![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
witam nowe mamuśki ![]() Kurczę czuję się dziś fatalnie. W piątek w mega powerem szykowałam synkowi urodziny w sobotę od rana też a potem impreza. A wczoraj mój organizm funkcjonował tak jakbym co najmniej dobrze popiła a nie w ciąży była. Zmęczenie mnie ogarnęło niesamowite a potem jeszcze mdłości. Dzis też mnie mdli w pracy, grunt, że nie ![]() Wczoraj byliśmy z TŻ i synkiem na kręglach i była super zabawa, co prawda rzucała kulami dla dzieci tzn lżejszymi co by brzucha nie forsować za mocno ale i tak było świetnie.
#183 |
Raczkowanie
|
heeej! Dziewczyny byłam u lekarza (pierwsza wizyta) i zobaczył tylko pęcherzyk 16mm i nic więcej. Zarodka nie było widać. Nie wiem czy się martwić
![]() Misia zazdroszczę relaxu ![]() ![]()
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Ja byłam wczoraj i nie było widac nic nawet pęcherzyka od ostatniej miesiączki minęły 4 tyg u 5 dni i gin mówi ze jeśli testy wychodzą pozytywne to ciaza jest i czekać na wizytę 25.11 bo ciaza może mieć 3 max 4 tyg i nic nie widac bo wierzyc testa oczywiście po powrocie się załamałam u zrobiłam wieczorem test pozytywny od razy dwie grube krechy wiec czekam cierpliwie i wierzę że będzie dobrze nie przyciągam złych myśli w pierwszej ciąży było dopiero widać w 5ty i 5 dniu wiec spokojnie próbuje myśleć pozytywnie i jakoś wytrzymać do 25.11
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że u mnie będzie też ok, Ty masz chociaż kropeczkę
![]() ![]() ![]()
#187 |
Raczkowanie
|
Z tego co ja się naczytalam to mogę mieć pozamaciczna wiec juz nie czytam tylko czekam cierpliwie
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Dlatego Dziewczyny nie ma co chodzić tak szybko do gina, bo potem są nerwy. Spokojnie czekajcie, ok 7 tyg powinno być wszystko ładnie widać i ja też wtedy idę choć kusiło mnie już 2 tyg temu
![]()
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
lepiej nie czytać
![]() ![]() właśnie kusiło mnie, żeby iść teraz niby początek 6tyg i wyczytałam, że powinno być widać. W sumie jestem zadowolona, że jest pęcherzyk ale poczekam ![]()
Nudzą mnie podpisy ![]() Edytowane przez gusia2011 Czas edycji: 2015-11-16 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba nie będę czytać co piszecie
![]()
#192 |
Raczkowanie
|
Beta i testy ok po prostu mi się wydaje ze wcześnie się dowiedziałam czekałam na termin om i jak od początku wiedziałam że ciąża to już bym chciała serducho słychać a jest wcześnie nawet miesięcy od owu nie minął wiec trzeba czekać a nie od razu lecieć na usg i nic nie zobaczyć i się zestresowac tylko cieszmy się dwoma kredkami i beta i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a mi moja gin powiedziała, że beta o niczym nie świadczy, bo może być podwyższona przez 10 innych rzeczy i że dopiero usg jest potwierdzeniem ciąży. Więc bety nie robiłam, a widzę, że Wy wszystkie tak i to regularnie. Aż się zaczynam obawiać...
