Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 16:35   #181
marza_mr
Zakorzenienie

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
No jak nie doprecyzujesz od razu, że wesele z planem stołów...

Hehe moge tylko zgadywać, ale obstawiam, że części z nich nie podpasowało towarzystwo przy stole
Ale tak samo może być, jeśli masz winietki i zostaniesz usadzona w kiepskim towarzystwie.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 16:40   #182
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Ale tak samo może być, jeśli masz winietki i zostaniesz usadzona w kiepskim towarzystwie.
Ale właśnie po to są winietki, żebyś nie siedziała w kiepskim towarzystwie

No po prostu, jak mam liczyć, że usiądę w fajnym towarzystwie dzięki refleksowi - to wolę sie jednak zdać na PM.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 16:51   #183
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie po to są winietki, żebyś nie siedziała w kiepskim towarzystwie

No po prostu, jak mam liczyć, że usiądę w fajnym towarzystwie dzięki refleksowi - to wolę sie jednak zdać na PM.
No niby tak powinno być. Ale pisałam wyżej, ze to nie zawsze tak działa. Wtedy też PM się wydawało, że nas dobrze usadzili i nam się też tak wydawało. Na weselu znaliśmy tylko rodzinę panny młodej, więc ucieszyliśmy się, że będziemy siedzieć koło przyjaciół pana młodego, tyle że oni ignorowali nas w 100% traktując nas jak powietrze, a na nasze próby zagadania odburkiwali i udawali, że nas nie ma.
Stary 2016-02-17, 16:55   #184
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
No niby tak powinno być. Ale pisałam wyżej, ze to nie zawsze tak działa. Wtedy też PM się wydawało, że nas dobrze usadzili i nam się też tak wydawało. Na weselu znaliśmy tylko rodzinę panny młodej, więc ucieszyliśmy się, że będziemy siedzieć koło przyjaciół pana młodego, tyle że oni ignorowali nas w 100% traktując nas jak powietrze, a na nasze próby zagadania odburkiwali i udawali, że nas nie ma.
Tak, ale bez winietek mogłoby być jeszcze gorzej. Moglibyście siedzieć miedzy wujkiem Mietkiem i ciotką Grażyną i żałować, że nie udało Wam sie usiąść ze znajomymi młodego
Stary 2016-02-17, 17:29   #185
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
To ja napiszę co to oznaczało na tym weselu na którym ja byłam:

-PM nie wynajęli samochodu bo stwierdzili że kościół jest tylko 15 minut od domu panny młodej i w rezultacie szli przez wieś na piechotę i spóźnili się na własny ślub

-wesele odbywało się w remizie, która normalnie jest zamknięta, bo czeka na remont, ale dla matki panny młodej zrobiono wyjątek i siedzieliśmy w sali z dziurami w ścianach wielkości pięści z zapadającą się podłogą. Stoły były każdy z innej parafii, więc jedne były wyższe, drugie niższe, to samo krzesła (niektóre krzesła w bonusie miały jedną nogę krótszą), obrusy były papierowe, jako dekoracja kilka balonów.

-Menu z tego, co uda się wyhodować we własnym gospodarstwie i jak najszybciej przygotować czyli np. mielone i smażony kurczak plus ziemniaki i pokrojone w plastry pomidory i ogórki, bigos i tort z masą z ubitych białek z cukrem. Do picia bimber, woda w dzbankach (pewnie z kranu) i najtańsze kolorowe napoje, plus na ciepło kawa zalewajka i herbata, o cytrynie, czy mleczku do kawy można było pomarzyć.

- Goście pana młodego byli zakwaterowani w domkach bez wody z zepsutą kanalizacją, ja jako gość panny młodej spałam u niej w domu w kuchni na podłodze.

To tak w skrócie.
A propos samochodu myślałam,że przesadzasz, ale czytając całą resztę to rzeczywiście muszę Ci przyznać rację .

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
brak winietek jestem w stanie zrozumieć tylko w momencie gdy jest plan stołów i każdy wie jaki numer ma jego stół.
A ja winietki jestem w stanie zrozumieć, jak wesele jest na bardzo dużą liczbę gości (powiedzmy 150 czy 200). W innych przypadkach nie widzę sensu. Ja byłam na wielu weselach (wszystkie bez winietek) i nikt nigdy nie narzekał na miejsca. Najpierw każdy siadał jak chciał, a potem w trakcie imprezy i tak się ludzie wymieniali, żeby pogadać. Pełna integracja.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 17:35   #186
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Najpierw każdy siadał jak chciał, a potem w trakcie imprezy i tak się ludzie wymieniali, żeby pogadać. Pełna integracja.
Nie wiem czy bym chciała wędrować po sali ze swoim talerzem, szklanką i kieliszkiem.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 17:40   #187
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

O tak! Brak winietek! Byłam na takim weselu. Płeć piękna na ślubie w kościele a ich drugie połówki na sali zajmują miejsca reklamówkami
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 17:54   #188
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale bez winietek mogłoby być jeszcze gorzej. Moglibyście siedzieć miedzy wujkiem Mietkiem i ciotką Grażyną i żałować, że nie udało Wam sie usiąść ze znajomymi młodego
50/50

Cytat:
A propos samochodu myślałam,że przesadzasz, ale czytając całą resztę to rzeczywiście muszę Ci przyznać rację .

Bardzo chciałabym przesadzać Ale co jak co, to wesele na zawsze pozostanie w mojej pamięci
Stary 2016-02-17, 18:22   #189
smerfetk_a
Żona Gargamel

O nie, wesele bez winietek w ogóle nie wchodzi u nas w grę
Raz byliśmy, weszliśmy na salę, kulturalnie zajęliśmy sobie miejsca z grupą znajomych (zależało nam żeby razem bo rodziny pary nie znaliśmy) i poszliśmy składać życzenia. Gdy wróciliśmy to moja torebka była rzucona gdzieś w kąt a na moim miejscu siedziała sobie jakaś babcia Oczywiście byliśmy ze znajomymi rozdzieleni na pół.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 11:51   #190
Awakme
Raczkowanie

Dla mnie największym koszmarkiem jest diadem połączony z welonem (najlepiej jeszcze u Panny Młodej z brzuchem ciążowym lub z dzieckiem) i największy koszmar rękawiczki szczególnie te bez palców przytrzymywane na środkowym za pomocą dziwnych plastikowych kuleczek. Źle mi się to kojarzy, a na zdjęciu wygląda tak jakby Panna Młoda miała obie ręce w gipsie... Na szczęście taka moda już chyba przemija.
Awakme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 11:57   #191
AngielskaPogoda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Awakme Pokaż wiadomość
Dla mnie największym koszmarkiem jest diadem połączony z welonem (najlepiej jeszcze u Panny Młodej z brzuchem ciążowym lub z dzieckiem) i największy koszmar rękawiczki szczególnie te bez palców przytrzymywane na środkowym za pomocą dziwnych plastikowych kuleczek. Źle mi się to kojarzy, a na zdjęciu wygląda tak jakby Panna Młoda miała obie ręce w gipsie... Na szczęście taka moda już chyba przemija.
A co to ma do rzeczy?
Then Make A Change

AngielskaPogoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 12:00   #192
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie też koszmarkiem jest panna młoda z brzuchem przed ołtarzem, kościelny musi być
Generalnie pary, które w nosie mają postanowienia kościoła ale do ołtarza to pierwsi

Suknie z rękawiczkami były modne w latach '90, cieszę się, że ten trend przemija bo rzeczywiście, wyglądało to fatalnie.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 12:58   #193
Ammia
Zadomowienie

Dla mnie największymi koszmarkami ślubno weselnymi są:
1. Bramy z balonów, wszelkie dekoracje typu ucięte drzewka przystrojone jakimiś wstążkami i na dokładkę tablice "Witamy gości weselnych"
2. Pierzaste suknie i tego typu welony- rzecz gustu ale mało która Pmka wygląda w tym dobrze.
3. Białe buty z paskiem wokół kostki.
3. Atrakcje typu pokazy barmańskie, tańca, fajerwerki, prosiak itd.- potrafią zmienić wesele w festyn.
4. Orkiestra pod domem i pod kościołem.
5. Długie białe limuzyny.
6. Dekoracja samochodu typu wiązanka na maskę- od razu mam skojarzenia z wiązanką pogrzebową.
7. Sesja typu- piknik na trawie, pan młody stojący w oddali niby na ręce pani młodej, "klonowanie" na zdjęciach jednego z państwa młodych.
8. Białe gołębie- zupełnie tego nie rozumiem.
Stary 2016-02-18, 13:17   #194
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5588523 6]Taka różnica, że w okresie letnim i przy podawaniu piwa na weselu zdarza się, że familie siadają na zewnątrz mając zabawę wewnątrz w poważaniu. I wtedy powstaje piękna luka w stole więc winietka nie równa się ładowi przy stole.[/QUOTE]

Według mnie winietki nie są po to, by zachować przy stole ład i uniknąć dziur. Ale po to, by później nie było zamieszania. Goście siadają na czuja jak chcą i potem zonk, bo jest małżeństwo z dwójką dzieci, a przy żadnym stole nie ma już wolnych 4 krzeseł obok siebie, bo tak akurat goście pozajmowali. I trzeba później chodzić na koniec stołu, prosić wszystkich by się przesuneli (widziałam już coś takiego na weselu bez winietek).

Wolałabym sama ustawić winietki, by paczka znajomych siedziała razem, a starsze ciocie i babcie (które chcą się wygadać, bo widzą się rzadko) razem.

Oczywiście jeśli koleżanka ma okrągłe stoły na kilka par przy stole i każdy ma wyznaczony stół, to i tak wszyscy są z góry usadzeni, dla mnie to prawie to samo co i winietki ;-)

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

A na mojej liście bubli weselnych są:
- chamskie zabawy dla gości z podtekstem erotycznym
- gdy zespół/dj zapodaje dużo wolnych lub zamulonych kawałków pod rząd
- sala remiza, gdzie są ławeczki bez oparcia zamiast krzesełek (byłam na takim jak miałam chyba 16-18 lat, może teraz już nikt tak nie robi )
- kiepski zespół disco polo (byłam na takim weselu, gdzie był typowy zespół discopolowy, przez CAŁE wesele grał TYLKO disco polo wlasnego autorstwa, żeby to jeszcze były jakieś hity, które każdy zna, jak "Jesteś szalona", ale niestety, leciały same nieznane kawałki - większość młodych wolała sobie pogadać w grupce na świeżym powietrzu poza salą niż tańczyć)
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 13:44   #195
hermenegilda99
Raczkowanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5555285 6]
Ja byłam na weselu, gdzie wszyscy wiedzieli o złych relacjach młodego z rodzicami ale oczywiście kółeczko i "cudownych rodziców mam" było, a jakże.[/QUOTE]
Dlaczego zawsze twierdzicie że to na pokaz? mpże młoda chciała podziękować swoim?

Cytat:
Napisane przez delicja123 Pokaż wiadomość
Bachory idące przed para młodą z obrączkami oeeezuu

Gołąbki puszczane przez parę młoda - na chusteczkę one ? Chyba, że mają obsrać suknie
Dzieci to kwesia dyskusyjna. Uważam że to bardzo ładnie wygląda, to zależy czy ktoś lubi dzieci. Myślę, że to na pewno nie jeste NAJGORSZE.
Co do gołebi to :"Dla pierwszych chrześcijan gołąb był ptakiem świętym, symbolizuje bowiem trzecią osobę Boga - czyli Ducha Świętego. Z kolei w sztuce chrześcijańskiej stały się symbolem łagodności, wieczności, nieśmiertelności i miłości. Według wczesnochrześcijańskich wierzeń turkawka z natury gadatliwa, gdy owdowieje, umiera wspominając swojego małżonka i nie wiąże się z nikim więcej. Święty Bazyli radził: Naśladujcie niewiasty turkawkę i strzeżcie małżeństwa jak i ona."

Faktycznie najgorsze to są chyba te erotyczne zabawy. Ale to czasem wina zespołu nie młodych.
Stary 2016-02-18, 14:03   #196
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hermenegilda99 Pokaż wiadomość
Dlaczego zawsze twierdzicie że to na pokaz? mpże młoda chciała podziękować swoim?

Dzieci to kwesia dyskusyjna. Uważam że to bardzo ładnie wygląda, to zależy czy ktoś lubi dzieci. Myślę, że to na pewno nie jeste NAJGORSZE.
Co do gołebi to :"Dla pierwszych chrześcijan gołąb był ptakiem świętym, symbolizuje bowiem trzecią osobę Boga - czyli Ducha Świętego. Z kolei w sztuce chrześcijańskiej stały się symbolem łagodności, wieczności, nieśmiertelności i miłości. Według wczesnochrześcijańskich wierzeń turkawka z natury gadatliwa, gdy owdowieje, umiera wspominając swojego małżonka i nie wiąże się z nikim więcej. Święty Bazyli radził: Naśladujcie niewiasty turkawkę i strzeżcie małżeństwa jak i ona."

Faktycznie najgorsze to są chyba te erotyczne zabawy. Ale to czasem wina zespołu nie młodych.
Wina młodych, że taki zespół wybrali Przecież każdy szanujący się zespół/DJ ustala takie rzeczy z młodymi wcześniej

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 14:29   #197
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hermenegilda99 Pokaż wiadomość
Bo jeśli młoda znała relacje między narzeczonym a jego rodziną i mimo wszystko upierała się na odtańczenie piosenki w kółeczku to tak, jest to dla mnie na pokaz.
Są miliony sposób na podziękowanie rodzicom, nie trzeba ściskać się za łapki jak w przedszkolu i rzucać sobie takie spojrzenia, jakby jeden drugiemu miał za chwilę walnąć.

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Wina młodych, że taki zespół wybrali Przecież każdy szanujący się zespół/DJ ustala takie rzeczy z młodymi wcześniej
Dokładnie
Ustala się przecież zabawy/repertuar i czarną listę wcześniej.
Stary 2016-02-18, 22:41   #198
Awakme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AngielskaPogoda Pokaż wiadomość
A co to ma do rzeczy?
użyłam tutaj skrótu myślowego. Więc tak welon plus diadem wg mnie to za dużo dobrodziejstw i przesada z ozdobami. A welon plus ciężarna lub dzieciata Panna Młoda gryzie się z naukami kościelnymi. Czyli tak jak wspominała Shanaya brzuch ale kościelny musi być.
Ale to już temat na inny wątek...
A no i zapomniałam o wszelkich zabawach z podtekstem erotycznym. Ale to jest chyba tak oczywiste że nie trzeba tego wypisywać...
Awakme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 00:36   #199
Hanako
lubi eks swojego męża

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5593714 1]Dla mnie też koszmarkiem jest panna młoda z brzuchem przed ołtarzem, kościelny musi być
Generalnie pary, które w nosie mają postanowienia kościoła ale do ołtarza to pierwsi
[/QUOTE]
Cytat:
A welon plus ciężarna lub dzieciata Panna Młoda gryzie się z naukami kościelnymi. Czyli tak jak wspominała Shanaya brzuch ale kościelny musi być.
Akurat w świetle nauczania Kościoła najważniejsze powinno być miłosierdzie i przebaczenie. Wytykanie innym ich błędów (celem wyszydzenia a nie pomocy) jest nieeleganckie, niesmaczne i na pewno niechrześcijańskie.
Część par czuje się związana z wiarą pomimo nieprzestrzegania pewnych zasad i bardzo chce wziąć kościelny. Też mnie czasem to trochę kłuje, ale nie mnie sądzić i nie mnie wyśmiewać. A tym bardziej nie mnie uważać za lepsze te panny młode, które jednak skutecznie stosują antykoncepcję od tych, które wpadły - bo par regularnie uprawiających seks i walących śmiało pod ołtarz znam mnóstwo.
Ale jednak w ich przypadku nikogo biała sukienka, wianek i welon nie razi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-19, 01:00   #200
wildDaisy
żona bez ogona

Zabranie przez gości psa na wesele i ceremonię w urzędzie/kościele
Stary 2016-02-19, 01:21   #201
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
użyłam tutaj skrótu myślowego. Więc tak welon plus diadem wg mnie to za dużo dobrodziejstw i przesada z ozdobami. A welon plus ciężarna lub dzieciata Panna Młoda gryzie się z naukami kościelnymi. Czyli tak jak wspominała Shanaya brzuch ale kościelny musi być.
A no i zapomniałam o wszelkich zabawach z podtekstem erotycznym. Ale to jest chyba tak oczywiste że nie trzeba tego wypisywać...
Ale czemu się gryzie? Matka lub ciężarna jak najbardziej może wziąć ślub kościelny zgodnie z nauką kościoła, jeśli się wyspowiadala. Człowiek wg kościoła katolickiego nie jest idealny i nigdy nie będzie, popełnia błędy i grzechy. Więc nie jest tak, że jak jest ciężarna, to na pewno żyje niezgodnie z nauką kościoła. Bo mogła się dawno wyspowiadać i żyć w czystości. Sam poród i posiadanie dziecka nie jest grzechem ani tym bardziej nie stanowi żadnego naznaczenia, że tą osobę trzeba potępić albo wytykać palcami, że ciężarna a pod ołtarz idzie i jeszcze diadem z welonem śmie założyć. No tak, bo powinna odziać worek pokutny, za to że ma dziecko. Bo już z dzieckiem to po ptakach, ślubu już wziąć nie można nigdy? Albo ubrać się skromnie na własny ślub, bo przecież pannie młodej z dzieckiem na bogato nie wypada, bo nie i już.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 06:53   #202
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Zabranie przez gości psa na wesele i ceremonię w urzędzie/kościele
Tego jeszcze nie widziałam Szaleństwo:P
My jako Młodzi zostawiamy naszego pieseła w pokoju hotelowym. Zgarniemy go jedynie do kilku zdjęć w trakcie wesela Ale to poza salą, wiadomo, nie będzie się stresował muzyką i tłumem.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 07:17   #203
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
Akurat w świetle nauczania Kościoła najważniejsze powinno być miłosierdzie i przebaczenie. Wytykanie innym ich błędów (celem wyszydzenia a nie pomocy) jest nieeleganckie, niesmaczne i na pewno niechrześcijańskie.
Część par czuje się związana z wiarą pomimo nieprzestrzegania pewnych zasad i bardzo chce wziąć kościelny. Też mnie czasem to trochę kłuje, ale nie mnie sądzić i nie mnie wyśmiewać. A tym bardziej nie mnie uważać za lepsze te panny młode, które jednak skutecznie stosują antykoncepcję od tych, które wpadły - bo par regularnie uprawiających seks i walących śmiało pod ołtarz znam mnóstwo.
Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
My jako Młodzi zostawiamy naszego pieseła w pokoju hotelowym. Zgarniemy go jedynie do kilku zdjęć w trakcie wesela Ale to poza salą, wiadomo, nie będzie się stresował muzyką i tłumem.
Pytanie, czy nie będzie się stresował swoim nowym pokojem i ewentualnymi hałasami z sali weselnej? Ja bym nie ryzykowała zostawiać psa w nieznanym dla niego miejscu.

Stary 2016-02-19, 08:04   #204
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
też się nie spotkałam z takim czymś, ale w sumie jakby to był malutki piesek typu maltańczyk czy york to by mi to nie przeszkadzało
sama mam psiunia więc rozumiecie
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 08:05   #205
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Dla mnie największym koszmarkiem jest diadem połączony z welonem
Wg mnie to czasem ładnie wygląda, ale sama bym takiego połączenia nie uskuteczniła. Kojarzy mi się z księżniczkami z bajek

Cytat:
największy koszmar rękawiczki szczególnie te bez palców przytrzymywane na środkowym za pomocą dziwnych plastikowych kuleczek.
Miałam takie na komunii i były najpiękniejsze na świecie!
Ale ślub to inna bajka, rzeczywiście, obciach
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 08:17   #206
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.

Pytanie, czy nie będzie się stresował swoim nowym pokojem i ewentualnymi hałasami z sali weselnej? Ja bym nie ryzykowała zostawiać psa w nieznanym dla niego miejscu.
Od sali pokoje są dosyć daleko i nie będzie w stanie nic (a na pewno zbyt wiele) usłyszeć. Tam ogólnie sale (są dwie) i hotel to osobne budynki. Co do stresu. Będzie tam dzień wcześniej, dostanie swoje zabawki, kocyk i co tam ma, będziemy mogli też częściej do niego zaglądać jak będzie na miejscu. Gdyby został w domu to byłby całą noc sam a to by go też stresowało mimo, że byłby u siebie. W sumie wybieramy mniejsze zło (przynajmniej mamy nadzieję na to). Poza tym nam łatwiej tak to zorganizować patrząc na to, że na drugi dzień są poprawiny. Wiemy, że i tak będzie się stresował i tak czy to jakby został pod czyjąś opieką (ale i tak nikogo nie mamy więc nie ma takiej opcji) czy jak go zabierzemy czy jakby został w mieszkaniu. To chyba był jeden z większych problemów dla nas więc jak hotel zgodził się na psa to nam ulżyło bo będziemy mieli go pod ręką.
Stary 2016-02-19, 12:58   #207
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Fajnie napisane. Owszem, niektóre śluby kościelne to lekka przesada, nie mówię. Ale są też ludzie (chociaz na Wizażu to nie jest aż tak wyraźne), którzy na hasło "ślub kościelny" zaczynają dywagacje, czy para młoda aby na pewno żyła w czystości i chodzi co tydzień do kościoła, i co z antykoncepcją. To jest dopiero żenada.
Stary 2016-02-19, 14:43   #208
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Seks przedmałżeński to grzech. Stosowanie antykoncepcji tez, wiec te "z brzuchem" popelnily tylko jeden grzech, bo anty nie stosowaly, a te bez brzucha 2
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 19:53   #209
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Od sali pokoje są dosyć daleko i nie będzie w stanie nic (a na pewno zbyt wiele) usłyszeć. Tam ogólnie sale (są dwie) i hotel to osobne budynki. Co do stresu. Będzie tam dzień wcześniej, dostanie swoje zabawki, kocyk i co tam ma, będziemy mogli też częściej do niego zaglądać jak będzie na miejscu. Gdyby został w domu to byłby całą noc sam a to by go też stresowało mimo, że byłby u siebie. W sumie wybieramy mniejsze zło (przynajmniej mamy nadzieję na to). Poza tym nam łatwiej tak to zorganizować patrząc na to, że na drugi dzień są poprawiny. Wiemy, że i tak będzie się stresował i tak czy to jakby został pod czyjąś opieką (ale i tak nikogo nie mamy więc nie ma takiej opcji) czy jak go zabierzemy czy jakby został w mieszkaniu. To chyba był jeden z większych problemów dla nas więc jak hotel zgodził się na psa to nam ulżyło bo będziemy mieli go pod ręką.
Ja bym to na Waszym miejscu wcześniej sprawdziła.
Tż mama kiedyś zostawiła psa na chwilę u swojej siostry i pies tak wył, że zaraz musiała się wrócić. Natomiast jak zostawiała go u nas (gdzie pies czuł Tż zapach) to nie było żadnego problemu. Hotel = miejsce bez znajomego zapachu.

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Seks przedmałżeński to grzech. Stosowanie antykoncepcji tez, wiec te "z brzuchem" popelnily tylko jeden grzech, bo anty nie stosowaly, a te bez brzucha 2
Albo też używali antykoncepcję (tylko niezupełnie skutecznie) i też mają 2 grzechy .

Stary 2016-02-19, 21:23   #210
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym to na Waszym miejscu wcześniej sprawdziła.
Tż mama kiedyś zostawiła psa na chwilę u swojej siostry i pies tak wył, że zaraz musiała się wrócić. Natomiast jak zostawiała go u nas (gdzie pies czuł Tż zapach) to nie było żadnego problemu. Hotel = miejsce bez znajomego zapachu.

Albo też używali antykoncepcję (tylko niezupełnie skutecznie) i też mają 2 grzechy .
Będzie tam dzień wcześniej więc się z pokojem zapozna, będzie tam z TŻtem spał, zostawimy mu też coś z naszym zapachem no i postaramy się być tam w miarę często.
Mam nadzieję, że to też zawsze coś. Też nas to stresuje bo dla nas jest jak dziecko no ale też nie możemy pokazywać, że jest taki biedny bo zostanie sam bo to zestresowałoby go jeszcze bardziej. Jak my będziemy pewni tego co robimy to i jemu będzie łatwiej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości