|
|
#181 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak załatwić zwolnienie z wf na studiach
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wytłumaczmy na przykładzie pogrubionego. Dziecko A świetnie pływa cały czas- ma 6 z palcem w nosie i zaproszenie do szkoły sportowej, w tabelkach się nie mieści bo skali na jego genialność brakuje. Ale dziecko A pływa ciągle tak samo. Niczego nowego się na tych zajęciach nie uczy, jest to dla niego frajda i relaks (super taki powinien byc wf). Jest też dziecko B, które przez pierwsze dwa miesiące jak miało wejść do basenu wpadało w histerię. Jak weszło, to zanurzenie głowy okazało się być dla niego przez długi czas nie do przeskoczenia (pomijając, że część genialnych nauczycieli wrzuciła to dziecko na 2 zajęciach do wody i przytrzymała kijem, ale mówimy o ludzkim podejściu). Po roku, kiedy przychodzi czas na ocenę końcową, pływa z deską i raczej powoli. Też się w tabelkach nie mieści, ale w dół. Nauczyciel wpisuje mu zagrożenie, a potem "na zachętę" 2 na świadectwo. Nikt nie docenia tego, jaki ogrom pracy włożyło ono w naukę pływania i jak długą drogę przeszło- liczy się magiczna tabelka, a nie postęp. Indywidualne podejście to nie zawsze jest brak sprawiedliwości. I takie indywidualne podejście powinno być w ocenianiu wf. I o tym Misseczka cały czas pisze. Nie o tym, żeby wszyscy mieli 6 |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę przeciec X metrów w 10 minut, a mogę popracować nad kondycją i przebiec w 7 minut. Jasne, pewnych rzeczy się nie przeskoczy (koordynacja), ale ocenia się EFEKTY na WFie, a nie chęci. |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ty też trochę przeginasz, moim zdaniem. |
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale te pracę mialas w trakcie wfu, czy moze jednak po? |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Aha, Misseczce chodzi o to, że wuef nie powinien liczyć się do średniej. Przede wszystkim z tym się nie zgadzam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co? nie życzę Ci, żebyś kiedyś na serce zachorowała. Dla mnie jesteś leniwą oszustką. |
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko na studiach wf juz raczej nie wygląda jak w szkole, przynajmniej zazwyczaj. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
Albo w ogole bez oceny, po prostu 'zaliczenie'. Mi z pozniejszym wiekem wykryto pelno problemow ze zdrowiem, ktore tlumacza gorsza kondycje, ale co się nameczylam wtedy, zeby spelnic ich wymagania, to moje.
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Dalej uważam, że skrzywdził. Oba nie szła z morda "pani ma mi dac 6, bo jak nie to do sądu podam, ale naprawdę dużo z siebie dawała, a na pewno już dużo więcej niz ci, co na zawody jeździli jak stali. Sama pierdylion razy jeździłam z nią na Orlik bo ona chce ćwiczy, o czym nasza wuefistka wiedziała, bo widziała parę razy. Dziewczyna cwiczy i guzik. Co ma pomyśleć dziecko, jak nie "po co ja sie staram?". Tak, brak 6.0 to nie rozpacz, ale jak człowiek jest tak blisko to normalne, ze chce.zdobyć takie osiągnięcie.
Szukam domku dla kosmetyków https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie rozumiem szóstek za "pojade i raz pobiegne lub zaspiewam, bo przecież mam talent"
Szukam domku dla kosmetyków https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
|
|
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
Dlaczego? To to samo co konkurs z matmy czy polskiego. Dlaczego dziecko z talentem muzycznym ma być w szkole niedoceniane, "a bo to przecież tylko taki talent, nie wychylaj się, żeby innym nie było źle"? No wtf
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-28 o 12:20 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Bo z matmy czy polskiego musialabys byc geniuszem by iść jak stoisz
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
Kwestia 6 to troche abstrakcja, bo kazda szkoal inaczej je przyznaje, niektorzy wymagaja tylko pojscia na konkurs, inni konkretnego miejsca itd., wiec bym to zostawila. Bardziej mnie obchodzi dlaczego ktos ma miec 2 na swiadectwie, skoro daje z siebie wszystko? Ktos inny nie daje z siebie nic i ma 5, bo ma wrodzoną sprawność. Matematyki uczymy sie wszyscy od zera, wfu nie da sie tak nauczyc. 6 lat chodze na siłownie i zaczynam godziną cardio, nie wiem czy spełniam obecnie wymagania prędkości biegania na 5 z mojej podstawówki, takie mam wrodzone uwarunkowania.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
Na konkursy z polskiego chodziłam "jak stałam". Nie chwale się teraz, po prostu piszę, jak było. Geniuszem nie byłam. Wystarczyła mi wiedza, którą już posiadałam
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-28 o 14:28 |
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za co miala 6 np. Z techniki? Za co z informatyki?
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
Tak w ogóle - przecież można odwrócić sytuację. Dziecko jest kiepskie z języków, z przedmiotów ścisłych. Po prostu. Stara się, ale nie wychodzi. "Jedzie" na trójczynach. Jednak ma talent muzyczny/doskonale gra w siatkówkę i jeździ na zawody. Dlaczego szkoła miałaby tego nie docenić i nie uhonorować odpowiednią oceną? Może właśnie to wpłynęłoby na podwyższenie samooceny dziecka. Znam takie przypadki.
Twoim zdaniem, Misseczko, olanie tego dziecka byłoby sprawiedliwe? Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-28 o 11:30 |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
Musi, owszem, sama idea 6 jest dobra, tylko skupiamy sie tu na tym, za poza nia jest jeszcze 5 innych ocen.
Jak sie nie przylozylam z matmy to mialam 1, normalna sprawa, ale z wfu co bym nie zrobila i tak usylszalam,ze jestem leniwa, czy za ciezka, czy za jakas, kiepska, słaba, bla bla, tego nie rozumiem i nie zrozumiem. A wracajac do studiow to sporo osob mialo warunek z basenu Ja akurat mialam z tym spokoj, ale inni mieli cyrki z zaliczeniem. Bez sensu jak dla mnie. |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym wszystkim sie zgadzam. Nie zgadzam sie tylko z podejsciem Misseczki.
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak najbardziej uważam, że trzeba doceniać starania. Ale pomiędzy 1, a 6 jest jeszcze kilka ocen i ja uważam,że chociażby ta czwórka byłaby zupełnie w porządku. Natomiast 6, to tak jak pisałam - zupełnie pomysł od czapy, zwłaszcza z chodzeniem rodziców i żebraniem o 6 dla córki, bo ona CHCE mieć średnią 6,0 (po kij?). |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Ale zadania domowe z innych przedmiotów też się robi po szkole. Jak mi w gimnazjum nie szło stanie na rękach to próbowałam w domu, tak samo serwowanie w siatkówce. Co w tym dziwnego?
|
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
ja bym zreformowała wf :P
po pierwsze, zostawiłabym 3 godziny w tygodniu ALE godzinę która byłaby między zajęciami, poświęciłabym na zajęcia typu pilates, czy inne spokojne które rozciągną ciało i je wzmocnią na jednych zajęciach które są ostatnie dla danej klasy, robiłabym "prawdziwy sport" - bieganie, fitnessy, tańce a jedną godzinę poświęcałabym na gry grupowe, integracyjne oraz na pogadanki o zdrowym żywieniu i bezpieczeństwie :P |
|
|
|
|
#210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli średnia 5,9 nie przeszkodziła jej w studiowaniu medycyny ![]() pewnie ona dawno nie pamięta, że miała 5 z WF, a Ty nadal to przeżywasz. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.