|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AŻ Żony 2015
Dzień dobry
![]() Ja też już wstałam (jakieś 40 minut temu :P) siedzę na sofie w salonie z mruczącym kotem u boku :P a TŻ śpi w najlepsze :P Z koleżanką siedziałąm do 1 potem TŻ ją odwiózł żeby nie szła w nocy - on to jest kochany :P ale żeby nie było, że taki bezinteresowny to za to dziś na urodzinach ja mam być kierowcą :P
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mom to w doopie, najwyżej zostanie na zaś
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Matko, wlasnie zauwazylam jakie ja byki skladniowe robie
Wybaczcie dziewczyny- to ta warszawa mnie stresuje ;p |
|
|
|
#184 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Pozdrawiam ze szkolenia.
Prowadzi je moja koleżanka ze studiów. Pati, powodzenia Nad, też się wpraszam na parapetówę. ![]() 9 stycznia mamy wesele. Siostrzenicy TŻ w ciąży... zaszaleli po naszym weselu
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() T. będzie dziadkiem
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio o kluskach ziemniaczanych to mam na obiad
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
AŻ Żony 2015
Cytat:
.10:08 wychodzę z łóżka. Tak sie wyspałam . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#188 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Cytat:
Cytat:
Co to za film o Marleyu? Cytat:
![]() Ja też nie mogę do siebie dojść. Teraz ciągle choruję. Tydzień temu dopadła mnie jelitówka, myślałam że umrę... Pisałyście o sukniach ślubnych. Ja w poniedziałek poszłam w końcu do mojego salonu sukien ślubnych zapytać o sprawdzoną pralnię chemiczną, żeby oddać suknię. Okazało się, że oni też przyjmują do odczyszczenia sukienki. Od razu zaproponowali, że mogą też przyjąć moją suknię w komis. Zgodziłam się i po 1 dniu!!! się sprzedała
|
|||
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis jeżeli można to podeslij, a film to Marley i ja. Jak kochasz psy to wez do oglądania chusteczki.My film już widzieliśmy wcześniej i jestesmy bardzo z niego zadowoleni. Spełnia wszystkie nasze oczekiwania tesciowie widzieli pierwszy raz i rowniez im się podoba
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenka dużo sie "traci" zostawiajac suknie w komisie? Jak to działa? Chcą konkretna kwotę czy jakiś procent od sprzedaży?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podaję przepis:
Dynię pokroić w kawałki, usunąć nasiona. Paprykę przekroić na pół i usunąć pestki. Ziemniaki umyć (nie obierać). Tak przygotowaną dynię, paprykę i ziemniaki wyłożyć na papier do pieczenia na blaszce piekarnika i piec około 30 minut. Po upieczeniu obrać warzywa ze skórki (powinna bez problemu odejść) i pokroić. Warzywa włożyć do garnka i zalać bulionem, tak aby je przykrył i gotować. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.Gdy warzywa się rozgotują całość zmiksować blenderem. Jeśli zupa będzie za gęsta dolać bulionu. Pod koniec gotowania dodać do zupy posiekaną natkę pietruszki. Pestki dyni podprażyć na suchej patelni, a potem posypać zupę na talerzu do dekoracji. Cytat:
Poza tym do salonu przychodzi mnóstwo osób i nawet jeśli suknia nie jest idealna dla zainteresowanej, to w salonie jej dopasują. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 |
|
na przekór do celu
|
Dzień dobry
![]() Właśnie wstałam TŻ dalej śpi, a kawa stygnie
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Klepie 40% od ceny pierwotnej za która kupiłaś suknie.
|
|
|
|
#195 |
|
na przekór do celu
|
Chyba zainteresuje się oddaniem sukni do komisu
|
|
#196 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Haha no
i jeszcze nie wiadomo czy wolne dostanie. Jeszcze będę musiała iść sama
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja z innym tematem.
Czy któraś z was ma może iPhona?Jakieś opinie? Chcę wymienić i TŻ namawia mnie na iPhona, patrzyłam wczoraj w sklepie i spodobał mi się 6s ![]() I się zastanawiam. Śmiałam się do TŻ że jeśli będę mogła zainstalować wizaz to kupuje |
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam. Nie mam porównania do innych smartphonow, ale jestem zadowolona. Wizaz działa
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
spalismy do 10:30
)) chwila w lozku, zakupki, sniadanko i jest 13 !! ![]() masakra. gdzie nasza sobota szybkie sprzatanie, o 14:30 obiad u znajomych ![]() na wielkiej pompie..jedna para przychodzi z rosołem, pani domu z meżem robią miesiwo, a my cisniemy z tarta normalnie dorosłe życie na propsie ![]() ![]() pozniej na budowe myc okna a jakze ![]() MAMY SCHODY!!!!!!!!!! sa takie maciupkie urocze!! ) troche za zolte niz mi sie wydawalo ze beda, no ale trudno, i tak je kocham ) wrzuce zapewne na fejsa )
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedze na wykladzie z prawa... ech. Wolalabym pozwoedzac Warszawke
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie najprostszy krem z dyni ever
w sumie za kazdym razem troche inaczej..najwazniejsze co: wyjac z dynii peski i dynie pokroić - na pol, na pol i na pol, czyli na ósemki + je jeszcze na pol... takie kawalki do piekarnika.. na 20min,,,30 nie wiem, az zmieknie, robie na oko. chodzi o to ze pozniej od skory lyzką ją sciagam bez problemu ![]() wrzucam taką do garnka, do tego marchewka, czasami seler jak mam albo pietruszka i zalewam bulionem (dynie 1,5-2kg jak mam to dodaje 2-3marchewki, max 1 seler, max 1 pietruszka i z 2l bulionu bo ja wole bardziej gesta )jak juz sie warzywa rozgotuja to wszystko blenduje na koniec dodaje przyprawy w zaleznosci od nastroju - chilli, imbir, natke pietruszki jak leci oczywiscie pieprz, sol ![]() no nie moze sie nie udac
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba umyję okno w kuchni. Wykorzystam wolny dzień i dobrą pogodę.
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
A mi został jeszcze jeden pokój do posprzątania....
Ale narobiłyście mi ochoty na krem z dyni. Wszystkie składniki mam więc pewnie dzisiaj zrobię. tż będzie szczęśliwy, bo to jego ulubiona zupa
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie zrobię krem marchewkowy. Mąż Nie tknie nawet.
|
|
|
|
#205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A na poważnie to co to za żółte schody? Zrób zdjęcie koniecznie ![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dawna dzielnica
daj znać gdzie dokladnie ![]() Wlasnie dostalismy of goto 1500 zdjec w pelnej rozdzielczosci. Mamy Sobie wybrać do albumu ![]() Dostaliśmy takze ponad 4 h filmu z jednej kamery - surowych materialow. Za tydzień mamy już mieć do odbioru film. Teledysk trochę później będzie
|
|
|
|
#207 |
|
na przekór do celu
|
Zarzucę nowy temat, może trochę wcześnie, ale w niczym to chyba nie zaszkodzi
![]() Jakiego rodzaju prezenty kupujecie bliskim na święta? I nie mówię tu o mężach TŻ ma 3 siostry, wszystkie mężate i dzieciate i zawsze dużym problemem jest wymyślenie dla nich i ich rodzin prezentów. Choć najczęściej dziewczyny dostają to samo, sprawiedliwie![]() Dostały już kosmetyczno-zapachowe prezenty, wymyślne herbatki i drobne wyposażenie domu. Co można im sprezentować w tym roku? ![]() Podobnie problem ma się z ich mężami. I dziećmi, szczególnie tymi starszymi, w wieku od 14 do 20 lat. Szukam inspiracji
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcie mam już obstawione, na promocji rossmanna zamierzam oblecieć siostrę i mamę, jeszcze tylko bracia i teściowie ![]() a jakie chcesz kwoty przeznaczyć na prezenty? to jest dość ważne przy poszukiwaniach
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
viva rozmawialiśmy o tym w tym tygodniu. Ale mąż miał takie pomysły, że nie do wykorzystania.
Ja mam 3 żonatych i dzieciatych braci, on 2 siostry z facetami. Twierdzi, ze praktyczne i kosmetyczne to nie prezenty (sam takich nie lubi). Nadal mamy problem. Do tej pory u mnie były: 1. kubeczki +herbata/kawa 2. Kosmetyki 3. Ubrania i dodatki (paski, szaliki) 4. Cos praktycznego do domu dla pary 5. Książki. 6. Alkohole Staram się żeby to były podobne rzeczy. Niestety nie mam nikogo z konkretnymi zainteresowaniami (no wędkarstwo), wielkich fanów zespołów itp. W tym roku czeka nas ogarnięcie 17 prezentów i tylko młodzież potrafi się określić co to ma być.
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeszcze na tyle wesoło, że dostaje kasę od babci i mam kupić prezenty od niej dla całej rodziny, a na ogół na tydzień przed od rodziców z takim samym poleceniem, w efekcie latam i kupuję po 3 prezenty dla tej samej osoby od różnych osób
to dopiero idzie zwariować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

potem TŻ ją odwiózł żeby nie szła w nocy - on to jest kochany :P ale żeby nie było, że taki bezinteresowny to za to dziś na urodzinach ja mam być kierowcą :P

)