|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
za to wczoraj i przedwczoraj było szaleństwo więc może czas na lekki odpoczynek I ja też powoli świruję z nudów, to że o 16 już ewidentnie zaczyna się robić ciemno mi nie pomaga
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ja teraz nie mam problemów z oddychaniem wcześniej się zdarzało. Cisnelo mnie w klatcce to nic nie pomagało, starałam się głęboko i powoli oddychać jedynie.
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Magda dobrze ze nie jestem sama, bo myślałem ze coś ze mną nie tak że nie czuje tego. Ale to są wtedy takie wolne i bardzo delikatne ruchy. |
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może my się przestałyśmy na tym tak skupiać jak na początku jak się nie rusza to najmniejszy ruch wyczuję, a tak to pewnie je ignoruję Malwi - czasem mam tak, że kłuje mnie w klatce i aż blokuje odruch oddychania.. miałam tak w gimnazjum i u mnie to jest na tle nerwowym i pokazuje niedobór magnezu wtedy zaczynam powoli, bez paniki oddychać, najlepiej się położyć i powoli mija
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Magda no u mnie to jest tak jakby mi ktos usiadl na klatce i niestety nie jest to zalezne od pozycji. Przypuszczam, ze to dziec sie tak rozpycha, ale to jest takie lapanie kazdego oddechu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, ja też miewam problemy z oddychaniem. Ale jak siedzę to jest trochę lepiej. Gorzej na leżąco. Na szczęście nie zawsze to mam, bo nie mam dobrej recepty. Dzidziuś już na przeponę naciska chyba no i w pionie jest trochę łatwiej, ale dla Ciebie to żadna rada.
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekałam chyba 3 dni.
Wypiłam dziś dwie pepsi w szkalnej butelce Tż zrobił zapas .Planuje coś zmienić w pokoju małej, ale nie wiem co jak i gdzie Ściany niedawno malowane, więc ich nie będę zmieniać, ale coś mi tam nie pasuje i tak kombinujemy dziś cały dzień i wykombinować nie możemy.
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo - wrzuć zdjęcia to może pomożemy
![]() No czyli jak zamówię dziś.. Płatność wpłynie jutro do 12.. nie dojdzie mi w piątek nie? Dopiero w poniedziałek? |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja zrobilam platnosc w sr wieczorem albo w czw rano i bylo dopiero w czw w nastepnym tygodniu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To muszę kliknąć, bo mi się magnez kończy.. Papa 200 zł
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj była teściowa i oglądała meble w pokoju małej - tam ciągle jest pobojowisko, no ale meble już złożone. No i oczywiście marudzila, że czemu nie jest kolorowo... :banghead:
Kurcze, jak dojdą wszystkie dekoracje, tkaniny, zabawki to przecież i tak będzie już kolorowo. Ona by chciała, żeby i meble i ściany też były kolorowe :banghead:
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
Która ma ochote na pizzę bo właśnie dochodzi w piekarniku
![]() ![]() Zjem i biorę się za prasowanie tych małych, słodkich ubranek ![]() |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej listy mamuś grudniowych - aż 5 czapek?!?!?! Plus 2 ciepłe zimowe?! Dżizas, ja mam jedną cienką czapkę i moim zdaniem wystarczy.. Zimową też będziemy mieć jedną. Skarpetki 10 par to też moim zdaniem strasznie dużo, przecież to małe = schnie szybko. Ja mam 2 pary. Bluzki zapinane z przodu - nie mam żadnej. Magda, nie smutaj A nie masz jakiejś koleżanki?U nas też TŻ będzie kąpał. Tzn. ja jako pomoc od podawania itp., ale chcę żeby on miał jakiś jeden SWÓJ obowiązek, bo wiadomo - mama i tak jest cały dzień z dzieckiem, karmi,przewija, przebiera, przytula, jest w czasie aktywności i snu. A jak mój TŻ wraca do domu 17-18,to zakładając że dziecia będziemy chcieli kąpać ok. 19-20,no to jakoś szałowo dużo czasu mu nie zostaje. Viki, taaak, przeziębiona jestem.. Byłam u lekarza ogarnąć czy to nie zapalenie oskrzeli, ale nic tam nie słychać, więc nie dostałam żadnych zaleceń poza: dużo pić, odpoczywać i czekać aż przejdzie. Niepozorna, super zakupy ![]() U nas dziś na obiad barszczyk czerwony z uszkami. Więcej nie robiłam, bo ja nie mam ostatnio kompletnie apetytu A TŻ właśnie pojechał do mojej mamy. Mój dziadek ma dzisiaj 81 urodziny Zamówiliśmy tort, mój brat kupił prezent, mama zrobiła jakieś jedzonko, a ja nawet nie mogę jechać ![]() Tyle tylko, że wyszłam na chwilę na pole psu piłkę porzucać, bo znudzony tak samo jak i ja. Najgorsze, ze jutro i pojutrze będę sama od rana do nocy, TŻ pewnie koło 20 wróci, bo robią inwentaryzację
|
|
|
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z podobnego powodu chcę, żeby Tż kąpał małego - to będzie ich chwila, a ja odpocznę te 5 min chociaż Biedna ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Zamówienie na gemini poszło! Jeszcze tylko allegro, rossman i pampki. I koniec z tą wyprawką ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Któraś chciała, żeby wrzucać listę zamówienia.. Moja wygląda tak: Cytat:
|
||
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cieżko sie nam oddycha bo dziecko na przeponę uciska. Mnie nawet potrafiło w mostek przy tym uciskać.
U mnie paczka z gemini na 4ty dzień byla Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra czyli przy dobrych wiatrach na poniedziałek - wtorek będzie
Fajnie by było gdyby przyszła do poniedziałku, bo akurat będę u rodziców
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Magda fajnie, że masz już zamówienie z głowy. Ja moje jakoś odkładam w nieskończoność. Nie mogę się zebrać, żeby przysiąść do tego i wrzucić do koszyka wszystko co potrzebne. I tak pewnie połowy zapomnę
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
magda porównywałaś cenę pieluch tetrowych na gemini a all?
Bo własnie się zastanawiam czy nie dorzucić do koszyka. Ja mam zamówienie zrobione, ale ciągle nie jestem pewna niektórych rzeczy i tak odwlekam zakup
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już raz skompletowałam koszyk, ale mi się anulował i nie mogę się znowu do tego zabrać
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zamówię jeszcze 2 z allegro, bo dostałam ostatnio 3 od babci i będę mieć 15 szt to już mi powinno wystarczyć ![]() Ja też nie byłam pewna cały czas czy to na pewno wszystko, ale jak mówię tabletki się kończą więc kliknęłam Jak coś to będę kupować na miejscu resztę i tylo
|
||
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy, wróciliśmy, przetrwałam
![]() kamilka strasznie Ci współczuję tego leżenia i do tego jeszcze w szpitalu, daleko od rodziny. Jeszcze taka kijowa ta współlokatorka Ci się trafiła. niepozorna śliczności malwi mam nadzieje, że uda się wyjść! Co w domu to w domu. I psychicznie człowiek lepiej się czuje Dotka najlepszego dla dziadka Cytat:
I tak się namierzyłam z tej tabelki rozmiarów tam, że przy obwodzie brzucha stwierdziłam, że no jak nic się nie zmieszczę potem i teraz mam worek kartofli Cytat:
Nawet nie wiem czy 3 dni to fajnie, bo mnie chciało poskręcać już po jednym.
|
||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
A Tż widział mój system podpisania i poukładania ciuszków w szufladzie i stwierdził, że super, bo teraz łatwo się połapie
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, ale w sumie do samego porodu to lepsza nawet luźniejsza koszula
Potem wywalisz i z głowy ![]() Dzięki za życzenia ![]() A torcik taki zamówiliśmy Oczywiście jajka nie do tego tortu
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka taaak, wiem, stąd się nimi nie przejmuję i takie zostają
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula jest nadzieja, wlasnie jestem po obchodzi i lekarz mowil, ze moze jutro wyjde. Macica miekka, leze juz tydzien, to moze bede jutro w domku :-D
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale super
Prosty, elegancki i piękny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

21.06.2014r.

A może my się przestałyśmy na tym tak skupiać jak na początku
jak się nie rusza to najmniejszy ruch wyczuję, a tak to pewnie je ignoruję
wtedy zaczynam powoli, bez paniki oddychać, najlepiej się położyć i powoli mija 

Tż zrobił zapas
.
Ściany niedawno malowane, więc ich nie będę zmieniać, ale coś mi tam nie pasuje i tak kombinujemy dziś cały dzień i wykombinować nie możemy.
To muszę kliknąć, bo mi się magnez kończy.. Papa 200 zł