|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VIII
hellllloooo
nareszcie udało mi się tu wejść!!! dziewczyny, ja absolutnie o Was nie zapomniałam no i nadal siedzę w dwupaku. po prostu zepsuł mi się notebook przed urlopem i chciałam napisać z drugiego kompa... ale jak to blondi zapomniałam hasła. na noteboku miałam zapamiętane !!! Poźniej coś nie mogłam się zalogować na nowym.. już nawet chciałam założyć konto,żeby móc do was napisać no ale dziś się udało. w sobotę wróciliśmy z urlopu.. wypoczełam bardzo czuję się wspaniale no może trochę w sobotę słabsza forma ale jestem w szoku ,że jestem tak mało opuchnięta- w ciązy z borysem juz od dawna nie mogłma nosić obrączki itp a tu super jak na razie wręcz chyba powinnam chodzić w ciązy.. bo tylu komplementów jeszcze nie słyszłam ostatnio tekst o ku** ale ktoś ją ukłuł![]() podczytywałam was dziewczyny na telefonie ale nadrobić jak wiecie nie dam rady przede wszystkim trzymam kciuki za dziewczyny, które jeszcze trochę muszą wtrzymać w dwupaku molise, magdowe dd1dd -zaciskajcie n ózki mocno![]() wiem,że wrzucałyscie fotki ale niestety ponieważ nie mogłam sie zalogować nic nie podejrzałam ![]() ostatnią rzeczą jaką widziałąm był kącik dla malutkiej JUlki u roksany![]() nie ma ja to róż jednak
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja w nowym watku ;-) widze ze lecicie dzis jak szalone z tym nabijaniem stron ;-) gaduly :-P ej z ta kolejnoscia rodzenia wg odzewu na watku to ja strajkuje :-P chybaze zaczynacie pokolei i juz ;-) bo mi sie jakos spieszy dzieki tym super nocom, bolom brzucha i kregoslupa... :-/
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Ambiwalentna wkoncu jesteś!!! Super że wakacje udane.
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze, że w dwupaku jeszcze super, że wakacje udane
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mi się jeszcze nie spieszy do porodu.. chyba za dobrze się czuję.. odpoczywam sobie.. super jak mąż był razem z nami.. ale 2 tygodnie pochodzi do pracy i od 3 sierpnia znowu urlop
![]()
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi super, ze wakacje udane
![]() Co do urlopu to tez jestem zła, bo mąż akurat teraz ma urlop. Specjalnie wziął, żebyśmy się nacieszyli sobą, odpoczęli. A ja w szpitalu :/ kolejny ma na przełom sierpnia/września, chyba że mały szybciej się zdecyduje wyjsć
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma niby wziąć 2 tygodnie opieki nade mną, ale nie wiem jak to wyjdzie, bo od września ma staż na innym oddziale... i musi być
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie próbuję tu nikomu nic udowodnić, bo niby w jakim celu? Po prostu mam dni, kiedy myślę sobie, że dobrze, że Mały jeszcze się nie urodził, bo nabierze więcej siły, a są też takie dni (jak dzisiejszy), że chciałabym mieć to za sobą... Zazdroszczę tym, które od początku cierpliwie potrafią czekać na rozwiązanie... dla mnie to jest trudne, ale wydaje mi się, że jest to kwestia charakteru... no i tego, że jest to moje pierwsza ciąża. Co prawda moje nastawienie i myślenie bardzo zmieniło się w ciąży, ale na to wpływu nie mam... czasami mam tak, że sama puknę się w głowę i myślę sobie, ze jestem nienormalna, ale póki mogę zganiam to na hormony Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ambi fajnie, ze sie odezwałas
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi fajnie ze jesteś ;-)
mms ja juz rez niecierpliwa sie robie. Juz bym chciala miec ten caly szpital i stres za soba. Tak myślałam ze jestem juz madra po jednym porodzie i spokojna itd ale wczoraj jak dostalam tych silniejszych skurczy co 6 minut to spanikowalam normalnie. Bolalo jak cholera. Az mnie wgniatalo w kanape. Przerazilam sie najnormalniej w swiecie. Tz o dziwo byl bardziej spokojny niz ja. A dzis dzwoni z pracy i pyta czy przypadkiem nie rodzę ;-) chyba juz by chciał, po wczorajszej akcji nagle mu sie przestawilo. I jak nie chcial mnie tknac od momentu gdy sie dowiedzial ze w spermie jest cos co wywoluje skurcze tak dzis juz pyta czy,, będzie co,, haha
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi. Luzik bluzik. I tak maleńki zrobi Wam niespodziankę w najmniej niespodziewanym momencie
|
|
#191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po terminie pojawilam sie na swiecie. Moja siostra swoje dzieci tez grubo po terminie urodzila ![]() Cytat:
Cytat:
Witamy super, ze wakacje udane i taki dobry humor i samopoczucie Cie trzyma Cytat:
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w pierwszej c jechałam na mega lajcie- wrecz z usmiechem na twarzy bo myślałąm,że to fałszywy alarm i wróce do domu.. a teraz oczekiwanie czy to już mnie przeraża pytałam moją gin kiedy teraz wybrać się do szpitala ( wybrałam l 25 km od nas) i powiedziała,że jak będę miała skurcze co 10 min przez godzinę i jak będą się sączyć wody to też mam jechać nie czekać na skurcze- dobrzez,że już o to zapytałam bo w poprzdniej ciązy mnie położne wysmiały,że już jestem a tylko się sączą wody a powinny odejść jak na filmie. Do mojego męża mowiła,że nie urodzę dziś na bank .. a po 12 h tuliłam mojego boryska, więc trochę mina jej zrzędła
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się nadal wstrzymujemy... wiem, ze pisałyście, ze można i wg, ale póki nie zobacze Malego na usg i nie bede miala 100% pewnosci, ze jest ok to odpuszczamy... no bo jak sie bedziemy stersowac "w trakcie" to żadnej przyjemności nie odczujemy Jutro mam wizytę, wiec moze cos podzialamy ![]() Cytat:
jeszcze tydzien temu w sobote tak sie czulam, ze pewna bylam, ze max 13go w poniedzialek urodze... a tu wszystko przeszlo ![]() Jedynie co, to niedobrze mi od wczoraj i nadal odchodzi mi czop - tylko coraz większymi "kawałkami"... No ale czop niczego ponoc nie zwiastuje, a niedobrze mi pewnie od tej duchoty...
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz miałam być to stwierdziłam, ze odpuszczam bo i tak tam rodzic muszę wiec generalnie to nic nie zmienia a tylko bym sie ciśnienia nabawiła
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Heroine, moj tez chce wziac 2tyg opoeki nade mna, to l4 wypisuja chyba w szpitalu przy wypisie prawda? Ale teraz to nic nie wiadomo co w tej nowej firmie... Jak to wyjdzie zwlaszcza ze pracuje tu niedlugo. No ale kurde nalezy mu sie :-P
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah ta skleroza
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
heroine też słyszłam o tym dziedziczeniu czasu porodu
moja mama nas obie urodziła przed czasem - mnie 2 tyg przed. moja siostra też córki urodziła przed czasem.. ja boryska tez przed czasem no i moja gin mówi,że raczej też tymka urodzę wczesniej ja będę gotową tak od 8 sierpnia
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie stresuje samym faktem, ze bedzie dzidziuś itd tylko obawiam sie tej cesarki i dochodzenia do siebie juz PO przy jednym juz dziecku w domu... ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Możliwe Skleroza nie boli nooooo ale podobno lekarka mi mowila, ze jak jest full to wkładają wiecej łóżek do sal...
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale TŻ ma się dowiedzieć co i jak ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce rodzic juz !
zaczynam marudzic od wczoraj
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak sie dowiedzialam, ze tam sie juz cos dzieje, to tak sie nakrecilam i bardziej niz panikę czuje chyba rozczarowanie, bo chcialabym mieć już Maluszka przy sobie, wiedziec jak wygląda i przede wszystkim miec swiadomosc, ze wszystko jest ok Cytat:
I tak sie napalilam, ze teraz mam
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza sie przywitalas w watku wiec.... Lec rodzic, ja po tobie ;-)
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładna data my 8 sierpnia obchodzimy rocznice tzw "chodzenia ze soba" ![]() jesli chodzi o dziedziczenie tp, to ja nie wiem jak bylo u mojej mamy... pytalam ja kiedys, to mi powiedziala: "dziecko ja Was 6 urodziłam, wiec nie pamietam które bylo wczesniej, ktore pozniej... zreszta pierwsze dziecko urodzilam 36 lat temu a wtedy tak sie nie pilnowalo dat" no i sie dowiedzialam ![]() ej! przypominam Ci, ze oddalas mi kolejkę, więc teraz czekaj ![]() "Ten kto daje i odbiera..." ![]()
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stad tez potem tak szybko tez sie pozbywają po porodzie Uuuuaaaa tak to juz teraz bedzie. Coraz bliżej i coraz bardziej sie bedzie chciało mieć to za sobą
|
|
#207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
Niezłe tempo zapodałyście, jak tak dalej pójdzie to znów 1 się w tej części rozpakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja w 34t6d miała ok 2300 i lekarz był bardzo zadowolony z wagi (bo wcześniej to była drobinka ledwo na 10 centylu...).Cytat:
Przenoszenie to będzie koszmar...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, to ja nie wiedziałam, że to rozgraniczone jest..
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

nareszcie udało mi się tu wejść!!! dziewczyny, ja absolutnie o Was nie zapomniałam
!!! Poźniej coś nie mogłam się zalogować na nowym.. już nawet chciałam założyć konto,żeby móc do was napisać no ale dziś się udało.
ostatnio tekst o ku** ale ktoś ją ukłuł

super, że wakacje udane 

Moja w 34t6d miała ok 2300 i lekarz był bardzo zadowolony z wagi (bo wcześniej to była drobinka ledwo na 10 centylu...).