Intymny problem z dziewczyną - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-25, 12:58   #181
60kropka6
Raczkowanie

Dot.: Intymny problem z dziewczyną

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Bo bydlak, zwyrodnialec, bo mu się nie podoba taki a nie inny układ anatomiczny. Cham, jak on śmie w ogóle.
Przecież dziewczynom nie chodzi o to, że mu się takie wargi sromowe nie podobają, ale o to, jak w związku z tym traktuje dziewczynę i jak się o niej wyraża. Obrzydza go, minetki nie zrobi, ale nie z dziewczyną nie zerwie, bo lodzik jest i przynajmniej jest w co włożyć.

Cytat:
I że nie kocha też się naczytał.
A według Ciebie można jednocześnie kochać i tak się o kimś wyrażać? Bo sądzę, że te "uszy słonia" to nie było pieszczotliwe określenie. Byłabyś w stanie powiedzieć o osobie, którą lubisz i szanujesz w stylu: "Ten mój kumpel Zdzisiek to się ubiera jak menel spod sklepu" albo "Kaśka to ma nos jak Gargamel, ale generalnie spoko babka"?
Przecież z postów autora wyziera brak elementarnego szacunku do dziewczyny. I za to się mu obrywa, a nie za takie a nie inne preferencje.
60kropka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 13:10   #182
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd pewność, że on ją wykorzystuje? Może ona sama chce?
Elve, czy jesteś w stanie sobie wyobrazić dziewczynę, która wiedzac do jakiego stopnia jej ciało obrzydza jej faceta, chce z nim uprawiać seks? Ona sie z nim kocha i robi mu laskę BO NIE WIE. Więc tak - on wykorzystuje ją i jej niewiedzę.
Aż sie dziwię, że tego nie kminisz.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 13:35   #183
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Elve, czy jesteś w stanie sobie wyobrazić dziewczynę, która wiedzac do jakiego stopnia jej ciało obrzydza jej faceta, chce z nim uprawiać seks? Ona sie z nim kocha i robi mu laskę BO NIE WIE. Więc tak - on wykorzystuje ją i jej niewiedzę.
Aż sie dziwię, że tego nie kminisz.
Moim zdaniem on właśnie nie wykorzystuje, tylko najzwyczajniej w świecie się zastanawia, co z tym zrobić. W takiej sytuacji ja też jakiś czas bym się zastanawiała. Nie umiałabym tak zerwać już, od razu, teraz, zaraz. Wykorzystywanie by było, jakby nie zakładał tego wątku i celowo by tak sobie postanowił, że będzie czerpał przyjemność z seksu z nią, a o jej potrzeby nie dbał.
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 13:41   #184
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem on właśnie nie wykorzystuje, tylko najzwyczajniej w świecie się zastanawia, co z tym zrobić. W takiej sytuacji ja też jakiś czas bym się zastanawiała. Nie umiałabym tak zerwać już, od razu, teraz, zaraz. Wykorzystywanie by było, jakby nie zakładał tego wątku i celowo by tak sobie postanowił, że będzie czerpał przyjemność z seksu z nią, a o jej potrzeby nie dbał.
Jasne, bo teraz się nią brzydzi nie dba o jej potrzeby przez przypadek... Bez przesady, jest dorosły.
A że ją lubi i trochę mu przykro, że ją tak traktuje, to jeszcze nie znaczy, że to nie jest wykorzystywanie.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 13:54   #185
stuartxl
BAN stały

Miałem już nic nie odpisywać, po wczorajszych pierwszych postach, toksycznych dla mnie postach, ale dziś wszedłem i widzę, że są jeszcze osoby które mnie przynajmniej po części rozumieją, więc odpowiem z szacunku dla nich.

Może na początek o tej operacji, napisałem w pierwszym poście, że to drogie to raz a dwa POWAŻNA OPERACJA, głównie wspomniałem o tym, bo spodziewałem się rady typu "niech idzie na zabieg", a ja jestem na NIE, z przyczyn wymienionych wyżej, koszt to raz a dwa to zbyt POWAŻNE, to nie jest jak ucięcie napletka-stulejka, i do domu, tylko operacja pod narkozą, więc wolałbym aby Moja dziewczyna poszukała innego partnera niż poddawała się tak poważnej sytuacji.

Osoba o nicku włóczikij i coś tam, rady aby dziewczyna na pierwszą randkę przynosiła zdjecie swoich miejsc intymnych, to ty chyba piszesz to z Tworek?

Jedna z was dobrze zasugerowała, że jak inne piszą rzuć ją, to wymaga czasu, posłużę się tu przykładem, oczywiście nie chcę przy okazji oceniać niczyjego zachowania.
Para która ląduje szybko w łóżku, może nawet na pierwszej randce, i faktycznie jak coś nie odpowiada, to można to szybo ukrócić, ALE jesli ktoś spotyka się na stopie koleżeńskiej, potem randki, kino, spacery, trzymanie się za rękę, i po pewnym czasie seks......i nagle po zdjęciu bielizny jak coś nie odpowiada, to nie jest tak hop siup, naciągam gatki i mówię nara.... powstała pewna więź, relacja, i człowiek nawet jeśli chce się wymiksować z tego, to trzeba powoli i delikatnie i z CZASEM.

Dalej:
Ktoś tu pisał, że ja sobie czerpie przyjemność a dziewczyna NIC, owszem ja czerpie przyjemność a dziewczyna na początku TAKŻE CZERPAŁA PRZYJEMNOŚĆ z mojej strony i oralną i manualną, ponieważ jej pochwa "nie reaguje", Od niedawana przestałe oralnie bo jednak nie potrafię, ale nie było sytuacji aby dziewczyna wyszła z łóżka bez orgazmu, zaspokajam ją ręką, albo przed albo po a najczęściej w TRAKCIE PENETRACJI, ja w niej i pobudzam jej łechtaczkę dłonią.

I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE.

Nie potrzebnie pisałem, o swojej byłej, ale chciałem opisać "wszystko" że jednak była jak miała nie wystające było ok, a jak obecna ma wystające to mnie to odpycha. WIEM, ŻE WSZYSTKIE SĄ NORMALNE, I TE WYSTAJĄCE I TE SCHOWANE, tylko ot tak nie wiem czemu wspomniałem o tym.

Powinienem napisać, ogólnie, ŻE BRZYDZI MNIE SEKS ORALNY, wtedy może dziewczyny z wystającymi wargami, nie "rzuciły by się na mnie". Jak sama Klempa, napisała, że większość kobiet tak ma, reasumując, nie brzydzi mnie MOJA DZIEWCZYNA, ale SEKS ORALNY.

Może na koniec kilka słów o oralnym, znam kolegów, którzy są w kochających związkach, ale dziewczyny nie biorą im do ust bo sie zwyczajnie brzydzą penisów/spermy, i nie są to pojedyncze przypadki. Uważam, ze mam prawo także, mieć niechęć do tego typu seksu.
Seks standardowy tu może zabrzmieć śmiesznie, łączenie miejsc intymnych, penis/pochwa, a pozostałe odmiany to formy seksu służące jako urozmaicenie i nie każda para musi wszystkie te urozmaicenia akceptować.
stuartxl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 13:57   #186
zakonna
Naczelna Nastolatka

Jest różnica pomiędzy tym, że się nie lubi orala ogólnie, a tym, że się nie lubi orala bo nas obrzydzają narządy płciowe partnera. Nie czaisz tej różnicy?
Nie wyobrażam sobie, że jestem z kimś w związku, kto mnie kocha i mi ufa, a ja mam mdłości na widok miejsc intymnych tej osoby. No jakiś koszmar, czułabym się jak ostatnia świnia.
Stary 2015-09-25, 13:59   #187
stuartxl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Jest różnica pomiędzy tym, że się nie lubi orala ogólnie, a tym, że się nie lubi orala bo nas obrzydzają narządy płciowe partnera. Nie czaisz tej różnicy?
Nie wyobrażam sobie, że jestem z kimś w związku, kto mnie kocha i mi ufa, a ja mam mdłości na widok miejsc intymnych tej osoby. No jakiś koszmar, czułabym się jak ostatnia świnia.
Nie, nie widzę różnicy, większość kobiet ma wystające więc brzydzę się NORMALNEJ BUDOWY, czyli samego oralnego, i nie brzydzi mnie, widok, tylko branie tego do ust/lizanie. Coś jak nie brzydzi mnie mrówka na trawie, ale branie jej do buzi jest bardzo "niesmaczne".
Stary 2015-09-25, 14:02   #188
zakonna
Naczelna Nastolatka

What? co ma w ogóle, wymyślona przez ciebie tak na marginesie, większość kobiet, do twojej sytuacji?
Jak nie rozumiesz to masz empatię worka ziemniaków. Gratuluję.
Stary 2015-09-25, 14:06   #189
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stuartxl Pokaż wiadomość
Jedna z was dobrze zasugerowała, że jak inne piszą rzuć ją, to wymaga czasu, posłużę się tu przykładem, oczywiście nie chcę przy okazji oceniać niczyjego zachowania.
Para która ląduje szybko w łóżku, może nawet na pierwszej randce, i faktycznie jak coś nie odpowiada, to można to szybo ukrócić, ALE jesli ktoś spotyka się na stopie koleżeńskiej, potem randki, kino, spacery, trzymanie się za rękę, i po pewnym czasie seks......i nagle po zdjęciu bielizny jak coś nie odpowiada, to nie jest tak hop siup, naciągam gatki i mówię nara.... powstała pewna więź, relacja, i człowiek nawet jeśli chce się wymiksować z tego, to trzeba powoli i delikatnie i z CZASEM.
No i właśnie po to była rada DzieczynyWłóczykija, zamiast odpowiadać po buracku, powinieś sobie wziąć do serce. Może zdjęcia na pierwszej randce to przegięcie, ale chodzą na te randki i spacery możesz spokojnie powiedzieć o swoim fetyszu. W 9/10 przypadkach pewnie będzie to ostatnia randka, bez względu na to, jak dziewczyna jest zbudowana, ale cóż, coś za coś.

Skoro chcesz się wymiksować, to nie ma się co bawić w subtelności. Zranisz ją tak czy inaczej. Czy podawać prawdziwy powód, czy nie - sam zdecyduj, natomiast skoro wszystko ku temu zmierza, bez sensu jest to przeciągać. Okaż jej chociaż to minimum szacunku i ją rzuć, a nie wykorzystuj dalej.
Stary 2015-09-25, 14:09   #190
Minna
Zielona Driada

Cytat:

Czas tu akurat nic nie pomoże, tylko bardziej ją zranisz. Jak to sobie wyobrażasz? Będziesz jej po trochu sugerował to czy tamto?

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:11   #191
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

Taaa... żeby sobie jeszcze poseksić, c'nie?
Gościu, jak wiesz, że to jest dla Ciebie nie do przeskoczenia, to po prostu z dziewczyną zrywasz. Bez "powoli i z czasem" tylko po prostu mówisz "to nie to" i odchodzisz. Bo tak to nie pomagasz wcale jej, tylko sobie zapewniasz bzykanko. I żadne opowieści o tym, jaki to Ty jesteś szlachetny, bo wieź taka cudowna i relacja taka głęboka tego nie zmienią.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 14:13   #192
zakonna
Naczelna Nastolatka

Szlachetny? Autor gdzieś tak siebie określa? Bo mi przychodzą do głowy zupełnie inne przymiotniki....
Stary 2015-09-25, 14:19   #193
stuartxl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Szlachetny? Autor gdzieś tak siebie określa? Bo mi przychodzą do głowy zupełnie inne przymiotniki....
Nie będę dalej z wami pisał, bo i tak się nie zrozumiemy, szkoda mojego zdrowia, i tak nawiasem pisząc, kto wam powiedział, że chcę z nią zerwać??
Chcę z nią porozmawiać! Może jej priorytetem życiowym nie jest "mineta" wieczorna.
Stary 2015-09-25, 14:20   #194
Minna
Zielona Driada

Autorze, za dużo kminisz.

Skoro już rozpatrujesz rozstanie, oczywiście rozciągnięte w czasie itd., to znaczy, że już wiesz, że to nie to, to nie miłość, a jedynie przywiązanie i pewnie wygoda (dla Ciebie).
Zostaw dziewczynę i nie pogarszaj sprawy. Miłości to ja tu nie widzę, a jedynie chłodną kalkulację.

Stary 2015-09-25, 14:22   #195
zakonna
Naczelna Nastolatka

Normalnie jak grochem o ścianę.
Stary 2015-09-25, 14:25   #196
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Taaa... żeby sobie jeszcze poseksić, c'nie?
Gościu, jak wiesz, że to jest dla Ciebie nie do przeskoczenia, to po prostu z dziewczyną zrywasz. Bez "powoli i z czasem" tylko po prostu mówisz "to nie to" i odchodzisz. Bo tak to nie pomagasz wcale jej, tylko sobie zapewniasz bzykanko. I żadne opowieści o tym, jaki to Ty jesteś szlachetny, bo wieź taka cudowna i relacja taka głęboka tego nie zmienią.
Dokładnie.

A w temacie wątku i różnych wypowiedzi to uważam że takie "preferencje" zwykle dochodzą do głosu kiedy nie do końca nam zależy. Ktoś pisał o chłopaku, który się kiepsko całował i obrzydzał - u mnie takie "ale" zwykle się pojawiały właśnie, kiedy chłopak/kandydat na chłopaka nie do końca mi się podobał, coś mi nie grało, przeszkadzało a to to, a to tamto, nie byłam przekonana itd. I gdy coś takiego się działo to w ogóle nie wchodziłam w żadne relacje, nie chciałam nikogo oszukiwać, udawać. A Autor moim zdaniem kiepsko się zachowuje.

Dziewczyny, które pisały, że je to brzydzi też i przecież taki lajf... Nie wiem, jakieś dla mnie jesteście jakoś mało empatyczne. Jestem w stanie zrozumieć np. wypowiedzi o tym, że męża/żonę może zniechęcać partner, który przytył 20kg ale odruch wymiotny bo wargi sromowe? Czyli coś na co totalnie nie mamy wpływu? Wam też nagle mogą trochę oklapnąć i co wtedy?
Poza tym oprócz wystawania to też może być np. kolor. Jedne kobitki są bardziej różowe a inne ciemniejsze/brązowawe/czerwone. Faceta to też może obrzydzać a na kolor to sorry, chyba już rady za bardzo nie ma, chyba że działa ten magiczny krem wybielający, co go swego czasu reklamowała Natalia Siwiec

Wydaje mi się, że kiedy bardzo kochamy i pragniemy partnera to 2 cm wystającej skóry jest najmniej istotne
Nie wyobrażam sobie, żeby mojego faceta/partnera/męża coś we mnie obrzydzało aż do odruchu wymiotnego, ale przecież on mówi, że kocha.

I dodam, że też zwróciłam uwagę na ten brak wzajemności w opisywaniu przez autora tego, co do siebie czują z tą dziewczyną.

Edytowane przez Littlejackie
Czas edycji: 2015-09-25 o 14:27
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:27   #197
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Littlejackie Pokaż wiadomość
Dokładnie.

A w temacie wątku i różnych wypowiedzi to uważam że takie "preferencje" zwykle dochodzą do głosu kiedy nie do końca nam zależy. Ktoś pisał o chłopaku, który się kiepsko całował i obrzydzał - u mnie takie "ale" zwykle się pojawiały właśnie, kiedy chłopak/kandydat na chłopaka nie do końca mi się podobał, coś mi nie grało, przeszkadzało a to to, a to tamto, nie byłam przekonana itd.
Ja to pisałam. Przecież wiem, co wtedy czułam.
On się nie całował kiepsko, tylko obrzydliwie.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-09-25 o 14:28
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:27   #198
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Osoba o nicku włóczikij i coś tam, rady aby dziewczyna na pierwszą randkę przynosiła zdjecie swoich miejsc intymnych, to ty chyba piszesz to z Tworek?
A jakie inne rozwiązanie widzisz, skoro określona budowa narządów rodnych kobiety sprawia, że się jej brzydzisz?
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:31   #199
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Nie będę dalej z wami pisał, bo i tak się nie zrozumiemy, szkoda mojego zdrowia, i tak nawiasem pisząc, kto wam powiedział, że chcę z nią zerwać??
Chcę z nią porozmawiać! Może jej priorytetem życiowym nie jest "mineta" wieczorna.
A może dziewczyna nie czuje przyjemności z seksu klasycznego bo Ty masz za małego?

Nikt im nie napisał, że chcesz z nią zerwać. Nie czytają ze zrozumieniem, bo im się w głowach nie mieści, że można myśleć w ten sposób co Ty
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 14:34   #200
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
Priorytetem może nie, ja np. uznaję tą formę zbliżenia tylko jako dodatek, grę wstępną, nie potrzebuję jej do pełni szczęścia akurat ale i tak czułabym się strasznie, gdyby mojego partnera obrzydzały moje okolice intymne.

Dla mnie w ogóle te gadki, że okolice intymne są brzydkie, że zwisający penis nie zachwyca itd... są jakieś takie bezcelowe. Może i są piękniejsze widoki, ale np. kiedy kocham to uwielbiam bliskość między partnerami, nagie ciało mnie cieszy, rozczula, kręci. No tyle emocji i przyjemności temu towarzyszy, że w ogóle tego nie rozkminiam w kategorii brzydkie, ładne.

Plus też jestem ciekawa jak Autorze zamierzasz ten problem rozwiązać w przyszłości.
Tekst o zdjęciach sromu zabieranych na pierwszą randkę może i śmieszny, ale zakładając że nie chodzisz z każdą laską do łóżka na pierwszej randce to jeszcze sporo znajomości może Ci się posypać przez Twoje "preferencje".
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:40   #201
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
- odkładacie wspólnie na operację jeśli sama też będzie chciała coś zmienić.
jak nie ma wskazań medycznych to po kiego robić operację? bo jakiemuś kolesiowi się to nie podoba, a za jakiś czas może nawet z nim nie być?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dobra, wyjaśnijcie mi jedno. W jaki sposób się zahacza o wargi mniejsze liżąc łechtaczkę? Czego ja nie rozumiem? Na jaki obrazek bym nie patrzyła, to łechtaczka jest na samej górze
nie każdy odrobił lekcję anatomii...

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:48   #202
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
jak nie ma wskazań medycznych to po kiego robić operację? bo jakiemuś kolesiowi się to nie podoba, a za jakiś czas może nawet z nim nie być?
Misiaczka trzeba uszczęśliwić za wszelką cenę. Co w tym dziwnego? To tak oczywiste, że właściwie rozmawiać nie ma o czym.
Stary 2015-09-25, 14:52   #203
Minna
Zielona Driada

Mnie rozwala, że autor absolutnie nie brał pod uwagę operacji, ale jednak poczytać i sprawdzić cennik nie zawadziło.

Stary 2015-09-25, 14:53   #204
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

nie każdy odrobił lekcję anatomii...
Widziałam takie przypadki gdzie para wspólnie odkładała na operację, bo dziewczyna sama ze sobą nie czuła się dobrze z takim wyglądem miejsc intymnych, a w dodatku wypowiadała się, że jazda na rowerze jest dla niej niewygodna i noszenie ciasnych spodni, nawet jeansów. Dlatego podkreślam, że tylko jeśli sama chce.
Pisałam też by używać coraz częstszego określenia "wewnętrzne" i "zewnętrzne", bo powoli odchodzi się od "większe" i "mniejsze".
Zostaw ją autorze, bo będziesz coraz bardziej sfrustrowany, a dziewczyna też coś zauważy i niepotrzebnie nabawi się kompleksów. Pozwól jej znaleźć kogoś komu taka budowa odpowiada, a może nawet podoba się bardziej.
Przy poznawaniu kolejnej partnerki w rozmowach na temat seksu warto wtrącić swoje preferencje by nie było nieporozumień i późniejszych rozczarowań.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?

Edytowane przez TakaSamaInna
Czas edycji: 2015-09-25 o 14:55
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 14:59   #205
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
Widziałam takie przypadki gdzie para wspólnie odkładała na operację, bo dziewczyna sama ze sobą nie czuła się dobrze z takim wyglądem miejsc intymnych, a w dodatku wypowiadała się, że jazda na rowerze jest dla niej niewygodna i noszenie ciasnych spodni, nawet jeansów. Dlatego podkreślam, że tylko jeśli sama chce.
Pisałam też by używać coraz częstszego określenia "wewnętrzne" i "zewnętrzne", bo powoli odchodzi się od "większe" i "mniejsze".
Zostaw ją autorze, bo będziesz coraz bardziej sfrustrowany, a dziewczyna też coś zauważy i niepotrzebnie nabawi się kompleksów. Pozwól jej znaleźć kogoś komu taka budowa odpowiada, a może nawet podoba się bardziej.
Przy poznawaniu kolejnej partnerki w rozmowach na temat seksu warto wtrącić swoje preferencje by nie było nieporozumień i późniejszych rozczarowań.
Ona nie chce. Ona nie wie o co chodzi. Ona akceptuje swoje ciało i akceptuje jego.
Sama z siebie nigdy nie wpadnie na to, że coś mogłoby z nią być nie tak - ale długotrwałe zielenienie tego gościa, który musiał się schlać na odwagę przed seksem to zmieni.

On ją krzywdzi, on jej rujnuje seksualność, on jej niszczy samoocenę, a Ty i elve porównujecie to do sytuacji w której dziewczyna SAMA ma ochotę na operację, która coś by w niej zmieniła i facet ją w tym wspiera. To nie jest to samo!
Stary 2015-09-25, 15:01   #206
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Wydaje mi się, że kiedy bardzo kochamy i pragniemy partnera to 2 cm wystającej skóry jest najmniej istotne
Nie wyobrażam sobie, żeby mojego faceta/partnera/męża coś we mnie obrzydzało aż do odruchu wymiotnego, ale przecież on mówi, że kocha.

I dodam, że też zwróciłam uwagę na ten brak wzajemności w opisywaniu przez autora tego, co do siebie czują z tą dziewczyną.
Ja również sobie tego nie wyobrażam, dlatego mi się wydaje, że pod słowem "miłość" rozumiemy chyba jednak coś innego.

Tak czy inaczej, gdybym faktycznie kochała i taka pierdoła, jak nie taki wygląd napletka rujnowałaby mi udane związki, biegłabym w te pędy do specjalisty pytając, co z tym można zrobić, zamiast grzmieć o niezbywalnym prawie do posiadania własnych preferencji i obrzydzeniu definiującym moją indywidualność i osobowość... ale to ja.

Cytat:
Priorytetem może nie, ja np. uznaję tą formę zbliżenia tylko jako dodatek, grę wstępną, nie potrzebuję jej do pełni szczęścia akurat ale i tak czułabym się strasznie, gdyby mojego partnera obrzydzały moje okolice intymne.
Dokładnie. Dla mnie mineta mogłabym nie istnieć, ale w życiu nie chciałabym być z kimś, kto by o mnie pisał tak, jak autor o swojej dziewczynie.
Stary 2015-09-25, 15:04   #207
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

ale się uwiesiłyście na nim, dziewczyny, facet ma prawo się brzydzić czego chce i tak, ma prawo być w związku gdzie nie szaleje się jeszcze z miłości, może to dopiero początki, może potrzebuje więcej czasu żeby się zaangażować i zaakceptować dziewczynę w 100%. Jedni wiedzą, że "to jest to" po 2 miesiącach, a inni potrzebują 4 lat. A sugerowanie, że jest z nią teraz tylko żeby "pobzykać" jest zwyczajnie niesprawiedliwe - facet skupił się na opisie seksu, bo na tym polu ma problem, może na innych układa im się wspaniale i stąd te wątpliwości, czy zerwać, czy nie.

każda z nas ma jakieś kompleksy i miło jest sądzić, że nasz TŻ ich nie zauważa. Prawda jest jednak taka, że zdajemy sobie sprawę z niedoskonałości partnera i widzimy je, a niektóre może nawet są odstręczające - jednak w imię miłości czy zaangażowania staramy się przełamać, tak jak autor starał się przełamywać na początku związku, o czym pisał. Każdy ma jednak swoje granice i tak, jak jedni lubią skat, drugiego brzydzą duże stopy. Te granice są indywidualne i nie czynią nas złymi ludźmi!

Autorze, tak jak ktoś wcześniej wspominał, powiedz partnerce, że nie przepadasz za seksem oralnym w jej stronę i, że czujesz się niekomfortowo. Nie musisz wspominać, że z byłą było inaczej, to prywatna sprawa Twoja i tamtej dziewczyny. Liczy się to co tu i teraz, w obecnym związku. Na pewno Cię zrozumie, a może z czasem, kiedy Wasza więź się pogłębi, lub Ty się oswoisz z jej anatomią, sam zachcesz sprawić jej przyjemność w taki sposób. Raz jeszcze, nic na siłę.
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 15:18   #208
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie, nie ma żadnego prawa robić takiego świństwa drugiej osobie.
Stary 2015-09-25, 15:21   #209
fleur05
Zadomowienie

Im dłużej czytam, tym bardziej się nie mogę nadziwić.
Ludzie, rozstanie przez takie coś?
Para się kocha, jest im ze sobą dobrze, ale jest jeden problem.
Brzydzi się - no trudno, zdarza się.
Jeśli nie jest to problemem w żadnej innej sytuacji, sam seks jest ok, to czemu nie można po prostu pogadać?
Tylko ja bym nie wchodziła w szczegóły, po prostu powiedziałabym że tego rodzaju pieszczoty nie sprawiają mi przyjemności i dlatego nie domagam się też ich z drugiej strony. Nie trzeba wywlekać sprawy dlaczego tak jest. Jest i już, dziewczyna pewnie nie będzie dopytywać.
I po całym rozstaniu...

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 15:22   #210
zakonna
Naczelna Nastolatka

Aha, i ty byś tak chciała? chciałabyś być w związku z kimś, kogo obrzydza twoja łechtaczka na przykład? Fajnie by ci było?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości