|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Nie siadłysmy tłumaczymy jej,że świat na rowerze wyglada inaczej niż jej się wydaje z perspektywy auta
![]()
#182 | |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
![]() Tak jak mówię, wszystko zależy od punktu siedzenia i możliwości ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
W komunikacji miejskiej w Poznaniu jest okropnie obecnie
![]() ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2015-11-03 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odbieram niczego jako atak to tak po 1 ![]() Po 2 nigdy nie przemówi do mnie dojeżdżanie do pracy rowerem - ogólnie nigdzie nie napisałam że się pocę ![]() ![]() Ale tak jak dziewczyny napisały powyżej. Wyobrażasz sobie jechanie w eleganckich ciuchach na rowerze, w butach na obcasie, ja mam zawód gdzie widzę się z klientami z współpracownikami różnych szczebli. Gdy jadę na budowę mój strój nie musi być tak formalny, ale gdy jadę do biura no błagam was muszę jakoś wyglądać bo mnie prezes na rozmowę wezwie czy mam problemy rodzinne albo finansowe ![]() ![]() ![]() Nie mam w pracy łazienki z prysznicem, poza tym nawet mając ją wzięcie prysznica też zabiera czas co z tego że może bym rowerem przyjechała do pracy szybciej skoro potem x czasu na prysznic, a co wtedy z makijażem ?mam kolejne x czasu spędzić w łazience pracowniczej robić sobie makijaż ![]() Zgadza się stać mnie na ten samochód czy to jeden czy więcej, powiem nawet więcej że w okresie ciepłym na budowy jeżdżę motocyklem a do biura tylko samochodem. Zrozumcie że rower to nie jest szał dla wszystkich. Dla mnie rower odpada pod każdym względem. Chcecie możecie rowerem do pracy dojeżdżać, skoro wam tak wygodniej. Mi wygodnie jest jeździć tak jak jeżdżę od tych paru ładnych lat. Tak samo komunikacja miejska w Warszawie mnie nie przekonuje, tracę w niej czas 1,5 godziny żeby gdzieś dojechać gdy w samochodzie mogę być w tym miejscu za 30 minut. Dla mnie wybór nie podlega dyskusji ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
wańka wstańka
|
Hej
![]() zgryzota co do komunikacji w mieście i spotkań biznesowych ![]() w Londynie, który również ma wielkie problemy komunikacyjne, jak rónież w mniejszych miastach ludzie biznesu, urzędnicy często jeżdżą do pracy rowerem ![]() Bywa, że mają mołziwość odświeżenia w pracy, ubranie na zmianę osobno czy są zaopatrzone w ubranie ochronne (np. chroniące przed ochlapaniem itd.) podczas jazdy. Wszystko można ogarnąć. Osobiście nie zdecydowałabym się na dojazd rowerem do pracy w wielkim mieście ze względów bezpieczeństwa. samochód można fajnie wykorzystać: zabierając znajomych po drodze czy nawet ogłaszając transport (jeśli ktoś jeździ regularnie). Ja sama nie wyobrażam sobie jazdy komunikacją miejską: wszystko trwa za długo, poza tym zazwyczaj wożę mnóstwo rzeczy i dzieci ![]()
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolejna rzecz przejeżdżanie nagłe przez pasy.... tam gdzie są ścieżki rowerowe no ok, są oznakowania rowerzyści człowiek jest bardziej czujny ale na zwykłych pasach gdy nagle ze znaczną prędkością zza samochodów, krzaków czy czego tam jeszcze wyskakuje mi rowerzysta i muszę wdepnąć hamulec do końca żeby w niego nie przywalić.... no to w takich momentach wyklinam żeby ich ...szlak trafił... Gdy robi się ciemno rower bez świateł, ba czasami nawet bez odblasków, i ja mam go widzieć ![]() I to nie jest moja złośliwość ale fakty które codziennie widzę na drodze. Są kraje w których rowerzyści i kierowcy żyją razem w zgodzie, ale uważam że Polsce do tych krajów bardzo daleko. Kierowcy oczywiście też święci nie są, ja to rozumiem i wiem, ale rowerzyści są dla mnie gorsi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Rowerzysta to taki sam uczestnik ruchu jak człowiek w aucie. A w Wawie akurat to samochodziarze wiodą prym w chamstwie, nie tylko do rowerzystów i pieszych ale też między sobą. A najgorsi są taksówkarze..
Największym zagrożeniem na dorgach są nieopowiedzialni ludzie ![]() Poza tym zgryzoto musisz mieć fajną drogę do pracy, bo w większości przypadków jakie znam w Wawie ludzie zdecydowanie dłużej jadą autem niż komunikacją miejską. I dlateo głównie rezygnują z auta.
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kierowcy regularnie starają się mnie rozjechać przy zielonych strzałkach, gdzie kulturalnie przejeżdżam ścieżką na zielonym świetle. Nie bronię rowerzystów, ale niestety są takimi samymi użytkownikami drogi jak kierowcy, a brak rowerowej infrastruktury nie pomaga. Ja jeżdzę sporo zarówno rowerem jak i samochodem, głównie po mieście i nikt nie jest święty, na mojej codziennej rowerowej trasie, na ścieżce nagminnie parkują samochody ![]()
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze byłam pewna że bede chustować, ale ze względu na kręgosłup pewnie się nie uda..... ![]()
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rowerzysta wjeżdża mi na drogę w większości z dużo większą prędkością niż wbiega mi na drogę dziecko, no chyba że to dziecko to sprinter jakiś ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
wańka wstańka
|
zgryzota ja cię nie zmaierzam do roweru przkeonywać. Każdy wybiera co lubi. Sama bym nie jeździła do pracy w takim mieście jak Warszawa, ze względów bezpieczeństwa właśnie.
Z drugiej strony kwestie ubrania itd. są do załatwienia.
#192 |
Konto usunięte
|
dyskusja mnie zainspirowała i dziś zrobiłam 15km jeżdżąc na fitness i po sprawunki, na spokojnie, po ścieżkach rowerowych w 100%. nie wiedziałam że jest jeszcze pogoda, jeździ się świetnie.
Wszędzie są ścieżki - w centrum, nad wisłę, do parków. nie wiem gdzie wy chcecie jeździć ![]() nie wiem gdzie wy mieszkacie ale w zielonych płucach stolicy, jak mówi się na moją dzielnicę prawie wszędzie da się dojechać ścieżką albo w ostateczności średnio ruchliwą ulicą. jeszcze co do wyglądania elegancko - moje koleżanki dunki z firmy w której kiedyś pracowałam jeździły do pracy na rowerach codziennie, przez cały rok, w butach na niebotycznych obcasach i spódnicach i wyglądały zawsze nienagannie, lepiej niż większość polek ![]() powiesiliśmy wczoraj nasze łupy z zamkniętej wyprzedaży designerskich mebli (nie wiem czy pisałam o tym akurat w tym wątku?) i wszystko wygląda świetnie. koszt prawie zerowy, a mieszkanie nabiera charakteru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Ej....jaka akcja... ja gole nogi a do mieszkania wchodzi właścicielka...wiecie jak się wystraszylam...miała własny klucz, nie pukala, nie dzwoniła..
![]()
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Nawet bez zapisu w umowie nie ma prawa
![]() ![]() ![]()
#197 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, ciekawe jak często będzie sobie tak wpadać ![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Nie no mam nadzieje ze nie bedzie
![]() ![]()
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Nie mam prawa jazdy więc jestem skazana na komunikację alternatywną i jakoś sobie radzę (chociaż jak urodzi się dziecko chyba w końcu będę musiała zrobić prawko), ale tż żyć bez samochodu nie może. Ja mam wszędzie blisko - do pracy, na dworzec, do sklepów max 10 minut spacerem, on do pracy dojeżdża samochodem. Przez 2 dni próbował dojeżdżać do pracy pociągiem - za pierwszym razem pociąg miał ponad godzinę opóźnienia, za 2 pociąg stanął w polu i odmówił współpracy
![]() Finansowo też średni interes - co prawda za bilet miesięczny płaciłby 2/3 tego co wydawał na paliwo, ale jeżdżąc samochodem często robi po drodze zakupy więc odpadają dodatkowe wyjazdy do marketu. Teraz jak zmieniliśmy samochód przy spalaniu jakie pokazuje komputer różnica powinna być jeszcze mniejsza. No i oczywiście czas - nie spóźnia się do pracy i nie musi po niej czekać ok 40 minut na pociąg do domu (zakładając że przyjedzie bez opóźnienia). W te 40 minut dojeżdża prawie do domu |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Odbiegnę troche od obecnego tematu i powróce do 1 strony watku czyli tesco.Zamawiam jedzenie co tydzien,sa to nie male zakupy czyli jest wszystko mieso warzywa owoce pieczywo jest fajnie.Ogolnie jestem bardzo zadowolona.Osobiscie uwazam ze PiotriPawel rowniez ma fajny asortyment i co mi sie bardzo podoba Panie kompletujące zamowienie dzwonia w razie braku jakiegos produktu.No tylko fakt faktem za tanio tam nie jest..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
O tutaj macie http://piotripawel.pl/g/m/278/oferta...5#&gid=1&pid=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Kocia i psia mama :)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Odnośnie rowerów, to kurczę, też nie wyobrażam sobie takich dojazdów. Może jak ktoś ma względnie blisko, to ma to sens, albo wybitnie lubi jeździć na rowerze
![]() Ale ja mam do pracy 20 km w jedną stronę. Przez całe miasto prawie. Nie, nie wszędzie są ścieżki. Nie wszędzie da się wygodnie i bezpiecznie jechać rowerem. Jeździliśmy z TŻtem komunikacją, ale zmienił pracę, zmieniła mu się nieco trasa i jutro pierwszy raz jedziemy razem samochodem. Bo jak teraz jeździ komunikacją, to jest w domu o 18:30... Nawet jak mam stać w korku, to wolę w aucie, niż w zapchanym autobusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Oto ja może przywiozę mozzarellę zBergamo xD już sie nie mogę doczekać.
#210 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem poprzegladałam gazetki promocyjne i dziś rano już byłam w Auchan na zakupach. Zrobiłam zapas pasty do zębów, żelu do mycia dla męża i papieru toaletowego - akurat była na to promocja. To jest pierwszy krok u mnie do powrotu do robienia zapasów na promocjach
![]() Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że póki co jestem bardzo zadowolona z rachunków na nowym mieszkaniu. Prąd mi wychodzi tyle samo co w kawalerce gdzie była mniejsza, nie miałam piekarnika, zmywarki i płyty na prąd! Nie wiem czy to kwestia nowej instalacji czy tego że te nowe urządzenia pobierają mniej prądu, ale jest dobrze. A te sprzęty dodatkowe które mma teraz naprawdę często chodzą. Za gaz teraz mam mniej bo nie mam kuchenki gazowej, a jedynie woda w łazience ogrzewana jest gazem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.