Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-04, 15:19   #181
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy

Hexxanka i co jak mleczko Hauschki? Spodobalo ci sie?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 15:34   #182
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Lightbulb Dot.: Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba
Hexxanka i co jak mleczko Hauschki? Spodobalo ci sie?

No wlasnie Monis wzielam sobie kilka miniaturek i...zaskoczenie pozytywne,mleczko jest super jednak cena pelnowymiarowego juz mniej mnie zachwyca wiec pokusa zakupu zostala znacznie oddalona i....zostaje przy swojej oliwce w zelu J&J
Przyjemnie bylo przestestowac i zostawilam sobie kilka tubek na okazje wyjazdow i takich roznych zeby mozna bylo wrzucic do torebki w razie potrzeby.
Moze kiedys przy nadmiarze gotowki zdecyduje sie na zakup jednak teraz z zalem mowie stop

A Ty zadowolona jestes?
Stary 2006-02-04, 16:22   #183
201608040942
Konto usunięte

ja bardzo. Mialam przetestowac mleczko rozane od Weleda, ale zakupilam w pazdzierniku ponownie mleczko Hauschki. No i opakowanie mi sie bardziej podoba. Kiedys na emigrantach ktos mi napisal, ze Weleda jest zadsze od Hauschki, a ja juz mialam zadsze i jakos mnie takie mlaczko nie przekonuje. Wole te geste. Hauschka(jesli moge cie zachetcic do zakupu) jest bardzo wydajne. Jak juz wiesz naklada sie je na wilgotna twarz. Wystarczy , ze nacisniesz pompke dwa razy. Niby malo, ale super zmywa, pocierajac twarz rekoma i potem zmyc nalezy woda(ale to juz wiesz), a buzka jak nowa, dobrze oczyszczona. Ja swoje mleczko mam jeszcze pelne prawie w polowie. Zuzywalam tez mleczko z DM-u (jest na KWC) Alverde, jakos miesiac mi to zajelo(technika uzywana tak jak przy Hauschce). Gdyby nie to bylo by tego Hauschkowego teraz odrobinke mniej. A tak wogole to opakowanie dla mnie bomba. Lubie szklo i ta pompka. Do tego pierwszego opakowania przelalam sobie mleczko z Erisa Lirene do mieszanej i tlustej to beztluszczowe(KWC na KWC). Niby beztluszczowe, ale jest znacznie tlustsze niz Hauschka.
Jak ci sie Hauschka podoba, to zachecam, jest naprawde wydajne, a moze popatrz na ebay lub alegro. Moze ktos sprzedaje taniej? Ja kupuje tylko na niemieckim ebayu, zazwyczaj na "kup teraz", bo mi sie bic z innymi nie chce. Kupuje u moich sprzedawcow i raczej ciezko zeby upolowac je za mniej niz 11€. Jak na polskim ebayu lub alegro nie bedzie to popatrz na niemicki, czasami wysylaja na kraje unijne, a i duzo ludzi z PL wystawia kosmetyki(ostatnio zakupilam tusz Diora i bylo paru z PL).
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 16:57   #184
Hexxana
Zakorzenienie

Spojrzalam akurat do apteki netowej AquaVitae i tam mleczko kosztuje 57,60;czesto robie tam zakupy wiec pewnie skusze sie przy nastepnym zamowieniu bo skoro piszesz ze wydajne to....chyba warto sie pokusic
Stary 2006-02-04, 22:21   #185
naila
Zakorzenienie

Chcę pochwalić Fitomed. Zmówienie złożyłam wieczorem, z rana potwierdzenie, przelew i już następnego dnia zapukał do mnie listonosz! Normalnie ekspresowo!

Kupiłam wodę różaną i płyn różany, żel ziołowy pod prysznic i balsam do ciała. Żel pod prysznic jest bardzo łagodny, balsam jak na razie super (świetna konsystencja, wchłanianie, delikatność i dobrze nawilża), zobaczymy, jaki będzie długofalowy efekt... Woda różana jest taka 'mięciutka' - przypomina mi trochę płyn micelarny Vichy, zobaczymy czy zmyje makijaż oczu ...

Jako gratis dostałam ziele krwawnika - peeling oczyścił mi pory na nosie
Tyle z pierwszych wrażeń

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 23:43   #186
Madlaine
Zakorzenienie

naila pisz koniecznie jak sie hydrolat spisze, bo chcę w poniedziałek złożyc zamówienie, a nie wiem czy lepiej płyn różany czy hydrolat
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 03:32   #187
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
naila pisz koniecznie jak sie hydrolat spisze, bo chcę w poniedziałek złożyc zamówienie, a nie wiem czy lepiej płyn różany czy hydrolat
Nie liczyłabym na to, że hydrolat zmyje makijaż. On służy do odświeżania cery, a oczkom może co najwyżej przynieść przyjemne ukojenie.
Moim zdaniem hydrolat to lepsza inwestycja niż płyn, jest znacznie delikatniejszy, można przemywać oczy (płynem absolutnie), nie zostawia lepkiej powłoczki, fantastycznie odpręża i rzecz jasna cudownie pachnie. Jestem z niego bardziej zadowolona niż z płynu. Ale każdy musi sam wypróbować co woli. Ja polecam hydrolat.
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 08:05   #188
crumb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate30
Nie liczyłabym na to, że hydrolat zmyje makijaż. On służy do odświeżania cery, a oczkom może co najwyżej przynieść przyjemne ukojenie.
Moim zdaniem hydrolat to lepsza inwestycja niż płyn, jest znacznie delikatniejszy, można przemywać oczy (płynem absolutnie), nie zostawia lepkiej powłoczki, fantastycznie odpręża i rzecz jasna cudownie pachnie. Jestem z niego bardziej zadowolona niż z płynu. Ale każdy musi sam wypróbować co woli. Ja polecam hydrolat.
to płyn pozostawia lepką powłoczkę..? nie zauważyłam dodam, tylko, że nie zostawiam do wyschnięcia na twarzy, tylko używam tak jak wody termalnej - po paru sekundach po rozpyleniu przecieram twarz wacikiem.
Być może to ma wpływ na brak lepkości..aż spróbuję dziś zostawić do wyschnięcia.

Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii)
"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
crumb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 09:11   #189
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crumb
to płyn pozostawia lepką powłoczkę..? nie zauważyłam dodam, tylko, że nie zostawiam do wyschnięcia na twarzy, tylko używam tak jak wody termalnej - po paru sekundach po rozpyleniu przecieram twarz wacikiem.
Być może to ma wpływ na brak lepkości..aż spróbuję dziś zostawić do wyschnięcia.
Kate napisala, ze nie zostawia lepkiej powłoczki
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 09:14   #190
Opiumalfa
Zakorzenienie

hej dziewczynki, wlasnie mam zamiar zlozyc zamowienie w fitomedzie ale mam pytanko (to moze taki off topic )ale zblizony do obecnego:jakie polecacie kosmetyki naturalne??tylko naturalne ze skladu a nie z nazwy a co myslicie o kosmetykach firmy Nuxe?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 10:48   #191
Madlaine
Zakorzenienie

Nuxe jest trochę przekłamane, nie sa to kosmetyki w 100% naturalne, co widac po składach , chociaż ja i tak lubię ich serum, krem do rak i balsam do ust, bo świetnie mi służą - po ostatnich zakupach mam kilkanaście próbek kremów do twarzy i chyba jakiś podkład, więc mam zamiar przetestowac, jak mi sie moja zwariowana skóra uspokoi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 10:56   #192
Opiumalfa
Zakorzenienie

aha, dzieki madlaine.a polecasz jakies inne kosmetyki naturalne?
Stary 2006-02-05, 12:26   #193
crumb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basia39
Kate napisala, ze nie zostawia lepkiej powłoczki
no jak się wczytać, to wychodzi na to, że jednak Kate napisała, że hydrolat nie zostawia lepkiej powłoczki, ale płyn różany może zostawiać..

No przynajmniej ja tak zrozumiałam. Chyba, że to sie nie tyczyło płynu różanego, tylko tak ogólnie, że coś (niekoniecznie płyn różany)może zostawiać lepką powłoczkę, a hydrolat nie zostawia
No najlepiej by Kate się wypowiedziała

"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
Stary 2006-02-05, 12:56   #194
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crumb
no jak się wczytać, to wychodzi na to, że jednak Kate napisała, że hydrolat nie zostawia lepkiej powłoczki, ale płyn różany może zostawiać..

No przynajmniej ja tak zrozumiałam. Chyba, że to sie nie tyczyło płynu różanego, tylko tak ogólnie, że coś (niekoniecznie płyn różany)może zostawiać lepką powłoczkę, a hydrolat nie zostawia
Uzywalam zarowno hydrolatu jak plynu rozanego i bynajmniej nie do zmywania makijarzu bo nie takie jest ich przeznaczenie ale do odswiezania i tonizowania twarzy. Mi osobiscie lepiej odpowiada hydrolat z platkow rozy niz plyn, bo jest delikatniejszy. Na lepka powloczke szczerze mowiac nie zwrocilam uwagi, ale jesli takowa jest w czyims odczuciu, to byc moze jest ona wynikiem zawartego w plynie rozanym miodu.
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 13:02   #195
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crumb

Dobrze zrozumiałaś Crumb, właśnie o tę miodową warstewkę mi chodziło (jak wspomniała Basia, w porównaniu do hydrolatu płyn, mimo osuszenia, zostawia takie odrobinę lepkie uczucie na skórze. Lubię go, ale znacznie bardziej lubię jednak hydrolat.
Pozdrawiam.
Stary 2006-02-05, 15:12   #196
crumb
Raczkowanie

dzięki dziewczyny za info. Parę dni temu złożyłam kolejne zamówienie z Fitomedu no i dobrze, że nie brałam tego płynu różanego, skoro piszecie, że hydrolat lepszy
Z hydrolatów zamówiłam 100% wodę oczarową (chyba można ją nazwać hydrolatem )- chodziła za mną już od kiedy pierwszy raz oglądałam ofertę Fitomedu/Kosmetyki Naturalnej.

jak dostanę paczkę i wypróbuję to zdam relację of kors

-------------
Stary 2006-02-05, 17:03   #197
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crumb
dzięki dziewczyny za info. Parę dni temu złożyłam kolejne zamówienie z Fitomedu no i dobrze, że nie brałam tego płynu różanego, skoro piszecie, że hydrolat lepszy
Z hydrolatów zamówiłam 100% wodę oczarową (chyba można ją nazwać hydrolatem )- chodziła za mną już od kiedy pierwszy raz oglądałam ofertę Fitomedu/Kosmetyki Naturalnej.

jak dostanę paczkę i wypróbuję to zdam relację of kors

Jest roznica pomiedzy plynem a hydrolatem ale....tez zalezy jaka masz cereprzyznam,ze mam plyn i hydrolat -lubie obydwa jednakowo,swietnie sie spisuja
Stary 2006-02-05, 17:22   #198
Sylwiasta
Zadomowienie

Nuxe jest luksusowe i przyjemne ale z ta ich "natura" to troche sciema - opisalam w recenzjach albo wystaczy poczytac sklady.
Z naturalnych , w podobnej cenie albo i tansze, to polecam Welede i Hauschke.
Nuxe tylko slicznie pachnie i ladnie wyglada na polce, mniej ladnie za to, kiedy sie dostaje wyciag z banku
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 17:36   #199
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
Ja zaryzykowałam i kupiłam 500ml wody różanej i jeden mały płyn różany. Woda jest jakby delikatniejsza i nie ma żadnego uczucia lepkości. Dobrze nawilżają oba, wcale nie muszę nakładać kremu Płyn ma dodatkowe składniki, pachnie nieco inaczej i jest w spray'u. Popryskany na twarz na samym początku leciuteńko (naprawdę minimalnie) odczuwa się lekość, ale jak wchłonie całkowicie, to już się tego nie odczuwa. Wchłaniają się oba szybko. Nie wiem, który lepszy - oba mi się podobają, a płyn prawdopodobnie zabiorę do pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 17:41   #200
Opiumalfa
Zakorzenienie

dzieki sylwiasta no to chyba nic nie kupie od nich a tak sie napsalilam na ta ekologie i sliczne opakowanka itd,pozdr
Stary 2006-02-06, 06:05   #201
Kate30
Zakorzenienie

Po kilku tygodniach z mojej paczki wyłonili się moi fitomedowi faworyci.
Na miejscu pierwszym szampon i odżywka. Cudo dla włosów, różnica przed i po zasadnicza. Polecam.
Na miejscu drugim hydrolat różany, a może nawet na pierwszym tyle że w innej kategorii.
Na miejscu trzecim, lub drugim odpowiednio płyn różany.
Nie próbowałam jeszcze balsamu do ciała (szkoda, że nie dali mi próbki), ale póki co nie sądzę że jakiś balsam przebije mój avenowski z cold cream (miodek!!!) więc nie planuję zakupu.
Butle szamponu i odżywki mam po 500 ml, są bardzo wydajne, więc do następnego zamówienia mam jeszcze czas jakiś.
Fito-kosmetyki do włosów - Bomba!!! Fryzjeskie profesjonalne się do nich nie umywają, co sądzicie?
Stary 2006-02-06, 06:27   #202
crumb
Raczkowanie

także uważam, że szampon jest dobry - jakby mniej włosów wypada. Delikatny. Odżywek mam zapas, więc na razie nie przekonam się jakie są te fitomedowskie
Co do wydajności to średnio - wiadomo, raczej delikatnie się pieni, to akurat mi nie przeszkadza. Ale mam włosy za ramiona i potrzebuję więcej na porządne umycie, więc standardowa pojemność szamponu szybko się skończy (mimo, że jest dosyć gęsty). Kate, jak zamówiłaś pół-litrowe butle to nie dziwię się, że u Ciebie wydajnie.

-------------
Stary 2006-02-06, 08:53   #203
Madlaine
Zakorzenienie

a ja jestem chyba jedyną osobą, której szampony fitomedu nie odpowiadają

po szamponie do suchych włosy mi się potwornie plątały i łamały, nie mogłam ich rozczesać, nawet nałożenie odżywki to była katorga zaś po tym do przetłuszczających się było lepiej, jednak o ile mi się nie przetłuszczały włosy przy głowie, to niestety końcówki się dodatkowo przesuszały i strzępiły.

Najlepiej mi pasują ostatnio 3 szampony, błotny z Apisu, Exceptionally Clean Shampoo Clinique i Bijoba Joico (ideał, ale ta cena

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-06, 21:13   #204
Hexxana
Zakorzenienie

Smile Dot.: Fitomed górą - Aromatyczne płyny do nawilżania i wygładzania twarzy

Moi faworyci z Fitomedu to plyn rozany i hydrolat jednoczesnienie wybiore pomiedzy nimi poniewaz uwielbiam ten rozany zapach,cere mam ostatnio dosc przesuszona wiec nie czuje za bardzo tlustej powloczki i nie przeszkadza mi to;a w hydrolacie brakuje mi wonnego zapachu roz ale...wybacze poniewaz swietnie tonizuje moja cere.
Do tego grona dolacze balsam-jest naparawde fantastyczny

Natomiast mleczko jest srednie,na pewno nie kupie go wiecej.Kontakt jednorazowy zaspokoil moja ciekawosc

Z szamponow wiem,ze nie kazdy jest zadowolony wiec Madlaine nie jest wyjatkiem;sama jakos nie mam ochoty ich testowac chociaz moze przy kolejnym zamowieniu skusze sie na jeden w ramach testow
Stary 2006-02-07, 07:15   #205
naila
Zakorzenienie

Wczoraj spróbowałam zmyć niewodoodporny tusz z oczu hydrolatem różanym i potwierdzam że się tego nie da zrobić Za to ślicznie rozmazuje cały tusz pod okiem coś w ten deseń:

Stary 2006-02-07, 10:03   #206
Midi
Zakorzenienie

A powiedzcie, czy ten hydrolat można stosować dokładnie tak samo, jak zwykły tonik? Chodzi mi o to, czy mogę się nim przetrzeć wieczorem przed nałożeniem diacnealu? Czy trzeba jakoś dłużej odczekać?
Hexxana, Ty chyba używasz diacnealu, czy mi się coś pomyliło? I używasz tego hydrolatu i rano, i wieczorem, czy tylko raz?
Właśnie mi się kończy tonik i bardzo chętnie bym sobie zamówiła coś w większym wydaniu, a ten Fitomed strasznie kusi
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 10:20   #207
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi
A powiedzcie, czy ten hydrolat można stosować dokładnie tak samo, jak zwykły tonik? Chodzi mi o to, czy mogę się nim przetrzeć wieczorem przed nałożeniem diacnealu? Czy trzeba jakoś dłużej odczekać?
Hexxana, Ty chyba używasz diacnealu, czy mi się coś pomyliło? I używasz tego hydrolatu i rano, i wieczorem, czy tylko raz?
Właśnie mi się kończy tonik i bardzo chętnie bym sobie zamówiła coś w większym wydaniu, a ten Fitomed strasznie kusi
Możesz go używać jak toniku, rano i kiedy tam masz ochotę, przed diacnealem też, ale potem musisz odczekać te min.15 minut, ale to chyba wiesz.
Ja używam hydrolatu rano, wtedy sprawia mi największą przyjemność, ale wieczorem nie widzę przeciwskazań.
Stary 2006-02-07, 10:25   #208
Midi
Zakorzenienie

Właśnie zajrzałam na stronę Fitomedu - ale nie znalazłam tam żadnego hydrolatu
Czy ja coś źle zrozumiałam...? Czy go akurat nie mają? Ale nie ma nie tylko w sklepie, w ogóle w ofercie nie ma takiego preparatu. Jak on się dokładnie nazywa?
Kate30, a dlaczego mam odczekać 15 minut? Myślałam, że toniki natychmiastowo zmieniają pH skóry i przed nałożeniem kwasów nie trzeba czekać. Ta przerwa to chyba jest wymagana, kiedy się nie stosuje toniku, wtedy skóra musi mieć czas sama wrócić do pH sprzed mycia. Ale może ja coś mylę... Trochę to off topic, ale może mi wyjaśni jakaś dobra dusza?
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 11:25   #209
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi

Hydrolatu uzywam tak samo jak tonik,bez wzgledu na pore dnia a bardziej wg moich upodoban i warunkow
Akurat Diacnealu nie uzywam tylko Glyco A ale pomiedzy aplikacja jakiegokolwiek tonizowania a kwasem trzeba odczekac.

Hydrolat znajdziesz na ich stronie Kosmetyka Naturalna jest to woda rozana 100% a poza tym jak napiszesz @ do nich to beda wiedzieli,o co chodzi jak zaznaczysz ze to ma byc hydrolat a nie plyn rozany.

Przerwa jest wymagana w przypadku kwasow chyba ze znasz poziom pH toniku lub hydrolatu ale...ja osobiscie z przyzwyczajenia zawsze wole odczekac niz jedno po drugim nakladac
Stary 2006-02-07, 13:07   #210
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi
Właśnie zajrzałam na stronę Fitomedu - ale nie znalazłam tam żadnego hydrolatu
Czy ja coś źle zrozumiałam...? Czy go akurat nie mają? Ale nie ma nie tylko w sklepie, w ogóle w ofercie nie ma takiego preparatu. Jak on się dokładnie nazywa?
Hydrolat to woda różana 100%. Ja go zamówiłam pisząc w polu 'Uwagi' że do tego zamówienia chcę jeszcze dodatkowo wodę różaną 100% o poj. 500ml. I poprosiłam o wycenę wszystkiego.
Bardzo szybko otrzymałam potwierdzenie zamówienia z wyceną.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości