|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Mojakaren, ja już odliczam do L4, bo mi się taaak nic nie chce, że szok
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dziewczynka wychodzi i takie mam przeczucie, a mój lekarz na prenatalnym stwierdził że być może chłopiec ale żeby się jeszcze nie przywiązywać.
![]() Właśnie wróciłam od endokrynologa, pocieszył mnie trochę bo wczoraj jak mąż przyniósł moje wyniki tsh z przychodni to się przestraszyłam bo prawie 4 było a miesiąc temu 1,4, ale endo mówi że to nie problem że dzidziuś ma już swoją tarczycę i żeby się nie martwić. Znowu mam zwiększoną dawkę leków zanim urodzę to nie wiem jakie ilości będę łykać
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie. Skończyły mi się witaminy ciążowe brałam VitaMama 2, byłam dzisiaj w 3 aptekach i w żadnym nie ma tych witamin, a w jednej aptece to nawet nie wiedzili o ich istnieniu Czy mogę zmienić witaminy na np. Femibion? Wiem, że to witaminy tylko ale ja nigdy nie zmieniałam żadnych tabletek.
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć zobaczymy co będzie później.
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję wszystkim za gratki
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-07-15 o 10:11 |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek raczej nie kupuje wozka rok po roku...
Dopiero co kupowalismy nowa spacerowke a wlasciwie dwie i szkoda mi ich ![]() Jak bedzie synek kupie tylko gondole bo corka miala z rozowym. Planuje tez kupic chuste i korzystac na spaery z dwojka jak bede sama wlasnie
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiałam się ostatnio do TŻta, że może imię wybierzemy tak, jak się dawniej wybierało, tzn. dziecko się rodzi 18.01 i wybieramy imię, które ma imieniny w tym dniu
![]() A więc uwaga, u nas do wyboru: syn: Bogumił, Piotr, Jaropełk córka: Liberata, Małgorzata, Krystyna, Beatrycze, Pryska (wtf Aż nie wiem co wybrać! Z witamin polecam Prenatal Classic, niedrogi, a bardzo bogaty skład (jest jod, wit. D3 duża ilość i 800mg kwasu foliowego). |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę Prenatal Duo. Wydaje mi się, że w przypadku witamin nie ma większego znaczenia ich zmiana, ale pewna też nie jestem. uao może popatrz sobie na składy, może coś Ci się uda podobnego znaleźć
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka weź Jaropełk
|
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi poki co nie kazala brac zadnych witamin... nie wiem czy to dobrze czy zle...
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę PregnaPlus. W zasadzie sama sobie na nie przeszłam.
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie biorę witamin... Tylko kwas foliowy i jod
|
|
|
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dopisuje Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze nie bierzecie jeżeli nie mam takiej potrzeby to po co jeszcze łykać tabletki. Moja dieta np jest tragiczna, jem bardzo dużo owoców i warzyw (bez pomidora, papryki) ale np z mięs tylko pierś z kurczaka, wędlin wogule, ryb prawie może jedną na 2 tygodnie. A jak koś się prawidłowo odżywia, to nie ma takiej potrzeby. |
|||
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez biorę PregnaPlus Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam od ginekologa 3 propozycje witamin a i tak biore inne. Każde z tych od niego wychodziły dobrze ponad 50 zł/msc, w aptece ich nie mieli i farmaceutka poleciła mi jakieś inne, tańsze, skład mają prawie taki sam. Z resztą i tak duża część składników z tabletek się nie wchłania, więc tym się akurat najmniej przejmuję. Najpierw brałam Vita-miner Prenatal+DHA, teraz biorę Prenatal Duo. Jak te się skończą to chyba wrócę do Vita-mineru, bo Prenatal był w promocji w Rossmanie
![]() U mnie jutro 16t 0d, więc 17 tydzień! Za chwilę dzwonię do poradni genetycznej ustalać termin drugiego usg. Magda bierz Jaropełka! Żodyn tak nie ma na imię. Żodyn. Casaa Gratuluję dobrych wyników i wstępnej diagnozy U mnie przezierność była 1,2mm, więc wysyłam Ci wirtualną piątkę ![]() Btw mąż wczoraj powiedział mi o jakiejś hurtowni Smykuś w Bydgoszczy, ponoć dużo taniej różne rzeczy można dostać. Czuję, że muszę się tam przejechać i wybadać rynek
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
A dla córki Pryska! (on pryska, ona pryska..
Dziewczyny, jeśli zdrowo się odżywiacie, jecie teraz dużo warzyw i owoców sezonowych, to te witaminy nie są niezbędne (tylko kwas foliowy i jod, ale jod też na początku, bo potem dziecko ma już swoją tarczycę). |
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Co do jodu to nie wiem mi np. endokrynolog nadal kazał łykać jod, a dziecko ma już tarczycę.
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to nigdy nie zaszkodzi
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak wybadasz temat ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- hariett ten smykuś ma swoją stronę w internecie o ile to jest to
|
||
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Czarnulax widziałam, ale tam nie mają cen
Z reszta to i tak ponoć tylko część ich asortymentu. Jak odwiedzę to na pewno opiszę odczucia ![]() Z tygodniami muszę się śpieszyć, bo tęsknie do następnej wizyty
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://smykus.bydgoszcz.pl/ |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie gin na razie kazal tylko witaminę D uzupełniać, bo z nią mam problem
Czytając przegląd lekarski od czasu do czasu kiedyś natknęłam się na artykuł, że w sumie suplementacja nie wpływa np. na skalę Apgar, jedynie powoduje, że dzieci rodzą się z wyższą masą urodzeniową (średnio o ok. 300g). I trzeba mieć na uwadze, że przyjmowanie suplementów bez niedoborów specjalnie nic nie poprawia Jesli dziewczyny wymiotują, nie mogą jeść - jest to wskazane. Ale pamiętajmy, że witaminki w tabletkach nie zastąpią np. tych regularnych 5 posiłków dziennie, choćby nie wiem co i niestety - mogą mieć skutki uboczne (zaparcia, nudności, wymioty itp.). Osobiście pewnie zacznę brać regularnie coś w 3 trymestrze, lub pod koniec drugiego, gdy zacznie lecieć mi morfologia i żelazo.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-07-15 o 11:47 |
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oszukali mnie! Medeline kilka razy chyba zwymiotowałam tabletki. Ja już nie wiem, jak sobie pomóc ;D
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-07-15 o 11:47 |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kazał mi mleko pić Mówię mu że mleka sera nie jem bo nie lubię a ten ze na słonku mam siedzieć. I mi nie przepisał .. Prywatnie za każdym razem pisała mi receptę na wit. D. Przyjmowałam dwa lata a ten stwierdził że nie trzeba. Co lekarz to teoria
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak wam niedobrze po witaminach, to nie zażywajcie ich od razu z rana, tylko np. w południe, to ponoć pomaga.
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mamy wybrane mebelki, klups seria marsell
Przymierzamy sie już do wózka. Kiedy Wy planujecie zakup? Byliśmy w dwóch sklepach i nic co wybrałam z necie na żywo nie przypadło mi do gustu.... Ostatecznie wybraliśmy dwa modele: concord neo i musty. Miała któraś z Was z nimi styczność? |
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Wózek myślimy około października, listopada kupić bo nie mam gdzie go tu trzymać. Jakie wózki brałaś pod uwagę i wam się nie spodobały? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-15 o 12:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

no i co najważniejsze na 70% będzie synuś :jupi
Czy mogę zmienić witaminy na np. Femibion? Wiem, że to witaminy tylko ale ja nigdy nie zmieniałam żadnych tabletek.

i szkoda mi ich 

Gratuluję dobrych wyników i wstępnej diagnozy 

Z reszta to i tak ponoć tylko część ich asortymentu. Jak odwiedzę to na pewno opiszę odczucia
Czytając przegląd lekarski od czasu do czasu kiedyś natknęłam się na artykuł, że w sumie suplementacja nie wpływa np. na skalę Apgar, jedynie powoduje, że dzieci rodzą się z wyższą masą urodzeniową (średnio o ok. 300g). I trzeba mieć na uwadze, że przyjmowanie suplementów bez niedoborów specjalnie nic nie poprawia