Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-11, 20:03   #181
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Moja dzidzia dzisiaj coś nie chce za bardzo brykać , a zawsze szaleje co bardzo uwielbiam . Chyba mamy gorszy dzień. Malino ja w dzień też non stop chodze do kibelka, w nocy wstaje raz albo dwa. Słyszałam, że w otatnich miesiącach ciąży kobiety mają problemy ze trzymaniem moczu, to chyba nie jest za przyjemne . Na szczęście nie mam z tym problemów. Co do picia to ciągle mam pragnienie.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 09:43   #182
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez ma-li-na
moja dzidzia to chyba w ogoole sie nie męczy za to ja tak i to bardzo ona chyba wcale nie spi ! w nocy potrafi sie bawic ok 3h zanim zasne a jak juz zasne to budzi mnie jeszcze cos mooj pęcherz chodze do toalety przynajmniej 2-3 razy w nocy a w dzien to juz nawet nie moowie niewiem czemu ale cały czas chce mi sie pic wypijam ok 4l płynoow dziennie rozpacz!!!!!!!!!!! dzis dostałam wyniki badan jesli chodzi o mocz to jak zwykle nie jest ciekawie wiem ze to przez te zapalenie ale straesuje mnie to bardzo za to morfologia ku mojemu zdzowieniu wyszła bardzo pozytywnie <całą ciąże wczesniej miałam anemie> a teraz niektoore wyniki ponad norme ! jutro USG mam nadzieje ze wszystko jest ok
Hej Malina, nie przejumuj się! Ja mam to samo, jeśli chodzi o częstotliwość siusianai. Mój pęcherze zawsze miał przekrój groszka, ale teraz to po prostu przegięcie, osiagnął chyba rozmiary główki od szpilki, więc wyobraź sobie jak często biegam do łazienki?! W nocy tez wstaje przynjamniej 2-3 razy, a raczej staczam sie z łózka, bo nie jestem w stanie juz sie normalnie podnieść...I podobnie jak Ty, spijam niekonczące sie iloście wody, jak Smok Wawelski. Najlepsze jest to, że zaczęłam pić sok pamaranczowy, którego nie znoszę!!!!I jakby tego było wypijam 2 l dziennie! Ale to pragnienie, to nie wiem czy przypadkiem nie jest spowodowane tym, ze miezkamy w bloku, gdzie wiadomo jest bardzo suche powietrze. Jak idę do rodziców,którzy mieszkaja sobie w domku, to nie mam takich napadów pragnienia. Poza tym, podobno jak jest mróz, to człowiek ma wieksze pragnienie, u nas nieustannie jkaieś -5, -2 stopnie, wiec może cos w tym tez jest.
O!Mam do ciebie jeszcze pytanie, to tobie opadł juz brzuszek? Czym to sie objawia, a raczej jak wygląda i da sie czuć?

Całuski dla wszystkich mamuś!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 09:44   #183
ma-li-na
Zadomowienie

ranyyy płatku weź ty mnie nie strasz z tym nietrzymaniem moczu jeszcze tego by mi brakowało
nie wyobrazam sobie isc na spacer a tu ciach....mokro
mniejmy nadzieje ze nas to niedopadnie

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 09:48   #184
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meme

O!Mam do ciebie jeszcze pytanie, to tobie opadł juz brzuszek? Czym to sie objawia, a raczej jak wygląda i da sie czuć?

Całuski dla wszystkich mamuś!
meme obiawia sie to tym ze pod biustem mam przerwe szerokosci dłoni ale podobno całkowite obnizenie to szerokosc 2 dłoni tyle co dowiedziałam sie od ciotki połoznej
dzis o 19 ide do mojego ginka wiec jak sie dowiem czegos wiecej to z pewnoscia ci napisze

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-12, 11:08   #185
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny jak tak czytam o Waszych dolegliwosciach to jakbym o sobie czytała... dokladnie wszystko to samo ... Tez wstaje (a raczej wykulam sie z łóżka) na sikanie srednio 1-2 razy w nocy, z tym ze ja mam tak od samego początku, od 1 trymestru. Własciwie to odkąd jestem w ciąży nie przespałam normalnie ani jednej nocy. Jak miałam problemy z pecherzem to wstawałam i po 7-8 razy. I tez mi sie ostatnio pic chce jak diabli, a do niedawna pilam bardzo mało, w ogole nie odczuwałam pragnienia.
Co do tej przerwy pod biustem szer. dłoni to ja nie mam żadnej przerwy ... brzuch juz mi siegnął do samych cycków, pieronsko niewygodnie sie przez to siedzi.

Mam do Was jeszcze jedno pytanie - jak odczuwacie skurcze macicy?
Bo ja juz sama nie wiem co jest skurczem a co nie.... kilka razy w ciągu dnia odczuwam takie lekkie bole od krzyża jak przed menstruacją, brzuch mam wtedy miekki, trwa to czasem nawet pol godziny, a z kolei czasami brzuch moi lekko twarnieje i "ciągnie" w dół - z reguły trwa to krótko 2-3 minuty.
No i juz sama nie wiem ktore to są te skurcze - te bolesne czy to twardnienie - a moze jedne i drugie? Boje sie ze jak mi przyjdzie rodzic a nie odejdą wody (bo czasem ponoc nie odchodzą tylko je położna przebija) to w ogole nie rozpoznam porodu.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 11:14   #186
ma-li-na
Zadomowienie

kasiulko nie mam pojęcia jak wyglądaja skurcze niewiem czy juz je mam czy jeszcze nie miejmy nadzieje ze rozpoznam porood o dejda mi wody bo inaczej to ja juz niewiem

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-12, 11:27   #187
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Skurcze to wyglądają tak jakby ci brzuch chciało imadłem ścisnąć. To nie boli ale jest nieprzyjemne. Brzuch robi się twardy jak skała, jakby pod spodem były kości, zero tłuszczyku, mięśni.
W nocy to już myslałam że urodze. Dostałam takich bóli jak przed silnym okresem. Teraz też mnie troche boli. Czy to już? Może cos się tam w środku dzieje? Dobrze że ide dzisiaj do lekarza bo pewnie i tak wszczęłabym alarm i do niego zadzwoniła. Matko jak moge iśc rodzić ale nie wcześniej niż za 2 tygodnie! Niech to dziecko jeszcze tam posiedzi! Wogóle jakaś spanikowana dziś jestem. Chyba pójde spakować torbe do szpitala to może mi troche przejdzie.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-12, 11:37   #188
ma-li-na
Zadomowienie

joasiu w tej kwesti to troche cie uspokoje napisałas gdzies wczesniej ze jestes w 36tc no wiec 36tc nazywany jest ciążą donoszoną <dziecko jest w pełni rozwinięte> i dzidzia ma naprawde malo miejca dlatego czasem pojewiaja sie skurcze ktoore nie muszą byc oznaką ciąży ale moze byc tez ze są ,po 36tc porood moze rozpocząc sie w kazdej chwili dlatego jesli chcesz jeszcze wytrzymac ze 2 tyg to staraj sie nie przemeczac nie myc podłoog ,nie chodzic czesto po schodach i na długie spacery

Ps jak wroocisz od gina to koniecznie napisz co i jak pozdrawiam

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-12, 12:20   #189
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Wiecie co dziewczyny,ja mam wrazenie, ze to wszystko przeze mnie. Bo Wam opowoedziałam, że Bąbelek się na świat pcha i teraz mam wrazenie, że każda z Was też teraz u siebie widzi te wszystkie oznaki, wiecei - siła perswazji. Bardzo przepraszam, jesli to faktycznie przeze mnie...
Kasiulka, ja mam to samo co Ty, jeśli chodzi o te bóle w krzyżu - zpełnie jak przed okresem, z ttym że czasem to tak mnie rwie, że aż musze sobie "siednąć" bo juz dalej nigdzie nie zajdę. I jeszcze czasem mnie tak brzuch lekko pobolowe, jakbym miała dostać okres. Powiem Ci jeszcze, że ja też kompletnie nie odróżniam skurczy, jak mi wody nie odejdą, to nie bedę wiedziała, że rodzę. Owsze, łapią mnie czasem takie bezbolesne skurcze, właściwe to nawet częściej niż czasem, ale suma sumarum, to sama nie wiem, czy to np. skurczczy Babelek znowu sie napiął i wystawił wszystko co mozna na powierzchnię....a jakie Ty masz jeszcze bolesne skurcze?
Joasiu, jakbym była na Twoim miejscu, to pewnie juz bym histeryzowała, że "to juz". Gdzieś czytałam, ze własnie ból jak przy miesiączce to poczatki..., dobrze, że idziesz do lekarza. A przy okazji, my też sie czegoś dowiemy.
Poza tym, to powiem Wam, że ja mam komletna niewyróbkę oddechową. I jeszcze to pieczenie i szczypanie w mostku...juz sie zapisałam do kardiologa na za tydzień, ale szczerze mówiąc to troche sie boję...nigdy nic z sercem nie miałam, a jak teraz odpukać cos wyjdzie? Albo bedzie pottrzebna cesarka? Nie za fajnie....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-12, 13:55   #190
ma-li-na
Zadomowienie

dziewczyny mooj TŻ siedział godzine na necie i obliczył mi ile kosztuje mniej wiecej wyprawka dla dziecka wklejam moze sie przyda ktoorejs z was

Oliwka Bambino 10zł
mydełko Bambino 1.50zł
krem na odparzenia Linomag 7zł
puder do pupy Bambino 12zł
chusteczki nawilzające do pupy Bambino 8.50zł
szczotka zmiekkiego włosia 8zł
nozyczki do paznokci zaokrąglone 6zł
smoczki Nuk pakowane po 2szt 12zł
Butelka Nuk 15zł
termometr do wody 6zł
Podgrzewacz do butelek 100zł
wanienka 40zł
ręczniki 2szt 35zł
kocyk 40zł
pościel 50zł
pieluchy tetrowe za 1szt 1zł

moze to nie doozo ale przynajmniej wiem ile potrzebooje funduszy chociaz na to

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-12, 18:16   #191
ma-li-na
Zadomowienie

walniecie chyba ze smiechu moja Olivka okazała sie chłopczykiem bede miec synaaaaaaaaaaaa

walka o zdrowe wlosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-12, 19:41   #192
kasiulka
Zakorzenienie

jejku Malinka ale numer .... fajnie ze sie tak cieszysz , bo ja jednak jestem juz tak nastawiona na dziewczynke ze wolałabym zeby nie było takich niespodzianek , kolejne usg mam w poniedziałek i troche sie go zaczynam obawiać...wiem ze to głupie.

Oliwka
Stary 2006-01-12, 19:50   #193
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
jejku Malinka ale numer .... fajnie ze sie tak cieszysz , bo ja jednak jestem juz tak nastawiona na dziewczynke ze wolałabym zeby nie było takich niespodzianek , kolejne usg mam w poniedziałek i troche sie go zaczynam obawiać...wiem ze to głupie.
kasiulka ja tez cały czas byłam nastawiona na dziewczynke i tak własnie pokazało Usg <mysleli ze miedzy nogami jest pępowina> dzis okazało sie ze to wcale nie pepowina tylko genitalia dobrze ze nie kupiłam zbyt wielu ubranek a i te sa rooznokolorowe całe szczescie mooj synuś<niewiem jeszcze jakie imie>waży juz 2kg300 i jest juz ułozony głowa w dooł jest jak to mooj gin powiedział spory serduszko bije rytmicznie ciesze sie ze wszystko ok nastepne juz ostatnie USG za 3 tyg a ok 20 lutego mam sie szykowac

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-12, 20:50   #194
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Super Malina gratulacje . Ja też nastawiłam się na dziewczynke, jeden lekarz powiedział mi że to prawdopodobnie dziewczynka, ale otatecznie po ostatnim USG po obejrzeniu "klejnotów" wiem, że to chłopczyk i też jestem szczęśliwa .
Stary 2006-01-12, 21:34   #195
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej Malina! No to pięknie! Gratulacje! To masz faktycznie niespodziewajkę! Ale numer! To teraz pewnie zabieracie się za wybieranie imienia? Podobno takie rzeczy dosć często sie zdarzają, tzn. z dziewczynek często robi sie chłopców, właśnie dlaetgo, ze niby pępowina sie podwija. Ale już w drugą stronę to raczej cieżko pomylić. Mi lekarka potwierdzała 4x ze chłopak, wiec raczej zadnej niespodzanki sie nie spodziewam!
pozdrawiam!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-13, 07:24   #196
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie moje kochane ! dziekuje za miłe słowa faktycznie jesli chodzi o imie to jestem w dołku bo nie mam pojecia jak nazwac moją kruszynke
Mooj TŻ zgłupiał totalnie ze szczęścia powiedział ze dzisiaj jedzie po ciuszki kupi wszystko co niebieskie bo jego syn musi wyglądac jak chłop <bez komentarza > rzecz jasna wanienka ktoorą wybrałam <taka sliczna różowa z brokatem > to juz odległe marzenie teraz bedzie niebieska
Pozdrawiam

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-13, 09:29   #197
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kochana wiem coś o tym. Mój mąż ile razy idziemy po cos dla Bąbelka, tyle razy wybiera wsystko w w kolorze blue, navy itp. Pare razy zbliżyłam rękę do koloru różu (przez zupełny przypadek, bo przecież nie ubiorę synka w różówe śpiochy!) to od razu słyszałam, że "jego syn , nie będzie w jaikiś babskich łaszkach chodził! " (najważniejsze, ze "chodził"). Mój mąż ma kompletny odpał na punkcie naszego pierworodnego, jest tak dumny z siebie, że udało mu sie juz za 1 razem spłodzić "Dziedzica", że czasami przechodzi samego siebie. Ale cieszę sie jego szczęściem, bo widze, że to prawdziwe, najprawdziwsze szczęscie dla niego. Szalony, tak mu sie spodobało, że juz teraz się "odgraża", że nastepne też bedzie chopak, bo "ja i tak nie umiem liczyc do 14, a on doskonale wychwytuje tajmne znaki, jakie daje mu mój organizm, więc mogę zapomnieć o dziewczynce." Pomijam fakt, że dla mnie wersja wygląga troche inaczej "udało mu się i tyle, bo chłopca łatwiej splodzic niż dziewczynkę". No ale niech nadal mysli,że dokonał niemozliwego i wspiał sie na szczyty... sama nie wiem czego. Ech...ci faceci.... . nudno by byo bez nich!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-13, 09:39   #198
ma-li-na
Zadomowienie

mam do was pytanie jak wygląda u was sprawa ginekologa moze zaczne od początku zeby miało to sens a wiec :
Moja kolezanka z Łodzi pisała dzis mi na GG ze jest w 5 miesiacu i dosłownie nie stac ją juz na ginekologa ! powiedziała ze chodzi do lekarza co 2 tyg a jedna wizyta kosztuje od 50 do 100zł no wiec powiedziałam jej zeby poszła do niego nie prywatnie tylko do przychodni okzazło sie ze ten lekarz nie pracooje w przychodni z NFZ i nie pracoooje w szpitalu w ktoorym bedzie ona rodzic !
niewiem jak jest u was ale u mnie wygląda to tak chodze do przychodni z NFZ na badania rutynowe co 2 tyg za darmo lekarz bada mnie wtedy wysyła na bezpłatne badania a USG robi mi co 4 /6 tygodni w swoim przywatnym gaboinecie i płace wtedy jedynie 30zł za wizyte pozatym ten lekarz dodatkowo pracooje w szpitalu na Ginekologi tam gdzie bede rodzic! chodzi mi o to ze chyba bym sie załamała gdybym musiała co 2 tyg płacic po 50zł <pieniadze ktoore mogłabym przeznaczyc na dzidzie>za wizyte i w dodatku byc w szpialu bez opieki mojego gina przeciez to straszne!!!!!!!!!!

czy u was jest inaczej?

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-13, 09:57   #199
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ja od jakiś 5-6 lat chodze prywatnie do tej smej lekarki, 2x poszłam do przychodni NFZ i powiedziałam nigdy wiecej, choćby mnie to miało kosztować nie wiem ile. Moja lekarka pracuje w szpistalu wojew., w któym zamierzam rodzić, na połoznictwie, wiec nie mam sie czego obawiać. Z tego co wiem, nie pracuje w żadnej przychodzni, bo by czasowo nie wyrobiła. Od czasu jak jestem w ciaży na L4 "zgłaszam sie do niej "co 3 tyg. tak jak mi sie L4 kończy i za każdym razem płacę 60zl.( Jak nie byłam na L4, to chodziłam co 4tyg.) W tym wiadomo, że mam L4, bez "przepychanek" i łapówek, no i USG i badanie. Teraz niestety musze juz chodzić co 2 tyg, ale poza kasą jaką musze wydac wcale mi to nie przeszkadza. Jak to się policzy, to faktycznie kasa niezła, ale tak jak pisałam, jest bardzo dobrą lekarką, ja sie nie stresuje, poza tym jak przychodzi do porodu, to wiem, że nie bedzie go przyjmował jakis obcy lekarz, a nawwet jeśli, to z jej polecenia. No a poza tym, wiem co sie dzieje z moim Bąbelkiem kiedy jestem tak często u niej. Gdybym miała mieć robione usg, co 4-6 tyg. to chyba bym umarła z ciekawości! A na koniec dodać muze, że moja lekarka jest uważaną za jedna z najlepszych w Bielsku i duzo kobiet ja sobie poleca. Ja w każdym razie nie żąłujuę i na pewno nie zamieniłaym jje na żadna inną.
pozdrówka!

FILIPEK

MADZIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 13:16   #200
ma-li-na
Zadomowienie

o rany mooj TŻ kupił dzisiaj mase super ciuszkoow kaftaniki spiochy czapeczki itp wszystko w kolorach błekitu żółtego i beżowego <jakie urocze> i wiesz co płatku kupił 2 pary antyposlizgowych skarpetek

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-13, 14:59   #201
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć dziewczyny! Ja przed zajściem w ciążę zmieniłam ginekologa. Dostałam namiary na Niego od koleżanki, która była bardzo zadowolona. Obecnie jestem w siódmym miesiącu i cieszę się ze zmiany. Mój gin. pracuje w przychodni NFZ, ma swój prywatny gabinet i oprócz tego w szpitalu. Ja chcę rodzić w innym szpitalu, bo ten w którym On pracuje nie cieszy się dobrą sławą. On natomiast wręcz przeciwnie, cieszy się dużym uznaniem. Mi bardziej zależy na bardzo dobrej położnej, bo to Ona jest przy porodzie. Lekarz jest tylko wtedy jeśli są jakieś komplikacje. A ja już znalazłam świetną położną i umówiłyśmy się na telefon. Jak zacznę rodzić Ona przyjeżdża do szpitala, no chyba, że trafi mi się, że będzie miała wtedy dyżur. To jeszcze lepiej, bo będzie już na miejscu.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 15:06   #202
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cześć dziewczyny!
Malina gratuluję pierworodnego, niezły numer
Byłam wczoraj u gina i narazie moje dziecko nie szykuje się na świat Zresztą wogóle się nie szykuje bo jest ciągle głową do góry. Witaj cesarskie cięcie! Mam szanse jak wygrana w totolotka że się zdecyduje przywitać nas swoją śliczna główką a nie za przeproszeniem dupą. Uparta bestia, pewnie po tatusiu. Mam iść za dwa tygodnie i wtedy umówi mnie na termin cesarki.
Co do tych bóli to troszkę się obniżyła i dlatego mam takie wrażenie jakbym miała dostać okres. Nic mi się nie rozwiera, nie skraca.... Boje się troche tej cesarki, byłam bardzo nastawiona na poród naturalny ale cóż przecież siłą Julki nie obróce!
Ja chodze do ginekologa tylko i wyłącznie prywatnie. To jest świetny facet, widać że ten zawód to dla niego pasja i nie żałuje wydawanych pieniędzy. Wydaje mi się że lepiej na czymś innym zaoszczędzić a mieć dobrą opieke. Za wizyte płace 60zł. Za każdym razem mam robione USG. Niestety jak dostaje skierowanie na jakieś badania dodatkowe to tez musze za nie płacić. Jakoś przeżyje. Plusem jest to że mój lekarz pracuje w szpitalu i już raz miałam przykład co znaczy opieka jak się chodzi do kogos prywatnie. Jak wylądowałam na patologii to tymi kobietami które nie chodzą prywatnie prawie się nie interesowali. Cóż smutne ale prawdziwe. Wole płacić kase i wiedzieć że mnie nie oleją. Gorzej jest jak dla kogoś jest to nieosiągalny wydatek. Eh nasze chore państwo. Bezpłatna opieka zdrowotna to jakiś absurd. Nie wiem jak wy ale ja chodze do ginekologa i dentysty tylko prywatnie, z NFZ tylko do rodzinnego ale jak sie dzieje cos poważnego to i tak trzeba iść prywatnie. Rodzinny to mi dwa lata szukał że mam kamienie na nerkach. Szkoda gadać. I za co się płaci składki do ZUSu?
Stary 2006-01-13, 16:31   #203
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu, a czemu Ty chcesz juz rodzic skoro termin za miesiac? Zauważyłam na styczniowych mamusiach ze dużo dziewczyn tez chciało urodzic nawet miesiac wczesniej.... troszke nie rozumiem dlaczego - z powodu dolegliwosci? Ja bym bardzo chciała donosic ciaze do 40 tygodnia i urodzic donoszone dziecko w terminie, nie zakładam wczesniejszego porodu, co prawda czuje sie z dnia na dzien coraz gorzej (boli mnie coraz bardziej spojenie łonowe i wracają mdłosci z I trymestru ), ale wytrzymam.
Jesli chodzi o opieke lekarska to ja tez chodze prywatnie, za wizyte płace 50 zł, w cenie każdej wizyty mam usg, niestety z panstwowymi ginami mam złe doswiadczenia, a moja znajoma poroniła, bo pani doktor w przychodni nie zbadała jej dokładnie, nie zleciła usg i nie chciała dac L-4 mimo ze dziewczyna bardzo zle sie czuła. Zreszta ja w ogole sie lecze prywatnie, nawet z grypą nie ide do przychodni bo jak mam sie zwlec o 6:00 rano zeby sie zarejestrowac, a potem czekac calutki dzien w gigantycznej kolejce a na koncu byc potraktowana z buta to wole odżałowac te 80 zl i zaprosic lekarza na prywatną wizyte do domu.

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 16:34   #204
ma-li-na
Zadomowienie

Joasiu jesli cie to pocieszy to powiem ci ze mojej znajomej dzidzia obroociła sie dopiero 2 tygodnie przed porodem lekarz straszył ją tez cesarką całkiem niepotrzebne urodziła sie jej zdrowa dziewucha 4kg ! takze wszystko moze sie jeszcze zmienic

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-13, 16:51   #205
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez ma-li-na
o rany mooj TŻ kupił dzisiaj mase super ciuszkoow kaftaniki spiochy czapeczki itp wszystko w kolorach błekitu żółtego i beżowego <jakie urocze> i wiesz co płatku kupił 2 pary antyposlizgowych skarpetek
i co są słodkie, prawda? Ja zaszłam dzisiaj do 5-10-15 i kupiam kolejne body z misiami , najchętniej wykupiłabym cały sklep.

Ja też się czuje coraz gorzej, chwile postoje i już mnie bolą nogi, pojawiły się mdłości i boli mnie ostatnio żołądek. Porobie coś chwile i zaraz jestem zmęczona, ale też chciałabym mieć donoszoną ciążę, chociaż zdarzają się chwile, że wypowiadam słowa "już mogłabym urodzić" .
Stary 2006-01-13, 17:00   #206
ma-li-na
Zadomowienie

mnie roowniez pojawiły sie mdłosci i w dodatku dzisiaj bolało mnie podbrzusze z prawej strony <myslałam ze to wyrostek > noramalnie az wiłam sie zboolu naszczescie po 2h przeszło

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-13, 18:03   #207
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Marudze tak bo mam jakąś obsesje że zaraz zaczne rodzić. Co mam skurcze albo boli mnie brzuch to się zastanawiam czy to już. Moją paranoje dodatkowo pogłębia fakt że ostatnio kuzynka i koleżanka urodziły 3 tygodnie wcześniej. Chyba juz pomału bzikuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 18:17   #208
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Byłam wczoraj u gina i narazie moje dziecko nie szykuje się na świat Zresztą wogóle się nie szykuje bo jest ciągle głową do góry. Witaj cesarskie cięcie! Mam szanse jak wygrana w totolotka że się zdecyduje przywitać nas swoją śliczna główką a nie za przeproszeniem dupą. Uparta bestia, pewnie po tatusiu. Mam iść za dwa tygodnie i wtedy umówi mnie na termin cesarki.
Chodzę teraz do szkoły rodzenia i tam uczą nas takich ćwiczeń, żeby dziecko obróciło się główką w dół. Jeśli bardzo zależy Ci na naturalnym porodzie, wcale nie musisz mieć cesarki. Jeśli będziesz zainteresowana napiszę Ci jakie to ćwiczenia i możesz popróbować w domu, a zobaczysz że na następnym USG dzidzia będzie obrócona .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 19:00   #209
ma-li-na
Zadomowienie

widzisz Joasiu na wszystko jest sposoob

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-13, 19:13   #210
kasiulka
Zakorzenienie

Wiecie, ja moze napisze herezje, ale czasem to bym bardzo chciała miec cesarke. Okropnie boje sie bólu porodowego, wlasciwie to nie znam swojej granicy bólu, boje sie ze zrobie cyrk, głupka z siebie, położna na mnie nawrzeszczy i da mi po pysku (słyszałam o takich przypadkach ze rodzące dostawały w twarz od połoznej bo histeryzowały). Moja znajoma miała niedawno cesarke i bardzo sobie chwali, przeszła ją bardzo dobrze, rana szybciutko sie zagoila, żadnych powiklan, traumy porodowej, rozerwanego tyłka. No i wszystko przebiega w miare szybko a jak ja sobie pomysle ze bedze wic sie w bolach przez np. dobe to nogi sie pode mną uginają.

Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości