|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sęk w tym, ze juz za namową laktatorki ze szpitala probowalam tak przez pierwszy tydzien i dopiero bym sie wykonczyla. Niestety problem u nas jest duzo glebszy, bo mimo ze mleka sporo, to mały mial problemy z wędzidełkiem, do tego ma malutką buzke, a moje sutki nie dosc ze duze, to jeszcze niechwytne brodawki (takie trójkaciki) i nawet podciecie wedzidelka niewiele dalo, pic wiec z cycka potrafi tylko przez nakładkę, przez co łyka duzo powietrza i byly jeszcze problemy z brzuszkiem... no koniec świata z tym karmieniem. Ja dziękuję Bogu, że Maks tak dobrze toleruje picie z butli bo inaczej nie wyspałabym się chyba nigdy, dla mnie uskubanie łącznie 3h snu w ciągu doby to duzooo
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
O ktorej wasze bąble zasypiają na noc? Wiem ze to wina Ingi bo łazi i dziwne odgłosy wydaje ale moja Nel zasypia tak jak teraz 0:20 no szaleństwo czy moje dzieci musza tak pozno zasypiac?:O od 19 juz cisza swieci sie tylko lampka mala a ta lata jakby redbulla wypila. Tz tez nie potrafi zrozumiec ze takie male dzieci ciszy potrzebuja aby zasnac.
I chyba ja sie przeziebilam gil z nosa i gardlo cos drapie. Nie pamietam kiedy bylam chora :/ ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Nel sie wierci kreci bo tez ma cos w nosku zakropilam jej sola i troche lepiej ale za nim sie oczyscilo to te 30 minut siedzialam z telefonem i suszare puszczalam mam nadzieje ze to juz koniec i moge isc spac tz cierpi bo sie piw u kolegi opil , zalatwiali interesy zwiazane z budowa domu :/
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Mója różnie, mimo stałych por kąpieli raz usnie porządnie o 21-22 a raz bliżej 12
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też jeszcze różnie, ale podobnie jak u Ewliny. Wczoraj była późna kąpiel bi caly dzień dokazywał a jak już zasnął to daliśmy mu posłać (i mi
) te 2h. O 22.15 kąpiel i finalnie zasnął o 24. Spał 5,5h teraz kończymy cycać
|
|
|
|
|
#186 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja też bardzo różnie, czasem już o 20 zaczyna się nocne spanie, a czasem do 1 buszuje
Dziś w nocy spała jak zabita, budziła się oczywiście prawidłowo na amciu amciu, ale potem od razu zasypiała, w dodatku w łóżeczku! a nie w wózku. Ciekawe czy to jednorazowe, czy już będzie coraz więcej nocy w łóżeczku...Jeśli spanie w łóżeczku to efekt szczepionki, to dajcie nam jeszcze
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocne zasypianie miedzy 20 - 21.30 o 20 ida spac starsze dzieci, a potem siadam..Wojtusiem i cycamy ile zechce czasami po 2 razy kazdy cycek z przerwami na bekanie:-P w nocy pobudki na jedzenie i spimu dalej
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wczoraj wieczorem padłam w salonie. COś się kiepsko czuje już 2 dzień. Nie wiem czy ta pogoda czy TSH świruje dalej. Dobrze, że niedługo wizyta u endo
Niunia zasnęła koło 1 w nocy po dokładnym wydojeniu 2 cycków ( Agatka moja też tak świruje wieczorem jak trzeba isć spać), ale od 1 do prawie 9 spała Kurde strasznie ulewa dzisiaj JA juz nie wiem co z Nią robić. Może za szybko Ją kładę z ramienia, ale tak mnie bark boli i plecy, że nie mogę Jej nosić długo![]() Oliath sprawdzałam na tej stronie co wrzuciłąś link Gabrysię i jest wg tych tabelek idealnie z wagą. TO ja już nie wiem o co chodzi:/ Aż się zaczęłam martwić, że Ją głodzę ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A dzisiaj jak podawałam Cebion to myślałam, ze pęknę ze śmiechu takie miny strzelała i odgłosy wydawała Co robicie na obiad bo ja makaron penne z sosem brokułowym. Po brokułach nic Jej nie jest na szczęście ale po cebulce chyba jednak się męczy jak raz zjadłam niechcący przez męża, bo kupił mieszankę warzyw i zrobiliśmy w piekarniku a ja byłam pewna, ze wybrał taką gdzie nie ma cebuli. Dopiero na talerzu zauważyłam pod koniec jedzenia, bo był większy kawałek. Myślałam, ze go w doopsko kopnę, bo zaufałam jego "inteligencji" grrrrTak jak mierzyliśmy okna bo chciałam firankę do salonu i pytam ie tam było wysokości bo znalazłąm firanę a ten mówi, ze 130 cm. Pytam czy jest pewien, bojak nie to zmierzymy znowu. Powiedział, że tak, ale zanim zamówiłam coś mnie tknęło i zmierzyłam. Całe szczęście, bo jest 140 do parapetu grrrr co za łoś. Mógł powiedzieć, z enie jest pewny, ale pewnie myślał, ze każę mu mierzyć a to taki wysiłek przecież eh ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ej taki mi już bladzioch leciał z grazyny i ciutkę a teraz poleciała krew taka żywa o co chodzi?? Dziś równo 6 tydzień od porodu
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak da rade to prześpi ze 2h (jak dzis), a tak to wierzganie i użeranie jak za dnia...Ja to się w ogole dzis załamię Mąz się ostro rozchorowal, a tyle trąbilam by szczegolnie teraz uwazal na siebie to co, i tak np. po prysznicu boso pólgoly po zimnej podłodze lazi Jeszcze jak mały mi się od męża zarazi ta grypa to sie chyba pochlastam...
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
PAsztetnik fajnie jakby maż miał maseczkę to się może zająć małym. Mój był chory jak w szpitalu byliśmy jeszcze po porodzie i kazały maseczkę zakładać i co chwilę myć ręce. Mój też taki durny i z prawie mokrym łbem potrafi iść na dwór eh i ta sie załatwił pewnie wtedy, bo trzeba włosy umyć, żeby żel nałożyć i heja na dwór
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak nieśmiało zapytam - może idź z Maksem na zakupy ? Mówiłaś że w wózku ładnie śpi, a Ty się "wyrwiesz". |
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik a kłądziesz Maksia dużo na brzuszku?? Też pomaga. Nawet 3-4 h jak się da. Moja nie bardzo chce spać tak, ale położyłam Ją i pomasowałam plecki, poklepałam i błogo Jej się zrobiło
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Laski wie któraś o co chodzi z tą krwią na wkładce żywą?? czy ja umieram??
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak miałam .Myślałam że to okres ale po 2 dniach przeszło i narazie nie ma nic a dziś był pierwszy sex od 10 miesiecy😃
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Mała ja tak.miałam. Juz tylko trochę plamienia było.a potem ze 3-4 dni krew i trochę brzuch bolał. Ale już znowu na wkładkami i prawie nic nie ma..u mnie będzie 6 tyg od porodu w poniedziałek
![]() Kurde wisze znowu, wieje wiatr i.nie wien czy wychodzić z mala, ale inaczej będzie tak cycac i cycac chyba..spać nie chce tzn przysypia i co ja położę to ryk.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) U mnie jakoś tragicznie nie wieje - najwyżej pójdę do lasu
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pójdę, buda postawiona..zawsze mogę od wiatru wózek ustawić..
|
|
#198 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj to ma jeszcze dlugie włosy i tez czesto myje przed wyjsciem "bo zapomnial a do pracy w brudnych nie pojdzie. Juz mu nawet suchy szampon dalam na takie sytuacje zeby uzyl to te kudly wytrzymaja jeszcze dzien, to on zapomina ze ma taki szampon Cytat:
Od północy pożarl juz 420ml mleka... Patrząc na to chcę kupic na zapas opakowanie MM, bo jak nie daj Boze kiedys mi zabraknie na jego potrzeby to nie wiem co będzie, wole miec cos w zapasie ![]() Taki mam plan, tylko zeby dal mi sie ogarnac do wyjscia, bo jak masuje mu brzuszek to jest cicho ale co go odłoze to zaraz ryk i tak od 7:00, dalam koperku i bączki wyszly a kupy jak nie bylo tak nie ma, ehh... Może na wertepach w wózku ta kupe z niego wytrzesie. Cytat:
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka moj tez tak pozno usypia, juz normalnie nie mam sily..
Oliath mi tez strasznie leca wlosy, niedlugo lysa bede ;/ Dzis porzadki w kuchni bo musialam oproznic szafki, zrobic miejsce na graty z 2 innych z nad i pod lodowki bo jutro przyjezdza w koncu nowa , wolnostojaca a stara jest wbudowana wiec trzeba cala szafke wyrzucic... W koncu normalna lodowka heh w oplakanym stanie to wszystko tesciowa nam zostswila ale trudno... Zmywarka padla juz chyba w sierpniu lodowka ledwo ciagnie wiec w pierwszej kolejnosci ona bo poki co gary mozna recznie myc a jedzenia przeciez nie bede na polu trzymac w razie czego hehehMaz znow dzis latal od rana po urzedach ale kija zalatwil ;/ niewiadomo czy dostaniemy doplate do mieszkania, co z tego ze maz ma najnizsza krajowa, ja nie zarabiam tylko na dziecko narazie przez rok macierzynski dostaje .. Stwierdzili ze za duzo mamy ehhh i jak sie uda to tylko pare euro ;/ Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Da sie w taptalku przejsc do ostatniej przeczytanej/pierwszej nieprzeczytanej wiadomosci ? Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Macie mojego śmieszka z dzisiaj
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakupów, to nie ma u Ciebie tesco, auchan czy co tam z zakupami on-line? swietna spawa. |
|
|
|
|
|
#202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do spacerów to Gabi codziennie. JAk wieje to przeciez buda mocno zabudowana i można położyć dodatkowo pieluche flanelową, żeby Jej tam nie wiało ![]() Cytat:
Jak będzie miał maseczkę to może się opiekować małym. Najlepiej kup parę, bo trzeba zmieniać ![]() No spróbuj z Lakcidem. Może coś pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Jak źle zareaguje to można odstawić i szkody żadnej nie będzie ![]() Co do brzuszka to Gabi też ulewa, ale wytrę i kładę dalej. Widzę, że Jej to pomaga. Po dłuższym leżeniu idą bączki i kupka. Grzeje też brzuszek własnym ciepełkiem ![]() A ja nie mam jak obiadu zrobić. Przygotowałam wszytsko ale pindzia nie śpi i co chwilę jączy w łóżeczku, a jak zacznę robić beszamel sosik to nie mogę odejść bo grudy będą eh. Może poprasuję za ten czas i poczekam aż menż wróci
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak i Mnie Mała
przysnela, zrobiła mega kupę, dostała cyca i teraz marudzi. Niby przysypia ale trochę chyba brzuszek pobolewa.My zrezygnowaliśmy zevspaceru bo deszcz pada:/
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Małą ja też dziś miałam żywą krew na wkładce, a już w ogóle nie plamiłam od tygodnia na pewno... ale jak mówicie, ze to ok to niech tak będzie.
Oliath pytałam mamy odnośnie gazowni. i mówi że jest niby taki okres ochronny, ale tak naprawde ciebie moze nie obowiązywać bo ty nie jesteś klientem. ale przede wszystkim lecieć zawrzeć umowe i prosić o rozłożenie długu na raty. mówi że zawsze idzie się dogadac jak jest chęć spłaty. a tak poza tym siedzę prawie cały czas w domu bo starszak chory i już dostaję na głowę ;/ |
|
|
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
choć nie wiem ile pochodzę, bo też się zbierana deszcz Cytat:
Współczuję z tym kiblowaniem w domu:/ ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- no i pada grrrrrrrrrrr moze zaraz przejdzie
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie włosy jeszcze nie lecą. Wręcz przestały wypadać, a w ciązy wypadały i ogólnie fajniejsze..może nie wylecą??
![]() Moja zasneła przy cycku więc położyłam ją na brzuszek u nas na łóżku i śpi juz prawie godzinę ..a ja mam czas przy kompie posiedzieć
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie na odchowalni, chyba, jako ostatnia. Cos czasu ostatnio nie mam. Młoda mało sypia w dzien. A jak nie śpi, to przeważnie marudzi i wytrzymać z nią nie można
Cytat:
U mnie jest kąpiel lub przemywanie wacikami o 20, koło 20.30 dostaje butle (chyba, ze ostro wrzeszczy, co ostatnio często sie zdarza, to ciut pózniej), kładę ja i miedzy 21-22 juz śpi. Ale ona mało śpi w dzien, wiec mam wrażenie, ze o tej 21 jest juz tak wymęczona, ze nie ma bata żeby nie zasnęła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nas na spacerze goniły czarne chmury, ale ma szczęście to były tylko straszaki, radary na pogodynka.pl mnie nie zawiodły. Właśnie się cycamy i w między czasie uzupelniam listę rzeczy, które muszę zabrać ze sobą dla Wiktora jadąc do teściów ma weekend - łolaboga ile tego jest, a ciekawe czego zapomnę ![]() Mój dzisiejszy sukces to obcięcia jednego paznokcia grzdylowi, jeszcze tylko 9 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

Dobrze, że tak nie pędzicie z postami i daje radę Was nadrobić.
I się czuje, że jest Panem Wszechświata a ja sobie nie radzę...GRRRRRRRRRR 

) te 2h. O 22.15 kąpiel i finalnie zasnął o 24. Spał 5,5h teraz kończymy cycać
05.07.2008 

JA juz nie wiem co z Nią robić. Może za szybko Ją kładę z ramienia, ale tak mnie bark boli i plecy, że nie mogę Jej nosić długo
ale po cebulce chyba jednak się męczy jak raz zjadłam niechcący przez męża, bo kupił mieszankę warzyw i zrobiliśmy w piekarniku a ja byłam pewna, ze wybrał taką gdzie nie ma cebuli. Dopiero na talerzu zauważyłam pod koniec jedzenia, bo był większy kawałek. Myślałam, ze go w doopsko kopnę, bo zaufałam jego "inteligencji" grrrr
o co chodzi?? Dziś równo 6 tydzień od porodu