Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 21:54   #181
StarFighter
BAN stały

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Malarko a co Ty tak za tą Unią i Po jesteś? Te twory tak naprawdę nie są godne ani Twojej uwagi ani nikogo innego
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 22:58   #182
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Ta euroszmaty... Weź idź to pisać gdzie indziej. Tego się czytać nie da.
Zapewniam Cię, że się da.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 23:30   #183
MalarskiSen
BAN stały

Tya te darmowe kursy, komputery w szkołach, na uczelniach itp. To fakt nic, kasa jaką rolnicy na rozwój gospodarki wzięli -nic, mój Tż dzięki kursom na wózki z dofinansowania z Unii dostał umowę o pracę ale tak to jest niegodne. Placówka mojej szkoły polocealnej na wszystkich rzeczach ma napis "projekt z środków unijnych " i jest naprawdę bardzo fajnie urządzona. Nie zaliczę wszystkich konkursów od podstawówki do lo w których można było wygrać atrakcyjne wyjazdy itp. itd. Ale jak ktoś lubi jesień średniowiecza i ma problem z tytułu, że ktoś coś od niego wymaga to masz rację, unia jest nic nie warta.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Prawda jest taka, że jak ktoś jest z domu typu piękna rodziny w szlachetnej paczce a chcę się rozwijać to ma możliwości dzięki Unii, bo dostaliśmy mnóstwo kasy na projekt "człowiek najlepsza inwestycja " przed wstąpieniem do UE wielu opcji rozwoju nie było zwyczajnie a wsie piszczały, w większości wioch zabitych dechami internet albo wyjazd za granicę ze strony szkoły to była możliwość palcem po mapie ale co tam. Wyjdźmy z UE najlepiej, przecież cofnięcie w rozwoju to coś czego nasz naród potrzebuje w końcu nic nie będzie trzeba robić ani żadnych wymogów spełniać. Tak jak powiedziałam, litr +schabowy na głowę ,raz w miesiącu = wygrana w wyborach.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
Zapewniam Cię, że się da.
Aż mi się płakać ze śmiechu chce jak słucham i czytam bzdury typu jak UE nam szkodzi, jakie chore wymogi i złamała naszą niezależność :thumbup:
Niezależności nie było nigdy, wymogi czasami chore, czasami dziwne ale zwyczajnie "wszyscy to wszyscy ", dzięki Bogu, że coś narzucają bo inaczej ten kraj w żaden sposób by się nie rozwinął.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Ojciec mojego Tż śmiał się, że te wszystkie kursy to oni se mogą wsadzić bo pracodawcy nie traktują ich poważnie i jakoś mój Tż na śmieciówce nie robi a jego ojciec tyra na czarno przy remontach /wykończeniach za psie pieniądze i bez ubezpieczenia, składki emerytalny, zdrowotne? Płacze, że za kilka lat będzie puszki zbierał. Tak to jest jak ktoś wszystko wyśmiewa, obraża a siedzi na 4 i nic nie robi by żyć lepiej. Kolega z lo za dofinansowanie otworzył firmę sprzątającą i na początku to było więcej pracy jak pieniędzy ale coraz bardziej wychodzi na plus. Unia pomaga tym co chcą coś robić a nie udają, że chcą, bo za udawanie są spore kary i tu już syndrom Polaka "jakim prawem? " "jak to od 8 do 16 na kursie ? Cooo?! " znam takie przypadki z życia.

Edytowane przez MalarskiSen
Czas edycji: 2015-12-05 o 23:33
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 02:10   #184
Imperialista
BAN stały

Największa wieśniara z Solidarności, obecna posłanka PO Henryka Krzywonos, która kierowała tramwajem ma emeryturę w wysokości ponad 6 tysięcy złotych, ponad 3 razy większą niż średnia. Na pytanie dziennikarza powiedziała, że to jest jej prywatna sprawa - uwaga, ona jest posłanką!

Kobieta która przeszła w wieku 56 lat na emeryturę i zapewne dostaje ją w takiej wysokości, która nie wynika z płaconych składek jest w partii, która podniosła wiek emerytalny kobiet do 67 lat. Legendy gdańskiej Solidarności które cieszyły się nieskalanym autorytetem (Gwiazda i Walentynowicz) jednoznacznie stwierdzili, że była prostaczką i aferzystką, która jako pierwsza chciała dogadywać z komunistami.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 06:18   #185
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Największa wieśniara z Solidarności, obecna posłanka PO Henryka Krzywonos, która kierowała tramwajem ma emeryturę w wysokości ponad 6 tysięcy złotych, ponad 3 razy większą niż średnia. Na pytanie dziennikarza powiedziała, że to jest jej prywatna sprawa - uwaga, ona jest posłanką!

Kobieta która przeszła w wieku 56 lat na emeryturę i zapewne dostaje ją w takiej wysokości, która nie wynika z płaconych składek jest w partii, która podniosła wiek emerytalny kobiet do 67 lat. Legendy gdańskiej Solidarności które cieszyły się nieskalanym autorytetem (Gwiazda i Walentynowicz) jednoznacznie stwierdzili, że była prostaczką i aferzystką, która jako pierwsza chciała dogadywać z komunistami.
Może troszkę więcej powściągliwości? Jest różnica między krytyką a niegrzecznością. I tak, jako posłanka ma właśnie taką emeryturę i to jest jej prywatna sprawa. Posłowie z PiS zapewne też nie żyją powietrzem, prawda? Podobnie jak posłowie konkurencyjnej partii?

Co do tych legend, nieskazitelnych autorytetów..oj uważaj. No ale fakt, każdy ma własne. Na swoją miarę, że się tak wyrażę.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 07:28   #186
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Tya te darmowe kursy, komputery w szkołach, na uczelniach itp. To fakt nic, kasa jaką rolnicy na rozwój gospodarki wzięli -nic, mój Tż dzięki kursom na wózki z dofinansowania z Unii dostał umowę o pracę ale tak to jest niegodne. Placówka mojej szkoły polocealnej na wszystkich rzeczach ma napis "projekt z środków unijnych " i jest naprawdę bardzo fajnie urządzona. Nie zaliczę wszystkich konkursów od podstawówki do lo w których można było wygrać atrakcyjne wyjazdy itp. itd. Ale jak ktoś lubi jesień średniowiecza i ma problem z tytułu, że ktoś coś od niego wymaga to masz rację, unia jest nic nie warta.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Prawda jest taka, że jak ktoś jest z domu typu piękna rodziny w szlachetnej paczce a chcę się rozwijać to ma możliwości dzięki Unii, bo dostaliśmy mnóstwo kasy na projekt "człowiek najlepsza inwestycja " przed wstąpieniem do UE wielu opcji rozwoju nie było zwyczajnie a wsie piszczały, w większości wioch zabitych dechami internet albo wyjazd za granicę ze strony szkoły to była możliwość palcem po mapie ale co tam. Wyjdźmy z UE najlepiej, przecież cofnięcie w rozwoju to coś czego nasz naród potrzebuje w końcu nic nie będzie trzeba robić ani żadnych wymogów spełniać. Tak jak powiedziałam, litr +schabowy na głowę ,raz w miesiącu = wygrana w wyborach.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Aż mi się płakać ze śmiechu chce jak słucham i czytam bzdury typu jak UE nam szkodzi, jakie chore wymogi i złamała naszą niezależność :thumbup:
Niezależności nie było nigdy, wymogi czasami chore, czasami dziwne ale zwyczajnie "wszyscy to wszyscy ", dzięki Bogu, że coś narzucają bo inaczej ten kraj w żaden sposób by się nie rozwinął.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Ojciec mojego Tż śmiał się, że te wszystkie kursy to oni se mogą wsadzić bo pracodawcy nie traktują ich poważnie i jakoś mój Tż na śmieciówce nie robi a jego ojciec tyra na czarno przy remontach /wykończeniach za psie pieniądze i bez ubezpieczenia, składki emerytalny, zdrowotne? Płacze, że za kilka lat będzie puszki zbierał. Tak to jest jak ktoś wszystko wyśmiewa, obraża a siedzi na 4 i nic nie robi by żyć lepiej. Kolega z lo za dofinansowanie otworzył firmę sprzątającą i na początku to było więcej pracy jak pieniędzy ale coraz bardziej wychodzi na plus. Unia pomaga tym co chcą coś robić a nie udają, że chcą, bo za udawanie są spore kary i tu już syndrom Polaka "jakim prawem? " "jak to od 8 do 16 na kursie ? Cooo?! " znam takie przypadki z życia.
Jedno pytanko. Skoro Unia jest taka wspaniała i tyle nam dała, to dlaczego najbardziej prounijna partia nie rządzi dzisiaj w Polsce? Może dlatego, że za tym całym dobrobytem jedzie też wielki wóz z szambem? Wiesz nad czym ostatnio pracowali w Brukseli? Nad tym jaką wysokość ma mieć płomień świecy. Autentycznie. To tak do kompletu z prawidłową długością i kątem wygięcia bananów i ogórków, debatowaniem czy ślimak to ryba albo roślina, itd.. I my za to wszystko płacimy. Już nie wspominam o tym, że akceptując te wszystkie tabliczki "Dofinansowanie ze środków unijnych" jesteśmy niejako zmuszani do takich rzeczy jak przyjmowanie uchodźców wg tego co sobie ustaliła frau Merkel i ta c..a Hollande. Tak na marginesie, to wczoraj w Londyńskim metrze jakiś mocno opalony jegomość poderżnął komuś gardło z okrzykiem "To za Syrię".
Dziękuję, postoję. Wolę nasze polskie średniowiecze.

P.S. Mam w Londynie kolegę. Na wstępie zaznaczę, że nie siedzi na zmywaku, tylko pracuje w dobrym zawodzie i na pewno finansowo nie narzeka, a wręcz wprost przeciwnie. Mocno się zastanawia nad powrotem. Jak w Europie zaczął się temat uchodźców, to każdy u nich w pracy dostał maila sugerującego by nie poruszać tych tematów, ani żadnych innych dotyczących mniejszości narodowych, itp., gdyż mogłoby to źle wpłynąć na atmosferę w pracy, czy coś w tym stylu. Czyli generalnie udajemy, że nie ma problemu, a już na pewno o tym nie rozmawiamy.
Stary 2015-12-06, 07:40   #187
StarFighter
BAN stały

Lubię schabowego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 08:59   #188
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Jedno pytanko. Skoro Unia jest taka wspaniała i tyle nam dała, to dlaczego najbardziej prounijna partia nie rządzi dzisiaj w Polsce? Może dlatego, że za tym całym dobrobytem jedzie też wielki wóz z szambem? Wiesz nad czym ostatnio pracowali w Brukseli? Nad tym jaką wysokość ma mieć płomień świecy. Autentycznie. To tak do kompletu z prawidłową długością i kątem wygięcia bananów i ogórków, debatowaniem czy ślimak to ryba albo roślina, itd.. I my za to wszystko płacimy. Już nie wspominam o tym, że akceptując te wszystkie tabliczki "Dofinansowanie ze środków unijnych" jesteśmy niejako zmuszani do takich rzeczy jak przyjmowanie uchodźców wg tego co sobie ustaliła frau Merkel i ta c..a Hollande. Tak na marginesie, to wczoraj w Londyńskim metrze jakiś mocno opalony jegomość poderżnął komuś gardło z okrzykiem "To za Syrię".
Dziękuję, postoję. Wolę nasze polskie średniowiecze.

P.S. Mam w Londynie kolegę. Na wstępie zaznaczę, że nie siedzi na zmywaku, tylko pracuje w dobrym zawodzie i na pewno finansowo nie narzeka, a wręcz wprost przeciwnie. Mocno się zastanawia nad powrotem. Jak w Europie zaczął się temat uchodźców, to każdy u nich w pracy dostał maila sugerującego by nie poruszać tych tematów, ani żadnych innych dotyczących mniejszości narodowych, itp., gdyż mogłoby to źle wpłynąć na atmosferę w pracy, czy coś w tym stylu. Czyli generalnie udajemy, że nie ma problemu, a już na pewno o tym nie rozmawiamy.
I na podstanie anegdotek ustalasz swój światopogląd? Wiesz, że to jest kompletnie nic nie warte?

W Polsce prounije partie przegrały ponieważ na wybory nałożyła się kwestia z imigrantami, a ludzie karmieni populizmami, uwierzyli w nie i zagłosowali na PiS, z nadzieją, że ten uchodźców nie przyjmie. Poza tym chyba wszystkie partie prounijne poza Nowoczesną, które startowały w wyborach, wcześniej się już pogrążyły (SLD, PO, PSL), nie dlatego, że były prounijne tylko ze względu na znane nam afery w tych partiach.

Kolejna sprawa to sama, wieloletnia, propaganda antyunijna. UE zajmuje się bzdetami, tak jak nasze urzędy się nimi zajmują, ale UE ma też całe mnóstwo plusów, których nie da się zrównoważyć do zera minusami. Ludzie, którzy są przeciw Unii często głoszą poglądy typu, że UE jest organizacją dyktatorską, że Polska nie ma suwerenności i inne bzdury, które powie tylko człowiek nie mający pojęcia o polityce, historii, społeczeństwie itp.

Rozmawia grupka stulejkarzy.
Pada jedno tylko pytanko. Skoro tamta kobieta jest taka wspaniała, to dlaczego nie ma żadnego faceta? Pewnie tak naprawdę jest głupia, durna, brzydka, źle zarabia i ma płytkie hobby! Zagadka rozwiązana.

Od razu mi się z Twoją pseudoargumentacją skojarzyło .

Polska na wyjściu z UE straciłaby bardzo dużo. Są kraje, którym być może by się to opłacało, ale nie nam.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 09:43   #189
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
I na podstanie anegdotek ustalasz swój światopogląd? Wiesz, że to jest kompletnie nic nie warte?

W Polsce prounije partie przegrały ponieważ na wybory nałożyła się kwestia z imigrantami, a ludzie karmieni populizmami, uwierzyli w nie i zagłosowali na PiS, z nadzieją, że ten uchodźców nie przyjmie. Poza tym chyba wszystkie partie prounijne poza Nowoczesną, które startowały w wyborach, wcześniej się już pogrążyły (SLD, PO, PSL), nie dlatego, że były prounijne tylko ze względu na znane nam afery w tych partiach.

Kolejna sprawa to sama, wieloletnia, propaganda antyunijna. UE zajmuje się bzdetami, tak jak nasze urzędy się nimi zajmują, ale UE ma też całe mnóstwo plusów, których nie da się zrównoważyć do zera minusami. Ludzie, którzy są przeciw Unii często głoszą poglądy typu, że UE jest organizacją dyktatorską, że Polska nie ma suwerenności i inne bzdury, które powie tylko człowiek nie mający pojęcia o polityce, historii, społeczeństwie itp.

Pada jedno tylko pytanko. Skoro tamta kobieta jest taka wspaniała, to dlaczego nie ma żadnego faceta? Pewnie tak naprawdę jest głupia, durna, brzydka, źle zarabia i ma płytkie hobby! Zagadka rozwiązana.

Polska na wyjściu z UE straciłaby bardzo dużo. Są kraje, którym być może by się to opłacało, ale nie nam.
Masz rację. Unia nie ma w sobie nic z dyktatury. Spróbuj jutro kupić nowy termometr rtęciowy. Nie kupisz. Wiesz dlaczego? Bo EU uznała, że ludzie są debilami i zamiast mierzyć temperaturę będą te termometry zjadać i się zatruwać rtęcią.
Spróbuj kupić żarówkę 20W starego typu, która będzie używana raz na "ruski rok", np. w piwnicy i tym samym nie ma potrzeby kupowania kilkukrotnie droższej żarówki energooszczędnej, która jest również kilkukrotnie droższa w utylizacji. Nie kupisz. Unia zakazała w trosce o drzewka i zwierzątka.

Nie jestem przeciwko UE jako całości, tylko przeciwko UE w obecnej formie, gdzie absurd zaczyna gonić absurd, a sprawy ważne, np. wciąż nierozwiązana bardzo ważna sprawa uchodźców, są spychane na bocznicę.

A poniżej jedna z "anegdot", o których wspomniałeś:

http://wpolityce.pl/lifestyle/273286...plomieni-swiec

Twoja ignorancja jest zarazem śmieszna i trochę przerażająca.
Stary 2015-12-06, 10:05   #190
201605090949
Konto usunięte

Aha i zakaz kupna jakiegoś produktu uważasz za przejaw dyktatury? No to potwierdzasz to, co napisałem, że ludzie uważający UE za reżim czy dyktaturę są zieloni jeśli chodzi o historię, politykę itd.

Co do świecy, poproszę bezpośrednie źródło, portalik wpolityce to zerowa wiarygodność.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-12-06 o 10:06
Stary 2015-12-06, 10:19   #191
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Aha i zakaz kupna jakiegoś produktu uważasz za przejaw dyktatury?
Ty w ogóle czytasz to co piszesz? Jeśli ktoś zakazuje mi kupowania czegoś tylko na podstawie tego, że bezpodstawnie uważa, że zrobię sobie albo komuś krzywdę, to jak mam to nazwać? Troską? Jak jesz obiad metalowymi sztućcami, to nie boisz się, że wbijesz komuś widelec w oko, albo zatrujesz się metalami ciężkimi, które pokrywają nóż?
Dyktatura ma wiele oblicz. To, że ktoś nazywa UE dyktaturą nie oznacza, że z miejsca zrównuje ją z ZSRR Stalina, czy Kambodżą Pol Pota.
Ja chcę Unii wolnego handlu i swobodnego przepływu ludności (na to już chyba za późno), a nie tego socjalistycznego potworka, który jest teraz.
Stary 2015-12-06, 10:23   #192
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Ty w ogóle czytasz to co piszesz? Jeśli ktoś zakazuje mi kupowania czegoś tylko na podstawie tego, że bezpodstawnie uważa, że zrobię sobie albo komuś krzywdę, to jak mam to nazwać? Troską? Jak jesz obiad metalowymi sztućcami, to nie boisz się, że wbijesz komuś widelec w oko, albo zatrujesz się metalami ciężkimi, które pokrywają nóż?
Dyktatura ma wiele oblicz. To, że ktoś nazywa UE dyktaturą nie oznacza, że z miejsca zrównuje ją z ZSRR Stalina, czy Kambodżą Pol Pota.
Ja chcę Unii wolnego handlu i swobodnego przepływu ludności (na to już chyba za późno), a nie tego socjalistycznego potworka, który jest teraz.
Twoim zdaniem jest to bezpodstawne. Co dodatkowo potwierdza argumentację UE, którą przytoczyłeś . Czekam na bezpośredni link do informacji o świeczkach .
Stary 2015-12-06, 10:26   #193
Yuri22
BAN stały

Proszę:

https://www.parlament.gv.at/PAKT/EU/...e_10588221.pdf

https://www.parlament.gv.at/PAKT/EU/...e_10588247.pdf

I kolejny dowód na to, że to banda ignorantów i złodziei. Nagle stwierdzili, że ludzie będą się zatruwać świecami i decydują co będzie świecą, a co nie. Oczywiście te jedyne, legalne i prawdziwe świece będzie produkować 1 góra 2 firmy w Europie. Najpewniej w Niemczech albo we Francji.

Vive la EU...

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2015-12-06 o 10:28
Stary 2015-12-06, 11:15   #194
madana
Zakorzenienie

Cytat:
To objaw, CO jest powodem takiego wyniku referendum w Danii:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...-po-referendum

Dlaczego w dzisiejszych wyborach we Francji są takie prognozy? :
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...n-trzecia-sila

Cytat:
Kolejna sprawa to sama, wieloletnia, propaganda antyunijna.
- to uważasz, że ci straszni Duńczycy i Francuzi sa tacy napełnieni propagandą?

I zdecydowanie polecam lekturę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/249839/uleglosc
Owszem, jego książki są specyficzne, dołujące, niedarmo nazywany jest europejskim mizantropem, ale też zaskakująco kojarzy pewne rzeczy i oby był niespełnioną Kasandrą.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 11:49   #195
StarFighter
BAN stały

Te ograniczenia są przejawem dyktatury unijnej. Oglądam się za autem tanim ale nowym i wszędzie czujniki ciśnienia w oponach które potrafią fiksować, a od następnego roku mają być obowiązekowe ograniczniki prędkości to jest śmieszne jak urzędnicy biorą się za rzeczy nas o których nie mają pojęcia. Unia nie daje nam żadnej kasy natomiast zabiera naszą a później zwraca w postaci funduszy przy okazji decydując na co mamy ją wydać aby ją rzekomo dobrze wykorzystać. Teraz w dobie kryzysu imigracyjnego widać szczególnie że unia to niemcy które próbują wykorzystać członkostwa unijne poszczególnych państw do własnych celów grożąc i strasząc za pomocą własnych mediów. Grzmią też o solidarności której Polska z ich strony nigdy nie doświadczyła, a wręcz przeciwnie, przykłady to wybór tuska na przewodniczącego rady europejskiej który w zamyśle ma szczuć Rosje i być na pierwszej linii w niewygodnych tematach, kolejny to budowa gazociągu północego 1 który uniemożliwia wplywanie do naszych portów stakow pełno tonazowych, w kryzysie na ukrainie też zostaliśmy sami na pierwszej linii no i jeszcze brak wsparcia przy zwrocie wraku tu 154. Nie ma solidarności sa tylko interesy państw. Jesteś naiwniakiem Zakleszczot jak i inni którzy wierzą w unijne zbawienie
Stary 2015-12-06, 12:05   #196
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Unia nie daje nam żadnej kasy natomiast zabiera naszą a później zwraca w postaci funduszy przy okazji decydując na co mamy ją wydać aby ją rzekomo dobrze wykorzystać.
Przesadzasz w drugą stronę i tyle.
Głosowałam w 2004 roku na "tak" i nie żałuję, nie nazywałabym nigdy unijniej flagi "euroszmatą", widzę, jakie dzięki umiejętności pozyskania środków z Unii , są dobre zmiany tam, gdzie mieszkam, ALE też widzę molochowatość, mnóstwo bezsenownych urzędackich przepisów, które mają uzasadniać zasadność tak wielu urzędników.

Za to przeraża brak wizji i przede wszystkim słabość Unii odnośnie ostatnich zmian w Europie i nie dziwią mnie zupełnie zachodzące w kolejnych krajach w wyborach zmiany.
I wystarczy wykazać się jakimś tam realizmem odnośnie tego, co się dzieje, by spotkać się z krytką, co teraz spotyka p. Tuska:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ostr...rozlamu/7lp3m0 , bo mnie tam jego słowa: " Niektórzy mówią, że fala migrantów jest zbyt duża, by ją zatrzymać. Ale ona jest zbyt duża, żeby jej nie zatrzymać - powiedział Tusk, co odczytano nie tylko w Niemczech jako nawiązanie do wypowiedzi kanclerz Angeli Merkel i krytykę niemieckiej polityki wobec uchodźców."- wydają się głosem rozsądku, a jest atakowany za bycie nieposłusznym.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2015-12-06 o 12:12
Stary 2015-12-06, 12:18   #197
StarFighter
BAN stały

No nikt nie ma prawa krytykować niemiec. To oczywiste że tusk jako polak może wspierać nasze stanowisko na arenie unijnej. Jak schulc krytykuje i grozi Polsce to nikt nie ma pretensji
Stary 2015-12-06, 14:25   #198
201605090949
Konto usunięte

Madana, ja nie bronię UE przez prawdziwymi zarzutami lecz przez śmiesznymi i bezzasadnymi oskarżeniami o tyranię i dyktaturę. To wcale nie oznacza, że w UE nie ma nic, co należałoby zmienić czy naprawić.
Stary 2015-12-06, 14:26   #199
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:

Nic dodać, nic ująć zgadzam się w 100% .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 14:26   #200
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Wiesz, tylko różnica polega na tym, że PO nie zasadzało się na kwestie obyczajowe i ich światopogląd był szerszy. PiS to dla mnie partia zdziczałych prostaków i ja mimo wszystko bardziej obawiam się ich rządów. Bo to, że będą kradli tak jak PO jest według mnie pewne.
A to jest dla mnie argument typu z forum intymnego: każdy facet zdradza, ogląda pornosy, musi pić itd. itp. bo ktoś ma tylko takie doświadczenia.

Głosowałam kiedyś na PO, nigdy już głosu nie oddam, wolałam iść , skreślić wszystkich, zobaczyć co będzie- ale punktem odniesienia było dla mnie 8 konkretnych lat rządów ostatnio rządzącej partii.
Stary 2015-12-06, 14:28   #201
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Masz rację. Unia nie ma w sobie nic z dyktatury. Spróbuj jutro kupić nowy termometr rtęciowy. Nie kupisz. Wiesz dlaczego? Bo EU uznała, że ludzie są debilami i zamiast mierzyć temperaturę będą te termometry zjadać i się zatruwać rtęcią.
Spróbuj kupić żarówkę 20W starego typu, która będzie używana raz na "ruski rok", np. w piwnicy i tym samym nie ma potrzeby kupowania kilkukrotnie droższej żarówki energooszczędnej, która jest również kilkukrotnie droższa w utylizacji. Nie kupisz. Unia zakazała w trosce o drzewka i zwierzątka.

Nie jestem przeciwko UE jako całości, tylko przeciwko UE w obecnej formie, gdzie absurd zaczyna gonić absurd, a sprawy ważne, np. wciąż nierozwiązana bardzo ważna sprawa uchodźców, są spychane na bocznicę.

A poniżej jedna z "anegdot", o których wspomniałeś:

http://wpolityce.pl/lifestyle/273286...plomieni-swiec

Twoja ignorancja jest zarazem śmieszna i trochę przerażająca.
Bo rtęć to trucizna? Mam termometr rtęciowy, kupiony w sklepie po 2,3,5 zł i jest kupiony legalnie z paragonem że wszystkim.
Stary 2015-12-06, 14:28   #202
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Madana, ja nie bronię UE przez prawdziwymi zarzutami lecz przez śmiesznymi i bezzasadnymi oskarżeniami o tyranię i dyktaturę. To wcale nie oznacza, że w UE nie ma nic, co należałoby zmienić czy naprawić.
Ja z kolei na razie widzę zalew histerii wielkiej. A widzę to, bo gdy chcę sobie wyrobić zdanie, patrzę na coś z lewa i prawa, czytam o tym samym z 2 różnych źródeł, by zobaczyć, jak łatwo tym samym można manipulować (fakt: mój konik z okresu studiów: możliwości manipulowania słowem, erystytyczne chwyty jako sposób komunikowania itd.).

I wiesz, te prawdziwe zarzuty, które teraz do Unii się odnoszą, mają wpływ na życie wielu Europejczyków. Uhodowanie sobie w niby sercu Europy, w Brukseli takiej dzielnicy, pokazuje, jak bardzo to chore jest i niebezpieczne: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ek-czarny.html

Lubię TT, a tam mam pozaznaczane do wglądu komentarze skrajnie różnych dziennikarzy- świetnie pokazuje, co się dzieje.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2015-12-06 o 14:33
Stary 2015-12-06, 14:32   #203
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Te ograniczenia są przejawem dyktatury unijnej. Oglądam się za autem tanim ale nowym i wszędzie czujniki ciśnienia w oponach które potrafią fiksować, a od następnego roku mają być obowiązekowe ograniczniki prędkości to jest śmieszne jak urzędnicy biorą się za rzeczy nas o których nie mają pojęcia. Unia nie daje nam żadnej kasy natomiast zabiera naszą a później zwraca w postaci funduszy przy okazji decydując na co mamy ją wydać aby ją rzekomo dobrze wykorzystać. Teraz w dobie kryzysu imigracyjnego widać szczególnie że unia to niemcy które próbują wykorzystać członkostwa unijne poszczególnych państw do własnych celów grożąc i strasząc za pomocą własnych mediów. Grzmią też o solidarności której Polska z ich strony nigdy nie doświadczyła, a wręcz przeciwnie, przykłady to wybór tuska na przewodniczącego rady europejskiej który w zamyśle ma szczuć Rosje i być na pierwszej linii w niewygodnych tematach, kolejny to budowa gazociągu północego 1 który uniemożliwia wplywanie do naszych portów stakow pełno tonazowych, w kryzysie na ukrainie też zostaliśmy sami na pierwszej linii no i jeszcze brak wsparcia przy zwrocie wraku tu 154. Nie ma solidarności sa tylko interesy państw. Jesteś naiwniakiem Zakleszczot jak i inni którzy wierzą w unijne zbawienie
Wykazał się zdolnością rozmów dyplomatycznych co w tych czasach jest cenne ale domyślam się, że to do Ciebie nie trafi. Skoro UE jest zła - nie korzystaj z niczego od niej. Co Ty na to?
Stary 2015-12-06, 14:35   #204
StarFighter
BAN stały

Nie korzystam. Wszystko jest z naszej kasy, reglamentowanej przez UE
Stary 2015-12-06, 14:36   #205
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość

Lubię TT, a tam mam pozaznaczane do wglądu komentarze skrajnie różnych dziennikarzy- świetnie pokazuje, co się dzieje.
same

kiedy cos sie zaczyna dziac pierwsze co robie to wchodze na TT i obserwuje co piszą róze opcje
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 14:38   #206
StarFighter
BAN stały

A co do tuska to ostatnio zaczyna gadać sensownie
Stary 2015-12-06, 14:40   #207
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Wykazał się zdolnością rozmów dyplomatycznych co w tych czasach jest cenne ale domyślam się, że to do Ciebie nie trafi. Skoro UE jest zła - nie korzystaj z niczego od niej. Co Ty na to?
Unia nie jest zła, Unia jest słaba, niemająca pomysłu na swoje funkcjonowanie na dłuższą metę, nie wiadomo, co ma być tym łączącymi wartościami. Tak, wiem , pięknie brzmią "równość, wolność, braterstwo", ale powiedz to tym z zalinkowanej przeze mnie mieszkańcom dzielnicy w Brukseli- sercu Unii.

Pomijam, że Europa zmienia się na Zachodzie także odnośnie demografii.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
same

kiedy cos sie zaczyna dziac pierwsze co robie to wchodze na TT i obserwuje co piszą róze opcje
Podstawa i wtedy widać, na jak różne akcenty można położyć nacisk i jak to samo intrpretować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 15:10   #208
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
A to jest dla mnie argument typu z forum intymnego: każdy facet zdradza, ogląda pornosy, musi pić itd. itp. bo ktoś ma tylko takie doświadczenia.
No ale, nawiązując do metafory, to PiS już zdradzał nie raz, dlaczego więc oczekiwać, że przestanie, zwłaszcza, że ledwo objął rządy i już zdradza na prawo i lewo? Jedynym tego plusem jest coraz większe zniechęcenie wyborców do PiSu.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
I wiesz, te prawdziwe zarzuty, które teraz do Unii się odnoszą, mają wpływ na życie wielu Europejczyków. Uhodowanie sobie w niby sercu Europy, w Brukseli takiej dzielnicy, pokazuje, jak bardzo to chore jest i niebezpieczne: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ek-czarny.html
Oczywiste jest, że polityka imigracyjna UE jest porażką i z tym nie zamierzam się sprzeczać. Mówię o tym, że zarzuty o dyktaturę są kompletnie bezzasadne, a często wręcz to, co uznawane jest za objaw tej straszliwej tyranii, w rzeczywistości jest krokiem bardzo dobrym. Na przykład przymuszanie Polski do ułatwiania papierologii ws odnawialnych źródeł energii jak i samo wymuszanie odstępowania od gospodarki węglowej.

Stary 2015-12-06, 15:11   #209
madana
Zakorzenienie

Cytat:
No ale, nawiązując do metafory, to PiS już zdradzał nie raz, dlaczego więc oczekiwać, że przestanie, zwłaszcza, że ledwo objął rządy i już zdradza na prawo i lewo? Jedynym tego plusem jest coraz większe zniechęcenie wyborców do PiSu.
Lubię zerkać i na TT na katarynę i na jej wpis na blogu, przeczytaj- uważnie !!!- jej ostatni wpis i zobaczysz, dlaczego doszło do zmiany (ale Ty trzymasz się usilnie tylko tego, co mówi ci jedna strona, a ponieważ nie jestem w żadnej partii politycznej, nie przyrosłam na stałe do żadnej- bez uprzedzeń czytam teksty z obu stron):

http://kataryna.blox.pl/html

Lubię jej komentowanie rzeczywistości.
Stary 2015-12-06, 15:13   #210
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Lubię zerkać i na TT na katarynę i na jej wpis na blogu, przeczytaj- uważnie !!!- jej ostatni wpis i zobaczysz, dlaczego doszło do zmiany (ale Ty trzymasz się usilnie tylko tego, co mówi ci jedna strona, a ponieważ nie jestem w żadnej partii politycznej, nie przyrosłam na stałe do żadnej- bez uprzedzeń czytam teksty z obu stron):

http://kataryna.blox.pl/html

Lubię jej komentowanie rzeczywistości.
Nie przeczę temu, że wygrana PiSu to coś więcej, niż kwestia uchodźców. Ale to z pewnością dało im wiele głosów. Ja raczej pytam zaufanych znajomych prawników i historyków, jak czegoś nie ogarniam albo chcę się upewnić. Blogi to też fajna sprawa, ale jeśli jakiegoś dobrze nie znam, tak samo jak jego autora, to nie mam pewności, czy jest rzetelny i wiarygodny.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości