|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
Ale tak samo może być, jeśli masz winietki i zostaniesz usadzona w kiepskim towarzystwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() No po prostu, jak mam liczyć, że usiądę w fajnym towarzystwie dzięki refleksowi - to wolę sie jednak zdać na PM. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
No niby tak powinno być. Ale pisałam wyżej, ze to nie zawsze tak działa. Wtedy też PM się wydawało, że nas dobrze usadzili i nam się też tak wydawało. Na weselu znaliśmy tylko rodzinę panny młodej, więc ucieszyliśmy się, że będziemy siedzieć koło przyjaciół pana młodego, tyle że oni ignorowali nas w 100% traktując nas jak powietrze, a na nasze próby zagadania odburkiwali i udawali, że nas nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
O tak! Brak winietek! Byłam na takim weselu. Płeć piękna na ślubie w kościele a ich drugie połówki na sali zajmują miejsca reklamówkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Żona Gargamel
|
O nie, wesele bez winietek w ogóle nie wchodzi u nas w grę
![]() Raz byliśmy, weszliśmy na salę, kulturalnie zajęliśmy sobie miejsca z grupą znajomych (zależało nam żeby razem bo rodziny pary nie znaliśmy) i poszliśmy składać życzenia. Gdy wróciliśmy to moja torebka była rzucona gdzieś w kąt a na moim miejscu siedziała sobie jakaś babcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Dla mnie największym koszmarkiem jest diadem połączony z welonem (najlepiej jeszcze u Panny Młodej z brzuchem ciążowym lub z dzieckiem) i największy koszmar rękawiczki szczególnie te bez palców przytrzymywane na środkowym za pomocą dziwnych plastikowych kuleczek. Źle mi się to kojarzy, a na zdjęciu wygląda tak jakby Panna Młoda miała obie ręce w gipsie... Na szczęście taka moda już chyba przemija.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Generalnie pary, które w nosie mają postanowienia kościoła ale do ołtarza to pierwsi ![]() Suknie z rękawiczkami były modne w latach '90, cieszę się, że ten trend przemija bo rzeczywiście, wyglądało to fatalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Dla mnie największymi koszmarkami ślubno weselnymi są:
1. Bramy z balonów, wszelkie dekoracje typu ucięte drzewka przystrojone jakimiś wstążkami i na dokładkę tablice "Witamy gości weselnych" 2. Pierzaste suknie i tego typu welony- rzecz gustu ale mało która Pmka wygląda w tym dobrze. 3. Białe buty z paskiem wokół kostki. 3. Atrakcje typu pokazy barmańskie, tańca, fajerwerki, prosiak itd.- potrafią zmienić wesele w festyn. 4. Orkiestra pod domem i pod kościołem. 5. Długie białe limuzyny. 6. Dekoracja samochodu typu wiązanka na maskę- od razu mam skojarzenia z wiązanką pogrzebową. 7. Sesja typu- piknik na trawie, pan młody stojący w oddali niby na ręce pani młodej, "klonowanie" na zdjęciach jednego z państwa młodych. 8. Białe gołębie- zupełnie tego nie rozumiem.
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5588523 6]Taka różnica, że w okresie letnim i przy podawaniu piwa na weselu zdarza się, że familie siadają na zewnątrz mając zabawę wewnątrz w poważaniu. I wtedy powstaje piękna luka w stole więc winietka nie równa się ładowi przy stole.[/QUOTE]
Według mnie winietki nie są po to, by zachować przy stole ład i uniknąć dziur. Ale po to, by później nie było zamieszania. Goście siadają na czuja jak chcą i potem zonk, bo jest małżeństwo z dwójką dzieci, a przy żadnym stole nie ma już wolnych 4 krzeseł obok siebie, bo tak akurat goście pozajmowali. I trzeba później chodzić na koniec stołu, prosić wszystkich by się przesuneli (widziałam już coś takiego na weselu bez winietek). Wolałabym sama ustawić winietki, by paczka znajomych siedziała razem, a starsze ciocie i babcie (które chcą się wygadać, bo widzą się rzadko) razem. Oczywiście jeśli koleżanka ma okrągłe stoły na kilka par przy stole i każdy ma wyznaczony stół, to i tak wszyscy są z góry usadzeni, dla mnie to prawie to samo co i winietki ;-) ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- A na mojej liście bubli weselnych są: - chamskie zabawy dla gości z podtekstem erotycznym - gdy zespół/dj zapodaje dużo wolnych lub zamulonych kawałków pod rząd - sala remiza, gdzie są ławeczki bez oparcia zamiast krzesełek (byłam na takim jak miałam chyba 16-18 lat, może teraz już nikt tak nie robi ![]() - kiepski zespół disco polo (byłam na takim weselu, gdzie był typowy zespół discopolowy, przez CAŁE wesele grał TYLKO disco polo wlasnego autorstwa, żeby to jeszcze były jakieś hity, które każdy zna, jak "Jesteś szalona", ale niestety, leciały same nieznane kawałki - większość młodych wolała sobie pogadać w grupce na świeżym powietrzu poza salą niż tańczyć) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5555285 6]
Ja byłam na weselu, gdzie wszyscy wiedzieli o złych relacjach młodego z rodzicami ale oczywiście kółeczko i "cudownych rodziców mam" było, a jakże.[/QUOTE] Dlaczego zawsze twierdzicie że to na pokaz? mpże młoda chciała podziękować swoim? Cytat:
Co do gołebi to :"Dla pierwszych chrześcijan gołąb był ptakiem świętym, symbolizuje bowiem trzecią osobę Boga - czyli Ducha Świętego. Z kolei w sztuce chrześcijańskiej stały się symbolem łagodności, wieczności, nieśmiertelności i miłości. Według wczesnochrześcijańskich wierzeń turkawka z natury gadatliwa, gdy owdowieje, umiera wspominając swojego małżonka i nie wiąże się z nikim więcej. Święty Bazyli radził: Naśladujcie niewiasty turkawkę i strzeżcie małżeństwa jak i ona." Faktycznie najgorsze to są chyba te erotyczne zabawy. Ale to czasem wina zespołu nie młodych.
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#197 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Są miliony sposób na podziękowanie rodzicom, nie trzeba ściskać się za łapki jak w przedszkolu i rzucać sobie takie spojrzenia, jakby jeden drugiemu miał za chwilę walnąć. Cytat:
![]() Ustala się przecież zabawy/repertuar i czarną listę wcześniej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
użyłam tutaj skrótu myślowego. Więc tak welon plus diadem wg mnie to za dużo dobrodziejstw i przesada z ozdobami. A welon plus ciężarna lub dzieciata Panna Młoda gryzie się z naukami kościelnymi. Czyli tak jak wspominała Shanaya brzuch ale kościelny musi być.
Ale to już temat na inny wątek... A no i zapomniałam o wszelkich zabawach z podtekstem erotycznym. Ale to jest chyba tak oczywiste że nie trzeba tego wypisywać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
lubi eks swojego męża
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5593714 1]Dla mnie też koszmarkiem jest panna młoda z brzuchem przed ołtarzem, kościelny musi być
![]() Generalnie pary, które w nosie mają postanowienia kościoła ale do ołtarza to pierwsi ![]() [/QUOTE] Cytat:
Część par czuje się związana z wiarą pomimo nieprzestrzegania pewnych zasad i bardzo chce wziąć kościelny. Też mnie czasem to trochę kłuje, ale nie mnie sądzić i nie mnie wyśmiewać. A tym bardziej nie mnie uważać za lepsze te panny młode, które jednak skutecznie stosują antykoncepcję od tych, które wpadły - bo par regularnie uprawiających seks i walących śmiało pod ołtarz znam mnóstwo. Ale jednak w ich przypadku nikogo biała sukienka, wianek i welon nie razi.
![]() |
![]() |
#201 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Tego jeszcze nie widziałam
![]() My jako Młodzi zostawiamy naszego pieseła w pokoju hotelowym. Zgarniemy go jedynie do kilku zdjęć w trakcie wesela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie, czy nie będzie się stresował swoim nowym pokojem i ewentualnymi hałasami z sali weselnej? Ja bym nie ryzykowała zostawiać psa w nieznanym dla niego miejscu.
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama mam psiunia więc rozumiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Wg mnie to czasem ładnie wygląda, ale sama bym takiego połączenia nie uskuteczniła. Kojarzy mi się z księżniczkami z bajek
![]() Cytat:
![]() Ale ślub to inna bajka, rzeczywiście, obciach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Od sali pokoje są dosyć daleko i nie będzie w stanie nic (a na pewno zbyt wiele) usłyszeć. Tam ogólnie sale (są dwie) i hotel to osobne budynki. Co do stresu. Będzie tam dzień wcześniej, dostanie swoje zabawki, kocyk i co tam ma, będziemy mogli też częściej do niego zaglądać jak będzie na miejscu. Gdyby został w domu to byłby całą noc sam a to by go też stresowało mimo, że byłby u siebie. W sumie wybieramy mniejsze zło (przynajmniej mamy nadzieję na to). Poza tym nam łatwiej tak to zorganizować patrząc na to, że na drugi dzień są poprawiny. Wiemy, że i tak będzie się stresował i tak czy to jakby został pod czyjąś opieką (ale i tak nikogo nie mamy więc nie ma takiej opcji) czy jak go zabierzemy czy jakby został w mieszkaniu. To chyba był jeden z większych problemów dla nas więc jak hotel zgodził się na psa to nam ulżyło bo będziemy mieli go pod ręką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
ctrl alt delete
|
Fajnie napisane. Owszem, niektóre śluby kościelne to lekka przesada, nie mówię. Ale są też ludzie (chociaz na Wizażu to nie jest aż tak wyraźne), którzy na hasło "ślub kościelny" zaczynają dywagacje, czy para młoda aby na pewno żyła w czystości i chodzi co tydzień do kościoła, i co z antykoncepcją. To jest dopiero żenada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Seks przedmałżeński to grzech. Stosowanie antykoncepcji tez, wiec te "z brzuchem" popelnily tylko jeden grzech, bo anty nie stosowaly ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mama kiedyś zostawiła psa na chwilę u swojej siostry i pies tak wył, że zaraz musiała się wrócić. Natomiast jak zostawiała go u nas (gdzie pies czuł Tż zapach) to nie było żadnego problemu. Hotel = miejsce bez znajomego zapachu. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to też zawsze coś. Też nas to stresuje bo dla nas jest jak dziecko no ale też nie możemy pokazywać, że jest taki biedny bo zostanie sam bo to zestresowałoby go jeszcze bardziej. Jak my będziemy pewni tego co robimy to i jemu będzie łatwiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.