#195 |
Raczkowanie
|
u mnie oczywiście cudownie :/ zaczęłam plamić, ale chyba po badaniu, bo robiła mi dziś cytologię. Jeszcze nie panikuję, ale wystraszyłam się
![]()
#196 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja też czekam z pierwszą wizytą u gina do 24.11, czyli połowa 7 tyg. Bety nie robiłam, tylko dwa testy. Jutro robię: morfologię, mocz, żelazo, TSH, by już z wynikami pójść na tą wizytę. *Misia* mi mój gin miesiąc temu mówił, że sorbifer mogę brać do kiedy nie zobaczę dwóch kresek, a jak zobaczę to muszę odstawić, bo w pierwszym trymestrze według niego żelazo może mieć niekorzystny wpływ na rozwój fasolki. Pytałam się też położnej z mojej przychodni, kiedyś jak jeszcze nie byłam w ciąży i mówiła to samo, więc tak zrobiłam odstawiłam, wiem, że inni ginekolodzy nie zabraniają, sama nie wiem co myśleć, ale ufam mojemu i robię tak jak każe. Tez urządzałam w weekend urodzinki córki dla najbliższej rodzinki i dziś jak tylko odebrałam małą z pkola od razu marzyłam by się położyć do łóżka. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam dziś u Ciebie? Mam nadzieję, że plamienia ustąpiły?
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Chyba ustąpiły
![]() ![]()
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja niesmialo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny,
Gusia moze rzeczywiście to plamienie po badaniu było, oby teraz już było tylko lepiej ![]() Confused to Ty jutro juz wizytujesz tak? Daj znać po niej co lekarz zaradził na to Twoje tsh. A idziesz z TŻ? Kattoo witaj z nami ![]() Kurcze a ja mam problem z zębem tylko nie wiem którym, byłam w zeszłym tygodniu u mojej dentystki bo mi odrobina plomby się ukruszyła. Dzielnie wizytę zniosłam bez znieczulenia (bo takto ja bez znieczulenia na fotel nie siadam ![]() ![]()
#202 |
Zakorzenienie
|
Moj pierwszy objaw obu ciaz to niesamowity bol ledzwi
![]() Gusia po tym badaniubprawie zawsze sie krwawi, bo on drapie tym pedzelkiem w srodku a w ciazy jestesmy bardziej ukrwione ![]() Milo mi, ze jest tu tez mamusia z 1,5 roczniakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Witaj Katoo!
Misia mam nadzieję, że będzie ok..mam tylko śluz podbarwiony a plecy mnie bolą, ale bardziej jakby coś w nie weszło ![]() Współczuję robienia zęba ... Może macie racje i nie będzie źle. Nie wiem czy też tak macie, ale mnie już zaczynają irytować wszyscy co wiedzą o ciąży. Mój TŻ podobnie, dziś zaprosił rodzinę! Tłumaczę, że nie mam ochoty na jakieś spotkania, co im powiem jeśli nic z tego nie wyjdzie??
Nudzą mnie podpisy ![]() Edytowane przez gusia2011 Czas edycji: 2015-11-17 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dlatego my z mężem ni komu nie mówimy dopóki serduszko nie będzie biło bo nie chce później ani tłumaczyć ani słuchać pocieszenia wiem ze to radość ze chce się to wyrzyczec całemu światu ale na to zawsze przyjdzie czas
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero powiem w 2 trymestrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na pierwszym usg w 7 tyg byłam z tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Arida też bym chętnie pospała tylko czasu na spanie brak
![]() ![]() ![]()
#208 |
Zakorzenienie
|
Misia, tak mam jutro wizytę
![]() ![]() Edit: dziś porobiłam badania TSH, ft3 i ft4 i w czwartek śmigam jeszcze do endo, cieszę się, że już będę zbijać TSH ![]()
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2015-11-17 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? W głowie mi się nie mieści jakie lekarze mają podejście. Byłam wczoraj i zaczęłam plamić, plamię do dziś nie jakoś mocno, ale jednak. Dziś przyjmuje inny ginekolog i położna powiedziała, że mają czynne do 18, ale nie przyjmie mnie i jak coś jest nie tak to mam do szpitala sobie jechać! Do przychodni mam kilka kroków...paranoja! Jak będzie gorzej to jadę na izbę przyjęć...ale dla mnie to szok, jakie podejście do pacjenta. Nie widzę problemu, żeby mnie przyjąć i coś przepisać 10min!! Gorzej się tylko zdenerwowałam.
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.