Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 12:46   #181
kamilka
Zadomowienie

Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10

Idziemy do domu

ANHESSY zaglądają bo musza wiedziec czy jest ich prawidłowa ilośc... Gdyby było za mało to bardzo źle
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2016-01-12 o 12:48
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:47   #182
ahnessy
Rozeznanie

Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10

aaaa zapomniałąm się pochwalić przyszła moja chusta
jest śliczna i nie dostrzegłam na niej jeszcze żadnej "skazy" drugogatunkowej, przeraża mnie jej długość ale już nie mogę się doczekać motania
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:47   #183
hariett
Zadomowienie

Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10

Lune ja kroplówek nie dostałam żadnych po porodzie? Może po prostu krwawię w normie?

Co do nieszczepienia to podpisywałam kilka razy tylko że na to nie zezwalam i tyle. No i położna noworodkowa jak go rano sprawdzała to pytała czemu i trochę straszyła, ale tak to ok.

Magda muszę właśnie wypróbować w jakie ubranka się będzie mieścić

W marcu to on by już pewnie metr miał

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:50   #184
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Gratulacje dla nowych mamus

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Dziewczyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? Mi teraz w sumie tylko leci troche jak maly zje... szybko cos mi sie wydaje
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:54   #185
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Gratulacje dla nowych mamus

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Dziewczyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? Mi teraz w sumie tylko leci troche jak maly zje... szybko cos mi sie wydaje

Ja nadal mam plamienia.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:56   #186
hariett
Zadomowienie

Ahnessy tak czy inaczej wolę nie pytać czy mnie było słychać za bardzo

Nie muszą zaglądać do wkładów, wystarczy że popatrzą na to co masz pod pupą Ale generalnie intymność po porodzie to trochę bajka, choćby dlatego: u nas nie pozwalają nisić żadnych majtek, tylko udami trzymać wkład... Wstanie po nocy u mnie skończyło się zachlapaną krwią podłogą Wczorajsza próba podmycia się pod prysznicem jeszcze gorzej, w dodatku nawet nie mogłam tego sprzątnąć bo mi słabo zaczęło się robić :/

Stary 2016-01-12, 12:56   #187
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie co na ból gardła???
Tantum verde
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Baby ja przepraszam ale jak dobrym ojcem mozna nazwac faceta, ktory ma w nosie matke jego dziecka... Masz problemy z ciaza, byly plamienia, bole, roznie to sie moglo skonczyc wiec powinien obchodzic sie z Toba jak z jajkiem, bo nosisz jego dziecko, tego dobrego ojca :/ po porodzie pojdziesz w odstawke bo wyhodowalas mu corke i to wystarczy? Nie, nie rozumiem tego i jest mi bardzo zle i przykro, ze tyle musisz znosic.

Wyslane z Lumia920.

Ja w ogóle nie bardzo widzę sens tego związku, im więcej czytam tym bardziej mam taką minę

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Baby ja przepraszam ale jak dobrym ojcem mozna nazwac faceta, ktory ma w nosie matke jego dziecka... Masz problemy z ciaza, byly plamienia, bole, roznie to sie moglo skonczyc wiec powinien obchodzic sie z Toba jak z jajkiem, bo nosisz jego dziecko, tego dobrego ojca :/ po porodzie pojdziesz w odstawke bo wyhodowalas mu corke i to wystarczy? Nie, nie rozumiem tego i jest mi bardzo zle i przykro, ze tyle musisz znosic.

Wyslane z Lumia920.

Ja w ogóle nie bardzo widzę sens tego związku, im więcej czytam tym bardziej mam taką minę

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Pytanie do mam, jakie raczki maja Wasze dzieciaczki? Boo nie wiem czy to normalne Wojtus zawsze ma zimne mimo ze caly w beciku jest.
Mój najczęściej ma zimne, bo jakkolwiek bym go nie okryła, to wyciąga te łapy spod kocyka/becika
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Z tym smiganiem, to zalezy od osoby. Ja jestem tydzien po cc i sa bardzo male postepy. Nie moge sie wyprostowac, wstawanie z lozka, to jest droga przez meke. Jest jeszcze kilka rzeczy, ktore niestety w moim przypadku potrwaja dluzej, dlatego tez nie nastawialabym sie, ze bedzie tak super, bo zalezy to od czlowieka.
Ale jednak zazwyczaj jest szybka poprawa, więc lepiej się tak nastawić niż negatywnie

U nas dziiaj mały maruduje strasznie
Nie wiem jak będzie u okulisty
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:56   #188
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Idziemy do domu
Super, i jak badania wyszły ?

Cytat:
jest śliczna i nie dostrzegłam na niej jeszcze żadnej "skazy" drugogatunkowej, przeraża mnie jej długość ale już nie mogę się doczekać motania
Kiedy zamierzasz zacząć?

Cytat:
ja juz praktycznie wcale, ale powiedziałam położnej i mówi, że jeszcze może wrócić i żeby się do końca nie cieszyć że to już koniec
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:01   #189
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

to mowisz ze niekoniecznie tylko Szumis usypia dzieci aplikacje z szumem tez sie sprawdzaja?
oczywiście ze tak
szumiś to jest po prostu ładnie opakowany szum ale tak samo działa szum z telefonu, z kompa jak na YT np puścisz, czy po prostu zwykła suszarka albo odkurzacz
Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Iola gratuluję

my ruszamy 200 km kierunek północ prosimy o kciuki dzis za mnie jutro za Kube zyczcie nam bezpiecznej drogi

wszystkiego dobrego dla Was

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dzień dobry urodziłam wczoraj, dziękuję za kciuki Ostatecznie dostałam oxy bo skurcze były, a rozwarcie się nie zwiększało specjalnie. Poród był bardzo bolesny, bo miałam tylko bóle z krzyża, przy podłączonym ktg myślałam że padnę, ostatecznie wyprosiłam o ktg na stojąco, a zapis musiał być bo zielone wody plus oxy.
Mały wyszedł o 23:24 11.01, waży 4,6kg ( wg szpitalnego usg 3,8kg ale pomiar trudny, bo główka nisko była). 61 cm Huberta
gratulacje

ale duży synuś
dziś dzień rekordów Iola pobiła rekord w szybkim porodzie a Ty w wielkości maluszka
Cytat:

Magda muszę właśnie wypróbować w jakie ubranka się będzie mieścić
z 56 może być problem bo mój się urodził 58 cm i 1,5 kg lżejszy a już mi powoli z 56 wyrasta
Cytat:

Dziewczyny jak długo krwawilyscie po porodzie? Mi teraz w sumie tylko leci trochę jak maly zje... szybko cos mi sie wydaje
ja nadal muszę nosić podpaskę... nie leci mocno ale wkładka by nie wystarczyła, a minęło 17 dni
Ale po cc może jest inaczej

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:06   #190
kamilka
Zadomowienie

ZUKEN ja plamie nadal... Większe krwawienie ustało dość szybko bo ciąża była niska ale nadal bez wkładki sie nie ruszam...
DOTKA kciuki za wizytę- u nas minimalna poprawa wiec mi troszkę ulżyło. W poniedziałek powtórka
KINGA narazie Ok, choć krew marna. Dostałyśmy kolejne skierowania

Stary 2016-01-12, 13:10   #191
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Uaoo, bardzo Ci współczuję, ale jednocześnie dziękuję za relację. Warto wiedzieć, ze i takie przypadki się zdarzają i ogarnąć jak to może wyglądać. Poród porodowi nierówny... Szybko zapomnisz, maleństwo nie da Ci czasu na wspominki
Cieszę się, że już mam to za sobą. Nigdy więcej Ciszę się bardzo, że rodziłam w tym, a nie w innym szpitalu! Położna kochana i czułam się jakbym miała prywatną, opłaconą. Nawet przychodziła do mnie po porodzie, później pomogła przy cyckach, dawała środki przeciwbólowe i uspokajające, bo chodziłam i tylko płakałam.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
ale i tak super że mała już z Wami i w domu jesteście swoją drogą nie przyczaili szybciej że tyle krwi straciłaś?
Jak mieli przyczaić szybciej? W trakcie porodu się ze mnie lało i wtedy musiałam tyle krwi stracić + miałam łyżeczkowanie.

I gratulacje dla kolejnych mam!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:15   #192
niepozorna
Zakorzenienie

Uaoo super, że już w domku
Współczuję porodu Dobrze, że to już za Tobą i że masz malutką przy sobie

Iola, Hariett gratulacje!!

Malwi Olek też ma czasem chłodne łapki, ale to raczej wtedy kiedy ma je "luzem". Jak go zawinę w pieluszkę to ma cieplutkie

Viki super ten staniczek
Ja też muszę w końcu sobie jakiś porządny zamówić.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:22   #193
kogielmogiel
Rozeznanie

Uaoo strasznie brzmi Twoją opowieść, dobrze ze skończyło się ok.
Hariett Twój Hubert to mały olbrzym gratulacje, że dałaś radę. Nacinali Cię przy porodzie ?
Iola gratulacje, ekspresem Madzia już na świecie, nie poczekalas na mnie
Stary 2016-01-12, 13:23   #194
hariett
Zadomowienie

Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10

Ewusia dobrze że nie zrobiłam mega zapasów pampków nr 1 muszę sprawdzić te rozmiary w domu, bo co girma to inna wielkość , ale nie oczekuję że użyję 56

Uaoo ja jak zobaczyłam małego to miałam mega ulgę, ale też nie chciałabym przechodzić tego po raz drugi. Jeśli jeszcze będę w ciąży to porodu będę się bardzo bać.

Kogiel podpisywałam zgodę na nacięcoe ale nie cięli, popękałam leciutko sama i położna stwierdziła że cięcie byłoby w tym przypadku gorsze. Mam 3 szwy.

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2016-01-12 o 13:25
Stary 2016-01-12, 13:25   #195
kinga1701
Zakorzenienie

Malwi jak ma rączki zimne to dobrze, znaczy ze zdrowy tak mi położna mówi, że to normalne jak są rączki zimne. Rączki nie są wyznacznikiem ciepła.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:30   #196
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką długość wziełaś? Ja mam 4,2 i jak sie zamotałam to się okazało że ta długość wcale nie ejst jakaś "szalona"
Cytat:
Nie muszą zaglądać do wkładów, wystarczy że popatrzą na to co masz pod pupą Ale generalnie intymność po porodzie to trochę bajka, choćby dlatego: u nas nie pozwalają nisić żadnych majtek, tylko udami trzymać wkład... Wstanie po nocy u mnie skończyło się zachlapaną krwią podłogą Wczorajsza próba podmycia się pod prysznicem jeszcze gorzej, w dodatku nawet nie mogłam tego sprzątnąć bo mi słabo zaczęło się robić :/
Czytałam kiedyś o tym ze w niektórych szpitalach nie pozwalają na noszenie majtek dziwne to dla mnie, bo sumie co za różnica poza tym ze bez majtek dla Ciebie jest mniej komfortowo...

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Jak mieli przyczaić szybciej? W trakcie porodu się ze mnie lało i wtedy musiałam tyle krwi stracić + miałam łyżeczkowanie.
No skoro nie możesz wstać bo Ci słabo no to chyba pierwszym podejrzeniem powinna być utrata krwi nadmierna? poza tym też chyba powinni mieć pojęcie jaka ilość krwi w trakcie porodu jest "normalna" a jaka nie.... Nie wiem, tak to sobie wyobrażam w każdym razie

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Viki super ten staniczek
Ja też muszę w końcu sobie jakiś porządny zamówić.
Dzięki jest na fiszbinie ale miseczki są miękkie ogólnie jedyny możliwy model w moim rozmiarze bo ogólnie wolałabym żeby miski też były usztywniane mam nadzieję że po ustabilizowaniu laktacji się te cycki trochę zmniejszą bo będzie dramat ze stanikami....

aaaa tak w ogóle u mnie dziś 39 tc mogę rodzić !
Stary 2016-01-12, 13:31   #197
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Hariett no z papmkami 1 też może być u Was problem

Wrzucam fotkę łóżeczka mojego synka :

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:34   #198
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jestem na sali z babka która w samochodzie urodziła
Mi też dużo nie brakowało
Cytat:
Dzień dobry urodziłam wczoraj, dziękuję za kciuki Ostatecznie dostałam oxy bo skurcze były, a rozwarcie się nie zwiększało specjalnie. Poród był bardzo bolesny, bo miałam tylko bóle z krzyża, przy podłączonym ktg myślałam że padnę, ostatecznie wyprosiłam o ktg na stojąco, a zapis musiał być bo zielone wody plus oxy.
Mały wyszedł o 23:24 11.01, waży 4,6kg ( wg szpitalnego usg 3,8kg ale pomiar trudny, bo główka nisko była). 61 cm Huberta
Dzielna kobieto nie ma co się wstydzić. Też krzyczalam a waga połowę mniejsza Gratuluję
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
HARIET ile wazy twoje dzieciątko o.O ? O matulu...

Aaa miałam pisać... IOLA Martynka mając 2 mies wazy tyle co twoje dzieciątko

RUSSIAN szerokiej drogi !

A to taka kruszynka kciuki za Was
Cytat:
Ahnessy tak czy inaczej wolę nie pytać czy mnie było słychać za bardzo

Też całą łazienkę zachlapalam teraz boli mnie bardziej niż do porodu :kwaśny:

Uaoo dalas radę, teraz szybko zapomnij

No to opisze Wam tak na szybko. O 22 poszłam sobie polezec do wanny bo te skurcze mnie denerwowaly. Polezalam ze 40 minut i polozylam się spać. Skurcze nadal miałam co 8, 10, 15, 20 minut i nie były jakoś mega bolesne wiec sobie przysypialam. O 1 obudził mnie tak silny skurcz, że myślałam że umrę. Poszłam do łazienki i wody mi pociekly. Skurcze nagle stały się co 2 minuty. Szybko dzwonię do szwagra chodź do dzieci i do męża bo w pracy był. O 1.30 wyjechalismy do szpitala o 1.50 przyjęto mnie do badania to było 8 cm rozwarcia. Ledwo z fotela zeszlam, polozna wywiad zaczęła a ja czuje, że muszę przec. Dawaj mnie na wózek i na porodowke. Szybko na łóżko. Polozna ledwo fartuch ubrala 3 parte i Magda się urodziła. Teraz dziękuję, że mi wody odplynely bo bym w domu urodziła.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:41   #199
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
ja juz praktycznie wcale, ale powiedziałam położnej i mówi, że jeszcze może wrócić i żeby się do końca nie cieszyć że to już koniec
moja koleżanka tak miała - 4 tygodnie po porodzie już nic nie leciało, a przyszła na zajęcia i później na biegu szukałyśmy dżinsów, bo poszło

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę łóżeczka mojego synka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 13:46   #200
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Literki też boskie
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
No to opisze Wam tak na szybko. O 22 poszłam sobie polezec do wanny bo te skurcze mnie denerwowaly. Polezalam ze 40 minut i polozylam się spać. Skurcze nadal miałam co 8, 10, 15, 20 minut i nie były jakoś mega bolesne wiec sobie przysypialam. O 1 obudził mnie tak silny skurcz, że myślałam że umrę. Poszłam do łazienki i wody mi pociekly. Skurcze nagle stały się co 2 minuty. Szybko dzwonię do szwagra chodź do dzieci i do męża bo w pracy był. O 1.30 wyjechalismy do szpitala o 1.50 przyjęto mnie do badania to było 8 cm rozwarcia. Ledwo z fotela zeszlam, polozna wywiad zaczęła a ja czuje, że muszę przec. Dawaj mnie na wózek i na porodowke. Szybko na łóżko. Polozna ledwo fartuch ubrala 3 parte i Magda się urodziła. Teraz dziękuję, że mi wody odplynely bo bym w domu urodziła.

Powiem Ci ze miałaś mój wymarzony poród nie jakoś szaleńczo bolesny, rach ciach i jest dziecior zazdroszczę mam nadzieję że obie się dobrze czujecie
Stary 2016-01-12, 13:46   #201
hariett
Zadomowienie

Viki moim zdaniem to bez sensu, no ale tak wymagają i trudno :/ póki co to i tak bym nie pochodziła za dużo bo boli, ruszam się wolno i uważnie. Za to jedzenia jest b. Dużo i całkiem smaczne I generalnie opieka super, uspokajają i pomagają.

Ewusia dobrze że intuicyjnie ubranka na 62 i 68 też kupiłam, bo byłoby słabo. Pampy 1 niby do 5 kg są, to te 2 opakowania chyba zdążę zużyć?

Śliczny kącik

Iola Wczoraj miałam w pokoju 2 kobiety po porodach i jedna mówiła że jak tak leżą i słuchają to każda rodząca krzyczy, mimo że położne na to kręcą nosami :P

U mnie spojenie już przynajmniej nie boli, za to boli bożena coekawe kiedy to przejdzie...

Stary 2016-01-12, 13:54   #202
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Uaoo strasznie brzmi Twoją opowieść, dobrze ze skończyło się ok.
Hariett Twój Hubert to mały olbrzym gratulacje, że dałaś radę. Nacinali Cię przy porodzie ?
Iola gratulacje, ekspresem Madzia już na świecie, nie poczekalas na mnie :
Jeszcze masz czas ;-) Dawaj
Cytat:
Literki też boskie

Powiem Ci ze miałaś mój wymarzony poród nie jakoś szaleńczo bolesny, rach ciach i jest dziecior zazdroszczę mam nadzieję że obie się dobrze czujecie
Mała to taki ssak. Je i śpi a mnie teraz boli bardziej niż do porodu. Idę na poszukiwania czegoś przeciwbolowego bo umrę chyba.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Hariett no z papmkami 1 też może być u Was problem

O widzę zdjęcie. Ślicznie piękny kolor.
Cytat:
Viki moim zdaniem to bez sensu, no ale tak wymagają i trudno :/ póki co to i tak bym nie pochodziła za dużo bo boli, ruszam się wolno i uważnie. Za to jedzenia jest b. Dużo i całkiem smaczne I generalnie opieka super, uspokajają i pomagają.

Ewusia dobrze że intuicyjnie ubranka na 62 i 68 też kupiłam, bo byłoby słabo. Pampy 1 niby do 5 kg są, to te 2 opakowania chyba zdążę zużyć?

Śliczny kącik

Iola Wczoraj miałam w pokoju 2 kobiety po porodach i jedna mówiła że jak tak leżą i słuchają to każda rodząca krzyczy, mimo że położne na to kręcą nosami

U mnie spojenie już przynajmniej nie boli, za to boli bożena coekawe kiedy to przejdzie...
O no widzisz ja akurat trafiłam na paskudna babe teraz dobrze że dłużej tam nie byłam...

Stary 2016-01-12, 14:09   #203
kamilka
Zadomowienie

Viki u mnie nie pozwalali. W ICZMP opiernicz tez za to dostałam od lekarza- mimo ze miałam je zwinięte poniżej blizny zeby sie wietrzyla a one miały trzymać tylko ta nartę miedzy nogami... Powiedział ze w połogu sie majtek nie nosi
EWUSIA super kolory!

A ja czekam... Przed 18 powinien tz dotrzeć

Stary 2016-01-12, 14:16   #204
Casaa
Zakorzenienie

Hariett urodzilas prawdziwego kolosa! Gratuluje, wracaj do sil

Ewusia, sliczny pokoik kolor sciany i napis jest rewelacyjny

U mnie ktg ok teraz z mezem kursujemy po miescie dopinajac wszystkie sprawy

Kamilka, dobrze, ze wychodzicie

Russian, daj znaka ze dojechaliscie i wszystko jest ok

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:18   #205
uaoo
Zakorzenienie

.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2016-01-12 o 14:24
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:36   #206
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
masakra nie dość ze jak mówisz ledwo chodzisz to jeszcze ze ściśniętymi udami...
fajnie ze z opieki jestes zadowolona i z małym wszystko ok to za chwilkę bedziecie juz w domku
ahh te pielegniary i po co straszyc, skoro sie nie zgadzasz na szczepienie to znaczy ze to twoja swiadoma decyzja a nie chwilowe widzimisie....

u mnie w szpitalu majtki sa w wyprawce podane wiec chyba nie beda za nie na mnie krzyczec
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Kiedy zamierzasz zacząć?
Cytat:
A jaką długość wziełaś? Ja mam 4,2 i jak sie zamotałam to się okazało że ta długość wcale nie ejst jakaś "szalona"
mam plan umowic sie z doradca jak mala bedzie miec ok 3/4 tygodni
tez wzielam 4.2 i wlasnie probowalam na misku zawiazac kangurka i dużo mi tego materiału zostało ale wiadomo misiek to nie dziecko zreszta TZta tez chce namowic na noszenie
Ewusia śliczny kącik, mam taki kolor ściany w moim pokoju w domu rodzinnym
Kamilka do 18 jeszcze chwilka
Iola zazdroszcze też chcę na porodówce tyle czasu spędzić no dobra moze tyle żeby zdarzyć z lewatywą i oświadczeniem o nie szczepieniu
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:46   #207
kasia01987
Wtajemniczenie

Hmmm zastanawia mnie czemu nie szczepicie dzieciaczków

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:51   #208
Dotka90
Zakorzenienie

Ktoras pytala o krwawienie -u mnie bylo bardzo krotko. Teraz mam plamienie. No i koszmarna suchosc az podrazniona bylam ale gin kazal kupic hexagyn duo i jest lepiej.

Kamilko dobrze ze u Was lepiej. Ja wlasnie nakarmilam malego i powoli sie zbieram..

Tak wkladalam dzisiaj wozek do bagaznika ze musialam jeszcze leciec do domu po bluzke na przebranie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:09   #209
small_
Raczkowanie

Uaoo współczuję porodu.
Ahnessy pochwal sie
Hariett masakra z tym brakiem majtek.
Kamila super ze wychodzicie
Dotka powodzenia u okulisty
Ewusia śliczny kącik

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:09   #210
iola14
Rozeznanie

Ahnessy u mnie pytali o zgodę na szczepienie jak mała na mnie leżała, a lewatywy akurat mi brakowało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości