zrobi i wyśle. Ale to chyba bliżej maja/czerwca. Teraz pewnie jakąś zaliczkę się wpłaci Tylko muszę w Otominie wycofać z umowy te kwiaty
Ja najbardziej nie rozumiem bardzo wysokich cen przy sukniach dosyć prostych, np. empire, bo materiału przy nich nie trzeba za dużo, roboty też nie, więc nie rozumiem skąd przy nich cena 3 tysiące i w górę.

Nie mogę się doczekać jak pokażesz jak to wszystko wyszło
Stary 2016-02-11, 15:06   #208
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

O super że tort zamówiliście i udało się załatwić kwiaty
Też mysłałam nad tortem w Baccate, ewentualnie w tym rogu wojskiego ale tam właśnie dużo tej masy/lukru mnie zniecheca, bo może ładnie wygląda ale pewnie warstwa górna jest za słodka ale to jeszcze mam czas na wybor, więc póki co nawet na torty nie patrze
A pokażesz jaki Wy chcecie mieć i ile w baccate mają za kg?

A kwiaciarnie którą wybrałaś? Pewnie nie z Gdańska skoro będą wysyłać pocztą?

PM 2017
Stary 2016-02-12, 08:05   #209
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
O super że tort zamówiliście i udało się załatwić kwiaty
Też mysłałam nad tortem w Baccate, ewentualnie w tym rogu wojskiego ale tam właśnie dużo tej masy/lukru mnie zniecheca, bo może ładnie wygląda ale pewnie warstwa górna jest za słodka ale to jeszcze mam czas na wybor, więc póki co nawet na torty nie patrze
A pokażesz jaki Wy chcecie mieć i ile w baccate mają za kg?

A kwiaciarnie którą wybrałaś? Pewnie nie z Gdańska skoro będą wysyłać pocztą?
No właśnie na Rogu Wojskiego robią tylko z tymi masami a my takiego nie chcemy. W załączniku tort jaki chcemy (tylko bez dekoracji). Za kg mamy 65zł, dowóz gratis.
Wianki nie są z kwiaciarni, są od małżeństwa, które uprawia lawendę i przy okazji coś tworzy właśnie. Nazywają się Lisie Pole Z racji tego, że świeża lawenda mogłaby się odkształcić w przesyłce to Pani nie zrobi mi bukietów. Te zamówię na miejscu. A te wianki będą z suszonych kwiatów (dodamy jakąś kaszkę bo M. stwierdził, że wyglądają pogrzebowo jak z samej lawendy:P), można bez problemu je przesłać pocztą

Przypomniało mi się - byliście w Otominie pytać o pokoje? Udało Wam się coś załatwić? Albo w innym miejscu jakieś namiary na pokoje macie? Czy w ogóle na razie sobie darowaliście?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png tort.png (274,1 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-02-12 o 10:35
Stary 2016-02-13, 09:45   #210
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Przypomniało mi się - byliście w Otominie pytać o pokoje? Udało Wam się coś załatwić? Albo w innym miejscu jakieś namiary na pokoje macie? Czy w ogóle na razie sobie darowaliście?
Na razie póki co nie zajmujemy się tym zaczniemy pokoje ogarniać w maju/czerwcu po obronie mojego bo coś chcemy wymyslić zeby pokoje połączyć z takimi mini poprawinami/obiadem żeby gości przyjezdnych nie wypuszczać w sobote w droge bez jedzenia. W mieszkaniu niestety (ani u nas ani u teściów) nie da rady takiego obiadu, a nawet śniadania ogarnąc.
Mysle że pójdziemy do Otomina napewno zorientować się jak to wygląda, mają dużo pokoi więc nawet jak będą mieli inne wesele to powinni z 10 pokoi udostępnić innym, jak myslisz?
A salę też mają jedną mniejszą, to może zgodzą się zorganizować chociaż obiad tam
A jak nie oni to będziemy dalej myśleć, ale póki co musze się z DJami poumawiać
Z Michałem się dopiero we wtorek widze bo ostatnio coś mu wypadło i musiał przełożyć na przyszły tydzień podpisanie umowy.

PM 2017
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości