|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Dobry wieczór, ja tylko na chwilkę i spadam bo jestem padnięta. Skorzystałam z ładnej pogody i pojechalam na wojarz po sklepach. Kupiłam bawelne w sówki na pościel i na kocyk minky. Polaru minky niestety nie było ale czekam na nową dostawę. Odwiedziłam 5 ciuszkolajdów i nakupiłam cała dużą torbę ciuszków że masakra na same ciuszki wydalam 110 zl no ale było warto bo dosłownie rzeczy niektóre były nie używane a te używane -nie zniszczone.Wróciłam do domu obładowana jak Rumunka. To był mój pierwszy wypad z domu od 2 miesięcy nie byłam na ciuszkach. Nawet malej się wojaż podobała bo jak wybierałam i przebierałam to kopała jak szalona a ogólnie do południa nie figluje ale się malej chyba udzieliła ta mania przebierania.
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
a odnośnie przewijaka na łóżeczku. To ja długo z takiego właśnie korzystałam ALE wtedy karuzelka już nie wchodzi w grę. W takiej konfiguracji włożenie dziecka do łóżeczka to troszkę gimnastyka;p
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Malos dziękuję
film historyczny o ikonie Matki Boskiej Latyczowskiej jeździł na Ukrainę i nagrywał jakieś kościoły zamki szczatki ludzkie.. taka była tematyka. . Madzia fajny pomysł z kartka Lulka dobrze ze wszystko dobrze! Polinezyjka mieszkam w małym miasteczku ale mam 3 biedronki ![]() Sunmade wierzę że będzie wszystko dobrze! Zrobią operacje maluszkowi i będzie cały i zdrowy! ![]() Polinezyjka padlam ze śmiechu ja tu nie mieszkam dobre do nas Jehowe przychodziły ale ze mamy psa (labladora) a ona ma głos jak groźny pies to powiedziałam im parę razy ze jak będą mi przychodzić to ich psem poszczuje a za nią odpowiadać nie będę bo jest groźna od tamtej pory cisza ![]() U mnie dzisiaj mały jest jakiś moooocno spokojny aż się martwię. .
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Cos mi si wydaje ze skoro juz teraz mam noce nieprzespane przez te harce maluszka w moim brzuchu, to mu sie to udzieli i po urodzeniu będzie podobnie... Ehh
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
To byloby marzenie
wszystkie juz śpią.. Dobranoc mamuśki
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka lista 😊 Polinezyjka prześlij proszę 😘 Witam się z rana. Poszłam wcześniej spać żeby w końcu się wyspać A tu lipa. Dzidziuś o 2 w nocy takie harce sobie urządził że sama byłam w szoku 😊😍 Teraz zmykam na uczelnie. Miłego dnia kochane 😘😘😘 |
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja śpię jak zabita w nocy, ale nie liczę na to, że się dziecko nie będzie budzić po porodzie.Miłego dnia !
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mi cos w oko wpadnie to sie podzielę linkiem. Jestem wlasnie w lab...słuchajcie jaka paranoja wyjechałam specjalnie o 6.30 bo lab od 7. Byłam trzecia w kolejce, myśle sobie git! Wchodzę do babki a ta do mnie czy ja mam swoją glukozę!!? WTF?! Jak swoją...ona mowi ze tu trzeba miec swoją, ze na drzwiach jest NAWET napisane. Mowię do niej, ze pierwszy raz sie z czymś takim spotykam zeby trzeba było miec swoje leki no i zbadała tylko glukometrem mam 75 na czczo i musiałam jechac do apteki całodobowej po glukoze i jeszcze zapłacić 3 zł haraczu za nocne okienko no skandal!!! Wy musialyscie miec swoje glukozy? Ja w poprzednich ciążach nie musiałam kurna 21 wiek!!! HahahaIde czytać książkę bo cos mnie oczy bolą od telefonu |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z laboratorium, wypilam glukozę
chyba poszło mi lepiej niż w 1 ciąży no i czekam teraz. Glodna jestem Biorę sie za nadrabianie |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam mniam pieteuszka z cytrynka i lyzeczka miodku z rana8-)
Dzieeen dobry :-*
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek: Ja nie musiałam miec glukozy swojej, ale w tym samym labie jak robisz na nfz to musisz miec swoja
nie wiem co to za polityka---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Ja dopiero przed 8 dotarłam bo zanim odwiozłam córkę do mamy, zanim doszłam do labu to tak zeszło... |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#195 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
albo były inne przepisy W każdym bądź razie życzę powodzenia i smacznego no i dobrych wyników
|
|
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Też miałam swoją, ale wcześniej zapytałam babę czy trzeba i musiałam tez mieć skierowanie od lekarza.
Wyniki miałam na czczo 66, po dwóch h 99. Powodzenia Dziewczyny My z Adasiem po śniadaniu (tost z awokado, żółtym serem, sałata, parówka drobiowa,sadzonym jajkiem i ketchupem
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Danika współczuję, Ale przynajmniej będziesz już po tym wstretnym badaniu.
Moje Dziecię spokojne dzisiaj w nocy. Matka wyspala się. Zjadłam teraz miseczkę musli z mlekiem i szklankę świeżo wyciskanego soku wypilam. Kurczę jestem zła że łożysko mam na przedniej ścianie. Podejrzewam, że dlatego czuje słabiej ruchy i musi ostro przywalic, żebym wiedziała że się rusza. Eh. Ale chyba ok 26-28 tygodnia powinno się to już wyrównany. Oj, ale chyba właśnie się obudził mały Łobuz. Niech poboksuje , od razu tak fajnie . Polinezyjka nie umie sobie wyobrazić jak to smakuje nawet. I nie wiem czy Ci zazdrościć )Paatulinka zazdroszczę pobudki nocnej . Dzisiaj mam zamiar zrobić kulki Ala raffaello w wersji zdrowej. Z kaszą jaglaną, dam znać jak wyjdą. ![]() I W planie porządki świąteczne już, oprozniam komode i przenoszę rzeczy stamtąd do innych szafek. Komoda będzie Dzidzusia .
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Malos ! Zachwycilo mnie Twoje śniadanie 😍 mniaaam!!
Madzia dawaj znać czy faktycznie dobre, tez chciałam kiedyś zrobić
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koktajl z pietruchy tez robie w termomisiu i ja go uwielbiam . To naprawde jest smaczne!! W lecie z lodem...mniaaam Tez jestem cholernie głodna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Aha ja robiłam to jaglane rafaello!!! Jest mega nawet sie nie zastanawiajcie! Kupie sobie mleko kokosowe bo tu pod lab jest rossmann i dzis zrobię
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Robiłam je w zeszłym tygodniu,nie miałam tylko aromatu migdałowego wiec dodałam troche cukru waniliowego. Nie wiem czy to przez tąpodmiankę czy od kaszy po prostu miały taki gorzkawy posmak jak wystygły(jak smakowałam masę na ciepło była pycha).Ale synkowi bardzo smakowały i wyjadał "kokoski" aż miło. Jak będę robiła drugi raz to wetknę do środka migdałka.
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek masz przepis gdzies czy z pamięci robisz? Jak masz przepis to podrzuc
a mleko kokosowe cale używasz czy któraś czesc?
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
POlinezyjka ten koktajl wygląda naprawdę apetycznie.Bym spróbowała,ale chyba nie mam odpowiedniego sprzętu,bo takim normalnym blenderem chyba się nie da zrobic.
Ja na śniadanko planuję zapiec zajeczko w bułce,z szynką i serem. Wczoraj wieczorem mnie naszło,ale postanowiłam zaczekać do śniadania,żeby nie tyć na potęgę,bo juz mam 6 kg na plusie. No i co,nie mogłam zasnąć i pożarłam małemu jajko-niespodziankę,a resztki ukryłam jak złodziej ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
http://kaszomania.blogspot.com/2015/...-jaglanej.html |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚĆ
![]() Ja w poprzednich ciążach nie musiałam mieć swojej glukozy a że muszę zrobić na 29 grudnia to zadzwoniłam przed chwilą do naszego labo i oni dają więc co kraj to obyczaj.. AGUSIA 3 ciąża więc jest nas już 4 kobietki ![]() W jakim wieku masz dzieci?
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek ja musiałam mieć swoją. Teraz tez pewnie tak będzie. Ale całe szczęście że apteka jest za ściana
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
W końcu nadrobiłam i mam czas coś napisać. Już nowy wątek. Nieźle.
![]() Rożek Mieliśmy nawet dwa i bardzo nam się przydał. Synek spał w nim póki nie wyrósł i nie przerzuciliśmy się na śpiworek. Myślę, że teraz też będziemy korzystać ![]() Glukoza Ja robię badania prywatnie i też trzeba mieć swoją.
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana. Troszkę odespałam ostatnie kiepskie noce, synek tez ładnie spał, teraz pokazuje mamusi ze wszystko z nim w porządku.
Cały czas boli mnie miejsce wkłucia igły przy amniopunkcji, nie wiem czy to normalne, brzuch w tamtym miejscu jest bardzo bolesny. Dzisiaj czeka mnie dzień w samotności. TZ jedzie z samochodem do serwisu a teściowie do lekarza także do wieczora jestem sama. Ciekawe kiedy ja glukozę zrobię. W zasadzie następna wizytę mam dopiero 29 grudnia... To już będzie 27 tydzień, nie za późno? Trzeba wstawać coś zjeść. Teściowa napisała sms, że śniadanie i soczek czekają na nas na stole :p kochana, co ja bym bez niej zrobiła. |
|
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Sunmade jak dobrze ze tesciowie tez Cie tak wspieraja ️
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade ale cudnie o Ciebie dbają
![]() na pewno bolesność przejdzie :-* trzymam kciuki by jak najszybciej <3:-*
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade nie za pozno. Robi sie do 28 tygodnia tak wyczytałam.
Polinezyja robie z tego przepisu z kaszomanii. Nie kupuje mleczka w puszce- to nie o takie chodzi tylko o takie w kartoniku jak np mleko sojowe. Jest w rossmannie A wyszło gorzkie bo pewnie nie przepłakałas kaszy? Jaglanke trzeba płukać dwa trzy razy zimna woda, mozna na sitku lub w garnku ale potem wylać ta wodę, potem na sitku przelać wrzątkiem, dać do garnka i zalać dopiero i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem bez mieszania. To jest prawidłowy sposób gotowania kaszy, mozna ewentualnie uprażyć na suchej patelni ale nie zjarac, dopiero przepłukać wrzątkiem i gotować. To pozbawia jaglana goryczy. Aha i ja nie daje aromatu tylko mam zdobiony własny ekstrakt z wanilii i daje amaretto. |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Salud ale masz mikser czy Bender? Ja zawsze w sumie mylę, musisz miec cos z nożami co ciacha - chyba tylko mikser zrobi taki koktajl. Moja mama ostatnio za 300 zl kupiła gdzies niezły mikser, robi w nim ciągle jakied cuda soki z tysiąca warzyw i owoców hehe
polecam!---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Gosiaczek! dzieeeeki!! Bede w pracy to znajdę Twój post i sobie zapisze hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

film historyczny o ikonie Matki Boskiej Latyczowskiej 

Trzeba byc dobrej myśli. Nasze dzieciątka będą przesypiac. 23 karmienie i spanie do 6
i po wypiciu czekałam 2 h, nie można nigdzie iść, wiec polecam zabrać książkę albo naładowany telefon

no i zbadała tylko glukometrem mam 75 na czczo i musiałam jechac do apteki całodobowej po glukoze

️