![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem do Sylwestra schudniemy :)
Cytat:
![]() A tam blender duzo miejsca nie zajmuje to spokojnie moglas go zabrac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Ania89 nie przejmuj sie, poczatki zawsze sa trudne i nudne, musisz wywiedziec sie co i jak a potem bedzie z gorki
![]() A co do studiów... Studiuje zarzadzanie i inzynierie produkcji na poli i raczej staram sie chodzić na wyklady - zawsze troche poslucham, a ja mam dobra pamiec, potem nie musze sie uczyc. Jestem osoba, ktora nie lubi uczyc sie z książek teorii duzo na raz i zakuwac, u mnie wszystko musi leciec na zrozumienie ![]() Lililo ![]() ![]() Sysia no ladnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Ania89, Aza ma racje, poczatki zawsze najtrudniejsze, sa ciezkie ze wzgledu na to, ze nie zna sie ludzi, nie wiadomo czego sie spodziewac, komu mozna zaufac. Ale bedzie dobrze, najgorsze powoli za Toba
![]() aza, ja z kolei zazdroszcze pamieci, ja zawsze rylam po 6,7h codziennie po szkole, to byl standard. ![]() Dziewczyny, chce sobie sprawic olej kokosowy do celow pielegnacyjnych ![]() ![]() Ide spac, branoc ! ![]()
#184 |
Raczkowanie
|
aza dzieki
![]() sysa czasami jest w marketach, widzialam w tesco i carrefour, ja kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością w galerii handlowej, może w rosku? ale tego nie jestem pewna zakwasów nie ma! aż się dziwię, ale moja kondycja, chyba najgorsza jaką w życiu miałam, mam nadzieję że dzisiaj też uda mi się wyrwać na siłownie, albo jakieś zajęcia fitness ![]() miłego dnia dziewczyny!
#185 |
Raczkowanie
|
Na moim nowym forum cisza... chyba naprawdę "bum" na dukana przeminął
![]() Pomyślałam sobie, że fajnie byłoby mieć ładnie wyrzeźbiony, płaski brzuszek na wakacje - ale tak mi się nie chce! ![]() Rozmawiałam wczoraj z przyjaciółką (ostro uczęszczającą do Fitness Klubu). Uświadomiła mi, że powinnam najpierw pozbyć się tłuszczyku poprzez dietę jeśli chciałabym mieć ładne, widoczne mięśnie brzucha... Myślicie, że to prawda? Najpierw dieta - potem ćwiczenia? Udanego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Liviene hmm to może ja też kupię chrom, nigdy nie próbowałam
![]() Flavis A ty jak biegasz to masz pulsometr ze sobą? Ja tam nie wiem jakie mam tętno podczas biegania ![]() Malbora ooo ciekawe co to za jogurt, szkoda że w De nie ma Biedronek ![]() ![]() ooo to fajnie, chociaż do wakacji jeszcze daleko ![]() ![]() Syska ooo tak rogaliki, wczoraj takiego zjadłam, tylko z czekoladą i orzechami ![]() ![]() Ania89 Też nigdy nie lubiłam w pracy tego jak nie ma co robić, bo wtedy czas taaak wolnooo leci. Mam nadzieję jednak, że szybko się wkręcisz ![]() Tiaa tatusia zmusza do ćwiczeń, a mamusi nie pozwoli ćwiczyć. W dodatku 2 dni temu synek rozkręcił mi rowerek stacjonarny i chował gdzieś rurę, żebym nie dała rady na nim jeździć, a teraz mi oddał rurę ![]() Syska hmm ja kupowałam pierwszy mój olej kokosowy na allegro, a potem kupiłam w zwykłym markecie i jak się okazało to kupiłam ten gorszy, a teraz wiem, że są tam też te lepsze co mają witaminy a nie takie byle co, ale te dużo kosztują. W De takie rózne zdrowe rzeczy są dość łatwo dostępne, ale za to ile kosztują ![]() ![]() ![]() Melduję zaliczony rowerek 86min (37km). Chciałam dzisiaj poćwiczyć killera no ale cóż, łydki mnie bolą jeszcze po przedwczorajszym ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Malbora tiaaa u mnie brzuch to też moja najgorsza zmora. Mówi się, że sukcesem do odchudzania to 70% diety i 30% ćwiczeń. A druga rzecz, dopóki ma siędość dużo tłuszczu na danej partii ciała to ćwiczenia rzeźbiące nie pomogą, lepiej zabrać się za coś co spala tłuszcz dopiero takie co rzeźbią mięśnie. Hehe ja to tak piszę a sama się do tego nie stosuję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry juz mi lepiej po kawie i sniadaniu.
dzis do 15 w pracy i mam piatek wolny. na piatek ustawilam sie na dlugie wybieganie 10-15km. moje problemy pomalu sie rozwiazuja.
jak sie uda dzisiaj po kolejnym dniu porzadkowania moich rzeczy po przeprowadzce to pojde na silownie jeszcze.. dzisiaj mi sie brzuch wylewa z moich dzinsow - fuj. kupilam fajna suszarke do wlosow, troche mi drogo bylo, ale co tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Witam sie po sniadaniu
![]() Sysa ja jak sie skupie to naprawde jest efekt, ale czesto mi sie nie chce - mam 10000rzeczy do zrobienia :p A co do oleju kokosowego to tak jak Madzia mowi sa 2 rodzaje - nierafinowany i rafinowany. Ja bez względu na cel uzytkowania polecam NIErafinowany, poniewaz jest tloczony na zimno, nieprzetworzony - zatem ma wszystkie swoje wlasciwosci w dobrej formie, odpowiednia ilosc kwasow tluszczowych. Nadaje sie zarowno do smazenia, ja czasem uzywam tylko do kurczaka na slodko lub nalesnikow:p u mnie leci jako kosmetyk - do twarzy jako kremik, do paznokci wzmacnia skorki, do balsamu dodaje ![]() ![]() ![]() Malborka mysle, ze sporo dziewczyn zrozumialo, ze to nie jest dobra droga, ze nie ma co narazac zdrowia. Wiem, ze teraz popularne diety to south beach:p Co do cwiczen i diety - dieta 70% , cwiczenia 30% najlepiej cardio - tracisz tluszczyk. Potem dopiero ksztaltujace, albo rownolegle cardio+ ksztaltujace. Beatka fajnie, ze juz tak sie ogarnelas ze wszystkim! Super ze masz wolne jutro Madziuchna brawo za rowerek. Nie ma co sie przemeczac, daj miesniom odpoczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. 😊 U mnie śniadanie tradycyjnie w towarzystwie Świnki Peppy. 😊 Dziś kroma żytniego, sałata, pomidor i jajo na twardo.
No i oczywiście kawa! Z mlekiem i bez cukru. Miłego. 😊😊 ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Chyba paleo jest też w tej chwili modne i chyba obie są do siebie podobne. Dużo warzyw i eliminacja węgli. Organizm wtedy do pracy i funkcjonowania z powodu ich braku czerpie energię z tłuszczu. Wydaje się ciekawa, ale tak bez ryżu, kaszy gryczanej, kaszy pęczak, żytniego czy orkiszowego chlebka...oj, to chyba nie dla mnie. Ja wszędzie wciskam płatki orkiszowe, jaglane czy owsiane, otręby i chyba nie mogłabym z tego zrezygnować. W ogóle do mnie chyba żadna konkretna dieta z rozpiskami pokarmów itd nie pasuje. 😜 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dagus, wlasnie duuzo czytalam o oleju kokosowym, zdecydowanie wybralabym nierafinowany. Poszukam jak bede w Zakopanem, u nas niestety takich drogerii brak, az wstyd ![]() ![]() Madzia, ogladalam wlasnie ten olej na stronie sklepu internetowego z takimi rzeczami, ale nic nie pisze o jego tloczeniu, przypuszczam, ze jest rafinowany. ![]() beatka, moim marzeniem jest fiat 500, najpiekniejsze auto ever, jak pudelko, wieeem, ale piekne ![]() Wszystkim dziewczynom przesylam buziaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Aaaa, wy nie lubicie swoich brzuszkow a ja ![]()
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Od jakiegoś czasu pracuję w biurze, co z pewnością przyczyniło się do wzrostu wagi, która niebezpiecznie zbliża się do wagi, którą miałam w najgorszym (czyt. najgrubszym) okresie życia. Postanowiłam, że będę chodzić na basen raz w tygodniu, byłam już dwa razy, dorzucam jeszcze ćwiczenia. Dzisiaj poćwiczę, deklaruję to tutaj, żebym nie mogła się już z tego wycofać. Możecie polecić jakieś fajne ćwiczenia od 15 do 20 minut? Najbardziej skłaniam się ku Mel B, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Zastanawiam się również nad pójściem do dietetyka, ponieważ chcę przede wszystkim zmienić nawyki żywieniowe, a nie tylko walczyć z kilogramami, które pewnie by wróciły. Może jest ktoś kto korzystał z porad dietetyka? Może ktoś z Poznania wie gdzie można znaleźć fajnego i znającego się na żywieniu specjalistę? ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Melduję swoje wczorajsze ćwiczenia - 60 minut na stacjonarnym i 60 minut hula hop, aaa i rozgrzewka na twisterku. A jak już o samochodach mowa.... - dzisiaj rano mój nie odpalił (sysa ja mam małe pudełko, co prawda nie fiat 500, ale małe to i wszędzie wjedzie i wszędzie zaparkuje innego nie chcę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Beatka cieszę się, że ci się wszystko układa
![]() ![]() ooo to może ja tyle w sobotę przebiegnę ![]() ![]() Ja mam taką tanią suszarkę od dawien dawna i chyba też kiedyś muszę o jakiejś pomyśleć, bo ta strasznie wysusza włosy, przez to używam jej jak najmniej. Ostatnio chciałam w Lidlu jak byłam w Pl kupićsobie nową lepszą prostownicę i suszarkę, niby jakieś fajne. Kupiłąm wtedy najpierw prostownico-lokówke i była do d... a była dość droga, poszłam oddałam i już odechciało mi się sprawdzać tą suszark bo była tej samej firmy (P.S. niemieckiej firmy) ![]() Daga Ja chcę sobie kupić olej kokosowy ale chyba dopiero w PL, jakoś tu te ceny mnie odstraszają, a jak nie to na allegro ![]() ![]() ![]() ![]() Anulka hehe moja córa to zawsze oglądała jak była mała, a potem przenosiła to na życie codzienne, tzn uwielbiała taplać się w kałużach, kazała sobie "guminiaki" ubierać i fruuu do kałuży ![]() Co do diety to tak jak u mnie, nie cierpie ograniczeń i żadna dieta nie jest dla mnie odpowiednia ![]() Ja uciekam na kurs, miłego dnia, odezwę się potem ![]() Wczoraj zrobiłam pierwszy raz w życiu kapuśniak, bałam się, że mojemu nie posmakuje, bo on nie przepada za takimi zupami, a co się okazało, że mu bardzo posmakowało. On nie lubi kapuśniaku od swojej mamy, bo robi na kwaśnej kapuście i wychodzi trochę kwaśny a mój był na świeżej kapuście. Na dzisiaj też mam kapuśniak, zrobiłam na 2 dni, więc od robienia obiadu mam wolne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
A ja nie lubię wszytkiego. 😜 Nogi- klocki, krótkie i ogromne łydy. Brzuch - bleee. Nsjgorsze są pociążowe rozstępy. Piersi - co tu dużo pisać, po prostu 18,5 miesiąca karmienia piersią, a do tego brak tyłka i szerokie ramiona przez co mam strasznie zaburzone proporcje. Jak żyć? 😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Anulka, Ty prznajmniej masz piersi...
![]() ![]() Madzia, nie wiedzialam, ze stosowalas tyle diet ![]() ![]() Ania86, dla kobjet najlepsze pudelka ![]() ![]() ![]() Zrobilam sobie dzisiaj 5 km spacerek, lepiej sie czuje ![]()
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zasada jest jedna - jak czujesz, że brakuje ci tchu to oznacza, że biegniesz za szybko. Najlepiej biegać z kimś i jeśli biegniesz i możesz swobodnie rozmawiać to mieścisz się we wspomnianych 70%. Ja wolę biegać sama, już wyczułam jaka prędkość jest dla mnie najlepsza (ok 6,8 km/h wg endomondo) , bo dzięki takiej prędkości jestem w stanie przebiec całą godzinę bez zatrzymywania się. Ale pulsometr warto kupić, nawet taki najtańszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Można też mówić do siebie. Nie często biegam, ale za każdym razem biadolę na głos- Jeszcze kawałek...Dam radę....Nie dam rady....Umrę tu....Po co w ogóle wychodziłam z domu? W cholerę z tym wszystkim...Umieeeeraaaam !
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Syska Jak nie ma żadnej wzmianki na temat tego oleju to jest pewnie ten gorszy.
Marta 15-20min? trochę mało, ale może Mel B ci się spodoba ![]() Ania86 dajesz czadu z tymi ćwiczeniami ![]() ![]() tiaaa ja jak zdawałam prawko to od razu przesiadłam się do kombika, ale miałam stres. Zdawałam prawko w PL zaraz zanim wyjeżdżaliśmy do De, a więc autem naszym jeździłam tylko w DE na początku i to jeszcze takim długim ![]() ![]() Anulka Też mam rozstępy po ciąży i jużmi to raczej nigdy nie zejdzie, całe uda w rozstępach ![]() ![]() Syska nie stosowałam dużo diet i to było tak dawno. Najpierw zaczęłam przygodę z Dukanem, 2 miesiące wytrzymałam, schudłam 10kg w te 2 miesiące z 65 do 55, a potem bardzo szybko mi połowa kilogramów wróciła. Później próbowałam SB, nie schudłam na niej bo nie umiałam się do niej dostosować ale nauczyłam się jeść zdrowo i przyrządzać niektóre posiłki ![]() Flavis Ja mam pulsometr tylko taki w rowerku stacjonarnym wbudowany ale cośchyba źle działa i w bieżni, ale nie zawsze chce załapać ![]() ![]() ![]() Wróciłam z kursu i mam dość, mózg mi się przeciążył ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() A jak kiedyś zaczynałam biegać z siostrą, to sobie wyznaczaliśmy cele, np dzisiaj biegniemy do Tesco (miałam tam 3km) i tak przez jakiś czas, za 2 tygodnie biegniemy do Carrefoura (5,6km w jedną), a potem bumm wybrałyśmy się do mojej teściowej, 1/3 drogi podjechałyśmy pksem a resztę przebiegłyśmy, czyli 20km, a później odważyłyśmy się biec już bez podjeżdżania, wychodziło mnie to od 35 do 40km, zależy od trasy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ja jestem chyba nienormalna, mogę przebiec do 2h bez przerwy i nic mi nie ma, nawet się aż tak mocno nie zmęczę, a jak mam zrobić killera po dłuższej przerwie to mnie łydki 3 dni bolą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Butterfly - Wow. Ja biegam 5 km w godzinę i ledwo żyję. Nie lubimy się z bieganiem. Ja to chyba tylko do jazdy rowerem ❤❤ jestem stworzona. Nie lubię ćwiczeń przed komputerem, biegania, gier zespołowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ooo tak, też uwielbiam rower ![]() ![]() Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2015-11-05 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Też mi się marzy taka wyprawa. 😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam co miałam zrobić na dziś, ogarnę jakieś jedzonko/tesco/siłownia
![]() Czuje się świetnie, nie mam zakwasów, więc dzisiaj mogę więcej wycisnąć z siebie. Szczerze to mam taki cel, żeby przebiegnąć na bieżni 1km bez zatrzymywania się (metoda małych kroczków), na razie to 0,5km ciężko. Może któraś z Was tak ma, że przy bieganiu, albo szybkim chodzie odczuwa ból piszczeli? U mnie to nawet przy normalnych chodzeniu jest nie do zniesienia ![]()
#204 |
Zakorzenienie
|
Lily jak biegasz na bieżni to też tak masz, że na dworze jesteś w stanie szybciej biegać a na bieżni przy tej samej prędkości to byś padła?
Anulka hmm może masz nieodpowiedni obuwie albo krzywo chodzisz, nie wiem ![]() Melduję zaliczone ćw. z Mel B i Tiffany, w sumie 39min |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, bo mi chyba gszieś umknęło czy ważymy się jakiegoś konkretnego dnia i gdzieś zapisujemy wagę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe od czego to zależy, bo wszędzie jest napisane, że na bieżni biega się łatwiej i spala mniej kalorii, a ja nie umiałabym przebiec 11km na bieżni gdzie na zewnątrz to moja norma ![]() ![]() Dziewczyny mam prośbę, żeby w piątek podać jeszcze raz swój wzrost, wagę przed odchudzaniem, obecną i wagę docelową na czerwono, żebym kogoś nie pominęła ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
samo się nie zrobi ![]() Edytowane przez LilyLo Czas edycji: 2015-11-05 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
czego? też dojdziesz do takiej formy. Ja za to zazdroszczę dziewczynom które potrafią kręcić hula hopem dłużej niż 10min, ja bym nie wytrzymała i ćwiczą mięśnie brzucha, mój to niestety flak, jakoś nie nadaję się do ćwiczeń na te partię ciała
![]() Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2015-11-05 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
grunt żeby ćwiczyć
![]() ja zmykam na siłke bye
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.