|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: prezenty pod choinke własnej roboty
Cytat:
, w takim razie lecę
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ozdoby świąteczne
To ja sie dopisuje jko chętna na skany wysłane po urlopie. Te ozdóbki są przecudne...nic nie daje takiej satysfakcji jak coś, zrobionego samemu
![]() Mail: nata23@buziaczek.pl
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
A Ja też bym chciała :P Będę wdzięczna za skany, bo pomysły są rewelacyjne i nie potrzeba tracić dużo kasy na markowe rzeczy, można kupić materiały i zrobić coś od serca
aniad61@poczta.onet.pl
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Możemy jeszcze zrobić takie fotoklipsy ( jest o nich mowa w wątku pod tym samym tytułem) z modeliny albo figurki..też z modeliny. Załączam zdjęcia
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie dotyczące karmelków: ile to 100 g miodu ?? Jak to przeliczyć na łyżeczki ?
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Przykro mi bardzo ale narazie nie mogę wysyłać, siadła mi poczta i straciłam wszytkie meile. Zmienię skrzynkę i znowu zacznę wysyłać.
Jak narazie muszę poprosić dziewczyny które też dostały od One_Shot meile żeby powysyłały potrzebującym. Aha dziewczyny proszą o skany w 1 i 2 części wątku Ozdoby świąteczne. Jakby ktoś mógł powysyłać byłabym wdzięczna. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
ja tez bardzo bardzo bardzo prosze o te ksiazeczke!!!
magdalenkaaa1@wp.pl |
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
i ja bym bardzo prosila o skany z gory dziękuje emaa@op.pl
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
już wiem co zrobię mojemu bratu
. oczywiście obowiązkowo przemaluję ten obraz na bardzo duży format i wpakuję w antyramę . całość opakuję np. zwykłym papierem do pakowania, takim szarym jak na paczki i poprzyklejam na wierzch np. suszone liście lub namaluję jakieś proste świąteczne motywy, a wszystko kilka razy obkręcę ładną tasiemką!! ach, wczoraj spać nie mogłam i tak myślałam, myślałam i wymyśliłam nawet ze wszystkimi detalami jeszcze się tylko zastanawiam, który wzór obrazu wybrać
Edytowane przez alternatywa Czas edycji: 2006-10-01 o 01:13 |
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie przyszło
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
ten trzeci !!!
ja chyba tez mu taki zrobie..... a twój brat il;e ma lat?? mój ma 20 |
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
ja niwiem co mam zorbic:? moim 2 ciociom zrobie... fotkoklipsy...zostal moj brat 14letni...mama tata..babcia..dziadek..pr a babcia...piesek:P..papuzk aXD i przyjaciolka;P
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
ale kestescie pomyslowe dziewczyny
ja tez mam duzo pomysłow, ale boje sie ze sie Wam nie spodobaja pozdrawiam! oby tak dalej
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobilam juz 21 kartek swiatecznych. Mysle ze wszyscy z mojej rodziny i znajomi beda milo zaskoczeni
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak to się przelicza ?? Bo potrzebuję jeszcze mleko, cukier puder, a zresztą wszystko potrzebuję..wydrukuję sobie i będę mieć zawsze pod ręką :P
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Brenda 19 ---> Ty się nie bój, tylko dawaj tutaj te swoje pomysły.
Najwyżej nikt z nich nie skorzysta, ale myślę, że wszystkim się można jakoś zainspirować. |
|
|
|
|
#199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekamy ![]() Cytat:
Polecam Ci Aniu wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=miary, zaś tabelkę, którą tam podałam, zamieszczę także tu: SZKLANKA= 1/4 litra , lub 200g (gramów); ŁYŻKA STOŁOWA= 25 g ŁYŻKA DO KAWY= 5g
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się podzielę pomysłem. Mój kolega na walentynki zrobił koleżance bardzo fajny prezent. Nagrał na płytę bardzo romantyczne piosenki. Na okładce płyty napisał w jednym ciągu różne zdania, w których wyróżniał po kolei tytuły piosenek. Np. "Chciałbym być "zawsze tam gdzie Ty" więc "gdy minie sen" "nie zawiedź mnie"... itp Bardzo ładnie to wyglądało. Zawsze można w zależności komu podarujemy prezent dostosować jakoś piosenki i ładnie przyozdobić płytę i opakowanie mazaczkami do płyt. Mam nadzieję, że pomysł się przyda
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze a ja jak zwykle nie mam pomyslu na prezent dla taty i brata (18lat)
. Kubki odpadaja, malowanie obrazu rowniez, jakies piwne gadzety tez niebardzo.. Hm.. no nie wiem. Brat interesuje sie motoryzacja i rowerami, moze macie jakis pomysl?..
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Uh ja też mam problem z tym co komu kupic na Mikołajki i na Świeta i jeszcze miedzy świetami a mikołajkami moj chłopak ma 18-stkę ... prezent na 18 mam ale co z reszta?
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. moje patenty na prezenty, część juz wypróbowana część jeszcze nie... :
-dla siostry robie w tym roku szalik na drutach, potrafie tylko prawe oczka ale jakoś to wyglada.. jak mi się uda to jeszcze jej dodam kwiatki wełniane (bo to jest teraz modne- przynajmniej w naszym mieście )-zamierzam zrobić podusie dla małej siostrzenicy -ramki na zdjecia z masy solnej -figurki z masy solnej Troche mało ale nie moge sobie niczego wiecej przypomnieć... jak cos to dopiszę !! |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
wcozraj wiecozrek zrobilam sobie liste co zrobie
1.cioce-fotoklipsy 2.prababcia-aniolek w ramce 3.dziadek podstawka z upitym naiolkiem lub kubek z napisem rysiu i narysowane piwoalbo cos innegoXD 4.babcia kilka makoranistychaniolków 5.pomalowana babka wlasnorecznie lub mydelkolub makoranisty aniolek 6.tata ramka lub...niweim 7.brat zakladka na ksizke ale raczej nie lub hmmm zajmuje sie komputreami wiec pomysle 8.zwierzaki nowe zabawkiXD(chyba ) 9.przjaicolka fotoklips |
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
dziele sie tym co mam
![]() ostatnio szaleje z gipsem i wymodzilam swiecznik (widzialam to wczesniej robione w tv wiec nie, nie jestem ani pomyslowa ani oryginalna ![]() w spozywczym kupujemy plastikowy pojemnik, moze byc podluzny, kwadratowy albo inszy. Kupujemy tez woreczek gipsu. Gips wymieszywujemy z woda zalewamy pojemnik do zadanej wysokosci i jak troszke stezeje - wkladamy swieczki jednorazowki (zawsze mozna je pozniej wymienic po zuzyciu . Trzeba je chwile potrzymac paluchem zeby nie wyplywaly. Mozemy to pozniej maznac kolorem - albo zostawic biale. Mozna tez farbe lub barwnik zmieszac z gipsem juz wczesniej, przed zalaniem. Zdjecia (wiem, fatalnej jakosci ponizej. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#207 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
olianna---> brawo!!! świetny po prostu
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Ej no dziewczyny przecież One_Shot tyle tych meili rozesłała, a jak teraz potrzebuje naszej pomocy to nie ma nikogo?
WYŚLIJCIE POTRZEBUJĄCYM, PODZIELCIE SIĘ. |
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
pojdzmy za gipsowym ciosem - pomysl na prezent dla palacza (trudno). Foremke z folii aluminiowej znalazlam w markecie, jest to jednorazowka (fot1). Zalewamy toto gipsem (fot2) i wyjmujemy popielniczke jako zywa (fot3). Zdecydowalam sie ja pomalowac, wzor narysowany jest cienkopisem (fot4) i teraz zastanawiam sie jakie farby wybrac (moze tez pokolorowac cienkopisami skoro tak latwo rysuja po gipsie ?). Na koncu trzeba koniecznie lakierem (wlasnie - mam tylko taki do pazurkow
). Wzorek nie moj wiec go zalaczam na ostatniej focie.
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wiec obraz sliczny ale doszłam do wniosku ze mój brat i tak sie na tym nie zna i bedzie grymasił (wiem wiem ze liczy sie gest ale to mój brat :P ) wiec nadal mam problem :/ mój brat -informatyk |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

, w takim razie lecę

)