|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
Idziemy do domu
ANHESSY zaglądają bo musza wiedziec czy jest ich prawidłowa ilośc... Gdyby było za mało to bardzo źle Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2016-01-12 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
aaaa zapomniałąm się pochwalić przyszła moja chusta
![]() jest śliczna i nie dostrzegłam na niej jeszcze żadnej "skazy" drugogatunkowej, przeraża mnie jej długość ale już nie mogę się doczekać motania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
Lune ja kroplówek nie dostałam żadnych po porodzie? Może po prostu krwawię w normie?
Co do nieszczepienia to podpisywałam kilka razy tylko że na to nie zezwalam i tyle. No i położna noworodkowa jak go rano sprawdzała to pytała czemu i trochę straszyła, ale tak to ok. Magda muszę właśnie wypróbować w jakie ubranka się będzie mieścić ![]() W marcu to on by już pewnie metr miał ![]()
#184 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mamus
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Dziewczyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? Mi teraz w sumie tylko leci troche jak maly zje... szybko cos mi sie wydaje |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Ahnessy tak czy inaczej wolę nie pytać czy mnie było słychać za bardzo
![]() Nie muszą zaglądać do wkładów, wystarczy że popatrzą na to co masz pod pupą ![]() ![]()
#187 | ||||
Zakorzenienie
|
Tantum verde
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie bardzo widzę sens tego związku, im więcej czytam tym bardziej mam taką minę ![]() Cytat:
![]() Ja w ogóle nie bardzo widzę sens tego związku, im więcej czytam tym bardziej mam taką minę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziiaj mały maruduje strasznie ![]() Nie wiem jak będzie u okulisty ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szumiś to jest po prostu ładnie opakowany szum ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale duży synuś ![]() dziś dzień rekordów Iola pobiła rekord w szybkim porodzie a Ty w wielkości maluszka ![]() z 56 może być problem bo mój się urodził 58 cm i 1,5 kg lżejszy a już mi powoli z 56 wyrasta ![]() Cytat:
Ale po cc może jest inaczej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
ZUKEN ja plamie nadal... Większe krwawienie ustało dość szybko bo ciąża była niska ale nadal bez wkładki sie nie ruszam...
DOTKA kciuki za wizytę- u nas minimalna poprawa wiec mi troszkę ulżyło. W poniedziałek powtórka KINGA narazie Ok, choć krew marna. Dostałyśmy kolejne skierowania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I gratulacje dla kolejnych mam! ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Uaoo super, że już w domku
![]() Współczuję porodu ![]() ![]() Iola, Hariett gratulacje!! ![]() Malwi Olek też ma czasem chłodne łapki, ale to raczej wtedy kiedy ma je "luzem". Jak go zawinę w pieluszkę to ma cieplutkie ![]() Viki super ten staniczek ![]() Ja też muszę w końcu sobie jakiś porządny zamówić. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Uaoo strasznie brzmi Twoją opowieść, dobrze ze skończyło się ok.
Hariett Twój Hubert to mały olbrzym ![]() Iola gratulacje, ekspresem Madzia już na świecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
Ewusia dobrze że nie zrobiłam mega zapasów pampków nr 1
![]() ![]() Uaoo ja jak zobaczyłam małego to miałam mega ulgę, ale też nie chciałabym przechodzić tego po raz drugi. Jeśli jeszcze będę w ciąży to porodu będę się bardzo bać. Kogiel podpisywałam zgodę na nacięcoe ale nie cięli, popękałam leciutko sama i położna stwierdziła że cięcie byłoby w tym przypadku gorsze. Mam 3 szwy.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2016-01-12 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Malwi jak ma rączki zimne to dobrze, znaczy ze zdrowy tak mi położna mówi, że to normalne jak są rączki zimne. Rączki nie są wyznacznikiem ciepła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa tak w ogóle u mnie dziś 39 tc ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Hariett no z papmkami 1 też może być u Was problem
![]() Wrzucam fotkę łóżeczka mojego synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Rozeznanie
|
Mi też dużo nie brakowało
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uaoo ![]() No to opisze Wam tak na szybko. O 22 poszłam sobie polezec do wanny bo te skurcze mnie denerwowaly. Polezalam ze 40 minut i polozylam się spać. Skurcze nadal miałam co 8, 10, 15, 20 minut i nie były jakoś mega bolesne wiec sobie przysypialam. O 1 obudził mnie tak silny skurcz, że myślałam że umrę. Poszłam do łazienki i wody mi pociekly. Skurcze nagle stały się co 2 minuty. Szybko dzwonię do szwagra chodź do dzieci i do męża bo w pracy był. O 1.30 wyjechalismy do szpitala o 1.50 przyjęto mnie do badania to było 8 cm rozwarcia. Ledwo z fotela zeszlam, polozna wywiad zaczęła a ja czuje, że muszę przec. Dawaj mnie na wózek i na porodowke. Szybko na łóżko. Polozna ledwo fartuch ubrala 3 parte i Magda się urodziła. Teraz dziękuję, że mi wody odplynely bo bym w domu urodziła. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Viki moim zdaniem to bez sensu, no ale tak wymagają i trudno :/ póki co to i tak bym nie pochodziła za dużo bo boli, ruszam się wolno i uważnie. Za to jedzenia jest b. Dużo i całkiem smaczne
![]() Ewusia dobrze że intuicyjnie ubranka na 62 i 68 też kupiłam, bo byłoby słabo. Pampy 1 niby do 5 kg są, to te 2 opakowania chyba zdążę zużyć? ![]() Śliczny kącik ![]() Iola Wczoraj miałam w pokoju 2 kobiety po porodach i jedna mówiła że jak tak leżą i słuchają to każda rodząca krzyczy, mimo że położne na to kręcą nosami :P U mnie spojenie już przynajmniej nie boli, za to boli bożena ![]()
#202 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Viki u mnie nie pozwalali. W ICZMP opiernicz tez za to dostałam od lekarza- mimo ze miałam je zwinięte poniżej blizny zeby sie wietrzyla a one miały trzymać tylko ta nartę miedzy nogami... Powiedział ze w połogu sie majtek nie nosi
![]() EWUSIA super kolory! A ja czekam... Przed 18 powinien tz dotrzeć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Hariett
![]() ![]() Ewusia, sliczny pokoik ![]() ![]() U mnie ktg ok ![]() ![]() Kamilka, dobrze, ze wychodzicie ![]() Russian, daj znaka ze dojechaliscie i wszystko jest ok ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 ![]() Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-01-12 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie ze z opieki jestes zadowolona i z małym wszystko ok to za chwilkę bedziecie juz w domku ![]() ahh te pielegniary i po co straszyc, skoro sie nie zgadzasz na szczepienie to znaczy ze to twoja swiadoma decyzja a nie chwilowe widzimisie.... u mnie w szpitalu majtki sa w wyprawce podane wiec chyba nie beda za nie na mnie krzyczec ![]() Cytat:
tez wzielam 4.2 i wlasnie probowalam na misku zawiazac kangurka i dużo mi tego materiału zostało ale wiadomo misiek to nie dziecko ![]() Ewusia śliczny kącik, mam taki kolor ściany w moim pokoju w domu rodzinnym ![]() Kamilka do 18 jeszcze chwilka ![]() Iola zazdroszcze też chcę na porodówce tyle czasu spędzić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm zastanawia mnie czemu nie szczepicie dzieciaczków
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ktoras pytala o krwawienie -u mnie bylo bardzo krotko. Teraz mam plamienie. No i koszmarna suchosc az podrazniona bylam ale gin kazal kupic hexagyn duo i jest lepiej.
Kamilko dobrze ze u Was lepiej. Ja wlasnie nakarmilam malego i powoli sie zbieram.. Tak wkladalam dzisiaj wozek do bagaznika ze musialam jeszcze leciec do domu po bluzke na przebranie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Uaoo współczuję porodu.
Ahnessy pochwal sie ![]() Hariett masakra z tym brakiem majtek. Kamila super ze wychodzicie ![]() Dotka powodzenia u okulisty ![]() Ewusia śliczny kącik ![]()
#210 |
Rozeznanie
|
Ahnessy u mnie pytali o zgodę na szczepienie jak mała na mnie leżała, a lewatywy akurat mi brakowało
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.