Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - cz. XXIV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 09:40   #181
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53802744]Nawijko, a może kolczyki srebrne? Kupowałam właśnie 9-10 latce kiedyś, w aparcie.

Puzzle wieloelementowe? są z jajem różne.
Torebka! szukałabym w hm, reserverd, ca
Shainsy:

http://shains.pl

Fajny zegarek?[/QUOTE]
Torebke ma z Violettą, jeszcze ją lubi
Moja siostra ma 10 lat, ale jarają ją jeszcze dzieciowe zabawki np w stylu Furby
Kolczyki tez ma te same, tknąć z ucha nie wolno, bo przeciez będzie okropnie boleć

Te shainsy fajne nawet!
Ale obawiam sie, ze juz nie dojda...

Trudne te dzieci teraz...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nam też przyszła, super jest muszę wieczorem dokłądniej obejrzeć, bo chłopaki dostaną dopiero pod choinkę albo na urodziny; ale już wiem, że Filip będzie zadowolony, bo on ma fioła na punkcie zwierzaków - jak TŻ przyjeżdża co tydzień, to musi mu opowaidać jakie zwierzęte widział po drodze, co robiły itd. (oczywiście zmyśla, bo chyba musiałby przez zoo przejeżdżać żeby zobaczyć tyle, ile domaga sie Filip )

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53826085]Wiesz, brałabym imaginexta jednak - choćby dlatego, że można rozbudowywać innymi figurkami, zestawami.[/QUOTE]
Zawsze mnie to przerazalo

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ale jazda

Piekna pogoda? U nas szaro i ponuro, na dodatek zimno i wilgotno......
I humoru nie ma

Jesli chodzi o nr buta, to nadal smigamy w 23, ale juz na styk.

Natomiast drzemki - Kuba w przedszkolu spi, w weekendy w domu nie daje sie polozyc.
Chociaz ja nie lubie jak spi w dzien, bo wtedy szaleje do 26.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2015-12-17 o 09:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:45   #182
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
drewnianą??

cos tam rozmawiałyśmy, mój niemiecki nie jest zbyt dobry *drazni mnie jak niemcy mowia, ze dobrze gadam) tzn, u mnie jest tak ze ja lepiej gadam niz rozumiem, niestty lenistwo bo w domu sie nie ucze, albo sprzatanie albo dziecko... albo nie wiem co, czas ucieka przez palce. To prosta zwyczajna kobieta, 12 lat mieszkała w Hiszpanii i 2,5 roku temu wrocila z powrotem, maz zostal tam.
Odwiozłam Ją do domu ale nie zaproponowała, ze moze kolejny raz spotkamy sie u niej , nie wiem czemu. Ona troche niesmiala ale przyjazna.

No to fajnie. Może faktycznie ta mama niesmiała, albo może nie wiem zwyczajnie nie wie jak zaprosić. Może zadzwoni albo zagada później.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Mam kolejny dylemat.

Bylam dzis probny dzien w pracy jako pflegedienst, opieka w domach, jezdzilam z babka, Ona miala dzis prace od 7:30 do 11:30. (Natasza byla dzis pierwsza w przedszkolu 20 po 7 wyjezdzalam jeszcze nikogo nie bylo, Pani pow, ze dzieci przyjda za 15, 20 min, to jest Dojczlandia) Miala dzis 6 osob. U jednej pani tylko podanie lekarstw, u jednej pani i pana tylko zmiana opatrunku, w tym u pana straszny. I 3 osoby do umycia, ubrania, podanie lekarstw, nie bylo ciezko, domy przystosowane osoby same sie podnosza, ale wiecie mycie czlowieka, w rekawiczkach i szmatka ale wiecie trzeba WSZYSTKO umyc, ja umylam panu wlosy i nasmarowalam plecy drugiej pani mylam plecy i nogi i pomoglam sie umyc. Ci starsi ludzie bardzo przyjazni. Pierwszej pani strasznie mi szkoda, warunki biedne w domu i Ona cale dnie sama, opiekunka jest tylko 5 minut zeby podac lekarstwa, rodzina raczej jjej nieodwiedz a
godziny pracy mozna dostosowac.
Ale jak mi przyjdzie samej czlowieka umyc? Nie wiem czy dam radę.

Druga praca to jako sprzataczka w domu opieki ale zatrudnienie przez firme sprzatajaca, od 8 do 12 tylko przez 7 dni w tygodniu i 1 dzien wolny.

Mi zalezy zeby uczyc sie jezyka, nie wiem czy jako sprzataczka bede miala mozliwosc cos pogadac.

Maz mowi, ze na moim miejscu zostalby w restauracji, tak ale to praca na czarno a nawet jak dadza umowe to na mini job a reszta i tak na czarno, plu czwartek do niedzieli od 17 do 21, 22.

Nie wiem co robic, w tym pflegedienst chyba sie spodobalam bo jakzobaczyly ze ja 2 po studiach mgr, 10 lat pracy jako doradca, to myslaly ze ja paniusia ale mowia ze sie myliły, 3 kierunki studiow podyplomowych i masę szkoleń pominęłam bo nie było sensu wpisywać tego do CV.

Także o to jakie mam perspektywy zawodowe, gdyby ktos mi jeszcze 3 lata temu o takowych powiedzial, popukalabym sie w głowę. Sa tez prace przy wykladaniu towaru ale tam nie ma szans cwiczyc jezyk..

Jest tez mozliwosc kursu jako Betreuungskraft jesli oczywiscie urzad pracy oplacilby mi taki kurs bo koszt 1200zł to jest terapia zajeciowa w domach opieki, podoba mi sie tten zawod, ale czy po jego ukonczeniu przyjma mnie gdzies do pracy, nie wiem, w 3 msc super nie nauczę się gadac przeciez

A do tego mysle o 2 dziecku
Ja mam tak z teściową, wiadomo obca-nieobca, kąpać ją trzeba bo sama już nic nie zrobi, mało przyjemne ale da się przeżyć. Najgorzej jak po "2" bo nawet się sama dobrze nie podetrze a do tego to różne rzeczy odwala, że szkoda pisać. Ciężko jest.
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Neti, Ifwka podajcie mi adresy, najlepiej na fb. Postaram się jutro wysłać kanapki. Chcecie zdjęcie przed wysłaniem?
Wow, Gojka a ja z lalką jeszcze w proszku, ale może zdąże do Świąt, od jutra wolne mam . Tylko weź mi się przypomnij na fb jak możesz bo ja krótką pamięć strasznie mam ostatnio. A od jutra już raczej na wizaż tylko z doskoku zaglądnę.

Elllemi wreszcie sprawdziłam ta wkładkę: meringer TT380 active. Ja jestem zadowolona. Z tego co widze to o tabletce bym non stop zapominała a to jest . Ja nie odczuwam w ogóle, Tż jak jest dość krótki sznureczek tez, a mam spokój.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53827399]Dorka nosi 24. Agatka 27.

Aaaale miałam fajny dzień, chociaż zarąbiście męczący. W fabryce lizaków i cukierków byłam właściwie w manufakturze, słodkości ręcznie robione. Nie, żebym fanką była akurat takich słodyczy ale ogólnie klimacik uroczy.[/QUOTE]
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:06   #183
hope01
Zakorzenienie

OLEŃKO 100 LAT !!!!

Marsi Dawid ma 26/27

Gojka wstaw też tu zdjęcie

Sarah kurna ciężko... My za Ciebie nie będziemy pracować, sama musisz się porządnie zastanowić.. Ja mam jak Elllmi jeżeli o tą kwestię chodzi..

No Iwfka wiem o czym mówisz ws. opieki nad teściową, bo sie napatrzyłam jak moja t. się swoją mamą zajmowała i dużo nieprzyjemnych sytuacji było..

Zaraz Wam wstawię zdjecie, tylko z telefonu. Jaki pączek na tym zdjęciu Dado wyszedł...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:07   #184
hope01
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450343211160.jpg (63,4 KB, 21 załadowań)

Stary 2015-12-17, 10:15   #185
Lenova
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie !
Mimo wszystko jakoś nie wiem jak się wbić , bo ja ciągle tylko o jednym ;/

Szaja- Terapeuta SI jest oligofrenopedagogiem, obserwowała B. pod kątem ZA i wykluczyła, neurologa też mamy dobrego ,kontrola w marcu zobaczymy. W przedszkolu B. jest normalnym dzieckiem jak każde inne z tym, że jest zawzięta i musi postawić na swoim, ale normalnie wchodzi w relacje z dziećmi, ma dużo koleżanek, jakichś zachowań specyficznych też nie przejawie, niee chyba to nie to.

debrah- ja nie wiem co przelało czarę goryczy, bo to jest prawie non stop to samo , ciężko mi określić moment .

Wiecie u nas problemem nie jest samo to , że ona jest "niegrzeczna" tylko o przywiązanie do mnie, ja do tej pory nie chodzę sama do wc, nic nie zrobię bez jej asysty, w nocy tylko ja mogę do niej wstać, tylko ja mogę ją uspać, i tylko ja mogę znosić jej histerie. A te ciężkie emocje mnie po prostu wykańczają bo jest ich za dużo.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:23   #186
hope01
Zakorzenienie

Lenova rozumiem że jesteś zmęczona. . u nas też jest mega przywiązanie do mnie i choć z ojcem się bawi po pracy, to usypiac, wstawać w nocy pomóc siku czy położyc się z nim, mogę tylko ja. Ale u mnie to nic w porównaniu do Was

Stary 2015-12-17, 10:40   #187
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Szaja- Terapeuta SI jest oligofrenopedagogiem, obserwowała B. pod kątem ZA i wykluczyła, neurologa też mamy dobrego ,kontrola w marcu zobaczymy. W przedszkolu B. jest normalnym dzieckiem jak każde inne z tym, że jest zawzięta i musi postawić na swoim, ale normalnie wchodzi w relacje z dziećmi, ma dużo koleżanek, jakichś zachowań specyficznych też nie przejawie, niee chyba to nie to.

debrah- ja nie wiem co przelało czarę goryczy, bo to jest prawie non stop to samo , ciężko mi określić moment .

Wiecie u nas problemem nie jest samo to , że ona jest "niegrzeczna" tylko o przywiązanie do mnie, ja do tej pory nie chodzę sama do wc, nic nie zrobię bez jej asysty, w nocy tylko ja mogę do niej wstać, tylko ja mogę ją uspać, i tylko ja mogę znosić jej histerie. A te ciężkie emocje mnie po prostu wykańczają bo jest ich za dużo.
Po raz kolejny mam wrazenie, ze czytam o swoim dziecku.
Nic nie poradze, bo... mam to samo w domu

Do TZ gada "Ty idz stad, tylko mama moze mnie myc".
Ostatnio nawet TZ obiadu podac mu nie moze.
Od urodzenia ja usypiam, wstaje w nocy, itp.
Z histeriami tez tylko ja musze sobie radzic.
TZ niby to przeszkadza, ale ostatnio mam wrazenie, ze tak mu jest...wygodniej.
Bo w czasie kiedy ja myje Kubę, usypiam itp on sobie leży na kanapie w telefonem w dloni...

Najgorszy jest ten nieustanny hałas. Kuba jest mega głosnym dzieckiem, czesto krzyczy, podnosi glos, placze niestety.
A ostatnio w modzie jest "suchy placz" - wydaje dzwieki jak przy placzu, ale lzy nie leca.
Wyglada to jakby sprawdzal mnie, sprawdzal ile moze... Bo po jakims czasie widząc, że nic nie ugrał przestaje drzeć się i jest spokojny.

Wieczorem łęb mi pęka (choc spedzam z nim tylko kilka godzin dziennie...).

Czasem jak czytam ile Wy jestescie w domu zrobic z dzieckiem...
Ja zabieram sie wylacznie za proste dania, bo jak tylko sie mocniej rozgrzebie to zaraz czuje ciagniecie za nogawke :/
I zadne pomaganie nie wchodzi w gre

Jedyne co Kubę rajcuje i jest najlepszym lekarstwem na wszystko to tv.
I tu oczywiscie tatuś jest lepszy, bo wlacza te nieszczesne bajki.

A no wlasnie - ile czasu dziennie Wasze dzieci ogladaja bajki?
U nas niestety staly sie juz chyba rytuałem...

Wybacz Lenova, ze tak się żalę "na chama", ale ostatnio jest mnie mniej m.in. z tego powodu.
Zmeczona jestem tą codzienną walką.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2015-12-17 o 10:48
Stary 2015-12-17, 11:36   #188
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Iwfka wspolczuje opieki nad t., wiem co to znaczy bo moja mama bardzo dlugo zajmowala sie niepelnosprawnym dziadkiem. Jak ja bylam w domu to jej pomagalam. Ciezko....

Lenova nawijka tule mocno

Co do tv Kube w ogole nie interesuja bajki. Jak t.sie opiekowala nim jak ja bylam w szpitalu to pewnego dnia chciala przy nim cos w tv obejrzec wiec sobie wlaczyla. A Kuba na to "babciu wylacz telewizor,babcia zdenerwowala Kubusia"
Za to ma faze na smerfy, bo dostal ksiazke z ich przygodami i codziennie chce je czytac. Musze poszukac na all jakis maskotek smerfow

Po porodzie mi pol mozgu ubylo,nastawilam pranie bez proszku

Wczoraj byla akcja zatkany kanalik,wymasowywalam pod prysznicem,lalo sie ze mnie jak nigdy. Na sutku nie mam chyba niczego. Chyba,ze rana po gryzieniu blokuje wyplyw (jest spora).

Wczoraj pytam tz co chce pod choinke a on,ze juz dostal ode mnie najpiekniejszy prezent, nasza corke
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:00   #189
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej wszystkim

Tak czytam Lenove,Nawijke (z resztą każda z nas to przechodzi w większym lub mniejszym stopniu) i stwierdzam że temat jest mi bliski. Nie pisze raczej o tym ale czasem mam dość wszystkiego i dziecka i jego choroby a w gratisie nawet męża-nie mówię o tym bo co to zmieni ale ciężko jest czasami. Oskar poza mną świata nie widzi i dla niego mogę istnieć tylko ja dlatego czasem to męczące. Wszystko przy nim muszę robić ja-nikomu innemu nie daje szans.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:01   #190
nancykenator
Zakorzenienie

Sto lat dla Oli

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2015-12-17 o 12:02
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:33   #191
gojka24
Zakorzenienie

Rozmiar buta 26

Iwfka, spoko. Wysles jak uszykesz

Sarah, Hope dobrze mówi. Ja osobiście zajmowalam sie lezaca babcia. Babcia spoko, bylam z nią mega zrzyta ale obcej osoby bym nie mogla. To nie dla mnie. Ale jesli Tobie odpowiada..

Zdjęcie wstawie, ale jak wejdę na kompa. Postaram sie dzis wieczorem😃
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 12:38   #192
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie do pewnego momentu tez było tak że tylko mama i mama. teraz za to jest tak że jak tylko Tż jest w domu to ja wręcz mogę nie istnieć, jego woła w nocy, za nim łazi jak cień, mnie nawet odpycha rekami od siebie. Jest mi bardzo przykro, ale z drugiej strony z nim spędza mało czasu więc staram się usuwac trochę z drogi. No i jak jesteśmy we dwoje to jest bardzo pobudzona, płacze częściej, histeryzuje. Teraz jak wpadnie w taką histerię zostawaimy ja samą, niech się wydrze, wypłacze, nie mam innej rady.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Bo w czasie kiedy ja myje Kubę, usypiam itp on sobie leży na kanapie w telefonem w dloni...

Najgorszy jest ten nieustanny hałas. Kuba jest mega głosnym dzieckiem, czesto krzyczy, podnosi glos, placze niestety.
A ostatnio w modzie jest "suchy placz" - wydaje dzwieki jak przy placzu, ale lzy nie leca.
Wyglada to jakby sprawdzal mnie, sprawdzal ile moze... Bo po jakims czasie widząc, że nic nie ugrał przestaje drzeć się i jest spokojny.

Ja zabieram sie wylacznie za proste dania, bo jak tylko sie mocniej rozgrzebie to zaraz czuje ciagniecie za nogawke :/

Wybacz Lenova, ze tak się żalę "na chama", ale ostatnio jest mnie mniej m.in. z tego powodu.
Oliwka ogląda max 1h, dla mnie jest to czas że cokolwiek mogę zrobić bo jak jestem z nią sama, to o gotowaniu czy sprzątaniu mogę zapomnieć.
Tylko w niedziele tak się od niedawna utarło że oglądamy jakąś pełnometrażową bajke popołudniu jeżeli jesteśmy w domu.

Dziewczyny co za tydzień w pracy mam w poniedziałek podwojne imieniny - dwa placki, w środe wigilia i jedna pani zaproszona emerytka przyniosła jeszcze dodatkowo placka; dzisiaj resztki z wigilii - pierogi łackie - mniam; i pżegnanie koleżanki więc znowu placek
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:11   #193
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Sarah, nie wiem, ciężka decyzja; ja wiem, że nie dałabym rady opiekować się w ten sposób starszymi obcymi osobami; ale to ja

u nas też kluski rządzą i pierogi - wczoraj zjadł 9 ruskich

mi się pierwszy podoba, ale ja wolę drewniane zabawki zawsze, to jestem nieobiektywna

u nas też teraz jest szał na dinozaury i kupiłam kilka większych figurek w tesco, a resztę już sobie sam wymyśla
Mój ostatnio 17 leniwych

Cytat:
tak, 16ego byly Olci urodziny :/ mialam wczoraj napisac zyczenia i sie zagadalam o Japonii :P
Olenko nasza kochana - wszystkiego co najwspanialsze od cioci i od Kuby!

Kuba ma 26 but

aha, i zaponialam wczoraj tez - odebralam dziecia z katarem 2 dni byl zdrowy, DWA!
Zdrówka!!

Cytat:

Wiesz, z Miśkiem mam bardzo podobnie, tylko mama, mama uśpi, mama podetrze pupę, mama poda jedzenie. Nic w domu nie zrobię bez niego...

Cytat:

Kurczę wszystko co piszesz jak u nas. Trochę się zmieniło jak na zmiany zaczęłam pracować, wtedy siłą rzeczy mąż musi czasem uśpić. Jak mnie nie ma jest ok, ale jak jestem nie ma szans. Z bajkami u nas też coraz gorzej Czasem jak czytam co dziewczyny robią w domu jak jest dziecko zastanawiam się gdzie błąd popełniłam. Teraz widzę, że nie tylko u nas tak jest.

Hope ale blondasek, jak mój Michał

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2015-12-17 o 13:13
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:27   #194
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, Oliwia ma 23/24.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 13:56   #195
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

do pogrubionego - nie ogląda.
Co do 'mamusiowości' - był absolutnie totalny. Wszystko się zmieniło jak poszłam na studia... a właściwie jakieś pół roku po tym jak zaczęłam studiować. Tż zaczął się 'angażować' w ten czas, w którym zostaje sam z Olą, to już nie było, zabicie czasu, czekanie na drzemkę, potem na mnie aż wrócę, zaczęli b. dużo wychodzić, chodzic na przedstawienia, imprezy dla dzieci, jezdzic rowerami, odwiedzac rodzinę. Robić coś z Olą i dla Oli i to bardzo procentuje. Teraz nawet, rzadko bo rzadko, uda mu się ją uśpi, kiedy jestem w domu, czy to juz nie ja muszę ją podcierć itd itp.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Po porodzie mi pol mozgu ubylo,nastawilam pranie bez proszku
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 15:39   #196
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Tak czytam Lenove,Nawijke (z resztą każda z nas to przechodzi w większym lub mniejszym stopniu) i stwierdzam że temat jest mi bliski. Nie pisze raczej o tym ale czasem mam dość wszystkiego i dziecka i jego choroby a w gratisie nawet męża-nie mówię o tym bo co to zmieni ale ciężko jest czasami. Oskar poza mną świata nie widzi i dla niego mogę istnieć tylko ja dlatego czasem to męczące. Wszystko przy nim muszę robić ja-nikomu innemu nie daje szans.
Pewnie, ze kazda.
Z tym, ze jesli to trwa wlasciwie caly czas to juz mam prawo byc zmeczona

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wiesz, z Miśkiem mam bardzo podobnie, tylko mama, mama uśpi, mama podetrze pupę, mama poda jedzenie. Nic w domu nie zrobię bez niego...

Kurczę wszystko co piszesz jak u nas. Trochę się zmieniło jak na zmiany zaczęłam pracować, wtedy siłą rzeczy mąż musi czasem uśpić. Jak mnie nie ma jest ok, ale jak jestem nie ma szans. Z bajkami u nas też coraz gorzej Czasem jak czytam co dziewczyny robią w domu jak jest dziecko zastanawiam się gdzie błąd popełniłam. Teraz widzę, że nie tylko u nas tak jest.

Hope ale blondasek, jak mój Michał
Ja to samo...
Milo, ze nie jestem sama

Co do bajek - moj oglada 2-3 bajki po 10min, wiecej na dzien nie wlaczam.
Najchetniej bym wcale nie wlaczala, ale jak juz zobaczyl co "dobre" to nie ma opcji, zeby z tego zrezygnowal.

Co kupujecie/kupilyscie w prezencie dla mam/babć?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2015-12-17 o 15:45
Stary 2015-12-17, 16:16   #197
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-ale ja nigdzie nie napisałam że nie masz prawa być zmęczona-bo masz. Każda z nas na dłuższą metę wysiada-to jest normalne.

A ja mam pytanie o to co kupujecie swoim tż?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 16:18   #198
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, ze kazda.
Z tym, ze jesli to trwa wlasciwie caly czas to juz mam prawo byc zmeczona

Ja to samo...
Milo, ze nie jestem sama

Co do bajek - moj oglada 2-3 bajki po 10min, wiecej na dzien nie wlaczam.
Najchetniej bym wcale nie wlaczala, ale jak juz zobaczyl co "dobre" to nie ma opcji, zeby z tego zrezygnowal.

Co kupujecie/kupilyscie w prezencie dla mam/babć?

Moi rodzice dostaną fotoksiążkę, wreszcie zrobiłam zdjęcia ze ślubu i Michała od urodzenia do teraz Teściowej nie przewidziałam
Ale sprzedam wam niusa

Po roku teściowa zapowiedziała się na mikołaja u Miśka i przyszła z prezentem, nawet miła była No cóż...
Stary 2015-12-17, 17:26   #199
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
sarah - ciezka decyzja

Szaja i inne siostra (chrzestna Kuby) chce Kubie kupic prazent za ok +- 100zl. miala sie dolozyc do prezentu wspolnego no ale my zrobilismy falstart z lego ipozamiatane, zstala na lodzie nie chce mu kupic czegos co mu sie nie bedzie "podobalo" wiec sie pyta i chwala jej za to
mlody ma obecnie chcice na wszelkie stwory, smoki i grozne zwierzeta typu wilki np. no i tak myslalam o gotowym zamku, mogly sie bawic w smoka wawelkiego, bazyliszka, wielgachne ale przegladajc all natknelam sie na tearzyk kukielkowy i tez mi sie spodobal tylko nie wiem czy mlody nie jest jeszcze za mlody na takie cos, albo moze klocki drewniane i z tego dopiero budowac zamek
a moze jeszcze cos innego???
help
teatrzyk chyba rzczej nie

Cytat:
mi sie podoba ten pierwszy i ten z drewnianych klockow

Cytat:
Sarah, nie wiem, ciężka decyzja; ja wiem, że nie dałabym rady opiekować się w ten sposób starszymi obcymi osobami; ale to ja

u nas też kluski rządzą i pierogi - wczoraj zjadł 9 ruskich

mi się pierwszy podoba, ale ja wolę drewniane zabawki zawsze, to jestem nieobiektywna

u nas też teraz jest szał na dinozaury i kupiłam kilka większych figurek w tesco, a resztę już sobie sam wymyśla
no wlasnie ja tez, dla mnie taka praca zawsze odpadala, a teraz chyba nie mam wyjscia jako sprzataczka to chyba niewiele bede rozmawiac moze troche z wspolparcownikami, a tu sie jezdzi znowu to duzo czasu na jezdzenie w domu jest sie samym z pacjentem, trzeba umyc osoby same stoja nie trzeba dzwigac zmieniac pampersow itp. tylko myc, bylam dzis 2 dzien, jestem zdesperowana, bo musze sie jezyka nauczyc zeby w zawodzie pozniej pracowac

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No to fajnie. Może faktycznie ta mama niesmiała, albo może nie wiem zwyczajnie nie wie jak zaprosić. Może zadzwoni albo zagada później.

Ja mam tak z teściową, wiadomo obca-nieobca, kąpać ją trzeba bo sama już nic nie zrobi, mało przyjemne ale da się przeżyć. Najgorzej jak po "2" bo nawet się sama dobrze nie podetrze a do tego to różne rzeczy odwala, że szkoda pisać. Ciężko jest.

Wow, Gojka a ja z lalką jeszcze w proszku, ale może zdąże do Świąt, od jutra wolne mam . Tylko weź mi się przypomnij na fb jak możesz bo ja krótką pamięć strasznie mam ostatnio. A od jutra już raczej na wizaż tylko z doskoku zaglądnę.

Elllemi wreszcie sprawdziłam ta wkładkę: meringer TT380 active. Ja jestem zadowolona. Z tego co widze to o tabletce bym non stop zapominała a to jest . Ja nie odczuwam w ogóle, Tż jak jest dość krótki sznureczek tez, a mam spokój.
wspolczuje Ci z t.

a ta mame dzis spotkalam zamienilysmy dwa slowa i poszla
Cytat:

no a o czym masz pisac, to normalne, a my tu jestesmy od tego zeby czytac i jesli nie kazda z nas potrafi pomoc, doradzic, to jestesmy z Toba
Cytat:

Moi rodzice dostaną fotoksiążkę, wreszcie zrobiłam zdjęcia ze ślubu i Michała od urodzenia do teraz Teściowej nie przewidziałam
Ale sprzedam wam niusa

Po roku teściowa zapowiedziała się na mikołaja u Miśka i przyszła z prezentem, nawet miła była No cóż...
no coż magia świąt
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:09   #200
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Neti, Ifwka podajcie mi adresy, najlepiej na fb. Postaram się jutro wysłać kanapki. Chcecie zdjęcie przed wysłaniem?
Kochana. .. musisz wstrzymać się do poniedziałku bo wtedy będę mogła zrobić Ci przelew dopiero)
P.s. poproszę fotę na fb

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello
dziewczyny jaki nr bucika maja Wasze dzieciaczki?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
MARSI my many 24/25.
Cytat:
Nawijko-ale ja nigdzie nie napisałam że nie masz prawa być zmęczona-bo masz. Każda z nas na dłuższą metę wysiada-to jest normalne.
Skladka była na radio samochodowe ...ale najpierw musialam dojsc z nim do porozumienia i w końcu znalazł radio za połowę tego co koszyowalo wybrane na początku . Do tego jeszcze dwie płyty z mixami Sierockiego bo tz fanem jest i z reszta ja też lubię .. często słuchamy wieczorami w radiu Vox .
Jeszcze kupiłam mu czarną nerke Nike bo miałam tą zniżkę 20 zł na allegro. .

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2015-12-17 o 18:10
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 18:59   #201
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

scyzoryk victorinox z grawerem

z napisem na ostrzu: Dopóki walczysz - jesteś zwycięzcą

A od mojej mamy, bo też pytała - zamówiłam multitoola celowo 2 podobne prezenty, bo mu się w ciągu ostatniego miesiąca rozwaliły i scyzoryk, i multitool - a on na co dzień korzysta

Multitool taki:

Cytat:

Ale sprzedam wam niusa

noooo to się wykazała babcia a prezent sensowny chociaż? skoro już przyszła...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 19:58   #202
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53836032]scyzoryk victorinox z grawerem

..[/QUOTE]

fajny napis
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:07   #203
treselle0
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53836032]

[/QUOTE]ja tylko chciałam napisać, że przeczytałam dzisiaj świetne hasło: mężczyźni nie chorują na grypę. Oni walczą o życie Bardzo mi się spodobało

A co do prezentów my z tż nic sobie nie dajemy. Teściom kalendarz ze zdjęciami
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 20:17   #204
gojka24
Zakorzenienie

Neti, nie gadaj. Dawaj adres, czas nagli. Przelew zrobisz w poniedziałek 😃

Jutro zdjęcia Wam pokaze.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:22   #205
Konto usunięte

Właśnie dziewczynom kupiłam wspólny prezent

http://allegro.pl/bamp-500-el-zabawk...730274245.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 21:23   #206
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53836032]scyzoryk victorinox z grawerem

A od mojej mamy, bo też pytała - zamówiłam multitoola celowo 2 podobne prezenty, bo mu się w ciągu ostatniego miesiąca rozwaliły i scyzoryk, i multitool - a on na co dzień korzysta

Multitool taki:

noooo to się wykazała babcia a prezent sensowny chociaż? skoro już przyszła...[/QUOTE]

Fajny ten multitool!
No najlepszy prezent z możliwych, kasiorę i kupę słodyczy, na pewno mi w boczki poszły

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja tylko chciałam napisać, że przeczytałam dzisiaj świetne hasło: mężczyźni nie chorują na grypę. Oni walczą o życie Bardzo mi się spodobało

A co do prezentów my z tż nic sobie nie dajemy. Teściom kalendarz ze zdjęciami
Dobre

Młody dziś się pięknie bawił z kuzynem 8 miesięcy starszym
Stary 2015-12-17, 22:11   #207
marsi11
Zakorzenienie

Lenova, widzisz piszesz,że Blanka wchodzi w relacje z dziećmi, mój L niestety w przedszkolu nie chce się bawić z dziećmi, woli swoje towarzystwo ale wiem,że umie. woli starszych aczkolwiek dość szybko się nudzi
nie wstydzi się dzieci,wręcz odwrotnie,zawsze pierwszy pyta o imię

Hope. Dadul piękny ja dziś odebrałam identyczny zestaw moich łobuzów

Szaja, nie uwierzysz, pochwalę się. Pamiętasz jak Ci pisałam w k. kto jest moim sąsiadem? zagadałam i dostaliśmy zaproszenie do nich do domu żeby przyjść z dzieciakami po dedykacje
średnio mam odwagę na taki krok ale jak spotkam to już mam temat do rozmowy i jaram się strasznie
bardzo mili ludzie,wypytali o dzieciaki ile mają itp i powiedzieli,że po południami są zawsze i możemy zajrzeć jak tylko będziemy mieli ochotę

jezu co sie dzieje w mieście ludzie oszaleli jeśli chodzi o zakupy
byliśmy dziś z Leo w Toy4Us zeby wybrał sobie prezent urodzinowy
ale tam mają zabawki. kocham ten sklep i mega promocje

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2015-12-17 o 22:12
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 22:21   #208
Konto usunięte

marsi, ale fajnie przekaż, że lubię

A co sobie Leoś wybrał?
Ja chyba tak Dorcię wezmę... chociaż o hulajnodze myślałam.
Stary 2015-12-17, 22:33   #209
laurka23
Zakorzenienie

Myślicie że dzieciaczki w wieku naszych polubiły by kalejdoskop? Ja pamiętam z dzieciństwa, mogłam patrzeć godzinami...
Stary 2015-12-17, 22:37   #210
Konto usunięte

Moje mają, olewka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości