|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...
Cytat:
Ooo ! Jak miło ! no fakt W Toruniu nic nie ma a ty sie zaopatrujesz tylko w sklapch intenetowych ?;>
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Qnszt, DiamicArt i Artfan
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Od kilku dni namiętnie czytam o waszej biżuterii i jestem zachwycona !!! A teraz wreszcie dowiedziałam się, gdzie moge się zaopatrzyć w te cuda - jutro wyruszam na łowy Mam nadzieje, że już nie długo bede miała czym się pochwalić... ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
czekamy
|
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
http://www.geo.uw.edu.pl/HOBBY/SHOW/shows_pl.htm
Na tej stronie znajduje sie terminarz gield mineralow i skamienialosci na ten rok w Polsce. Warto pojsc bo poza kamieniami polszlachetnymi mozna dostac wszystko: koraliki szklane, ceramiczne, metalowe i polfabrykaty rowniez. |
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie juz niedlugo gielda bo 1 kwietnia i 2giego ) teraz to tylko kaske zbierac a pozniej szalec )jeszzce raz dziekuje baaaaaaaaaaaardzo mocno |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
a wiecie coś o sklepach w woj. kujawsko-pomorskim? bo w moim mieście nic nie ma, ale do Turunia, czy Płocka mam niedaleko (Włocławek sie kłania
)PS. pytałam już kiedyś, ale prośby z większych miast mnie "zagłuszyły" |
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Alez nie ma za co dziewczynki
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
para bigli srebrnych - ok. 3 zl okragle cloissone - 1 zl sztuka metr linki stalowej - 1 zl nakladki na okragle koraliki - 1,5 zl jeszcze pare rzeczy kupilam, ale nie moge sobie kompletnie przypomniec cen! jak tylko cos wymysle to sie odezwe
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Może przyda sie komuś info że na Bródnie w Warszawie na bazarku przy Globim jest taka mała budka z pasmanteria- można tam nei tylko dostać sznurki i tasiemki jesli któraś robi biżu z takich rzeczy, ale również bywaja tam koraliki - coś da sie wybrać. Ponieważ na naszym forum pojawia sie głównie qnszt to chciałabym dorzucić tutaj kilka innych sklepów - chetnie posłuchałabym waszych opinii na ich temat
Reasumujac w sieci mamy www.qnszt.pl - wszystkim nam dobrze znany www.koraliki.pl - chyba ostatnio jakby zalane niezbyt ładnym towarem - można polemizować oczywiście www.koralik.pl www.coolki.pl www.hopea.pl - można zamawiać online ale nie próbowałam wiec nie wiem jakie są koszta - wiecie coś na ten temat www.sroczki.pl - oryginalne duże koraliki www.genea.pl - ładne szkło weneckie dużo tańsze niż w coolkach www.art-bijou.pl www.artfan.pl - omalże bym zapomniała - piękna masa perłowa piszcie piszcie może znacie jakiś jeszcze koralikowy sklepik |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
ja też Kraków.Do "koralikownia' dopiero sie przymierzam, ale z tego co wiem na Rakowickiej mozna kupic bigle itp.( jeszcze tam nie byłam-brak czasu)
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Do ponizszych linkow dorzuce jeszcze
www.diamicart.pl Niestety nie wiem dokladnie co mozna tam kupic i za ile bo zle otwiera mi sie ta strona. Cytat:
![]() Dokladnie nie jestem w stanie odpowiedziec (kupowalam sporo rzeczy i to miesiac temu, nie pamietam po prostu), niemniej jednak sporo taniej niz na allegro. Za jakies psie pieniadze kupilam rurki dystansowe i koraliki metalowe, godziwie bardzo zrobione. Cena kamieni polszlachetnych i szkla weneckiego rowniez nieco nizsza niz srednia na allegro. Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-07-17 o 21:40 Powód: połączenie sąsiednich postów |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
to co wrocławianki,robimy nalot na następną giełdę ?
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Łodzinaki czy któraś była dziś na targach??
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale duzoo korali znaczy sie minerałow a jakie drogie :wow: ale i tak sobiekupilam conieco ![]() little a dlaczego sie pytasz? |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aa.. czy wjazd był free?? |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie zaopatrzylam bigle byly w przeroznych cenach oczywiscie srebrne i posrebrzane do wyboru do koloru najtansze karabinczyki jakie widzialam byly po 1.60zł i to takie malutkie, byly tez za 2,50 i jeszcze jakies. zaciski srebrne po 2,50 za 1 gram - drogo nie powiem ale coz trzeba bylo kupic ![]() byly tez koraliki na sztuke i na wage, ale nie bylo zadnych malutkich spory wyor byl ale drogo...myslalam ze bedzie taniej.a i za wejscie 4 zl jesli sie uczysz a 8 jesli nie (zdzierstwo )ale i tak kupilam conieco
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Co do zamówień. Ja kupuję dużo na allegro, na qnszcie i artfan. Jeżeli na allegro to najwięcej u bostarbb i costumejewellery, ostatnio iza_sut i borys78. Bostarbb ma śliczne koraliki ale chyba też najtańsze srebrne bigle - para tylko 1,60, tańszych nie znalazłam nigdzie, poza tym druty srebrne - ja akurat 0,5 mm kupuje też są tanie - 3,15 (tańsze niż na Qnszcie). Bostarbb daje pełno gratisów, nawet jeżeli ma się darmową przesyłkę (przy zamówieniu powyżej 100 zł). CostumeJewellery ma piękne korale-nigdy nie byłam jeszcze niezadowolona.Poza tym bardzo miły kontakt.Ostatnio kupowałam u Borys78-normalnie express - przesyłka za 2 dni w domu, od złożenia zamówienia. Iza_sut specjalnie na moją prośbę wystawiła po raz kolejny piękne czekoladowe perełki-kontakt godny polecenia.Na Qnszcie mają piękne korale,ale czasem można tańsze znaleźć na allegro.Za to mają największą kolekcję półfabrykatów.Mają rewelacyjne linki jubilerskie-nie ma nigdzie lepszych i tańszych no i najtańsze kuleczki zaciskowe. Na artfanie można trafić czasem na rarytasy-ostatnio cały repertuar millefiori. Naprawdę nie trzeba szukać sklepów jak jest taki wybór na necie. Należy tylko umieć kombinować żeby 5 tysięcy razy nie płacić za przesyłkę.Każdy z tych kontaktów gorąco polecam.Aha i jeżeli chcecie być traktowane poważnie i oczekiwać na gratisy to traktujcie poważnie sprzedającego, bo klientka który płaci 2 tygodnie po złożeniu zamówienia nie jest dobrą klientką, więc ja osoboiście nie oczekiwałabym na gratis.Ja płacę od razu po otrzymaniu zestawienia i może dlatego dostaję pełno gratisów. pozdrawiam wszystkie zdolniachy.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozostale informacje rowniez cenne jesli bizuterie z koralikow robi sie wylacznie amatorsko. Ja wole kupowac w realu, moge po prostu zobaczyc towar no i taniej.Rowniez pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiam najpierw na próbę koraliki. Robię z nich biżuterię, zbieram zamówienia (ok 100 z każdej mojej oferty) i zamawiam w dużych ilościach. Przy zamawianiu koralików do zrobienia zamówionej już biżuterii kupuję od razu jakieś nowe. Robię z nich biżuterię i ... . Tym sposobem nie płacę pięćset razy za przesyłkę.Jakoś daję radę.Trzeba tylko przemyśleć na spokojnie wszystko.Wiadomo że najlepiej poogladać - ale jak się nie da to trzeba kombinować.A ceny? Jakby były jeszcze tańsze to miałabym już wyrzuty sumienia że klientkom tak drogo sprzedaję. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
No tak, jesli robisz najpierw wzory a potem tzw masowke to moze i to jest metoda. Ja nigdy nie powtarzam wzoru, postanowilam pracowac i bawic sie jednoczesnie. To wlasnie za kreacje placa klienci, nie za koraliki
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
no jeżeli jesteś w stanie co 3 tygodnie wymyśleć 100 wzorów biżu to ciś
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
o rany, co to ja chciałam napisać..? Coś ciekawego, ale wyleciało mi z głowy... mmmmuuuu
|
|
|
#210 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny a Wy gdzie kupujecie materiały do produkcji biżuterii tylko w necie ???????
ja nie mogę znależć takiego miejsca w Bydzi a strasznie mi sie podoba to wszystko i chciałabym sama spróbowac :-( |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

a ty sie zaopatrujesz tylko w sklapch intenetowych ?;>