![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Intymny problem z dziewczyną
Cytat:
A według Ciebie można jednocześnie kochać i tak się o kimś wyrażać? Bo sądzę, że te "uszy słonia" to nie było pieszczotliwe określenie. Byłabyś w stanie powiedzieć o osobie, którą lubisz i szanujesz w stylu: "Ten mój kumpel Zdzisiek to się ubiera jak menel spod sklepu" albo "Kaśka to ma nos jak Gargamel, ale generalnie spoko babka"? Przecież z postów autora wyziera brak elementarnego szacunku do dziewczyny. I za to się mu obrywa, a nie za takie a nie inne preferencje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Elve, czy jesteś w stanie sobie wyobrazić dziewczynę, która wiedzac do jakiego stopnia jej ciało obrzydza jej faceta, chce z nim uprawiać seks? Ona sie z nim kocha i robi mu laskę BO NIE WIE. Więc tak - on wykorzystuje ją i jej niewiedzę.
Aż sie dziwię, że tego nie kminisz.
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A że ją lubi i trochę mu przykro, że ją tak traktuje, to jeszcze nie znaczy, że to nie jest wykorzystywanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
Miałem już nic nie odpisywać, po wczorajszych pierwszych postach, toksycznych dla mnie postach, ale dziś wszedłem i widzę, że są jeszcze osoby które mnie przynajmniej po części rozumieją, więc odpowiem z szacunku dla nich.
Może na początek o tej operacji, napisałem w pierwszym poście, że to drogie to raz a dwa POWAŻNA OPERACJA, głównie wspomniałem o tym, bo spodziewałem się rady typu "niech idzie na zabieg", a ja jestem na NIE, z przyczyn wymienionych wyżej, koszt to raz a dwa to zbyt POWAŻNE, to nie jest jak ucięcie napletka-stulejka, i do domu, tylko operacja pod narkozą, więc wolałbym aby Moja dziewczyna poszukała innego partnera niż poddawała się tak poważnej sytuacji. Osoba o nicku włóczikij i coś tam, rady aby dziewczyna na pierwszą randkę przynosiła zdjecie swoich miejsc intymnych, to ty chyba piszesz to z Tworek? Jedna z was dobrze zasugerowała, że jak inne piszą rzuć ją, to wymaga czasu, posłużę się tu przykładem, oczywiście nie chcę przy okazji oceniać niczyjego zachowania. Para która ląduje szybko w łóżku, może nawet na pierwszej randce, i faktycznie jak coś nie odpowiada, to można to szybo ukrócić, ALE jesli ktoś spotyka się na stopie koleżeńskiej, potem randki, kino, spacery, trzymanie się za rękę, i po pewnym czasie seks......i nagle po zdjęciu bielizny jak coś nie odpowiada, to nie jest tak hop siup, naciągam gatki i mówię nara.... powstała pewna więź, relacja, i człowiek nawet jeśli chce się wymiksować z tego, to trzeba powoli i delikatnie i z CZASEM. Dalej: Ktoś tu pisał, że ja sobie czerpie przyjemność a dziewczyna NIC, owszem ja czerpie przyjemność a dziewczyna na początku TAKŻE CZERPAŁA PRZYJEMNOŚĆ z mojej strony i oralną i manualną, ponieważ jej pochwa "nie reaguje", Od niedawana przestałe oralnie bo jednak nie potrafię, ale nie było sytuacji aby dziewczyna wyszła z łóżka bez orgazmu, zaspokajam ją ręką, albo przed albo po a najczęściej w TRAKCIE PENETRACJI, ja w niej i pobudzam jej łechtaczkę dłonią. I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE. Nie potrzebnie pisałem, o swojej byłej, ale chciałem opisać "wszystko" że jednak była jak miała nie wystające było ok, a jak obecna ma wystające to mnie to odpycha. WIEM, ŻE WSZYSTKIE SĄ NORMALNE, I TE WYSTAJĄCE I TE SCHOWANE, tylko ot tak nie wiem czemu wspomniałem o tym. Powinienem napisać, ogólnie, ŻE BRZYDZI MNIE SEKS ORALNY, wtedy może dziewczyny z wystającymi wargami, nie "rzuciły by się na mnie". Jak sama Klempa, napisała, że większość kobiet tak ma, reasumując, nie brzydzi mnie MOJA DZIEWCZYNA, ale SEKS ORALNY. Może na koniec kilka słów o oralnym, znam kolegów, którzy są w kochających związkach, ale dziewczyny nie biorą im do ust bo sie zwyczajnie brzydzą penisów/spermy, i nie są to pojedyncze przypadki. Uważam, ze mam prawo także, mieć niechęć do tego typu seksu. Seks standardowy tu może zabrzmieć śmiesznie, łączenie miejsc intymnych, penis/pochwa, a pozostałe odmiany to formy seksu służące jako urozmaicenie i nie każda para musi wszystkie te urozmaicenia akceptować. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Naczelna Nastolatka
|
Jest różnica pomiędzy tym, że się nie lubi orala ogólnie, a tym, że się nie lubi orala bo nas obrzydzają narządy płciowe partnera. Nie czaisz tej różnicy?
Nie wyobrażam sobie, że jestem z kimś w związku, kto mnie kocha i mi ufa, a ja mam mdłości na widok miejsc intymnych tej osoby. No jakiś koszmar, czułabym się jak ostatnia świnia.
#187 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Naczelna Nastolatka
|
What? co ma w ogóle, wymyślona przez ciebie tak na marginesie, większość kobiet, do twojej sytuacji?
Jak nie rozumiesz to masz empatię worka ziemniaków. Gratuluję.
#189 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro chcesz się wymiksować, to nie ma się co bawić w subtelności. Zranisz ją tak czy inaczej. Czy podawać prawdziwy powód, czy nie - sam zdecyduj, natomiast skoro wszystko ku temu zmierza, bez sensu jest to przeciągać. Okaż jej chociaż to minimum szacunku i ją rzuć, a nie wykorzystuj dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa... żeby sobie jeszcze poseksić, c'nie? ![]() Gościu, jak wiesz, że to jest dla Ciebie nie do przeskoczenia, to po prostu z dziewczyną zrywasz. Bez "powoli i z czasem" tylko po prostu mówisz "to nie to" i odchodzisz. Bo tak to nie pomagasz wcale jej, tylko sobie zapewniasz bzykanko. I żadne opowieści o tym, jaki to Ty jesteś szlachetny, bo wieź taka cudowna i relacja taka głęboka tego nie zmienią.
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Naczelna Nastolatka
|
Szlachetny? Autor gdzieś tak siebie określa? Bo mi przychodzą do głowy zupełnie inne przymiotniki....
#193 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chcę z nią porozmawiać! Może jej priorytetem życiowym nie jest "mineta" wieczorna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zielona Driada
|
Autorze, za dużo kminisz.
Skoro już rozpatrujesz rozstanie, oczywiście rozciągnięte w czasie ![]() Zostaw dziewczynę i nie pogarszaj sprawy. Miłości to ja tu nie widzę, a jedynie chłodną kalkulację.
#195 |
Naczelna Nastolatka
|
Normalnie jak grochem o ścianę.
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w temacie wątku i różnych wypowiedzi to uważam że takie "preferencje" zwykle dochodzą do głosu kiedy nie do końca nam zależy. Ktoś pisał o chłopaku, który się kiepsko całował i obrzydzał - u mnie takie "ale" zwykle się pojawiały właśnie, kiedy chłopak/kandydat na chłopaka nie do końca mi się podobał, coś mi nie grało, przeszkadzało a to to, a to tamto, nie byłam przekonana itd. I gdy coś takiego się działo to w ogóle nie wchodziłam w żadne relacje, nie chciałam nikogo oszukiwać, udawać. A Autor moim zdaniem kiepsko się zachowuje. Dziewczyny, które pisały, że je to brzydzi też i przecież taki lajf... Nie wiem, jakieś dla mnie jesteście jakoś mało empatyczne. Jestem w stanie zrozumieć np. wypowiedzi o tym, że męża/żonę może zniechęcać partner, który przytył 20kg ale odruch wymiotny bo wargi sromowe? Czyli coś na co totalnie nie mamy wpływu? Wam też nagle mogą trochę oklapnąć i co wtedy? Poza tym oprócz wystawania to też może być np. kolor. Jedne kobitki są bardziej różowe a inne ciemniejsze/brązowawe/czerwone. Faceta to też może obrzydzać a na kolor to sorry, chyba już rady za bardzo nie ma, chyba że działa ten magiczny krem wybielający, co go swego czasu reklamowała Natalia Siwiec ![]() Wydaje mi się, że kiedy bardzo kochamy i pragniemy partnera to 2 cm wystającej skóry jest najmniej istotne Nie wyobrażam sobie, żeby mojego faceta/partnera/męża coś we mnie obrzydzało aż do odruchu wymiotnego, ale przecież on mówi, że kocha. I dodam, że też zwróciłam uwagę na ten brak wzajemności w opisywaniu przez autora tego, co do siebie czują z tą dziewczyną. Edytowane przez Littlejackie Czas edycji: 2015-09-25 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
On się nie całował kiepsko, tylko obrzydliwie. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-25 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt im nie napisał, że chcesz z nią zerwać. Nie czytają ze zrozumieniem, bo im się w głowach nie mieści, że można myśleć w ten sposób co Ty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie w ogóle te gadki, że okolice intymne są brzydkie, że zwisający penis nie zachwyca itd... są jakieś takie bezcelowe. Może i są piękniejsze widoki, ale np. kiedy kocham to uwielbiam bliskość między partnerami, nagie ciało mnie cieszy, rozczula, kręci. No tyle emocji i przyjemności temu towarzyszy, że w ogóle tego nie rozkminiam w kategorii brzydkie, ładne. Plus też jestem ciekawa jak Autorze zamierzasz ten problem rozwiązać w przyszłości. Tekst o zdjęciach sromu zabieranych na pierwszą randkę może i śmieszny, ale zakładając że nie chodzisz z każdą laską do łóżka na pierwszej randce to jeszcze sporo znajomości może Ci się posypać przez Twoje "preferencje". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
.
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
Misiaczka trzeba uszczęśliwić za wszelką cenę. Co w tym dziwnego? To tak oczywiste, że właściwie rozmawiać nie ma o czym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zielona Driada
|
Mnie rozwala, że autor absolutnie nie brał pod uwagę operacji, ale jednak poczytać i sprawdzić cennik nie zawadziło.
![]()
#204 | |
live your passion
|
Cytat:
Pisałam też by używać coraz częstszego określenia "wewnętrzne" i "zewnętrzne", bo powoli odchodzi się od "większe" i "mniejsze". Zostaw ją autorze, bo będziesz coraz bardziej sfrustrowany, a dziewczyna też coś zauważy i niepotrzebnie nabawi się kompleksów. Pozwól jej znaleźć kogoś komu taka budowa odpowiada, a może nawet podoba się bardziej. Przy poznawaniu kolejnej partnerki w rozmowach na temat seksu warto wtrącić swoje preferencje by nie było nieporozumień i późniejszych rozczarowań.
Dbam o włosy. angielski - C2 rosyjski - B2 hiszpański - ? Edytowane przez TakaSamaInna Czas edycji: 2015-09-25 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama z siebie nigdy nie wpadnie na to, że coś mogłoby z nią być nie tak - ale długotrwałe zielenienie tego gościa, który musiał się schlać na odwagę przed seksem to zmieni. On ją krzywdzi, on jej rujnuje seksualność, on jej niszczy samoocenę, a Ty i elve porównujecie to do sytuacji w której dziewczyna SAMA ma ochotę na operację, która coś by w niej zmieniła i facet ją w tym wspiera. To nie jest to samo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak czy inaczej, gdybym faktycznie kochała i taka pierdoła, jak nie taki wygląd napletka rujnowałaby mi udane związki, biegłabym w te pędy do specjalisty pytając, co z tym można zrobić, zamiast grzmieć o niezbywalnym prawie do posiadania własnych preferencji i obrzydzeniu definiującym moją indywidualność i osobowość... ale to ja. Dokładnie. Dla mnie mineta mogłabym nie istnieć, ale w życiu nie chciałabym być z kimś, kto by o mnie pisał tak, jak autor o swojej dziewczynie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
ale się uwiesiłyście na nim, dziewczyny, facet ma prawo się brzydzić czego chce i tak, ma prawo być w związku gdzie nie szaleje się jeszcze z miłości, może to dopiero początki, może potrzebuje więcej czasu żeby się zaangażować i zaakceptować dziewczynę w 100%. Jedni wiedzą, że "to jest to" po 2 miesiącach, a inni potrzebują 4 lat. A sugerowanie, że jest z nią teraz tylko żeby "pobzykać" jest zwyczajnie niesprawiedliwe - facet skupił się na opisie seksu, bo na tym polu ma problem, może na innych układa im się wspaniale i stąd te wątpliwości, czy zerwać, czy nie.
każda z nas ma jakieś kompleksy i miło jest sądzić, że nasz TŻ ich nie zauważa. Prawda jest jednak taka, że zdajemy sobie sprawę z niedoskonałości partnera i widzimy je, a niektóre może nawet są odstręczające - jednak w imię miłości czy zaangażowania staramy się przełamać, tak jak autor starał się przełamywać na początku związku, o czym pisał. Każdy ma jednak swoje granice i tak, jak jedni lubią skat, drugiego brzydzą duże stopy. Te granice są indywidualne i nie czynią nas złymi ludźmi! Autorze, tak jak ktoś wcześniej wspominał, powiedz partnerce, że nie przepadasz za seksem oralnym w jej stronę i, że czujesz się niekomfortowo. Nie musisz wspominać, że z byłą było inaczej, to prywatna sprawa Twoja i tamtej dziewczyny. Liczy się to co tu i teraz, w obecnym związku. Na pewno Cię zrozumie, a może z czasem, kiedy Wasza więź się pogłębi, lub Ty się oswoisz z jej anatomią, sam zachcesz sprawić jej przyjemność w taki sposób. Raz jeszcze, nic na siłę. |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie, nie ma żadnego prawa robić takiego świństwa drugiej osobie.
#209 |
Zadomowienie
|
Im dłużej czytam, tym bardziej się nie mogę nadziwić.
Ludzie, rozstanie przez takie coś? Para się kocha, jest im ze sobą dobrze, ale jest jeden problem. Brzydzi się - no trudno, zdarza się. Jeśli nie jest to problemem w żadnej innej sytuacji, sam seks jest ok, to czemu nie można po prostu pogadać? Tylko ja bym nie wchodziła w szczegóły, po prostu powiedziałabym że tego rodzaju pieszczoty nie sprawiają mi przyjemności i dlatego nie domagam się też ich z drugiej strony. Nie trzeba wywlekać sprawy dlaczego tak jest. Jest i już, dziewczyna pewnie nie będzie dopytywać. I po całym rozstaniu...
#210 |
Naczelna Nastolatka
|
Aha, i ty byś tak chciała? chciałabyś być w związku z kimś, kogo obrzydza twoja łechtaczka na przykład? Fajnie by ci było?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.