Torebki O-bag - miłośniczki, część III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 21:30   #181
magda_lenaa94
Raczkowanie

Dot.: Torebki O-bag - miłośniczki, część III

Cytat:
Napisane przez alacrimosa Pokaż wiadomość
Widziałyście, babeczka co sprzedaje organizery na allegro wystawiła opaski na obagi. Nawet mi się podobają

[URL]]

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

A mi się ona podobała, pisałam już zresztą wcześniej
Jak nie lubię opasek na Obagi to ta mi się podoba
magda_lenaa94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 21:36   #182
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
wlasnie nie wiem bo kupowałam stacjonarnie i zapomniałam dopytać

spoko ja jeżdże do pracy autobusem, wiec jednak tam napakuję dużo [a dodatkowo jako shopper służy po pracy - jesli jest jeszcze miejsce..] a marzy mi się maxi
Ja też niezmotoryzowana jestem więc doskonale to rozumiem dodatkowo młodego do przedszkola odprowadzam lub odbieram i zakupy też po drodze robimy, wtedy już mini pod ramie nie wejdzie za mocno wypchana jest.
Stary 2015-10-21, 21:40   #183
s_mucha380
Zadomowienie

Cytat:
Stoffa ma inny nick na allegro, to nie ta, chyba że ma dwa nicki
Faktycznie, przepraszam
Za pierwszym razem mi się Twój link nie otworzył i strzelałam, bo ona akurat też ostatnio wrzuciła ubranko.

Cytat:
a marzy mi się maxi
Mi też. Bardzo!!! 1 maxi bym bardzoooo chciała, no może 2

Cytat:
Napisane przez Marteczek555 Pokaż wiadomość
Czuję że mój też nie, odeślę. Mamy Muszka podobne chciejstwa, podobne kolorki nam się podobają
s_mucha380 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 22:10   #184
s_mucha380
Zadomowienie

Viola Desaturato (góra) i Blue Navy (dół)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12141781_437321729788152_5010533391016360794_n.jpg (104,5 KB, 80 załadowań)
Stary 2015-10-21, 22:11   #185
agathka1517
Raczkowanie

Cytat:
Nie, to nie lazur. Kolor jest bardziej nasycony. Lazur jest bardziej przygaszony. Zdjęcie koloru z szafy jeszcze dorzucam.
O, to ja chyba zamówiłam tą samą Zobaczymy jak mi przypasuje bo przyjdzie jutro Miejmy nadzieję, że będzie ok. Ja generalnie lubię niebieski, mam lazura standard i go uwielbiam. Pasuje mi do wszystkiego.
A zamówiłam też 1m2 filcu czarnego i mam te zamki do szafek więc będę kombinowała jakieś uchwyty filcowe
agathka1517 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 22:24   #186
alacrimosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agathka1517 Pokaż wiadomość
O, to ja chyba zamówiłam tą samą Zobaczymy jak mi przypasuje bo przyjdzie jutro Miejmy nadzieję, że będzie ok. Ja generalnie lubię niebieski, mam lazura standard i go uwielbiam. Pasuje mi do wszystkiego.
A zamówiłam też 1m2 filcu czarnego i mam te zamki do szafek więc będę kombinowała jakieś uchwyty filcowe
Ja dzisiaj też kupiłam filc, na organizer i uchwyty właśnie Tylko nie wiem kiedy znajdę czas, żeby coś podziałać Druga opcja to kupić torbę z filcu, niektóre mają fajne uchwyty jak patrzyłam na allegro, odpruć i doczepić do obaga
alacrimosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 22:29   #187
s_mucha380
Zadomowienie

Zazdroszczę Wam tych zdolności..
Ja mam dwie lewe ręce :P
Stary 2015-10-21, 22:30   #188
Marteczek555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s_mucha380 Pokaż wiadomość
Viola Desaturato (góra) i Blue Navy (dół)
Śliczne! Blue navy mi się też marzy ale podobno się rysuje...
Kolejne do kolekcji?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj też kupiłam filc, na organizer i uchwyty właśnie Tylko nie wiem kiedy znajdę czas, żeby coś podziałać Druga opcja to kupić torbę z filcu, niektóre mają fajne uchwyty jak patrzyłam na allegro, odpruć i doczepić do obaga
Gdzie kupowałyście filc? Też nad tym myślałam
Marteczek555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 22:54   #189
agathka1517
Raczkowanie

Cytat:
Kolejne do kolekcji?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ja na allegro kupowałam w dziale rękodzieło. Są jeszcze fajne futra sztuczne na metry, chociaż nie wiem czy to w moim stylu
Stary 2015-10-21, 22:57   #190
alacrimosa
Raczkowanie

Cytat:
Kolejne do kolekcji?

Na allegro jest pełno, o różnej gramaturze, siedziałam nad nimi pół dnia a w końcu poszłam do sklepu z tkaninami i tam kupilam, bo bałam się że złą grubość przez net wybiorę.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Ja na allegro kupowałam w dziale rękodzieło. Są jeszcze fajne futra sztuczne na metry, chociaż nie wiem czy to w moim stylu
I jaką grubość w końcu wybrałaś?
Stary 2015-10-21, 23:12   #191
Marteczek555
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę Wam tych zdolności..
Ja mam dwie lewe ręce :P
Jakie macie dziewczyny organizery do torebek?
Mucha masz we wszystkich organizery czy przekładasz jeden?

Mi się kwieciste podobają, szkoda że babeczka na allegro nie ma wzorów, które by mi pod pasowały. Szaleję za oryginalnymi...

Ten mi się bardzo podoba, do żółtego i turkusu idealny, do szałwi też by super pasował
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (154,3 KB, 50 załadowań)
Stary 2015-10-21, 23:17   #192
agathka1517
Raczkowanie

Cytat:
Na allegro jest pełno, o różnej gramaturze, siedziałam nad nimi pół dnia a w końcu poszłam do sklepu z tkaninami i tam kupilam, bo bałam się że złą grubość przez net wybiorę.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

I jaką grubość w końcu wybrałaś?
5mm, chciałam żeby te rączki takie solidniejsze były, mam nadzieję, że nie będzie za gruby....
Stary 2015-10-22, 05:50   #193
dwi071
Doncia

Cytat:
Cytat:
Ja robiłam opaski z futerka naturalnego co prawda, nie wiem jak sztuczne sie zachowa, ale tak ten włos wyłaził, nawet po ściągnięciu odkurzaczem, że wylądowały w worku znowu
Stary 2015-10-22, 06:32   #194
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Druga opcja to kupić torbę z filcu, niektóre mają fajne uchwyty jak patrzyłam na allegro, odpruć i doczepić do obaga
ja wymylsilam, że tak zamykanie sobie zrobię [ten inner zip top] - odetnę górę torebki, dorobię dziury i będzie [nie bede musiała sie martwić wszywaniem zamka]. już nawet znalazlam u siebie jakąś szarą swoją

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Ja też niezmotoryzowana jestem więc doskonale to rozumiem dodatkowo młodego do przedszkola odprowadzam lub odbieram i zakupy też po drodze robimy, wtedy już mini pod ramie nie wejdzie za mocno wypchana jest.
hihi spoko;
w dodatku mini na długich linach jakoś średnio mi sie widziała; krotkie lepsze :/
a nie toleruję torebek, ktorych nie mogę na ramią założyć

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 06:41   #195
dwi071
Doncia

[QUOTE=LadySith;53191427]ja wymylsilam, że tak zamykanie sobie zrobię [ten inner zip top] - odetnę górę torebki, dorobię dziury i będzie [nie bede musiała sie martwić wszywaniem zamka]. już nawet znalazlam u siebie jakąś szarą swoją
[URL]

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

[/COLOR]
hihi spoko;
w dodatku mini na długich linach jakoś średnio mi sie widziała; krotkie lepsze :/
a nie toleruję torebek, ktorych nie mogę na ramią założyć
[URL="]

Sprytnie Ja szukałam u siebie jakiejś starej torby ale żadna nie pasowała rozmiarem żeby ją pociąć, więc sama uszyłam z resztek pianki neoprenowej

Ja mini lazura noszę właśnie z krótkimi eko białymi, ale papaye mam na czarnych długich eko i też super się nosi Lin długich nie przymierzałam do mini, zresztą i tak mam tylko granatowe przeznaczone dla magenty
Stary 2015-10-22, 09:05   #196
aniakf
Raczkowanie

A ja nadal czekam na moją mini skalistą zamówiłam na fullspot.it i nie może dotrzeć . Ja moją petrol też noszę na długich linach, teraz akurat granatowych. Mam pytanie do tych co mają długie eko rączki- da się nosić na ramieniu? Oglądałam stacjonarnie i jakieś zbyt krótkie mi się wydawały...
aniakf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 09:09   #197
alacrimosa
Raczkowanie

Cytat:
ja wymylsilam, że tak zamykanie sobie zrobię [ten inner zip top] - odetnę górę torebki, dorobię dziury i będzie [nie bede musiała sie martwić wszywaniem zamka]. już nawet znalazlam u siebie jakąś szarą swoją

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------
Też tak kombinowałam, ale nic nie znalazłam. Zanim mnie obagowe szaleństwo dopadło, robiłam porzadki i wywaliłam pełno zniszczonych torebek grrr a teraz by się tak przydały

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
5mm, chciałam żeby te rączki takie solidniejsze były, mam nadzieję, że nie będzie za gruby....
Z tego co oglądałam w sklepie to właśnie tylko ten grubszy się nadaje, więc powinien byc ok
Stary 2015-10-22, 09:19   #198
s_mucha380
Zadomowienie

Cytat:
Jakie macie dziewczyny organizery do torebek?
Mucha masz we wszystkich organizery czy przekładasz jeden?
Nie mam we wszystkich.
Bo też nie mam w każdej rączek Np mam 1szt body mini i do niej mam oryginalny czarny organizer oraz 1 organizer w kolorowe kropki z all..
A tak to mam jeszcze 1sz czarny oryginalny i ten nowy wełniany z obagstore - uwielbiam go ---> go mam na stałe póki co w czarnym brush.

Resztę mam z all.. ale nie dużo, 2szt czarny w kolorowe kropki i jasny beżowy we wzory.
Ale już mam wypatrzoną nową szafę na torebki (Lady o niej kiedyś pisała, z Ikei) więc chcę mieć wszystkie poukładane, żeby mogła bez problemu z każdej korzystać i mieć wszystkie pod ręką.
Babeczka z all.. mi wysłała zdjęcia wszystkich swoich tkanin więc w przyszłym tygodniu będę myśleć ... bo na pewno jakieś dokupić chcę..

Ps. dzięki mojej ostatniej dostawie organizerów odkryłam razem z babeczką z all.. że do brushy nie pasują Jej organizery, za bardzo jest naciągnięty materiał przy wpięciu i się bardzo body marszczy.
W oryginalnych odległość między dziurkami wynosi 15cm, a w Jej już 13,5cm, i to jeśli chodzi o brush jest za duża różnica, a w standardach nie ma problemu.
Ale rozmawiałam z Nią, i nie ma problemu aby szyła te 15cm, żeby i do brusha pasowały

Mam nadzieję, że coś z mojej paplaniny zrozumienie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
super pomysł
Może akurat to bym sama ogarnęła

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aniakf Pokaż wiadomość
A ja nadal czekam na moją mini skalistą zamówiłam na fullspot.it i nie może dotrzeć . Ja moją petrol też noszę na długich linach, teraz akurat granatowych. Mam pytanie do tych co mają długie eko rączki- da się nosić na ramieniu? Oglądałam stacjonarnie i jakieś zbyt krótkie mi się wydawały...
Da się, ale są trochę krótsze od lin.
I mi akurat nie podpasowały.
Stary 2015-10-22, 09:38   #199
ondraszek
Przyczajenie

Resztę mam z all.. ale nie dużo, 2szt czarny w kolorowe kropki i jasny beżowy we wzory.

ten by mnie interesował

Ps. dzięki mojej ostatniej dostawie organizerów odkryłam razem z babeczką z all.. że do brushy nie pasują Jej organizery, za bardzo jest naciągnięty materiał przy wpięciu i się bardzo body marszczy.
W oryginalnych odległość między dziurkami wynosi 15cm, a w Jej już 13,5cm, i to jeśli chodzi o brush jest za duża różnica, a w standardach nie ma problemu.
Ale rozmawiałam z Nią, i nie ma problemu aby szyła te 15cm, żeby i do brusha pasowały

a te próbki materiałów to od kogo z allegro, potrzbuję coś ładnego można o nick prosić i ewentualnie próbki na priv .
Ja próbowałam się dogadywać z jedną (nie wiem czy tą samą) ale jakoś korespondencja się nie kleiła.
ondraszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 09:50   #200
muffi24
Zadomowienie

Obag body piaskowy do mnie idzie Dziewczyny które mają nosicie z czym innym niż niż naturalne liny? Bo ja mam już te naturalne do lazura i do piaskowej myślałam o czymś z tych nowych hmmmm

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 10:29   #201
s_mucha380
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ondraszek Pokaż wiadomość
a te próbki materiałów to od kogo z allegro, potrzbuję coś ładnego można o nick prosić i ewentualnie próbki na priv .
Ja próbowałam się dogadywać z jedną (nie wiem czy tą samą) ale jakoś korespondencja się nie kleiła.
Z Panią się super układała korespondencja.
W sumie potem wszystko zorganizowałyśmy przez maila, bez all.
Podsyłam maila stoffa.dekoracje@gmail.co m i wrzucę zdjęcia materiałów.

Ja osobiście nie mogę narzekać na korespondencję i współpracę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Materiały 1.jpg (34,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Materiały 2.jpg (132,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Materiały 3.jpg (47,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Materiały 4.jpg (68,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2015-10-22, 10:31   #202
s_mucha380
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Obag body piaskowy do mnie idzie Dziewczyny które mają nosicie z czym innym niż niż naturalne liny? Bo ja mam już te naturalne do lazura i do piaskowej myślałam o czymś z tych nowych hmmmm

Ja jestem maniaczka czarnych lin, ale jasne też mam w lazurze i zamierzam mieć w foro turkusowym
Z piaskiem też będzie pasować!

Edytowane przez s_mucha380
Czas edycji: 2015-10-22 o 11:08
Stary 2015-10-22, 11:33   #203
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez aniakf Pokaż wiadomość
Wystarczą, nawet na płaszcz gruby

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość

Brązowe eko teraz takie kupiłam do paskowego czy skalistego brusha i wygląda extra

Ja jakoś przekonać się nie mogę do organizerów, wolę same zipy.
Teraz kombinuję jak doszyć zipa do opaski. Zostało mi się trochę tej brązowej pikówki i w weekend pokombinuję jak to ładnie wszyć aby było po całości przymocowane, a nie do uchwytów
Stary 2015-10-22, 11:43   #204
Marteczek555
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam we wszystkich.
Bo też nie mam w każdej rączek Np mam 1szt body mini i do niej mam oryginalny czarny organizer oraz 1 organizer w kolorowe kropki z all..
A tak to mam jeszcze 1sz czarny oryginalny i ten nowy wełniany z obagstore - uwielbiam go ---> go mam na stałe póki co w czarnym brush.

Ale już mam wypatrzoną nową szafę na torebki (Lady o niej kiedyś pisała, z Ikei) więc chcę mieć wszystkie poukładane, żeby mogła bez problemu z każdej korzystać i mieć wszystkie pod ręką.
Babeczka z all.. mi wysłała zdjęcia wszystkich swoich tkanin więc w przyszłym tygodniu będę myśleć ... bo na pewno jakieś dokupić chcę..

Mam nadzieję, że coś z mojej paplaniny zrozumienie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

super pomysł
Może akurat to bym sama ogarnęła

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Da się, ale są trochę krótsze od lin.
I mi akurat nie podpasowały.
Dzięki za odpowiedź. Właśnie miałam prosić o to żebyś fotki wkleiła materiałów od babeczki z allegro a one już tu

No ja organizerów mam 5 już OBag więcej więc i tak przekładam.
Ale to taki fajny dodatek ten organizer, dodatkowo zdobi oBag, dla mnie równie ważny jak samo body. Też mam oryginalny organizer szary melanż i noszę w stalowej Super na zimę!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Ja jestem maniaczka czarnych lin, ale jasne też mam w lazurze i zamierzam mieć w foro turkusowym
Z piaskiem też będzie pasować!
Też jestem maniaczką czarnych sznurów, mam jeszcze naturalne, ale czarne do wszystkich mi pasują

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Wystarczą, nawet na płaszcz gruby

Brązowe eko teraz takie kupiłam do paskowego czy skalistego brusha i wygląda extra

Ja jakoś przekonać się nie mogę do organizerów, wolę same zipy.
Teraz kombinuję jak doszyć zipa do opaski. Zostało mi się trochę tej brązowej pikówki i w weekend pokombinuję jak to ładnie wszyć aby było po całości przymocowane, a nie do uchwytów

Liny są dłuższe on tych rączek eko? Miałam takie wrażenie jak widziałam na stoisku...
Stary 2015-10-22, 11:45   #205
dwi071
Doncia

Cytat:

Też jestem maniaczką czarnych sznurów, mam jeszcze naturalne, ale czarne do wszystkich mi pasują[COLOR="Silver"]

Liny są dłuższe on tych rączek eko? Miałam takie wrażenie jak widziałam na stoisku...
Na płasko ok. 5-7 cm eko są krótsze
Stary 2015-10-22, 12:09   #206
Marteczek555
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za zmierzenie Tak mi się właśnie wydawało. Ciekawe jaka długość mają te płaskie uchwyty z klamrą też z eko. Ktoś ma? Mógłby zmierzyć długość po wpięciu w najdalszą dziurkę?
Stary 2015-10-22, 12:10   #207
s_mucha380
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie

Moja klientka dziś miała obag MUSZTARDA!
No umrę.. ta musztarda mnie prześladuje
Muszę ją mieć!!!

Miała do niej czarne krótkie eko. Ślicznie wyglądała.
I zeszłyśmy na temat torebek, jak pokazałam jej brush to padła. Wymacała i zachorowała
Powiedziała, że ma 3szt poza musztardą to jeszcze białą i czarną - mini, i że musi poczekać, bo narzeczony u niej będzie do końca miesiąca a potem wyjeżdża i dopiero będzie mogła poszaleć
My kobiety się musimy nakombinować !
Stary 2015-10-22, 12:16   #208
dwi071
Doncia

Cytat:
Dokładnie

Moja klientka dziś miała obag MUSZTARDA!
No umrę.. ta musztarda mnie prześladuje
Muszę ją mieć!!!

Miała do niej czarne krótkie eko. Ślicznie wyglądała.
I zeszłyśmy na temat torebek, jak pokazałam jej brush to padła. Wymacała i zachorowała
Powiedziała, że ma 3szt poza musztardą to jeszcze białą i czarną - mini, i że musi poczekać, bo narzeczony u niej będzie do końca miesiąca a potem wyjeżdża i dopiero będzie mogła poszaleć
My kobiety się musimy nakombinować !
Ta musztarda jest takim ciepłym lekko miodowym kolorem, czy raczej beż??
Stary 2015-10-22, 12:21   #209
Marteczek555
Raczkowanie

Cytat:
Ta musztarda jest takim ciepłym lekko miodowym kolorem, czy raczej beż??

Takie ciepły miodzik, piękny! Mi się dużo bardziej od piaskowej podoba i z beżem nie ma nic wspólnego

Kolorek pomiędzy tym pierwszym zdjęciem (jest mniej intensywny) a drugi i trzecim (jest bardziej intensywny).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d92fd2151159983988bbb6481d9dc30e7129384944936cfc58.jpg (99,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OBMB41-OBMHR01-2.jpg (19,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg O-pocket-senape-O-pocket-vulcano-by-full-spot.jpg (113,9 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Marteczek555
Czas edycji: 2015-10-22 o 12:27
Stary 2015-10-22, 12:27   #210
201712132207
Konto usunięte

musztarda to taki musztardowy taki miodowy właśnie, nie wiem jak wyjaśnić, dziś widziałam na żywo.

Mucha, jaki masz wełniany organizer w czarnym?

Wrzuccie proszę zdjęcie tych "samych zamków" czy jak to nazwac, nie organizer tylko to zamknięcie do o baga na górę, wszyscy co mają samorobne albo kupione, dajcie znac jak to wygląda jeśli możecie.

Byłam na Ślusarskiej, widziałam piaskowe i stalowe, piasek ładniejszy, chyba odeślę moją skalistą foro
201712132207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości