|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: antykoncepcja hormonalna-po jakim czasie bezpieczny seks? - zbiorczy
U mnie tez nie jest wprost napisane,że od 1 tabletki ale to idzie wywnioskować.Tam jest napisane co w rodzaju "tabletkę zażywa się w 1 dzień krwawienia.Gdy zażyje się miedzy 2-5 dniem to przez nastepne siedem dni trzeba zastosować dopdatkowe zabezpieczenie."
Ja tak to zrozumiałam,że jesli weźmie się w pierwszy dzień krwawienia to jest sie juz zabezpieczonym,a gdy pomiedzy 2,a 5 dniem to przez nastepny tydzień trzeba uzywac jeszcze prezerwatyw. czy ja cos źle rozumiem?
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze rozumiesz, jestes bezpieczna od 1 tabletki, mimo ze w moich tabletkach tez nie jest to napisane wprost.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam jeszcze takie małe pytanie.Czy 10-15min w przypadku zażywania pigułki robi dużą różnicę? Np.raz wzięłam o 20,drugiego dnia o 19:50,potem znowu 20,raz mi się zdarzyło o 19:45.Czy to ma jakiś wpływ na skkuteczność pigułek?
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Ulotka ulotka ulotka!!!!!!!!
dopiero 12h robi różnice w skuteczności. jeżeli przekroczysz 12h spóźnienia patrz ulotka, jest tam opisane postępowanie w zależności od tego,która to była tabletka. |
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Jednak się odważyłam. Na seks bez prezerwatywy
to było po 8 tabletce. No a teraz się strasznie stresuję,że mogłam zajść w trakcie się tak zestresowałam,że skończyliśmy nim wogóle doszło do wytrysku.Ale chyba wpadka jest niemozliwa w takim razie,prawda?
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, nie było wytrysku i bierzesz tabletki - nie masz nawet w sobie jajeczka, które możnaby zapłodnić.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja znalazłam pewną informację na stronie organizacji,która oferuje leki na legalną oborcję :/
"Wkładka domaciczna może zostać założona przez lekarza, jak tylko ustąpi krwawienie i test ciążowy jest negatywny lub po badaniu ultrasonograficznym. Wtedy można też rozpocząć przyjmowanie doustnych środków antykoncepcyjnych. Przez pierwszy miesiąc należy stosować prezerwatywy." |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
Antykoncepcja!
jestem z moim chłopakiem ponad rok, chcemy zabezpieczać się podwójnie On z prezerwatywa i Ja chce iść do ginekologa zeby mi przepisał Tabletki antykoncepcyjne. I w tym tkwi sęk chciałabym się zapytać czy po 1 tabletce zaczyna już antykoncepcja działać? czy po jakimś czasie zażywania? Zawsze mnie to zastanawiało... Czy wy też bierzecie i czy jest możliwość zajscia w ciaze gdybyśmy kochali sie bez prezewatywy? i ostatnie pytanie, czy w dzień dostania okresu same sobie wyznaczacie godzine zażywania tabletki? oczywiscie podkreslajac to ze bierzecie codziennie o tej samej godzinie!
Czy po tabletkach przytyłyście i czy to widac i czy powiekszył wam sie biust? Prosze o odpowiedzi. Z góry dziekuje wizażanki |
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Antykoncepcja!
Antykoncepcja działa od pierwszej, prawidlowo przyjętej tabletki. Jest to najskuteczniejsza forma antykoncepcji, i istnieje minimalne ryzyko zajścia w ciążę, najczęściej spowodowane winą osoby, która je przyjmuje (typu wymioty, biegunka, opóźnienie w braniu tabletek, pominięcie). Sama w pierwszym dniu wzięcia tabletki wyznaczasz sobie stałą godzinę jej brania. Nie przytyłam po tabletkach, biust mi się trochę powiększył.
Pozdrawiam =* |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz skoro decydujesz sie na tabletki to prezerwatywa nie jest konieczna
wtedy wg mnie nie potrzebnie trujesz sie hormonami
|
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Jednak nie jestem przekonana do samych tabletek, Niby przeciwko ciąży zapobiegaja ale jakoś boje sie bez tej prezerwatywy
no kiiiciiia masz racje ze w sumie jesli to antykoncepcja to nie potrzebna prezerwatywa bo to by było bez sensu uywając dwuch zabezpieczeń. Jesli to jest srodek antykoncepcyjny.
|
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Było już mase takich wątków....wystarczy poszukać...
takie są skutki jak sie nie robi badan przez zazyciem, wiec Ty sie o nie pros lekarza a u nikniesz tego co ja...jesli chodzi o skuteczność to możesz być pewna ze nie zajdziesz jesli bedziesz brala zgodnie z zasadami...ja tez na poczatku bylam przewrazliwiona i też kochalismy się z dobry rok z prezerwatywą..ale teraz twierdze ze był to zakup zbędny bo tabletki daja naprawde ogromne zabezpieczenie...
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka !!!!
|
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
raczej cholerny traf
moj ginekolog strzelał i strzelał i trafić nie mogł..zmieniłam lekarza i tez na slepo dobrac nie moga..albo to po prostu ja nie moge ich brac, bo ani jedno ani troj fazowe mi nie pasują...genialnie czulam sie po logescie ale w ciagu m-ca przytylam 5 kg teraz zobaczymy jak będzie z plastrami...po 2 opakowaniach i 2 tygodniach wymiotowania mam po prostu dosc przyjmowania tabletek...więc moja droga najpierw rozważ czy na pewno chcesz brac (ja musze bo mam torbiel) a jesli jestes pewna na 100% ze chcesz to nie pozwól zrobić z siebie królika doświadczlnego jak ja..
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje wam bardzo za odpowiedzi
.Skusze sie na te badania . a co do wątków tak wiem były ale postanowiłam założyć swój ponieważ trudno jest doprosić się w środku wątku o odpowiedz ;P znam z doświadczenia :P
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem gdzie o to zapytać. 3 sierpnia ide na 5 dni do szpitala,a za 7 dni kończy mi sie opakowanie tabletek. I wiem,ze powinnam zrobic wtedy 7-dniowa przerwe. Ale chciałabym sie dowiedziec czy moge dla wygody opuscic teraz ta 7 dniowa przerwe i zrobic ja 2 tygodnie pozniej gdy bede w szpitalu? bardzo by mi na tym zalezało.
Edytowane przez DarkLilly Czas edycji: 2008-07-17 o 22:17 Powód: zalew forum identyczną treścią |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastepnym razem jednak kontynuuj juz istniejace watki. To nie tylko prosba, ale i zalecenie. Lacze!
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
Po jakimi czasie moge... ?
Witam wszystkich serdecznie.
Mam takie pytanie odnośnie plastrów Evra. Dziś przykleiłam mój 1 plaster i nie wiem po jakim czasie mogę zacząć współżyć. Może wy wiecie? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po jakimi czasie moge... ?
Cytat:
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie zaczelam brac femoden od 3 dni w opakowaniu nie mialam ulotki po jakim czasie mozna bezpiecznie wspolzyc ???
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każde tabletki antykoncepsyjne działają od pierwszej zażytej pigułki dla pewności ja stosowałam je nieco dłużej (brałam Cilest) na początku tak jak dziewcyzny pisały ja też miałam wahania, i nie ufałam ani samaym tabletkom ani samym prezerwatywom...dlatego zabiezpieczaliśmy się i tym i tym, miałam wtedy spokojną głowe ale jasne, zdażało się i bez gumki panikowałam nieraz później i wkręcałam sobie że wpadliśmy hehe ale tylko bez sensu się zamartwiałam ;D wszystko jest dobrze ^^ teraz nie biore tabletek, same gumki ;]
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: antykoncepcja hormonalna-po jakim czasie bezpieczny seks?
Ja od następnego cyklu zaczynam moje ierwsze tabletki. Tez mam troche obawy, co do ich natychmiastowej skutecznosci, ale troche mnie uspokoiłyscie swoimi postami
Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porządku
|
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
ja z mezem stosowalismy gumki i dzieki gumkom mam teraz corke 2 miesieczna i ja im nie ufam dlatego zaczlem brac femoden mam nadzieje ze tabletki sa bardziej skuteczne bo prezerwatywa przy ostrym seksie zawsze moze sie niestety zesunac
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to fakt z tą prezerwatywą bywa różnie...dlatego teraz mega uważam z chłopakiem żeby nic się nie stało |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
tabletki anty. dzialaja po 7 dniach jesli zaczelo sie brac w 1 dniu okresu jesli nie to dopiero po 14 dniach. One dzielaja wtedy gdy w organizmie jest odpowiednia stezenie hormonu
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam wierzę temu, co jest w ulotce...
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

to było po 8 tabletce. No a teraz się strasznie stresuję,że mogłam zajść
w trakcie się tak zestresowałam,że skończyliśmy nim wogóle doszło do wytrysku.

wtedy wg mnie nie potrzebnie trujesz sie hormonami