|
|
#181 |
|
mind designer
|
Dot.: POZNAŃ - zaginęła Ewa Tylman! część II
19:50 na tym filmie
i sobie same odpowiedzcie, czy to on sprawdziłam, na żadnej innej konferencji tego chłopaka nie było, tylko na tej.
"Z dwóch mądrych mądrzejszy jest ten, który mniej mówi." A.K Edytowane przez cavva Czas edycji: 2015-12-09 o 20:09 |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę ta sprawa i mnie przeraża i fascynuje zastanawiając się jak się rozwiąże. Oby tylko szczęśliwie.
Niby faktycznie ten facet występuje tylko na jednej konferencji, ale z drugiej strony podejrzewam, że Rutkowski na pewno namówiłby go na jakieś słowa wypowiedź. Więc no nie wiem, nie wiem. Ja tam nie wierze w jakieś wątki sensacyjne typu porwali ją, przekazał ją Adam do jakiegoś samochodu. |
|
|
|
|
#183 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
A co to za cisza zapanowała na tym fp? żadnych teorii spiskowych nic. Tylko głupie obrazki albo komentarze jednosłówkowe
|
|
|
|
|
#185 |
|
mind designer
|
Jedno co mi w życiu wychodzi dobrze - to obserwacja ludzi.
Sporo wiem na temat mowy ciała, gestów, skurczów, z których na codzień nie zdajemy sobie sprawy. Od razu podkreślam: to co przeczytacie poniżej to moja prywatna opinia. Opieram się wyłącznie na swoim doświadczeniu i wiedzy, nie musicie się z tym zgadzać ![]() https://www.youtube.com/watch?v=_bJ4BHNMzIA Co mogę powiedzieć o człowieku z nagrania (po lewej od Piotra): -zdenerwowany, rozbiegany wzrok, niepewny siebie, nerwowe gesty, nieregularny oddech (+wzdychanie), unoszenie brwi, marszczenie czoła, dotykanie głowy, przełykanie śliny, kręcenie się. Co jakiś czas występuje też u niego złość (pytania o dowód, o badania toksykologiczne, pytania o Adama Z i kolegów z pracy Ewy). Zwróćcie uwagę na to, że pierwsza reakcja, nawet jeśli trwa ułamki sekund - jest prawdą, to co następuje potem to "poza" osoby. Ciekawsze jego reakcje to momenty 3:39(Adam Z.), 3:50(Adam Z. - grymas), 4:00 (wariograf), 4:40 ("czy Ewa żyje?"). Mogę Wam tak rozpisać całą konferencję, ale obawiam się że jestem na to zbyt leniwa Wszystko to będzie bardziej widoczne, jeśli porównamy jego zachowanie z tym co w tym czasie robi Piotr, brat zaginionej. Siedzi prosto, jest zdeterminowany, chłodny, ma zmarszczone czoło, zdecydowany wzrok. To jest prawdziwa postawa. Wnioski: Osoba z filmu stosuje jakąś "pozę". Jest to z jej strony swoista gra, mająca na celu ukrycie prawdziwej reakcji. Może być związane to ze stresem jakim jest publiczne wystąpienie przed kamerami, ale moim zdaniem jest to coś więcej. Same zauważyłyście, że nie wygląda na zmartwionego, przybitego człowieka. Dopiero kiedy mówi o tym brat, chłopak spuszcza wzrok i "wchodzi" w tą rolę. Człowiek na nagraniu próbuje tuszować swoje prawdziwe uczucia w związku ze sprawą. Co oczywiście nie znaczy, że ma z nią coś wspólnego, ale ewidentnie coś nieudolnie próbuje zataić. Dziękuję, na hejty nie odpowiadam
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak on tam dokładnie szedł, ale Kazimierza Wielkiego przecina ul. Garbary. Jeśli na skrzyżowaniu zobaczył taką tabliczkę i się wtedy "ocknął" (są tam tabliczki, sprawdzałam), to mógł zakodować, że był na "Garbarach". Na ulicy Garbary tak, ale nie w dzielnicy Grabary, bo ta część miasta, to już Rybaki (albo Piaski - zależnie od tego, czy ktoś uznaje w ogóle Piaski czy nie)
|
|
|
|
|
#187 |
|
sajkolidżist
|
Ten chłopak z konferencji to Adam O?
|
|
|
|
|
#188 |
|
mind designer
|
uważam, że tak.
na początku nawet pojawił się jakiś artykuł, że razem współpracują nad zaginięciem Ewy, gdzie wymieniono ich obu z imienia i nazwiska.
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
mind designer
|
Cytat:
|
|
|
#191 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zdaniem to jakiś współpracownik, nie chłopak Ewy to by było ekstremalnie dziwne, gdyby chłopak Ewy pojawił się na konferencji incognito. Edytowane przez mango bzik Czas edycji: 2015-12-09 o 22:01 |
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby to był chłopak Ewy, to byłoby naprawdę niespotykane zachowanie. Ale chyba nie jest.
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Teraz to niektóre z Was zachowują się jak Ci z fejsa, albo gorzej...analiza człowieka na podstawie gestów. To forum też czyta mnóstwo osób,zaraz ktoś podłapie i Polskę obiegnie informacja jak wygląda Adam O. oczywiście bez informacji ,że to zdanie jeden z dziewczyn z forum
![]() Po drugie, mina i sposob zachowania w 19:50 powtarza sie w calym filmie. Nie raz, nie dwa zwraca glowe w strone osoby pytajacej... Po trzecie, nie poddalby sie badaniu wariografem ale siedzialby sobie na konferencji z Rutkowskim A po czwarte, wiekszosc swiata juz wie jak wyglada siostra Adama O.,rodzenstwo jest zazwyczaj podobne,takze...szczerze watpie ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- i przykre jest jak niektore sa głodne sensacji. Najlepiej jakby sie okazalo,ze to jej facet i pokladalby sie tam, plakal jak dziecko, blagal o informacje..wtedy by nie byl dziwny, podejrzany. |
|
|
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam te dzisiejsza wiadomość z facebooka i nie wiem jak ja rozumieć. To jakiś żal ze niby tak namierzaja telefony a nie pomaga to nijak w ustaleniu położenia Ewy i Adama Z. z nocy zauginiecia? Czy ze teraz nie chcą podawać co dzieje się dalej, że to informacje dla najbliższych, ale boją się że ktoś postronny jakoś wydobedzie je podestepem? Serio nie rozumiem.
|
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak swoja droga wyłaczonego tel nie da sie namierzyc bo sie nigdzie nie loguje.Takze ten Ewy rozbił sie bardzo niefortunnie. |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Logowania telef. świadczą, że szedł Wartostradą do królowej Jadwigi. Przynajmniej takie wersje czytałam.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zaraz... Nie zarejestrowała go kamera z tego sklepu na mostowej, jak wracał sam? Nie byłoby go na nagraniu, gdyby szedł Wartostradą. No chyba, że się wrócił jeszcze. |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
KOMUNIKAT DO FANÓW - PROSZĘ O UDOSTĘPNIANIE POSTU !
Poszukiwania Ewy Tyman przy wykorzystaniu Waszej pomocy. Jeżeli ktokolwiek z Was chce się zaangażować w poszukiwania Ewy przy/na Warcie w Poznaniu zapraszam w najbliższą sobotę (12.12.2015r) o godz. 9.00. Wspólnie według planu przeszukamy okolice z lądu i wody. Pan RUTKOWSKI na swoim facebooku zamiescil: Zapraszam również wszystkich, którzy dysponują łodziami/pontonami motorowymi wraz z patentem sternika oraz osoby związane są klubem płetwonurków, które mają doświadczenie jak i stosowne uprawnienia. POMÓŻCIE RODZINIE EWY ! Zgłaszajcie swoją gotowość do akcji poszukiwawczej koordynatorowi Biura Rutkowski - Piotrowi Szatkowskiemu pod nr. tel. 507 444 899 oraz na moim profilu pod tym postem. Zbiórka: Sobota godz. 9.00 na parkingu przy moście Św. Rocha. Liczy się pomoc każdej osoby... Widzimy się na miejscu ! |
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Z jednej strony brzmi to "dobrze", z drugiej, widzę masę kłopotów w takiej akcji...
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się tylko wtrącę tel, nawet wyłączony, dopóki ma czynną baterię dalej można namierzyć. Lepiej, może działać w drugą stronę jako nadajnik, więc można kogoś podsłuchać
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
A co jeśli telefon wcale się nie rozwalił, a bateria wypadła podczas upadku i nie została włożona najzwyczajniej?
|
|
#206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już nic się nie da...
|
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
po trzecie....nie wierze w koordynacje. Od razu przed oczami pojawila mi sie wizja plywajacych bez ladu i skladu po Warcie gimbusow. No ale jesli ma to pomoc to niech sie zbiera grupa
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
To już wiemy jaką akcje Kwadrat szykuje na sobotę
WTF? Teraz czekamy na reakcje "zaskoczonej" policji. Jeśli taką akcją jakimś cudem znają zwłoki, to zapewne profesjonalnie je zabezpieczą i od razu wszystko udokumentują - filmiki i fotki trafią do sieci.
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i Rutkowski i policja wyraźnie już się nastawiły na szukanie ciała, chyba niezbyt wierzą w to, że Ewa może być żywa, nie po takim czasie.
Bohemian like you Edytowane przez phony Czas edycji: 2015-12-10 o 08:29 |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie co uznają za stosowne uprawnienia, bo osób w wyższymi uprawnieniami nurkowymi wcale tak wielu nie ma. Już widzę "egipskich" nurków których za chwilę będziemy musieli również szukać jako potencjalnych topielców, bo nurkowanie w rzece to nie jest takie hop-siup.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Gdyby to był chłopak Ewy, to byłoby naprawdę niespotykane zachowanie. Ale chyba nie jest.
Pamiętam, że gdy miałam jakieś 7-8 lat, był to rok chyba 1998 na jesieni, w podobnym czasie, w różnych miejscach Polski zaginęło kilka dziewczynek w podobnym wieku co ja. :/ Oczywiście moi rodzice śledzili różne telexpresy, gdzie się te informacje pojawiały a ja z nimi i trzęsłam się ze strachu. Przez pewien czas bałam się w ógóle sama chodzić. Nie mogłam pojąć jak to jest, że ja chcę tylko wrócić ze szkoły do domu, a ktoś mnie zabiera, że nie widzę mamy i taty, co się dzieje z tymi dziećmi, czeka na nie puste łóżko z misiem, nie wiadomo gdzie są, co się z nimi dzieje, co robią, jak tęsknią. Brrr aż mnie znowu ciarki przechodzą. I nadal tego nie rozumiem. To musi być koszmar dla rodziny.