Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 01:15   #181
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jak poznał mojego tż to miał dokładnie rok i 3 miesiące taa mówił mama na mamę i na mnie, tata chyba też mówił, na kota piszczał bo tak słyszał miauczenie i ogólnie naśladował głosy zwierząt np. Ale czy znał jeszcze jakieś słowa to ciężko mi powiedzieć, to było 5 lat temu
Dla mnie to w ogóle dziwne, bo w mojej rodzinie się nie używa takich słów, mówi się normalnie do dzieci. Ja z nim rozmawiałam niemal jak z równym Jedyne zdrobnienie używane u nas w domu to "baba", żeby się szybciej nauczył i sprawił przyjemność babciom.

Ja do imion się przyzwyczaiłam jeszcze przed ślubem, bo już wtedy ustaliliśmy
O czym ten film? To dokument?

Sporo tego wyszło ja bym poszukała tańszych zamienników. Np ta maść z lanoliną bodajże jest za 5 zł z płytą o pielęgnacji niemowląt, nie pamiętam nazwy, a byłby jako krem na pupę i do brodawek w razie czego.
A te ampułki to co to?
I u mnie w szpitalu kazali gaziki 5x5, ale wątpię, by to miało znaczenie

Ja też mam awersję do takich pracownic. A już uwielbiam to, jak jedna pielęgniarka ma pretensje, że nie wypiłam rano wody, a potem trafiam na drugą, która mnie ochrzania gdy wypiłam W ogóle lekarze i cały personel to się powinien dokształcać pod groźbą zwolnienia.

Ja na szczęście jeszcze nie mam. Smaruję się olejkiem ze slodkich migdałów, na nogi i pupę mieszam z masłem kakaowym. Koleżanka mnie straszyła, że ona też nie miała i wyszły w 8 miesiącu, mimo smarowania i mnie niby też ma to czekać moja mama nie miała. Ale na tyłku mam trochę tylko że jeszcze sprzed ciąży.

Wg mojego męża szłem, gdy miałem blisko i szedle m, gdy daleko

Połóż się lekko na brzuchu i odczekaj, może się ruszy albo ma mocny sen.

Moja to ma ciągle głowę w moim biodrze, aż się boję czy wyjść już nie chce. I już jest córeczką tatusia, bo jak tata głaszcze, to się wypnie i uspokaja, byleby nie przestawał. Głaskał ją ale zasnął i to się księżniczce nie spodobało i szaleje.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

No widzisz a moja corka pierwsze slowo powiedziala w dniu skonczenia 1,5roku, wiec staralismy sie ja motywowac na wszelkie mozliwe sposoby. Chociaz nie wiem, jak postepowalabym z dzieckiem jednojezycznym, ale z drugiej strony wyrazy dzwiekonasladowcze tez poznac musi, wiec dlaczego nie na poczatek. Od tego czasu minelo 10mscy, buzia jej sie nie zamyka. Czas pokaze jak bedzie przy drugim dziecku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 01:18   #182
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
No widzisz a moja corka pierwsze slowo powiedziala w dniu skonczenia 1,5roku, wiec staralismy sie ja motywowac na wszelkie mozliwe sposoby. Chociaz nie wiem, jak postepowalabym z dzieckiem jednojezycznym, ale z drugiej strony wyrazy dzwiekonasladowcze tez poznac musi, wiec dlaczego nie na poczatek. Od tego czasu minelo 10mscy, buzia jej sie nie zamyka. Czas pokaze jak bedzie przy drugim dziecku
Wiadomo, że to i od dziecka zależy, kiedy będzie chodzić, mówić...
Ja po prostu nie znałam tego z mojej rodziny, żeby tak mówić. Oczywiście przy zabawie jak jeździłam samochodem to udawałam odpowiednie dźwięki itp, ale nie mówiłam, że samochód robi brum brum czy coś, bo po prostu tego nie znałam. Zobaczyłam to dopiero u dzieci spoza rodziny, ale mnie osobiście to trochę drażni. I nie chcę, by ktoś mówił moim dzieciom, że pojedziemy brum brumem, albo że ktoś ma cacy na koszulce albo jeszcze gorzej żeby się pieścił, jak to już któraś dziewczyna tu zaprezentowała Ale to chyba nic złego?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 01:48   #183
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że to i od dziecka zależy, kiedy będzie chodzić, mówić...
Ja po prostu nie znałam tego z mojej rodziny, żeby tak mówić. Oczywiście przy zabawie jak jeździłam samochodem to udawałam odpowiednie dźwięki itp, ale nie mówiłam, że samochód robi brum brum czy coś, bo po prostu tego nie znałam. Zobaczyłam to dopiero u dzieci spoza rodziny, ale mnie osobiście to trochę drażni. I nie chcę, by ktoś mówił moim dzieciom, że pojedziemy brum brumem, albo że ktoś ma cacy na koszulce albo jeszcze gorzej żeby się pieścił, jak to już któraś dziewczyna tu zaprezentowała Ale to chyba nic złego?

To chyba wrecz dobrze ;-) i tez nie mowilam, ze pojedziemy brum brumem, ale ze np. zobacz, przejechal samochod i slychac bylo jak robi brum brum. Na pewno duzo zalezy od dziecka, u nas dodatkowo dwujezyczna sytuacja, ktora sporo utrudniala a sprzymierzencow nie mialam
Stary 2015-06-25, 08:43   #184
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
melawen
Masz rację! Nie spojrzałam co napisałam z tym biernikiem szybciej pisałam niż myślałam,
ale co do dopełniacza to można spekulować... to tak jak szłem i szedłem.

Tym szłem to mnie zabiłaś;p ale juz widziałam sprostowanie.

Cytat:
owieczkaa
Mamy jeszcze coś takiego jak normy językowe . I właśnie przez to cudowne rozróżnienie coś jest błędem a coś nie w zależności od sytuacji. Np. "Padaj mi książkę" - w mowie nieoficjalnej można użyć, ale "Podaj mi książkę" w oficjalnej.

Tak jak:
posłać łóżko - oficjalna
pościelić - nieoficjalna.
Mnie akurat bardzo razi nagminne stosowane w bierniku tą. Ale faktycznie, mimo że niepoprawne, to zostało dopuszczone ale w mowie potocznej (nie piśmie).
Mnie akurat razi nagminne olewanie

istnienia formy zemleć. Mój dziadek nigdy nie chciał żeby mu zmielic kawę albo mówienie trzydzisci zamiast trzydzieści...
Ale mało jest purystów językowych, którzy tak mówią. U mnie akurat cała rodzina jest przewrazliwiona na tym punkcie. Stąd ja też jestem orto/grammar nazi, lubię kolekcjonować zasady, tak hobbystycznie. Normalnie się nie czepiam błędów, ale jak już zaczęliśmy dyskusję...
Chociaż biję się w pierś, że jak piszę z tel.,tak jak teraz to czasem olewam polskie znaki, bo nie chce mi się poprawiać

Cytat:
Kissmisiaa
Mąż Cię kocha cały czas i będzie. Mój mi mówi, że nawet jak będę miała cycki do kolan to będzie mnie kochał. Ciąża to poświęcenie dla takiego małego człowieka .

owieczkaa
Zapomniałam dopisać. Szłem jest błędem, ale w gwarach często tak mówią dlatego nie zawsze jest to forma błędna jako taka (w języku oficjalnym i ogólnopolskim jest błędem). Mnie rozwala słowo lody. Poproszę loda. Wolę formę: poproszę lody. Lody to dla mnie te do jedzenia a lód to ten na rzece :P albo w zamrażarce.

Jakoś źle się czuję, bucha mi gorącem jak nigdy :/ a jestem raczej zimnokrwista.

A forma lód w odniesieniu do deseru też poprawna

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
A to taka bardziej "profesjonalna" odżywka? Bo te porządne zawierają substancję, która jest używana w lekach na jaskrę, obniża ciśnienie wewnątrzgałkowe. W ciąży dość ryzykowne (bimatoprost, na którym opiera się revitalash i 4 long lashes ma kategorię C "Nie stosować w ciąży, jeżeli nie jest to zdecydowanie konieczne. W badaniach na zwierzętach wykazano, że bimatoprost przenika do mleka; nie wiadomo, czy przenika do pokarmu kobiecego. Nie zaleca się stosowania w okresie karmienia piersią").

Dobrze, że napisałaś, bo ja stosowałam. .. idzie w odstawkę, a szkoda, bo działa

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Kissmisia, ja też mam rozstępy na boczkach Dzisiaj mi się bluzka podwinęła, córka mnie pyta co tu mam.To jej mowię, że to są rozstępy. A ona tak myśli i mysli i nagle pyta: "a od czego je masz? od śpiewania?" Tak mnie to rozśmieszyło, że teraz mówię, ze mam rozstępy bo dużo śpiewam

I mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie aplikacji mobilnej Allegro. Jaki wybrałaś tam sposób płatności? Bo z kompa to zawsze w płacę przez PayU, a tam trzeba rejestrować kartę i jakoś się boję, że to nie jest do końca bezpieczne... I można na swoim koncie na kompie powkładać wszystko do koszyka, a potem tylko zalogować się w aplikacji i to kupić? Nie cierpię szukania produktów i przeglądania ofert na telefonie, wolę tradycyjnie na laptopie jednak

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Spróbuj mimo nocnej pory zjeść coś słodkiego, może się córcia uaktywni. Ale pewnie ma taki leniwy dzień, wiem że się stresujesz, bo chyba inaczej się nie da, ale spróbuj coś przekąsić, może wypić jakiś sok, poleżeć na którymś boku i zaraz Cię pewnie pokopie trochę

No mnie lekarz mówił, że najlepiej je robić 30-32 tc, więc będziemy je miały akurat. Fajnie, że będę miała w końcu usg, bo poprzednie to było dopiero połówkowe I pamiętam jak po tym badaniu westchnęłam, że jeszcze tyle czasu do kolejnego usg, a tu już parę dni. Leci mi ta ciąża okropnie szybko.. A takie fajne te kopniaki i rozciągania, nawet jak czasem bolą i dokuczają
Mam nadzieję, że synkowi nic nie odpadnie, już się oswoiłam z myślą, że to młody dżentelmen i oby tak zostało
Ja mam wpisany na stałe nr karty,ale kredytowej z limitem. Za każdym razem przy transakcji musisz podać tylko te 3 cyfry z tyłu karty.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Odebrałam wyniki glukozy i coś czuję, ze będę musiała poprawiać.
Wyszło mi: na czczo/po 1h/po 2h
4.32/4.94/2.46 [mmol/l]
niektóre z Was pewno mają wynik w [mg/dl], to podaję po przeliczeniu:
78/89/44 [mg/dl]
Cukier mi nie skacze, ale po 2h mam za duży spadek. Czytałam, ze to może być objaw hipoglikemii reaktywnej, ale zobaczę co powie lekarz. Podobno czasem taka się objawia w ciąży, a potem wszystko wraca do normy. Poza tym nie mam takich objawów, jak osłabienie po tym czasie. Trochę się jednak martwię, bo zjadam cukier maluchowi:/ Ponoć może to prowadzić do niższej masy urodzeniowej. Chyba, ze to mój syn wszystko spalił, bo po badaniu się cały czas ruszał

Czarownica_tea, a Ty miałaś po prostu za wysoki cukier, czy też jakiś nietypowy wynik?
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:01   #185
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
kochane zrobiłam zakupy na Gemini tzn władowałam do koszyka
looknijcie czy dobrze czy źle

1.

LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
2.

Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk

3.
Majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar 38-40, 2 sztuki
4.
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
5.
MEDELA PureLan, krem na brodawki, 37g
6.
BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z aloesem 500ml
7.
HIPP Żel do mycia ciała i włosów 400 ml
8.
BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
9.
SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk
10.
Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
11.
Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
12.
Bepanthen Baby, maść ochronna, 100g
13.
ZIAJKA, maść pośladkowa przeciw odparzeniom, od urodzenia, 50ml

mnie tu wyszło 240 zł
a jeszcze
nożyczki
szczotka do włosków
obcinak do paznokci
coś na kolki
spirytus do pępka

coś jeszcze ???
Ja nie brałam maści na brodawki soli na kolki tez nic nie brałam. Zamiast bepantenu wzięłam linomag koszt 6 zł a naprawdę u mnie siostra zadowolona była bardzo. Może poszukaj tańszych zamienników.
Ja jestem w temacie bo wczoraj zamowilam to moja lista z gemini ale jest kilka rzeczy nie dla noworodka a dla mnie do domu
1BOBINI 2w1, szampon i płyn do kąpieli, Mandarynkowe figle, 400ml
OILATUM Baby Łagodna Ochrona, balsam do ciała, od urodzenia, 200ml
BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
ZIAJKA, oliwka pielęgnacyjna dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 270ml
BABY ONO, laktator ręczny
Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 60cmx60cm, 5 sztuk
CANPOL gruszka do nosa
Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g
Olimp, Vita-min Plus Mama, 30 kapsułek
HIPP, Herbatka z kopru włoskiego BIO, od 1 tygodnia, 20 saszetek
ZIAJKA, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, SPF6, 50ml
Zioła fix Rumianek, 30 saszetek
Zioła fix Koper Włoski, ApteoNatura, 30 saszetek
Woda utleniona 3% 100g
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Calcium C Polfa, smak jeżyny, 16 tabletek musujących OKAZJA

Gaza Matocomp JAŁOWA 17 nitkowa 1/4m2

To lista z gemini a takie rzeczy mam już w domu
Emolium 400 ml płyn do kąpieli
patyczki do uszu CANPOL
smoczki
majtki poporodowe 5 sztuk CANPOL
wkładki laktacyjne 60 sztuk CANPOL
alantan altek plus zasypka
płatki kosmetyczne
Szczotka do włosów z miękkim włosiem

Edytowane przez loudres
Czas edycji: 2015-06-25 o 09:04
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:12   #186
czarownica_tea
Zakorzenienie

Melawen- dużo za wysoki. Ja przy cukrze 44 lezałabym nieprzytomna. Warto taki niski wynik omówić z lekarzem bo i hiper i hipoglikemia nie sa dobre dla Malucha. Kciuki.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:17   #187
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
no to takie straszne właśnie,że ma tylko dwie drogi wyjscia- bożenką albo prze powłoki brzuszne cc
Jak byłam dzieciakiem to byłąm swiecie przekonana,że OD TEGO jest pępek. i wyobrażałam sobie to tak,że nagle pępuszek się zaczyna stopniowo otwierać-niczym wrota w Star Wars i sobie można dziecko wyjać ( takim jednym ruchem jak się ściąga z półki sklepowej puszkę groszku na przykład)

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Już idz spać bo jak będziesz tu wysiadywać to się Ci odechce spać hehe

Nie wiem czy mój dzidz coś wymysli bo jak będzie myślał jak mamusia (która prawie nic nie nazywałą po swojemu) to pójdzie w moje slady i będzie od razu gaworzył jak prof Miodek ewentualnie Jerzy Bralczyk (mój pacjent z resztą-przy którym robię w gacie jak mam się wysławiać hehehehe)
ja mam wrażenie, że czasem Matyldek testuje czy da się wyjść przez pępek

poszłam spać i teraz mam 5 stron do nadrobienia
a nie mam za bardzo czasu, bo zaraz muszę lecieć, do położnej i zrobić napad na sklep z farbami, no i zabrać się do pracy bo dostałam jedno zlecenie z realizacją do poniedziałku

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie na wszystkich działa, tak samo jak gaz. Dziewczyny w innych wątkach różnie o tym pisały, a z tego co wiem, to zamawiały na allegro, koszt to ok 120 zł. Najgorsze, że nie możesz sprawdzic, czy zadziała.
ostatnio połóżna w szkole rodzenia mówiły, że często na porodówkach to tatusiowie wdychają ten gaz

a tens koleżanki, które używały podczas porodu, mówią, że nie likwidowało bólu, ale czuły ulgę, albo to coś odciągało uwagę od bólu

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

W ogóle jaką dziś traumę przeżyłam w nocy
Budzę się aby się przekręcić i patrze nie mam brzucha Panika i już chciałam lecieć sprawdzać, ale sen mi odszedł i uświadomiłam sobie, że coś mi się pokręciło I TŻ się obudził i chyba zobaczył przerażenie w moich oczach i pyta "Co się stało?", no to mu powiedziałam, że wydawało mi się, że nie mam brzucha No to mój ukochany jak zawsze umie mnie uspokoić i skwitował to słowami "Chyba mózgu nie masz" i dał buziaka

List gończy

Skończyłam pierwszą stronę - jeśli macie jakieś sugestie to piszcie, a o zmiany jak płeć, wózki itp proszę pisać na pw
twój facet, ma podejście jak mój. Ukochanym to się należy

a pierwsza strona bardzo ładna

mykam resztę nadrobię jak wrócę miłego dnia
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 09:43   #188
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kissmisiaa
Dobrze, że w sukienkach dobrze się czujesz! To wytrzymasz jeszcze troszkę . Ja nienawidzę sukienek;/ nic mnie do nich nie przekona...
Wyglądam w nich jam armata ale co tam
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nieeee no co ty wszystkiego nie brałam ale miałam wszystko z twojej listy tej co wysłałaś parę postów temu plus obcinak, nożyczki, szczotkę i termometr z katarkiem i wyszło mi 250... Ale marki tych produktów zazwyczaj inne brałam.

Ja też sceptycznie do Palmersa podchodzę, zuzylam jeden balsam i jest ok ale bez rewelacji, oliwka za 5 zł moim zdaniem robi to samo. Teraz kupiłam sobie krem z Tołpy.

Mój dzisiaj tez leniwie, rano musiałam wypić kawę żeby coś poczuć i trochę po śledziku na kolację się uaktywnił. Nie martw się na zapas, może akurat nie zwróciłaś uwagi jak były ruchy.
Nie bez termometra i z pampersami wyszło ponad 300zł ale na razie zamówię najpotrzebniejsze rzeczy.

Cytat:
Kissmisia, ja też mam rozstępy na boczkach Dzisiaj mi się bluzka podwinęła, córka mnie pyta co tu mam.To jej mowię, że to są rozstępy. A ona tak myśli i mysli i nagle pyta: "a od czego je masz? od śpiewania?" Tak mnie to rozśmieszyło, że teraz mówię, ze mam rozstępy bo dużo śpiewam

I mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie aplikacji mobilnej Allegro. Jaki wybrałaś tam sposób płatności? Bo z kompa to zawsze w płacę przez PayU, a tam trzeba rejestrować kartę i jakoś się boję, że to nie jest do końca bezpieczne... I można na swoim koncie na kompie powkładać wszystko do koszyka, a potem tylko zalogować się w aplikacji i to kupić? Nie cierpię szukania produktów i przeglądania ofert na telefonie, wolę tradycyjnie na laptopie jednak

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Spróbuj mimo nocnej pory zjeść coś słodkiego, może się córcia uaktywni. Ale pewnie ma taki leniwy dzień, wiem że się stresujesz, bo chyba inaczej się nie da, ale spróbuj coś przekąsić, może wypić jakiś sok, poleżeć na którymś boku i zaraz Cię pewnie pokopie trochę

No mnie lekarz mówił, że najlepiej je robić 30-32 tc, więc będziemy je miały akurat. Fajnie, że będę miała w końcu usg, bo poprzednie to było dopiero połówkowe I pamiętam jak po tym badaniu westchnęłam, że jeszcze tyle czasu do kolejnego usg, a tu już parę dni. Leci mi ta ciąża okropnie szybko.. A takie fajne te kopniaki i rozciągania, nawet jak czasem bolą i dokuczają
Mam nadzieję, że synkowi nic nie odpadnie, już się oswoiłam z myślą, że to młody dżentelmen i oby tak zostało
Ohhh Grita twoja córcia to słodka jest.
Mój mąż zabrał mi wczoraj tel i kazał przestać czytać itp.
Mocno przytulił i powiedział ze kocha mnie taka jaka jest. Dla niego najważniejsze jest teraz abym była zdrowa i maluch tam samo.
Po tych słowach jakoś mi lżej ale i tak ryczałam.

Ja robie zakupy w aplikacji mobilnej i jak nie chcesz wpisywać karty to za każdym razem przekieruja Cię na PayU.
Rzeczy które wybrałaś np w przeglądarce nie będą widoczne w aplikacji mobilnej. Ale jak kupisz je przez przeglądarkę i zalogujesz później aby je opłacić przez telefon to też się da.
Tylko spróbuj kupić najpierw kilka rzeczy u jednego sprzedawcy i zapłacić i z drugim tak samo.

Aaa i jeszcze jedno kody nie działają jak jest pobraniem trzeba wszystko z góry zapłacić.
Cytat:
Jak poznał mojego tż to miał dokładnie rok i 3 miesiące taa mówił mama na mamę i na mnie, tata chyba też mówił, na kota piszczał bo tak słyszał miauczenie i ogólnie naśladował głosy zwierząt np. Ale czy znał jeszcze jakieś słowa to ciężko mi powiedzieć, to było 5 lat temu
Dla mnie to w ogóle dziwne, bo w mojej rodzinie się nie używa takich słów, mówi się normalnie do dzieci. Ja z nim rozmawiałam niemal jak z równym Jedyne zdrobnienie używane u nas w domu to "baba", żeby się szybciej nauczył i sprawił przyjemność babciom.

Ja do imion się przyzwyczaiłam jeszcze przed ślubem, bo już wtedy ustaliliśmy
O czym ten film? To dokument?

Sporo tego wyszło ja bym poszukała tańszych zamienników. Np ta maść z lanoliną bodajże jest za 5 zł z płytą o pielęgnacji niemowląt, nie pamiętam nazwy, a byłby jako krem na pupę i do brodawek w razie czego.
A te ampułki to co to?
I u mnie w szpitalu kazali gaziki 5x5, ale wątpię, by to miało znaczenie

Ja też mam awersję do takich pracownic. A już uwielbiam to, jak jedna pielęgniarka ma pretensje, że nie wypiłam rano wody, a potem trafiam na drugą, która mnie ochrzania gdy wypiłam W ogóle lekarze i cały personel to się powinien dokształcać pod groźbą zwolnienia.

Ja na szczęście jeszcze nie mam. Smaruję się olejkiem ze slodkich migdałów, na nogi i pupę mieszam z masłem kakaowym. Koleżanka mnie straszyła, że ona też nie miała i wyszły w 8 miesiącu, mimo smarowania i mnie niby też ma to czekać moja mama nie miała. Ale na tyłku mam trochę tylko że jeszcze sprzed ciąży.

Wg mojego męża szłem, gdy miałem blisko i szedle m, gdy daleko

Połóż się lekko na brzuchu i odczekaj, może się ruszy albo ma mocny sen.

Moja to ma ciągle głowę w moim biodrze, aż się boję czy wyjść już nie chce. I już jest córeczką tatusia, bo jak tata głaszcze, to się wypnie i uspokaja, byleby nie przestawał. Głaskał ją ale zasnął i to się księżniczce nie spodobało i szaleje.

Iza ja wiem ze to genetyka ale nie chce Cię straszyć jedna koleżanka nie miała ani jednego przez całą ciążę a pokazały się e ostatnim tygodniu
A jak już masz to niestety wyjdą tak jak u mnie :/
Stary 2015-06-25, 09:53   #189
misiskuku
Zadomowienie

Ja pierdziele nowy wątek! Zostawić Was na jedno popołudnie..
Kiedy ja to nadrobię?
Wczoraj ponarzekałam na teściową, a wieczorem była taka awantura, że prawie talerze latały.. Ja nie wytrzymałam, ona nie wytrzymała i powiedziałyśmy sobie jak jest. Niestety jesteśmy zupełnie inne, mamy inne poglądy, gusta i podejście do życia. Skończyło się na tym, że "jeszcze dwa lata musimy ze sobą wytrzymać" - optymistycznie, nie? Pół nocy nie spałam. Dziś rozmawiam z Tż'tem ile musimy mieć pieniędzy, żeby dało się wprowadzić na górę - jeden pokój, łazienka, kuchnia to może być najtańsza z castoramy. Nie wiem jak tu wytrzymam, jeszcze z maleństwem..

Nadrobię Was później!
Stary 2015-06-25, 09:55   #190
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Nie bez termometra i z pampersami wyszło ponad 300zł ale na razie zamówię najpotrzebniejsze rzeczy.

Mocno przytulił i powiedział ze kocha mnie taka jaka jest. Dla niego najważniejsze jest teraz abym była zdrowa i maluch tam samo.

Ja robie zakupy w aplikacji mobilnej i jak nie chcesz wpisywać karty to za każdym razem przekieruja Cię na PayU.
Rzeczy które wybrałaś np w przeglądarce nie będą widoczne w aplikacji mobilnej. Ale jak kupisz je przez przeglądarkę i zalogujesz później aby je opłacić przez telefon to też się da.
Tylko spróbuj kupić najpierw kilka rzeczy u jednego sprzedawcy i zapłacić i z drugim tak samo.

Aaa i jeszcze jedno kody nie działają jak jest pobraniem trzeba wszystko z góry zapłacić.

Iza ja wiem ze to genetyka ale nie chce Cię straszyć jedna koleżanka nie miała ani jednego przez całą ciążę a pokazały się e ostatnim tygodniu

Oj tak, z roztepami nigdy nie wiadomo. Ja sie cieszylam, ze nie mam zadnego, do czasu az tuz przed porodem brzuch sie gwaltownie opuscil, czerwone kreski zobaczylam w piatek czy sobote a w poniedzialek juz corka byla ze mna.
bianeczka Ty chyba pytalas o przezroczyste i jasne kreski; u mnie sa i to pozostalosci po pierwszej ciazy. Teraz uzywam olejku jojoba i czy zapobiegnie rozstepom to nie wiem, ale ma jedna przewage nad palmersemz pierwszej ciazy: nic a nic skora nie swedzi
Stary 2015-06-25, 09:56   #191
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Oj nie smutaj 😙 moze uda sie uchronic przed kolejnymi a te zbieleja i nie beda widoczne.
Stary 2015-06-25, 10:00   #192
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

melawen
Tak, napisałam w następnych postach o co mi chodzi . Taki ten nasz język ciekawy i skomplikowany. Z tym lodem po prostu mi to nie pasuje... a jest jak jest. Rozbraja mnie i śmieszy zawsze odmiana czasownika mleć . Dobrze, że zwróciłaś mi uwagę. Czasem też błędy popełniam mimo, że skończyłam takie a nie inne studia. Cóż tam nie ma nacisku na to w jaki sposób piszesz/mówisz. Pamiętam egzamin na II roku. Dziewczyna powiedziała zdanie: "Krowa zwierzę któro". Cóż, ze wsi pochodziła i miała takie swoje inne wyrazy, że tak powiem. Inna z kolei mówi na psy: oni zamiast one. Fenomenem był dla mnie facet, który uczył mnie na florystyce materiału roślinnego. Magister inżynier mówiący: te okno, te dziecko. Zdarza mi się, że olewam to w jaki sposób piszę... przyznaję się. Dlaczego? Już tyle razy poloniści z tytułami profesora nie potrafili poprawnie przeczytać mojego panieńskiego nazwiska a trudne nie było...

Kissmisiaa
Oj nie przesadzaj! Tak nie jest, to nam tak się wydaje jak na siebie patrzymy.

TusiaeM
Super odpowiedź tż haha.
Mnie raz dziecko bardzo kopało tż przerażony bo tak latał brzuch i pyta mnie z przerażeniem w oczach: "Ale nie będziesz dzisiaj rodzić prawda?"

misiskuku
Rozumiem, że masz wspólną kuchnię z teściową? ;/ Współczuję, ale wierz mi mimo tego, że ja mam wszystko oddzielnie piętro wyżej, że tylko mam wspólną klatkę schodową i wyjście z domu to chciałabym mieszkać sama z mężem i dzieckiem.

Obejrzałam sobie to:
https://www.youtube.com/watch?v=Uuu6y2Bbmf4
I się rozryzczałam. Bardzo się boję tego wszystkiego. Jak sobie poradzę z takim małym człowiekiem? J3 dni pewnie spędzi się w szpitalu...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-06-25 o 10:11
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:14   #193
Mten
Rozeznanie

Dziewczyny, któras z Was wklejala link do fajnego fotela rattanowego białego
Muszę kupić jakiś fotel do sypialni żeby mieć na co odłożyć cokolwiek lub ewentualnie nakarmić Tymonka ;-)
Stary 2015-06-25, 10:14   #194
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
kochane zrobiłam zakupy na Gemini tzn władowałam do koszyka
looknijcie czy dobrze czy źle

1.

LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
2.

3.
Majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar 38-40, 2 sztuki
4.
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
5.
MEDELA PureLan, krem na brodawki, 37g
6.
BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z aloesem 500ml
7.
HIPP Żel do mycia ciała i włosów 400 ml
8.
BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
9.
SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk
10.
Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
11.
Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
12.
Bepanthen Baby, maść ochronna, 100g
13.
ZIAJKA, maść pośladkowa przeciw odparzeniom, od urodzenia, 50ml

mnie tu wyszło 240 zł
a jeszcze
nożyczki
szczotka do włosków
obcinak do paznokci
coś na kolki
spirytus do pępka

coś jeszcze ???
Ja nie kupuje nic na sutki. Bedę obmywała je przegotowaną wodą i smarowała kroplą własnego mleka.
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Bephanten to jest drogi, ja sobie kupowałam to taka mała tubka dla najmłodszych dzieci 35 zł za 30 gram a idzie dosć szybko. Lepsze są te wersje gęste, jak maść, bo ja mam taką lejacą to połowa pewnie zostaje na opakowaniu :/

Kismisia, to moje się chyba rozciagnęły, ale raczej też mnie to nie ominie. No trudno Może mój mąż będzie kiedyś bogaty, albo ja i zrobię sobie brzuch jak nastolatka

Zaczełam kurację z odżywką do rzęs. Zobaczymy co to da, jak będę rodzić to już powinny być efekty :P
Będziesz trzepotać pięknie rzęsami pomiędzy parciami
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Polecam palmersa
Ja na zmiane używam palmersa i bio oil.
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja zamierzam smarować olejem kokosowym.

Kurde martwię się bo tak sobie leżałam i uświadomiłam sobie, że dawno nie czułam żadnych ruchów. Dawno w sensie dzisiaj, coś tam wcześniej czułam ale słabiutko. Mała zwykle wierci się wieczorami a tu cisza - pomacałam nieco brzuch, poświeciłam latarką, ale bez odzewu jutro rano mam ginekologa na szczęście.
Może zjedz coś słodkiego albo u mnie działa sok z pomarańczy.

Cytat:
Kissmisiaa
Mąż Cię kocha cały czas i będzie. Mój mi mówi, że nawet jak będę miała cycki do kolan to będzie mnie kochał. Ciąża to poświęcenie dla takiego małego człowieka .
Jakoś źle się czuję, bucha mi gorącem jak nigdy :/ a jestem raczej zimnokrwista.
Mi też czasami tak gorąco. A dormalnie to zmarzluch jestem.
Poświecamy nasze ciało dla nowego życia.
Cytat:
ridja devojka
Zagrzej dłoń i trzymaj w jednym miejscu na brzuchu powinno dziecko do ciepła się przesunąć lub lekko przyciśnij całą dłonią.

Widzicie jednak to liczenie ruchów wcale głupie nie jest :/. Ja jest mniej niż 10 ruchów to trzeba skontaktować się z lekarzem. Jak nie ma ich wcale więcej niż dzień to na IP.

Kissmisiaa
Ja mam tak rano jak się ubieram:/ we wszystkim mam wrażenie, że wyglądam źle grubo itd.
Juz za niedługo bedziemy chudziutkie i piękniutkie.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:22   #195
olkma
Raczkowanie

Witam sie na nowym wątku
Nie zostałam dopisana, mimo że prosiłam
Boże, od kilku dni mi się snią jakieś dziwne sny, głównie rodzina z która nie mam jakiegoś super kontaktu bo mieszkaja b. daleko, albo jakoś tak wyszło ze oni maja swoje życie a my swoje.... Dzisiaj mi się snił wujek z którym sie nie widziałam kilka lat już, ciotka która widzialam owszem niedawno ale tylko dlatego ze byla na moim slubie, a tak to tez z kilka lat...
Noo dziwne to jakies... No ale podobno w III trymestrze ma sie dziwne sny
Stary 2015-06-25, 10:24   #196
party_girl7
Zakorzenienie

Kurcze chciałabym ściągnąć torrent film Bobasy, ale poblokowali darmowe stronki z torrentami i nie wiem gdzie moge to ściągnąć... macie jakieś sprawdzone stronki z darmowymi torrentami??
Stary 2015-06-25, 10:27   #197
olkma
Raczkowanie

A i jeszcze jedno pytanko do Was czy wy macie też ostatnio mniejszą ochotę na seks? Nie chodzi o jakiś wstręt do męża, albo że się nie podoba czy coś, bo w ciąży mam wrażenie jakbym go jeszcze bardziej pokochała i jakby jeszcze bardziej mi sie podobał . Ale bardziej o takie lenistwo czy coś w tym stylu, brak potrzeby zaspokojenia seksualnego, o coś w tym stylu . No i ja np mam tak że u ruszać sie nie mogę w trakcie bo zaraz mam tak niesamowitą kolkę że masakra no i ogólnie szybko się mecze...
Stary 2015-06-25, 10:30   #198
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Kurcze chciałabym ściągnąć torrent film Bobasy, ale poblokowali darmowe stronki z torrentami i nie wiem gdzie moge to ściągnąć... macie jakieś sprawdzone stronki z darmowymi torrentami??
Widziałam ten film na cda, można sobie obejrzeć online
Stary 2015-06-25, 10:32   #199
grita
Rozeznanie

Hej wszystkim!

Cytat:
To chyba wrecz dobrze ;-) i tez nie mowilam, ze pojedziemy brum brumem, ale ze np. zobacz, przejechal samochod i slychac bylo jak robi brum brum. Na pewno duzo zalezy od dziecka, u nas dodatkowo dwujezyczna sytuacja, ktora sporo utrudniala a sprzymierzencow nie mialam
Ja też tak zawsze mówiłam. Albo jak wkładałam córkę do krzesełka do karmienia to mówiłam coś w stylu teraz czas na obiad, zrobiłam Ci zupkę pomidorową, chcesz am am? I młoda potem powtarzała samo am am, bo reszta była za skomplikowana. Ale już potrafiła wyrazić, jak na coś miała ochotę do jedzenia, a nie tylko pokazywanie palcem i yyyyyy albo tooooo Ważne, żeby w odpowiednim momencie odstawić te am am, brum itd, a dziecko w miarę nauki mówienia samo też zacznie mówić po dorosłemu obiad albo auto.
Ale mnie też wkurza mówienie do dziecka mega zdrobnieniami w każdym słowie, takie seplenienie. Fuj

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja mam wpisany na stałe nr karty,ale kredytowej z limitem. Za każdym razem przy transakcji musisz podać tylko te 3 cyfry z tyłu karty.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Odebrałam wyniki glukozy i coś czuję, ze będę musiała poprawiać.
Wyszło mi: na czczo/po 1h/po 2h
4.32/4.94/2.46 [mmol/l]
niektóre z Was pewno mają wynik w [mg/dl], to podaję po przeliczeniu:
78/89/44 [mg/dl]
Cukier mi nie skacze, ale po 2h mam za duży spadek. Czytałam, ze to może być objaw hipoglikemii reaktywnej, ale zobaczę co powie lekarz. Podobno czasem taka się objawia w ciąży, a potem wszystko wraca do normy. Poza tym nie mam takich objawów, jak osłabienie po tym czasie. Trochę się jednak martwię, bo zjadam cukier maluchowi:/ Ponoć może to prowadzić do niższej masy urodzeniowej. Chyba, ze to mój syn wszystko spalił, bo po badaniu się cały czas ruszał

Czarownica_tea, a Ty miałaś po prostu za wysoki cukier, czy też jakiś nietypowy wynik?
Ja jakoś kurczę boję się wpisywać nr karty do telefonu, pewnie to bezpieczne, bo masa ludzi z tego korzysta, ale jakoś mam wątpliwości.

A kiedy masz wizytę żeby wyniki skonsultować?
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, mimo rzeczywiście niskiego cukru

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Melawen- dużo za wysoki. Ja przy cukrze 44 lezałabym nieprzytomna. Warto taki niski wynik omówić z lekarzem bo i hiper i hipoglikemia nie sa dobre dla Malucha. Kciuki.

A jak tam u Ciebie samopoczucie po insulinie? Lepiej niż na samej diecie?

Cytat:

Nie przejmuj się, ja też je mam. Po pierwszej ciąży mam piersi całe w rozstępach, po tej jak na razie będą boczki, tyłek i trochę uda.
Trudno, robimy co możemy żeby ich uniknąć, ale czasem się po prostu nie da. Najważniejsze, że mamy wsparcie w tżtach, bo mój też zawsze mnie pociesza jak mam doła z tego powodu.. Głowa do góry
Dzięki, że mi to wszystko wyjaśniłas, już sobie wklepałam kody, więc teraz mam jeszcze miesiąc wykorzystanie. Super

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Kiedy ja to nadrobię?
Wczoraj ponarzekałam na teściową, a wieczorem była taka awantura, że prawie talerze latały.. Ja nie wytrzymałam, ona nie wytrzymała i powiedziałyśmy sobie jak jest. Niestety jesteśmy zupełnie inne, mamy inne poglądy, gusta i podejście do życia. Skończyło się na tym, że "jeszcze dwa lata musimy ze sobą wytrzymać" - optymistycznie, nie? Pół nocy nie spałam. Dziś rozmawiam z Tż'tem ile musimy mieć pieniędzy, żeby dało się wprowadzić na górę - jeden pokój, łazienka, kuchnia to może być najtańsza z castoramy. Nie wiem jak tu wytrzymam, jeszcze z maleństwem..

Nadrobię Was później!
Współczuję sytuacji, szczególnie że mieszkacie pod jednym dachem, więc rzeczywiście jakoś ze sobą trzeba wytrzymać... Mam nadzieje, że uda wam się jak najszybciej przenieść.

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-06-25 o 10:34
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:32   #200
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Ja znalazłam na http://best-torrents.net/ ale muszę czekać aż mój wróci z pracy bo nie pamietam hasła. I on chyba jakiego esa wysyłał zeby sciągać z tej stronki.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:34   #201
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno pytanko do Was czy wy macie też ostatnio mniejszą ochotę na seks? Nie chodzi o jakiś wstręt do męża, albo że się nie podoba czy coś, bo w ciąży mam wrażenie jakbym go jeszcze bardziej pokochała i jakby jeszcze bardziej mi sie podobał . Ale bardziej o takie lenistwo czy coś w tym stylu, brak potrzeby zaspokojenia seksualnego, o coś w tym stylu . No i ja np mam tak że u ruszać sie nie mogę w trakcie bo zaraz mam tak niesamowitą kolkę że masakra no i ogólnie szybko się mecze...
ja tak mam od początku ciąży, na palcach zlicze ile razy sie przytulalismy od poczatku roku ale to też głównie ze względu na to że na początku paniczny strach żeby nie stracić ciąży, potem coś z szyjką, lutka i tak do teraz... poza tym strasznie boje sie infekcji.A ochoty nie mam wcale straszne to jest, mam nadzieje że po połogu wszystko wróci do normy...

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Widziałam ten film na ☠☠☠☠☠☠☠, można sobie obejrzeć online
zakratkowało Ci, napisz ze spacją
Stary 2015-06-25, 10:35   #202
Mten
Rozeznanie

Cytat:
ja tak mam od początku ciąży, na palcach zlicze ile razy sie przytulalismy od poczatku roku ale to też głównie ze względu na to że na początku paniczny strach żeby nie stracić ciąży, potem coś z szyjką, lutka i tak do teraz... poza tym strasznie boje sie infekcji.A ochoty nie mam wcale straszne to jest, mam nadzieje że po połogu wszystko wróci do normy...

zakratkowało Ci, napisz ze spacją
Już poprawione, w każdym razie możesz obejrzeć ma cda. pl
Stary 2015-06-25, 10:37   #203
grita
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie na nowym wątku
Nie zostałam dopisana, mimo że prosiłam
Boże, od kilku dni mi się snią jakieś dziwne sny, głównie rodzina z która nie mam jakiegoś super kontaktu bo mieszkaja b. daleko, albo jakoś tak wyszło ze oni maja swoje życie a my swoje.... Dzisiaj mi się snił wujek z którym sie nie widziałam kilka lat już, ciotka która widzialam owszem niedawno ale tylko dlatego ze byla na moim slubie, a tak to tez z kilka lat...
Noo dziwne to jakies... No ale podobno w III trymestrze ma sie dziwne sny
Tusia prosiła, żeby jej pisać na priv prośby o dopisanie, bo tak jej mogą umknąć.
Ja miałam takie dziwaczne sny na samym początku, teraz jakoś niczego nie pamiętam jak się budzę.

Cytat:
Ja ściągam większość rzeczy z chomikuj, ale tam trzeba zapłacić za transfer.

Cytat:
Ja też tak mam... W II trym miałam o wiele więcej sił i ochoty, teraz jakoś mniej.. Czuję się ciężka, brakuje mi siły czasem No i coraz trudniej znaleźć wygodną pozycję
Stary 2015-06-25, 10:39   #204
czarownica_tea
Zakorzenienie

Grita- dzieki za troskę. O wiele lepiej. Jest różnica jak mozesz zjeść pół grahamki na śniadanie zamiast 2 dykt . Niestety nadal chudnę

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:41   #205
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Już poprawione, w każdym razie możesz obejrzeć ma cda. pl
Jedna z lepszych stronek do oglądania online nie ma reklam.
Stary 2015-06-25, 10:42   #206
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Mam prośbę do klubowiczek zerknijcie na moją wypowiedź
Stary 2015-06-25, 10:44   #207
Blondynka17
Zadomowienie

Ciekawe co tam u Ridji?
Stary 2015-06-25, 10:49   #208
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Kiedy ja to nadrobię?

Nadrobię Was później!
No widzisz hehe
A teściowej nie zmienisz. Zaciskaj żeby bo szkoda nerwów.
Cytat:
Oj tak, z roztepami nigdy nie wiadomo. Ja sie cieszylam, ze nie mam zadnego, do czasu az tuz przed porodem brzuch sie gwaltownie opuscil, czerwone kreski zobaczylam w piatek czy sobote a w poniedzialek juz corka byla ze mna.
bianeczka Ty chyba pytalas o przezroczyste i jasne kreski; u mnie sa i to pozostalosci po pierwszej ciazy. Teraz uzywam olejku jojoba i czy zapobiegnie rozstepom to nie wiem, ale ma jedna przewage nad palmersemz pierwszej ciazy: nic a nic skora nie swedzi
Ohh no ja wiem.
Ja nigdy nie przywiązuje uwagi do wyglądu ale w ciąży mam jakieś schizy.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Oj nie smutaj 😙 moze uda sie uchronic przed kolejnymi a te zbieleja i nie beda widoczne.
Hormony hormony mi buzuja

Cytat:
melawen
Tak, napisałam w następnych postach o co mi chodzi . Taki ten nasz język ciekawy i skomplikowany. Z tym lodem po prostu mi to nie pasuje... a jest jak jest. Rozbraja mnie i śmieszy zawsze odmiana czasownika mleć . Dobrze, że zwróciłaś mi uwagę. Czasem też błędy popełniam mimo, że skończyłam takie a nie inne studia. Cóż tam nie ma nacisku na to w jaki sposób piszesz/mówisz. Pamiętam egzamin na II roku. Dziewczyna powiedziała zdanie: "Krowa zwierzę któro". Cóż, ze wsi pochodziła i miała takie swoje inne wyrazy, że tak powiem. Inna z kolei mówi na psy: oni zamiast one. Fenomenem był dla mnie facet, który uczył mnie na florystyce materiału roślinnego. Magister inżynier mówiący: te okno, te dziecko. Zdarza mi się, że olewam to w jaki sposób piszę... przyznaję się. Dlaczego? Już tyle razy poloniści z tytułami profesora nie potrafili poprawnie przeczytać mojego panieńskiego nazwiska a trudne nie było...

Kissmisiaa
Oj nie przesadzaj! Tak nie jest, to nam tak się wydaje jak na siebie patrzymy.

TusiaeM
Super odpowiedź tż haha.
Mnie raz dziecko bardzo kopało tż przerażony bo tak latał brzuch i pyta mnie z przerażeniem w oczach: "Ale nie będziesz dzisiaj rodzić prawda?"

misiskuku
Rozumiem, że masz wspólną kuchnię z teściową? ;/ Współczuję, ale wierz mi mimo tego, że ja mam wszystko oddzielnie piętro wyżej, że tylko mam wspólną klatkę schodową i wyjście z domu to chciałabym mieszkać sama z mężem i dzieckiem.

Obejrzałam sobie to:
https://www.youtube.com/watch?v=Uuu6y2Bbmf4
I się rozryzczałam. Bardzo się boję tego wszystkiego. Jak sobie poradzę z takim małym człowiekiem? J3 dni pewnie spędzi się w szpitalu...
Ohhh wczoraj miałam dzień marudzenia dzisiaj już ni wszystko jedno
Cytat:
Hej wszystkim!

Ja też tak zawsze mówiłam. Albo jak wkładałam córkę do krzesełka do karmienia to mówiłam coś w stylu teraz czas na obiad, zrobiłam Ci zupkę pomidorową, chcesz am am? I młoda potem powtarzała samo am am, bo reszta była za skomplikowana. Ale już potrafiła wyrazić, jak na coś miała ochotę do jedzenia, a nie tylko pokazywanie palcem i yyyyyy albo tooooo Ważne, żeby w odpowiednim momencie odstawić te am am, brum itd, a dziecko w miarę nauki mówienia samo też zacznie mówić po dorosłemu obiad albo auto.
Ale mnie też wkurza mówienie do dziecka mega zdrobnieniami w każdym słowie, takie seplenienie. Fuj

Ja jakoś kurczę boję się wpisywać nr karty do telefonu, pewnie to bezpieczne, bo masa ludzi z tego korzysta, ale jakoś mam wątpliwości.

A kiedy masz wizytę żeby wyniki skonsultować?
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, mimo rzeczywiście niskiego cukru

A jak tam u Ciebie samopoczucie po insulinie? Lepiej niż na samej diecie?

Nie przejmuj się, ja też je mam. Po pierwszej ciąży mam piersi całe w rozstępach, po tej jak na razie będą boczki, tyłek i trochę uda.
Trudno, robimy co możemy żeby ich uniknąć, ale czasem się po prostu nie da. Najważniejsze, że mamy wsparcie w tżtach, bo mój też zawsze mnie pociesza jak mam doła z tego powodu.. Głowa do góry
Dzięki, że mi to wszystko wyjaśniłas, już sobie wklepałam kody, więc teraz mam jeszcze miesiąc wykorzystanie. Super

Współczuję sytuacji, szczególnie że mieszkacie pod jednym dachem, więc rzeczywiście jakoś ze sobą trzeba wytrzymać... Mam nadzieje, że uda wam się jak najszybciej przenieść.
Będziesz miała jakieś pytania to śmiało wal
Stary 2015-06-25, 10:49   #209
olkka16
Rozeznanie

Właśnie wróciłam od diabetologa "uszczęśliwiona" torbą pełną książeczek o diecie, glukometrem i zakazem jedzenia wszystkiego co tak na prawdę teraz jem oj będzie ciężko
Stary 2015-06-25, 10:52   #210
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Grita- dzieki za troskę. O wiele lepiej. Jest różnica jak mozesz zjeść pół grahamki na śniadanie zamiast 2 dykt . Niestety nadal chudnę

No rzeczywiście jest to pewnie różnica na plus, ale wcale się nie dziwię, że chudniesz.. Tylko pół grahamki, jejku. Ale normalnie ilość kalorii do przyswojenia w ciągu dnia wyrabiasz? Czy to jest mniej ważne, a bardziej istotne jest, żeby cukier nie skakał?

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Jedna z lepszych stronek do oglądania online nie ma reklam.
Też tam często coś oglądam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości