![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staramy się o drugie dziecko
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Miałaś regularne miesiączki? Mi sie okres troche rozregulowal i nie wiem czy nie bede miała problemów ze zajsciem w ciaze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Mnie od 2 dni pobolewa brzuch jakby na miesiączkę, ale planowo mam dostać dopiero za tydzień...zrobiłam wczoraj dwa testy, na jednym wyszły mi 2 kreski, ale jedna bardzo słabo widoczna po czym mój maż pojechał kupić jeszcze jeden, innej firmy i wynik wyszedł negatywny. Co wy o tym myślicie? Na pewno poczekam tydzień i jeszcze raz zrobię test. Kurcze miałam się nie nakręcać, ale to chyba jest silniejsze ode mnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne więc nie miałam normalnych cykli ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Myślę że jesteś w ciąży ![]() ![]() Ja też odczuwam bóle wszelakiej maści i też mnie to martwi. Ale mąż pociesza mnie że to "Zosia" rośnie ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Ja też brałam tabletki, odstawiłam dopiero na początku czerwca, a Ty ANTERIA? Słyszałam kiedyś ze zajście w ciąże zaraz po odstawieniu tabletek daje ryzyko ciąży bliźniaczej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Myślisz ze poczekać jeszcze tydzień do okresu i dopiero wtedy zrobić test czy powtórzyć jutro rano? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi test wyszedł 10 dni po owulacji, ale wiem że nie każdej wyjdzie, nawet jeżeli jest ciąża, ja bym radziła poczekać do @, no chyba że nie szkoda ci kasy na testy ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Kup wczesny test ciążowy. Pokaze po 6 dniach od zaplodnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Sonia- testy mają różną czułość, stąd pewnie różnica w wyniku, tym bardziej ze trochę przed okresem jesteś 😊 także po cichu gratuluję, bo w ta stronę test rzadko się myli 😊 najlepiej zrób sobie beta hcg z krwi. Jeśli się potwierdzi to idziecie jak burza!
Ja tez mam mały sukces- bylam dziś na badaniach i tsh mi spadło z 4,0 na 2,5 😊 mogłoby jeszcze troche spaść, ale dobrze jest. Idę w sobotę do lekarki, zobaczymy co powie 😊 ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Aa i po tabletkach jest tak, ze w pierwszych cyklach łatwo w ciążę zajść, bo organizm wraca do normalności i płodność jest większa 😊 a o bliźniakach to słyszałam, ze często po leczeniu hormonalnym, ale nie kojarzę, żeby po takich klasycznych anty tabsach. Bierze je tyle kobiet, ze to chyba byłaby epidemia bliźniaków. 😃
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Poczekam jeszcze z tym testem tyle na ile mi cierpliwość pozwoli
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Coś wątek zamiera chyba
![]() soniaaa987 - też myślę że to ciąża, moje gratulacje i witaj w kolubie podwójnych mam ![]() Dziewczyny mam już serdecznie dość. Dziecko moje chyba mnie nie lubi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Wez połóż dziecko do łóżeczka i bron boże nie usypiaj na ręce. Powiedz ze czas spać i daj buziaka na dobranoc i wyjdź z pokoju zostawiając otwarte dzwi i zaświeć lampkę. Na pewno z poczatku bedzie mocno plakac. Odczekaj pare minut i wejdź daj buzi i poloz dziecko spowrotem nie odzywając sie i tak do skutku. Musisz być wytrwala. Moze to trwać nawet 2 tygodnie ale nie zniechęcaj sie i będzie samo zasypiac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko że jak tylko go położę to on od razu wstaje i krzyczy, nie chce leżeć ani przez chwilę ![]()
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za gratulacje jeszcze nie dziękuje ![]() ![]() wpiszecie mnie na liste??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Sonia lat 22 , córka Zosia 2 latka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Mój syn tez wstawal i plakal a ja go spokojnie odkladalam spowrotem. Nieraz 2 godziny to trwalo. Wszystko jest wykonalne tylko to kwestia wytrzymałości rodzica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Uwierz mi tez plakalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Sonia jak objawy ciążowe? Ile jeszcze dni do okresu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Do okresu zostały jeszcze 3 dni, jak na razie to wszystkie objawy ucichły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za rady, próbuję. Wczoraj zaczęłam i po dwóch godz usypiania w południe... po prostu puściłam go do dalszej zabawy ![]() ![]() ![]() U mnie teoretycznie już powinna @ być, no ale temp jest wysoka, stale rośnie i trzy testy pokazały ciążę więc chyba już wątpliwości nie mam. Zresztą objawy nie dają mi spać i dzisiaj śniła mi się okropna wizyta lekarska. Na szczęście to był tylko sen ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Sonia trzymam kciuki żebyś nie dostala okresu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Anteria- ja podziwiam, bo o ile dobrze zrozumiałam to usypiasz na rękach? U nas na rękach to Franek maks 5 sekund wytrzyma i wyrywa się do zabawek.. Nawet jak jest mega śpiący... Z zasypianiem nie pomogę bo u nas jest problem od zawsze.. Chciałabym go nauczyć zasypiać w łóżeczku, ale u nas kończy się to takim płaczem, ze nie potrafi się uspokoić.. Trzeba czekać aż będzie mocno zmęczony i tyle.
Sonia-no kreska nieważne czy słaba, ważne że jest 😊 Ja powoli pakuję się, bo wyjeżdżamy z małym w góry 😊 póki jeszcze mam urlop to trzeba korzystać...
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Od wczoraj wieje tu pustkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Chyba dlatego, że weekend mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj jeszcze parę dni, jeżeli temp dalej będzie wysoka i będzie po terminie @ to może dopiero wtedy wyjdzie test pozytywny. Mogłaś mieć owu później i temu testy jeszcze nie wychodzą.
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko. Owulacja wypada mi za tydzień w czwartek a mąż wraca tylko na weekend z delegacji. Czy jest szansa zajscia w ciaze ze stosunkiem 4 dni przed owulacja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Haloooo
![]() Wracam po weselu do żywych i do was ![]() Anteria gratulacjeee!!!!! Ale początek wątku. Dobrze to wróży ![]() Groszek ja z Hania zaszłam w ciąże, gdzie stosunek był 4 dńi przed owulacja ![]() ![]() Sonia trzymam kciuki za II Co do usypiania, to ja wyluzowalam i jest lepiej ![]() ![]()
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za gratulacje ![]() Co do usypiania. No cóż z moim Radkiem jest inaczej, z nim w ostatnim czasie usypianie w ogóle się dobrze nie kojarzy. Czy usypia na rękach czy w łóżeczku i tak jest jeden wielki krzyk. Bo on mimo zmęczenia chce się bawić ![]() Wiadomo ciężko patrzeć jak dziecko płacze, ale myślę że lepiej uczyć go teraz, bo później jak przyjdzie kolejne dziecko to nie dałabym sobie rady. Nie sądzę żeby noworodek czy niemowlę słodko spało albo grzecznie leżało gdy Radek drze się wniebogłosy. Na szczęście idzie to usypianie nam coraz lepiej. Coraz krócej krzyczy (bo mój syn nie płacze on krzyczy) fakt czasami biorę go jeszcze na ręce żeby go uspokoić, ale mam nadzieję że już niedługo po prostu będzie usypiał sam. Tak teraz męka z usypianiem później będę musiała go przestawiać na spanie w innym pokoju bo nie zmieścimy się razem w sypialni. W ogóle się zastanawiamy czy remontu nie robić. Mamy mieszkanie z trzema pokojami, z tym że jeden pokój jest osobno tzn. Trzeba przechodzić do niego przez klatkę schodową, i się zastanawiamy czy nie przebić tam drzwi od kuchni. Dużo by było przy tym roboty i dość kosztowne by to było bo wiąże się z wymianą mebli kuchennych, ale Raduś miałby swój pokoik dziecięcy.
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje porady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.